Tio tankar, bland annat om roligare Frölunda, lockande utdelning och hysteri

Tio tankar, bland annat om roligare Frölunda, lockande utdelning och hysteri

Tio tankar, bland annat om roligare Frölunda, lockande utdelning och hysteri

Tio tankar, bland annat om roligare Frölunda, lockande utdelning och hysteri

► Söndagskrönikan, så här i uppehållstider när vi väntar på SHL:s omstart på torsdag. Innala. Strömwall. Fagemo. Johnsson. Tröjor i taket. Bara delar av innehållet.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

Malte Strömwall och Jere Innala är med i veckans söndagskrönika. Och så har tipsen förändrats som ni kan se.

Satsar Frölunda rätt? Jag tycker det.
Sätter Skellefteå onödigt mycket press på Andreas Johnsson? Jag tycker nog det också.
Kan Samuel Fagemo slå sig in i Los Angeles Kings när han nu gör comeback i organisationen?
Tröjor som hissas, jag har en åsikt eller två här.

INGA FRÖLUNDAMATCHER ATT snacka ner den här söndagen, ingen lista på måndagen, lite mer tid för större funderingar, hoppas ni ska finna något i denna långa text läsvärt.

Måndag eftermiddag poddar Alex Gustafsson och jag, ni får jättegärna tycka till och ställa frågor i kommentarsfältet nedan; jag lägger inte ut något extra på måndagen eftersom det alltså inte kommer någon lista.

Okej, söndagskrönikan, som alltid i form av tio tankar, som alltid är ni hjärtligt välkomna.

 

1. Det blir lite roligare nu.

Spännande att se vad Jere Innalas återkomst betyder för Frölunda som lag betraktat.

a) Hur snabbt kan han se ut som före knäskadan?
b) Hur mycket av den där kemin med Linus Öberg finns kvar – och hur passar Linus Nässén in?

På papperet har Frölunda nu två kedjor med något mer ”lir” i sig; Malte Strömwall (med Gustav Rydahl och Max Friberg) kan sätta fart och hota i en enhet, Innala i en annan. Den tredje har sin egen profil: fart, tyngd, fräckhet och på mål-attityd. Jag syftar då på Nicklas Lasu med Isac Born och Calle Klingberg. 

På papperet. Resonemanget ovan.

På isen. Intressant att följa.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag vidhåller att vi sett en rätt tydlig spelmässig förbättring sedan Färjestad borta, en stabilare defensiv, ett mer synkat lag som tävlar hårdare och spelar lite smartare, allt det där behöver byggas på, hållas i, men hockey handlar lika mycket om att göra mål som att inte släppa in. Här borde Jere Innalas återkomst betyda en hel del.

Dock inget värt om defensiven sviktar.  Men gör den det är Innalas offensiv ännu viktigare.

Man kan vända och vrida på detta hit och dit, men en sak tycker jag är klar – det är roligare att se Frölunda spela hockey när Innala, 25, är på isen.

Finländaren förlängde i veckan sitt kontrakt till 2026, det såg ni säkert.

I veckan hade jag den här texten om diverse positiva tecken i Frölunda.

 

2. Lockande utdelning.

Jere Innalas nya kontrakt innehåller ingen out-klausul för spel Schweiz, han siktar högre – NHL. Malte Strömwall har en out, däremot, den vill Frölunda förhandla bort och samtidigt förlänga/förbättra kontraktet. Allt enligt Aftonbladets insatta Hans Abrahamsson och Tomas Ros i veckan. Jag förstår Frölunda. Strömwall är en artist, en som – likt Anthony Greco – ger energi och hopp åt sitt lag med fartfyllda initiativ. Dessutom är det kanske så att vi bara sett en del av vad Strömwall kan. 4+9 på 18 matcher är en helt okej start, känslan är att den fräcke anfallaren börjar lära sig SHL och Frölunda, han ser mer bekväm ut, fattar fler kloka beslut, överarbetar inte lika många situationer, skjuter lite oftare.

Malte Strömwall.

Kan ännu bättre.

Kan producera ännu mer.

Behöver nog göra det.

Men – är på rätt väg.

Det, antar jag, är precis vad Fredrik Sjöström & Co i Frölunda också har sett, de spelar med oddsen, går all-in på att den där formkurvan är ihållande, att Strömwall kommer lägga sig på en högre nivå än ”lova gott”, rätt snart nå ”regelbunden produktion värdig en SHL-stjärna.”

Given vinst för Frölunda? Nix. Men jag kan inte säga att jag hade satsat mina pengar på annat vis. Utdelningen lockar.

Greco, förresten, han debuterar för LHC i veckan. Amerikanen fanns ju med i Frölundasnacket innan Strömwall bestämde sig för Göteborg. Man kan följa den matchen med visst intresse, Greco vs Strömwall.

 

3. Det går fort i hockey.

Frölundas supportrar hann nog börja drömma lite när Samuel Fagemo  sattes upp på waivers av Nashville Predators.

Men inte så länge.

Hux flux var Fagemo tillbaka i Los Angeles Kings organisation.

Göteborgaren hann bara vara borta från Kalifornien i drygt en månad, nu får vi se om Kings hittar någon plats för honom i NHL. Till en början blir det – som tidigare säsonger – spel i farmarlaget Ontario Reign.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Tråkigt med en annan ex-frölundait, Artturi Lehkonen, men det var i alla fall inte huvudet .

 

4. Vad kostar NHL på besök?

I veckan kommer Ottawa, Toronto, Detroit och Minnesota för att matcha i Stockholm torsdag–söndag. För de som har råd är det förstås kul att se William Nylander (en av NHL:s absolut hetaste just nu), Lucas Raymond med flera på nära håll. För de som ”bara” betalar för Viaplay lär Erik Granqvist och Niklas Jihde vara exalterade som vore det julafton och födelsedag samtidigt och bjuda på utmärkta TV-sändningar. Är Mattias Norström sedan inblandad blir det ännu bättre.

Men … man kan fundera lite också. Jag gjorde det i försomras. Läs gärna nedan.

 

5. Kom igen, ge killen tid.

Jag förvånas lite av Skellefteås agerande sedan man presenterat Andreas Johnsson i torsdags. Killen får närmast hysterisk uppmärksamhet. På fredagen handlade sju av de åtta senaste Instagraminläggen om Andreas, på lördagen kom sedan detta.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Skellefteå AIK Hockey (@skellefteaaik)

Skellefteås Instagramflöde på fredagen, sju av de åtta senaste inläggen var då om Andreas Johnsson.

Jag förstår att Skellefteå, i ett läge då klubben förlorat några matcher, vill ge fansen hopp. Men är detta verkligen schyst mot Andreas? Han – som haft några tunga år i NHL, som öppet talat om att det påverkat, som inte spelat i Sverige på sju år – framställs som något slags frälsare, som vore han reinkarnationen av Sven Tumba.

Herregud, tänker jag – ge killen lite tid.

Omställningen kan kräva det.

För Andreas Johnssons skull (en go och trevlig pôjk) hoppas jag att han fixar pressen och kraven, snabbt levererar på hygglig nivå. Annars … tja, det blir i alla fall färre inlägg på Instagram.

 

6. Jag går inte i taket, men …

Det här med vilka Frölundatröjor som ska vara i Scandinaviums tak är en riktig snackis på sociala medier – och även här på sajten. Jag upprepar vad jag tidigare skrivit, detta är en sak för medlemmarna att ha åsikter om, att ta upp på årsmöten, så som till exempel Jonas Åhlström gjort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Om jag ändå får tillåta mig att ha en åsikt, en som jag nog hade framfört om jag varit medlem och supporter, så … tja, det blir två:

1. Jag förstår verkligen inte att internationella meriter är ett kriterium. Det handlar ju om vad spelaren gjort för Frölunda.

2. Jag tror nog ändå det måste finnas vissa regler, typ antal säsonger och liknande. Om en förening bara ska gå på känsla, vems känsla ska då avgöra? Svårt att se en sådan modell fungera.

Nå, bara mina fem ören. Detta är en medlemsfråga, inget annat.

 

7. Snyggaste målet redan gjort?

Erik Borgs mål är något alldeles extra, det står sig ändå slätt mot Samuel Johannessons. Örebrobacken måste ha stått för säsongens fullträff, jag tror ingen överträffar Halmstadkillen i vinter.

 

Schyst hockeyfamilj.

8. Far åt helsike …

I samband med veckans Andreas Johnsson-uppståndelse har jag läst något fullständigt bisarrt, inte bara en utan flera gånger, nämligen att Andreas klubbval skulle solka ner pappa Jonas fina karriär i Frölunda. Hur är det ens möjligt att komma till en sådan slutsats? Korkat på samma nivå som att Lias Andersson måste spela i Frölunda för att pappa Niklas gjorde det, som att Malte Strömwall måste spela i Luleå för att pappa Johan gjorde det.

För helskotta – vi uppfostrar väl våra barn att bli egna individer, uppfylla sina egna drömmar, fatta sina egna beslut?

Vad gäller just Andreas Johnsson … för det första är han ju i sin fulla rätt att spela sin hockey var han vill, att han vill göra det ihop med brorsan Jonathan är inte det minsta konstigt, för det andra förändrar detta inte för ett ögonblick allt gott som farsan Jonas gjorde för Frölunda.

Förstår man inte detta, då … äh, jag ska nog inte skriva vad jag tycker här.

Det är fars dag i dag. Må det sända en signal. Far åt helsike med allt dumt snack om att söner ska göra som sina fäder.

ANNONS

 

9. Tipp-tapp, tipp-tapp …

Före säsongsstart tippade var och varannan expert Frölunda som ett finallag. Jag förstod aldrig det där. Men nu, nu låter det annorlunda (bilden till höger). Det gör det förresten säkert om samma personer ombeds tippa igen, låt oss säga runt jul/nyår.

 

10. Det här säger inget.

Det övergår mitt förstånd hur – år efter år – Sveriges status i världshockeyn bedöms efter hur det går i hittepåturneringarna som utgör Euro Hockey Tour. Detta ”Tre Kronor” är sedan länge så devalverat att vi snackar ören och inget annat. Jag noterade att SVT – som har rättigheterna – sände skidskytte i linjär-TV på lördagen och lät Sverige–Schweiz vara tillgängligt via SVT play.

Konstigt? Inte det minsta.

Ska man bedöma svensk herrhockeys status gör man bäst i att kolla hur det går för småkronorna och juniorkronorna, hur många spelare som utbildas så väl av hårt arbetande tränare ute i landet att de slår sig in i NHL. Som till exempel Leo Carlsson.

***

Jag har genomgående stavat Andreas efternamn med två ”s”, alltså Johnsson, så som han gjorde under tiden i Nordamerika. Den dagen jag får besked om att han nu vill köra som farsan och brorsan igen, då ska jag genast ändra.

***

Okej. det var allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Glöm nu inte att ställa frågor för måndagens podd. Hej på er.

 

► Söndagskrönikan, så här i uppehållstider när vi väntar på SHL:s omstart på torsdag. Innala. Strömwall. Fagemo. Johnsson. Tröjor i taket. Bara delar av innehållet.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

Malte Strömwall och Jere Innala är med i veckans söndagskrönika. Och så har tipsen förändrats som ni kan se.

Satsar Frölunda rätt? Jag tycker det.
Sätter Skellefteå onödigt mycket press på Andreas Johnsson? Jag tycker nog det också.
Kan Samuel Fagemo slå sig in i Los Angeles Kings när han nu gör comeback i organisationen?
Tröjor som hissas, jag har en åsikt eller två här.

INGA FRÖLUNDAMATCHER ATT snacka ner den här söndagen, ingen lista på måndagen, lite mer tid för större funderingar, hoppas ni ska finna något i denna långa text läsvärt.

Måndag eftermiddag poddar Alex Gustafsson och jag, ni får jättegärna tycka till och ställa frågor i kommentarsfältet nedan; jag lägger inte ut något extra på måndagen eftersom det alltså inte kommer någon lista.

Okej, söndagskrönikan, som alltid i form av tio tankar, som alltid är ni hjärtligt välkomna.

 

1. Det blir lite roligare nu.

Spännande att se vad Jere Innalas återkomst betyder för Frölunda som lag betraktat.

a) Hur snabbt kan han se ut som före knäskadan?
b) Hur mycket av den där kemin med Linus Öberg finns kvar – och hur passar Linus Nässén in?

På papperet har Frölunda nu två kedjor med något mer ”lir” i sig; Malte Strömwall (med Gustav Rydahl och Max Friberg) kan sätta fart och hota i en enhet, Innala i en annan. Den tredje har sin egen profil: fart, tyngd, fräckhet och på mål-attityd. Jag syftar då på Nicklas Lasu med Isac Born och Calle Klingberg. 

På papperet. Resonemanget ovan.

På isen. Intressant att följa.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag vidhåller att vi sett en rätt tydlig spelmässig förbättring sedan Färjestad borta, en stabilare defensiv, ett mer synkat lag som tävlar hårdare och spelar lite smartare, allt det där behöver byggas på, hållas i, men hockey handlar lika mycket om att göra mål som att inte släppa in. Här borde Jere Innalas återkomst betyda en hel del.

Dock inget värt om defensiven sviktar.  Men gör den det är Innalas offensiv ännu viktigare.

Man kan vända och vrida på detta hit och dit, men en sak tycker jag är klar – det är roligare att se Frölunda spela hockey när Innala, 25, är på isen.

Finländaren förlängde i veckan sitt kontrakt till 2026, det såg ni säkert.

I veckan hade jag den här texten om diverse positiva tecken i Frölunda.

 

2. Lockande utdelning.

Jere Innalas nya kontrakt innehåller ingen out-klausul för spel Schweiz, han siktar högre – NHL. Malte Strömwall har en out, däremot, den vill Frölunda förhandla bort och samtidigt förlänga/förbättra kontraktet. Allt enligt Aftonbladets insatta Hans Abrahamsson och Tomas Ros i veckan. Jag förstår Frölunda. Strömwall är en artist, en som – likt Anthony Greco – ger energi och hopp åt sitt lag med fartfyllda initiativ. Dessutom är det kanske så att vi bara sett en del av vad Strömwall kan. 4+9 på 18 matcher är en helt okej start, känslan är att den fräcke anfallaren börjar lära sig SHL och Frölunda, han ser mer bekväm ut, fattar fler kloka beslut, överarbetar inte lika många situationer, skjuter lite oftare.

Malte Strömwall.

Kan ännu bättre.

Kan producera ännu mer.

Behöver nog göra det.

Men – är på rätt väg.

Det, antar jag, är precis vad Fredrik Sjöström & Co i Frölunda också har sett, de spelar med oddsen, går all-in på att den där formkurvan är ihållande, att Strömwall kommer lägga sig på en högre nivå än ”lova gott”, rätt snart nå ”regelbunden produktion värdig en SHL-stjärna.”

Given vinst för Frölunda? Nix. Men jag kan inte säga att jag hade satsat mina pengar på annat vis. Utdelningen lockar.

Greco, förresten, han debuterar för LHC i veckan. Amerikanen fanns ju med i Frölundasnacket innan Strömwall bestämde sig för Göteborg. Man kan följa den matchen med visst intresse, Greco vs Strömwall.

 

3. Det går fort i hockey.

Frölundas supportrar hann nog börja drömma lite när Samuel Fagemo  sattes upp på waivers av Nashville Predators.

Men inte så länge.

Hux flux var Fagemo tillbaka i Los Angeles Kings organisation.

Göteborgaren hann bara vara borta från Kalifornien i drygt en månad, nu får vi se om Kings hittar någon plats för honom i NHL. Till en början blir det – som tidigare säsonger – spel i farmarlaget Ontario Reign.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Tråkigt med en annan ex-frölundait, Artturi Lehkonen, men det var i alla fall inte huvudet .

 

4. Vad kostar NHL på besök?

I veckan kommer Ottawa, Toronto, Detroit och Minnesota för att matcha i Stockholm torsdag–söndag. För de som har råd är det förstås kul att se William Nylander (en av NHL:s absolut hetaste just nu), Lucas Raymond med flera på nära håll. För de som ”bara” betalar för Viaplay lär Erik Granqvist och Niklas Jihde vara exalterade som vore det julafton och födelsedag samtidigt och bjuda på utmärkta TV-sändningar. Är Mattias Norström sedan inblandad blir det ännu bättre.

Men … man kan fundera lite också. Jag gjorde det i försomras. Läs gärna nedan.

 

5. Kom igen, ge killen tid.

Jag förvånas lite av Skellefteås agerande sedan man presenterat Andreas Johnsson i torsdags. Killen får närmast hysterisk uppmärksamhet. På fredagen handlade sju av de åtta senaste Instagraminläggen om Andreas, på lördagen kom sedan detta.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Skellefteå AIK Hockey (@skellefteaaik)

Skellefteås Instagramflöde på fredagen, sju av de åtta senaste inläggen var då om Andreas Johnsson.

Jag förstår att Skellefteå, i ett läge då klubben förlorat några matcher, vill ge fansen hopp. Men är detta verkligen schyst mot Andreas? Han – som haft några tunga år i NHL, som öppet talat om att det påverkat, som inte spelat i Sverige på sju år – framställs som något slags frälsare, som vore han reinkarnationen av Sven Tumba.

Herregud, tänker jag – ge killen lite tid.

Omställningen kan kräva det.

För Andreas Johnssons skull (en go och trevlig pôjk) hoppas jag att han fixar pressen och kraven, snabbt levererar på hygglig nivå. Annars … tja, det blir i alla fall färre inlägg på Instagram.

 

6. Jag går inte i taket, men …

Det här med vilka Frölundatröjor som ska vara i Scandinaviums tak är en riktig snackis på sociala medier – och även här på sajten. Jag upprepar vad jag tidigare skrivit, detta är en sak för medlemmarna att ha åsikter om, att ta upp på årsmöten, så som till exempel Jonas Åhlström gjort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Om jag ändå får tillåta mig att ha en åsikt, en som jag nog hade framfört om jag varit medlem och supporter, så … tja, det blir två:

1. Jag förstår verkligen inte att internationella meriter är ett kriterium. Det handlar ju om vad spelaren gjort för Frölunda.

2. Jag tror nog ändå det måste finnas vissa regler, typ antal säsonger och liknande. Om en förening bara ska gå på känsla, vems känsla ska då avgöra? Svårt att se en sådan modell fungera.

Nå, bara mina fem ören. Detta är en medlemsfråga, inget annat.

 

7. Snyggaste målet redan gjort?

Erik Borgs mål är något alldeles extra, det står sig ändå slätt mot Samuel Johannessons. Örebrobacken måste ha stått för säsongens fullträff, jag tror ingen överträffar Halmstadkillen i vinter.

 

Schyst hockeyfamilj.

8. Far åt helsike …

I samband med veckans Andreas Johnsson-uppståndelse har jag läst något fullständigt bisarrt, inte bara en utan flera gånger, nämligen att Andreas klubbval skulle solka ner pappa Jonas fina karriär i Frölunda. Hur är det ens möjligt att komma till en sådan slutsats? Korkat på samma nivå som att Lias Andersson måste spela i Frölunda för att pappa Niklas gjorde det, som att Malte Strömwall måste spela i Luleå för att pappa Johan gjorde det.

För helskotta – vi uppfostrar väl våra barn att bli egna individer, uppfylla sina egna drömmar, fatta sina egna beslut?

Vad gäller just Andreas Johnsson … för det första är han ju i sin fulla rätt att spela sin hockey var han vill, att han vill göra det ihop med brorsan Jonathan är inte det minsta konstigt, för det andra förändrar detta inte för ett ögonblick allt gott som farsan Jonas gjorde för Frölunda.

Förstår man inte detta, då … äh, jag ska nog inte skriva vad jag tycker här.

Det är fars dag i dag. Må det sända en signal. Far åt helsike med allt dumt snack om att söner ska göra som sina fäder.

ANNONS

 

9. Tipp-tapp, tipp-tapp …

Före säsongsstart tippade var och varannan expert Frölunda som ett finallag. Jag förstod aldrig det där. Men nu, nu låter det annorlunda (bilden till höger). Det gör det förresten säkert om samma personer ombeds tippa igen, låt oss säga runt jul/nyår.

 

10. Det här säger inget.

Det övergår mitt förstånd hur – år efter år – Sveriges status i världshockeyn bedöms efter hur det går i hittepåturneringarna som utgör Euro Hockey Tour. Detta ”Tre Kronor” är sedan länge så devalverat att vi snackar ören och inget annat. Jag noterade att SVT – som har rättigheterna – sände skidskytte i linjär-TV på lördagen och lät Sverige–Schweiz vara tillgängligt via SVT play.

Konstigt? Inte det minsta.

Ska man bedöma svensk herrhockeys status gör man bäst i att kolla hur det går för småkronorna och juniorkronorna, hur många spelare som utbildas så väl av hårt arbetande tränare ute i landet att de slår sig in i NHL. Som till exempel Leo Carlsson.

***

Jag har genomgående stavat Andreas efternamn med två ”s”, alltså Johnsson, så som han gjorde under tiden i Nordamerika. Den dagen jag får besked om att han nu vill köra som farsan och brorsan igen, då ska jag genast ändra.

***

Okej. det var allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Glöm nu inte att ställa frågor för måndagens podd. Hej på er.

 

► Söndagskrönikan, så här i uppehållstider när vi väntar på SHL:s omstart på torsdag. Innala. Strömwall. Fagemo. Johnsson. Tröjor i taket. Bara delar av innehållet.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

Malte Strömwall och Jere Innala är med i veckans söndagskrönika. Och så har tipsen förändrats som ni kan se.

Satsar Frölunda rätt? Jag tycker det.
Sätter Skellefteå onödigt mycket press på Andreas Johnsson? Jag tycker nog det också.
Kan Samuel Fagemo slå sig in i Los Angeles Kings när han nu gör comeback i organisationen?
Tröjor som hissas, jag har en åsikt eller två här.

INGA FRÖLUNDAMATCHER ATT snacka ner den här söndagen, ingen lista på måndagen, lite mer tid för större funderingar, hoppas ni ska finna något i denna långa text läsvärt.

Måndag eftermiddag poddar Alex Gustafsson och jag, ni får jättegärna tycka till och ställa frågor i kommentarsfältet nedan; jag lägger inte ut något extra på måndagen eftersom det alltså inte kommer någon lista.

Okej, söndagskrönikan, som alltid i form av tio tankar, som alltid är ni hjärtligt välkomna.

 

1. Det blir lite roligare nu.

Spännande att se vad Jere Innalas återkomst betyder för Frölunda som lag betraktat.

a) Hur snabbt kan han se ut som före knäskadan?
b) Hur mycket av den där kemin med Linus Öberg finns kvar – och hur passar Linus Nässén in?

På papperet har Frölunda nu två kedjor med något mer ”lir” i sig; Malte Strömwall (med Gustav Rydahl och Max Friberg) kan sätta fart och hota i en enhet, Innala i en annan. Den tredje har sin egen profil: fart, tyngd, fräckhet och på mål-attityd. Jag syftar då på Nicklas Lasu med Isac Born och Calle Klingberg. 

På papperet. Resonemanget ovan.

På isen. Intressant att följa.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag vidhåller att vi sett en rätt tydlig spelmässig förbättring sedan Färjestad borta, en stabilare defensiv, ett mer synkat lag som tävlar hårdare och spelar lite smartare, allt det där behöver byggas på, hållas i, men hockey handlar lika mycket om att göra mål som att inte släppa in. Här borde Jere Innalas återkomst betyda en hel del.

Dock inget värt om defensiven sviktar.  Men gör den det är Innalas offensiv ännu viktigare.

Man kan vända och vrida på detta hit och dit, men en sak tycker jag är klar – det är roligare att se Frölunda spela hockey när Innala, 25, är på isen.

Finländaren förlängde i veckan sitt kontrakt till 2026, det såg ni säkert.

I veckan hade jag den här texten om diverse positiva tecken i Frölunda.

 

2. Lockande utdelning.

Jere Innalas nya kontrakt innehåller ingen out-klausul för spel Schweiz, han siktar högre – NHL. Malte Strömwall har en out, däremot, den vill Frölunda förhandla bort och samtidigt förlänga/förbättra kontraktet. Allt enligt Aftonbladets insatta Hans Abrahamsson och Tomas Ros i veckan. Jag förstår Frölunda. Strömwall är en artist, en som – likt Anthony Greco – ger energi och hopp åt sitt lag med fartfyllda initiativ. Dessutom är det kanske så att vi bara sett en del av vad Strömwall kan. 4+9 på 18 matcher är en helt okej start, känslan är att den fräcke anfallaren börjar lära sig SHL och Frölunda, han ser mer bekväm ut, fattar fler kloka beslut, överarbetar inte lika många situationer, skjuter lite oftare.

Malte Strömwall.

Kan ännu bättre.

Kan producera ännu mer.

Behöver nog göra det.

Men – är på rätt väg.

Det, antar jag, är precis vad Fredrik Sjöström & Co i Frölunda också har sett, de spelar med oddsen, går all-in på att den där formkurvan är ihållande, att Strömwall kommer lägga sig på en högre nivå än ”lova gott”, rätt snart nå ”regelbunden produktion värdig en SHL-stjärna.”

Given vinst för Frölunda? Nix. Men jag kan inte säga att jag hade satsat mina pengar på annat vis. Utdelningen lockar.

Greco, förresten, han debuterar för LHC i veckan. Amerikanen fanns ju med i Frölundasnacket innan Strömwall bestämde sig för Göteborg. Man kan följa den matchen med visst intresse, Greco vs Strömwall.

 

3. Det går fort i hockey.

Frölundas supportrar hann nog börja drömma lite när Samuel Fagemo  sattes upp på waivers av Nashville Predators.

Men inte så länge.

Hux flux var Fagemo tillbaka i Los Angeles Kings organisation.

Göteborgaren hann bara vara borta från Kalifornien i drygt en månad, nu får vi se om Kings hittar någon plats för honom i NHL. Till en början blir det – som tidigare säsonger – spel i farmarlaget Ontario Reign.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Tråkigt med en annan ex-frölundait, Artturi Lehkonen, men det var i alla fall inte huvudet .

 

4. Vad kostar NHL på besök?

I veckan kommer Ottawa, Toronto, Detroit och Minnesota för att matcha i Stockholm torsdag–söndag. För de som har råd är det förstås kul att se William Nylander (en av NHL:s absolut hetaste just nu), Lucas Raymond med flera på nära håll. För de som ”bara” betalar för Viaplay lär Erik Granqvist och Niklas Jihde vara exalterade som vore det julafton och födelsedag samtidigt och bjuda på utmärkta TV-sändningar. Är Mattias Norström sedan inblandad blir det ännu bättre.

Men … man kan fundera lite också. Jag gjorde det i försomras. Läs gärna nedan.

 

5. Kom igen, ge killen tid.

Jag förvånas lite av Skellefteås agerande sedan man presenterat Andreas Johnsson i torsdags. Killen får närmast hysterisk uppmärksamhet. På fredagen handlade sju av de åtta senaste Instagraminläggen om Andreas, på lördagen kom sedan detta.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Skellefteå AIK Hockey (@skellefteaaik)

Skellefteås Instagramflöde på fredagen, sju av de åtta senaste inläggen var då om Andreas Johnsson.

Jag förstår att Skellefteå, i ett läge då klubben förlorat några matcher, vill ge fansen hopp. Men är detta verkligen schyst mot Andreas? Han – som haft några tunga år i NHL, som öppet talat om att det påverkat, som inte spelat i Sverige på sju år – framställs som något slags frälsare, som vore han reinkarnationen av Sven Tumba.

Herregud, tänker jag – ge killen lite tid.

Omställningen kan kräva det.

För Andreas Johnssons skull (en go och trevlig pôjk) hoppas jag att han fixar pressen och kraven, snabbt levererar på hygglig nivå. Annars … tja, det blir i alla fall färre inlägg på Instagram.

 

6. Jag går inte i taket, men …

Det här med vilka Frölundatröjor som ska vara i Scandinaviums tak är en riktig snackis på sociala medier – och även här på sajten. Jag upprepar vad jag tidigare skrivit, detta är en sak för medlemmarna att ha åsikter om, att ta upp på årsmöten, så som till exempel Jonas Åhlström gjort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Om jag ändå får tillåta mig att ha en åsikt, en som jag nog hade framfört om jag varit medlem och supporter, så … tja, det blir två:

1. Jag förstår verkligen inte att internationella meriter är ett kriterium. Det handlar ju om vad spelaren gjort för Frölunda.

2. Jag tror nog ändå det måste finnas vissa regler, typ antal säsonger och liknande. Om en förening bara ska gå på känsla, vems känsla ska då avgöra? Svårt att se en sådan modell fungera.

Nå, bara mina fem ören. Detta är en medlemsfråga, inget annat.

 

7. Snyggaste målet redan gjort?

Erik Borgs mål är något alldeles extra, det står sig ändå slätt mot Samuel Johannessons. Örebrobacken måste ha stått för säsongens fullträff, jag tror ingen överträffar Halmstadkillen i vinter.

 

Schyst hockeyfamilj.

8. Far åt helsike …

I samband med veckans Andreas Johnsson-uppståndelse har jag läst något fullständigt bisarrt, inte bara en utan flera gånger, nämligen att Andreas klubbval skulle solka ner pappa Jonas fina karriär i Frölunda. Hur är det ens möjligt att komma till en sådan slutsats? Korkat på samma nivå som att Lias Andersson måste spela i Frölunda för att pappa Niklas gjorde det, som att Malte Strömwall måste spela i Luleå för att pappa Johan gjorde det.

För helskotta – vi uppfostrar väl våra barn att bli egna individer, uppfylla sina egna drömmar, fatta sina egna beslut?

Vad gäller just Andreas Johnsson … för det första är han ju i sin fulla rätt att spela sin hockey var han vill, att han vill göra det ihop med brorsan Jonathan är inte det minsta konstigt, för det andra förändrar detta inte för ett ögonblick allt gott som farsan Jonas gjorde för Frölunda.

Förstår man inte detta, då … äh, jag ska nog inte skriva vad jag tycker här.

Det är fars dag i dag. Må det sända en signal. Far åt helsike med allt dumt snack om att söner ska göra som sina fäder.

ANNONS

 

9. Tipp-tapp, tipp-tapp …

Före säsongsstart tippade var och varannan expert Frölunda som ett finallag. Jag förstod aldrig det där. Men nu, nu låter det annorlunda (bilden till höger). Det gör det förresten säkert om samma personer ombeds tippa igen, låt oss säga runt jul/nyår.

 

10. Det här säger inget.

Det övergår mitt förstånd hur – år efter år – Sveriges status i världshockeyn bedöms efter hur det går i hittepåturneringarna som utgör Euro Hockey Tour. Detta ”Tre Kronor” är sedan länge så devalverat att vi snackar ören och inget annat. Jag noterade att SVT – som har rättigheterna – sände skidskytte i linjär-TV på lördagen och lät Sverige–Schweiz vara tillgängligt via SVT play.

Konstigt? Inte det minsta.

Ska man bedöma svensk herrhockeys status gör man bäst i att kolla hur det går för småkronorna och juniorkronorna, hur många spelare som utbildas så väl av hårt arbetande tränare ute i landet att de slår sig in i NHL. Som till exempel Leo Carlsson.

***

Jag har genomgående stavat Andreas efternamn med två ”s”, alltså Johnsson, så som han gjorde under tiden i Nordamerika. Den dagen jag får besked om att han nu vill köra som farsan och brorsan igen, då ska jag genast ändra.

***

Okej. det var allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Glöm nu inte att ställa frågor för måndagens podd. Hej på er.

 

► Söndagskrönikan, så här i uppehållstider när vi väntar på SHL:s omstart på torsdag. Innala. Strömwall. Fagemo. Johnsson. Tröjor i taket. Bara delar av innehållet.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

Malte Strömwall och Jere Innala är med i veckans söndagskrönika. Och så har tipsen förändrats som ni kan se.

Satsar Frölunda rätt? Jag tycker det.
Sätter Skellefteå onödigt mycket press på Andreas Johnsson? Jag tycker nog det också.
Kan Samuel Fagemo slå sig in i Los Angeles Kings när han nu gör comeback i organisationen?
Tröjor som hissas, jag har en åsikt eller två här.

INGA FRÖLUNDAMATCHER ATT snacka ner den här söndagen, ingen lista på måndagen, lite mer tid för större funderingar, hoppas ni ska finna något i denna långa text läsvärt.

Måndag eftermiddag poddar Alex Gustafsson och jag, ni får jättegärna tycka till och ställa frågor i kommentarsfältet nedan; jag lägger inte ut något extra på måndagen eftersom det alltså inte kommer någon lista.

Okej, söndagskrönikan, som alltid i form av tio tankar, som alltid är ni hjärtligt välkomna.

 

1. Det blir lite roligare nu.

Spännande att se vad Jere Innalas återkomst betyder för Frölunda som lag betraktat.

a) Hur snabbt kan han se ut som före knäskadan?
b) Hur mycket av den där kemin med Linus Öberg finns kvar – och hur passar Linus Nässén in?

På papperet har Frölunda nu två kedjor med något mer ”lir” i sig; Malte Strömwall (med Gustav Rydahl och Max Friberg) kan sätta fart och hota i en enhet, Innala i en annan. Den tredje har sin egen profil: fart, tyngd, fräckhet och på mål-attityd. Jag syftar då på Nicklas Lasu med Isac Born och Calle Klingberg. 

På papperet. Resonemanget ovan.

På isen. Intressant att följa.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag vidhåller att vi sett en rätt tydlig spelmässig förbättring sedan Färjestad borta, en stabilare defensiv, ett mer synkat lag som tävlar hårdare och spelar lite smartare, allt det där behöver byggas på, hållas i, men hockey handlar lika mycket om att göra mål som att inte släppa in. Här borde Jere Innalas återkomst betyda en hel del.

Dock inget värt om defensiven sviktar.  Men gör den det är Innalas offensiv ännu viktigare.

Man kan vända och vrida på detta hit och dit, men en sak tycker jag är klar – det är roligare att se Frölunda spela hockey när Innala, 25, är på isen.

Finländaren förlängde i veckan sitt kontrakt till 2026, det såg ni säkert.

I veckan hade jag den här texten om diverse positiva tecken i Frölunda.

 

2. Lockande utdelning.

Jere Innalas nya kontrakt innehåller ingen out-klausul för spel Schweiz, han siktar högre – NHL. Malte Strömwall har en out, däremot, den vill Frölunda förhandla bort och samtidigt förlänga/förbättra kontraktet. Allt enligt Aftonbladets insatta Hans Abrahamsson och Tomas Ros i veckan. Jag förstår Frölunda. Strömwall är en artist, en som – likt Anthony Greco – ger energi och hopp åt sitt lag med fartfyllda initiativ. Dessutom är det kanske så att vi bara sett en del av vad Strömwall kan. 4+9 på 18 matcher är en helt okej start, känslan är att den fräcke anfallaren börjar lära sig SHL och Frölunda, han ser mer bekväm ut, fattar fler kloka beslut, överarbetar inte lika många situationer, skjuter lite oftare.

Malte Strömwall.

Kan ännu bättre.

Kan producera ännu mer.

Behöver nog göra det.

Men – är på rätt väg.

Det, antar jag, är precis vad Fredrik Sjöström & Co i Frölunda också har sett, de spelar med oddsen, går all-in på att den där formkurvan är ihållande, att Strömwall kommer lägga sig på en högre nivå än ”lova gott”, rätt snart nå ”regelbunden produktion värdig en SHL-stjärna.”

Given vinst för Frölunda? Nix. Men jag kan inte säga att jag hade satsat mina pengar på annat vis. Utdelningen lockar.

Greco, förresten, han debuterar för LHC i veckan. Amerikanen fanns ju med i Frölundasnacket innan Strömwall bestämde sig för Göteborg. Man kan följa den matchen med visst intresse, Greco vs Strömwall.

 

3. Det går fort i hockey.

Frölundas supportrar hann nog börja drömma lite när Samuel Fagemo  sattes upp på waivers av Nashville Predators.

Men inte så länge.

Hux flux var Fagemo tillbaka i Los Angeles Kings organisation.

Göteborgaren hann bara vara borta från Kalifornien i drygt en månad, nu får vi se om Kings hittar någon plats för honom i NHL. Till en början blir det – som tidigare säsonger – spel i farmarlaget Ontario Reign.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Tråkigt med en annan ex-frölundait, Artturi Lehkonen, men det var i alla fall inte huvudet .

 

4. Vad kostar NHL på besök?

I veckan kommer Ottawa, Toronto, Detroit och Minnesota för att matcha i Stockholm torsdag–söndag. För de som har råd är det förstås kul att se William Nylander (en av NHL:s absolut hetaste just nu), Lucas Raymond med flera på nära håll. För de som ”bara” betalar för Viaplay lär Erik Granqvist och Niklas Jihde vara exalterade som vore det julafton och födelsedag samtidigt och bjuda på utmärkta TV-sändningar. Är Mattias Norström sedan inblandad blir det ännu bättre.

Men … man kan fundera lite också. Jag gjorde det i försomras. Läs gärna nedan.

 

5. Kom igen, ge killen tid.

Jag förvånas lite av Skellefteås agerande sedan man presenterat Andreas Johnsson i torsdags. Killen får närmast hysterisk uppmärksamhet. På fredagen handlade sju av de åtta senaste Instagraminläggen om Andreas, på lördagen kom sedan detta.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Skellefteå AIK Hockey (@skellefteaaik)

Skellefteås Instagramflöde på fredagen, sju av de åtta senaste inläggen var då om Andreas Johnsson.

Jag förstår att Skellefteå, i ett läge då klubben förlorat några matcher, vill ge fansen hopp. Men är detta verkligen schyst mot Andreas? Han – som haft några tunga år i NHL, som öppet talat om att det påverkat, som inte spelat i Sverige på sju år – framställs som något slags frälsare, som vore han reinkarnationen av Sven Tumba.

Herregud, tänker jag – ge killen lite tid.

Omställningen kan kräva det.

För Andreas Johnssons skull (en go och trevlig pôjk) hoppas jag att han fixar pressen och kraven, snabbt levererar på hygglig nivå. Annars … tja, det blir i alla fall färre inlägg på Instagram.

 

6. Jag går inte i taket, men …

Det här med vilka Frölundatröjor som ska vara i Scandinaviums tak är en riktig snackis på sociala medier – och även här på sajten. Jag upprepar vad jag tidigare skrivit, detta är en sak för medlemmarna att ha åsikter om, att ta upp på årsmöten, så som till exempel Jonas Åhlström gjort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Om jag ändå får tillåta mig att ha en åsikt, en som jag nog hade framfört om jag varit medlem och supporter, så … tja, det blir två:

1. Jag förstår verkligen inte att internationella meriter är ett kriterium. Det handlar ju om vad spelaren gjort för Frölunda.

2. Jag tror nog ändå det måste finnas vissa regler, typ antal säsonger och liknande. Om en förening bara ska gå på känsla, vems känsla ska då avgöra? Svårt att se en sådan modell fungera.

Nå, bara mina fem ören. Detta är en medlemsfråga, inget annat.

 

7. Snyggaste målet redan gjort?

Erik Borgs mål är något alldeles extra, det står sig ändå slätt mot Samuel Johannessons. Örebrobacken måste ha stått för säsongens fullträff, jag tror ingen överträffar Halmstadkillen i vinter.

 

Schyst hockeyfamilj.

8. Far åt helsike …

I samband med veckans Andreas Johnsson-uppståndelse har jag läst något fullständigt bisarrt, inte bara en utan flera gånger, nämligen att Andreas klubbval skulle solka ner pappa Jonas fina karriär i Frölunda. Hur är det ens möjligt att komma till en sådan slutsats? Korkat på samma nivå som att Lias Andersson måste spela i Frölunda för att pappa Niklas gjorde det, som att Malte Strömwall måste spela i Luleå för att pappa Johan gjorde det.

För helskotta – vi uppfostrar väl våra barn att bli egna individer, uppfylla sina egna drömmar, fatta sina egna beslut?

Vad gäller just Andreas Johnsson … för det första är han ju i sin fulla rätt att spela sin hockey var han vill, att han vill göra det ihop med brorsan Jonathan är inte det minsta konstigt, för det andra förändrar detta inte för ett ögonblick allt gott som farsan Jonas gjorde för Frölunda.

Förstår man inte detta, då … äh, jag ska nog inte skriva vad jag tycker här.

Det är fars dag i dag. Må det sända en signal. Far åt helsike med allt dumt snack om att söner ska göra som sina fäder.

ANNONS

 

9. Tipp-tapp, tipp-tapp …

Före säsongsstart tippade var och varannan expert Frölunda som ett finallag. Jag förstod aldrig det där. Men nu, nu låter det annorlunda (bilden till höger). Det gör det förresten säkert om samma personer ombeds tippa igen, låt oss säga runt jul/nyår.

 

10. Det här säger inget.

Det övergår mitt förstånd hur – år efter år – Sveriges status i världshockeyn bedöms efter hur det går i hittepåturneringarna som utgör Euro Hockey Tour. Detta ”Tre Kronor” är sedan länge så devalverat att vi snackar ören och inget annat. Jag noterade att SVT – som har rättigheterna – sände skidskytte i linjär-TV på lördagen och lät Sverige–Schweiz vara tillgängligt via SVT play.

Konstigt? Inte det minsta.

Ska man bedöma svensk herrhockeys status gör man bäst i att kolla hur det går för småkronorna och juniorkronorna, hur många spelare som utbildas så väl av hårt arbetande tränare ute i landet att de slår sig in i NHL. Som till exempel Leo Carlsson.

***

Jag har genomgående stavat Andreas efternamn med två ”s”, alltså Johnsson, så som han gjorde under tiden i Nordamerika. Den dagen jag får besked om att han nu vill köra som farsan och brorsan igen, då ska jag genast ändra.

***

Okej. det var allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Glöm nu inte att ställa frågor för måndagens podd. Hej på er.

 

54 Kommentarer

   • Ah det var min internetspärr på kortet som spökar IGEN borde lärt mig vid det här laget 😵‍💫😵‍💫

   • Hur tänker Frölunda under JVM? Lär ju tappa 3 forwards som idag är ordinarie. Sen vet man hur de brukar va efter JVM när spelarna är tillbaka, spelarna brukar va ganska slitna efter de. Därför bör väl en center värvas in innan jul.
    Sen en fråga om Spengler cup är de fortfarande så att man får låna in 3 spelare som spelar i Schweiz?

    • Frölunda spelar spengler cup det mesta under jvm, dom har 1 match i SHL som krockar med Jvm, det är FBK borta den 2a Januari, då är det kvartsfinaler i jvm…. går Sverige till final spelas den på Fredagen 4e Januari, så det kan ev krocka med Malmö matchen 5e Januari

 1. Intressant artikel, inte minst om NHL på ”besök” i det svältfödda Stockholm på ishockey. Om , som Mats Grauers har varnat för, NHL vill etablera etablera sig med en liga i Europa. Så är väl Stockholm rätt plats, hoppas jag har fel?,

  • Den risken är nog minimal. Finns inte ekonomi i en sådan liga har försökts förr. Vem mins inte London Lions 😂😂

 2. Ska inte dessa experter hålla fast vid sina tips? Säger man ett lag innan säsongen, stå fast vid det. Blir ju inte seriöst annars. Sen håller jag med om Ante, orimligt att ha så höga krav på honom. 7-8 år borta från shl, sista åren struliga och säkert tufft utanför hockeyn. Shl är en riktigt bra liga, ingen du kommer till och dominerar bara hur som helst.

  Skönt med innala tillbaka, hoppas han hittar till spelet han hade innan skadan ganska fort. Får Frölunda in en bra forward till så blir jag nöjd. Center/forward spelar ingen roll. Och att Högberg på backen kan höja sig ett snäpp hade gjort gott.

  • Förstår inte varför experter inte skulle kunna uppdatera sina tips efter att ha sett hur lagen faktiskt presterar? Tänker du likadant om väderprognoser?

     • Varför då? Varför skulle en expert inte ändra sitt tips efter att ha sett hur lagen spelar i verkligheten, inte bara på papper?

      Har du HL komplex för något?

     • Lampro, hur många ggr ska man kunna ändra sig? Jag förstår att det är omöjligt att tippa innan serien har börjat och mycket kan hända fram till 15/2.

     • Hur många gånger man kan ska kunna ändra sig beror väl på vad det är för fråga ”experten” svarar på?

      Om frågan är ”Hur tror du SHL slutar givet vad vi sett” är det väl rimligt att man kan ändra sig varje gång frågan ställs. Spelare kan gå sönder, lag sitter inte ihop, nyförvärv tillkommer etc, varför skulle man inte ta hänsyn till vad som sker?

  • Daniel B: Högberg har mycket talang, men måste likt Dick Axelsson under sin karriär komma till insikt att det krävs hårt arbete för att få ut allt och lyckas. Går inte att bara ”glida” med talangen så att säga.

  • Finns ju inte många stjärnor här på siten, brukar se ä´´”Daniel B” som en av dem. MEN, tycker du fortfarande att västlänken var en bra idé. Att bemöta huliganer ned lågaffektivt beteende, är en bra idé?

 3. Läsvärt som alltid! Skönt med söndagsläsning till frukosten. Tradition.
  Din förväntade ledighet under veckan…gick med facit i hand sådär du. 😉

 4. Håller med om den konstiga pressen SKE sätter på Johnson. Hade samma diskussion med min far häromdagen.

  De gör samma misstag som Frölunda gärna gör, pratar upp sina (tveksamma och lite skadedrabbade) nyförvärv. Johnson hade en längre startsträcka i SKE än i VF – men snackar man såhär kommer folk kritisera honom redan efter 5 matcher.

 5. Ja, ”närmast hysterisk uppmärksamhet” i samband med nyinstallationen av AJ som spelare för SAIK – bådar faktiskt intet så väldans gott för någon. Tydligen nästan rena rama Messias fasonerna över det hela däruppe i Västerbotten.
  * Kanske någon här minns och vet vem Målle Lindberg är (väckelsepredikant) – det kunde gå riktigt livat till när han i storform höll igång som allra bäst. 😉

  Med tanke på dagens kraftigt hookade hockeyklubbor och som ju givetvis används, så är det inte så många mål som görs längre nu för tiden just med ett backhandskott utifrån – om man inte har dragit målvakten alldeles strax innan förstås. Erik Borg lyckades iaf att riktigt snyggt snärta in pucken bakom Rögle målvakten när han väl kom loss och fri mot honom den gången.
  Det var annat när man förr i tiden tiden använde rakare hockeyklubbor och med dem var det nog allt lite lättare i varje fall att kunna få till ett mer rappare backhandskott. 😉

   • Jaja, låten med Björn Skifs & Blåblus (Blue Swede).
    Jag vet inte, men det kan ju tänkas att den spelare som är lite extra duktig på just backhandskott möjligen kanske använder en hockeyklubba med ett inte alltför mycket vinklat klubblad – alltså lite bättre anpassat till hans specialitet i så fall?

    Apropå skott, kommer Du ihåg Conta för några år sedan när Du slant på tangentbordet och skrev nackskott och menade givetvis backskott – där det i samband vid just detta tillfälle den gången snackades om ett sökande efter ett bättre träffande och rejälare skjutande av Frölunda backarna ifrån den blå linjen i anfallszon.
    Du korrigerade Dig mycket snabbt efteråt – men min förundran var till en början stor med tanke på en sådan fruktansvärd hemsk brutalitet. 😉
    Som sagt vad, tangent knapparna ’B’ och ’N’ ligger ju bredvid varandra och här handlar det inte om något försök till ett förminskande av Dig Gode Conta (Intet på något sätt alls) – utan låt oss tillsammans ändå få kunna se det komiska i det hela. 🙂

    • Ha ha ha, underbart att du påminner mig om min fadäs med tangenterna. Ja självklart menade jag backskott den gången, men nackskott gjode ju det brutalare… 😊
     Efterlyser betydligt fler backskott från nr 7 Tömmernes hädanefter..
     Han skjuter på tok för säklan från blå…
     Ja Blåblus va det..

 6. Ett högt backhandskott med snurr på pucken är hockeyn motsvarighet till en ren träff med sträckt vrists yttersida tycker jag. Magi.

 7. Tack för en trevlig krönika, ser verkligen också fram emot Innalas återkomst, återstår att se om och isf hur snart han hittar tillbaka till kanonformen innan skadan.

  Jag är ändå nyfiken på hur han skulle funka i en kedja med Malte, en renodlad spetskedja. Lite som när Niklas Andersson och Tomi Kallio hade lekstuga! 🙂

  Håller helt med om punkt 8, det är verkligen banderoll-korkat!

 8. En fråga som jag klurat på , det lag som vunnit SM-guld dem 10 senaste säsongerna är det
  laget som släppt in minst mål eller gjort flest?

  • Utan att ha kollat så tror jag inte det. Visst, att ha en stark defensiv ger också en bra offensiv, men det är inte så att lite insläppta mål ger ett guld, eller mycket mål framåt ger ett guld.

  • Kollade lite, bara grundserien dock.
   Förra året hade Växjö minst insläppta men gjorde ganska många mål (inte flest)
   året innan det så låg Färjestad på väldigt många insläppta mål men låg ganska högt upp på gjorda.
   Året innan det så hade Växjö minst insläppta igen och gjorde 5e flest mål.
   2019 så var Frölunda 2a på gjorda mål men släppte in väldigt många (Flest insläppta om man kollar lag 1-8)

   Så det känns lite år till år.

 9. Men, skit för f-n i en spelare som INTE VILL SPELAR I VF” Ni – som uppenbarligen sitter på lösningen på hur man ändå skulle övertala AJ att spela där han inte vill. Ge Sjöström era kunskaper! You super brains!!!

  • Ojoj LG52 – det är tydligt att AJ väcker känslor.
   Men det är fel medicin, som Du påpekar,
   att tvinga någon att spela där man inte vill.

   Enligt mig, så är nog nu Sjöström inte rätt person på rätt plats. Måste börja där annars blir det inte bra framåt.

   Lyft upp och testa / träna junisarna istället!
   Ge dem förtroende så har FHC ett guld lag

   • Hur skulle juniorer som inte kan bärga ett guld mot andra juniorer kunna fixa ett seniorguld? Frölunda har ingen magisk juniorverksamhet med fem connor mcdavid som väntar. Frölunda var en gång i tiden väldigt ansett på juniorsidan men är idag tyvärr medelmåttig

 10. Tack för ett fantastiskt jobb med rakapuckar.com fortsätt så!

  Om tid finns får du gärna resonera om nedan i podden.

  Vet du hur intresserade Fröljnda var av Andreas Johnson, nu under hösten? Hur intresserade är man av en center in? Vem ska den centerns i så fall peta? Funderar man i Frölunda på hur detta påverkar gruppen?

  Enligt Rönnberg var det så många nya som gjorde att gruppen inte satr ihop ordenrligt, och processen att få ihop alla tog tid. Min känsla (från flera mil utifrån) är att Frölunda växer och blir bättre och bättre och börjar hittat rätt. De yngre som Noah Hasa, Edstrom och Born går från klarhet till klarhet, Stenberg är supertalang draftad i första rundan, som behöver istid för att utvecklas. Är det i detta läge självklart att ta in en ny spelare som förändrar gruppdynamiken och tar istid från de yngre, framförallt om det som det så ofta framhålls, tar tid att komma in i SHL?

  • Ja, som det ser ut när vi väldigt svaga på centersidan oavsett om bla. HL anser att center rollen inte är viktig. Titta på de bästa lagens center sida! Stor skillnad

 11. Fråga till podden

  Skulle vilja haka på skribenten ovan gällande nyförvärv?
  Det har länge pratats om en center ska in.
  Är det verkligen givet? Vad tycker/tror ni?

  Om jag själv utvecklar mina tankar. Jag har varit fram å tillbaka. Innan säsongen tyckte jag inte vi behövde center. Efter 10 omgångar ansåg jag det behövdes en center igår 🙂
  Nu? Nja, lite mer tveksam. Rydahl, Lasu, Edstrom är gjutna tycker jag.
  Nässén, skall bli väldigt intressant att se några matcher med Innala-Öberg på varsin sida om honom. Kanske ha lite is imagen här?

  Jag skulle nog i dagsläget snarare se en vinge och kanske en back?
  Back: Högberg har visserligen 11 ass men -7, 0 tacklingar och alldeles för blöt i egen zon.
  Vinge: Rosseli vet vi inget, kan ju vara borta hela säsongen. Thorell har getts tillräckligt med chanser. Stenberg tror jag personligen skulle må bättre av att dominera i Allsvenskan 1 säsong. Borg, bättre som vinge men kanske passar som en 13:e forward 🙂

  Så era tankar kring eventuella nyförvärv?

 12. Hur många puckar har Malte fått på bladet i PP? Kan inte minnas att han fått mer än 2-3 vettiga puckar för direktskott.

  Har man en spelare som Malte så borde man också bygga spelet för att servera han i rätt läge.
  PP1 har varit för statiskt och långsamt för att vara ett riktigt hot.
  Förhoppningsvis spelar man 21 och 88 i olika formationer fram över.

 13. UR Hockeybibeln !
  1. De spelare som bemödar sig och lägger en halvtimma i veckan på att träna backhand avslut upp i nättaket och förhoppningsvis där nätet är synligt gör garanterat fler MÅL ! än tidigare !

  2. Den spelare som hela tiden är i rörelse i anfalls zon gör fler mål än en nästan stillastående.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt