Arkiv

Månadsarkiv: april 2021

Arkiv

Månadsarkiv: april 2021

Arkiv

[wpcode id=”55656″]

Arkiv

Månadsarkiv: april 2021

[wpcode id=”55657″]

Arkiv

Arkiv

Arkiv

Skulle förvåna mig enormt om allt bara rullar på

Hej. Vi är tillbaka. Båda mina jag, såväl det frågande som det svarande. Något är på gång i Frölunda. Har jag fått reda på. Låt oss fortsätta diskussionen från i går. Häng med.

Imponerande hur Rögle klarade tunga skadorna

Jag sträcker på mig, bockar och säger tack till både Rögle och Skellefteå. Tyvärr fick vi bara fem matcher – men vilka matcher det var. Rögle drev den här serien, klarade brutalt tunga skador, vann 4–0 när det gällde som mest och tog sig till sin första SM-final. Är jag imponerad? Mm, något så in i bänken.

Frölunda har en större fråga än spelsystemet att ta tag i

Någon som tror att Frölunda besegrat Rögle om bara man haft ett annat spelsystem? Nä? Okej, bra. Behåll den tanken, för det finns så mycket annat, frågan ”Hur blir Frölunda en guldutmanare igen?” är mycket, mycket större – även om sättet att spela hockey bör ses över, modifieras. Häng med får ni frågor och svar. Dessvärre bara av mig. Bland annat om grundproblemet.

”Vi har inte bara kört huvudet i sanden”

Frölunda är mitt uppe i sin utvärdering av vad som gått snett och hur klubben ska gå vidare för att åter bli en guldutmanare. Joel Lundqvist säger: – Det man vann på för fem år sedan vinner man inte på i dag. Det handlar hela tiden om att utveckla sitt spel och sätt att jobba. Kaptenen understryker också: – Vi har inte bara kört huvudet i sanden. Detta är den avslutande delen i en lång intervju med Frölundaveteranen.

Offra inte målvakterna på ”Fler mål”-altaret

Hockey föder passion. Underbart! Men precis som inom politiken är det farligt när känslor snarare än förstånd styr. Målvakters säkerhet får inte offras på ”Vi vill ha fler mål i svensk hockey”-altaret. Däremot måste SHL skapa tydliga regler för hur mediekuben ska användas. En annan fråga, det. Men mycket viktig.

Åh, det här skulle ha varit bäst av sju

Så länge det behövdes räddade Gustaf Lindvall Skellefteå mot Rögle. Sedan klev Joakim Lindström fram, 7.52 in i förlängningen. 2–1 i matchen, 2–2 i matcher – och det här semifinaldramat går vidare. Fasen, ärligt talat, att det bara är bäst av fem. Torsdag är för tidig upplösning. Denna njutning hade man ju velat maximera.

Lundqvist ser framåt, säsongen 20/21 vill han ”skicka någonstans”

Joel Lundqvist säger spontant om motiga säsongen 20/21: – Bara att skicka den någonstans och se framåt. Frölunda misslyckades tungt, Joel själv var dubbelt avstängd och bröt käken, men inget kunde givetvis jämföras med att tvillingbrodern Henrik tvingades till en avancerad hjärtoperation på andra sidan Atlanten: – Klart att man var väldigt påverkad, minns Joel. Det här är del 1 av 2 i en intervju med Frölundakaptenen.

Förstår inte varför hockeyn vill ha det så här

► Jonathan Johnsons crosschecking på Dennis Everberg i går var småpotatis jämfört med mycket annat. Men det satte fingret på det jag ogillar mest med hockey, det jag skrivit spaltmeter om, och jag ställer frågan igen: Varför vill hockeyn ha det så här? Varför? Jag. Kan. Inte. Förstå. Det.

Hur många tunga skador tål Rögle?

Skellefteås start och power play – wow! Rögles comeback – wow! Fortsättningen på den här semifinalserien – wow de luxe! Men hur många tunga skador tål Rögle egentligen? 2–1 nu, semifinal 4 tisdag kväll.

Ett tips och ett tack – båda till er läsare

► Ett tips – vad ni än gör, hur upptagna ni än må vara, missa inte Jens Linds tvådelade...

Arkiv