Tio tankar, bland annat om knark, målvaktsmatchning och Dahlin

Tio tankar, bland annat om knark, målvaktsmatchning och Dahlin

Tio tankar, bland annat om knark, målvaktsmatchning och Dahlin

Tio tankar, bland annat om knark, målvaktsmatchning och Dahlin

► Tio tankar, söndagen då Frölunda drar till Ängelholm för att möta Rögle.
► Max-fokus, maffig målvaktsmatchning och underställ till kostymen, se där lite av vad ni bjuds på. Och så ett nytt sätt att knarka.

Roger Rönnberg och hans Frölundaspelare knarkar prestationer.

Frölunda åker till vackra Nordvästskåne med ett fint facit:
Sju segrar på de åtta senaste matcherna.
Åtta på de nio senaste borta.
Lätt att bli bekväm. Tränarstaben har en viktig uppgift, och här ska ni få lära er ett nytt ord: prestationsknarkare.

DET VAR NÄR vi diskuterade söndagens (18.00) bortamatch mot Rögle som Frölundatränaren Roger Rönnberg sa, apropå hur jämnt det är i SHL, att man kan förlora ett par, tre matcher i rad utan att vara dålig:

– Det är därför det är så viktigt det jag, coacherna och spelarna håller på med – att vara prestationsknarkare. Hela tiden se till att ha en hållbar prestation, sedan kan studsarna gå åt ena eller andra hållet. Vi jagar på att bli bäst på de underliggande sakerna, vinna de viktigaste sakerna i statistiken.

Prestationsknarkare. Se där. Lite kul, tyckte jag. Uffe Dahlén brukade snacka om att inte bli för hög efter en vinst, inte bli för låg efter en förlust. Principen den samma. Fokusera på att prestera bra. I längden kommer det att löna sig.

Sju av åtta segrar är bra. Åtta av nio på bortaplan kanske ännu bättre. Så där lär det knappast fortsätta för Frölunda. Men de spelmässiga insatserna behöver vara så här goda, om inte alltid så i alla fall ofta.

För ovanlighetens skull följer här en söndagskrönika med ”Tio tankar” inför snarare än efter en match. Läs gärna, längst ner kommer då som belöning det kanske roligaste filmklipp ni någonsin har sett – alla kategorier. Välkomna.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

1. Maxad offensiv – hur?

Jere Innala

Veterankedjan rör bara en idiot, Jacob Nilsson såg riktigt bra ut i Nicklas Lasus och Mats Rosseli Olsens sällskap, där har Frölunda två bra kedjor. Men sedan behöver det hända grejor.

Kan Anthony Greco och Jan Mursak få så bra hjälp av Loui Eriksson (formpil svagt uppåt) att trion verkligen hotar?

Kan Ryan Lasch och Jere Innala, med Linus Nässén i sin akvariehjälm mellan sig, visa att vi amatörer vid sidan om har fel och Roger Rönnberg & Co rätt? Fan tro’t, men …

Greco och Mursak är så pass bra just nu att de behöver få spela mycket, användas ordentligt. Att de båda inte fick fortsätta med Innala tror jag har mer med balansen att göra än att de tre skulle ha ”kört fast.” Mig-kedjan kändes alltid spännande. Men Frölundas tränarstab tyckte kanske att man då hade tre spelare (Lasch, Loui, Nässén) som lite grand ”blev över”, möjligen de tre som inte upplevdes fungera. Min känsla. En passningsspelare som Lasch ska förstås spela med någon som kan göra mål, Loui har en bit kvar vad gäller tajmingen, förtroendet för Innala som målskytt tycks finnas kvar i Frölunda.

Och vem vet, om finländaren blundar och skjuter, sätter dit en puck i kväll, axlarna kan åka ner – plötsligt har då Rönnberg och tränarstaben haft rätt hela tiden. Texten nedan innehåller Innala-snack.

 

2. Maxad människa.

Max Friberg spelar förbaskat bra hockey just nu, han är ett drivande lokomotiv i Frölunda med sin energi, har också vuxit ut till en värdefull poängspelare, speciellt så sedan veterankedjan med Friberg, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson sattes samman.

Som om inte detta var nog så är Friberg den som ansvarar för Frölundas kontakter med Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, och som GP-Fredrik sa i fredags, när Frölunda för några år sedan hade sitt ”Åttans spårvagn”-projekt och GP gjorde en story på detta, vem var då inblandad om inte Friberg …

En jäkla bra representant för klubben, den här skaraborgaren. Hade jag stolt sagt om jag jobbat i den.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

3. 6–1 Rögle kunde ha varit 6–1 Timrå.

Nu tycker ni jag är knäpp, men sådan är idrotten. Timrå startade bra mot ett mentalt sargat Rögle i torsdags, vasst anfallsspel, flera bra lägen, men Christoffer Rifalk hade en sådan där dag när han bestämt sig, väggen monterad med tolvtumsspik. David Rautio, Timrås backupkeeper, hade en sämre kväll.

När Timrå inte fick in puckarna, när Rögle gjorde några enkla mål – snacka om att momentum i matchen plötsligt var Rögles. Och då, i medgång, såg laget – trots alla frånvarande spelare – bra ut. Dock är jag övertygad om att det lika gärna slutat med 1–6 på tavlan i Catena Arena om inte Rifalk gjort de där vassa paraderna i början.

Rögle kommer i eftermiddag bäras fram av sin röststarka publik, vill surfa på torsdagsvågen, ta vara på energin. För Frölunda handlar det om att fortsätta med sin smarta hockey, enkelt och rejält i egen zon, inte föda hemmalaget med mer energi.  Spännande söndag? Absolut. Och så är det alltid en upplevelse att höra den där ÄRR-BE-KÄÅ-hymnen före nedsläpp.

Läget i Rögle? Erlend Lesund tillbaka, kanske, kanske håller Michael Kapla för spel. Adam Engström, Tony Sund och Dennis Everberg definitivt borträknade. Och så Ted Brithén, förstås. Vem vet när han spelar hockey igen.

 

4. Brr, ”Burra.”

Hög igenkänningsfaktor när Frölundas assisterande tränare Anders Burström berättade för mig att han har ett Craft-underställ under kostymen i samband med matcher. Det går ta mig fasen inte att tänka ordentligt när man fryser. Och alla arenor är inte som Scandinavium.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

5. Plötsligt händer det …

Rasmus Dahlin har den här hösten vuxit ut till precis den stjärnback som han spåddes att bli när han draftades som nummer 1 2018. Jag tyckte ex-frölundaiten tog steg redan förra säsongen i defensiven, men nu … wow! Killen är full av pondus, fattar massor med bra beslut, använder sin skicklighet och är i allra högsta grad delaktig i att Buffalo Sabres fans den här säsongen i alla fall när vissa förhoppningar om slutspel.

Så som Tage Thompson spelar hockey så hade det varit sabla kul om laget från Upstate New York stod distansen ut.

Rasmus Dahlin är med sina 10+27 på 30 matcher tvåa i backarnas poängliga, har bara en viss Erik Karlsson före sig (12+27 32). Den filuren är verkligen pånyttfödd, för övrigt. I svaga San Jose Sharks har Karlsson -4, Dahlin kan ståta med +16.

En annan storback med Frölundakoppling, John Klingberg, har inte haft en kul höst i nya klubben Anaheim Ducks som lyckats vara ännu sämre än San Jose (ett slags bedrift i sig). Klingberg var skadad ett tag, gjorde två mål mot Montreal natten till fredag, och snacket tog nu fart igen gällande Flodakillens framtid. Kändes aldrig troligt att Klingberg skulle spela ut säsongen i Anaheim, Edmonton sägs vara intresserat när vi snart skriver 2023. I natt, förresten, avgjorde Klingberg mot LA Kings med sitt 4–3-mål.

När vi ändå är inne på ex-frölundaiter (låt vara en kort sejour), se här:

 

6. Sorgligt.

SHL-klubbarna släppte spelare till svenska, finska och tjeckiska hemmalandslagen och deras meningslösa matcher, trots att det står viktiga poäng på spel, i torsdags likväl som i går. Landslagsuppehåll? Visst, men SHL gick med på att flytta matcher till den här veckan för att förbundet skulle kunna ha sin 100-årsgala i Globen – ändå gick det inte att lösa bättre.

Sorgligt. Finner inget bättre ord.

ANNONS

Vad säger fans till Oskarshamn, Växjö, Timrå med flera? Trots allt de som bekostar hela cirkusen med sina pengar, sin tid, sitt engagemang.

Jag hade den här krönikan i veckan.

 

7. Farmarliga?

Spelare efter spelare från allsvenskan har lånats in av hårt drabbade SHL-klubbar, speciellt sådana som inte bara skickat spelare till hemmalandslagen utan även till junior-VM, dessutom kanske dras med skador (Rögle och Örebro är två exempel).

På sätt och vis är ju allsvenskan redan en farmarliga till SHL. Rätt få klubbar i ”Sveriges mest underhållande liga” har ekonomiska resurser – eller arena – för att spela i SHL, det är helt enkelt inget realistiskt mål.

* Är det givet att vi för evigt ska ha det svenska systemet som det (i princip) alltid varit? Skulle svensk hockey istället gynnas av ett mer uttänkt farmarlagsupplägg?

* Är det istället J20-serien som (något jag tidigare fört fram) skulle tillåta betydligt fler överåriga och fungera mer som farmarliga?

* Eller – är det ”Stopp, rör inget” som bör gälla?

Diskutera i smågrupper.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

8. Målvaktsmatchningen.

Jag kan inte minnas när Frölunda matchade en förstemålvakt så här hårt senast. Tveksamt om det håller i längden. I torsdags skrev jag om Frölundas schema från nyår och fram till nästa uppehåll för hemmalandslagen. 14 matcher på 33 dagar. Här blir det viktigt, tror jag, att slussa in Frederik Dichow på ett vettigt sätt. Men – det syns att Lasse Johansson gillar att spela mycket. Tvivelsutan.

 

9. Jacob ”Swagger” Nilsson.

Har ni sett hur Jacob Nilsson spelat hockey på slutet? Kroppsspråket har skvallrat om ökat självförtroende, blekingen har spelat riktig centerhockey, varit modig med men ändå stark på pucken – helt enkelt sett riktigt, förbaskat bra ut.

Fattas bara att fler av skotten går in.

Kan han ta med sig detta, Nilsson, nu när han blir vinge igen?

Swagger på engelska, lite svåröversatt, men det handlar om att röra sig med viss självsäkerhet, attityd, rak i ryggen, så där lagom kaxigt. Ni som kan er engelska vet vad jag talar om.

 

10. Det låter bra …

”Timrå värvar från NHL”, såg jag någonstans. Nåja. Offensivglade backen Axel Rindell, 22, har gjort tre helt okej säsonger i finska Liiga, nu var han över i Nordamerika, sex poänglösa matcher i AHL, 2+2 på fyra matcher i ECHL, det vi kan kalla farmarligans farmarliga. Det kanske blir jättebra, detta. Rindell kan med tiden visa sig vara en passande pusselbit. Men allt blir inte bättre bara för att det varit i Nordamerika och vänt. Rimliga förväntningar är nog bra.

Sedan vet jag ju att många supportrar älskar nyförvärv som små barn älskar nya leksaker. Respekt för det. Men det finns alltid en osäkerhetsfaktor inbyggd vid sådana här tillfällen. Som när HV71 nu tog in Oliwer Kaski och Nick Shore, två herrar som haft mindre lyckade höstar i Schweiz. Rimliga förväntningar, och så vidare.

***

Okej, gör er redo att skratta så tårarna rinner. Se hur Robin Figren tycks vilja vara någon helt annanstans. Kolla Mattias Tedenbys lilla hopp på slutet. Episkt. Tänk att jag hade glömt detta …

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Tack för att ni läste, ha en fin söndag så ses vi i samband med matchen i kväll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

 

► Tio tankar, söndagen då Frölunda drar till Ängelholm för att möta Rögle.
► Max-fokus, maffig målvaktsmatchning och underställ till kostymen, se där lite av vad ni bjuds på. Och så ett nytt sätt att knarka.

Roger Rönnberg och hans Frölundaspelare knarkar prestationer.

Frölunda åker till vackra Nordvästskåne med ett fint facit:
Sju segrar på de åtta senaste matcherna.
Åtta på de nio senaste borta.
Lätt att bli bekväm. Tränarstaben har en viktig uppgift, och här ska ni få lära er ett nytt ord: prestationsknarkare.

DET VAR NÄR vi diskuterade söndagens (18.00) bortamatch mot Rögle som Frölundatränaren Roger Rönnberg sa, apropå hur jämnt det är i SHL, att man kan förlora ett par, tre matcher i rad utan att vara dålig:

– Det är därför det är så viktigt det jag, coacherna och spelarna håller på med – att vara prestationsknarkare. Hela tiden se till att ha en hållbar prestation, sedan kan studsarna gå åt ena eller andra hållet. Vi jagar på att bli bäst på de underliggande sakerna, vinna de viktigaste sakerna i statistiken.

Prestationsknarkare. Se där. Lite kul, tyckte jag. Uffe Dahlén brukade snacka om att inte bli för hög efter en vinst, inte bli för låg efter en förlust. Principen den samma. Fokusera på att prestera bra. I längden kommer det att löna sig.

Sju av åtta segrar är bra. Åtta av nio på bortaplan kanske ännu bättre. Så där lär det knappast fortsätta för Frölunda. Men de spelmässiga insatserna behöver vara så här goda, om inte alltid så i alla fall ofta.

För ovanlighetens skull följer här en söndagskrönika med ”Tio tankar” inför snarare än efter en match. Läs gärna, längst ner kommer då som belöning det kanske roligaste filmklipp ni någonsin har sett – alla kategorier. Välkomna.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

1. Maxad offensiv – hur?

Jere Innala

Veterankedjan rör bara en idiot, Jacob Nilsson såg riktigt bra ut i Nicklas Lasus och Mats Rosseli Olsens sällskap, där har Frölunda två bra kedjor. Men sedan behöver det hända grejor.

Kan Anthony Greco och Jan Mursak få så bra hjälp av Loui Eriksson (formpil svagt uppåt) att trion verkligen hotar?

Kan Ryan Lasch och Jere Innala, med Linus Nässén i sin akvariehjälm mellan sig, visa att vi amatörer vid sidan om har fel och Roger Rönnberg & Co rätt? Fan tro’t, men …

Greco och Mursak är så pass bra just nu att de behöver få spela mycket, användas ordentligt. Att de båda inte fick fortsätta med Innala tror jag har mer med balansen att göra än att de tre skulle ha ”kört fast.” Mig-kedjan kändes alltid spännande. Men Frölundas tränarstab tyckte kanske att man då hade tre spelare (Lasch, Loui, Nässén) som lite grand ”blev över”, möjligen de tre som inte upplevdes fungera. Min känsla. En passningsspelare som Lasch ska förstås spela med någon som kan göra mål, Loui har en bit kvar vad gäller tajmingen, förtroendet för Innala som målskytt tycks finnas kvar i Frölunda.

Och vem vet, om finländaren blundar och skjuter, sätter dit en puck i kväll, axlarna kan åka ner – plötsligt har då Rönnberg och tränarstaben haft rätt hela tiden. Texten nedan innehåller Innala-snack.

 

2. Maxad människa.

Max Friberg spelar förbaskat bra hockey just nu, han är ett drivande lokomotiv i Frölunda med sin energi, har också vuxit ut till en värdefull poängspelare, speciellt så sedan veterankedjan med Friberg, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson sattes samman.

Som om inte detta var nog så är Friberg den som ansvarar för Frölundas kontakter med Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, och som GP-Fredrik sa i fredags, när Frölunda för några år sedan hade sitt ”Åttans spårvagn”-projekt och GP gjorde en story på detta, vem var då inblandad om inte Friberg …

En jäkla bra representant för klubben, den här skaraborgaren. Hade jag stolt sagt om jag jobbat i den.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

3. 6–1 Rögle kunde ha varit 6–1 Timrå.

Nu tycker ni jag är knäpp, men sådan är idrotten. Timrå startade bra mot ett mentalt sargat Rögle i torsdags, vasst anfallsspel, flera bra lägen, men Christoffer Rifalk hade en sådan där dag när han bestämt sig, väggen monterad med tolvtumsspik. David Rautio, Timrås backupkeeper, hade en sämre kväll.

När Timrå inte fick in puckarna, när Rögle gjorde några enkla mål – snacka om att momentum i matchen plötsligt var Rögles. Och då, i medgång, såg laget – trots alla frånvarande spelare – bra ut. Dock är jag övertygad om att det lika gärna slutat med 1–6 på tavlan i Catena Arena om inte Rifalk gjort de där vassa paraderna i början.

Rögle kommer i eftermiddag bäras fram av sin röststarka publik, vill surfa på torsdagsvågen, ta vara på energin. För Frölunda handlar det om att fortsätta med sin smarta hockey, enkelt och rejält i egen zon, inte föda hemmalaget med mer energi.  Spännande söndag? Absolut. Och så är det alltid en upplevelse att höra den där ÄRR-BE-KÄÅ-hymnen före nedsläpp.

Läget i Rögle? Erlend Lesund tillbaka, kanske, kanske håller Michael Kapla för spel. Adam Engström, Tony Sund och Dennis Everberg definitivt borträknade. Och så Ted Brithén, förstås. Vem vet när han spelar hockey igen.

 

4. Brr, ”Burra.”

Hög igenkänningsfaktor när Frölundas assisterande tränare Anders Burström berättade för mig att han har ett Craft-underställ under kostymen i samband med matcher. Det går ta mig fasen inte att tänka ordentligt när man fryser. Och alla arenor är inte som Scandinavium.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

5. Plötsligt händer det …

Rasmus Dahlin har den här hösten vuxit ut till precis den stjärnback som han spåddes att bli när han draftades som nummer 1 2018. Jag tyckte ex-frölundaiten tog steg redan förra säsongen i defensiven, men nu … wow! Killen är full av pondus, fattar massor med bra beslut, använder sin skicklighet och är i allra högsta grad delaktig i att Buffalo Sabres fans den här säsongen i alla fall när vissa förhoppningar om slutspel.

Så som Tage Thompson spelar hockey så hade det varit sabla kul om laget från Upstate New York stod distansen ut.

Rasmus Dahlin är med sina 10+27 på 30 matcher tvåa i backarnas poängliga, har bara en viss Erik Karlsson före sig (12+27 32). Den filuren är verkligen pånyttfödd, för övrigt. I svaga San Jose Sharks har Karlsson -4, Dahlin kan ståta med +16.

En annan storback med Frölundakoppling, John Klingberg, har inte haft en kul höst i nya klubben Anaheim Ducks som lyckats vara ännu sämre än San Jose (ett slags bedrift i sig). Klingberg var skadad ett tag, gjorde två mål mot Montreal natten till fredag, och snacket tog nu fart igen gällande Flodakillens framtid. Kändes aldrig troligt att Klingberg skulle spela ut säsongen i Anaheim, Edmonton sägs vara intresserat när vi snart skriver 2023. I natt, förresten, avgjorde Klingberg mot LA Kings med sitt 4–3-mål.

När vi ändå är inne på ex-frölundaiter (låt vara en kort sejour), se här:

 

6. Sorgligt.

SHL-klubbarna släppte spelare till svenska, finska och tjeckiska hemmalandslagen och deras meningslösa matcher, trots att det står viktiga poäng på spel, i torsdags likväl som i går. Landslagsuppehåll? Visst, men SHL gick med på att flytta matcher till den här veckan för att förbundet skulle kunna ha sin 100-årsgala i Globen – ändå gick det inte att lösa bättre.

Sorgligt. Finner inget bättre ord.

ANNONS

Vad säger fans till Oskarshamn, Växjö, Timrå med flera? Trots allt de som bekostar hela cirkusen med sina pengar, sin tid, sitt engagemang.

Jag hade den här krönikan i veckan.

 

7. Farmarliga?

Spelare efter spelare från allsvenskan har lånats in av hårt drabbade SHL-klubbar, speciellt sådana som inte bara skickat spelare till hemmalandslagen utan även till junior-VM, dessutom kanske dras med skador (Rögle och Örebro är två exempel).

På sätt och vis är ju allsvenskan redan en farmarliga till SHL. Rätt få klubbar i ”Sveriges mest underhållande liga” har ekonomiska resurser – eller arena – för att spela i SHL, det är helt enkelt inget realistiskt mål.

* Är det givet att vi för evigt ska ha det svenska systemet som det (i princip) alltid varit? Skulle svensk hockey istället gynnas av ett mer uttänkt farmarlagsupplägg?

* Är det istället J20-serien som (något jag tidigare fört fram) skulle tillåta betydligt fler överåriga och fungera mer som farmarliga?

* Eller – är det ”Stopp, rör inget” som bör gälla?

Diskutera i smågrupper.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

8. Målvaktsmatchningen.

Jag kan inte minnas när Frölunda matchade en förstemålvakt så här hårt senast. Tveksamt om det håller i längden. I torsdags skrev jag om Frölundas schema från nyår och fram till nästa uppehåll för hemmalandslagen. 14 matcher på 33 dagar. Här blir det viktigt, tror jag, att slussa in Frederik Dichow på ett vettigt sätt. Men – det syns att Lasse Johansson gillar att spela mycket. Tvivelsutan.

 

9. Jacob ”Swagger” Nilsson.

Har ni sett hur Jacob Nilsson spelat hockey på slutet? Kroppsspråket har skvallrat om ökat självförtroende, blekingen har spelat riktig centerhockey, varit modig med men ändå stark på pucken – helt enkelt sett riktigt, förbaskat bra ut.

Fattas bara att fler av skotten går in.

Kan han ta med sig detta, Nilsson, nu när han blir vinge igen?

Swagger på engelska, lite svåröversatt, men det handlar om att röra sig med viss självsäkerhet, attityd, rak i ryggen, så där lagom kaxigt. Ni som kan er engelska vet vad jag talar om.

 

10. Det låter bra …

”Timrå värvar från NHL”, såg jag någonstans. Nåja. Offensivglade backen Axel Rindell, 22, har gjort tre helt okej säsonger i finska Liiga, nu var han över i Nordamerika, sex poänglösa matcher i AHL, 2+2 på fyra matcher i ECHL, det vi kan kalla farmarligans farmarliga. Det kanske blir jättebra, detta. Rindell kan med tiden visa sig vara en passande pusselbit. Men allt blir inte bättre bara för att det varit i Nordamerika och vänt. Rimliga förväntningar är nog bra.

Sedan vet jag ju att många supportrar älskar nyförvärv som små barn älskar nya leksaker. Respekt för det. Men det finns alltid en osäkerhetsfaktor inbyggd vid sådana här tillfällen. Som när HV71 nu tog in Oliwer Kaski och Nick Shore, två herrar som haft mindre lyckade höstar i Schweiz. Rimliga förväntningar, och så vidare.

***

Okej, gör er redo att skratta så tårarna rinner. Se hur Robin Figren tycks vilja vara någon helt annanstans. Kolla Mattias Tedenbys lilla hopp på slutet. Episkt. Tänk att jag hade glömt detta …

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Tack för att ni läste, ha en fin söndag så ses vi i samband med matchen i kväll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

 

► Tio tankar, söndagen då Frölunda drar till Ängelholm för att möta Rögle.
► Max-fokus, maffig målvaktsmatchning och underställ till kostymen, se där lite av vad ni bjuds på. Och så ett nytt sätt att knarka.

Roger Rönnberg och hans Frölundaspelare knarkar prestationer.

Frölunda åker till vackra Nordvästskåne med ett fint facit:
Sju segrar på de åtta senaste matcherna.
Åtta på de nio senaste borta.
Lätt att bli bekväm. Tränarstaben har en viktig uppgift, och här ska ni få lära er ett nytt ord: prestationsknarkare.

DET VAR NÄR vi diskuterade söndagens (18.00) bortamatch mot Rögle som Frölundatränaren Roger Rönnberg sa, apropå hur jämnt det är i SHL, att man kan förlora ett par, tre matcher i rad utan att vara dålig:

– Det är därför det är så viktigt det jag, coacherna och spelarna håller på med – att vara prestationsknarkare. Hela tiden se till att ha en hållbar prestation, sedan kan studsarna gå åt ena eller andra hållet. Vi jagar på att bli bäst på de underliggande sakerna, vinna de viktigaste sakerna i statistiken.

Prestationsknarkare. Se där. Lite kul, tyckte jag. Uffe Dahlén brukade snacka om att inte bli för hög efter en vinst, inte bli för låg efter en förlust. Principen den samma. Fokusera på att prestera bra. I längden kommer det att löna sig.

Sju av åtta segrar är bra. Åtta av nio på bortaplan kanske ännu bättre. Så där lär det knappast fortsätta för Frölunda. Men de spelmässiga insatserna behöver vara så här goda, om inte alltid så i alla fall ofta.

För ovanlighetens skull följer här en söndagskrönika med ”Tio tankar” inför snarare än efter en match. Läs gärna, längst ner kommer då som belöning det kanske roligaste filmklipp ni någonsin har sett – alla kategorier. Välkomna.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

1. Maxad offensiv – hur?

Jere Innala

Veterankedjan rör bara en idiot, Jacob Nilsson såg riktigt bra ut i Nicklas Lasus och Mats Rosseli Olsens sällskap, där har Frölunda två bra kedjor. Men sedan behöver det hända grejor.

Kan Anthony Greco och Jan Mursak få så bra hjälp av Loui Eriksson (formpil svagt uppåt) att trion verkligen hotar?

Kan Ryan Lasch och Jere Innala, med Linus Nässén i sin akvariehjälm mellan sig, visa att vi amatörer vid sidan om har fel och Roger Rönnberg & Co rätt? Fan tro’t, men …

Greco och Mursak är så pass bra just nu att de behöver få spela mycket, användas ordentligt. Att de båda inte fick fortsätta med Innala tror jag har mer med balansen att göra än att de tre skulle ha ”kört fast.” Mig-kedjan kändes alltid spännande. Men Frölundas tränarstab tyckte kanske att man då hade tre spelare (Lasch, Loui, Nässén) som lite grand ”blev över”, möjligen de tre som inte upplevdes fungera. Min känsla. En passningsspelare som Lasch ska förstås spela med någon som kan göra mål, Loui har en bit kvar vad gäller tajmingen, förtroendet för Innala som målskytt tycks finnas kvar i Frölunda.

Och vem vet, om finländaren blundar och skjuter, sätter dit en puck i kväll, axlarna kan åka ner – plötsligt har då Rönnberg och tränarstaben haft rätt hela tiden. Texten nedan innehåller Innala-snack.

 

2. Maxad människa.

Max Friberg spelar förbaskat bra hockey just nu, han är ett drivande lokomotiv i Frölunda med sin energi, har också vuxit ut till en värdefull poängspelare, speciellt så sedan veterankedjan med Friberg, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson sattes samman.

Som om inte detta var nog så är Friberg den som ansvarar för Frölundas kontakter med Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, och som GP-Fredrik sa i fredags, när Frölunda för några år sedan hade sitt ”Åttans spårvagn”-projekt och GP gjorde en story på detta, vem var då inblandad om inte Friberg …

En jäkla bra representant för klubben, den här skaraborgaren. Hade jag stolt sagt om jag jobbat i den.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

3. 6–1 Rögle kunde ha varit 6–1 Timrå.

Nu tycker ni jag är knäpp, men sådan är idrotten. Timrå startade bra mot ett mentalt sargat Rögle i torsdags, vasst anfallsspel, flera bra lägen, men Christoffer Rifalk hade en sådan där dag när han bestämt sig, väggen monterad med tolvtumsspik. David Rautio, Timrås backupkeeper, hade en sämre kväll.

När Timrå inte fick in puckarna, när Rögle gjorde några enkla mål – snacka om att momentum i matchen plötsligt var Rögles. Och då, i medgång, såg laget – trots alla frånvarande spelare – bra ut. Dock är jag övertygad om att det lika gärna slutat med 1–6 på tavlan i Catena Arena om inte Rifalk gjort de där vassa paraderna i början.

Rögle kommer i eftermiddag bäras fram av sin röststarka publik, vill surfa på torsdagsvågen, ta vara på energin. För Frölunda handlar det om att fortsätta med sin smarta hockey, enkelt och rejält i egen zon, inte föda hemmalaget med mer energi.  Spännande söndag? Absolut. Och så är det alltid en upplevelse att höra den där ÄRR-BE-KÄÅ-hymnen före nedsläpp.

Läget i Rögle? Erlend Lesund tillbaka, kanske, kanske håller Michael Kapla för spel. Adam Engström, Tony Sund och Dennis Everberg definitivt borträknade. Och så Ted Brithén, förstås. Vem vet när han spelar hockey igen.

 

4. Brr, ”Burra.”

Hög igenkänningsfaktor när Frölundas assisterande tränare Anders Burström berättade för mig att han har ett Craft-underställ under kostymen i samband med matcher. Det går ta mig fasen inte att tänka ordentligt när man fryser. Och alla arenor är inte som Scandinavium.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

5. Plötsligt händer det …

Rasmus Dahlin har den här hösten vuxit ut till precis den stjärnback som han spåddes att bli när han draftades som nummer 1 2018. Jag tyckte ex-frölundaiten tog steg redan förra säsongen i defensiven, men nu … wow! Killen är full av pondus, fattar massor med bra beslut, använder sin skicklighet och är i allra högsta grad delaktig i att Buffalo Sabres fans den här säsongen i alla fall när vissa förhoppningar om slutspel.

Så som Tage Thompson spelar hockey så hade det varit sabla kul om laget från Upstate New York stod distansen ut.

Rasmus Dahlin är med sina 10+27 på 30 matcher tvåa i backarnas poängliga, har bara en viss Erik Karlsson före sig (12+27 32). Den filuren är verkligen pånyttfödd, för övrigt. I svaga San Jose Sharks har Karlsson -4, Dahlin kan ståta med +16.

En annan storback med Frölundakoppling, John Klingberg, har inte haft en kul höst i nya klubben Anaheim Ducks som lyckats vara ännu sämre än San Jose (ett slags bedrift i sig). Klingberg var skadad ett tag, gjorde två mål mot Montreal natten till fredag, och snacket tog nu fart igen gällande Flodakillens framtid. Kändes aldrig troligt att Klingberg skulle spela ut säsongen i Anaheim, Edmonton sägs vara intresserat när vi snart skriver 2023. I natt, förresten, avgjorde Klingberg mot LA Kings med sitt 4–3-mål.

När vi ändå är inne på ex-frölundaiter (låt vara en kort sejour), se här:

 

6. Sorgligt.

SHL-klubbarna släppte spelare till svenska, finska och tjeckiska hemmalandslagen och deras meningslösa matcher, trots att det står viktiga poäng på spel, i torsdags likväl som i går. Landslagsuppehåll? Visst, men SHL gick med på att flytta matcher till den här veckan för att förbundet skulle kunna ha sin 100-årsgala i Globen – ändå gick det inte att lösa bättre.

Sorgligt. Finner inget bättre ord.

ANNONS

Vad säger fans till Oskarshamn, Växjö, Timrå med flera? Trots allt de som bekostar hela cirkusen med sina pengar, sin tid, sitt engagemang.

Jag hade den här krönikan i veckan.

 

7. Farmarliga?

Spelare efter spelare från allsvenskan har lånats in av hårt drabbade SHL-klubbar, speciellt sådana som inte bara skickat spelare till hemmalandslagen utan även till junior-VM, dessutom kanske dras med skador (Rögle och Örebro är två exempel).

På sätt och vis är ju allsvenskan redan en farmarliga till SHL. Rätt få klubbar i ”Sveriges mest underhållande liga” har ekonomiska resurser – eller arena – för att spela i SHL, det är helt enkelt inget realistiskt mål.

* Är det givet att vi för evigt ska ha det svenska systemet som det (i princip) alltid varit? Skulle svensk hockey istället gynnas av ett mer uttänkt farmarlagsupplägg?

* Är det istället J20-serien som (något jag tidigare fört fram) skulle tillåta betydligt fler överåriga och fungera mer som farmarliga?

* Eller – är det ”Stopp, rör inget” som bör gälla?

Diskutera i smågrupper.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

8. Målvaktsmatchningen.

Jag kan inte minnas när Frölunda matchade en förstemålvakt så här hårt senast. Tveksamt om det håller i längden. I torsdags skrev jag om Frölundas schema från nyår och fram till nästa uppehåll för hemmalandslagen. 14 matcher på 33 dagar. Här blir det viktigt, tror jag, att slussa in Frederik Dichow på ett vettigt sätt. Men – det syns att Lasse Johansson gillar att spela mycket. Tvivelsutan.

 

9. Jacob ”Swagger” Nilsson.

Har ni sett hur Jacob Nilsson spelat hockey på slutet? Kroppsspråket har skvallrat om ökat självförtroende, blekingen har spelat riktig centerhockey, varit modig med men ändå stark på pucken – helt enkelt sett riktigt, förbaskat bra ut.

Fattas bara att fler av skotten går in.

Kan han ta med sig detta, Nilsson, nu när han blir vinge igen?

Swagger på engelska, lite svåröversatt, men det handlar om att röra sig med viss självsäkerhet, attityd, rak i ryggen, så där lagom kaxigt. Ni som kan er engelska vet vad jag talar om.

 

10. Det låter bra …

”Timrå värvar från NHL”, såg jag någonstans. Nåja. Offensivglade backen Axel Rindell, 22, har gjort tre helt okej säsonger i finska Liiga, nu var han över i Nordamerika, sex poänglösa matcher i AHL, 2+2 på fyra matcher i ECHL, det vi kan kalla farmarligans farmarliga. Det kanske blir jättebra, detta. Rindell kan med tiden visa sig vara en passande pusselbit. Men allt blir inte bättre bara för att det varit i Nordamerika och vänt. Rimliga förväntningar är nog bra.

Sedan vet jag ju att många supportrar älskar nyförvärv som små barn älskar nya leksaker. Respekt för det. Men det finns alltid en osäkerhetsfaktor inbyggd vid sådana här tillfällen. Som när HV71 nu tog in Oliwer Kaski och Nick Shore, två herrar som haft mindre lyckade höstar i Schweiz. Rimliga förväntningar, och så vidare.

***

Okej, gör er redo att skratta så tårarna rinner. Se hur Robin Figren tycks vilja vara någon helt annanstans. Kolla Mattias Tedenbys lilla hopp på slutet. Episkt. Tänk att jag hade glömt detta …

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Tack för att ni läste, ha en fin söndag så ses vi i samband med matchen i kväll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

 

► Tio tankar, söndagen då Frölunda drar till Ängelholm för att möta Rögle.
► Max-fokus, maffig målvaktsmatchning och underställ till kostymen, se där lite av vad ni bjuds på. Och så ett nytt sätt att knarka.

Roger Rönnberg och hans Frölundaspelare knarkar prestationer.

Frölunda åker till vackra Nordvästskåne med ett fint facit:
Sju segrar på de åtta senaste matcherna.
Åtta på de nio senaste borta.
Lätt att bli bekväm. Tränarstaben har en viktig uppgift, och här ska ni få lära er ett nytt ord: prestationsknarkare.

DET VAR NÄR vi diskuterade söndagens (18.00) bortamatch mot Rögle som Frölundatränaren Roger Rönnberg sa, apropå hur jämnt det är i SHL, att man kan förlora ett par, tre matcher i rad utan att vara dålig:

– Det är därför det är så viktigt det jag, coacherna och spelarna håller på med – att vara prestationsknarkare. Hela tiden se till att ha en hållbar prestation, sedan kan studsarna gå åt ena eller andra hållet. Vi jagar på att bli bäst på de underliggande sakerna, vinna de viktigaste sakerna i statistiken.

Prestationsknarkare. Se där. Lite kul, tyckte jag. Uffe Dahlén brukade snacka om att inte bli för hög efter en vinst, inte bli för låg efter en förlust. Principen den samma. Fokusera på att prestera bra. I längden kommer det att löna sig.

Sju av åtta segrar är bra. Åtta av nio på bortaplan kanske ännu bättre. Så där lär det knappast fortsätta för Frölunda. Men de spelmässiga insatserna behöver vara så här goda, om inte alltid så i alla fall ofta.

För ovanlighetens skull följer här en söndagskrönika med ”Tio tankar” inför snarare än efter en match. Läs gärna, längst ner kommer då som belöning det kanske roligaste filmklipp ni någonsin har sett – alla kategorier. Välkomna.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

1. Maxad offensiv – hur?

Jere Innala

Veterankedjan rör bara en idiot, Jacob Nilsson såg riktigt bra ut i Nicklas Lasus och Mats Rosseli Olsens sällskap, där har Frölunda två bra kedjor. Men sedan behöver det hända grejor.

Kan Anthony Greco och Jan Mursak få så bra hjälp av Loui Eriksson (formpil svagt uppåt) att trion verkligen hotar?

Kan Ryan Lasch och Jere Innala, med Linus Nässén i sin akvariehjälm mellan sig, visa att vi amatörer vid sidan om har fel och Roger Rönnberg & Co rätt? Fan tro’t, men …

Greco och Mursak är så pass bra just nu att de behöver få spela mycket, användas ordentligt. Att de båda inte fick fortsätta med Innala tror jag har mer med balansen att göra än att de tre skulle ha ”kört fast.” Mig-kedjan kändes alltid spännande. Men Frölundas tränarstab tyckte kanske att man då hade tre spelare (Lasch, Loui, Nässén) som lite grand ”blev över”, möjligen de tre som inte upplevdes fungera. Min känsla. En passningsspelare som Lasch ska förstås spela med någon som kan göra mål, Loui har en bit kvar vad gäller tajmingen, förtroendet för Innala som målskytt tycks finnas kvar i Frölunda.

Och vem vet, om finländaren blundar och skjuter, sätter dit en puck i kväll, axlarna kan åka ner – plötsligt har då Rönnberg och tränarstaben haft rätt hela tiden. Texten nedan innehåller Innala-snack.

 

2. Maxad människa.

Max Friberg spelar förbaskat bra hockey just nu, han är ett drivande lokomotiv i Frölunda med sin energi, har också vuxit ut till en värdefull poängspelare, speciellt så sedan veterankedjan med Friberg, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson sattes samman.

Som om inte detta var nog så är Friberg den som ansvarar för Frölundas kontakter med Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, och som GP-Fredrik sa i fredags, när Frölunda för några år sedan hade sitt ”Åttans spårvagn”-projekt och GP gjorde en story på detta, vem var då inblandad om inte Friberg …

En jäkla bra representant för klubben, den här skaraborgaren. Hade jag stolt sagt om jag jobbat i den.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

3. 6–1 Rögle kunde ha varit 6–1 Timrå.

Nu tycker ni jag är knäpp, men sådan är idrotten. Timrå startade bra mot ett mentalt sargat Rögle i torsdags, vasst anfallsspel, flera bra lägen, men Christoffer Rifalk hade en sådan där dag när han bestämt sig, väggen monterad med tolvtumsspik. David Rautio, Timrås backupkeeper, hade en sämre kväll.

När Timrå inte fick in puckarna, när Rögle gjorde några enkla mål – snacka om att momentum i matchen plötsligt var Rögles. Och då, i medgång, såg laget – trots alla frånvarande spelare – bra ut. Dock är jag övertygad om att det lika gärna slutat med 1–6 på tavlan i Catena Arena om inte Rifalk gjort de där vassa paraderna i början.

Rögle kommer i eftermiddag bäras fram av sin röststarka publik, vill surfa på torsdagsvågen, ta vara på energin. För Frölunda handlar det om att fortsätta med sin smarta hockey, enkelt och rejält i egen zon, inte föda hemmalaget med mer energi.  Spännande söndag? Absolut. Och så är det alltid en upplevelse att höra den där ÄRR-BE-KÄÅ-hymnen före nedsläpp.

Läget i Rögle? Erlend Lesund tillbaka, kanske, kanske håller Michael Kapla för spel. Adam Engström, Tony Sund och Dennis Everberg definitivt borträknade. Och så Ted Brithén, förstås. Vem vet när han spelar hockey igen.

 

4. Brr, ”Burra.”

Hög igenkänningsfaktor när Frölundas assisterande tränare Anders Burström berättade för mig att han har ett Craft-underställ under kostymen i samband med matcher. Det går ta mig fasen inte att tänka ordentligt när man fryser. Och alla arenor är inte som Scandinavium.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

5. Plötsligt händer det …

Rasmus Dahlin har den här hösten vuxit ut till precis den stjärnback som han spåddes att bli när han draftades som nummer 1 2018. Jag tyckte ex-frölundaiten tog steg redan förra säsongen i defensiven, men nu … wow! Killen är full av pondus, fattar massor med bra beslut, använder sin skicklighet och är i allra högsta grad delaktig i att Buffalo Sabres fans den här säsongen i alla fall när vissa förhoppningar om slutspel.

Så som Tage Thompson spelar hockey så hade det varit sabla kul om laget från Upstate New York stod distansen ut.

Rasmus Dahlin är med sina 10+27 på 30 matcher tvåa i backarnas poängliga, har bara en viss Erik Karlsson före sig (12+27 32). Den filuren är verkligen pånyttfödd, för övrigt. I svaga San Jose Sharks har Karlsson -4, Dahlin kan ståta med +16.

En annan storback med Frölundakoppling, John Klingberg, har inte haft en kul höst i nya klubben Anaheim Ducks som lyckats vara ännu sämre än San Jose (ett slags bedrift i sig). Klingberg var skadad ett tag, gjorde två mål mot Montreal natten till fredag, och snacket tog nu fart igen gällande Flodakillens framtid. Kändes aldrig troligt att Klingberg skulle spela ut säsongen i Anaheim, Edmonton sägs vara intresserat när vi snart skriver 2023. I natt, förresten, avgjorde Klingberg mot LA Kings med sitt 4–3-mål.

När vi ändå är inne på ex-frölundaiter (låt vara en kort sejour), se här:

 

6. Sorgligt.

SHL-klubbarna släppte spelare till svenska, finska och tjeckiska hemmalandslagen och deras meningslösa matcher, trots att det står viktiga poäng på spel, i torsdags likväl som i går. Landslagsuppehåll? Visst, men SHL gick med på att flytta matcher till den här veckan för att förbundet skulle kunna ha sin 100-årsgala i Globen – ändå gick det inte att lösa bättre.

Sorgligt. Finner inget bättre ord.

ANNONS

Vad säger fans till Oskarshamn, Växjö, Timrå med flera? Trots allt de som bekostar hela cirkusen med sina pengar, sin tid, sitt engagemang.

Jag hade den här krönikan i veckan.

 

7. Farmarliga?

Spelare efter spelare från allsvenskan har lånats in av hårt drabbade SHL-klubbar, speciellt sådana som inte bara skickat spelare till hemmalandslagen utan även till junior-VM, dessutom kanske dras med skador (Rögle och Örebro är två exempel).

På sätt och vis är ju allsvenskan redan en farmarliga till SHL. Rätt få klubbar i ”Sveriges mest underhållande liga” har ekonomiska resurser – eller arena – för att spela i SHL, det är helt enkelt inget realistiskt mål.

* Är det givet att vi för evigt ska ha det svenska systemet som det (i princip) alltid varit? Skulle svensk hockey istället gynnas av ett mer uttänkt farmarlagsupplägg?

* Är det istället J20-serien som (något jag tidigare fört fram) skulle tillåta betydligt fler överåriga och fungera mer som farmarliga?

* Eller – är det ”Stopp, rör inget” som bör gälla?

Diskutera i smågrupper.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

8. Målvaktsmatchningen.

Jag kan inte minnas när Frölunda matchade en förstemålvakt så här hårt senast. Tveksamt om det håller i längden. I torsdags skrev jag om Frölundas schema från nyår och fram till nästa uppehåll för hemmalandslagen. 14 matcher på 33 dagar. Här blir det viktigt, tror jag, att slussa in Frederik Dichow på ett vettigt sätt. Men – det syns att Lasse Johansson gillar att spela mycket. Tvivelsutan.

 

9. Jacob ”Swagger” Nilsson.

Har ni sett hur Jacob Nilsson spelat hockey på slutet? Kroppsspråket har skvallrat om ökat självförtroende, blekingen har spelat riktig centerhockey, varit modig med men ändå stark på pucken – helt enkelt sett riktigt, förbaskat bra ut.

Fattas bara att fler av skotten går in.

Kan han ta med sig detta, Nilsson, nu när han blir vinge igen?

Swagger på engelska, lite svåröversatt, men det handlar om att röra sig med viss självsäkerhet, attityd, rak i ryggen, så där lagom kaxigt. Ni som kan er engelska vet vad jag talar om.

 

10. Det låter bra …

”Timrå värvar från NHL”, såg jag någonstans. Nåja. Offensivglade backen Axel Rindell, 22, har gjort tre helt okej säsonger i finska Liiga, nu var han över i Nordamerika, sex poänglösa matcher i AHL, 2+2 på fyra matcher i ECHL, det vi kan kalla farmarligans farmarliga. Det kanske blir jättebra, detta. Rindell kan med tiden visa sig vara en passande pusselbit. Men allt blir inte bättre bara för att det varit i Nordamerika och vänt. Rimliga förväntningar är nog bra.

Sedan vet jag ju att många supportrar älskar nyförvärv som små barn älskar nya leksaker. Respekt för det. Men det finns alltid en osäkerhetsfaktor inbyggd vid sådana här tillfällen. Som när HV71 nu tog in Oliwer Kaski och Nick Shore, två herrar som haft mindre lyckade höstar i Schweiz. Rimliga förväntningar, och så vidare.

***

Okej, gör er redo att skratta så tårarna rinner. Se hur Robin Figren tycks vilja vara någon helt annanstans. Kolla Mattias Tedenbys lilla hopp på slutet. Episkt. Tänk att jag hade glömt detta …

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Tack för att ni läste, ha en fin söndag så ses vi i samband med matchen i kväll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

 

28 Kommentarer

 1. Dina tankar om farmarliga är intressanta. Tror i alla fall klubbarna skulle må gott av att ha en mer uttalad samarbetspartner. Där spelarna kan utvecklas i spelet klubbarna vill spela och ha smidiga övergångar fram och tillbaka. Utan att känna att de ”lämnas bort” av organisationen, vi har ju t.ex. ett gäng tänkta ”stjärnor” i år som hade mått bra av några matcher någon annanstans bara för att ”få igång det”!

 2. Jacob ”Swagger” Nilsson – rimmar nästan med Mick Jagger. 😉

  Kan inte låta bli att också bidra här ytterligare med lite mera engelska denna förmiddag.

  På min tid till sjöss (iaf) så fanns det ett ”skällsord” – namn för de besättningsmedlemmar som var sysselsatta inom inom kök, mäss och städ för ’flunkare’.
  Denna benämning kommer från det engelska ordet flunk (to flunk) och kan mena diverse ting som t.ex. att man misslyckas, kuggas och kör i någonting.
  Det hela kommer väl förmodligen ända från segelskeppens tid, då de som inte kunde eller vågade klättra i riggen – fick och kunde få stanna kvar på markplanet (läs däcket) och i stället bli upptagna med andra också nödvändiga göromål ombord.

   • Claes – kul att Du uppskattar och tack för Din önskan. 🙂
    Varför det slog mig plötsligt just med ordet ’flunk’ (finns inte i SAOL) var bara därför att jag tycker att det är i motsats till hur tydligen en ”Swagger” ska uppträda.

 3. Någon som såg Teemu Hartikainen straff mot Sverige. Ingen bra match men den straffen sätter en ny nivå.

 4. Sabla kul, hehe. 🙂
  Det var väl inte så oväntat egentligen, men synd att man fortfarande jobbar på det sättet att man försöker spela på ett sätt som ger bra underliggande statistik, och hoppas på att sannolikheten vinner i det långa loppet. Gillar inte det. Alls.

 5. Bra att Lasse matchas hårt, han blir ju bara bättre och bättre! Sen vet jag inte om det är dåligt över tid men tror knappast det. Och är ju inte så att det varit 3 matcher varje vecka senaste tiden. Tex denna veckan har han ju fått vila 5 dagar inför matchen ikväll så det är ju inga problem. Sen antar jag att Lasse vilas på tisdag och då får han ju ytterliggare 8 vilodagar mellan kvällens match och nästa match den 26e. Sen visst, mycket matcher i januari men tror Lasse absolut tar dom flesta av dom och kommer göra det kanon.

 6. Det tog mig en bra bit in i livet för att inse att Jag inte ska gå i någon annan människas fotspår. Jag kan faktiskt välja min alldeles egen väg. Ta inte efter allt som försiggår i NHL. Jag älskar vårt sätt att tänka när det kommer till seriespel. Ta inte bort någons dröm.

 7. Frölunda är som en tickande bomb. Mycken enskild hockeykunskap som bara väntar på att slå ut i full blom.
  Som när Jacob Nilsson kommit ikapp efter fjolårets skada.
  Som när Innala börjar göra mål.
  När loui eriksson fått upp matchtempot.
  När Greco börja spruta in mål.
  När Borgman blir riktigt varm i kläderna.
  När Lasch kommer upp i gammal god form.
  Och vi ligger redan trea i tabellen.
  Säsongen har alla förutsättningar att bli lyckosam.
  Vi kan fortsätta med att klippa till rögle ikväll…

 8. Att inte bli för hög av vinster får mig att tänka på gamla CCCP på 80-talet. Mest ”tjänsteminer” vid gjorda mål och segrar. Inte precis TV-puckshögar om man säger så. Förmodligen av andra orsaker också.

  Dina artiklar ligger vidöppna Leman. Är det månne någon julbonus eller har det blivit fel någonstans?

  • Webmaster håller på att titta på ett fel som drabbar några få. Under tiden.är det öppet så ingen ska drabbas.

 9. Jahopp, då var han fri Adam Almquist, han som valde att stötte kriget i Ryssland… Vilken svensk klubb är först med att ta emot denna typen av spelare som gjort ett aktivt val att stötta Putin?

  • Det där med aktivt val att stötta Ryssland kan vi lägga ner va?
   I så fall skulle ju NHL bojkottats för länge sedan om man baserar det på inblandning i krig och offer (inte minst oskyldiga). Är man en gnutta påläst så håller inte de bonneargumenten längre va…
   2022 och folk suck.
   Som att ett mästerskap i Qatar skulle vara sämre än ett mästerskap i England.

   • Klart det är bättre med ett mästerskap i England än Qatar? varför skulle det inte vara bättre i demokrati än en slavstat? Även om det pumpas in pengar från slav stater i våra länder är det ändå bättre.

 10. Nej det kan vi inte, stannar man kvar i KHL så stöttar man Rysslands krig mot Ukraina genom att klubbarna MÅSTE ge pengar till armen. Peka
  Vad jag vet så är inte det fallet i USA och speciellt intr i Kanada.
  Kan du inte se skillnaden på Qatar och England så är det nog du som ska släppa ditt ”bonneargument”

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt