Vilken rysaravslutning det blir, kamp runt alla streck i SHL – vad tror ni?

Vilken rysaravslutning det blir, kamp runt alla streck i SHL – vad tror ni?

Vilken rysaravslutning det blir, kamp runt alla streck i SHL – vad tror ni?

Vilken rysaravslutning det blir, kamp runt alla streck i SHL – vad tror ni?

► Rysaravslutning i SHL. Uppe och nere. Spänning kring alla streck.
► Vad tror ni om tabellen till slut? Vad tror ni om Frölunda?

Foto (matchbilderna):C MORE (skärmdumpar)

Alla lag med 46 spelade matcher. Sex omgångar kvar – och ruskigt spännande.
Det är ett drama vi har framför oss, gott folk.
Häng med och ladda upp för det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

HETAST KANSKE DET är i botten, åtminstone om man tänker på vad som står på spel, risken att åka ur SHL.

HV71 och Brynäs har båda 55 poäng, slåss febrilt om att slippa ångestkvalet, skräckkvalet. Kan HV ta revansch för vad som hände för två år sedan?

Men vi börjar uppifrån, Frölunda är ju på övre halvan, de flesta av er följer det laget hårdast.

Lagen i tabellordning med poäng.

1. Skellefteå 92

Allt mer som en maskin, framgång har fött framgång (Linus Söderström personifierar det), i går saknades toppcentern Jonathan Johnson men Robert Ohlssons gäng åkte ändå till Timrå och vann 3–1.

Bredd i offensiven, bredd överlag.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

2. Växjö 88

Jörgen Jönsson klev in i båset, skruvade på några saker, Henrik Evertsson gav honom ligans bästa backsida, och med tiden har Växjö blivit gamla vanliga ”ordning och reda-Växjö”, alltså ett lag som är oerhört svårt att göra mål på, som ofta hittar sätt att vinna utan de där offensiva superstjärnorna.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

 

3. Färjestad 76

Grymt imponerad av hur Färjestad klarat sin tuffa skadesituation, såg laget spela rejält och smart i segermatchen mot Leksand (5–2) i går.

Tomas Mitells coachkvalitéer ett plus hos mig, men här finns förstås frågetecken.

Theodor Lennström, Per Åslund, Remi Elie, Henrik Björklund, fyra som verkligen saknas. När tillbaka? Hur bra? Hur mycket tvingas laget slita just nu?

Ett helt Färjestad utmanar Skellefteå och Växjö. Tveklöst.

Lite upp och ner. Behöver bli mer upp.

 

4. Oskarshamn 75

Antti Suomela har gått på (fruset) vatten länge, i går gjorde Cameron Brace hattrick, och redan innan detta (mot LHC) skedde kände jag:

Den som tror att att Oskarshamn bara är Suomelakedjan och PP – tänk igen. Bäste sportchefen (Thomas Fröberg), kanske bäste tränaren (Martin Filander), ett lagbygge med hierarkier, ett som just nu inte ser några hinder, SHL-bäst efter jul (snittpoäng 2,16).

Hota om SM-guld? Absolut. Missa topp 6? Kan också ske. Lite skadekänsligare trupp än andra lag, ett försvarsspel som ibland inte är bra nog. Men Tim Juel och offensiven – wow!

Just nu bara upp. Vad händer vid ner?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Här kan ni klicka upp matcherna som återstår.

5. Frölunda 74

Varit – och är – rejält skadedrabbat, absolut fel spelare (Christian Folin, Andreas Borgman, Max Friberg), var på väg att sjunka som en sten i tabellen, fick en kick av fräcka juniorer och den för många okände centern Erik Borg. Varvar riktigt bra hockey med en del defensiva misstag och för oskarp offensiv, det blir lite högt och lågt, många får slita väldigt hårt, och det kostar förstås på att vara utan många nyckelspelare.

Om Christian Folin gör comeback på lördag och snabbt kan agera chef, om Andreas Borgmans fot i alla fall inte blir sämre, om Ryan Lasch (som såg stark ut efter comebacken) snabbt kan sluta snora, om tonårsligan och Erik Borg kan fortsätta vara bra på regelbunden basis, om Anthony Greco kan bevara målsinnet – då kan Frölunda hålla i topp 6, Max Friberg sedan komma in och spetsa lagom till slutspelet.

Många ”om” är det, krävs att många av dessa frågetecken blir utropstecken. Annars … man kan lika gärna tänka sig några defensiva ”major”, lite för många missade målchanser och en oviss åttondelsfinal. Stabilitet och pålitlighet är inte riktigt det här lagets grej.

 

6. Örebro 72

Det finns nog inget lag jag har så svårt att bli klok på som Örebro. Ett enormt avbräck, givetvis, att vara utan Philip Holm, så långt är jag med – men i övrigt sitter jag ofta som ett frågetecken.

Trodde inte så mycket på Örebro före säsongen, blev tidigt positivt överraskad, och lite som Frölunda tog man då nog med poäng för att fortsatt vara topp 6.

Tränaren Niklas Eriksson lämnar efter säsongen, toppcentern Rodrigo Abols (Rögle) likaså. De vill förstås avsluta på topp, men jag vet inte … något med det här laget gör mig tveksam.

Rasrisk. Några placeringar i alla fall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

7. Leksand 70

Stundtals sprudlande offensiv mot Färjestad, kunde mycket väl ha gjort 3–3 och fått med sig poäng – men också lite slappt försvarsspel ibland. Jag vidhåller min känsla från före säsongen:

Leksand har en så bra trupp att man ska vara ett topp 6-lag, man borde i alla fall utmana om SM-guld. Några saker kommer avgöra här.

a) Kan Leksand hitta ny, fin kemi och en fungerande hierarki nu när centrarna Marek Hrivik och Mikael Ruohomaa är hela samt Peter Cehlarik adderats? Leksands lyft kom med Patrik Zackrisson och stekhete Kalle Östman som centrar, nu ska de ha andra roller längre ner när de större namnen är tillbaka. Skadefria stjärnor bör förstås vara bra, men lagsport är inte alltid så enkel.

b) Försvarsspelet behöver bli snäppet rejälare.

 

8. Timrå 69

Står det här laget distansen ut? Fyra förluster på de fem senaste. Bara åtta mål framåt. Sköt ut Skellefteå i går (22–14) men ändå förlust. Oroande trend. Även utan Anton Wedin (det var ett tungt tapp, det) finns det ju rätt bra med offensiv eldkraft, men Anton Lander, Jonatan Dahlén och de andra behöver verkligen få fram sina bästa jag i grundseriens avgörande skede.

Jag har tjusats av Timrå i vinter. Just nu är det en del frågetecken i min skalle. Men – nog med spetskvalité för att störa alla lag när det stämmer.

ANNONS

9. Rögle 66

Först gjorde Dennis Everberg efterlängtad comeback. Sedan fixade Linus Sandin extrapoängen i streckmatchen mot Luleå. Bra torsdag, det.

Everberg är förstås inte sitt vanliga jag direkt, men plötsligt är länge skadeplågade Rögle nästan ordinarie, då blir det intressant att se:

Hur styggt har en jobbig säsong tagit på självförtroendet, kollektivt som individuellt?

Hur mycket lyfter Rögle om man får till några vinster och kan smyga in i slutspelet med en ”äntligen”-känsla, som ett vinnande lag?

Jag kan faktiskt se topp 6 om allt stämmer. Manskapet för det finns. Säger inte att, men räkna inte bort Rögle, inte heller om det blir åttondelsfinal.

 

10. Linköping 65

Ett tag kändes det som att Klas Östmans gäng var på väg mot topp 6, men riktigt så bra var inte LHC på regelbunden basis. Försvarsspelet räcker inte riktigt till för en topplacering i tabellen.

Inget pjåkigt lag alls, höga toppar, men det här blir en kamp för att nå slutspel, alltså en plats i åttondelsfinal, som det ser ut.

 

11. Luleå 64

Behöver få tillbaka Oscar Engsund (avstängd ett par matcher till) och skadade Julius Honka, men det här kan bli en riktig jobbig säsong ändå. Länge trodde jag att ”Okej, spetsen saknas, men Thomas Berglunds lag är så maskinmässigt starkt att man kommer börja vinna matcher på sin struktur, sin starka defensiv.”

Det där har aldrig riktigt hänt. Och frågan är om något talar för att det ska göra det nu med sex matcher kvar. Jag är fundersam här. Risken att Luleå missar slutspel är överhängande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

12. HV71 55

Trea i SHL under februari (5–2), spurten kan räcka för att slippa skräckkvalet. Jösses, spåren från 2021 förskräcker verkligen – och tänk att det var just Brynäs som skickade ner HV då. Den här gången kan HV, genom att hålla i sin fina form, se till att Brynäs riskerar åka ur i en ångestladdad matchserie mot Malmö.

Tror ni HV:s supportrar skulle gilla det? Mm, jag också.

HV var uträknat, saken är långt, långt, långt från Bif … flåt, biff – men det finns en tro nu, en optimism, och kanske räcker det. Det plus Joni Ortios storspel. Å andra sidan … det svänger fort i hockey.

 

13. Brynäs 55

Motsatt februariform jämfört med HV (2–5), men fem poäng på de två senaste matcherna har nog räddat hem lite självförtroende i Gävle. Övertidsvinst (2–1) i Skellefteå, 4–1 på Malmö i går, Dmytro Tymasjov matchvinnare igen (2–1), 3–1 och 4–1 i tom kasse. Nödvändiga vinster i ett läge där i alla fall jag fick känslan att HV var på väg att åka ifrån där nere i tabellen.

Brynäs har Frölunda hemma lördag eftermiddag, brukar trivas då. HV är i Linköping. Båda bottengängen med 55 poäng. Dramatiskt? Bara förnamnet.

 

14. Malmö 45

Den lilla, lilla chansen att slippa ångestkvalet sprack i praktiken i och med förlusten mot Brynäs. Kan nu fullt ut fokusera på att spela så bra hockey som möjligt, slappna av lite, ladda för kvalet och komma in med så bra självförtroende som möjligt.

Det kan vara en fördel vid ett möte med Brynäs/HV som kanske är med i kampen om plats 12 ända till omgång 52.

***

För den som inte ville klicka högre upp i texten men på ett enklare sätt se resterande spelprogram – voilà! nedan.

Matcherna som återstår.

► Rysaravslutning i SHL. Uppe och nere. Spänning kring alla streck.
► Vad tror ni om tabellen till slut? Vad tror ni om Frölunda?

Foto (matchbilderna):C MORE (skärmdumpar)

Alla lag med 46 spelade matcher. Sex omgångar kvar – och ruskigt spännande.
Det är ett drama vi har framför oss, gott folk.
Häng med och ladda upp för det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

HETAST KANSKE DET är i botten, åtminstone om man tänker på vad som står på spel, risken att åka ur SHL.

HV71 och Brynäs har båda 55 poäng, slåss febrilt om att slippa ångestkvalet, skräckkvalet. Kan HV ta revansch för vad som hände för två år sedan?

Men vi börjar uppifrån, Frölunda är ju på övre halvan, de flesta av er följer det laget hårdast.

Lagen i tabellordning med poäng.

1. Skellefteå 92

Allt mer som en maskin, framgång har fött framgång (Linus Söderström personifierar det), i går saknades toppcentern Jonathan Johnson men Robert Ohlssons gäng åkte ändå till Timrå och vann 3–1.

Bredd i offensiven, bredd överlag.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

2. Växjö 88

Jörgen Jönsson klev in i båset, skruvade på några saker, Henrik Evertsson gav honom ligans bästa backsida, och med tiden har Växjö blivit gamla vanliga ”ordning och reda-Växjö”, alltså ett lag som är oerhört svårt att göra mål på, som ofta hittar sätt att vinna utan de där offensiva superstjärnorna.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

 

3. Färjestad 76

Grymt imponerad av hur Färjestad klarat sin tuffa skadesituation, såg laget spela rejält och smart i segermatchen mot Leksand (5–2) i går.

Tomas Mitells coachkvalitéer ett plus hos mig, men här finns förstås frågetecken.

Theodor Lennström, Per Åslund, Remi Elie, Henrik Björklund, fyra som verkligen saknas. När tillbaka? Hur bra? Hur mycket tvingas laget slita just nu?

Ett helt Färjestad utmanar Skellefteå och Växjö. Tveklöst.

Lite upp och ner. Behöver bli mer upp.

 

4. Oskarshamn 75

Antti Suomela har gått på (fruset) vatten länge, i går gjorde Cameron Brace hattrick, och redan innan detta (mot LHC) skedde kände jag:

Den som tror att att Oskarshamn bara är Suomelakedjan och PP – tänk igen. Bäste sportchefen (Thomas Fröberg), kanske bäste tränaren (Martin Filander), ett lagbygge med hierarkier, ett som just nu inte ser några hinder, SHL-bäst efter jul (snittpoäng 2,16).

Hota om SM-guld? Absolut. Missa topp 6? Kan också ske. Lite skadekänsligare trupp än andra lag, ett försvarsspel som ibland inte är bra nog. Men Tim Juel och offensiven – wow!

Just nu bara upp. Vad händer vid ner?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Här kan ni klicka upp matcherna som återstår.

5. Frölunda 74

Varit – och är – rejält skadedrabbat, absolut fel spelare (Christian Folin, Andreas Borgman, Max Friberg), var på väg att sjunka som en sten i tabellen, fick en kick av fräcka juniorer och den för många okände centern Erik Borg. Varvar riktigt bra hockey med en del defensiva misstag och för oskarp offensiv, det blir lite högt och lågt, många får slita väldigt hårt, och det kostar förstås på att vara utan många nyckelspelare.

Om Christian Folin gör comeback på lördag och snabbt kan agera chef, om Andreas Borgmans fot i alla fall inte blir sämre, om Ryan Lasch (som såg stark ut efter comebacken) snabbt kan sluta snora, om tonårsligan och Erik Borg kan fortsätta vara bra på regelbunden basis, om Anthony Greco kan bevara målsinnet – då kan Frölunda hålla i topp 6, Max Friberg sedan komma in och spetsa lagom till slutspelet.

Många ”om” är det, krävs att många av dessa frågetecken blir utropstecken. Annars … man kan lika gärna tänka sig några defensiva ”major”, lite för många missade målchanser och en oviss åttondelsfinal. Stabilitet och pålitlighet är inte riktigt det här lagets grej.

 

6. Örebro 72

Det finns nog inget lag jag har så svårt att bli klok på som Örebro. Ett enormt avbräck, givetvis, att vara utan Philip Holm, så långt är jag med – men i övrigt sitter jag ofta som ett frågetecken.

Trodde inte så mycket på Örebro före säsongen, blev tidigt positivt överraskad, och lite som Frölunda tog man då nog med poäng för att fortsatt vara topp 6.

Tränaren Niklas Eriksson lämnar efter säsongen, toppcentern Rodrigo Abols (Rögle) likaså. De vill förstås avsluta på topp, men jag vet inte … något med det här laget gör mig tveksam.

Rasrisk. Några placeringar i alla fall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

7. Leksand 70

Stundtals sprudlande offensiv mot Färjestad, kunde mycket väl ha gjort 3–3 och fått med sig poäng – men också lite slappt försvarsspel ibland. Jag vidhåller min känsla från före säsongen:

Leksand har en så bra trupp att man ska vara ett topp 6-lag, man borde i alla fall utmana om SM-guld. Några saker kommer avgöra här.

a) Kan Leksand hitta ny, fin kemi och en fungerande hierarki nu när centrarna Marek Hrivik och Mikael Ruohomaa är hela samt Peter Cehlarik adderats? Leksands lyft kom med Patrik Zackrisson och stekhete Kalle Östman som centrar, nu ska de ha andra roller längre ner när de större namnen är tillbaka. Skadefria stjärnor bör förstås vara bra, men lagsport är inte alltid så enkel.

b) Försvarsspelet behöver bli snäppet rejälare.

 

8. Timrå 69

Står det här laget distansen ut? Fyra förluster på de fem senaste. Bara åtta mål framåt. Sköt ut Skellefteå i går (22–14) men ändå förlust. Oroande trend. Även utan Anton Wedin (det var ett tungt tapp, det) finns det ju rätt bra med offensiv eldkraft, men Anton Lander, Jonatan Dahlén och de andra behöver verkligen få fram sina bästa jag i grundseriens avgörande skede.

Jag har tjusats av Timrå i vinter. Just nu är det en del frågetecken i min skalle. Men – nog med spetskvalité för att störa alla lag när det stämmer.

ANNONS

9. Rögle 66

Först gjorde Dennis Everberg efterlängtad comeback. Sedan fixade Linus Sandin extrapoängen i streckmatchen mot Luleå. Bra torsdag, det.

Everberg är förstås inte sitt vanliga jag direkt, men plötsligt är länge skadeplågade Rögle nästan ordinarie, då blir det intressant att se:

Hur styggt har en jobbig säsong tagit på självförtroendet, kollektivt som individuellt?

Hur mycket lyfter Rögle om man får till några vinster och kan smyga in i slutspelet med en ”äntligen”-känsla, som ett vinnande lag?

Jag kan faktiskt se topp 6 om allt stämmer. Manskapet för det finns. Säger inte att, men räkna inte bort Rögle, inte heller om det blir åttondelsfinal.

 

10. Linköping 65

Ett tag kändes det som att Klas Östmans gäng var på väg mot topp 6, men riktigt så bra var inte LHC på regelbunden basis. Försvarsspelet räcker inte riktigt till för en topplacering i tabellen.

Inget pjåkigt lag alls, höga toppar, men det här blir en kamp för att nå slutspel, alltså en plats i åttondelsfinal, som det ser ut.

 

11. Luleå 64

Behöver få tillbaka Oscar Engsund (avstängd ett par matcher till) och skadade Julius Honka, men det här kan bli en riktig jobbig säsong ändå. Länge trodde jag att ”Okej, spetsen saknas, men Thomas Berglunds lag är så maskinmässigt starkt att man kommer börja vinna matcher på sin struktur, sin starka defensiv.”

Det där har aldrig riktigt hänt. Och frågan är om något talar för att det ska göra det nu med sex matcher kvar. Jag är fundersam här. Risken att Luleå missar slutspel är överhängande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

12. HV71 55

Trea i SHL under februari (5–2), spurten kan räcka för att slippa skräckkvalet. Jösses, spåren från 2021 förskräcker verkligen – och tänk att det var just Brynäs som skickade ner HV då. Den här gången kan HV, genom att hålla i sin fina form, se till att Brynäs riskerar åka ur i en ångestladdad matchserie mot Malmö.

Tror ni HV:s supportrar skulle gilla det? Mm, jag också.

HV var uträknat, saken är långt, långt, långt från Bif … flåt, biff – men det finns en tro nu, en optimism, och kanske räcker det. Det plus Joni Ortios storspel. Å andra sidan … det svänger fort i hockey.

 

13. Brynäs 55

Motsatt februariform jämfört med HV (2–5), men fem poäng på de två senaste matcherna har nog räddat hem lite självförtroende i Gävle. Övertidsvinst (2–1) i Skellefteå, 4–1 på Malmö i går, Dmytro Tymasjov matchvinnare igen (2–1), 3–1 och 4–1 i tom kasse. Nödvändiga vinster i ett läge där i alla fall jag fick känslan att HV var på väg att åka ifrån där nere i tabellen.

Brynäs har Frölunda hemma lördag eftermiddag, brukar trivas då. HV är i Linköping. Båda bottengängen med 55 poäng. Dramatiskt? Bara förnamnet.

 

14. Malmö 45

Den lilla, lilla chansen att slippa ångestkvalet sprack i praktiken i och med förlusten mot Brynäs. Kan nu fullt ut fokusera på att spela så bra hockey som möjligt, slappna av lite, ladda för kvalet och komma in med så bra självförtroende som möjligt.

Det kan vara en fördel vid ett möte med Brynäs/HV som kanske är med i kampen om plats 12 ända till omgång 52.

***

För den som inte ville klicka högre upp i texten men på ett enklare sätt se resterande spelprogram – voilà! nedan.

Matcherna som återstår.

► Rysaravslutning i SHL. Uppe och nere. Spänning kring alla streck.
► Vad tror ni om tabellen till slut? Vad tror ni om Frölunda?

Foto (matchbilderna):C MORE (skärmdumpar)

Alla lag med 46 spelade matcher. Sex omgångar kvar – och ruskigt spännande.
Det är ett drama vi har framför oss, gott folk.
Häng med och ladda upp för det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

HETAST KANSKE DET är i botten, åtminstone om man tänker på vad som står på spel, risken att åka ur SHL.

HV71 och Brynäs har båda 55 poäng, slåss febrilt om att slippa ångestkvalet, skräckkvalet. Kan HV ta revansch för vad som hände för två år sedan?

Men vi börjar uppifrån, Frölunda är ju på övre halvan, de flesta av er följer det laget hårdast.

Lagen i tabellordning med poäng.

1. Skellefteå 92

Allt mer som en maskin, framgång har fött framgång (Linus Söderström personifierar det), i går saknades toppcentern Jonathan Johnson men Robert Ohlssons gäng åkte ändå till Timrå och vann 3–1.

Bredd i offensiven, bredd överlag.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

2. Växjö 88

Jörgen Jönsson klev in i båset, skruvade på några saker, Henrik Evertsson gav honom ligans bästa backsida, och med tiden har Växjö blivit gamla vanliga ”ordning och reda-Växjö”, alltså ett lag som är oerhört svårt att göra mål på, som ofta hittar sätt att vinna utan de där offensiva superstjärnorna.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

 

3. Färjestad 76

Grymt imponerad av hur Färjestad klarat sin tuffa skadesituation, såg laget spela rejält och smart i segermatchen mot Leksand (5–2) i går.

Tomas Mitells coachkvalitéer ett plus hos mig, men här finns förstås frågetecken.

Theodor Lennström, Per Åslund, Remi Elie, Henrik Björklund, fyra som verkligen saknas. När tillbaka? Hur bra? Hur mycket tvingas laget slita just nu?

Ett helt Färjestad utmanar Skellefteå och Växjö. Tveklöst.

Lite upp och ner. Behöver bli mer upp.

 

4. Oskarshamn 75

Antti Suomela har gått på (fruset) vatten länge, i går gjorde Cameron Brace hattrick, och redan innan detta (mot LHC) skedde kände jag:

Den som tror att att Oskarshamn bara är Suomelakedjan och PP – tänk igen. Bäste sportchefen (Thomas Fröberg), kanske bäste tränaren (Martin Filander), ett lagbygge med hierarkier, ett som just nu inte ser några hinder, SHL-bäst efter jul (snittpoäng 2,16).

Hota om SM-guld? Absolut. Missa topp 6? Kan också ske. Lite skadekänsligare trupp än andra lag, ett försvarsspel som ibland inte är bra nog. Men Tim Juel och offensiven – wow!

Just nu bara upp. Vad händer vid ner?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Här kan ni klicka upp matcherna som återstår.

5. Frölunda 74

Varit – och är – rejält skadedrabbat, absolut fel spelare (Christian Folin, Andreas Borgman, Max Friberg), var på väg att sjunka som en sten i tabellen, fick en kick av fräcka juniorer och den för många okände centern Erik Borg. Varvar riktigt bra hockey med en del defensiva misstag och för oskarp offensiv, det blir lite högt och lågt, många får slita väldigt hårt, och det kostar förstås på att vara utan många nyckelspelare.

Om Christian Folin gör comeback på lördag och snabbt kan agera chef, om Andreas Borgmans fot i alla fall inte blir sämre, om Ryan Lasch (som såg stark ut efter comebacken) snabbt kan sluta snora, om tonårsligan och Erik Borg kan fortsätta vara bra på regelbunden basis, om Anthony Greco kan bevara målsinnet – då kan Frölunda hålla i topp 6, Max Friberg sedan komma in och spetsa lagom till slutspelet.

Många ”om” är det, krävs att många av dessa frågetecken blir utropstecken. Annars … man kan lika gärna tänka sig några defensiva ”major”, lite för många missade målchanser och en oviss åttondelsfinal. Stabilitet och pålitlighet är inte riktigt det här lagets grej.

 

6. Örebro 72

Det finns nog inget lag jag har så svårt att bli klok på som Örebro. Ett enormt avbräck, givetvis, att vara utan Philip Holm, så långt är jag med – men i övrigt sitter jag ofta som ett frågetecken.

Trodde inte så mycket på Örebro före säsongen, blev tidigt positivt överraskad, och lite som Frölunda tog man då nog med poäng för att fortsatt vara topp 6.

Tränaren Niklas Eriksson lämnar efter säsongen, toppcentern Rodrigo Abols (Rögle) likaså. De vill förstås avsluta på topp, men jag vet inte … något med det här laget gör mig tveksam.

Rasrisk. Några placeringar i alla fall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

7. Leksand 70

Stundtals sprudlande offensiv mot Färjestad, kunde mycket väl ha gjort 3–3 och fått med sig poäng – men också lite slappt försvarsspel ibland. Jag vidhåller min känsla från före säsongen:

Leksand har en så bra trupp att man ska vara ett topp 6-lag, man borde i alla fall utmana om SM-guld. Några saker kommer avgöra här.

a) Kan Leksand hitta ny, fin kemi och en fungerande hierarki nu när centrarna Marek Hrivik och Mikael Ruohomaa är hela samt Peter Cehlarik adderats? Leksands lyft kom med Patrik Zackrisson och stekhete Kalle Östman som centrar, nu ska de ha andra roller längre ner när de större namnen är tillbaka. Skadefria stjärnor bör förstås vara bra, men lagsport är inte alltid så enkel.

b) Försvarsspelet behöver bli snäppet rejälare.

 

8. Timrå 69

Står det här laget distansen ut? Fyra förluster på de fem senaste. Bara åtta mål framåt. Sköt ut Skellefteå i går (22–14) men ändå förlust. Oroande trend. Även utan Anton Wedin (det var ett tungt tapp, det) finns det ju rätt bra med offensiv eldkraft, men Anton Lander, Jonatan Dahlén och de andra behöver verkligen få fram sina bästa jag i grundseriens avgörande skede.

Jag har tjusats av Timrå i vinter. Just nu är det en del frågetecken i min skalle. Men – nog med spetskvalité för att störa alla lag när det stämmer.

ANNONS

9. Rögle 66

Först gjorde Dennis Everberg efterlängtad comeback. Sedan fixade Linus Sandin extrapoängen i streckmatchen mot Luleå. Bra torsdag, det.

Everberg är förstås inte sitt vanliga jag direkt, men plötsligt är länge skadeplågade Rögle nästan ordinarie, då blir det intressant att se:

Hur styggt har en jobbig säsong tagit på självförtroendet, kollektivt som individuellt?

Hur mycket lyfter Rögle om man får till några vinster och kan smyga in i slutspelet med en ”äntligen”-känsla, som ett vinnande lag?

Jag kan faktiskt se topp 6 om allt stämmer. Manskapet för det finns. Säger inte att, men räkna inte bort Rögle, inte heller om det blir åttondelsfinal.

 

10. Linköping 65

Ett tag kändes det som att Klas Östmans gäng var på väg mot topp 6, men riktigt så bra var inte LHC på regelbunden basis. Försvarsspelet räcker inte riktigt till för en topplacering i tabellen.

Inget pjåkigt lag alls, höga toppar, men det här blir en kamp för att nå slutspel, alltså en plats i åttondelsfinal, som det ser ut.

 

11. Luleå 64

Behöver få tillbaka Oscar Engsund (avstängd ett par matcher till) och skadade Julius Honka, men det här kan bli en riktig jobbig säsong ändå. Länge trodde jag att ”Okej, spetsen saknas, men Thomas Berglunds lag är så maskinmässigt starkt att man kommer börja vinna matcher på sin struktur, sin starka defensiv.”

Det där har aldrig riktigt hänt. Och frågan är om något talar för att det ska göra det nu med sex matcher kvar. Jag är fundersam här. Risken att Luleå missar slutspel är överhängande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

12. HV71 55

Trea i SHL under februari (5–2), spurten kan räcka för att slippa skräckkvalet. Jösses, spåren från 2021 förskräcker verkligen – och tänk att det var just Brynäs som skickade ner HV då. Den här gången kan HV, genom att hålla i sin fina form, se till att Brynäs riskerar åka ur i en ångestladdad matchserie mot Malmö.

Tror ni HV:s supportrar skulle gilla det? Mm, jag också.

HV var uträknat, saken är långt, långt, långt från Bif … flåt, biff – men det finns en tro nu, en optimism, och kanske räcker det. Det plus Joni Ortios storspel. Å andra sidan … det svänger fort i hockey.

 

13. Brynäs 55

Motsatt februariform jämfört med HV (2–5), men fem poäng på de två senaste matcherna har nog räddat hem lite självförtroende i Gävle. Övertidsvinst (2–1) i Skellefteå, 4–1 på Malmö i går, Dmytro Tymasjov matchvinnare igen (2–1), 3–1 och 4–1 i tom kasse. Nödvändiga vinster i ett läge där i alla fall jag fick känslan att HV var på väg att åka ifrån där nere i tabellen.

Brynäs har Frölunda hemma lördag eftermiddag, brukar trivas då. HV är i Linköping. Båda bottengängen med 55 poäng. Dramatiskt? Bara förnamnet.

 

14. Malmö 45

Den lilla, lilla chansen att slippa ångestkvalet sprack i praktiken i och med förlusten mot Brynäs. Kan nu fullt ut fokusera på att spela så bra hockey som möjligt, slappna av lite, ladda för kvalet och komma in med så bra självförtroende som möjligt.

Det kan vara en fördel vid ett möte med Brynäs/HV som kanske är med i kampen om plats 12 ända till omgång 52.

***

För den som inte ville klicka högre upp i texten men på ett enklare sätt se resterande spelprogram – voilà! nedan.

Matcherna som återstår.

► Rysaravslutning i SHL. Uppe och nere. Spänning kring alla streck.
► Vad tror ni om tabellen till slut? Vad tror ni om Frölunda?

Foto (matchbilderna):C MORE (skärmdumpar)

Alla lag med 46 spelade matcher. Sex omgångar kvar – och ruskigt spännande.
Det är ett drama vi har framför oss, gott folk.
Häng med och ladda upp för det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

HETAST KANSKE DET är i botten, åtminstone om man tänker på vad som står på spel, risken att åka ur SHL.

HV71 och Brynäs har båda 55 poäng, slåss febrilt om att slippa ångestkvalet, skräckkvalet. Kan HV ta revansch för vad som hände för två år sedan?

Men vi börjar uppifrån, Frölunda är ju på övre halvan, de flesta av er följer det laget hårdast.

Lagen i tabellordning med poäng.

1. Skellefteå 92

Allt mer som en maskin, framgång har fött framgång (Linus Söderström personifierar det), i går saknades toppcentern Jonathan Johnson men Robert Ohlssons gäng åkte ändå till Timrå och vann 3–1.

Bredd i offensiven, bredd överlag.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

2. Växjö 88

Jörgen Jönsson klev in i båset, skruvade på några saker, Henrik Evertsson gav honom ligans bästa backsida, och med tiden har Växjö blivit gamla vanliga ”ordning och reda-Växjö”, alltså ett lag som är oerhört svårt att göra mål på, som ofta hittar sätt att vinna utan de där offensiva superstjärnorna.

Har vant sig vid att vinna. Spelarna tror på det.

 

3. Färjestad 76

Grymt imponerad av hur Färjestad klarat sin tuffa skadesituation, såg laget spela rejält och smart i segermatchen mot Leksand (5–2) i går.

Tomas Mitells coachkvalitéer ett plus hos mig, men här finns förstås frågetecken.

Theodor Lennström, Per Åslund, Remi Elie, Henrik Björklund, fyra som verkligen saknas. När tillbaka? Hur bra? Hur mycket tvingas laget slita just nu?

Ett helt Färjestad utmanar Skellefteå och Växjö. Tveklöst.

Lite upp och ner. Behöver bli mer upp.

 

4. Oskarshamn 75

Antti Suomela har gått på (fruset) vatten länge, i går gjorde Cameron Brace hattrick, och redan innan detta (mot LHC) skedde kände jag:

Den som tror att att Oskarshamn bara är Suomelakedjan och PP – tänk igen. Bäste sportchefen (Thomas Fröberg), kanske bäste tränaren (Martin Filander), ett lagbygge med hierarkier, ett som just nu inte ser några hinder, SHL-bäst efter jul (snittpoäng 2,16).

Hota om SM-guld? Absolut. Missa topp 6? Kan också ske. Lite skadekänsligare trupp än andra lag, ett försvarsspel som ibland inte är bra nog. Men Tim Juel och offensiven – wow!

Just nu bara upp. Vad händer vid ner?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Här kan ni klicka upp matcherna som återstår.

5. Frölunda 74

Varit – och är – rejält skadedrabbat, absolut fel spelare (Christian Folin, Andreas Borgman, Max Friberg), var på väg att sjunka som en sten i tabellen, fick en kick av fräcka juniorer och den för många okände centern Erik Borg. Varvar riktigt bra hockey med en del defensiva misstag och för oskarp offensiv, det blir lite högt och lågt, många får slita väldigt hårt, och det kostar förstås på att vara utan många nyckelspelare.

Om Christian Folin gör comeback på lördag och snabbt kan agera chef, om Andreas Borgmans fot i alla fall inte blir sämre, om Ryan Lasch (som såg stark ut efter comebacken) snabbt kan sluta snora, om tonårsligan och Erik Borg kan fortsätta vara bra på regelbunden basis, om Anthony Greco kan bevara målsinnet – då kan Frölunda hålla i topp 6, Max Friberg sedan komma in och spetsa lagom till slutspelet.

Många ”om” är det, krävs att många av dessa frågetecken blir utropstecken. Annars … man kan lika gärna tänka sig några defensiva ”major”, lite för många missade målchanser och en oviss åttondelsfinal. Stabilitet och pålitlighet är inte riktigt det här lagets grej.

 

6. Örebro 72

Det finns nog inget lag jag har så svårt att bli klok på som Örebro. Ett enormt avbräck, givetvis, att vara utan Philip Holm, så långt är jag med – men i övrigt sitter jag ofta som ett frågetecken.

Trodde inte så mycket på Örebro före säsongen, blev tidigt positivt överraskad, och lite som Frölunda tog man då nog med poäng för att fortsatt vara topp 6.

Tränaren Niklas Eriksson lämnar efter säsongen, toppcentern Rodrigo Abols (Rögle) likaså. De vill förstås avsluta på topp, men jag vet inte … något med det här laget gör mig tveksam.

Rasrisk. Några placeringar i alla fall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

7. Leksand 70

Stundtals sprudlande offensiv mot Färjestad, kunde mycket väl ha gjort 3–3 och fått med sig poäng – men också lite slappt försvarsspel ibland. Jag vidhåller min känsla från före säsongen:

Leksand har en så bra trupp att man ska vara ett topp 6-lag, man borde i alla fall utmana om SM-guld. Några saker kommer avgöra här.

a) Kan Leksand hitta ny, fin kemi och en fungerande hierarki nu när centrarna Marek Hrivik och Mikael Ruohomaa är hela samt Peter Cehlarik adderats? Leksands lyft kom med Patrik Zackrisson och stekhete Kalle Östman som centrar, nu ska de ha andra roller längre ner när de större namnen är tillbaka. Skadefria stjärnor bör förstås vara bra, men lagsport är inte alltid så enkel.

b) Försvarsspelet behöver bli snäppet rejälare.

 

8. Timrå 69

Står det här laget distansen ut? Fyra förluster på de fem senaste. Bara åtta mål framåt. Sköt ut Skellefteå i går (22–14) men ändå förlust. Oroande trend. Även utan Anton Wedin (det var ett tungt tapp, det) finns det ju rätt bra med offensiv eldkraft, men Anton Lander, Jonatan Dahlén och de andra behöver verkligen få fram sina bästa jag i grundseriens avgörande skede.

Jag har tjusats av Timrå i vinter. Just nu är det en del frågetecken i min skalle. Men – nog med spetskvalité för att störa alla lag när det stämmer.

ANNONS

9. Rögle 66

Först gjorde Dennis Everberg efterlängtad comeback. Sedan fixade Linus Sandin extrapoängen i streckmatchen mot Luleå. Bra torsdag, det.

Everberg är förstås inte sitt vanliga jag direkt, men plötsligt är länge skadeplågade Rögle nästan ordinarie, då blir det intressant att se:

Hur styggt har en jobbig säsong tagit på självförtroendet, kollektivt som individuellt?

Hur mycket lyfter Rögle om man får till några vinster och kan smyga in i slutspelet med en ”äntligen”-känsla, som ett vinnande lag?

Jag kan faktiskt se topp 6 om allt stämmer. Manskapet för det finns. Säger inte att, men räkna inte bort Rögle, inte heller om det blir åttondelsfinal.

 

10. Linköping 65

Ett tag kändes det som att Klas Östmans gäng var på väg mot topp 6, men riktigt så bra var inte LHC på regelbunden basis. Försvarsspelet räcker inte riktigt till för en topplacering i tabellen.

Inget pjåkigt lag alls, höga toppar, men det här blir en kamp för att nå slutspel, alltså en plats i åttondelsfinal, som det ser ut.

 

11. Luleå 64

Behöver få tillbaka Oscar Engsund (avstängd ett par matcher till) och skadade Julius Honka, men det här kan bli en riktig jobbig säsong ändå. Länge trodde jag att ”Okej, spetsen saknas, men Thomas Berglunds lag är så maskinmässigt starkt att man kommer börja vinna matcher på sin struktur, sin starka defensiv.”

Det där har aldrig riktigt hänt. Och frågan är om något talar för att det ska göra det nu med sex matcher kvar. Jag är fundersam här. Risken att Luleå missar slutspel är överhängande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

12. HV71 55

Trea i SHL under februari (5–2), spurten kan räcka för att slippa skräckkvalet. Jösses, spåren från 2021 förskräcker verkligen – och tänk att det var just Brynäs som skickade ner HV då. Den här gången kan HV, genom att hålla i sin fina form, se till att Brynäs riskerar åka ur i en ångestladdad matchserie mot Malmö.

Tror ni HV:s supportrar skulle gilla det? Mm, jag också.

HV var uträknat, saken är långt, långt, långt från Bif … flåt, biff – men det finns en tro nu, en optimism, och kanske räcker det. Det plus Joni Ortios storspel. Å andra sidan … det svänger fort i hockey.

 

13. Brynäs 55

Motsatt februariform jämfört med HV (2–5), men fem poäng på de två senaste matcherna har nog räddat hem lite självförtroende i Gävle. Övertidsvinst (2–1) i Skellefteå, 4–1 på Malmö i går, Dmytro Tymasjov matchvinnare igen (2–1), 3–1 och 4–1 i tom kasse. Nödvändiga vinster i ett läge där i alla fall jag fick känslan att HV var på väg att åka ifrån där nere i tabellen.

Brynäs har Frölunda hemma lördag eftermiddag, brukar trivas då. HV är i Linköping. Båda bottengängen med 55 poäng. Dramatiskt? Bara förnamnet.

 

14. Malmö 45

Den lilla, lilla chansen att slippa ångestkvalet sprack i praktiken i och med förlusten mot Brynäs. Kan nu fullt ut fokusera på att spela så bra hockey som möjligt, slappna av lite, ladda för kvalet och komma in med så bra självförtroende som möjligt.

Det kan vara en fördel vid ett möte med Brynäs/HV som kanske är med i kampen om plats 12 ända till omgång 52.

***

För den som inte ville klicka högre upp i texten men på ett enklare sätt se resterande spelprogram – voilà! nedan.

Matcherna som återstår.

47 Kommentarer

 1. I min värld vinner Växjö SM guld om inget oväntat händer. Det känns som ett sånt år, igen.

  Känns som att Frölunda verkligen vill slippa Färjestad i kvarten men i övrigt är jag inte så rädd direkt. Spontant vore det roligt med Leksand, tror dessutom ”vi” kan bryta ner dem över 7 matcher.

  Tror HV kommer lösa 12e platsen till slut, och att Malmö åker ur och ser en mörk framtid framför sig där man verkligen får kämpa i HA nästa år.

 2. Matchen imorgon blir ett riktmärke tror jag… Brynäs borta brukar kunna vara antingen fågel eller fisk. En vinst och vi får luft, vilket vi behöver just nu med tanke på de skador och skavanker som finns. För en topp 4 placering så är det rent av nödvändigt med tre poäng.

 3. Helt sjukt att denna klubb går med på att byta logga. Riktigt PK lag. Ingen ryggrad eller skinn på näsan här inte. HERRLAKERS FOR PRESIDENT

 4. För mig som gillar statestik så är ju detta riktigt kul och spännande nu kan man ju verkligen börja kolla på tabellen och det lär ju röra sig varje omgång.

  Efter lördagen så hoppas jag att övre delen av tabellen ser ut så så här:
  1. Skellefteå 96p
  2. Växjö 91p
  3. Färjestad 79p
  4. Frölunda 77p
  5. Oskarshamn 75p
  6. Örebro 72p

  Sen tror jag inte att Frölunda kommer fixa topp 3 men förhoppningsvis landa på plats 4, 5 eller 6, det kommer ju också att innebära att dom missar CHL nästa säsong, undrar om det kan ge lite extra tändvätska att nå topp 3 ?

 5. Jag tror att om Frölunda ska ha en chans i ett slutspel så behövs framförallt två saker ändras, och det är beslutsamheten inför och under match samt förmågan att choacha under match.

  Exempel, det går inte att åka till bottenlaget Luleå och vara inställd på försvarsspel, då har man redan förlorat. Om man möter ett svårare motstånd, likt Växjö, fine, men inte mot Luleå.

  Sedan om man under match ser att en kedja är hetare än andra, då ska den få speltid, släpper målvakten två enkla, då byts denne ut, eller om en bärande forward är iskall då bänkas denne. Allt för att få ut det mesta av materialet då vi inte har lyxen att ha fyra bärande kedjor.

 6. kan man verkligen inte få bort alla stollar som florerar i kommentatorsfältet,? Betalar ingen prenumeration så länge det inte rensas ut bland dessa dårar

  • Betalar du inte prenumerationen för att läsa texterna? Dessutom, åsiktsbegränsning leder ju tankarna till rätt otäcka grejer. Du verkar vilja tillbaks till den tiden. Såg någon annan som skrev om att förbjuda diskutera covid då närstående hade gått bort. Nog fan bland det dummaste jag hört. ”Grow a pair” och låt Henrik moderera sidan. Han vet när någon går över gränsen. Det är väldigt sällan någon gjort det, men folk är så förbaskat lättkränkta ta mig fan över allt.

   • Hej, Per Grunden! Jag tycker också att en del är alldeles stolliga, men jag drar mig in i det längsta för att blocka någon. Det är en fin linje mellan ”hålla god ton” och ”censur.” Det är tillåtet att bränna koraner och biblar, det är tillåtet att bete sig – enligt något slags majoritetsnorm – korkat här inne.
    Även jag har en gräns, den är säkert flytande, sådant här är svårt, samtidigt kan jag känna så här:
    Det är journalistiken jag tar betalt för.
    Texterna kommer först.
    Kommentarerna sedan, fullt möjligt att ignorera
    Vill man inte betala för journalistiken bara för att det ibland kommer någon kommentar som kan verka urbota korkad, då tycker jag det är tråkigt, det måste jag säga.
    Men respekt för beslutet, självfallet. Whatever floats your boat o.s.v.
    Trevlig fredag!

     • Beror på att Erdogan blockar Sverige i NATO tills det är förbjudet. Att man inte ändrar en grundlag över en natt verkar han inte förstå.

     • Oavsett vad. Det är inte längre lagligt att bränna koranen. Vår demokrati är därmed hotad.
      Men så fort Erdoğan sagt ja, kommer det bli lagligt igen.
      Så fungerar en moraliskt överlägsen demokrat.

   • Hej Purple. Läste ditt svar på mitt inlägg i förra tråden. Men med det här svaret hör gjör du mig rätt irriterad. Vi kan träffas utanför Scandinavium innan någon match så kan du få känna på minna kulor i verklighet så du slipper sitta och fantisera om dom behöver bli större eller inte. Din fulla avsaknad av respekt för andra och deras sorger gör mig bara kräkfärdig. Och är det sånt här stämning Leman vill ha hör så får det väl bli så.

    Obs. Detta inlägg faller inom yttrandefriheten. Likväl som att bränna koraner. 👍

    • Jag har inte den minsta respekt för de som vill tysta andra, bara för att det inte passar. När du nu visar upp internetkrigaren som vill slåss när resten tryter, gör mig inte det minsta imponerad. Tvärtom. Det visar ju bara på vilken mental förmåga du besitter när det ”går emot” lite. GLHF!

     • Jag har ingen önskan överhuvud taget att slåss med varken dig eller någon annan. Eftersom du drog in mina bollar i det hela så tänkte jag mest att du var intresserad av dom.

      Kan du bara svara på vad egentligen ämnet har att göra med övrigt i detta forum?

      Skall vi börja diskutera politik, ekonomi, invandring, avarter, husdjur, medicin och liknande också? Göra om hela forumet till att handla om annat än hockey?

      Internet är ju gigantiskt, och jag anser att det finns andra forum där sånna och likande ämnen kan hanteras.

      Tycker verkligen det är synd att du missuppfattar meningen med att ha respekt för andra och deras händelse i livet med att jag försöker tysta dig eller förhindra din yttrandefrihet
      Men ditt behov av bekräftelse är väl större och viktigare än andras erfarenheter

     • Ingen dör av ett sidospår. Du vill inte tysta ner? Det var ju precis det du ville göra genom att som du själv uttryckte det ”spärra dessa meddelanden”. Sedan beklagar jag att du har blivit drabbad, eller personer i din närhet, men det är du inte ensam om. Bara för att något är känsligt, eller obekvämt, är inte likställt med att man inte får prata om det. Hur du sedan läste in bekräftelse i det hela är bortom mitt förstånd. Även om huvudingrediensen är hockey, så är det rätt oundvikligt att man kommer in på andra delar. Varför ska det spärras?

  • Skulle kunna använda dina tårar för att salta dom äckliga popcornen dom säljer på Scandinavium. Sjukt kränkt

   • Men du, Simmesluring, apropå mitt svar till Per Grunden ovan, du ligger illa till just nu. Tycks mest vara här inne för att bråka.
    Får jag be dig växa upp, hålla en trevligare ton? Tack. I så fall är du självfallet välkommen även i framtiden.

  • Att tysta ner folk åsikter, hur dumma dem än må låta. Är någonting som tillhör Hitler, Stalin, Mao Zedong, Karl XIIs Sverige och deras ilk. Det är någonting många verkar gilla att göra nuförtiden där man bara har sina egna små åsiktsbubblor som varje oliktänkande inte får komma in i vilket bidrar till det grova grad av polarisering som vi inte bara ser i Sverige utan över hela västvärlden.

   Givetvis, även om man började göra det här så skulle inte det kommit till den grad som jag skrev om förut. Men många bäckar små leder allteftersom upp dit. Finns många stollar på denna sidan och man kanske själv är en av dem ibland. Men jag tycker att Leman gör ett bra jobb med att hålla god ton i kommentarsfälten utan att censurera folk man kanske vill skulle hålla klaffen men som ändå är berättigade till sina åsikter.

 7. Nu skickar vi Brynäs mot HA! Malmö kommer klara kvalet – de spelar betydligt bättre än vad man kan tro när man sett resultaten!

 8. Skit i idioterna. Jag tycker man har hyffsad koll på vilka här inne som skriver seriösa inlägg. OCH som HL påpekar, det är journalistiken man betalar för.

 9. Serieupplägget är ju crazy. Jumbolaget i shl borde åka ut direkt och seriesegraren i allsvenskan borde flyttas upp direkt. Låt lag 13 i shl och lag 2, 3 och 4 spela en kvalserie där seriesegraren går upp till SHL. Ta bort åttondelsfinalerna.

  Som det är nu är det inte sportsligt plus att det är många onödiga matcher.

 10. Såg Rögle – Luleå igår. Oj vilken kramp de lagen hade.
  Tror nog att Frölunda behöver 2-3 poäng imorgon både för att haka på och för att hitta lite energi i slutspurten.
  Många spännande streck att hålla koll på.

 11. Jag tror tyvärr att vi missar slutspel. RR har gett upp, skall spela på kontring mot Brynäs…… Då blir det inte många poäng resten av serien…

  Enda ljuset i tunneln är juniorerna och Greco, tror inte det hjälper när tränaren tillochmed utåt säger att han inte tror på laget han ställer på benen..

  Hoppas min pessimism blir ordentligt motbevisad…

 12. Jag vill tacka den store Dr Zaka för att han återupprättade mitt trasiga äktenskap. Jag heter Fatima Joe. Ingen kunde ha fått mig att tro att vittnesbördet skulle bli verklighet. Jag var den största skeptikern i världen, men en pålitlig källa (en mycket nära medarbetare) sa till mig och jag gav det ett försök, det var en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort. Mitt kärleksliv var i spillror och jag var på randen av en tredje. Jag kunde helt enkelt inte möta ytterligare en skilsmässa och ville försöka hårdare för att få vårt förhållande att fungera, men min man verkade inte ha något emot det. Han gjorde slut med mig igen. Han var förvirrad och jag vet inte vad jag ska göra igen, snarare att de kontaktar Dr Zaka. Han gjorde en kärleksförtrollning som fick min man tillbaka till mig på exakt 48 timmar, försäkrade han mig. nu är vi väldigt nöjda med oss själva. Dr Zaka fick honom att inse hur mycket vi älskar och behöver varandra. Den här mannen är VERKLIG och till det bättre. Han kan också hjälpa dig att fixa din trasiga relation. Jag fick tillbaka min man! Det var som ett mirakel. kontakta honom nu om han behöver hjälp. e-post: drzakapricedsolution@gmail.com Du kan också skicka en WhatsApp till +2348082943805.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt