Tio tankar, om vad sajtens ”sommarläge” betyder, framtiden och fria agenter

Tio tankar, om vad sajtens ”sommarläge” betyder, framtiden och fria agenter

Tio tankar, om vad sajtens ”sommarläge” betyder, framtiden och fria agenter

Tio tankar, om vad sajtens ”sommarläge” betyder, framtiden och fria agenter

► Tio tankar, första söndagen i juni – och sista helgkrönikan för säsongen.
► Vi blickar lite framåt, både för sajten och för Frölunda. En massa hockey blir det, som alltid. Välkomna.

Från och med i dag går redaktör Leman in i lite vacation mode, sommarläge – men det blir inte tomt på sajten.
Lite nytt till nästa säsong, info nedan.
Frölundadagen ska vi också beröra – jag hade inte varit helnöjd där som supporter. Men viktigast att ni är det.  

ÄNNU EN SÄSONG med rakapuckar.com är till ända, eller … det är den ju inte riktigt, säsongerna går liksom ihop, men ni vet vad jag menar.

Om inte förklarar jag mer nedan.

Sista söndagskrönikan, de tio sista tankarna under hockeyvintern 22/23 kommer här. Mycket nöje.

 

1. Tydlig temposänkning

Semesterläge, men precis som de senaste åren betyder det bara att jag släpper på kravet att närmast konstant producera texter. Tydlig temposänkning, alltså. Händer det något, då skriver jag. Om Frölunda presenterar ny spelare. Om något annat spännande sker. Om jag bara får feeling. Det blir en hel del planerande, funderande och bakom kulisserna-agerande, men det kommer alltså dyka upp texter, dels för att Frölunda säkert agerar under sommaren, dels för att det är både årsmöte och NHL-draft i slutet av juni.

Och redan  nästa vecka kommer det nog mer. Se punkt 2.

 

2. Alex is the man.

Alex Gustafsson är ett namn ni kommer se här på sajten framöver, låt oss se i vilken utsträckning. I den bästa av världar blir det en hel del. Den uppmärksamme läsaren noterade hans signatur under texten om Hanna Olsson nyligen, i veckan kan det komma mer. Jag vill absolut se en del av Frölundas matcher i SDHL kommande säsong, samtidigt är det tyvärr så att jag ännu inte upptäckt hur man klonar sig, det är mycket som det redan är – och här är tanken att Alex ska fylla en viktig roll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ung och ambitiös grabb. Jag hoppas ni hälsar honom välkommen.

Rubriken, förresten, Alex is the man, jag förutsätter att trogne läsaren Edward har koll på vad som åsyftas. Rätt svar betyder att jag bjuder på något svalkande i sommar …

 

3. Byte i sommar, kanske augusti.

Per the webmaster har under en tid suttit med uppgiften att förbättra sajten, går det som vi vill blir det nog bra, det finns egentligen bara en liten hake eftersom vi då byter betalsystem:

## Ni som prenumererar kommer behöva gå in och göra det igen. En gång. Några få klick. That’s it.

Hoppas inte detta ska vara allt för betungande. Det bör gå fort. I gengäld hoppas jag att vi (nå, Per …) ska lösa detta med att bara betalande prenumeranter ska kunna kommentera låsta texter, förhoppningsvis försvinner också buggen som gör att ett fåtal prenumeranter läser utan att det dras pengar. Plus lite annat småkrafs.

Det kommer självfallet information om när detta blir verklighet, men om jag får gissa, någon gång i augusti.

 

4. Hör upp!

Inte säker på att jag löser det, men jag tittar på att utveckla det här med att ni ska få lite att lyssna till också. Podd, alltså. Längre intervjuer, kanske också ”expertsnack”, diskuterande om ditt och datt. Inga löften. Men jag kikar på det. Okej?

Nog med sajtsnack nu, över till annat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

5. Vad och när?

Frölunda vill toppa sin anrättning med en center och en ytterforward, frågan är hur länge det dröjer och vilka det blir.  Jag hade inte varit förvånad om det dröjer till en bit in i sommar när free agency öppnat i NHL.

Lukas Vejdemo, djurgårdscentern som varit lite i ropet, ska till Leksand. Vad gäller Andreas Johnsson (som förstås varit bingo) är frågan hur länge Frölunda vill/vågar vänta. Texten nedan är från tidigare i veckan.

Jag vidhåller att jag tror det finns hyggliga chanser att Johnsson (ytterforward) får ett vettigt NHL-bud. Men osvuret är bäst, jag vet förstås inget om vilka krav 28-åringen har. Han är så kallad unrestricted free agent (UFA), kan välja och vraka bland eventuella anbud från förste juli. RFA står för restricted free agent, det betyder att den gamla klubben först måste erbjuda nytt kontrakt med moderat lönehöjning, sedan har rätt att matcha bud från andra klubbar.

 

6. Vart bär det hän?

Ett antal ex-frölundaiter är free agents och har en oviss sommar framför sig. Här listan med senaste klubbtillhörighet.

Frederik Andersen, Carolina (UFA) – spännande att se om den danske stjärnkeepern blir kvar i Raleigh, NC. Han vill, sannolikt även klubben.

Lias Andersson, Los Angeles (RFA) – en ”bra att ha”-spelare för LA Kings i organisationen, en som öser in i poäng i AHL, men NHL-karriären tycks ha gått i stå. 59 poäng på 67 AHL-matcher, här kan finnas andra klubbar som vill ge en gång förstarundedraftade Lias en chans. Tror nog att ett miljöombyte vore bra.

Anton Blidh, NY Rangers (UFA) – får han någon mer chans?

Lars Eller, Colorado (UFA) – 34-åringen var länge i Washington, trejdades till Colorado under säsongen. Nyttig, men inte poängmakande på samma vis som förr. Rutinerad, stabil center, bör kunna få ett jobb någonstans.

Pierre Engvall, NY Islanders (UFA) – underskattad forward, värdefull i Toronto, värdefull i Islanders sedan trejden dit. Kan välja fritt, återstår att se vad det blir.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Samuel Fagemo, Los Angeles (RFA) – så pass lyckad i AHL att det nog blir en fortsättning i Kalifornien, åtminstone ytterligare en säsong.

Erik Gustafsson, Toronto (UFA) – succé i Washington, betydligt mindre spel i Toronto efter trejden. Givet hans offensiva uppsida, givet UFA-statusen, det borde finnas rätt bra intresse, speciellt som Erik numera är en låglönespelare (800 000 dollar förra säsongen).

Magnus Hellberg, Detroit (UFA) – det verkar finnas efterfrågan på målvakter som kan varva AHL-spel med att backa upp i NHL. Kanske hänger 32-åringen kvar ett tag till.

Mattias Janmark, Edmonton (UFA) – här blir det spännande att se om Edmonton kanske vill förlänga eller om Janmark ska landa i sin femte NHL-klubb. Stockholmaren känns lite för bra för att komma hem även om han har en bottom six-roll. Men i den gör han verkligen mycket nytta. Skulle 30-åringen ändå längta hem till en ledande position i SHL – då står klubbarna i kö.

Andreas Johnsson, San Jose (UFA) – se slutet av ”tanke” 5.

John Klingberg, Minnesota (UFA) – mycket intressant att se om John får en bra deal någonstans.

Jacob Larsson, Ottawa (RFA) – hoppas hänga kvar i NHL, blivit rätt mycket AHL, både i Anaheim och i Ottawa. Kan vara på väg hem till Sverige, annars. Luleå lär ska ha hört sig för, men det var ett tag sedan.

Gustav Lindström, Detroit (RFA) – lite på gränsen-spelare i NHL, uppskattad, kan säkert fortsätta karriären i Nordamerika.

Jacob Peterson, San Jose (RFA) – gick så bra sedan trejden från Dallas (elva matcher, åtta poäng) att nybyggande San Jose borde vilja knyta upp Lidköpingskillen.

 

7. Livet är stenkul.

Mest minnesvärt från första Stanley Cup-finalen: Mark Stones bollsinne och fantastiska (höga!) avslut vid 4–2. Det målet i tredje perioden (53.41) stängde matchen, till slut Vegas 5, Florida 2, och … tja, än så länge lever mitt tips: Vegas i sex matcher.

Näst mest: när Hill gjorde en Holtby.

Härlig underhållning. Grinigt i slutet. Lätt att längta till match 2 – som förstås även den avgörs i Nevada. I NHL förstår man hur slutspelshockey ska avgöras. Här i Sverige ska spelarna resa i skytteltrafik fram och tillbaka mellan spelorterna.

 

8. Bra där, förbundet!

Även nästa år får hockeydamer tackla, pilotprojektet utökas med ett år och ska nu gälla även juniorserierna. Utmärkt, tycker jag. Inte så att damidrott alltid måste kopiera herridrott, men hockey är fysik, hockey är kamp, och även kvinnliga spelare behöver få stå upp för sig själva, även om det nog aldrig kommer bli lika tufft som när män spelar. Tacklingar på öppen is inte tillåtna, däremot fysiskt spel längs sargerna och när spelarna har samma åkriktning, alltså ”kamp om pucken.”

Applåd från mig. Fysiken gör sporten tilltalande.

 

9. Vore jag supporter, så …

Hur Frölunda väljer att göra med sin supporterdag, den som kallas ”Frölundadagen”, det är förstås upp till supportrar och medlemmar att ha åsikter om. Den är för dem/er, inte för oss i media. Men om jag ändå tillåts fundera lite så … varför är det så viktigt att det ska matchas samtidigt? Nu gick det inte samla herr- och damlag annan dag än andre september, då fanns bara Åby ishall ledig, således kan bara tusen personer se 2xFrölunda–LHC. Är det så kul, ärligt talat?

ANNONS

Om jag varit supporter hade jag hellre sett att min klubb maximerat det här med mötet supportrar/spelare. En massa tävlingar, Kalle och Stina som skjuter prick mot Jere Innala och Hanna Olsson, Bengan och Maria går en hockeyfrågesport mot Christian Folin och Michelle Karvinen, en massa aktiviteter både inne i ishallen och utanför, supportrar kan vandra fritt och för en dag känna sig nära sina hjältar. Allt förstås avslutat med sedvanlig autografskrivning.

Det hade jag gillat som supporter. Matcher, sådana kommer ändå.

Nå, igen – detta är inte min sak, raderna ovan mest en reflektion.

 

10. Tack till partners och läsare!

Hatten av för er företagare som är med och stöttar rakapuckar.com – ert stöd är välkommet och oerhört uppskattat.  Du/ni som läser detta och känner att det kunde vara kul att synas, det är bara att höra av sig. henrik.leman@gmail.com

Från djupet av mitt hjärta tackar jag alla er som prenumererar och kommer med (oftast) kloka kommentarer. Utan er hade det inte gått. Må er sommar bli precis så skön och avkopplande som ni hoppas.

Men … detta är alltså inget adjö. Vi kommer säkert ses lite då och då.

***

26:e juni har Frölunda årsmöte, andre september är det ”Frölundadagen.” Datum att ha koll på i övrigt är förstås de som gäller för träningsmatcher.

Herrar:
Augusti
11 Frölunda–Leksand
12 Färjestad–Frölunda
* Strömstad Hockey Classic, Skee ishall

17 HV71
* Husqvarna Garden, Jönköping

22 Visby Roma–Frölunda
24 Frölunda–HV71
26 Djurgården–Frölunda
* Svenska Spel Trophy, Visby

September
2 Frölunda–Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall 

7 Frölunda–Rögle
* Billingehov, Skövde

SHL-premiär 14:e september borta mot Timrå, första hemmamatchen 16:e september mot Leksand.

Damer:
Augusti
5 Tjeckien U18
* Frölundaborg

September
2 Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall

9 HV71
* Jönköping

16 HV71
* Frölundaborg

Vad gäller SDHL:s spelprogram föreligger inget sådant än.

 

► Tio tankar, första söndagen i juni – och sista helgkrönikan för säsongen.
► Vi blickar lite framåt, både för sajten och för Frölunda. En massa hockey blir det, som alltid. Välkomna.

Från och med i dag går redaktör Leman in i lite vacation mode, sommarläge – men det blir inte tomt på sajten.
Lite nytt till nästa säsong, info nedan.
Frölundadagen ska vi också beröra – jag hade inte varit helnöjd där som supporter. Men viktigast att ni är det.  

ÄNNU EN SÄSONG med rakapuckar.com är till ända, eller … det är den ju inte riktigt, säsongerna går liksom ihop, men ni vet vad jag menar.

Om inte förklarar jag mer nedan.

Sista söndagskrönikan, de tio sista tankarna under hockeyvintern 22/23 kommer här. Mycket nöje.

 

1. Tydlig temposänkning

Semesterläge, men precis som de senaste åren betyder det bara att jag släpper på kravet att närmast konstant producera texter. Tydlig temposänkning, alltså. Händer det något, då skriver jag. Om Frölunda presenterar ny spelare. Om något annat spännande sker. Om jag bara får feeling. Det blir en hel del planerande, funderande och bakom kulisserna-agerande, men det kommer alltså dyka upp texter, dels för att Frölunda säkert agerar under sommaren, dels för att det är både årsmöte och NHL-draft i slutet av juni.

Och redan  nästa vecka kommer det nog mer. Se punkt 2.

 

2. Alex is the man.

Alex Gustafsson är ett namn ni kommer se här på sajten framöver, låt oss se i vilken utsträckning. I den bästa av världar blir det en hel del. Den uppmärksamme läsaren noterade hans signatur under texten om Hanna Olsson nyligen, i veckan kan det komma mer. Jag vill absolut se en del av Frölundas matcher i SDHL kommande säsong, samtidigt är det tyvärr så att jag ännu inte upptäckt hur man klonar sig, det är mycket som det redan är – och här är tanken att Alex ska fylla en viktig roll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ung och ambitiös grabb. Jag hoppas ni hälsar honom välkommen.

Rubriken, förresten, Alex is the man, jag förutsätter att trogne läsaren Edward har koll på vad som åsyftas. Rätt svar betyder att jag bjuder på något svalkande i sommar …

 

3. Byte i sommar, kanske augusti.

Per the webmaster har under en tid suttit med uppgiften att förbättra sajten, går det som vi vill blir det nog bra, det finns egentligen bara en liten hake eftersom vi då byter betalsystem:

## Ni som prenumererar kommer behöva gå in och göra det igen. En gång. Några få klick. That’s it.

Hoppas inte detta ska vara allt för betungande. Det bör gå fort. I gengäld hoppas jag att vi (nå, Per …) ska lösa detta med att bara betalande prenumeranter ska kunna kommentera låsta texter, förhoppningsvis försvinner också buggen som gör att ett fåtal prenumeranter läser utan att det dras pengar. Plus lite annat småkrafs.

Det kommer självfallet information om när detta blir verklighet, men om jag får gissa, någon gång i augusti.

 

4. Hör upp!

Inte säker på att jag löser det, men jag tittar på att utveckla det här med att ni ska få lite att lyssna till också. Podd, alltså. Längre intervjuer, kanske också ”expertsnack”, diskuterande om ditt och datt. Inga löften. Men jag kikar på det. Okej?

Nog med sajtsnack nu, över till annat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

5. Vad och när?

Frölunda vill toppa sin anrättning med en center och en ytterforward, frågan är hur länge det dröjer och vilka det blir.  Jag hade inte varit förvånad om det dröjer till en bit in i sommar när free agency öppnat i NHL.

Lukas Vejdemo, djurgårdscentern som varit lite i ropet, ska till Leksand. Vad gäller Andreas Johnsson (som förstås varit bingo) är frågan hur länge Frölunda vill/vågar vänta. Texten nedan är från tidigare i veckan.

Jag vidhåller att jag tror det finns hyggliga chanser att Johnsson (ytterforward) får ett vettigt NHL-bud. Men osvuret är bäst, jag vet förstås inget om vilka krav 28-åringen har. Han är så kallad unrestricted free agent (UFA), kan välja och vraka bland eventuella anbud från förste juli. RFA står för restricted free agent, det betyder att den gamla klubben först måste erbjuda nytt kontrakt med moderat lönehöjning, sedan har rätt att matcha bud från andra klubbar.

 

6. Vart bär det hän?

Ett antal ex-frölundaiter är free agents och har en oviss sommar framför sig. Här listan med senaste klubbtillhörighet.

Frederik Andersen, Carolina (UFA) – spännande att se om den danske stjärnkeepern blir kvar i Raleigh, NC. Han vill, sannolikt även klubben.

Lias Andersson, Los Angeles (RFA) – en ”bra att ha”-spelare för LA Kings i organisationen, en som öser in i poäng i AHL, men NHL-karriären tycks ha gått i stå. 59 poäng på 67 AHL-matcher, här kan finnas andra klubbar som vill ge en gång förstarundedraftade Lias en chans. Tror nog att ett miljöombyte vore bra.

Anton Blidh, NY Rangers (UFA) – får han någon mer chans?

Lars Eller, Colorado (UFA) – 34-åringen var länge i Washington, trejdades till Colorado under säsongen. Nyttig, men inte poängmakande på samma vis som förr. Rutinerad, stabil center, bör kunna få ett jobb någonstans.

Pierre Engvall, NY Islanders (UFA) – underskattad forward, värdefull i Toronto, värdefull i Islanders sedan trejden dit. Kan välja fritt, återstår att se vad det blir.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Samuel Fagemo, Los Angeles (RFA) – så pass lyckad i AHL att det nog blir en fortsättning i Kalifornien, åtminstone ytterligare en säsong.

Erik Gustafsson, Toronto (UFA) – succé i Washington, betydligt mindre spel i Toronto efter trejden. Givet hans offensiva uppsida, givet UFA-statusen, det borde finnas rätt bra intresse, speciellt som Erik numera är en låglönespelare (800 000 dollar förra säsongen).

Magnus Hellberg, Detroit (UFA) – det verkar finnas efterfrågan på målvakter som kan varva AHL-spel med att backa upp i NHL. Kanske hänger 32-åringen kvar ett tag till.

Mattias Janmark, Edmonton (UFA) – här blir det spännande att se om Edmonton kanske vill förlänga eller om Janmark ska landa i sin femte NHL-klubb. Stockholmaren känns lite för bra för att komma hem även om han har en bottom six-roll. Men i den gör han verkligen mycket nytta. Skulle 30-åringen ändå längta hem till en ledande position i SHL – då står klubbarna i kö.

Andreas Johnsson, San Jose (UFA) – se slutet av ”tanke” 5.

John Klingberg, Minnesota (UFA) – mycket intressant att se om John får en bra deal någonstans.

Jacob Larsson, Ottawa (RFA) – hoppas hänga kvar i NHL, blivit rätt mycket AHL, både i Anaheim och i Ottawa. Kan vara på väg hem till Sverige, annars. Luleå lär ska ha hört sig för, men det var ett tag sedan.

Gustav Lindström, Detroit (RFA) – lite på gränsen-spelare i NHL, uppskattad, kan säkert fortsätta karriären i Nordamerika.

Jacob Peterson, San Jose (RFA) – gick så bra sedan trejden från Dallas (elva matcher, åtta poäng) att nybyggande San Jose borde vilja knyta upp Lidköpingskillen.

 

7. Livet är stenkul.

Mest minnesvärt från första Stanley Cup-finalen: Mark Stones bollsinne och fantastiska (höga!) avslut vid 4–2. Det målet i tredje perioden (53.41) stängde matchen, till slut Vegas 5, Florida 2, och … tja, än så länge lever mitt tips: Vegas i sex matcher.

Näst mest: när Hill gjorde en Holtby.

Härlig underhållning. Grinigt i slutet. Lätt att längta till match 2 – som förstås även den avgörs i Nevada. I NHL förstår man hur slutspelshockey ska avgöras. Här i Sverige ska spelarna resa i skytteltrafik fram och tillbaka mellan spelorterna.

 

8. Bra där, förbundet!

Även nästa år får hockeydamer tackla, pilotprojektet utökas med ett år och ska nu gälla även juniorserierna. Utmärkt, tycker jag. Inte så att damidrott alltid måste kopiera herridrott, men hockey är fysik, hockey är kamp, och även kvinnliga spelare behöver få stå upp för sig själva, även om det nog aldrig kommer bli lika tufft som när män spelar. Tacklingar på öppen is inte tillåtna, däremot fysiskt spel längs sargerna och när spelarna har samma åkriktning, alltså ”kamp om pucken.”

Applåd från mig. Fysiken gör sporten tilltalande.

 

9. Vore jag supporter, så …

Hur Frölunda väljer att göra med sin supporterdag, den som kallas ”Frölundadagen”, det är förstås upp till supportrar och medlemmar att ha åsikter om. Den är för dem/er, inte för oss i media. Men om jag ändå tillåts fundera lite så … varför är det så viktigt att det ska matchas samtidigt? Nu gick det inte samla herr- och damlag annan dag än andre september, då fanns bara Åby ishall ledig, således kan bara tusen personer se 2xFrölunda–LHC. Är det så kul, ärligt talat?

ANNONS

Om jag varit supporter hade jag hellre sett att min klubb maximerat det här med mötet supportrar/spelare. En massa tävlingar, Kalle och Stina som skjuter prick mot Jere Innala och Hanna Olsson, Bengan och Maria går en hockeyfrågesport mot Christian Folin och Michelle Karvinen, en massa aktiviteter både inne i ishallen och utanför, supportrar kan vandra fritt och för en dag känna sig nära sina hjältar. Allt förstås avslutat med sedvanlig autografskrivning.

Det hade jag gillat som supporter. Matcher, sådana kommer ändå.

Nå, igen – detta är inte min sak, raderna ovan mest en reflektion.

 

10. Tack till partners och läsare!

Hatten av för er företagare som är med och stöttar rakapuckar.com – ert stöd är välkommet och oerhört uppskattat.  Du/ni som läser detta och känner att det kunde vara kul att synas, det är bara att höra av sig. henrik.leman@gmail.com

Från djupet av mitt hjärta tackar jag alla er som prenumererar och kommer med (oftast) kloka kommentarer. Utan er hade det inte gått. Må er sommar bli precis så skön och avkopplande som ni hoppas.

Men … detta är alltså inget adjö. Vi kommer säkert ses lite då och då.

***

26:e juni har Frölunda årsmöte, andre september är det ”Frölundadagen.” Datum att ha koll på i övrigt är förstås de som gäller för träningsmatcher.

Herrar:
Augusti
11 Frölunda–Leksand
12 Färjestad–Frölunda
* Strömstad Hockey Classic, Skee ishall

17 HV71
* Husqvarna Garden, Jönköping

22 Visby Roma–Frölunda
24 Frölunda–HV71
26 Djurgården–Frölunda
* Svenska Spel Trophy, Visby

September
2 Frölunda–Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall 

7 Frölunda–Rögle
* Billingehov, Skövde

SHL-premiär 14:e september borta mot Timrå, första hemmamatchen 16:e september mot Leksand.

Damer:
Augusti
5 Tjeckien U18
* Frölundaborg

September
2 Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall

9 HV71
* Jönköping

16 HV71
* Frölundaborg

Vad gäller SDHL:s spelprogram föreligger inget sådant än.

 

► Tio tankar, första söndagen i juni – och sista helgkrönikan för säsongen.
► Vi blickar lite framåt, både för sajten och för Frölunda. En massa hockey blir det, som alltid. Välkomna.

Från och med i dag går redaktör Leman in i lite vacation mode, sommarläge – men det blir inte tomt på sajten.
Lite nytt till nästa säsong, info nedan.
Frölundadagen ska vi också beröra – jag hade inte varit helnöjd där som supporter. Men viktigast att ni är det.  

ÄNNU EN SÄSONG med rakapuckar.com är till ända, eller … det är den ju inte riktigt, säsongerna går liksom ihop, men ni vet vad jag menar.

Om inte förklarar jag mer nedan.

Sista söndagskrönikan, de tio sista tankarna under hockeyvintern 22/23 kommer här. Mycket nöje.

 

1. Tydlig temposänkning

Semesterläge, men precis som de senaste åren betyder det bara att jag släpper på kravet att närmast konstant producera texter. Tydlig temposänkning, alltså. Händer det något, då skriver jag. Om Frölunda presenterar ny spelare. Om något annat spännande sker. Om jag bara får feeling. Det blir en hel del planerande, funderande och bakom kulisserna-agerande, men det kommer alltså dyka upp texter, dels för att Frölunda säkert agerar under sommaren, dels för att det är både årsmöte och NHL-draft i slutet av juni.

Och redan  nästa vecka kommer det nog mer. Se punkt 2.

 

2. Alex is the man.

Alex Gustafsson är ett namn ni kommer se här på sajten framöver, låt oss se i vilken utsträckning. I den bästa av världar blir det en hel del. Den uppmärksamme läsaren noterade hans signatur under texten om Hanna Olsson nyligen, i veckan kan det komma mer. Jag vill absolut se en del av Frölundas matcher i SDHL kommande säsong, samtidigt är det tyvärr så att jag ännu inte upptäckt hur man klonar sig, det är mycket som det redan är – och här är tanken att Alex ska fylla en viktig roll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ung och ambitiös grabb. Jag hoppas ni hälsar honom välkommen.

Rubriken, förresten, Alex is the man, jag förutsätter att trogne läsaren Edward har koll på vad som åsyftas. Rätt svar betyder att jag bjuder på något svalkande i sommar …

 

3. Byte i sommar, kanske augusti.

Per the webmaster har under en tid suttit med uppgiften att förbättra sajten, går det som vi vill blir det nog bra, det finns egentligen bara en liten hake eftersom vi då byter betalsystem:

## Ni som prenumererar kommer behöva gå in och göra det igen. En gång. Några få klick. That’s it.

Hoppas inte detta ska vara allt för betungande. Det bör gå fort. I gengäld hoppas jag att vi (nå, Per …) ska lösa detta med att bara betalande prenumeranter ska kunna kommentera låsta texter, förhoppningsvis försvinner också buggen som gör att ett fåtal prenumeranter läser utan att det dras pengar. Plus lite annat småkrafs.

Det kommer självfallet information om när detta blir verklighet, men om jag får gissa, någon gång i augusti.

 

4. Hör upp!

Inte säker på att jag löser det, men jag tittar på att utveckla det här med att ni ska få lite att lyssna till också. Podd, alltså. Längre intervjuer, kanske också ”expertsnack”, diskuterande om ditt och datt. Inga löften. Men jag kikar på det. Okej?

Nog med sajtsnack nu, över till annat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

5. Vad och när?

Frölunda vill toppa sin anrättning med en center och en ytterforward, frågan är hur länge det dröjer och vilka det blir.  Jag hade inte varit förvånad om det dröjer till en bit in i sommar när free agency öppnat i NHL.

Lukas Vejdemo, djurgårdscentern som varit lite i ropet, ska till Leksand. Vad gäller Andreas Johnsson (som förstås varit bingo) är frågan hur länge Frölunda vill/vågar vänta. Texten nedan är från tidigare i veckan.

Jag vidhåller att jag tror det finns hyggliga chanser att Johnsson (ytterforward) får ett vettigt NHL-bud. Men osvuret är bäst, jag vet förstås inget om vilka krav 28-åringen har. Han är så kallad unrestricted free agent (UFA), kan välja och vraka bland eventuella anbud från förste juli. RFA står för restricted free agent, det betyder att den gamla klubben först måste erbjuda nytt kontrakt med moderat lönehöjning, sedan har rätt att matcha bud från andra klubbar.

 

6. Vart bär det hän?

Ett antal ex-frölundaiter är free agents och har en oviss sommar framför sig. Här listan med senaste klubbtillhörighet.

Frederik Andersen, Carolina (UFA) – spännande att se om den danske stjärnkeepern blir kvar i Raleigh, NC. Han vill, sannolikt även klubben.

Lias Andersson, Los Angeles (RFA) – en ”bra att ha”-spelare för LA Kings i organisationen, en som öser in i poäng i AHL, men NHL-karriären tycks ha gått i stå. 59 poäng på 67 AHL-matcher, här kan finnas andra klubbar som vill ge en gång förstarundedraftade Lias en chans. Tror nog att ett miljöombyte vore bra.

Anton Blidh, NY Rangers (UFA) – får han någon mer chans?

Lars Eller, Colorado (UFA) – 34-åringen var länge i Washington, trejdades till Colorado under säsongen. Nyttig, men inte poängmakande på samma vis som förr. Rutinerad, stabil center, bör kunna få ett jobb någonstans.

Pierre Engvall, NY Islanders (UFA) – underskattad forward, värdefull i Toronto, värdefull i Islanders sedan trejden dit. Kan välja fritt, återstår att se vad det blir.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Samuel Fagemo, Los Angeles (RFA) – så pass lyckad i AHL att det nog blir en fortsättning i Kalifornien, åtminstone ytterligare en säsong.

Erik Gustafsson, Toronto (UFA) – succé i Washington, betydligt mindre spel i Toronto efter trejden. Givet hans offensiva uppsida, givet UFA-statusen, det borde finnas rätt bra intresse, speciellt som Erik numera är en låglönespelare (800 000 dollar förra säsongen).

Magnus Hellberg, Detroit (UFA) – det verkar finnas efterfrågan på målvakter som kan varva AHL-spel med att backa upp i NHL. Kanske hänger 32-åringen kvar ett tag till.

Mattias Janmark, Edmonton (UFA) – här blir det spännande att se om Edmonton kanske vill förlänga eller om Janmark ska landa i sin femte NHL-klubb. Stockholmaren känns lite för bra för att komma hem även om han har en bottom six-roll. Men i den gör han verkligen mycket nytta. Skulle 30-åringen ändå längta hem till en ledande position i SHL – då står klubbarna i kö.

Andreas Johnsson, San Jose (UFA) – se slutet av ”tanke” 5.

John Klingberg, Minnesota (UFA) – mycket intressant att se om John får en bra deal någonstans.

Jacob Larsson, Ottawa (RFA) – hoppas hänga kvar i NHL, blivit rätt mycket AHL, både i Anaheim och i Ottawa. Kan vara på väg hem till Sverige, annars. Luleå lär ska ha hört sig för, men det var ett tag sedan.

Gustav Lindström, Detroit (RFA) – lite på gränsen-spelare i NHL, uppskattad, kan säkert fortsätta karriären i Nordamerika.

Jacob Peterson, San Jose (RFA) – gick så bra sedan trejden från Dallas (elva matcher, åtta poäng) att nybyggande San Jose borde vilja knyta upp Lidköpingskillen.

 

7. Livet är stenkul.

Mest minnesvärt från första Stanley Cup-finalen: Mark Stones bollsinne och fantastiska (höga!) avslut vid 4–2. Det målet i tredje perioden (53.41) stängde matchen, till slut Vegas 5, Florida 2, och … tja, än så länge lever mitt tips: Vegas i sex matcher.

Näst mest: när Hill gjorde en Holtby.

Härlig underhållning. Grinigt i slutet. Lätt att längta till match 2 – som förstås även den avgörs i Nevada. I NHL förstår man hur slutspelshockey ska avgöras. Här i Sverige ska spelarna resa i skytteltrafik fram och tillbaka mellan spelorterna.

 

8. Bra där, förbundet!

Även nästa år får hockeydamer tackla, pilotprojektet utökas med ett år och ska nu gälla även juniorserierna. Utmärkt, tycker jag. Inte så att damidrott alltid måste kopiera herridrott, men hockey är fysik, hockey är kamp, och även kvinnliga spelare behöver få stå upp för sig själva, även om det nog aldrig kommer bli lika tufft som när män spelar. Tacklingar på öppen is inte tillåtna, däremot fysiskt spel längs sargerna och när spelarna har samma åkriktning, alltså ”kamp om pucken.”

Applåd från mig. Fysiken gör sporten tilltalande.

 

9. Vore jag supporter, så …

Hur Frölunda väljer att göra med sin supporterdag, den som kallas ”Frölundadagen”, det är förstås upp till supportrar och medlemmar att ha åsikter om. Den är för dem/er, inte för oss i media. Men om jag ändå tillåts fundera lite så … varför är det så viktigt att det ska matchas samtidigt? Nu gick det inte samla herr- och damlag annan dag än andre september, då fanns bara Åby ishall ledig, således kan bara tusen personer se 2xFrölunda–LHC. Är det så kul, ärligt talat?

ANNONS

Om jag varit supporter hade jag hellre sett att min klubb maximerat det här med mötet supportrar/spelare. En massa tävlingar, Kalle och Stina som skjuter prick mot Jere Innala och Hanna Olsson, Bengan och Maria går en hockeyfrågesport mot Christian Folin och Michelle Karvinen, en massa aktiviteter både inne i ishallen och utanför, supportrar kan vandra fritt och för en dag känna sig nära sina hjältar. Allt förstås avslutat med sedvanlig autografskrivning.

Det hade jag gillat som supporter. Matcher, sådana kommer ändå.

Nå, igen – detta är inte min sak, raderna ovan mest en reflektion.

 

10. Tack till partners och läsare!

Hatten av för er företagare som är med och stöttar rakapuckar.com – ert stöd är välkommet och oerhört uppskattat.  Du/ni som läser detta och känner att det kunde vara kul att synas, det är bara att höra av sig. henrik.leman@gmail.com

Från djupet av mitt hjärta tackar jag alla er som prenumererar och kommer med (oftast) kloka kommentarer. Utan er hade det inte gått. Må er sommar bli precis så skön och avkopplande som ni hoppas.

Men … detta är alltså inget adjö. Vi kommer säkert ses lite då och då.

***

26:e juni har Frölunda årsmöte, andre september är det ”Frölundadagen.” Datum att ha koll på i övrigt är förstås de som gäller för träningsmatcher.

Herrar:
Augusti
11 Frölunda–Leksand
12 Färjestad–Frölunda
* Strömstad Hockey Classic, Skee ishall

17 HV71
* Husqvarna Garden, Jönköping

22 Visby Roma–Frölunda
24 Frölunda–HV71
26 Djurgården–Frölunda
* Svenska Spel Trophy, Visby

September
2 Frölunda–Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall 

7 Frölunda–Rögle
* Billingehov, Skövde

SHL-premiär 14:e september borta mot Timrå, första hemmamatchen 16:e september mot Leksand.

Damer:
Augusti
5 Tjeckien U18
* Frölundaborg

September
2 Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall

9 HV71
* Jönköping

16 HV71
* Frölundaborg

Vad gäller SDHL:s spelprogram föreligger inget sådant än.

 

► Tio tankar, första söndagen i juni – och sista helgkrönikan för säsongen.
► Vi blickar lite framåt, både för sajten och för Frölunda. En massa hockey blir det, som alltid. Välkomna.

Från och med i dag går redaktör Leman in i lite vacation mode, sommarläge – men det blir inte tomt på sajten.
Lite nytt till nästa säsong, info nedan.
Frölundadagen ska vi också beröra – jag hade inte varit helnöjd där som supporter. Men viktigast att ni är det.  

ÄNNU EN SÄSONG med rakapuckar.com är till ända, eller … det är den ju inte riktigt, säsongerna går liksom ihop, men ni vet vad jag menar.

Om inte förklarar jag mer nedan.

Sista söndagskrönikan, de tio sista tankarna under hockeyvintern 22/23 kommer här. Mycket nöje.

 

1. Tydlig temposänkning

Semesterläge, men precis som de senaste åren betyder det bara att jag släpper på kravet att närmast konstant producera texter. Tydlig temposänkning, alltså. Händer det något, då skriver jag. Om Frölunda presenterar ny spelare. Om något annat spännande sker. Om jag bara får feeling. Det blir en hel del planerande, funderande och bakom kulisserna-agerande, men det kommer alltså dyka upp texter, dels för att Frölunda säkert agerar under sommaren, dels för att det är både årsmöte och NHL-draft i slutet av juni.

Och redan  nästa vecka kommer det nog mer. Se punkt 2.

 

2. Alex is the man.

Alex Gustafsson är ett namn ni kommer se här på sajten framöver, låt oss se i vilken utsträckning. I den bästa av världar blir det en hel del. Den uppmärksamme läsaren noterade hans signatur under texten om Hanna Olsson nyligen, i veckan kan det komma mer. Jag vill absolut se en del av Frölundas matcher i SDHL kommande säsong, samtidigt är det tyvärr så att jag ännu inte upptäckt hur man klonar sig, det är mycket som det redan är – och här är tanken att Alex ska fylla en viktig roll.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ung och ambitiös grabb. Jag hoppas ni hälsar honom välkommen.

Rubriken, förresten, Alex is the man, jag förutsätter att trogne läsaren Edward har koll på vad som åsyftas. Rätt svar betyder att jag bjuder på något svalkande i sommar …

 

3. Byte i sommar, kanske augusti.

Per the webmaster har under en tid suttit med uppgiften att förbättra sajten, går det som vi vill blir det nog bra, det finns egentligen bara en liten hake eftersom vi då byter betalsystem:

## Ni som prenumererar kommer behöva gå in och göra det igen. En gång. Några få klick. That’s it.

Hoppas inte detta ska vara allt för betungande. Det bör gå fort. I gengäld hoppas jag att vi (nå, Per …) ska lösa detta med att bara betalande prenumeranter ska kunna kommentera låsta texter, förhoppningsvis försvinner också buggen som gör att ett fåtal prenumeranter läser utan att det dras pengar. Plus lite annat småkrafs.

Det kommer självfallet information om när detta blir verklighet, men om jag får gissa, någon gång i augusti.

 

4. Hör upp!

Inte säker på att jag löser det, men jag tittar på att utveckla det här med att ni ska få lite att lyssna till också. Podd, alltså. Längre intervjuer, kanske också ”expertsnack”, diskuterande om ditt och datt. Inga löften. Men jag kikar på det. Okej?

Nog med sajtsnack nu, över till annat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

5. Vad och när?

Frölunda vill toppa sin anrättning med en center och en ytterforward, frågan är hur länge det dröjer och vilka det blir.  Jag hade inte varit förvånad om det dröjer till en bit in i sommar när free agency öppnat i NHL.

Lukas Vejdemo, djurgårdscentern som varit lite i ropet, ska till Leksand. Vad gäller Andreas Johnsson (som förstås varit bingo) är frågan hur länge Frölunda vill/vågar vänta. Texten nedan är från tidigare i veckan.

Jag vidhåller att jag tror det finns hyggliga chanser att Johnsson (ytterforward) får ett vettigt NHL-bud. Men osvuret är bäst, jag vet förstås inget om vilka krav 28-åringen har. Han är så kallad unrestricted free agent (UFA), kan välja och vraka bland eventuella anbud från förste juli. RFA står för restricted free agent, det betyder att den gamla klubben först måste erbjuda nytt kontrakt med moderat lönehöjning, sedan har rätt att matcha bud från andra klubbar.

 

6. Vart bär det hän?

Ett antal ex-frölundaiter är free agents och har en oviss sommar framför sig. Här listan med senaste klubbtillhörighet.

Frederik Andersen, Carolina (UFA) – spännande att se om den danske stjärnkeepern blir kvar i Raleigh, NC. Han vill, sannolikt även klubben.

Lias Andersson, Los Angeles (RFA) – en ”bra att ha”-spelare för LA Kings i organisationen, en som öser in i poäng i AHL, men NHL-karriären tycks ha gått i stå. 59 poäng på 67 AHL-matcher, här kan finnas andra klubbar som vill ge en gång förstarundedraftade Lias en chans. Tror nog att ett miljöombyte vore bra.

Anton Blidh, NY Rangers (UFA) – får han någon mer chans?

Lars Eller, Colorado (UFA) – 34-åringen var länge i Washington, trejdades till Colorado under säsongen. Nyttig, men inte poängmakande på samma vis som förr. Rutinerad, stabil center, bör kunna få ett jobb någonstans.

Pierre Engvall, NY Islanders (UFA) – underskattad forward, värdefull i Toronto, värdefull i Islanders sedan trejden dit. Kan välja fritt, återstår att se vad det blir.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Samuel Fagemo, Los Angeles (RFA) – så pass lyckad i AHL att det nog blir en fortsättning i Kalifornien, åtminstone ytterligare en säsong.

Erik Gustafsson, Toronto (UFA) – succé i Washington, betydligt mindre spel i Toronto efter trejden. Givet hans offensiva uppsida, givet UFA-statusen, det borde finnas rätt bra intresse, speciellt som Erik numera är en låglönespelare (800 000 dollar förra säsongen).

Magnus Hellberg, Detroit (UFA) – det verkar finnas efterfrågan på målvakter som kan varva AHL-spel med att backa upp i NHL. Kanske hänger 32-åringen kvar ett tag till.

Mattias Janmark, Edmonton (UFA) – här blir det spännande att se om Edmonton kanske vill förlänga eller om Janmark ska landa i sin femte NHL-klubb. Stockholmaren känns lite för bra för att komma hem även om han har en bottom six-roll. Men i den gör han verkligen mycket nytta. Skulle 30-åringen ändå längta hem till en ledande position i SHL – då står klubbarna i kö.

Andreas Johnsson, San Jose (UFA) – se slutet av ”tanke” 5.

John Klingberg, Minnesota (UFA) – mycket intressant att se om John får en bra deal någonstans.

Jacob Larsson, Ottawa (RFA) – hoppas hänga kvar i NHL, blivit rätt mycket AHL, både i Anaheim och i Ottawa. Kan vara på väg hem till Sverige, annars. Luleå lär ska ha hört sig för, men det var ett tag sedan.

Gustav Lindström, Detroit (RFA) – lite på gränsen-spelare i NHL, uppskattad, kan säkert fortsätta karriären i Nordamerika.

Jacob Peterson, San Jose (RFA) – gick så bra sedan trejden från Dallas (elva matcher, åtta poäng) att nybyggande San Jose borde vilja knyta upp Lidköpingskillen.

 

7. Livet är stenkul.

Mest minnesvärt från första Stanley Cup-finalen: Mark Stones bollsinne och fantastiska (höga!) avslut vid 4–2. Det målet i tredje perioden (53.41) stängde matchen, till slut Vegas 5, Florida 2, och … tja, än så länge lever mitt tips: Vegas i sex matcher.

Näst mest: när Hill gjorde en Holtby.

Härlig underhållning. Grinigt i slutet. Lätt att längta till match 2 – som förstås även den avgörs i Nevada. I NHL förstår man hur slutspelshockey ska avgöras. Här i Sverige ska spelarna resa i skytteltrafik fram och tillbaka mellan spelorterna.

 

8. Bra där, förbundet!

Även nästa år får hockeydamer tackla, pilotprojektet utökas med ett år och ska nu gälla även juniorserierna. Utmärkt, tycker jag. Inte så att damidrott alltid måste kopiera herridrott, men hockey är fysik, hockey är kamp, och även kvinnliga spelare behöver få stå upp för sig själva, även om det nog aldrig kommer bli lika tufft som när män spelar. Tacklingar på öppen is inte tillåtna, däremot fysiskt spel längs sargerna och när spelarna har samma åkriktning, alltså ”kamp om pucken.”

Applåd från mig. Fysiken gör sporten tilltalande.

 

9. Vore jag supporter, så …

Hur Frölunda väljer att göra med sin supporterdag, den som kallas ”Frölundadagen”, det är förstås upp till supportrar och medlemmar att ha åsikter om. Den är för dem/er, inte för oss i media. Men om jag ändå tillåts fundera lite så … varför är det så viktigt att det ska matchas samtidigt? Nu gick det inte samla herr- och damlag annan dag än andre september, då fanns bara Åby ishall ledig, således kan bara tusen personer se 2xFrölunda–LHC. Är det så kul, ärligt talat?

ANNONS

Om jag varit supporter hade jag hellre sett att min klubb maximerat det här med mötet supportrar/spelare. En massa tävlingar, Kalle och Stina som skjuter prick mot Jere Innala och Hanna Olsson, Bengan och Maria går en hockeyfrågesport mot Christian Folin och Michelle Karvinen, en massa aktiviteter både inne i ishallen och utanför, supportrar kan vandra fritt och för en dag känna sig nära sina hjältar. Allt förstås avslutat med sedvanlig autografskrivning.

Det hade jag gillat som supporter. Matcher, sådana kommer ändå.

Nå, igen – detta är inte min sak, raderna ovan mest en reflektion.

 

10. Tack till partners och läsare!

Hatten av för er företagare som är med och stöttar rakapuckar.com – ert stöd är välkommet och oerhört uppskattat.  Du/ni som läser detta och känner att det kunde vara kul att synas, det är bara att höra av sig. henrik.leman@gmail.com

Från djupet av mitt hjärta tackar jag alla er som prenumererar och kommer med (oftast) kloka kommentarer. Utan er hade det inte gått. Må er sommar bli precis så skön och avkopplande som ni hoppas.

Men … detta är alltså inget adjö. Vi kommer säkert ses lite då och då.

***

26:e juni har Frölunda årsmöte, andre september är det ”Frölundadagen.” Datum att ha koll på i övrigt är förstås de som gäller för träningsmatcher.

Herrar:
Augusti
11 Frölunda–Leksand
12 Färjestad–Frölunda
* Strömstad Hockey Classic, Skee ishall

17 HV71
* Husqvarna Garden, Jönköping

22 Visby Roma–Frölunda
24 Frölunda–HV71
26 Djurgården–Frölunda
* Svenska Spel Trophy, Visby

September
2 Frölunda–Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall 

7 Frölunda–Rögle
* Billingehov, Skövde

SHL-premiär 14:e september borta mot Timrå, första hemmamatchen 16:e september mot Leksand.

Damer:
Augusti
5 Tjeckien U18
* Frölundaborg

September
2 Linköping
* Frölundadagen, Åby ishall

9 HV71
* Jönköping

16 HV71
* Frölundaborg

Vad gäller SDHL:s spelprogram föreligger inget sådant än.

 

33 Kommentarer

 1. Frölunda dagen i Mölndals ishall? Ännu en gång visar Frölunda vad vi supporter står!
  Så korkat och dåligt genomtänkt, att inte få ihop något i Frölundaborg tillsammans är så sjukt dåligt av föreningen!
  Men som vanligt tar Frölunda och dom styrande inte sina support på allvar!

  • Trevlig sommar HL och alla läsare här! Tack för alla texter mm, kommer bli tomt utan siten i värmen.

  • Jag håller med. Meckigt att ta sig till om man inte har bil och bara plats för 1000 personer. Jag tror inte att det kommer att bli någon jätteuppslutning tyvärr, vilket är tråkigt både för oss fans, för spelarna och arrangörerna.

  • Borde man inte som förening BÖRJA med att planera Frölunda dagen, sen efter det lägger man träningsupplägg och träningsmatcher så det anpassas?! Så jävla svårt kan det inte vara!
   Finns bara en anledning, dom skiter fullständigt i om supportrarna (rättare sagt dom som betalar deras löner) får träffa sina idoler eller inte!

 2. Välkommen Alex! Och stort tack för allt du skriver Leman! Ta nu välförtjänt semester och jag hoppas av egoistiska skäl att det händer något här i sommar, med tanke på något vasst nyförvärv… 😉

 3. Även om du inte går på semester till 100 % så ha en skön sommar och semester.
  Och stort TACK för den här säsongen och för det jobb du lägger ner. Alla texter, alla reportage och allt inför och efter matcherna. Även om detta är ditt jobb så tack för allt ditt slit och din tid du lägger ner för att vi supportrar ska kunna läsa om vad som händer om vårt Frölunda och vad du tycker, både om just den klubben och hockey i stort.
  Som sagt, tack och ha en skön sommar!
  Och välkommen, Alex! Kör så det ryker!

 4. Henrik, när jag får se mitt förnamn i Din text i fetstil idag – så blir jag blygsam.
  Men visst och med tanke på den generation man tillhör, så började faktiskt låten ”Alex is the man” med Ola and The Janglers klinga till direkt i min skalle. 😉
  Hälsa ”Alex” välkommen!
  * Kan bara i sammanhanget nämna om att bandledaren Ola Håkansson (himself) som senare även blev en framgångsrik musik producent med bl.a. låtskrivande och sång för den svenska gruppen ”Secret Service” (slutet av 70-talet och 80 tal) och kanske mer känd för de flesta.

  • Upptäcker först efteråt min skickade kommentar att sign. Split Vision var före. 😉

    • Henrik: Tyvärr – jag var upptagen från hela gårdags eftermiddagen och framemot sent på kvällen med gäster. Ser nu att i Ditt föregående inlägg talas det bl.a. om hockeymålvakten Alex Lyon – men hade ändock inte gjort någon snabbkoppling till just låten ”Alex Is The Man” iaf. 🙂
     * Matthew Tkachuk i Panthers verka vara en intressant hockeyspelare med ”blandad kompott” i sig med alltifrån ukrainskt, polskt eller ryskt och då tydligen ifrån hans fars sida. Även Gretzky har väl också en liten brokig bakgrund i från Vitryssland bl.a. 😉

 5. Ha nu en skön semester för det ska jag ha. Min prenumeration löper på över sommaren vet ju inte vad som kan hända och vad som dyker upp.

 6. Stort TACK för denna säsong! Ha en välförtjänt riktigt skön sommar! Välkommen Alex!

 7. Nu blir det jobbigt när man inte kan läsa varje dag det händer alltid något men jag önskar dig en härlig sommar så ses vi till hösten.

 8. Ta nu en välförtjänt semester, Leman.
  Raka Puckar går framåt, kul att du får hjälp att bevaka tjejerna också.
  Fortsätter siten sin tillväxt så kanske i framtiden det finns någon som kan bevaka Juniorerna också? 🙂

 9. Superbra att rakapuckar expanderar så tjejerna får mer bevakning och jag sticker ut hakan redan nu och säger -tjejerna går längre än killarna i slutspelet 23/24 och 24/25 får vi vårt första SM-Guld på damsidan.

 10. Tack denna säsongen Henrik!
  Jag kommer forfarande betala mest sommaren även om texter uteblir, som alla tidigare säsonger.

 11. Bästa säsongen med rakapuckar så här långt Henrik! Kul med ny skribent! Låt dig nu välförtjänt njuta av en sommar som vi hoppas blir underbar.

 12. Har lite svårt att känna något över en Frölundadag över huvud taget. Men rimligast vore ju ha något vid Borgen där barn får leka lite med sina idoler tänker jag.

 13. Nu hoppas vi och väntar på 2 spetsar framåt så blir det en rolig säsong i höst. Vi vill inte att Färjestad eller Växjö vinner igen.

   • Ik Oskarshamn står för en rolig offensiv hockey men att de vinner tveksamt!?
    Rögle , Färjestad, Växjö och Frölunda (om Frölunda värvar framåt) gör nog upp. Luleå kanske. Svårt innan lagen är helt klara.
    Rätt konstigt Leksands tränare får vara kvar, har ju haft riktigt bra lag utan större framgångar.

    • kommer verkligen Rögle/luleå va med och bråka bland dom stora iår? Visst fått tillbaka bra spelare men är dom verkligen riktigt bra eller bara överskattade? Omark absolut grym men resten?! (För den delen tror jag inte heller på Frölunda om inte två super snipers kommer) Sen Håller jag med om Leksand, är inte hellkvist jävligt överskattad som tränare? Han borde fått gått direkt efter förra säsongen! Lite som Fagervall! Ett jäkla pådrag när han tog över Malmö sen gick som det gick!

   • Truppen må inte skrämma någon, däremot gör Mitell det. Trots att hans lag var konstant skadeskjutet förra säsongen så knep dem trots allt en tredjeplats. Och det var inte långt från att dem slog oss i en kvartsfinalserie. Har dem en bättre trupp än förra säsongen och lyckas hålla skadorna på en rimlig nivå (Alla lag drabbas av skador/avstängda spelare). Så lär dem vara extremt farliga.

    • Mitell!? Han skrämmer definitivt ingen! Även han är gravt överskattad. Han kom in och tog över en grymt starkt trupp som oavsett vem som kommit in hade vunnit. Felet i FBK då låg inte i vem som skulle styra dem framöver, utan att Pennerborn var långt ifrån rätt man till det! När spelarna väl blev av med honom behövde de bara en ny röst i omklädningsrummet. Mitell hade tur som fick ta över. Framtiden kommer utvisa, men svårt att se att Mitell lyckas (tar något mer Guld) i framtiden…

 14. Finns det någon trupp som skrämmer?
  Frölunda borde skrämma de flesta andra lag om man får till grädden på moset nu i sommar. Vore konstigt om de inte satsar nu för har jättebra lag i övrigt.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt