Kan vara jag som är gammal och grinig, men jag reagerar lite på det här

Kan vara jag som är gammal och grinig, men jag reagerar lite på det här

Kan vara jag som är gammal och grinig, men jag reagerar lite på det här

Kan vara jag som är gammal och grinig, men jag reagerar lite på det här

Timrå, likt andra SHL-klubbar, drar in 40-45 C More-miljoner per år. Ändå ber man fansen swisha in pengar för Jonathan Dahlén-värvningen.
Känns det inte … jag vet inte … ”obra”, som man säger i Norrland? 

Jonathan Dahlén. Snart i Timrå. Grymt kul för SHL. Men ska supportrarna behöva betala? Foto: TIMRÅ/INSTAGRAM & EXPRESSEN (skärmdump)

DET KANSKE BARA är jag som är gammal, sur, trött och grinig. Och ”obra.” Utesluter inte alls den möjligheten.

Man kan tycka att detta inte alls är något att reagera på, Timrås fans verkar ju glatt ställa upp, redan i går lördag hade cirka 300 000 kommit in av de 600 000 som Timrå vill få in, i dag på förmiddagen nästan 384 000.

Jonathan Dahlén hem till ett redan hemvändarstarkt Timrå (Anton Lander, Anton Wedin, Emil Pettersson) – klart som tusan det skapar ett maffigt hockeysug i Medelpad, klart många supportrar vill vara med och bidra.

Men borde de behöva det?

Ska inte 40-45 miljoner om året räcka för att bekosta en konkurrenskraftig SHL-trupp?

ANNONS

Det nya C More-avtalet (från 24/25) kommer dessutom att ge klubbarna ännu mer pengar (det trappas upp till cirka 60-65 29/30).

Jag hackar absolut inte just på Timrå (bara ett aktuellt exempel), dessutom hackar jag inte alls, utger mig inte för att sitta inne med något slags facit, jag bara tänker högt.

Ungefär på följande vis:

Supportrar betalar dyrt för att gå på matcher, kanske resa på en del bortamatcher, följa favoritlaget via C More, köpa souvenirer.

SHL-klubbar har ett TV-avtal som är bland det bästa idrottsvärlden skådat.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Är det då rimligt att när Dahlén ska ha sina gissningsvis 300 000 i månaden så ska supportrar betala en (låt vara liten, mest symbolisk) del av det?

Man kan självfallet tycka det. Och givetvis är det upp till varje Timråsupporter att bestämma över pengarna i den egna plånboken.

Jag vidhåller ändå min tveksamhet.

En sak om lilla … inte vet jag, låt oss säga att det handlar om Troja-Ljungby, att pengarna helt enkelt inte räcker till, att fansen verkligen vill rädda sin klubb. Fair enough.

Men när en SHL-klubb ber fansen om pengar för att finansiera sin ”lyxkonsumtion” … igen, jag sågar inte, jag skäller inte, jag dömer inte, jag blir bara lite fundersam och undrar om det är så här det ska vara.

Dessutom: hur känns det för Jonathan Dahlén?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Timrå har förresten, vad jag sett, inte gått ut med att swish-kampanjen är för Dahlén – men det är ju inte speciellt svårt att räkna ut om vem det handlar.

300 papp i månaden, 3,6 miljoner plus sociala avgifter för ett år, supportrarnas 600 000 är en liten del i det stora hela. Är det så mycket att bråka om då, undrar ni kanske? Nej. Men så bråkar jag inte heller. Jag undrar, funderar, tycker att det känns en aning märkligt.

Bara så.

Ni får gärna ha åsikter nedan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Så här skrev jag förresten nyligen om ett Dahlén-förstärkt Timrå. Läs gärna.

***

Apropå märkligt – det här kvalar sannerligen in i den kategorin.

Respekt för att vi kanske inte vet allt om den här historien, vännens bröllop kan ha varit planerat långt i förväg, VM skulle inte ha spelats nu (coronauppskjutet) – men det är väl ändå så att om man representerar sitt land i ett världsmästerskap, då måste det gå före om kompisen gifter sig?

Jag vet att Joel Lundqvist, planerat långt i förväg, missade någon grundseriematch med Frölunda för att medverka på Henriks Rangers-hyllning i vintras.

Livet är inte svart och vitt.

Men att spela VM och göra upp om att missa en viktig match för att gå på bröllop … sorry, jag tycker inte att det andas proffsig attityd.

***

Ni är flera som undrar om när rakapuckar.com ska göras om och bli betalsajt på vanligt vis, alltså betalning i förväg, pengar som dras månadsvis och inloggning på sajten. Har inget exakt datum, men jag vågar nu i alla fall använda ordet ”snart”, för det går framåt.

 

Timrå, likt andra SHL-klubbar, drar in 40-45 C More-miljoner per år. Ändå ber man fansen swisha in pengar för Jonathan Dahlén-värvningen.
Känns det inte … jag vet inte … ”obra”, som man säger i Norrland? 

Jonathan Dahlén. Snart i Timrå. Grymt kul för SHL. Men ska supportrarna behöva betala? Foto: TIMRÅ/INSTAGRAM & EXPRESSEN (skärmdump)

DET KANSKE BARA är jag som är gammal, sur, trött och grinig. Och ”obra.” Utesluter inte alls den möjligheten.

Man kan tycka att detta inte alls är något att reagera på, Timrås fans verkar ju glatt ställa upp, redan i går lördag hade cirka 300 000 kommit in av de 600 000 som Timrå vill få in, i dag på förmiddagen nästan 384 000.

Jonathan Dahlén hem till ett redan hemvändarstarkt Timrå (Anton Lander, Anton Wedin, Emil Pettersson) – klart som tusan det skapar ett maffigt hockeysug i Medelpad, klart många supportrar vill vara med och bidra.

Men borde de behöva det?

Ska inte 40-45 miljoner om året räcka för att bekosta en konkurrenskraftig SHL-trupp?

ANNONS

Det nya C More-avtalet (från 24/25) kommer dessutom att ge klubbarna ännu mer pengar (det trappas upp till cirka 60-65 29/30).

Jag hackar absolut inte just på Timrå (bara ett aktuellt exempel), dessutom hackar jag inte alls, utger mig inte för att sitta inne med något slags facit, jag bara tänker högt.

Ungefär på följande vis:

Supportrar betalar dyrt för att gå på matcher, kanske resa på en del bortamatcher, följa favoritlaget via C More, köpa souvenirer.

SHL-klubbar har ett TV-avtal som är bland det bästa idrottsvärlden skådat.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Är det då rimligt att när Dahlén ska ha sina gissningsvis 300 000 i månaden så ska supportrar betala en (låt vara liten, mest symbolisk) del av det?

Man kan självfallet tycka det. Och givetvis är det upp till varje Timråsupporter att bestämma över pengarna i den egna plånboken.

Jag vidhåller ändå min tveksamhet.

En sak om lilla … inte vet jag, låt oss säga att det handlar om Troja-Ljungby, att pengarna helt enkelt inte räcker till, att fansen verkligen vill rädda sin klubb. Fair enough.

Men när en SHL-klubb ber fansen om pengar för att finansiera sin ”lyxkonsumtion” … igen, jag sågar inte, jag skäller inte, jag dömer inte, jag blir bara lite fundersam och undrar om det är så här det ska vara.

Dessutom: hur känns det för Jonathan Dahlén?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Timrå har förresten, vad jag sett, inte gått ut med att swish-kampanjen är för Dahlén – men det är ju inte speciellt svårt att räkna ut om vem det handlar.

300 papp i månaden, 3,6 miljoner plus sociala avgifter för ett år, supportrarnas 600 000 är en liten del i det stora hela. Är det så mycket att bråka om då, undrar ni kanske? Nej. Men så bråkar jag inte heller. Jag undrar, funderar, tycker att det känns en aning märkligt.

Bara så.

Ni får gärna ha åsikter nedan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Så här skrev jag förresten nyligen om ett Dahlén-förstärkt Timrå. Läs gärna.

***

Apropå märkligt – det här kvalar sannerligen in i den kategorin.

Respekt för att vi kanske inte vet allt om den här historien, vännens bröllop kan ha varit planerat långt i förväg, VM skulle inte ha spelats nu (coronauppskjutet) – men det är väl ändå så att om man representerar sitt land i ett världsmästerskap, då måste det gå före om kompisen gifter sig?

Jag vet att Joel Lundqvist, planerat långt i förväg, missade någon grundseriematch med Frölunda för att medverka på Henriks Rangers-hyllning i vintras.

Livet är inte svart och vitt.

Men att spela VM och göra upp om att missa en viktig match för att gå på bröllop … sorry, jag tycker inte att det andas proffsig attityd.

***

Ni är flera som undrar om när rakapuckar.com ska göras om och bli betalsajt på vanligt vis, alltså betalning i förväg, pengar som dras månadsvis och inloggning på sajten. Har inget exakt datum, men jag vågar nu i alla fall använda ordet ”snart”, för det går framåt.

 

Timrå, likt andra SHL-klubbar, drar in 40-45 C More-miljoner per år. Ändå ber man fansen swisha in pengar för Jonathan Dahlén-värvningen.
Känns det inte … jag vet inte … ”obra”, som man säger i Norrland? 

Jonathan Dahlén. Snart i Timrå. Grymt kul för SHL. Men ska supportrarna behöva betala? Foto: TIMRÅ/INSTAGRAM & EXPRESSEN (skärmdump)

DET KANSKE BARA är jag som är gammal, sur, trött och grinig. Och ”obra.” Utesluter inte alls den möjligheten.

Man kan tycka att detta inte alls är något att reagera på, Timrås fans verkar ju glatt ställa upp, redan i går lördag hade cirka 300 000 kommit in av de 600 000 som Timrå vill få in, i dag på förmiddagen nästan 384 000.

Jonathan Dahlén hem till ett redan hemvändarstarkt Timrå (Anton Lander, Anton Wedin, Emil Pettersson) – klart som tusan det skapar ett maffigt hockeysug i Medelpad, klart många supportrar vill vara med och bidra.

Men borde de behöva det?

Ska inte 40-45 miljoner om året räcka för att bekosta en konkurrenskraftig SHL-trupp?

ANNONS

Det nya C More-avtalet (från 24/25) kommer dessutom att ge klubbarna ännu mer pengar (det trappas upp till cirka 60-65 29/30).

Jag hackar absolut inte just på Timrå (bara ett aktuellt exempel), dessutom hackar jag inte alls, utger mig inte för att sitta inne med något slags facit, jag bara tänker högt.

Ungefär på följande vis:

Supportrar betalar dyrt för att gå på matcher, kanske resa på en del bortamatcher, följa favoritlaget via C More, köpa souvenirer.

SHL-klubbar har ett TV-avtal som är bland det bästa idrottsvärlden skådat.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Är det då rimligt att när Dahlén ska ha sina gissningsvis 300 000 i månaden så ska supportrar betala en (låt vara liten, mest symbolisk) del av det?

Man kan självfallet tycka det. Och givetvis är det upp till varje Timråsupporter att bestämma över pengarna i den egna plånboken.

Jag vidhåller ändå min tveksamhet.

En sak om lilla … inte vet jag, låt oss säga att det handlar om Troja-Ljungby, att pengarna helt enkelt inte räcker till, att fansen verkligen vill rädda sin klubb. Fair enough.

Men när en SHL-klubb ber fansen om pengar för att finansiera sin ”lyxkonsumtion” … igen, jag sågar inte, jag skäller inte, jag dömer inte, jag blir bara lite fundersam och undrar om det är så här det ska vara.

Dessutom: hur känns det för Jonathan Dahlén?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Timrå har förresten, vad jag sett, inte gått ut med att swish-kampanjen är för Dahlén – men det är ju inte speciellt svårt att räkna ut om vem det handlar.

300 papp i månaden, 3,6 miljoner plus sociala avgifter för ett år, supportrarnas 600 000 är en liten del i det stora hela. Är det så mycket att bråka om då, undrar ni kanske? Nej. Men så bråkar jag inte heller. Jag undrar, funderar, tycker att det känns en aning märkligt.

Bara så.

Ni får gärna ha åsikter nedan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Så här skrev jag förresten nyligen om ett Dahlén-förstärkt Timrå. Läs gärna.

***

Apropå märkligt – det här kvalar sannerligen in i den kategorin.

Respekt för att vi kanske inte vet allt om den här historien, vännens bröllop kan ha varit planerat långt i förväg, VM skulle inte ha spelats nu (coronauppskjutet) – men det är väl ändå så att om man representerar sitt land i ett världsmästerskap, då måste det gå före om kompisen gifter sig?

Jag vet att Joel Lundqvist, planerat långt i förväg, missade någon grundseriematch med Frölunda för att medverka på Henriks Rangers-hyllning i vintras.

Livet är inte svart och vitt.

Men att spela VM och göra upp om att missa en viktig match för att gå på bröllop … sorry, jag tycker inte att det andas proffsig attityd.

***

Ni är flera som undrar om när rakapuckar.com ska göras om och bli betalsajt på vanligt vis, alltså betalning i förväg, pengar som dras månadsvis och inloggning på sajten. Har inget exakt datum, men jag vågar nu i alla fall använda ordet ”snart”, för det går framåt.

 

Timrå, likt andra SHL-klubbar, drar in 40-45 C More-miljoner per år. Ändå ber man fansen swisha in pengar för Jonathan Dahlén-värvningen.
Känns det inte … jag vet inte … ”obra”, som man säger i Norrland? 

Jonathan Dahlén. Snart i Timrå. Grymt kul för SHL. Men ska supportrarna behöva betala? Foto: TIMRÅ/INSTAGRAM & EXPRESSEN (skärmdump)

DET KANSKE BARA är jag som är gammal, sur, trött och grinig. Och ”obra.” Utesluter inte alls den möjligheten.

Man kan tycka att detta inte alls är något att reagera på, Timrås fans verkar ju glatt ställa upp, redan i går lördag hade cirka 300 000 kommit in av de 600 000 som Timrå vill få in, i dag på förmiddagen nästan 384 000.

Jonathan Dahlén hem till ett redan hemvändarstarkt Timrå (Anton Lander, Anton Wedin, Emil Pettersson) – klart som tusan det skapar ett maffigt hockeysug i Medelpad, klart många supportrar vill vara med och bidra.

Men borde de behöva det?

Ska inte 40-45 miljoner om året räcka för att bekosta en konkurrenskraftig SHL-trupp?

ANNONS

Det nya C More-avtalet (från 24/25) kommer dessutom att ge klubbarna ännu mer pengar (det trappas upp till cirka 60-65 29/30).

Jag hackar absolut inte just på Timrå (bara ett aktuellt exempel), dessutom hackar jag inte alls, utger mig inte för att sitta inne med något slags facit, jag bara tänker högt.

Ungefär på följande vis:

Supportrar betalar dyrt för att gå på matcher, kanske resa på en del bortamatcher, följa favoritlaget via C More, köpa souvenirer.

SHL-klubbar har ett TV-avtal som är bland det bästa idrottsvärlden skådat.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Är det då rimligt att när Dahlén ska ha sina gissningsvis 300 000 i månaden så ska supportrar betala en (låt vara liten, mest symbolisk) del av det?

Man kan självfallet tycka det. Och givetvis är det upp till varje Timråsupporter att bestämma över pengarna i den egna plånboken.

Jag vidhåller ändå min tveksamhet.

En sak om lilla … inte vet jag, låt oss säga att det handlar om Troja-Ljungby, att pengarna helt enkelt inte räcker till, att fansen verkligen vill rädda sin klubb. Fair enough.

Men när en SHL-klubb ber fansen om pengar för att finansiera sin ”lyxkonsumtion” … igen, jag sågar inte, jag skäller inte, jag dömer inte, jag blir bara lite fundersam och undrar om det är så här det ska vara.

Dessutom: hur känns det för Jonathan Dahlén?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Timrå har förresten, vad jag sett, inte gått ut med att swish-kampanjen är för Dahlén – men det är ju inte speciellt svårt att räkna ut om vem det handlar.

300 papp i månaden, 3,6 miljoner plus sociala avgifter för ett år, supportrarnas 600 000 är en liten del i det stora hela. Är det så mycket att bråka om då, undrar ni kanske? Nej. Men så bråkar jag inte heller. Jag undrar, funderar, tycker att det känns en aning märkligt.

Bara så.

Ni får gärna ha åsikter nedan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Så här skrev jag förresten nyligen om ett Dahlén-förstärkt Timrå. Läs gärna.

***

Apropå märkligt – det här kvalar sannerligen in i den kategorin.

Respekt för att vi kanske inte vet allt om den här historien, vännens bröllop kan ha varit planerat långt i förväg, VM skulle inte ha spelats nu (coronauppskjutet) – men det är väl ändå så att om man representerar sitt land i ett världsmästerskap, då måste det gå före om kompisen gifter sig?

Jag vet att Joel Lundqvist, planerat långt i förväg, missade någon grundseriematch med Frölunda för att medverka på Henriks Rangers-hyllning i vintras.

Livet är inte svart och vitt.

Men att spela VM och göra upp om att missa en viktig match för att gå på bröllop … sorry, jag tycker inte att det andas proffsig attityd.

***

Ni är flera som undrar om när rakapuckar.com ska göras om och bli betalsajt på vanligt vis, alltså betalning i förväg, pengar som dras månadsvis och inloggning på sajten. Har inget exakt datum, men jag vågar nu i alla fall använda ordet ”snart”, för det går framåt.

 

38 Kommentarer

 1. Självklart ska det gullas lite med Joel. Självklart känns inte den proffsigare än annan frånvaro med udantag om man tex ska bli pappa och för att stötta frugan.

  Håller med dig om swishandet. Alla får gör vad de vill med sina pengar men Timrå har förköpt sig och behöver nu mer deg. Personligen skulle jag kunna tänka mig att swisha till en klubb i utsatt läge men inte för lyxkonsumtion och nya spelare.

  • En vacker dag måste du verkligen berätta anledningen till att du avskyr Joel så. Vad har han gjort, trängt sig före dig i en kö, struntat i att skriva autograf?
   :o)

   • Hehe, håller med men det finns ett ruskigt ogillande/hat mot Joel runtom i Sve bland andra fans. Har aldrig fattat de heller helt ärligt.

    • Var jäkligt många som hade åsikter om Jimmie Ericsson när han var aktiv. Ikoner kommer alltid vara älskade och hatade, det är liksom det som är sport. Jag har mina åsikter om Joel också, men jag kommer sörja den dagen han lägger klubban på hyllan, inget tvivel. Som när Per Ledin la av, en riktig ”gris” men en riktig ikon, som SHL behöver fler av idag enligt mig.

   • Avskyr verkligen inte Joel. Tycker däremot att han han har haft för stor roll och mycket istid trots svag prestation senaste åren. Nen det kan ju inte han hjälpa.

    Hur kan joel altid klara sig från kritik, Leman? Måste ju kunna balansera lite.

    • Lite rätt har du i din kritik, jag tycker man kan spela med Joel för han har massa klass i mycket han gör men att han ska spela BP känns ju enbart korkat med dessa argument 1) han är faktisk för långsam 2) han är helt slut när han ska jobba i anfallszonen.

 2. Vad blir månadskostnaden för rakapuckar?! Tror du kommer tjäna på det, då många tjuvläser och du är verkligen grym på ditt jobb och alltid levererar kul läsning för oss som älskar Frölunda!

  Vad anser du om att Frölunda delar social medier och liknande med både dam och herr hockeyn? Jag är 100% intresserad utav herr, men tyvärr är damhockeyn inte lika intressant och kan bli lite tråkigt att behöva läsa om damhockeyn? Känns som dom tvingar än att läsa om damerna

  • Exakt vem är det som tvingar dig att läsa något överhuvudtaget? Sitter någon med en pistol vid ditt huvud och tvingar dig att högläsa alla inlägg i Frölundas sociala medier för att sedan förhöra dig så att du verkligen tagit till dig av varje mening i inläggen…?

   • Herrejävlar är du grinig idag eller? De var en allmän fråga, ingen har sagt att jag läser inläggen. Ta det lungt och koncentrera dej på ditt liv istället

    • Jag håller med till 100%, tycker det är rent av vidrigt att det pressas in damhockey i mitt instagram flöde, mail och liknande när det enda jag vill följa är Frölunda herrarnas A-Lag. Jag är inte intresserad av hur det går för damerna eller Frölundas 12 åriga pojklag för den delen heller. Något inlägg här och där är väl fine, men utöver det tycker jag det är lite meckigt när man är sånt oerhört stort fan av herrarna, men that’s it.

     • Problemet är att ni alla enbart utgår från er själva och era intressen. Dessutom, varför inte bara scrolla vidare om något är ointressant? Ska Frölundas flöden och utskick anpassas helt efter er? Det är ju så vansinnigt dumt. Allt kan inte vara för alla, scrolla vidare så lever ni lyckligare.

     • Varför skapar dem inte bara en separat sida för de som är intresserade? Det är väl inte så svårt att följa ytterligare ett konto om intresse finns?

     • Varför skulle man inte sprida information och nyheter om föreningen båda representationslag från föreningens officiella konton?

     • Hur ofta gäller informationen föreningen och inte laget menar du? Oftast gäller informationen ett eller båda lagen, inte föreningen i sig.

 3. Jag gillar inte det här med swishandet. Som du säger; vi fans betalar redan för både det ena och det andra. Jag gillar inte tiggerverksamhet.
  Sen ska man ju aldrig säga aldrig förrän man kanske står där men; vad händer OM Frölunda (hoppas verkligen inte det) skulle göra det och det skulle börjar hetsas i sociala medier? Hänger man på då? Tror inte det i mitt fall men som sagt, man vet aldrig.
  GAIS (de finns säkert fler exempel) har ju genom åren gått runt med hink och samlar in pengar, förvisso för att rädda klubben många (alla?) gånger och det kan ju vara rätt. Men istället för att gå runt med hink varje gång så kanske de ansvariga ska fundera på i dessa fall varför det blir så här…?

  • En rättelse här. Det är inte Gais som gick runt med spänner och samlade in pengar. Det var supporterklubben. Som visserligen lämnade de till Klubben. Frölundas supporterklubb har också samlat in pengar. Det var när Calle Johansson var biträdande tränare blev avstängd och fick böter någon gång på 90- talet

 4. Det är väl inte 100 klart att Dahlén kommer hem.
  Var går allas pengar då?
  Återbetalning eller till ett djupt hål?

 5. Tycker det är så otroligt löjligt & fjantigt detta!! Har inte en klubb råd med en spelare man vill ha till sitt lag, då är det inte meningen att spelaren ska spela i detta laget. Se en professionell hockeyklubb bägga om pengar för allmänheten för att ha råd med en spelares lön.
  Herregud säger ja, klubben sjunker så sjukt lågt i mina ögon, när man börjar med en swish kampanj…

 6. Instämmer, förnedrande att behöva gå med tiggarmössan. En sak att sponsorer ställer upp för en specifik värvning men att be supportrarna swisha in, i sammanhanget, kaffepengar är patetiskt.

 7. Swishandet bygger på frivillighet. Det gjorde inte alla miljoner vi skattebetalare hivade in till elithockeyn som fördelades ut till miljonärer.

   • Ja och utifrån vad jag kan se bland Timråsupporrters (vilket även jag är) så är de allra flesta positiva till swishkampanjen. Det är t.o.m. så att det har efterlysts ifrån supporterhåll tidigare.

    Man kan såklart tycka både bu och bä om det, men man kan också ha i åtanke att en mindre klubb som Timrå faktiskt inte har samma ekonomiska muskler som t.ex. Frölunda, HV m.fl. och med tanke på hur tufft det är att etablera sig i SHL så finns det ändå en logik. Självklart ska klubben klara av det själva och det tror jag de gör, f.f.a. via sponsorer. Men klubben rider på ”Dahlén-vågen” och samlar in ifrån supporters, som just efterfrågat detta.

 8. Man blir sugen på att rösta på FI:

  – Det är extremt viktigt att FHC inte lider ekonomiska förluster om vi väljer att bygga om Scandinavium, säger han.

  Feministiskt Initiativs kandidat till kommunvalet, Martin Jordö, har en annan bild.

  – Vi är inte så angelägna där. Vi tycker att det kryps för elitklubbarna i Göteborg. Hockeyklubben Frölundas önskemål har fått alldeles för stor vikt, säger han

 9. Herr Lakers är Växjös mullvad här på sajten, han är Växjöfan, så självklart avskyr han Joel, som har något Växjö saknat.

 10. Det är lite märkligt med swishande och tiggande från klubbar med proffesionell omsättning men jag anser att det ändå är ok då det är frivilligt.

  Det jag däremot motsätter mig är kommunsponsrade lag såsom Leksand (finns fler klubbar med liknande upplägg men tar Leksand med tanke på uppdrag granskning för ett par år sedan som tydligt visade att Leksand sponsras av kommunen) tar in killar på plus 200 tkr/mån. Med den lönenivå och omsättning lagen i SHL har via CMore avtalet, reklam, mercandise och publikintäkter så skall givetvis inte en kommun sponsra en SHL klubb..

  Tänk om Frölunda fått hyra Scandinavium i stort sett gratis och få alla kringintäckter, då hade vi kunnat ha en hyfsad budget för spelar-rekryteringar….

 11. Jag delar i princip dina tankar kring att blanda in fansen på det viset. Tycker det är tillräckligt mycket pengar i omlopp som det är. Matchbiljetter, merch och alla kring kostnader för att gå på en hockeymatch.
  Lättare kanske att tycka så om man supportar ett lag som har andra ekonomiska förutsättningar, men jag tycker ändå att har man pengar så har man, har man inte så har man inte.
  Men hur fungerar det om det inte blir någon affär? Eller om ”fel” hemvändare kommer hem och fansen vill ha tillbaka sina pengar?

 12. Var det inte tal om högre ekonomiska krav på SHL klubbarna för några år sedan. Sköts på framtiden på grund av Covid.

 13. Tror inte Brynäs var så stolta ett år senare när de hade fått swishbidrag för PB, dessutom säsongen när de spelade play out. Jag hade inte varit stolt om jag gav pengar till en sån värvning. Har däremot varit med och gett pengar till lokala föreningens aggregat i hemmaladan. Där handlar det om föreningens överlevnad.

  På tal om Troja-Ljungby tycker jag de har ett ganska smart sätt att få in pengar utan att de ska bindas till något, Miljonklubben. Finns säkert liknande i andra föreningar. Förstår så klart att du bara tog ett namn ur luften.

 14. Detta var faktiskt väldigt bra för min del. Jag bor inte i Timrå eller ens i närheten så att gå på hemmamatcherna är inte aktuellt. Visst, jag kan köpa souvenirer men det gör jag inte heller, från något lag. Och har valt att inte betala för C More. Så detta gav mig en möjlighet att bidra ändå till ”min” förening med så mycket som jag själv var beredd att bidra med. Har inga illusioner om att pengarna kommer räcka särskilt långt men det känns ändå bra att kunna bidra till klubben som jag hållit på sedan jag var barn på 80-talet.

 15. Vill bara informera om att förslaget om att swisha pengar för Dahlén kom från oss fans! Att sen TIK nappade på det är bara trevligt.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt