Lasu efter domen: ”Stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul”

Lasu efter domen: ”Stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul”

Lasu efter domen: ”Stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul”

Lasu efter domen: ”Stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul”

► Att bedöma hockeytacklingar, när de är rätt, när de är fel och i så fall ”hur fel” – oerhört svårt.
Domen mot Nicklas Lasu kom i dag. Han var förstås besviken.

Nicklas Lasus tackling i ryggen på Adam Edström. Foto: C MORE (skärmdump)

Två matchers avstängning för tacklingen i ryggen på Adam Edström – där har ni Nicklas Lasus straff.
Rätt eller fel? Sannolikt finns lika många åsikter som det finns hockeyintresserade.
– Det är ett väldigt stort glapp, sa Lasu.

NÄR ANMÄLAN MOT Frölundaanfallaren Nicklas Lasu kom tidigt på torsdagen kunde man ana sett till formuleringen: det här blir avstängning.

Lasu förstod också.

Och var besviken.

– Två matcher mindre, stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul. Det har känts bra det sista.

Min känsla när jag såg situationen där Lasu tryckte till Röglebjässen Adam Edström (som utgick) i ryggen:

Solklar utvisning för boarding alternativt checking from behind – i alla ligor i världen. Här finns två val för domarna, lilla eller stora straffet, två eller fem minuter. Jag undrade lite varför inte store Edström skyddade sig bättre, samtidigt tyckte jag Lasu såg siffrorna så länge, satsade så pass hårt att det var svårt att uppröras av matchstraffet (som rubricerades checking from behind).

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Däremot, det vet ni sedan tidigare, tycker jag det finns en anmälnings- och avstängningshysteri i svensk hockey. Jag förstår verkligen inte varför den här typen av händelser inte kan få stanna vid matchstraff. Men det är ett mer principiellt resonemang.

Nå, till tacklingen i Scandinavium. Lasu som studerat TV-bilderna sa:

– Jag ser att jag ser siffrorna tydligt, därav att jag glider långt före, tycker jag. Jag ser också att det är största killen i laget, vill bara sätta stopp. När jag väl tacklar, jag känner att han inte är redo, jag fattar inte varför. Men på reprisen ser jag att pucken studsar över hans blad, då vrider han sig lite, ändrar sin position till det värre. Samtidigt har jag redan påbörjat … jag vill få stopp i spelet. Själva tacklingen tycker jag inte är så hård. Sedan har tankarna gått: ”Ska det vara matchstraff?” och ”Det här kan jag få tre matcher för.”

Vi pratade lite om det här, hur svårt det är att bedöma situationer, att åsikter går isär, och jag frågade Lasu om han kan förstå att vi är en del som köper matchstraffet. Svaret var intressant, talande för hur lite svart och vitt det är:

– Jag satt i omklädningsrummet, hörde (Niklas) Wikegård säga att det är en tvåa, sedan är det matchstraff och … jag säger inte emot det. Men helt plötsligt har det gått från en tvåa till att det kan bli två, tre matchers avstängning. Någon tycker två minuter, en annan kan argumentera för tre matcher. Det är ett väldigt stort glapp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Så där svårt är det. Människor kommer aldrig tycka lika. Kika på tweeten nedan, om ni vill.

Per Svenssons bredbenta satsning gav två minuters utvisning (för att Glenn Gustafsson hann undan?), klicka sedan på den här länken för att studera brynäsaren Oscar Eklinds knätackling som gav tre matcher.

Är det busenkelt att se att skillnaden ska vara så stor? You tell me.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Nå, mot Timrå (3/1) och Leksand (5/1) får Frölunda klara sig utan Nicklas Lasu, Jacob Nilsson lär centra kedjan med Mats Rosseli Olsen och Isac Born.

7/1, mot Luleå, är Lasu tillbaka. Sedan är det Luleå ytterligare två gånger, då i CHL-semifinal.

***

Disciplinnämnden tog i sin dom mot Nicklas Lasu viss hänsyn till att Adam Edström inte skyddade sig fullt ut:

Enligt nämnden rör det sig om en tackling som träffar hårt i ryggen på motspelaren med stor skaderisk som följd.
Mot denna bakgrund finner nämnden att Nicklas Lasu har gjorts sig skyldig till en bestraffningsbar checking from behind som ska leda till en avstängning. Nämnden finner emellertid att ett visst ansvar kan läggas på motspelaren som i situationen tappar pucken och böjer sig framåt. Med nu nämnt förmildrande inslag i beaktan finner nämnden att avstängningen kan stanna vid två matcher på sätt som framgår av beslutet.

ANNONS

***

Här en annan tackling i ryggen som gav två matchers avstängning. Den första. Justin Abdelkaders.

***

Frölunda tränar fredag 10.00, tar sedan nyårsledigt. Om jag slutat snyta ut hjärnan så dags kanske jag åker till Frölundaborg, annars kan det vara så att jag låter spelarna vara till på måndag. Ber i så fall om överseende för detta.

***

***

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

 

► Att bedöma hockeytacklingar, när de är rätt, när de är fel och i så fall ”hur fel” – oerhört svårt.
Domen mot Nicklas Lasu kom i dag. Han var förstås besviken.

Nicklas Lasus tackling i ryggen på Adam Edström. Foto: C MORE (skärmdump)

Två matchers avstängning för tacklingen i ryggen på Adam Edström – där har ni Nicklas Lasus straff.
Rätt eller fel? Sannolikt finns lika många åsikter som det finns hockeyintresserade.
– Det är ett väldigt stort glapp, sa Lasu.

NÄR ANMÄLAN MOT Frölundaanfallaren Nicklas Lasu kom tidigt på torsdagen kunde man ana sett till formuleringen: det här blir avstängning.

Lasu förstod också.

Och var besviken.

– Två matcher mindre, stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul. Det har känts bra det sista.

Min känsla när jag såg situationen där Lasu tryckte till Röglebjässen Adam Edström (som utgick) i ryggen:

Solklar utvisning för boarding alternativt checking from behind – i alla ligor i världen. Här finns två val för domarna, lilla eller stora straffet, två eller fem minuter. Jag undrade lite varför inte store Edström skyddade sig bättre, samtidigt tyckte jag Lasu såg siffrorna så länge, satsade så pass hårt att det var svårt att uppröras av matchstraffet (som rubricerades checking from behind).

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Däremot, det vet ni sedan tidigare, tycker jag det finns en anmälnings- och avstängningshysteri i svensk hockey. Jag förstår verkligen inte varför den här typen av händelser inte kan få stanna vid matchstraff. Men det är ett mer principiellt resonemang.

Nå, till tacklingen i Scandinavium. Lasu som studerat TV-bilderna sa:

– Jag ser att jag ser siffrorna tydligt, därav att jag glider långt före, tycker jag. Jag ser också att det är största killen i laget, vill bara sätta stopp. När jag väl tacklar, jag känner att han inte är redo, jag fattar inte varför. Men på reprisen ser jag att pucken studsar över hans blad, då vrider han sig lite, ändrar sin position till det värre. Samtidigt har jag redan påbörjat … jag vill få stopp i spelet. Själva tacklingen tycker jag inte är så hård. Sedan har tankarna gått: ”Ska det vara matchstraff?” och ”Det här kan jag få tre matcher för.”

Vi pratade lite om det här, hur svårt det är att bedöma situationer, att åsikter går isär, och jag frågade Lasu om han kan förstå att vi är en del som köper matchstraffet. Svaret var intressant, talande för hur lite svart och vitt det är:

– Jag satt i omklädningsrummet, hörde (Niklas) Wikegård säga att det är en tvåa, sedan är det matchstraff och … jag säger inte emot det. Men helt plötsligt har det gått från en tvåa till att det kan bli två, tre matchers avstängning. Någon tycker två minuter, en annan kan argumentera för tre matcher. Det är ett väldigt stort glapp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Så där svårt är det. Människor kommer aldrig tycka lika. Kika på tweeten nedan, om ni vill.

Per Svenssons bredbenta satsning gav två minuters utvisning (för att Glenn Gustafsson hann undan?), klicka sedan på den här länken för att studera brynäsaren Oscar Eklinds knätackling som gav tre matcher.

Är det busenkelt att se att skillnaden ska vara så stor? You tell me.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Nå, mot Timrå (3/1) och Leksand (5/1) får Frölunda klara sig utan Nicklas Lasu, Jacob Nilsson lär centra kedjan med Mats Rosseli Olsen och Isac Born.

7/1, mot Luleå, är Lasu tillbaka. Sedan är det Luleå ytterligare två gånger, då i CHL-semifinal.

***

Disciplinnämnden tog i sin dom mot Nicklas Lasu viss hänsyn till att Adam Edström inte skyddade sig fullt ut:

Enligt nämnden rör det sig om en tackling som träffar hårt i ryggen på motspelaren med stor skaderisk som följd.
Mot denna bakgrund finner nämnden att Nicklas Lasu har gjorts sig skyldig till en bestraffningsbar checking from behind som ska leda till en avstängning. Nämnden finner emellertid att ett visst ansvar kan läggas på motspelaren som i situationen tappar pucken och böjer sig framåt. Med nu nämnt förmildrande inslag i beaktan finner nämnden att avstängningen kan stanna vid två matcher på sätt som framgår av beslutet.

ANNONS

***

Här en annan tackling i ryggen som gav två matchers avstängning. Den första. Justin Abdelkaders.

***

Frölunda tränar fredag 10.00, tar sedan nyårsledigt. Om jag slutat snyta ut hjärnan så dags kanske jag åker till Frölundaborg, annars kan det vara så att jag låter spelarna vara till på måndag. Ber i så fall om överseende för detta.

***

***

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

 

► Att bedöma hockeytacklingar, när de är rätt, när de är fel och i så fall ”hur fel” – oerhört svårt.
Domen mot Nicklas Lasu kom i dag. Han var förstås besviken.

Nicklas Lasus tackling i ryggen på Adam Edström. Foto: C MORE (skärmdump)

Två matchers avstängning för tacklingen i ryggen på Adam Edström – där har ni Nicklas Lasus straff.
Rätt eller fel? Sannolikt finns lika många åsikter som det finns hockeyintresserade.
– Det är ett väldigt stort glapp, sa Lasu.

NÄR ANMÄLAN MOT Frölundaanfallaren Nicklas Lasu kom tidigt på torsdagen kunde man ana sett till formuleringen: det här blir avstängning.

Lasu förstod också.

Och var besviken.

– Två matcher mindre, stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul. Det har känts bra det sista.

Min känsla när jag såg situationen där Lasu tryckte till Röglebjässen Adam Edström (som utgick) i ryggen:

Solklar utvisning för boarding alternativt checking from behind – i alla ligor i världen. Här finns två val för domarna, lilla eller stora straffet, två eller fem minuter. Jag undrade lite varför inte store Edström skyddade sig bättre, samtidigt tyckte jag Lasu såg siffrorna så länge, satsade så pass hårt att det var svårt att uppröras av matchstraffet (som rubricerades checking from behind).

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Däremot, det vet ni sedan tidigare, tycker jag det finns en anmälnings- och avstängningshysteri i svensk hockey. Jag förstår verkligen inte varför den här typen av händelser inte kan få stanna vid matchstraff. Men det är ett mer principiellt resonemang.

Nå, till tacklingen i Scandinavium. Lasu som studerat TV-bilderna sa:

– Jag ser att jag ser siffrorna tydligt, därav att jag glider långt före, tycker jag. Jag ser också att det är största killen i laget, vill bara sätta stopp. När jag väl tacklar, jag känner att han inte är redo, jag fattar inte varför. Men på reprisen ser jag att pucken studsar över hans blad, då vrider han sig lite, ändrar sin position till det värre. Samtidigt har jag redan påbörjat … jag vill få stopp i spelet. Själva tacklingen tycker jag inte är så hård. Sedan har tankarna gått: ”Ska det vara matchstraff?” och ”Det här kan jag få tre matcher för.”

Vi pratade lite om det här, hur svårt det är att bedöma situationer, att åsikter går isär, och jag frågade Lasu om han kan förstå att vi är en del som köper matchstraffet. Svaret var intressant, talande för hur lite svart och vitt det är:

– Jag satt i omklädningsrummet, hörde (Niklas) Wikegård säga att det är en tvåa, sedan är det matchstraff och … jag säger inte emot det. Men helt plötsligt har det gått från en tvåa till att det kan bli två, tre matchers avstängning. Någon tycker två minuter, en annan kan argumentera för tre matcher. Det är ett väldigt stort glapp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Så där svårt är det. Människor kommer aldrig tycka lika. Kika på tweeten nedan, om ni vill.

Per Svenssons bredbenta satsning gav två minuters utvisning (för att Glenn Gustafsson hann undan?), klicka sedan på den här länken för att studera brynäsaren Oscar Eklinds knätackling som gav tre matcher.

Är det busenkelt att se att skillnaden ska vara så stor? You tell me.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Nå, mot Timrå (3/1) och Leksand (5/1) får Frölunda klara sig utan Nicklas Lasu, Jacob Nilsson lär centra kedjan med Mats Rosseli Olsen och Isac Born.

7/1, mot Luleå, är Lasu tillbaka. Sedan är det Luleå ytterligare två gånger, då i CHL-semifinal.

***

Disciplinnämnden tog i sin dom mot Nicklas Lasu viss hänsyn till att Adam Edström inte skyddade sig fullt ut:

Enligt nämnden rör det sig om en tackling som träffar hårt i ryggen på motspelaren med stor skaderisk som följd.
Mot denna bakgrund finner nämnden att Nicklas Lasu har gjorts sig skyldig till en bestraffningsbar checking from behind som ska leda till en avstängning. Nämnden finner emellertid att ett visst ansvar kan läggas på motspelaren som i situationen tappar pucken och böjer sig framåt. Med nu nämnt förmildrande inslag i beaktan finner nämnden att avstängningen kan stanna vid två matcher på sätt som framgår av beslutet.

ANNONS

***

Här en annan tackling i ryggen som gav två matchers avstängning. Den första. Justin Abdelkaders.

***

Frölunda tränar fredag 10.00, tar sedan nyårsledigt. Om jag slutat snyta ut hjärnan så dags kanske jag åker till Frölundaborg, annars kan det vara så att jag låter spelarna vara till på måndag. Ber i så fall om överseende för detta.

***

***

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

 

► Att bedöma hockeytacklingar, när de är rätt, när de är fel och i så fall ”hur fel” – oerhört svårt.
Domen mot Nicklas Lasu kom i dag. Han var förstås besviken.

Nicklas Lasus tackling i ryggen på Adam Edström. Foto: C MORE (skärmdump)

Två matchers avstängning för tacklingen i ryggen på Adam Edström – där har ni Nicklas Lasus straff.
Rätt eller fel? Sannolikt finns lika många åsikter som det finns hockeyintresserade.
– Det är ett väldigt stort glapp, sa Lasu.

NÄR ANMÄLAN MOT Frölundaanfallaren Nicklas Lasu kom tidigt på torsdagen kunde man ana sett till formuleringen: det här blir avstängning.

Lasu förstod också.

Och var besviken.

– Två matcher mindre, stå bredvid och inte kunna påverka, det är inte kul. Det har känts bra det sista.

Min känsla när jag såg situationen där Lasu tryckte till Röglebjässen Adam Edström (som utgick) i ryggen:

Solklar utvisning för boarding alternativt checking from behind – i alla ligor i världen. Här finns två val för domarna, lilla eller stora straffet, två eller fem minuter. Jag undrade lite varför inte store Edström skyddade sig bättre, samtidigt tyckte jag Lasu såg siffrorna så länge, satsade så pass hårt att det var svårt att uppröras av matchstraffet (som rubricerades checking from behind).

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Däremot, det vet ni sedan tidigare, tycker jag det finns en anmälnings- och avstängningshysteri i svensk hockey. Jag förstår verkligen inte varför den här typen av händelser inte kan få stanna vid matchstraff. Men det är ett mer principiellt resonemang.

Nå, till tacklingen i Scandinavium. Lasu som studerat TV-bilderna sa:

– Jag ser att jag ser siffrorna tydligt, därav att jag glider långt före, tycker jag. Jag ser också att det är största killen i laget, vill bara sätta stopp. När jag väl tacklar, jag känner att han inte är redo, jag fattar inte varför. Men på reprisen ser jag att pucken studsar över hans blad, då vrider han sig lite, ändrar sin position till det värre. Samtidigt har jag redan påbörjat … jag vill få stopp i spelet. Själva tacklingen tycker jag inte är så hård. Sedan har tankarna gått: ”Ska det vara matchstraff?” och ”Det här kan jag få tre matcher för.”

Vi pratade lite om det här, hur svårt det är att bedöma situationer, att åsikter går isär, och jag frågade Lasu om han kan förstå att vi är en del som köper matchstraffet. Svaret var intressant, talande för hur lite svart och vitt det är:

– Jag satt i omklädningsrummet, hörde (Niklas) Wikegård säga att det är en tvåa, sedan är det matchstraff och … jag säger inte emot det. Men helt plötsligt har det gått från en tvåa till att det kan bli två, tre matchers avstängning. Någon tycker två minuter, en annan kan argumentera för tre matcher. Det är ett väldigt stort glapp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Så där svårt är det. Människor kommer aldrig tycka lika. Kika på tweeten nedan, om ni vill.

Per Svenssons bredbenta satsning gav två minuters utvisning (för att Glenn Gustafsson hann undan?), klicka sedan på den här länken för att studera brynäsaren Oscar Eklinds knätackling som gav tre matcher.

Är det busenkelt att se att skillnaden ska vara så stor? You tell me.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Nå, mot Timrå (3/1) och Leksand (5/1) får Frölunda klara sig utan Nicklas Lasu, Jacob Nilsson lär centra kedjan med Mats Rosseli Olsen och Isac Born.

7/1, mot Luleå, är Lasu tillbaka. Sedan är det Luleå ytterligare två gånger, då i CHL-semifinal.

***

Disciplinnämnden tog i sin dom mot Nicklas Lasu viss hänsyn till att Adam Edström inte skyddade sig fullt ut:

Enligt nämnden rör det sig om en tackling som träffar hårt i ryggen på motspelaren med stor skaderisk som följd.
Mot denna bakgrund finner nämnden att Nicklas Lasu har gjorts sig skyldig till en bestraffningsbar checking from behind som ska leda till en avstängning. Nämnden finner emellertid att ett visst ansvar kan läggas på motspelaren som i situationen tappar pucken och böjer sig framåt. Med nu nämnt förmildrande inslag i beaktan finner nämnden att avstängningen kan stanna vid två matcher på sätt som framgår av beslutet.

ANNONS

***

Här en annan tackling i ryggen som gav två matchers avstängning. Den första. Justin Abdelkaders.

***

Frölunda tränar fredag 10.00, tar sedan nyårsledigt. Om jag slutat snyta ut hjärnan så dags kanske jag åker till Frölundaborg, annars kan det vara så att jag låter spelarna vara till på måndag. Ber i så fall om överseende för detta.

***

***

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

 

105 Kommentarer

 1. Leman: Då ska du kolla på Lesunds bentackling på en av Färjestad spelarna som inte ens blir utvisning, den är identisk som Ejdsell gjorde & han fick tre matcher för sin.
  Men vaför de inte blir något matchstraff är för han reser sig upp och inte ligger kvar på isen.
  Där är stora problemet när spelarna ligger kvar då blir de matchstraff + avstängning.

  • Oj! Ja den var precis lika ful som de bentacklingar som gett mellan 3 och 5 matchers avstängning tidigare!

   • Blev inte ens utvisning.. Sen bad domarn Tornberg om ursäkt efter men va fan hjälper det. Om inte alla straffas lika i efterhand iaf.

    • Jag skiter i vilket, har du tagit den bedömningen innan . Då får du fortsätta med den, du kan inte skita i sån ful bentackling bara för de är en som heter Lesund (som spelar på gränsen hela tiden).

     • Sen är ju Lesund så jävla kass just nu.
      Så man vill ju gärna ha honom på isen! Rundningsmärke deluxe hehe

    • Du skriver inte att Tornberg spelar efter en minut, samt att Tornberg i intervju sagt,,,tur att den bara tar på låret…

     Tycker du inte att Tornberg för ut sitt knä mot Lesund…

     • Om han spelar vidare är ointressant! Det gjorde spelaren Ejdsell bentacklade med!
      Det är den olika bedömningen jag inte gillar.
      Tycker inte nån av dom är nån avstängning.
      Jag vill ju ha Lesund på isen när vi möter Rögle. Ytterst begränsad hockeyspelare.

  • Pajas nivån i svensk hockey. Ingen kontinuitet. Dömer efter konsekvens! Så trött på detta skämt!

 2. Har pratat med en Allsvensk hockeydomare som menar att det är en klar ”femma”. Håller med dig Leman att det borde få stanna där. Frågan är om tacklingar överhuvudtaget vågas utföras av spelarna framöver?

 3. Den stora förloraren i detta tragiska fall av inadekvat och godtycklig rättskipning är faktiskt Edström. Uppenbarligen helt osynkad och tragiskt oförberedd på att bli tacklad. En hockeyns jättebäbis. En pajas på hockeyrör. Att sen gråta ut i lokalpressen får mig att på ett Manus Ugglavis att må illa. Riktigt illa. Hur många småväxta spelare hr han ”nypt till” under sin karriär? Fy fan rent ut sagt för sånt här.

 4. MRO borde blivit avstängd för knätagkling. Någon fegare spelare finns inte i shl just nu.
  Lasu inte mycket att fundera över. Bara att ta straffet och gå vidare.

 5. Helt omöjligt som supporter att förstå bedömningarna.
  Per Svenssons bentackling tycker jag är den fulaste av alla klippen i detta inlägget. Men det renderade bara i en 2:a.
  Den om någon borde rendera i avstängning. Lasus borde stannat vid 2+10 max. Brynässpelaren missar sin kroppstackling och träffar därför hårt med benet. Borde gett 5+game men inget mer, men den ger flera matchers avstängning.

  Så fort det blir någon som ligger kvar ska det vara avstängningar men om man kämpar och försöker stå upp då blir det ingenting.

  Domarna verkar inte hålla måttet riktigt och det förfaller som om de går väldigt mycket efter om man ligger kvar.

  Sedan måste man anmärka på senaste matchens domarinsats i stort. Utvisningen på Lindbohm är horribel! Helt feldömt!
  Sedan att de dessutom släpper blindside-smällen mot lasch som är upp mot huvudet är för mig helt obegripligt. Den satsningen kunde mycket väl gett mer än två minuter. Men Lasch ställer sig upp. Ligger inte kvar och spelar över som vissa andra…

   • Viktor S: Kolla bara crossheckingen i ansiktet på Greco, de ska med rendera i en avstängning, för sånt hör inte hemma på isen. Men Greco ligger inte kvar o gråter på isen. De tar en två när Greco visar blodet för domaren.

 6. Jag säger det jag sagt många gånger förr, det är alldeles för många ”unga” spelare som åker på denna typ av tackling som Lasu delar ut för att det ska vara någon slump! Man måste lära sig att skydda sig själv när man utövar en kontaktsport! Man kan inte bara stå å käka en macka vid sargen när man är puckförare för att det funkar i j20!
  Även unga spelare måste lära sig ta en tackling om man ska spela shl och eftersom föräldrar och ledare har så jävla brottom att barn ska spela senior hockey så måste man utbilda på rätt sätt!
  Men med detta sagt så ska inte en veteran som Lasu behöva tackla med två händer på klubban för det blir en extra kraft då men han ska ända inte behöva ha i bedömningen att spelaren inte är beredd på att bli tacklad när han ska få pucken!

 7. Vilken clown Edström- 2 m lång o faller som en fura. Lipar ut i media. En skam för hockeyn…en sån som han borde kastas ur rinken för gott.

 8. Apropå det här med att allt ska anmälas. Jag vill minnas att startskottet för hysterin startade någon gång o krokarna när S Karlsson tacklade M Kahnberg illa. Innan dess pratades det om att man kom undan i SHL (elitserien) med huvudtacklingar m.m från många importer. Känns som helt plötsligt skulle allt anmälas första tiden. Känns som vi är lite kvar där. Men bara min känsla av det.

 9. Jävla lekstuga! Det är en kontaktsporter dom håller på med, då får man vara med på det å stå upp. Det är som att en boxare skall anmäla när han får en smäll 🥊
  Sluta och förstör sporten 🏒

 10. Blir så förbannad på Frölunda. Hur många sargtacklingar är det inte per match? Lägg er ner på isen och ligg kvar om ni vill vinna matcher.
  Lasch borde verkligen ha legat kvar på isen efter tacklingen igår och vips så är det matchstraff. Spela gärna i pp direkt efteråt med.
  Släpp machokulturen och lägg er!!

  • Tyvärr har du en poäng. Det är knappast slumpen som gjort att vi drabbas av avstängningar i mycket högre grad än motståndarna. Har någon spelare ens blivit avstängd efter en match mot oss?

  • Som Per skriver, du har en poäng.
   Vad har man att förlora? Vad e det, 5000 i böter om man blir ”påkommen” att filma/förstärka?
   Tror egentligen vilken klubb som helst tar det alla dagar i veckan i utbyte mot ett eventuellt PP som kan innebära seger.

   Nä, tillbaka till den hockeyn som spelades på 90-talet. Ser gärna fler matcher som Frölunda hade mot Luleå i finalserien 95-96. Spelare stod upp och var beredda på en smäll. Det gavs och togs. Stenhårt utan gnäll.
   Och vad jag minns så var det färre skador pga huvudtacklingar på den tiden, just för att dom var beredda. Men då gissar jag bara.

 11. Oavsett domar hit och dit. Det är bara att konstatera att både situationsrummet och disciplinnämnden har problem med bedömningr, ja till och med med vilka situationer som skall tas upp till granskning. Att sedan bestraffningarna spretar åt alla håll lägger ett löjets skimmer över deras arbete. Shl har stora problem.
  Att dessutom det finns en ovilja att beivra filmningar med långa avstängningar för filmaren plus höga böter till föreningen är ett direkt hot mot shl som liga.
  Snart ser man på shl på samma sätt som man ser på internationell fotboll ( engelsk fotboll undantagen ), dvs man bara garvar åt skådespeleriet och har slutat ta fotbollen på allvar.

 12. Edström är den största pajasen i SHL. Åker och trycker till mindre spelare i parti och minut men kan inte själv ta en tackling. Patetiskt

 13. Hävdar med en dåres envishet att Borgman blivit en annan spelare efter avstängningen. Spelar lika mycket men går inte alls in i tacklingar o det tuffa spelet framför mål som innan. Hoppas det går över för tycker det hämmar honom mycket….

  • Du har helt rätt, Borgman är jätte hämnad av sin avstängning. Går inte in hårt i duellerna & tvekar i vissa situationer. Då tycker ja att han spelar fast sig.

  • Håller helt med. Känns som att han är rädd att motståndaren ska ligga kvar och åka på en ny avstängning. Han var mycket mer resolut innan avstängningen. Är så trött på inkonsekvens i bedömningar som kommer döda hockeyn.

 14. Disciplinnämnden har ont öga till Frölunda, dom verkar älska stänga av Frölunda spelare.
  Edström kör döende svanen och Lasu får matchstraff. Många möglw spelare som gjort mycket fula saker på isen men dom kommer alltid undan med det.
  Fega domare som är rädda för Cam Abbott
  Konsekvent bedömning saknas både i disciplinnämnden och i domarkåren. Crosschecking på Greco mycket ful.
  Många fula Tacklingar och bentacklingar som inte ens blivit utvisningar. Bedrövligt

  • Ge dig! Abbott är tvärtom en som pga av sin historia döms hårdare än andra. Han har tyvärr sig själv att skylla för domarna har numera nolltolerans med honom medan de inte har samma nivå mot andra coacher.

   • Skitsnack, domarna stryker Abbott medhårs konstant. Mycket fula tilltag från mögle särskilt i 3e perioden. Men domarna blundade. Rädda för Cam Abbott

  • Conta, en jävligt ful crosschecking uppemot nyllet på Greco och där han nästan själv ensam efteråt var tvungen med att påvisa för domarna vad som hade hänt – för att de slutligen skulle ta ett domslut när han med ena handens fingrar till hjälp visade för dem att blodvite hade uppstått för hans egen del. Tyckte att domarna vilade på hanen alltför länge tills de äntligen använde sina pipor till sist.

   • Ja det var riktigt fult, det borde gett matchstraff och avstängning flera matcher.Men domarna fruktansvärt inkonsekventa.

 15. Är ens Edström puckbärare? Är han tacklingsbar?
  Pucken studsar mot hans skaft ca 20 cm ovan bladet….

  • Farfar det är tydligt att klubbfärgerna påverkar hur man ser det. På Rögle sajter tycker man det är en femma men inte nödvändigtvis mer. Det som blir patetiskt är att det verkar vara många som tror Edström filmar. Han är ju inte beredd o det säger han själv vilket även DN ser som förmildrande omständighet för Lasu. Han får hjälpas av isen förmodligen då han tappar luften vid smällen. Men de finns de som på allvar menar att han ligger kvar för att få fördel. Rosseli kommer helt undan det ska nog Frölunda vara glada för. Den är riktigt ful som han gör på Lesund när spelet är avblåst. Där snackar vi nog 5 matcher om den hade uppmärksammats. Men DN har ju ett ont öga till Frölunda…

   • Jag har INTE läst ett ända inlägg här på sidan där NÅGON skriver något som helst om filmning! Ända folk skriver (inklusive jag också) är att Edström MÅSTE vara beredd på att bli tacklad när han ska få pucken! Varesig han står med ryggen mot banan lr inte!

    • Filma, överdriva, förstärka kalla det vad vill. Det är en del som menar att Edström för att han är stor ska resa sig upp direkt och att det är pga av att han ligger kvar som det blir matchstraff. Domarna sätter upp en femma o har därmed möjlighet att kolla situationen. Därefter gör de sin bedömning om det ska vara det lägre eller högre straffet. Sen anmäls situationen och då är det upp till DN att bedöma om det ska läggas på ytterligare i form av avstängning. Så det har ingen koppling till hur pass ont eller hur skadad Edström blev. Det finns ingen som bara reser sig upp efter en sådan smäll.

    • Dessutom har Edström en historia av huvudtacklingar, blindside, matchstraff & avstängning….
     Att han ska snacka om ”Respeklöshet” i lokalpressen är ju helt patetiskt….
     När han manglade Lindqvist i FBK med en blindside i oktober var detta bara ”olyckligt”….

   • Jasså och en crosschecking rätt i ansiktet är ok? Hade Greco slängt sig som en döende svan så hade domarna säkert tagit 5 min!

   • Varför var han inte beredd? Tor han att han spelar själv? Är det allmänheten åkning eller, ta lite ANSVAR Edström! Vilken nivå på svensk hockey my god!

 16. Det är ju tyvärr så att domare och disciplinnämnden inte dömer efter regler utan tar hänsyn till vilket lag och vem som skall straffas.

  Det är det jag sagt den sista tiden, det är inte rättvist, förstör hockeyn och bör lyftas upp som felaktiga bedömningar inte som att det är svårt att avgöra.

  Som journalist så kräv förklaringar, dels i enskilda matcher som igår men framför allt av disciplinnämnden med de helt olika bestraffningarna av liknande förseelser.

  Men som vanligt kommer floskler, det går fort i hockey, svårt att bedöma så kan ni journalister krypa tillbaka till SHL och få en klapp på huvudet och fortsatt vara med i klubben.

  Pinsamt, ren pravda journalistik

 17. Surt att tappa Lasu två matcher, har varit stark det senaste.
  Tydligt också hur tunna vi är, vi har inga juniorforwards som fyller ut SHL-kostymen helt som kan gå in och ersätta.
  Jag skulle gärna se att Sjöström fick in två forwards om det vore möjligt då vi dels är tunna, dels verkar ju inte Greco lyfta, och Nässén är knappast en SHL.-center av klass ännu.
  Sjöströms förre parhäst, Björn Liljander har för övrigt fått en tung start i Malmö. Glorian lite på sned efter de tre värvningarna han låg bakom: Kristian Vesalainen har lämnat, Adam Verner vågar de knappt spela efter hans 86% på de få chanserna han fått och backen Thomas Schemitsch har -9, klart sämst av backarna i laget.
  Liljander sas ju vara en grym värvning av Malmö men hittills är det faktiskt fiasko.

 18. Man kan se runt omkring i stan som exempelvis vid buss/spårvagns kurar och där FHC just nu bedriver en reklamaffischering med rubriceringen: ”GOTT NYTT HOCKEYÅR!”
  Dagen efter så här med en ytterligare gårdags förlust mot RBK och dessutom Lasus avstängning här i dag – så vete f*n vad man ska tro på eller önskas till. 😉

 19. Detta är ju sjukt! Rögles största spelare ligger kvar. Drf det blir matchstraff. Om man ser att det kommer en spelare, för han ser ju att Lasu kommer. Han tittar ju bakåt, sen ställa sig halvmeter ifrån sargen och inte vara beredd. Då får man ju fan skylla sig själv!!! 2 min kan jag ta, men dom här skämten till domare och disciplinnämnd!
  Ingen som tagit upp Rögles tjuvnyp på Lasch i mittzonen? Såg ut som på jumbotronen att den tar i huvudet!! Men han ligger inte kvar, hade han gjort det så hade Rögle kanske också haft matchstraff igår.

  • Hade den tagit i huvudet så kan du va säker på att så blivit fallet. Den var en fair axel mot axel. Ingen har heller tagit upp Rosellis överfall på Lesund när spelet är avblåst, där snackar vi skaderisk.

   • Att du ens är här och kommenterar. Hela Växjö är ju fega, så städa upp i eget bås innan du klankar på andra!

    • Tramse. Vad har Växjö med situationen att göra. Var ju bara något år sedan han låtsades dra klubban i huvudet. Titta på situationen istället, det om något är avstängning.

    • Är man som icke FHC anhängare här o skriver går det bra så länge man bara är positiv till allt som handlar om Frölunda! Sektion S gjorde tidigare klart för mig att ingen bryr sig om min åsikt och att jag borde försvinna. Blev genast mycket roligare 😀

     • Man kan diskutera med dig RBK, vilket är fullständigt omöjligt med Herr Lakers för han vägrar ta in vad som skrivs.

   • Spelet är avblåst, båda spelarna ser att det ligger någon på isen.
    Vart får Lesund plötsligt så bråttom till? MRO stoppar honom effektivt så han inte stör den situationen.

  • Det är hockey. Lesund tappar lite balans. Gråt ut och gå vidare. Blir dock synnerligen förvånad av språkbruket på twittersidan som det refererades till. Vilken nivå. Jösses.

  • Att han står upp för sitt lag och ger en magpumpare på en som tänkt sig ge sig in i slagsmål!?
   Nä. Bra Rosse! Stå upp för laget!

  • Det där förklarar varför de gav sig efter MRO, fattade inte varför de blev så sura på honom. Kan dock inte se att det är en bentackling från den vinkeln.

 20. Från det ena till det andra.
  Kolla in den intressanta artikeln om Andy Fagerström på SHL’s hemsida.

 21. Som jag skrev igår var jag tämligen säker på 2-3 matcher. Jag älskar Frölunda men tacklingen var hänsynslös och onödig.

 22. För er som gillar damhockey och hittar överfall överallt så kolla istället AIK-Djurgården!
  Så skall hockey se ut. Tufft spel i massor och inte massa förstärkningar

    • Domarna i derbyt, fullständigt lysande. Det enda var väl att de gav 5 minuter och matchstraff efter lite kramande. Annars mycket bra.

     Johansson och Wessner.

     • Två gamla spelare, de har känsla för spelet.
      De borde nöjt sig med 5 min utan game, annars lysande ja

 23. 1. Formuleringen i själva anmälan verkar vara författad av ord- och bokstavssnubblaren nr 1 på denna site!
  2. De flesta spelare håller klubban med båda händerna i 90% av speltiden. (apropå formuleringen…)
  3. Synd att Lasu försvinner nu när han har formpil uppåt. Han var på riktigt bra (spel)humör på dagens träning.

  Träningen visade i övrigt upp ett gött gäng med glada ansikten. Vassa spelare var Nässén, Mursak (en gigant) Born, Greco (suveräna handleder) och en pigg Lasch. Målvakterna på topp vilket kanske förklarar Innalas totala oförmåga att göra mål. Folin spexade och hade kul, precis som #40! Synd att inte fler skribenter här på siten har möjlighet att se träningarna.

  • Hjälper inte ett skit om spelare är vassa på träning och sedan under matcher är otroligt trubbiga offensivt.

  • Dessutom har Edström en historia av huvudtacklingar, blindside, matchstraff & avstängning….
   Att han ska snacka om ”Respeklöshet” i lokalpressen är ju helt patetiskt….
   När han manglade Lindqvist i FBK med en blindside i oktober var detta bara ”olyckligt”….

 24. Tänk två första backpar nästa säsong!
  Andreas Borgman – Tom Nilsson
  Christian Folin – Henrik Tömmernäs

  Wooooow!

   • Du menar divan som vi stängde av från fortsatt spel med juniorlaget efter att han tackat nej till spel i SHL? Jo, det känns som en trolig hemvändare.

    • Sägs vara klar för LHC.
     Intressant lågbudgetvärvning. Fostrad i Frölunda. Skulle aldrig döma en kille som vill testa collagevägen och därmed avstå enstaka SHL-minuter som junior. Varje individ måste få äga sin framtid.

 25. När skall man ta ansvar å ta emot en tackling !!!! Vi kommer få en serie som liknar innebandy. När skall man gå hårdare på filmningar?? Det kommer bli en Kalle anka serie om man inte slutar ta avstängningar för allt.

 26. A secret weapon for anyone who needs content. I dont need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, its nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least thats what I thought until I came across Article Forge. Built by a team of AI researchers from Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an AI content writer that uses deep learning models to research, plan out, and write entire articles about any topic with the click of a button. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article with the Click Here:👉 https://bit.ly/3FSeufr

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt