Långt till september – men så här ser det ut i SHL

Långt till september – men så här ser det ut i SHL

Långt till september – men så här ser det ut i SHL

Långt till september – men så här ser det ut i SHL

► Lite drygt tre månader kvar till SHL-premiären. Åh, det hinner förstås hända massor – men jag kikade lite på hur det ser ut just nu.
► Nyfikna? Bra – häng med.

FÖRST DEN ELFTE september är det premiär i SHL, men visst kan det vara lite kul att blicka framåt redan nu?

* Brynäs

Här har det varit rörigt så det visslar om det, på sportchefsfronten, på tränarfronten, och inte minst på spelarfronten.

Givet de allvarliga anklagelserna mot två av spelarna är nog ”rörigt” en väldigt snäll eufemism, för övrigt.

Nu vet vi i alla fall att meriterade Kärpätcoachen Mikko Manner kommer stå i Brynäs bås. Ska han bli tränaren som slipper bli sparkad? Det behövs verkligen lite lugn och ro i Hockeygävle nu.

Osäkert hur det blir med Patrik Berglund och ytterligare en i truppen av kända anledningar, en målvakt ska väl in, ett par backar, svårbedömt lag efter allt som varit, men:

Här finns ju ett antal bra spelare i truppen, Simon Bertilsson, Anton Rödin, Greg Scott för att nämna några, så becksvart är det absolut inte. Ska bara bli lite ordning och reda i Brynäs. ”Bara.”

ANNONS

* Djurgården

Älskar hur Djurgården utmanar alla svenska åldersfascister och går på att tränarerfarenhet faktiskt kan vara värt något. Jättespännande med Barry Smith, 69 i höst. Smith har bra erfarenhet av svensk hockey, det här följer jag – och många med mig – med spänning.

Tanken (måtte den stämma) är att Jacob Josefson, efter sina hjärnskakningar, ska vara spelbar i höst, har vi tur får William Eklund göra ännu en säsong i SHL, kanske, kanske, kanske även Alexander Holtz – och så är ju Rhett Rakhshani kvar.

Rasmus Bengtsson på SHL-nivå, kan Marcus Högström lyfta lite Spännande. Intressant Dif överlag.

* Frölunda

Satsar hårt. Fortsatt saknas renodlade målskyttar, frågetecken för gruppdynamiken, utvecklingen – men måste bara bli bättre än förra säsongen med Christian Folin, Ryan Lasch och Michael Spacek.

Mycket mer i den här texten.

* Färjestad

Står för den häftigaste satsningen med alla sina hemvändare, lite ”Nu, jäklar”-känsla över Färjestad, precis som med Frölunda. Kan man även vässa försvarsspelet?

Mycket mer i den här texten.

* Leksand

Visst, stjärnor som Marek Hrivik och Peter Cehlarik är borta, men tunga pjäser som Jonas Ahnelöv, Matt Caito, Carter Ashton, Carter Camper och Patrik Zackrisson är kvar. Max Veronneau kan ni från Oskarshamn, spännande nyförvärv – och precis som Frölunda tycks Leksand ha hittat en målvakt i AHL, finske Kasimir Kaskisuo, 27.

Emil Heineman och Nils Åman ett år äldre, visare, vassare. Kan – och bör – kliva fram än mer nu när det inte finns en given förstakedja med slovakisk touch som leder laget.

Thomas Johansson har börjat bygga på något långsiktigt bra, Björn Hellkvist förädlar det han har att jobba med. Leksand känns på allvar numera. Kul. Ett bra Leksand är bra för SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Linköping

Det snackades om lågbudgetsatsning, kom in lite pengar efter det, och så pjåkigt ser det inte ut. Alls.

Mest intressant, tycker jag, är att tränaren Klas Östman flyttar hem från Schweiz för att ta sig an sitt första seniorlag som huvudtränare. Östman – en gång Roger Rönnbergs assistent i Frölunda – backade i vinter upp gamle LHC-tränaren Dan Tangnes i schweiziska guldlaget Zug, nu ska han försöka få fason på Östergötlands SHL-stolthet.

LHC känns lite svenskare, rätt gediget, enormt viktigt att centern Markus Ljungh blev kvar, det samma gäller backen Mattias Bäckman. Hans kropp tycks hålla. Hurra!

Tror Christoffer Ehn kan få ett lyft som center med förtroende, Ben Maxwell är meriterad och rutinerad på den positionen, och nytände Alexander Johansson fortsätter.

Unge Nikola Pasic är en favorit hos mig.

Hej, besökare!
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig.
Lättast är det med swish.
Tack för er förståelse.

* Luleå

Brendan Shinnimin. Ingen har missat, va? Killen som gav Luleåfansen fingret, Chicken Shinnimin, han med kycklingdräkten, nu i samma lag som Juhani Tyrväinen … wow! Det kommer att märkas när Luleå spelar. Så mycket kan vi slå fast.

Linus Klasen ett PP-tapp, intressant med Konstantin Komarek tillbaka, Joonas Rask är ett mycket bra tillskott. Ex-frölundaiten Pontus Andreasson in från Björklöven – och på backsidan vill Julius Honka visa varför Dallas en gång trodde på honom.

Kärnan är sig lik, Erik Gustafsson är fortsatt chef, och Luleå bör som vanligt vara ett lag att räkna med. Men utan Karl Fabricius. Känns märkligt.

Linus Omark-ryktet höjer man ju på ögonbrynen åt.

* Malmö

Marcus Sylvegård kommer hem från Växjö, Kalle Östman ansluter från Djurgården, det jobbas på Jacob Berglund från KHL, och smack – backen Carl-Johan Lerby är redan hemma från sitt NHL-försök.

Den satt gott, den.

Joakim Ryans namn har också nämnts, hade varit kul om den värvningen gick i lås, ni som kan er tennis vet att mamma är Catarina Lindqvist.

I stora drag är detta ett Malmö vi kommer känna igen.

Två bröder Westerholm, två bröder Sylvegård, och så väggen Oscar Alsenfelt i mål. Där – i målet, alltså – blir det intressant att se vad Västerviks succéman Daniel Marmelind kan göra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Oskarshamn

Hynek Zohorna – en av de tre tjeckbröderna – var inget pjåkigt forwardsförvärv, två klart dugliga KHL-säsonger bakom sig. Dale Weise, spännande med sitt tuffa sätt att spela hockey, låt vara en NHL-karriär på nedåtgående. Nye Cameron Brace har öst in poäng i Danmark.

Daniel Muzito Bagenda spännande – har mer i sig än han visade i Örerbre förra säsongen.

Som vanligt rätt stor spelaromsättning, ändå en hygglig stark kärna kvar i laget från Östra Småland, inte minst på forwardssidan.

Oskarshamn väljer från de lägre hyllorna ett tag till, men Martin Filander är en smart tränare, klubben har en stark ledning numera – det här är verkligen inte kattskit.

* Rögle

Så nära förra säsongen, nu snickrar bröderna Abbott vidare på sitt bygge för att nå ett snäpp längre, trots tapp som Daniel Zaar, Simon Ryfors, Moritz Seider och Niklas Hansson.

Ryan McKiernan (ex AIK, senast i Tyskland) kanske kan vara en Kodie Curran-värvning, och William Wallinder från Modo blir spännande att följa. Curran, förresten – enligt HockeyNews.se är det inte alldeles omöjligt att denne bryter sitt kontrakt med Anaheim och kommer tillbaka.

Långt dit, men om …

Framåt garanterar Ted Brithén, Leon Bristedt, Adam Tambellini, Dennis Everberg och Anton Bengtsson hög klass, Moraduon Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs är i Ängelholm för att ta nästa steg – och säkert har Chris Abbott mer på kornet.

Kanske Josh Kestner, som HockeyNews.se skriver.

* Skellefteå

Det var förstås ett jäkla tapp när centern Pär Lindholm – som anslöt under säsongen – drog till KHL, men säkert kommer GM Erik Forssell att agera och plocka in något bra.

Om Arvid Söderblom, sajnad av Chicago, stannar på lån är målvaktsposten trygg, Arvid och Gustaf Lindvall, bättre blir det inte i SHL. Backsidan håller hög klass, spännande vad allsvenska Filip Roos och Michael Kapla kan bidra med.

Framåt är det lite same old, same old, Joakim Lindströms lag – men givetvis kommer det spetsas med en eller två.

Skellefteå kommer vara Skellefteå – eller? Robert Ohlsson ny tränare, vilken prägel sätter han på det här laget? Ser fram emot att följa detta. NI minns väl att förre Frölundabacken Pierre Johnsson följde med som en av två assisterande tränare?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

* Timrå

Jonathan Dahlén drar väl till San Jose för ett andra försök i Nordamerika, men räkna med att sportchefen Kent Norberg kommer att ha fått ihop en spännande trupp när det väl är dags.

Hur spännande?

Hur bra?

Mm, det får vi se, det.

Frölundabekantingarna Oliver Bohm och Robin Alvarez har anslutit, Albin Carlsson just förlängt, det kommer säkert mer av den varan vad det lider, och vi får helt enkelt avvakta ”Nubben” Norbergs jobb här.

Räkna med att den förre Frölundabossen jobbar många dagar i sommar.

Viktor Lodin, sajnat med Ottawa, men blir kanske kvar?
TILLAGT torsdag: Klart nu med Erik Andersson från Rögle, denne ville säkert ha en lite större roll. Han har utvecklats i Rögle, västgöten – intressant att följa fortsättningen i Timrå.  

Växjö

Sportchefen Henrik Evertsson var tidigt ute och flaggade för sänkt spelarbudget, och så som truppen ser ut nu – inget snack, den är billigare.

Kostar på att ta SM-guld, inte minst ett coronaår då publikinkomsterna uteblev.

Med Ilari Melart och Christian Folin borta på backsidan var det viktigt att få behålla Miika Koivisto, framåt är det inte lika stjärnspäckat som tidigare, men Robert Rosén, Richard Gynge, Andrew Calof och Pontus Holmberg – plus nye Julius Nättinen –  borgar för kvalitet. Glenn Gustafsson (Örebro), Hugo Gustafsson (Södertälje) intresanta nya – och så ska det bli löjligt kul att följa Victor Stjernborg, 18, nästa säsong. Kan han ta ännu ett steg så …wow, det blir bra.

Visst förlänger väl Viktor Fasth sitt kontrakt?

* Örebro

Klev upp ett snäpp med semifinalplatsen, känns allt bättre, allt stabilare under skicklige tränaren Niklas Erikssons ledning. Mycket av truppen är intakt, riktigt bra målvakts- och backsida, det är framåt vi får se vad Stefan Bengtzén och Niklas Johansson hittar på.

Jani Lajunen – SM-guldmedaljör med Växjö 2015 – kommer tillbaka, men Borna Rendulic lämnar, Örebro vet att man behöver fylla på med spets, det är därför man gett Calle Klingberg ett fett bud.

Rodrigo Abols, Robin Kovacs, Emil Larsson, med någon eller några ytterligare forwards kommer Örebro bli att räkna med igen.

Joel Mustonen tillbaka från tiden i Frölunda där han slipades ner till en arbetare. Kan han hitta måltouchen igen?

***

Som alltid – tack till fantastiska eliteprospects.com

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Lite drygt tre månader kvar till SHL-premiären. Åh, det hinner förstås hända massor – men jag kikade lite på hur det ser ut just nu.
► Nyfikna? Bra – häng med.

FÖRST DEN ELFTE september är det premiär i SHL, men visst kan det vara lite kul att blicka framåt redan nu?

* Brynäs

Här har det varit rörigt så det visslar om det, på sportchefsfronten, på tränarfronten, och inte minst på spelarfronten.

Givet de allvarliga anklagelserna mot två av spelarna är nog ”rörigt” en väldigt snäll eufemism, för övrigt.

Nu vet vi i alla fall att meriterade Kärpätcoachen Mikko Manner kommer stå i Brynäs bås. Ska han bli tränaren som slipper bli sparkad? Det behövs verkligen lite lugn och ro i Hockeygävle nu.

Osäkert hur det blir med Patrik Berglund och ytterligare en i truppen av kända anledningar, en målvakt ska väl in, ett par backar, svårbedömt lag efter allt som varit, men:

Här finns ju ett antal bra spelare i truppen, Simon Bertilsson, Anton Rödin, Greg Scott för att nämna några, så becksvart är det absolut inte. Ska bara bli lite ordning och reda i Brynäs. ”Bara.”

ANNONS

* Djurgården

Älskar hur Djurgården utmanar alla svenska åldersfascister och går på att tränarerfarenhet faktiskt kan vara värt något. Jättespännande med Barry Smith, 69 i höst. Smith har bra erfarenhet av svensk hockey, det här följer jag – och många med mig – med spänning.

Tanken (måtte den stämma) är att Jacob Josefson, efter sina hjärnskakningar, ska vara spelbar i höst, har vi tur får William Eklund göra ännu en säsong i SHL, kanske, kanske, kanske även Alexander Holtz – och så är ju Rhett Rakhshani kvar.

Rasmus Bengtsson på SHL-nivå, kan Marcus Högström lyfta lite Spännande. Intressant Dif överlag.

* Frölunda

Satsar hårt. Fortsatt saknas renodlade målskyttar, frågetecken för gruppdynamiken, utvecklingen – men måste bara bli bättre än förra säsongen med Christian Folin, Ryan Lasch och Michael Spacek.

Mycket mer i den här texten.

* Färjestad

Står för den häftigaste satsningen med alla sina hemvändare, lite ”Nu, jäklar”-känsla över Färjestad, precis som med Frölunda. Kan man även vässa försvarsspelet?

Mycket mer i den här texten.

* Leksand

Visst, stjärnor som Marek Hrivik och Peter Cehlarik är borta, men tunga pjäser som Jonas Ahnelöv, Matt Caito, Carter Ashton, Carter Camper och Patrik Zackrisson är kvar. Max Veronneau kan ni från Oskarshamn, spännande nyförvärv – och precis som Frölunda tycks Leksand ha hittat en målvakt i AHL, finske Kasimir Kaskisuo, 27.

Emil Heineman och Nils Åman ett år äldre, visare, vassare. Kan – och bör – kliva fram än mer nu när det inte finns en given förstakedja med slovakisk touch som leder laget.

Thomas Johansson har börjat bygga på något långsiktigt bra, Björn Hellkvist förädlar det han har att jobba med. Leksand känns på allvar numera. Kul. Ett bra Leksand är bra för SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Linköping

Det snackades om lågbudgetsatsning, kom in lite pengar efter det, och så pjåkigt ser det inte ut. Alls.

Mest intressant, tycker jag, är att tränaren Klas Östman flyttar hem från Schweiz för att ta sig an sitt första seniorlag som huvudtränare. Östman – en gång Roger Rönnbergs assistent i Frölunda – backade i vinter upp gamle LHC-tränaren Dan Tangnes i schweiziska guldlaget Zug, nu ska han försöka få fason på Östergötlands SHL-stolthet.

LHC känns lite svenskare, rätt gediget, enormt viktigt att centern Markus Ljungh blev kvar, det samma gäller backen Mattias Bäckman. Hans kropp tycks hålla. Hurra!

Tror Christoffer Ehn kan få ett lyft som center med förtroende, Ben Maxwell är meriterad och rutinerad på den positionen, och nytände Alexander Johansson fortsätter.

Unge Nikola Pasic är en favorit hos mig.

Hej, besökare!
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig.
Lättast är det med swish.
Tack för er förståelse.

* Luleå

Brendan Shinnimin. Ingen har missat, va? Killen som gav Luleåfansen fingret, Chicken Shinnimin, han med kycklingdräkten, nu i samma lag som Juhani Tyrväinen … wow! Det kommer att märkas när Luleå spelar. Så mycket kan vi slå fast.

Linus Klasen ett PP-tapp, intressant med Konstantin Komarek tillbaka, Joonas Rask är ett mycket bra tillskott. Ex-frölundaiten Pontus Andreasson in från Björklöven – och på backsidan vill Julius Honka visa varför Dallas en gång trodde på honom.

Kärnan är sig lik, Erik Gustafsson är fortsatt chef, och Luleå bör som vanligt vara ett lag att räkna med. Men utan Karl Fabricius. Känns märkligt.

Linus Omark-ryktet höjer man ju på ögonbrynen åt.

* Malmö

Marcus Sylvegård kommer hem från Växjö, Kalle Östman ansluter från Djurgården, det jobbas på Jacob Berglund från KHL, och smack – backen Carl-Johan Lerby är redan hemma från sitt NHL-försök.

Den satt gott, den.

Joakim Ryans namn har också nämnts, hade varit kul om den värvningen gick i lås, ni som kan er tennis vet att mamma är Catarina Lindqvist.

I stora drag är detta ett Malmö vi kommer känna igen.

Två bröder Westerholm, två bröder Sylvegård, och så väggen Oscar Alsenfelt i mål. Där – i målet, alltså – blir det intressant att se vad Västerviks succéman Daniel Marmelind kan göra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Oskarshamn

Hynek Zohorna – en av de tre tjeckbröderna – var inget pjåkigt forwardsförvärv, två klart dugliga KHL-säsonger bakom sig. Dale Weise, spännande med sitt tuffa sätt att spela hockey, låt vara en NHL-karriär på nedåtgående. Nye Cameron Brace har öst in poäng i Danmark.

Daniel Muzito Bagenda spännande – har mer i sig än han visade i Örerbre förra säsongen.

Som vanligt rätt stor spelaromsättning, ändå en hygglig stark kärna kvar i laget från Östra Småland, inte minst på forwardssidan.

Oskarshamn väljer från de lägre hyllorna ett tag till, men Martin Filander är en smart tränare, klubben har en stark ledning numera – det här är verkligen inte kattskit.

* Rögle

Så nära förra säsongen, nu snickrar bröderna Abbott vidare på sitt bygge för att nå ett snäpp längre, trots tapp som Daniel Zaar, Simon Ryfors, Moritz Seider och Niklas Hansson.

Ryan McKiernan (ex AIK, senast i Tyskland) kanske kan vara en Kodie Curran-värvning, och William Wallinder från Modo blir spännande att följa. Curran, förresten – enligt HockeyNews.se är det inte alldeles omöjligt att denne bryter sitt kontrakt med Anaheim och kommer tillbaka.

Långt dit, men om …

Framåt garanterar Ted Brithén, Leon Bristedt, Adam Tambellini, Dennis Everberg och Anton Bengtsson hög klass, Moraduon Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs är i Ängelholm för att ta nästa steg – och säkert har Chris Abbott mer på kornet.

Kanske Josh Kestner, som HockeyNews.se skriver.

* Skellefteå

Det var förstås ett jäkla tapp när centern Pär Lindholm – som anslöt under säsongen – drog till KHL, men säkert kommer GM Erik Forssell att agera och plocka in något bra.

Om Arvid Söderblom, sajnad av Chicago, stannar på lån är målvaktsposten trygg, Arvid och Gustaf Lindvall, bättre blir det inte i SHL. Backsidan håller hög klass, spännande vad allsvenska Filip Roos och Michael Kapla kan bidra med.

Framåt är det lite same old, same old, Joakim Lindströms lag – men givetvis kommer det spetsas med en eller två.

Skellefteå kommer vara Skellefteå – eller? Robert Ohlsson ny tränare, vilken prägel sätter han på det här laget? Ser fram emot att följa detta. NI minns väl att förre Frölundabacken Pierre Johnsson följde med som en av två assisterande tränare?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

* Timrå

Jonathan Dahlén drar väl till San Jose för ett andra försök i Nordamerika, men räkna med att sportchefen Kent Norberg kommer att ha fått ihop en spännande trupp när det väl är dags.

Hur spännande?

Hur bra?

Mm, det får vi se, det.

Frölundabekantingarna Oliver Bohm och Robin Alvarez har anslutit, Albin Carlsson just förlängt, det kommer säkert mer av den varan vad det lider, och vi får helt enkelt avvakta ”Nubben” Norbergs jobb här.

Räkna med att den förre Frölundabossen jobbar många dagar i sommar.

Viktor Lodin, sajnat med Ottawa, men blir kanske kvar?
TILLAGT torsdag: Klart nu med Erik Andersson från Rögle, denne ville säkert ha en lite större roll. Han har utvecklats i Rögle, västgöten – intressant att följa fortsättningen i Timrå.  

Växjö

Sportchefen Henrik Evertsson var tidigt ute och flaggade för sänkt spelarbudget, och så som truppen ser ut nu – inget snack, den är billigare.

Kostar på att ta SM-guld, inte minst ett coronaår då publikinkomsterna uteblev.

Med Ilari Melart och Christian Folin borta på backsidan var det viktigt att få behålla Miika Koivisto, framåt är det inte lika stjärnspäckat som tidigare, men Robert Rosén, Richard Gynge, Andrew Calof och Pontus Holmberg – plus nye Julius Nättinen –  borgar för kvalitet. Glenn Gustafsson (Örebro), Hugo Gustafsson (Södertälje) intresanta nya – och så ska det bli löjligt kul att följa Victor Stjernborg, 18, nästa säsong. Kan han ta ännu ett steg så …wow, det blir bra.

Visst förlänger väl Viktor Fasth sitt kontrakt?

* Örebro

Klev upp ett snäpp med semifinalplatsen, känns allt bättre, allt stabilare under skicklige tränaren Niklas Erikssons ledning. Mycket av truppen är intakt, riktigt bra målvakts- och backsida, det är framåt vi får se vad Stefan Bengtzén och Niklas Johansson hittar på.

Jani Lajunen – SM-guldmedaljör med Växjö 2015 – kommer tillbaka, men Borna Rendulic lämnar, Örebro vet att man behöver fylla på med spets, det är därför man gett Calle Klingberg ett fett bud.

Rodrigo Abols, Robin Kovacs, Emil Larsson, med någon eller några ytterligare forwards kommer Örebro bli att räkna med igen.

Joel Mustonen tillbaka från tiden i Frölunda där han slipades ner till en arbetare. Kan han hitta måltouchen igen?

***

Som alltid – tack till fantastiska eliteprospects.com

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Lite drygt tre månader kvar till SHL-premiären. Åh, det hinner förstås hända massor – men jag kikade lite på hur det ser ut just nu.
► Nyfikna? Bra – häng med.

FÖRST DEN ELFTE september är det premiär i SHL, men visst kan det vara lite kul att blicka framåt redan nu?

* Brynäs

Här har det varit rörigt så det visslar om det, på sportchefsfronten, på tränarfronten, och inte minst på spelarfronten.

Givet de allvarliga anklagelserna mot två av spelarna är nog ”rörigt” en väldigt snäll eufemism, för övrigt.

Nu vet vi i alla fall att meriterade Kärpätcoachen Mikko Manner kommer stå i Brynäs bås. Ska han bli tränaren som slipper bli sparkad? Det behövs verkligen lite lugn och ro i Hockeygävle nu.

Osäkert hur det blir med Patrik Berglund och ytterligare en i truppen av kända anledningar, en målvakt ska väl in, ett par backar, svårbedömt lag efter allt som varit, men:

Här finns ju ett antal bra spelare i truppen, Simon Bertilsson, Anton Rödin, Greg Scott för att nämna några, så becksvart är det absolut inte. Ska bara bli lite ordning och reda i Brynäs. ”Bara.”

ANNONS

* Djurgården

Älskar hur Djurgården utmanar alla svenska åldersfascister och går på att tränarerfarenhet faktiskt kan vara värt något. Jättespännande med Barry Smith, 69 i höst. Smith har bra erfarenhet av svensk hockey, det här följer jag – och många med mig – med spänning.

Tanken (måtte den stämma) är att Jacob Josefson, efter sina hjärnskakningar, ska vara spelbar i höst, har vi tur får William Eklund göra ännu en säsong i SHL, kanske, kanske, kanske även Alexander Holtz – och så är ju Rhett Rakhshani kvar.

Rasmus Bengtsson på SHL-nivå, kan Marcus Högström lyfta lite Spännande. Intressant Dif överlag.

* Frölunda

Satsar hårt. Fortsatt saknas renodlade målskyttar, frågetecken för gruppdynamiken, utvecklingen – men måste bara bli bättre än förra säsongen med Christian Folin, Ryan Lasch och Michael Spacek.

Mycket mer i den här texten.

* Färjestad

Står för den häftigaste satsningen med alla sina hemvändare, lite ”Nu, jäklar”-känsla över Färjestad, precis som med Frölunda. Kan man även vässa försvarsspelet?

Mycket mer i den här texten.

* Leksand

Visst, stjärnor som Marek Hrivik och Peter Cehlarik är borta, men tunga pjäser som Jonas Ahnelöv, Matt Caito, Carter Ashton, Carter Camper och Patrik Zackrisson är kvar. Max Veronneau kan ni från Oskarshamn, spännande nyförvärv – och precis som Frölunda tycks Leksand ha hittat en målvakt i AHL, finske Kasimir Kaskisuo, 27.

Emil Heineman och Nils Åman ett år äldre, visare, vassare. Kan – och bör – kliva fram än mer nu när det inte finns en given förstakedja med slovakisk touch som leder laget.

Thomas Johansson har börjat bygga på något långsiktigt bra, Björn Hellkvist förädlar det han har att jobba med. Leksand känns på allvar numera. Kul. Ett bra Leksand är bra för SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Linköping

Det snackades om lågbudgetsatsning, kom in lite pengar efter det, och så pjåkigt ser det inte ut. Alls.

Mest intressant, tycker jag, är att tränaren Klas Östman flyttar hem från Schweiz för att ta sig an sitt första seniorlag som huvudtränare. Östman – en gång Roger Rönnbergs assistent i Frölunda – backade i vinter upp gamle LHC-tränaren Dan Tangnes i schweiziska guldlaget Zug, nu ska han försöka få fason på Östergötlands SHL-stolthet.

LHC känns lite svenskare, rätt gediget, enormt viktigt att centern Markus Ljungh blev kvar, det samma gäller backen Mattias Bäckman. Hans kropp tycks hålla. Hurra!

Tror Christoffer Ehn kan få ett lyft som center med förtroende, Ben Maxwell är meriterad och rutinerad på den positionen, och nytände Alexander Johansson fortsätter.

Unge Nikola Pasic är en favorit hos mig.

Hej, besökare!
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig.
Lättast är det med swish.
Tack för er förståelse.

* Luleå

Brendan Shinnimin. Ingen har missat, va? Killen som gav Luleåfansen fingret, Chicken Shinnimin, han med kycklingdräkten, nu i samma lag som Juhani Tyrväinen … wow! Det kommer att märkas när Luleå spelar. Så mycket kan vi slå fast.

Linus Klasen ett PP-tapp, intressant med Konstantin Komarek tillbaka, Joonas Rask är ett mycket bra tillskott. Ex-frölundaiten Pontus Andreasson in från Björklöven – och på backsidan vill Julius Honka visa varför Dallas en gång trodde på honom.

Kärnan är sig lik, Erik Gustafsson är fortsatt chef, och Luleå bör som vanligt vara ett lag att räkna med. Men utan Karl Fabricius. Känns märkligt.

Linus Omark-ryktet höjer man ju på ögonbrynen åt.

* Malmö

Marcus Sylvegård kommer hem från Växjö, Kalle Östman ansluter från Djurgården, det jobbas på Jacob Berglund från KHL, och smack – backen Carl-Johan Lerby är redan hemma från sitt NHL-försök.

Den satt gott, den.

Joakim Ryans namn har också nämnts, hade varit kul om den värvningen gick i lås, ni som kan er tennis vet att mamma är Catarina Lindqvist.

I stora drag är detta ett Malmö vi kommer känna igen.

Två bröder Westerholm, två bröder Sylvegård, och så väggen Oscar Alsenfelt i mål. Där – i målet, alltså – blir det intressant att se vad Västerviks succéman Daniel Marmelind kan göra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Oskarshamn

Hynek Zohorna – en av de tre tjeckbröderna – var inget pjåkigt forwardsförvärv, två klart dugliga KHL-säsonger bakom sig. Dale Weise, spännande med sitt tuffa sätt att spela hockey, låt vara en NHL-karriär på nedåtgående. Nye Cameron Brace har öst in poäng i Danmark.

Daniel Muzito Bagenda spännande – har mer i sig än han visade i Örerbre förra säsongen.

Som vanligt rätt stor spelaromsättning, ändå en hygglig stark kärna kvar i laget från Östra Småland, inte minst på forwardssidan.

Oskarshamn väljer från de lägre hyllorna ett tag till, men Martin Filander är en smart tränare, klubben har en stark ledning numera – det här är verkligen inte kattskit.

* Rögle

Så nära förra säsongen, nu snickrar bröderna Abbott vidare på sitt bygge för att nå ett snäpp längre, trots tapp som Daniel Zaar, Simon Ryfors, Moritz Seider och Niklas Hansson.

Ryan McKiernan (ex AIK, senast i Tyskland) kanske kan vara en Kodie Curran-värvning, och William Wallinder från Modo blir spännande att följa. Curran, förresten – enligt HockeyNews.se är det inte alldeles omöjligt att denne bryter sitt kontrakt med Anaheim och kommer tillbaka.

Långt dit, men om …

Framåt garanterar Ted Brithén, Leon Bristedt, Adam Tambellini, Dennis Everberg och Anton Bengtsson hög klass, Moraduon Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs är i Ängelholm för att ta nästa steg – och säkert har Chris Abbott mer på kornet.

Kanske Josh Kestner, som HockeyNews.se skriver.

* Skellefteå

Det var förstås ett jäkla tapp när centern Pär Lindholm – som anslöt under säsongen – drog till KHL, men säkert kommer GM Erik Forssell att agera och plocka in något bra.

Om Arvid Söderblom, sajnad av Chicago, stannar på lån är målvaktsposten trygg, Arvid och Gustaf Lindvall, bättre blir det inte i SHL. Backsidan håller hög klass, spännande vad allsvenska Filip Roos och Michael Kapla kan bidra med.

Framåt är det lite same old, same old, Joakim Lindströms lag – men givetvis kommer det spetsas med en eller två.

Skellefteå kommer vara Skellefteå – eller? Robert Ohlsson ny tränare, vilken prägel sätter han på det här laget? Ser fram emot att följa detta. NI minns väl att förre Frölundabacken Pierre Johnsson följde med som en av två assisterande tränare?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

* Timrå

Jonathan Dahlén drar väl till San Jose för ett andra försök i Nordamerika, men räkna med att sportchefen Kent Norberg kommer att ha fått ihop en spännande trupp när det väl är dags.

Hur spännande?

Hur bra?

Mm, det får vi se, det.

Frölundabekantingarna Oliver Bohm och Robin Alvarez har anslutit, Albin Carlsson just förlängt, det kommer säkert mer av den varan vad det lider, och vi får helt enkelt avvakta ”Nubben” Norbergs jobb här.

Räkna med att den förre Frölundabossen jobbar många dagar i sommar.

Viktor Lodin, sajnat med Ottawa, men blir kanske kvar?
TILLAGT torsdag: Klart nu med Erik Andersson från Rögle, denne ville säkert ha en lite större roll. Han har utvecklats i Rögle, västgöten – intressant att följa fortsättningen i Timrå.  

Växjö

Sportchefen Henrik Evertsson var tidigt ute och flaggade för sänkt spelarbudget, och så som truppen ser ut nu – inget snack, den är billigare.

Kostar på att ta SM-guld, inte minst ett coronaår då publikinkomsterna uteblev.

Med Ilari Melart och Christian Folin borta på backsidan var det viktigt att få behålla Miika Koivisto, framåt är det inte lika stjärnspäckat som tidigare, men Robert Rosén, Richard Gynge, Andrew Calof och Pontus Holmberg – plus nye Julius Nättinen –  borgar för kvalitet. Glenn Gustafsson (Örebro), Hugo Gustafsson (Södertälje) intresanta nya – och så ska det bli löjligt kul att följa Victor Stjernborg, 18, nästa säsong. Kan han ta ännu ett steg så …wow, det blir bra.

Visst förlänger väl Viktor Fasth sitt kontrakt?

* Örebro

Klev upp ett snäpp med semifinalplatsen, känns allt bättre, allt stabilare under skicklige tränaren Niklas Erikssons ledning. Mycket av truppen är intakt, riktigt bra målvakts- och backsida, det är framåt vi får se vad Stefan Bengtzén och Niklas Johansson hittar på.

Jani Lajunen – SM-guldmedaljör med Växjö 2015 – kommer tillbaka, men Borna Rendulic lämnar, Örebro vet att man behöver fylla på med spets, det är därför man gett Calle Klingberg ett fett bud.

Rodrigo Abols, Robin Kovacs, Emil Larsson, med någon eller några ytterligare forwards kommer Örebro bli att räkna med igen.

Joel Mustonen tillbaka från tiden i Frölunda där han slipades ner till en arbetare. Kan han hitta måltouchen igen?

***

Som alltid – tack till fantastiska eliteprospects.com

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Lite drygt tre månader kvar till SHL-premiären. Åh, det hinner förstås hända massor – men jag kikade lite på hur det ser ut just nu.
► Nyfikna? Bra – häng med.

FÖRST DEN ELFTE september är det premiär i SHL, men visst kan det vara lite kul att blicka framåt redan nu?

* Brynäs

Här har det varit rörigt så det visslar om det, på sportchefsfronten, på tränarfronten, och inte minst på spelarfronten.

Givet de allvarliga anklagelserna mot två av spelarna är nog ”rörigt” en väldigt snäll eufemism, för övrigt.

Nu vet vi i alla fall att meriterade Kärpätcoachen Mikko Manner kommer stå i Brynäs bås. Ska han bli tränaren som slipper bli sparkad? Det behövs verkligen lite lugn och ro i Hockeygävle nu.

Osäkert hur det blir med Patrik Berglund och ytterligare en i truppen av kända anledningar, en målvakt ska väl in, ett par backar, svårbedömt lag efter allt som varit, men:

Här finns ju ett antal bra spelare i truppen, Simon Bertilsson, Anton Rödin, Greg Scott för att nämna några, så becksvart är det absolut inte. Ska bara bli lite ordning och reda i Brynäs. ”Bara.”

ANNONS

* Djurgården

Älskar hur Djurgården utmanar alla svenska åldersfascister och går på att tränarerfarenhet faktiskt kan vara värt något. Jättespännande med Barry Smith, 69 i höst. Smith har bra erfarenhet av svensk hockey, det här följer jag – och många med mig – med spänning.

Tanken (måtte den stämma) är att Jacob Josefson, efter sina hjärnskakningar, ska vara spelbar i höst, har vi tur får William Eklund göra ännu en säsong i SHL, kanske, kanske, kanske även Alexander Holtz – och så är ju Rhett Rakhshani kvar.

Rasmus Bengtsson på SHL-nivå, kan Marcus Högström lyfta lite Spännande. Intressant Dif överlag.

* Frölunda

Satsar hårt. Fortsatt saknas renodlade målskyttar, frågetecken för gruppdynamiken, utvecklingen – men måste bara bli bättre än förra säsongen med Christian Folin, Ryan Lasch och Michael Spacek.

Mycket mer i den här texten.

* Färjestad

Står för den häftigaste satsningen med alla sina hemvändare, lite ”Nu, jäklar”-känsla över Färjestad, precis som med Frölunda. Kan man även vässa försvarsspelet?

Mycket mer i den här texten.

* Leksand

Visst, stjärnor som Marek Hrivik och Peter Cehlarik är borta, men tunga pjäser som Jonas Ahnelöv, Matt Caito, Carter Ashton, Carter Camper och Patrik Zackrisson är kvar. Max Veronneau kan ni från Oskarshamn, spännande nyförvärv – och precis som Frölunda tycks Leksand ha hittat en målvakt i AHL, finske Kasimir Kaskisuo, 27.

Emil Heineman och Nils Åman ett år äldre, visare, vassare. Kan – och bör – kliva fram än mer nu när det inte finns en given förstakedja med slovakisk touch som leder laget.

Thomas Johansson har börjat bygga på något långsiktigt bra, Björn Hellkvist förädlar det han har att jobba med. Leksand känns på allvar numera. Kul. Ett bra Leksand är bra för SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Linköping

Det snackades om lågbudgetsatsning, kom in lite pengar efter det, och så pjåkigt ser det inte ut. Alls.

Mest intressant, tycker jag, är att tränaren Klas Östman flyttar hem från Schweiz för att ta sig an sitt första seniorlag som huvudtränare. Östman – en gång Roger Rönnbergs assistent i Frölunda – backade i vinter upp gamle LHC-tränaren Dan Tangnes i schweiziska guldlaget Zug, nu ska han försöka få fason på Östergötlands SHL-stolthet.

LHC känns lite svenskare, rätt gediget, enormt viktigt att centern Markus Ljungh blev kvar, det samma gäller backen Mattias Bäckman. Hans kropp tycks hålla. Hurra!

Tror Christoffer Ehn kan få ett lyft som center med förtroende, Ben Maxwell är meriterad och rutinerad på den positionen, och nytände Alexander Johansson fortsätter.

Unge Nikola Pasic är en favorit hos mig.

Hej, besökare!
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig.
Lättast är det med swish.
Tack för er förståelse.

* Luleå

Brendan Shinnimin. Ingen har missat, va? Killen som gav Luleåfansen fingret, Chicken Shinnimin, han med kycklingdräkten, nu i samma lag som Juhani Tyrväinen … wow! Det kommer att märkas när Luleå spelar. Så mycket kan vi slå fast.

Linus Klasen ett PP-tapp, intressant med Konstantin Komarek tillbaka, Joonas Rask är ett mycket bra tillskott. Ex-frölundaiten Pontus Andreasson in från Björklöven – och på backsidan vill Julius Honka visa varför Dallas en gång trodde på honom.

Kärnan är sig lik, Erik Gustafsson är fortsatt chef, och Luleå bör som vanligt vara ett lag att räkna med. Men utan Karl Fabricius. Känns märkligt.

Linus Omark-ryktet höjer man ju på ögonbrynen åt.

* Malmö

Marcus Sylvegård kommer hem från Växjö, Kalle Östman ansluter från Djurgården, det jobbas på Jacob Berglund från KHL, och smack – backen Carl-Johan Lerby är redan hemma från sitt NHL-försök.

Den satt gott, den.

Joakim Ryans namn har också nämnts, hade varit kul om den värvningen gick i lås, ni som kan er tennis vet att mamma är Catarina Lindqvist.

I stora drag är detta ett Malmö vi kommer känna igen.

Två bröder Westerholm, två bröder Sylvegård, och så väggen Oscar Alsenfelt i mål. Där – i målet, alltså – blir det intressant att se vad Västerviks succéman Daniel Marmelind kan göra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Oskarshamn

Hynek Zohorna – en av de tre tjeckbröderna – var inget pjåkigt forwardsförvärv, två klart dugliga KHL-säsonger bakom sig. Dale Weise, spännande med sitt tuffa sätt att spela hockey, låt vara en NHL-karriär på nedåtgående. Nye Cameron Brace har öst in poäng i Danmark.

Daniel Muzito Bagenda spännande – har mer i sig än han visade i Örerbre förra säsongen.

Som vanligt rätt stor spelaromsättning, ändå en hygglig stark kärna kvar i laget från Östra Småland, inte minst på forwardssidan.

Oskarshamn väljer från de lägre hyllorna ett tag till, men Martin Filander är en smart tränare, klubben har en stark ledning numera – det här är verkligen inte kattskit.

* Rögle

Så nära förra säsongen, nu snickrar bröderna Abbott vidare på sitt bygge för att nå ett snäpp längre, trots tapp som Daniel Zaar, Simon Ryfors, Moritz Seider och Niklas Hansson.

Ryan McKiernan (ex AIK, senast i Tyskland) kanske kan vara en Kodie Curran-värvning, och William Wallinder från Modo blir spännande att följa. Curran, förresten – enligt HockeyNews.se är det inte alldeles omöjligt att denne bryter sitt kontrakt med Anaheim och kommer tillbaka.

Långt dit, men om …

Framåt garanterar Ted Brithén, Leon Bristedt, Adam Tambellini, Dennis Everberg och Anton Bengtsson hög klass, Moraduon Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs är i Ängelholm för att ta nästa steg – och säkert har Chris Abbott mer på kornet.

Kanske Josh Kestner, som HockeyNews.se skriver.

* Skellefteå

Det var förstås ett jäkla tapp när centern Pär Lindholm – som anslöt under säsongen – drog till KHL, men säkert kommer GM Erik Forssell att agera och plocka in något bra.

Om Arvid Söderblom, sajnad av Chicago, stannar på lån är målvaktsposten trygg, Arvid och Gustaf Lindvall, bättre blir det inte i SHL. Backsidan håller hög klass, spännande vad allsvenska Filip Roos och Michael Kapla kan bidra med.

Framåt är det lite same old, same old, Joakim Lindströms lag – men givetvis kommer det spetsas med en eller två.

Skellefteå kommer vara Skellefteå – eller? Robert Ohlsson ny tränare, vilken prägel sätter han på det här laget? Ser fram emot att följa detta. NI minns väl att förre Frölundabacken Pierre Johnsson följde med som en av två assisterande tränare?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

* Timrå

Jonathan Dahlén drar väl till San Jose för ett andra försök i Nordamerika, men räkna med att sportchefen Kent Norberg kommer att ha fått ihop en spännande trupp när det väl är dags.

Hur spännande?

Hur bra?

Mm, det får vi se, det.

Frölundabekantingarna Oliver Bohm och Robin Alvarez har anslutit, Albin Carlsson just förlängt, det kommer säkert mer av den varan vad det lider, och vi får helt enkelt avvakta ”Nubben” Norbergs jobb här.

Räkna med att den förre Frölundabossen jobbar många dagar i sommar.

Viktor Lodin, sajnat med Ottawa, men blir kanske kvar?
TILLAGT torsdag: Klart nu med Erik Andersson från Rögle, denne ville säkert ha en lite större roll. Han har utvecklats i Rögle, västgöten – intressant att följa fortsättningen i Timrå.  

Växjö

Sportchefen Henrik Evertsson var tidigt ute och flaggade för sänkt spelarbudget, och så som truppen ser ut nu – inget snack, den är billigare.

Kostar på att ta SM-guld, inte minst ett coronaår då publikinkomsterna uteblev.

Med Ilari Melart och Christian Folin borta på backsidan var det viktigt att få behålla Miika Koivisto, framåt är det inte lika stjärnspäckat som tidigare, men Robert Rosén, Richard Gynge, Andrew Calof och Pontus Holmberg – plus nye Julius Nättinen –  borgar för kvalitet. Glenn Gustafsson (Örebro), Hugo Gustafsson (Södertälje) intresanta nya – och så ska det bli löjligt kul att följa Victor Stjernborg, 18, nästa säsong. Kan han ta ännu ett steg så …wow, det blir bra.

Visst förlänger väl Viktor Fasth sitt kontrakt?

* Örebro

Klev upp ett snäpp med semifinalplatsen, känns allt bättre, allt stabilare under skicklige tränaren Niklas Erikssons ledning. Mycket av truppen är intakt, riktigt bra målvakts- och backsida, det är framåt vi får se vad Stefan Bengtzén och Niklas Johansson hittar på.

Jani Lajunen – SM-guldmedaljör med Växjö 2015 – kommer tillbaka, men Borna Rendulic lämnar, Örebro vet att man behöver fylla på med spets, det är därför man gett Calle Klingberg ett fett bud.

Rodrigo Abols, Robin Kovacs, Emil Larsson, med någon eller några ytterligare forwards kommer Örebro bli att räkna med igen.

Joel Mustonen tillbaka från tiden i Frölunda där han slipades ner till en arbetare. Kan han hitta måltouchen igen?

***

Som alltid – tack till fantastiska eliteprospects.com

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt