Arkiv

Månadsarkiv: juni 2021

Arkiv

Månadsarkiv: juni 2021

Arkiv

[wpcode id=”55656″]

Arkiv

Månadsarkiv: juni 2021

[wpcode id=”55657″]

Arkiv

Arkiv

Arkiv

Information om sajten – och ett sommartack

Efter den här texten går jag på lite semester-sparlåga ett tag – men först information om sajten och ett tack: Info: rakapuckar.com kommer se lite annorlunda ut från och med i sensommar. Tack: till alla er som betalar för journalistiken; utan er vore det här inte möjligt.

En liten SHL-ranking när vi går in i sommaren

14 SHL-lag. 14 små korta texter i ett stort paket. Så här ser jag på det, knappt tre månader före premiären (11/9). Häng med, läs och tyck. Välkomna!

Nilsson, Friberg, Spacek – en titt på Frölunda 21/22

Med Max Friberg och Michael Spacek inräknade, med Frölundas trupp i princip klar, vi tar och grottar ner oss lite: Spelsättet på isen? Hur matchas laget från båset? Bredden nödvändig – vad betyder den för en del unga? Målskyttet – räcker en del nya spelare, ny attityd?

Inget NHL – Max Friberg stannar i Frölunda

Max Friberg blir kvar i Frölunda kommande säsong. Även Michael Spacek blir kvar, inget hände där..

Jag gillar tydligheten, från Frölunda, från Nilsson

Jag gillade Jacob Nilssons ödmjuka självsäkerhet när vi talades vid (nyhetstexten här). ”Göra 15, 20 mål? Visst.” Frölunda behöver en sådan spelare. Frölunda skulle må bra av att Nilsson kunde backa upp orden på isen.

Jacob Nilsson ser fram emot passningar från Ryan Lasch

► Ännu en center till centerälskande Frölunda, men Jacob Nilsson går gärna på en kant, skjuter vänster, och är mål-medveten. Blekingen ser fram emot Ryan Laschs PP-passningar: – Får jag chansen att stå där så ska jag ta den. Max Friberg? Inga sena indikationer på NHL.

Dagens publikbesked – ett stort steg framåt

Regeringen öppnar för betydligt mer publik på arenorna – utomhus. Inomhus? Fortsatt oklart. Men beskedet att att titta på arenornas storlek snarare än att använda en generell siffra tog Frölundas ordförande Mats Grauers emot med glädje:   Här tror jag vi kan känna viss tillfredsställelse för inomhusidrotten också.

Morning Mailbag #40 – vi kör ett snack till …

Vi kör en Morning Mailbag till, tänkte jag. Sedan kanske det blir lite sommarstängt. Ge mig vad ni har. Välkomna.

Friberg ser framåt efter ”en riktigt usel” hockeyvår

Först misslyckandet med Frölunda i SHL-slutspelet. Sedan ett ännu större i VM med Tre Kronor. Max Friberg, 28, kunde ha haft en roligare hockeyvår.  – Den blev riktigt usel, säger han uppriktigt. Hur blir det med NHL då? Deadline på tisdag. – Jag väljer nog att inte säga något.

Finns skäl för många SHL-klubbar att känna oro

Kommer ni ihåg förr när man alltid tippade nykomlingar i botten av SHL? Kommer ni ihåg att det var av en anledning? Kommer ni ihåg att två klassiska klubbar, Brynäs och HV71, skräckkvalade i våras? Jag kollar Timrås backbesättning och känner att det är en trend vi ser. Många lag riskerar ”göra en HV71” kommande säsong. Bra eller dåligt, tycker ni?

Arkiv