Tio tankar, bland annat om vem Rydahl petar, Rönnbergs hälsa och Frölundas lyft

Tio tankar, bland annat om vem Rydahl petar, Rönnbergs hälsa och Frölundas lyft

Tio tankar, bland annat om vem Rydahl petar, Rönnbergs hälsa och Frölundas lyft

Tio tankar, bland annat om vem Rydahl petar, Rönnbergs hälsa och Frölundas lyft

► Veckans sista dag, söndagskrönikan är här, handlar om Frölundas delikata centerdilemma, Roger Rönnbergs hosta och – inte minst – varför 28/11 är ett viktigt datum.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

På stora bilden jublar Malte Strömwall och Max Friberg. Små bilderna: Gustav Rydahl och Roger Rönnberg. Foto (matchbilden): TV4 (skärmdump)

Vem ska flytta på sig för Gustav Rydahl? Sannolikt Noah Hasa. Men det vill till att Rydahl omedelbart håller rätt god klass för att motivera det bytet.
Hur ska det gå med Roger Rönnberg?
Frölunda starka period är tio matcher lång. Inte fyra. Se själva.

NI SOM HAR Frölunda som laget i era hjärtan mår rätt gôtt nu, va? Med all rätt. Laget har spelat bra en längre tid, är bäst i SHL sedan man lyfte i Linköping. Det är dock mycket kvar. Allt ni kan vara säkra på är att det ser bra ut – just nu.

Här söndagskrönikan, som vanligt i form av tio tankar. Välkomna att läsa.

 

1. Det vill till att Rydahl snabbt är bra. 

Torsdag, Timrå–Frölunda, och ni som vill kan börja fundera på detta:

a) Var ska Gustav Rydahl in (för det ska han)?
b) Vem ska bort?

Roger Rönnberg sa redan inför Röglematchen att Rydahl hade startat om det var en slutspelsmatch. Nu får Karlstadkillen några dagar till, sedan – uppe i Medelpad – är det dags för comeback. Fyra centrar gör ett bra jobb, Rydahl ska in, David Edstrom vill också ta en plats. Tufft jobb för Frölundas tränarstab.

– Det trodde du inte att du skulle säga, va? skojade Roger Rönnberg och syftade på alla skriverier om klubbens svaga centersida.

Det är verkligen svårt, medgav Rönnberg, att plocka bort spelare som varit bra, men det kommer ske. Frölundatränaren förklarade:

– (Linus) Nässén gjorde det bra med Max (Friberg) och Malte (Strömwall) men (Mikael) Ruohomaa kanske kan lyfta den kedjan lite till. Jag tror att det är lite samma med ”Gurra”, han kommer kunna lyfta sin omgivning med sin fysik, sin storlek, vinna tekningar och så vidare.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ruohomaa, Rydahl, Nicklas Lasu – de tre känns gjutna. Sedan får vi se, vem av Erik Borg, Noah Hasa och David Edstrom blir nummer fyra mot Timrå? Förutsatt att Rydahl inte får några bakslag, givetvis. Jag hade inte flyttat Borg från Jere Innala och Jayden Halbgewachs. Inte just nu när trion är så bra, vi har sett det igen den här veckan. Bättre låta Rydahl ta Hasas plats, börja där, visa att han är bättre än 20-åringen, ta steg för steg och kanske jobba sig upp i hierarkin. Rydahls kapacitet är välkänd. Form är dock färskvara.

Det där med ”tufft jobb för Frölundas tränarstab”, jag menar det verkligen. Om jag varit tvungen att flytta på en center för att få in Gustav Rydahl, då hade det blivit Noah Hasa – men det hade gjort ont i mig. Så bra spelar lillebror Hasa just nu. Det vill till att Rydahl snabbt når en rätt hög kapacitet, så mycket kan vi slå fast.

Kul när de båda Enköpingsfostrade bröderna var högst inblandade i Frölundas 3–0-mål mot Rögle. Noah vann tekningen, Filip spelade fram till målskytten Linus Öberg.

 

2. Inga piller tycks hjälpa Rönnberg.

Roger Rönnberg mår säkert bra rent hockeytränarmässigt, hans Frölunda är ju ett rätt bra lag numera. Kroppsligt, där är det sämre. Jag vet inte hur länge jag hört honom rossla och hosta, tydligt påverkad på rösten.

– Sedan mitten av september, berättade Rönnberg när vi talades vid i fredags.

** Och ni har ändå en massa läkare att tillgå?
– Jag har fått alla piller som finns … Det måste vara något slags post-covid jag fått, det sitter här (pekfingret mot bröstkorgen).

Frölundatränaren stod över måndagsträningen, missar annars ytterst lite av Frölundas verksamhet, spelar till och med padel ibland, men … som han sa:

– Det är inte som förut.

Tummar hålls för snar bättring. Hälsan är det viktigaste vi har.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

3. Tålamod även hemma, laget är på allvar.

Jag gillade verkligen lördagsfajten mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium. Inramningen – men också spelet. Hårt och  rejält, domare som tillät fysiskt spel, två bra lag som ställde tuffa frågor till varandra, som verkligen utmanade – och så då två bra målvakter som slängde fram ena räddningen efter den andra.

Frans Tuohimaa lite bättre än Christoffer Rifalk.

Frölunda lite bättre än Rögle.

Inte mycket, lite är nyckelordet, men ändå.

Jag har i veckan imponerats av hur Frölunda på hemmaplan behållit sin smartness, sitt tålamod, spelat samma hockey som utanför Göteborg, räknat med att det skulle betala sig i längden. 5–0 på Örebro, 3–0 på Rögle – man får väl säga att det betalade sig rätt bra, till och med. Veckans viktigaste besked från Frölunda. Känslan är nu att laget är på allvar.

Fler goda poänger, jag var inne på dem i matchtexten men de tål kanske att upprepas:

1. Malte Strömwall fick göra mål även i fem mot fem. Straffmiss förra lördagen, en massa bra skottlägen och en massa chanser match efter match, nu har Frölundas spetsvärvning två mål på två kvällar. Utan att göra för mycket av detta – nog borde axlarna åka ner en liten bit. Maltes 1–0 mot Rögle, det kyliga avslutet, direkt matchavgörande i det läget. Lyfte Frölunda lika mycket som det sänkte Rögle.

2. Frasse är lika bra som Lasse. Nå, vi får väl se, men backupkeepern Frans Tuohimaa klev i alla fall in och upprepade Lasse Johanssons bedrift mot Örebro, storspelade och höll nollan. Värdefullt, så klart.

3. Linus Öberg behövde det där 3–0-målet. Han medgav att elva mållösa matcher varit en belastning, jag såg en formuppgång redan nere i Schweiz, nu kom lite belöning för vänersborgaren. Fler som hotar är bra för Frölunda.

 

4. Det vände i Linköping – se själva.

Det började borta mot LHC 28:e november, Frölunda var lite illa ute (tre förluster i rad, hade en ”undre halvan”-stämpel) men lyckades hitta ett fungerande sätt att spela på under den där perioden med fem bortamatcher i rad. Ända sedan dess har jag sett ett vuxet lag, ett smart lag, ett som inte alltid varit på topp, inte alltid vunnit, men – de senaste tio matcherna har verkligen markerat en stor förändring.

Titta på tabellen sedan dess, Frölunda har bäst poängsnitt av alla lag i SHL.

Kanske uttjatat nu, det här med att komma samman som lag, hitta en gemensam tro, större och bättre försvarsfokus, men … skulle det gå bra för Frölunda den här säsongen är det så lätt att hitta när det vände:

28:e november. I Linköping. 2–0.

## Före – ingen riktig ordning, det spretade i laget.

## Efter – ett kollektiv som spelarna bestämde sig för att tillhöra.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Sakta men säkert – inom tydliga ramar – har spelare såväl som spel blivit allt bättre. 23 poäng av 30. Minst sagt ett starkt facit. Det är lätt att stirra sig blind på Spengler Cup-effekten och gå bara på de fyra segrarna under 2024, men lyftet kom tidigare än så. Det första lyftet. Spännande att se om det finns ännu en nivå. Precis som det var alldeles för tidigt att under hösten skrika om hur uselt Frölunda var så är det nu för tidigt att förutspå succé. Långt kvar till slutspel – och det är där betyg sätts.

 

5. Vem fasen vill inte tjäna pengar?

För er som hänger med på Twitter är detta gammalt och redan sett, men … äh, jag tycker det är värt att upprepas. Alla svenska idrottare borde lära av Victor Ejdsell. Det är inte fult att vilja tjäna pengar. Stå för det. Folk fattar. Och de som inte gör det, de är inte värda att ta så mycket notis om.

 

6. Micke-juryn har en bit till beslut.

Mikael Ruohomaa hade en tystare match mot Rögle än mot Örebro. Jag vidhåller, det dröjer innan vi kan sätta något slags betyg på värvningen. Men det finns något där, tveklöst. Känslan från sidan är försiktigt positiv.

 

7. Unge Noah som en rutinerad gubbe.

Mer Noah Hasa, för inte bara spelar han bra hockey just nu, mot Rögle tekade han vasst också. Frölunda är sämst i ligan här, fixade 24–24 mot Rögle – och rätt mycket var det Noah Hasas förtjänst. Sex vunna tekningar av sju är snygga siffror. Mot slutet av matchen blev Hasa knätacklad (bilden nedan) av Brady Ferguson. Ingen fara med Frölundacentern, allt gick bra. Om någon undrade. Inte direkt någon ilska gentemot Ferguson heller. Sådant här händer i hockey.

Foto: TV4 (skärmdump)

 

8. NHL-kväll på MLK Day.

I morgon måndag är det Martin Luther King Day i USA. Många NHL-matcher börjar tidigt, Viaplay kör det här fräcka upplägget.

Ni kan njuta av svenskstjärnor som Rasmus Dahlin, Jesper Bratt och Elias Pettersson. Kanske också Leo Carlsson, HockeyNews.se berättade nyligen att det är comebackläge. Spelschemat (som förändrades efter Niklas Jihdes tweet) kan ni se här bredvid, faktiskt börjar en match redan 18.05, fyra 19.05 och en 21.05. Blir väl en mumsig måndag, eller vad säger ni?

 

9. Synd med Kalle – starkt av Växjö.

Det är för jäkla tråkigt det här med Kalle Kossila, opererad utan officiell tidsplan för när finländaren kan vara tillbaka. Oroväckande. Ändå tuffar Växjö på – utan SHL:s bäste center. Det är ta mig tusan imponerande.

ANNONS

 

10. Hockey väcker känslor …

Joel Lundqvist var, precis som jag, tveksam till att det verkligen skulle vara matchstraff på LHC:s Lance Bouma. Det fick Skellefteåbacken Jonathan Pudas att reagera.

Bouma är anmäld till DN. Det är även Rögles Brady Ferguson för bentacklingen på Noah Hasa.

TILLAGT 11.00: Både Ferguson och Bouma tilldelades två matchers avstängning.

***

Det var allt för den här gången. Tack till er som prenumererar – ha en riktigt skön söndag.

 

 

► Veckans sista dag, söndagskrönikan är här, handlar om Frölundas delikata centerdilemma, Roger Rönnbergs hosta och – inte minst – varför 28/11 är ett viktigt datum.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

På stora bilden jublar Malte Strömwall och Max Friberg. Små bilderna: Gustav Rydahl och Roger Rönnberg. Foto (matchbilden): TV4 (skärmdump)

Vem ska flytta på sig för Gustav Rydahl? Sannolikt Noah Hasa. Men det vill till att Rydahl omedelbart håller rätt god klass för att motivera det bytet.
Hur ska det gå med Roger Rönnberg?
Frölunda starka period är tio matcher lång. Inte fyra. Se själva.

NI SOM HAR Frölunda som laget i era hjärtan mår rätt gôtt nu, va? Med all rätt. Laget har spelat bra en längre tid, är bäst i SHL sedan man lyfte i Linköping. Det är dock mycket kvar. Allt ni kan vara säkra på är att det ser bra ut – just nu.

Här söndagskrönikan, som vanligt i form av tio tankar. Välkomna att läsa.

 

1. Det vill till att Rydahl snabbt är bra. 

Torsdag, Timrå–Frölunda, och ni som vill kan börja fundera på detta:

a) Var ska Gustav Rydahl in (för det ska han)?
b) Vem ska bort?

Roger Rönnberg sa redan inför Röglematchen att Rydahl hade startat om det var en slutspelsmatch. Nu får Karlstadkillen några dagar till, sedan – uppe i Medelpad – är det dags för comeback. Fyra centrar gör ett bra jobb, Rydahl ska in, David Edstrom vill också ta en plats. Tufft jobb för Frölundas tränarstab.

– Det trodde du inte att du skulle säga, va? skojade Roger Rönnberg och syftade på alla skriverier om klubbens svaga centersida.

Det är verkligen svårt, medgav Rönnberg, att plocka bort spelare som varit bra, men det kommer ske. Frölundatränaren förklarade:

– (Linus) Nässén gjorde det bra med Max (Friberg) och Malte (Strömwall) men (Mikael) Ruohomaa kanske kan lyfta den kedjan lite till. Jag tror att det är lite samma med ”Gurra”, han kommer kunna lyfta sin omgivning med sin fysik, sin storlek, vinna tekningar och så vidare.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ruohomaa, Rydahl, Nicklas Lasu – de tre känns gjutna. Sedan får vi se, vem av Erik Borg, Noah Hasa och David Edstrom blir nummer fyra mot Timrå? Förutsatt att Rydahl inte får några bakslag, givetvis. Jag hade inte flyttat Borg från Jere Innala och Jayden Halbgewachs. Inte just nu när trion är så bra, vi har sett det igen den här veckan. Bättre låta Rydahl ta Hasas plats, börja där, visa att han är bättre än 20-åringen, ta steg för steg och kanske jobba sig upp i hierarkin. Rydahls kapacitet är välkänd. Form är dock färskvara.

Det där med ”tufft jobb för Frölundas tränarstab”, jag menar det verkligen. Om jag varit tvungen att flytta på en center för att få in Gustav Rydahl, då hade det blivit Noah Hasa – men det hade gjort ont i mig. Så bra spelar lillebror Hasa just nu. Det vill till att Rydahl snabbt når en rätt hög kapacitet, så mycket kan vi slå fast.

Kul när de båda Enköpingsfostrade bröderna var högst inblandade i Frölundas 3–0-mål mot Rögle. Noah vann tekningen, Filip spelade fram till målskytten Linus Öberg.

 

2. Inga piller tycks hjälpa Rönnberg.

Roger Rönnberg mår säkert bra rent hockeytränarmässigt, hans Frölunda är ju ett rätt bra lag numera. Kroppsligt, där är det sämre. Jag vet inte hur länge jag hört honom rossla och hosta, tydligt påverkad på rösten.

– Sedan mitten av september, berättade Rönnberg när vi talades vid i fredags.

** Och ni har ändå en massa läkare att tillgå?
– Jag har fått alla piller som finns … Det måste vara något slags post-covid jag fått, det sitter här (pekfingret mot bröstkorgen).

Frölundatränaren stod över måndagsträningen, missar annars ytterst lite av Frölundas verksamhet, spelar till och med padel ibland, men … som han sa:

– Det är inte som förut.

Tummar hålls för snar bättring. Hälsan är det viktigaste vi har.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

3. Tålamod även hemma, laget är på allvar.

Jag gillade verkligen lördagsfajten mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium. Inramningen – men också spelet. Hårt och  rejält, domare som tillät fysiskt spel, två bra lag som ställde tuffa frågor till varandra, som verkligen utmanade – och så då två bra målvakter som slängde fram ena räddningen efter den andra.

Frans Tuohimaa lite bättre än Christoffer Rifalk.

Frölunda lite bättre än Rögle.

Inte mycket, lite är nyckelordet, men ändå.

Jag har i veckan imponerats av hur Frölunda på hemmaplan behållit sin smartness, sitt tålamod, spelat samma hockey som utanför Göteborg, räknat med att det skulle betala sig i längden. 5–0 på Örebro, 3–0 på Rögle – man får väl säga att det betalade sig rätt bra, till och med. Veckans viktigaste besked från Frölunda. Känslan är nu att laget är på allvar.

Fler goda poänger, jag var inne på dem i matchtexten men de tål kanske att upprepas:

1. Malte Strömwall fick göra mål även i fem mot fem. Straffmiss förra lördagen, en massa bra skottlägen och en massa chanser match efter match, nu har Frölundas spetsvärvning två mål på två kvällar. Utan att göra för mycket av detta – nog borde axlarna åka ner en liten bit. Maltes 1–0 mot Rögle, det kyliga avslutet, direkt matchavgörande i det läget. Lyfte Frölunda lika mycket som det sänkte Rögle.

2. Frasse är lika bra som Lasse. Nå, vi får väl se, men backupkeepern Frans Tuohimaa klev i alla fall in och upprepade Lasse Johanssons bedrift mot Örebro, storspelade och höll nollan. Värdefullt, så klart.

3. Linus Öberg behövde det där 3–0-målet. Han medgav att elva mållösa matcher varit en belastning, jag såg en formuppgång redan nere i Schweiz, nu kom lite belöning för vänersborgaren. Fler som hotar är bra för Frölunda.

 

4. Det vände i Linköping – se själva.

Det började borta mot LHC 28:e november, Frölunda var lite illa ute (tre förluster i rad, hade en ”undre halvan”-stämpel) men lyckades hitta ett fungerande sätt att spela på under den där perioden med fem bortamatcher i rad. Ända sedan dess har jag sett ett vuxet lag, ett smart lag, ett som inte alltid varit på topp, inte alltid vunnit, men – de senaste tio matcherna har verkligen markerat en stor förändring.

Titta på tabellen sedan dess, Frölunda har bäst poängsnitt av alla lag i SHL.

Kanske uttjatat nu, det här med att komma samman som lag, hitta en gemensam tro, större och bättre försvarsfokus, men … skulle det gå bra för Frölunda den här säsongen är det så lätt att hitta när det vände:

28:e november. I Linköping. 2–0.

## Före – ingen riktig ordning, det spretade i laget.

## Efter – ett kollektiv som spelarna bestämde sig för att tillhöra.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Sakta men säkert – inom tydliga ramar – har spelare såväl som spel blivit allt bättre. 23 poäng av 30. Minst sagt ett starkt facit. Det är lätt att stirra sig blind på Spengler Cup-effekten och gå bara på de fyra segrarna under 2024, men lyftet kom tidigare än så. Det första lyftet. Spännande att se om det finns ännu en nivå. Precis som det var alldeles för tidigt att under hösten skrika om hur uselt Frölunda var så är det nu för tidigt att förutspå succé. Långt kvar till slutspel – och det är där betyg sätts.

 

5. Vem fasen vill inte tjäna pengar?

För er som hänger med på Twitter är detta gammalt och redan sett, men … äh, jag tycker det är värt att upprepas. Alla svenska idrottare borde lära av Victor Ejdsell. Det är inte fult att vilja tjäna pengar. Stå för det. Folk fattar. Och de som inte gör det, de är inte värda att ta så mycket notis om.

 

6. Micke-juryn har en bit till beslut.

Mikael Ruohomaa hade en tystare match mot Rögle än mot Örebro. Jag vidhåller, det dröjer innan vi kan sätta något slags betyg på värvningen. Men det finns något där, tveklöst. Känslan från sidan är försiktigt positiv.

 

7. Unge Noah som en rutinerad gubbe.

Mer Noah Hasa, för inte bara spelar han bra hockey just nu, mot Rögle tekade han vasst också. Frölunda är sämst i ligan här, fixade 24–24 mot Rögle – och rätt mycket var det Noah Hasas förtjänst. Sex vunna tekningar av sju är snygga siffror. Mot slutet av matchen blev Hasa knätacklad (bilden nedan) av Brady Ferguson. Ingen fara med Frölundacentern, allt gick bra. Om någon undrade. Inte direkt någon ilska gentemot Ferguson heller. Sådant här händer i hockey.

Foto: TV4 (skärmdump)

 

8. NHL-kväll på MLK Day.

I morgon måndag är det Martin Luther King Day i USA. Många NHL-matcher börjar tidigt, Viaplay kör det här fräcka upplägget.

Ni kan njuta av svenskstjärnor som Rasmus Dahlin, Jesper Bratt och Elias Pettersson. Kanske också Leo Carlsson, HockeyNews.se berättade nyligen att det är comebackläge. Spelschemat (som förändrades efter Niklas Jihdes tweet) kan ni se här bredvid, faktiskt börjar en match redan 18.05, fyra 19.05 och en 21.05. Blir väl en mumsig måndag, eller vad säger ni?

 

9. Synd med Kalle – starkt av Växjö.

Det är för jäkla tråkigt det här med Kalle Kossila, opererad utan officiell tidsplan för när finländaren kan vara tillbaka. Oroväckande. Ändå tuffar Växjö på – utan SHL:s bäste center. Det är ta mig tusan imponerande.

ANNONS

 

10. Hockey väcker känslor …

Joel Lundqvist var, precis som jag, tveksam till att det verkligen skulle vara matchstraff på LHC:s Lance Bouma. Det fick Skellefteåbacken Jonathan Pudas att reagera.

Bouma är anmäld till DN. Det är även Rögles Brady Ferguson för bentacklingen på Noah Hasa.

TILLAGT 11.00: Både Ferguson och Bouma tilldelades två matchers avstängning.

***

Det var allt för den här gången. Tack till er som prenumererar – ha en riktigt skön söndag.

 

 

► Veckans sista dag, söndagskrönikan är här, handlar om Frölundas delikata centerdilemma, Roger Rönnbergs hosta och – inte minst – varför 28/11 är ett viktigt datum.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

På stora bilden jublar Malte Strömwall och Max Friberg. Små bilderna: Gustav Rydahl och Roger Rönnberg. Foto (matchbilden): TV4 (skärmdump)

Vem ska flytta på sig för Gustav Rydahl? Sannolikt Noah Hasa. Men det vill till att Rydahl omedelbart håller rätt god klass för att motivera det bytet.
Hur ska det gå med Roger Rönnberg?
Frölunda starka period är tio matcher lång. Inte fyra. Se själva.

NI SOM HAR Frölunda som laget i era hjärtan mår rätt gôtt nu, va? Med all rätt. Laget har spelat bra en längre tid, är bäst i SHL sedan man lyfte i Linköping. Det är dock mycket kvar. Allt ni kan vara säkra på är att det ser bra ut – just nu.

Här söndagskrönikan, som vanligt i form av tio tankar. Välkomna att läsa.

 

1. Det vill till att Rydahl snabbt är bra. 

Torsdag, Timrå–Frölunda, och ni som vill kan börja fundera på detta:

a) Var ska Gustav Rydahl in (för det ska han)?
b) Vem ska bort?

Roger Rönnberg sa redan inför Röglematchen att Rydahl hade startat om det var en slutspelsmatch. Nu får Karlstadkillen några dagar till, sedan – uppe i Medelpad – är det dags för comeback. Fyra centrar gör ett bra jobb, Rydahl ska in, David Edstrom vill också ta en plats. Tufft jobb för Frölundas tränarstab.

– Det trodde du inte att du skulle säga, va? skojade Roger Rönnberg och syftade på alla skriverier om klubbens svaga centersida.

Det är verkligen svårt, medgav Rönnberg, att plocka bort spelare som varit bra, men det kommer ske. Frölundatränaren förklarade:

– (Linus) Nässén gjorde det bra med Max (Friberg) och Malte (Strömwall) men (Mikael) Ruohomaa kanske kan lyfta den kedjan lite till. Jag tror att det är lite samma med ”Gurra”, han kommer kunna lyfta sin omgivning med sin fysik, sin storlek, vinna tekningar och så vidare.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ruohomaa, Rydahl, Nicklas Lasu – de tre känns gjutna. Sedan får vi se, vem av Erik Borg, Noah Hasa och David Edstrom blir nummer fyra mot Timrå? Förutsatt att Rydahl inte får några bakslag, givetvis. Jag hade inte flyttat Borg från Jere Innala och Jayden Halbgewachs. Inte just nu när trion är så bra, vi har sett det igen den här veckan. Bättre låta Rydahl ta Hasas plats, börja där, visa att han är bättre än 20-åringen, ta steg för steg och kanske jobba sig upp i hierarkin. Rydahls kapacitet är välkänd. Form är dock färskvara.

Det där med ”tufft jobb för Frölundas tränarstab”, jag menar det verkligen. Om jag varit tvungen att flytta på en center för att få in Gustav Rydahl, då hade det blivit Noah Hasa – men det hade gjort ont i mig. Så bra spelar lillebror Hasa just nu. Det vill till att Rydahl snabbt når en rätt hög kapacitet, så mycket kan vi slå fast.

Kul när de båda Enköpingsfostrade bröderna var högst inblandade i Frölundas 3–0-mål mot Rögle. Noah vann tekningen, Filip spelade fram till målskytten Linus Öberg.

 

2. Inga piller tycks hjälpa Rönnberg.

Roger Rönnberg mår säkert bra rent hockeytränarmässigt, hans Frölunda är ju ett rätt bra lag numera. Kroppsligt, där är det sämre. Jag vet inte hur länge jag hört honom rossla och hosta, tydligt påverkad på rösten.

– Sedan mitten av september, berättade Rönnberg när vi talades vid i fredags.

** Och ni har ändå en massa läkare att tillgå?
– Jag har fått alla piller som finns … Det måste vara något slags post-covid jag fått, det sitter här (pekfingret mot bröstkorgen).

Frölundatränaren stod över måndagsträningen, missar annars ytterst lite av Frölundas verksamhet, spelar till och med padel ibland, men … som han sa:

– Det är inte som förut.

Tummar hålls för snar bättring. Hälsan är det viktigaste vi har.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

3. Tålamod även hemma, laget är på allvar.

Jag gillade verkligen lördagsfajten mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium. Inramningen – men också spelet. Hårt och  rejält, domare som tillät fysiskt spel, två bra lag som ställde tuffa frågor till varandra, som verkligen utmanade – och så då två bra målvakter som slängde fram ena räddningen efter den andra.

Frans Tuohimaa lite bättre än Christoffer Rifalk.

Frölunda lite bättre än Rögle.

Inte mycket, lite är nyckelordet, men ändå.

Jag har i veckan imponerats av hur Frölunda på hemmaplan behållit sin smartness, sitt tålamod, spelat samma hockey som utanför Göteborg, räknat med att det skulle betala sig i längden. 5–0 på Örebro, 3–0 på Rögle – man får väl säga att det betalade sig rätt bra, till och med. Veckans viktigaste besked från Frölunda. Känslan är nu att laget är på allvar.

Fler goda poänger, jag var inne på dem i matchtexten men de tål kanske att upprepas:

1. Malte Strömwall fick göra mål även i fem mot fem. Straffmiss förra lördagen, en massa bra skottlägen och en massa chanser match efter match, nu har Frölundas spetsvärvning två mål på två kvällar. Utan att göra för mycket av detta – nog borde axlarna åka ner en liten bit. Maltes 1–0 mot Rögle, det kyliga avslutet, direkt matchavgörande i det läget. Lyfte Frölunda lika mycket som det sänkte Rögle.

2. Frasse är lika bra som Lasse. Nå, vi får väl se, men backupkeepern Frans Tuohimaa klev i alla fall in och upprepade Lasse Johanssons bedrift mot Örebro, storspelade och höll nollan. Värdefullt, så klart.

3. Linus Öberg behövde det där 3–0-målet. Han medgav att elva mållösa matcher varit en belastning, jag såg en formuppgång redan nere i Schweiz, nu kom lite belöning för vänersborgaren. Fler som hotar är bra för Frölunda.

 

4. Det vände i Linköping – se själva.

Det började borta mot LHC 28:e november, Frölunda var lite illa ute (tre förluster i rad, hade en ”undre halvan”-stämpel) men lyckades hitta ett fungerande sätt att spela på under den där perioden med fem bortamatcher i rad. Ända sedan dess har jag sett ett vuxet lag, ett smart lag, ett som inte alltid varit på topp, inte alltid vunnit, men – de senaste tio matcherna har verkligen markerat en stor förändring.

Titta på tabellen sedan dess, Frölunda har bäst poängsnitt av alla lag i SHL.

Kanske uttjatat nu, det här med att komma samman som lag, hitta en gemensam tro, större och bättre försvarsfokus, men … skulle det gå bra för Frölunda den här säsongen är det så lätt att hitta när det vände:

28:e november. I Linköping. 2–0.

## Före – ingen riktig ordning, det spretade i laget.

## Efter – ett kollektiv som spelarna bestämde sig för att tillhöra.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Sakta men säkert – inom tydliga ramar – har spelare såväl som spel blivit allt bättre. 23 poäng av 30. Minst sagt ett starkt facit. Det är lätt att stirra sig blind på Spengler Cup-effekten och gå bara på de fyra segrarna under 2024, men lyftet kom tidigare än så. Det första lyftet. Spännande att se om det finns ännu en nivå. Precis som det var alldeles för tidigt att under hösten skrika om hur uselt Frölunda var så är det nu för tidigt att förutspå succé. Långt kvar till slutspel – och det är där betyg sätts.

 

5. Vem fasen vill inte tjäna pengar?

För er som hänger med på Twitter är detta gammalt och redan sett, men … äh, jag tycker det är värt att upprepas. Alla svenska idrottare borde lära av Victor Ejdsell. Det är inte fult att vilja tjäna pengar. Stå för det. Folk fattar. Och de som inte gör det, de är inte värda att ta så mycket notis om.

 

6. Micke-juryn har en bit till beslut.

Mikael Ruohomaa hade en tystare match mot Rögle än mot Örebro. Jag vidhåller, det dröjer innan vi kan sätta något slags betyg på värvningen. Men det finns något där, tveklöst. Känslan från sidan är försiktigt positiv.

 

7. Unge Noah som en rutinerad gubbe.

Mer Noah Hasa, för inte bara spelar han bra hockey just nu, mot Rögle tekade han vasst också. Frölunda är sämst i ligan här, fixade 24–24 mot Rögle – och rätt mycket var det Noah Hasas förtjänst. Sex vunna tekningar av sju är snygga siffror. Mot slutet av matchen blev Hasa knätacklad (bilden nedan) av Brady Ferguson. Ingen fara med Frölundacentern, allt gick bra. Om någon undrade. Inte direkt någon ilska gentemot Ferguson heller. Sådant här händer i hockey.

Foto: TV4 (skärmdump)

 

8. NHL-kväll på MLK Day.

I morgon måndag är det Martin Luther King Day i USA. Många NHL-matcher börjar tidigt, Viaplay kör det här fräcka upplägget.

Ni kan njuta av svenskstjärnor som Rasmus Dahlin, Jesper Bratt och Elias Pettersson. Kanske också Leo Carlsson, HockeyNews.se berättade nyligen att det är comebackläge. Spelschemat (som förändrades efter Niklas Jihdes tweet) kan ni se här bredvid, faktiskt börjar en match redan 18.05, fyra 19.05 och en 21.05. Blir väl en mumsig måndag, eller vad säger ni?

 

9. Synd med Kalle – starkt av Växjö.

Det är för jäkla tråkigt det här med Kalle Kossila, opererad utan officiell tidsplan för när finländaren kan vara tillbaka. Oroväckande. Ändå tuffar Växjö på – utan SHL:s bäste center. Det är ta mig tusan imponerande.

ANNONS

 

10. Hockey väcker känslor …

Joel Lundqvist var, precis som jag, tveksam till att det verkligen skulle vara matchstraff på LHC:s Lance Bouma. Det fick Skellefteåbacken Jonathan Pudas att reagera.

Bouma är anmäld till DN. Det är även Rögles Brady Ferguson för bentacklingen på Noah Hasa.

TILLAGT 11.00: Både Ferguson och Bouma tilldelades två matchers avstängning.

***

Det var allt för den här gången. Tack till er som prenumererar – ha en riktigt skön söndag.

 

 

► Veckans sista dag, söndagskrönikan är här, handlar om Frölundas delikata centerdilemma, Roger Rönnbergs hosta och – inte minst – varför 28/11 är ett viktigt datum.
► Tio tankar. Långt fler bokstäver. Välkomna.

På stora bilden jublar Malte Strömwall och Max Friberg. Små bilderna: Gustav Rydahl och Roger Rönnberg. Foto (matchbilden): TV4 (skärmdump)

Vem ska flytta på sig för Gustav Rydahl? Sannolikt Noah Hasa. Men det vill till att Rydahl omedelbart håller rätt god klass för att motivera det bytet.
Hur ska det gå med Roger Rönnberg?
Frölunda starka period är tio matcher lång. Inte fyra. Se själva.

NI SOM HAR Frölunda som laget i era hjärtan mår rätt gôtt nu, va? Med all rätt. Laget har spelat bra en längre tid, är bäst i SHL sedan man lyfte i Linköping. Det är dock mycket kvar. Allt ni kan vara säkra på är att det ser bra ut – just nu.

Här söndagskrönikan, som vanligt i form av tio tankar. Välkomna att läsa.

 

1. Det vill till att Rydahl snabbt är bra. 

Torsdag, Timrå–Frölunda, och ni som vill kan börja fundera på detta:

a) Var ska Gustav Rydahl in (för det ska han)?
b) Vem ska bort?

Roger Rönnberg sa redan inför Röglematchen att Rydahl hade startat om det var en slutspelsmatch. Nu får Karlstadkillen några dagar till, sedan – uppe i Medelpad – är det dags för comeback. Fyra centrar gör ett bra jobb, Rydahl ska in, David Edstrom vill också ta en plats. Tufft jobb för Frölundas tränarstab.

– Det trodde du inte att du skulle säga, va? skojade Roger Rönnberg och syftade på alla skriverier om klubbens svaga centersida.

Det är verkligen svårt, medgav Rönnberg, att plocka bort spelare som varit bra, men det kommer ske. Frölundatränaren förklarade:

– (Linus) Nässén gjorde det bra med Max (Friberg) och Malte (Strömwall) men (Mikael) Ruohomaa kanske kan lyfta den kedjan lite till. Jag tror att det är lite samma med ”Gurra”, han kommer kunna lyfta sin omgivning med sin fysik, sin storlek, vinna tekningar och så vidare.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ruohomaa, Rydahl, Nicklas Lasu – de tre känns gjutna. Sedan får vi se, vem av Erik Borg, Noah Hasa och David Edstrom blir nummer fyra mot Timrå? Förutsatt att Rydahl inte får några bakslag, givetvis. Jag hade inte flyttat Borg från Jere Innala och Jayden Halbgewachs. Inte just nu när trion är så bra, vi har sett det igen den här veckan. Bättre låta Rydahl ta Hasas plats, börja där, visa att han är bättre än 20-åringen, ta steg för steg och kanske jobba sig upp i hierarkin. Rydahls kapacitet är välkänd. Form är dock färskvara.

Det där med ”tufft jobb för Frölundas tränarstab”, jag menar det verkligen. Om jag varit tvungen att flytta på en center för att få in Gustav Rydahl, då hade det blivit Noah Hasa – men det hade gjort ont i mig. Så bra spelar lillebror Hasa just nu. Det vill till att Rydahl snabbt når en rätt hög kapacitet, så mycket kan vi slå fast.

Kul när de båda Enköpingsfostrade bröderna var högst inblandade i Frölundas 3–0-mål mot Rögle. Noah vann tekningen, Filip spelade fram till målskytten Linus Öberg.

 

2. Inga piller tycks hjälpa Rönnberg.

Roger Rönnberg mår säkert bra rent hockeytränarmässigt, hans Frölunda är ju ett rätt bra lag numera. Kroppsligt, där är det sämre. Jag vet inte hur länge jag hört honom rossla och hosta, tydligt påverkad på rösten.

– Sedan mitten av september, berättade Rönnberg när vi talades vid i fredags.

** Och ni har ändå en massa läkare att tillgå?
– Jag har fått alla piller som finns … Det måste vara något slags post-covid jag fått, det sitter här (pekfingret mot bröstkorgen).

Frölundatränaren stod över måndagsträningen, missar annars ytterst lite av Frölundas verksamhet, spelar till och med padel ibland, men … som han sa:

– Det är inte som förut.

Tummar hålls för snar bättring. Hälsan är det viktigaste vi har.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

3. Tålamod även hemma, laget är på allvar.

Jag gillade verkligen lördagsfajten mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium. Inramningen – men också spelet. Hårt och  rejält, domare som tillät fysiskt spel, två bra lag som ställde tuffa frågor till varandra, som verkligen utmanade – och så då två bra målvakter som slängde fram ena räddningen efter den andra.

Frans Tuohimaa lite bättre än Christoffer Rifalk.

Frölunda lite bättre än Rögle.

Inte mycket, lite är nyckelordet, men ändå.

Jag har i veckan imponerats av hur Frölunda på hemmaplan behållit sin smartness, sitt tålamod, spelat samma hockey som utanför Göteborg, räknat med att det skulle betala sig i längden. 5–0 på Örebro, 3–0 på Rögle – man får väl säga att det betalade sig rätt bra, till och med. Veckans viktigaste besked från Frölunda. Känslan är nu att laget är på allvar.

Fler goda poänger, jag var inne på dem i matchtexten men de tål kanske att upprepas:

1. Malte Strömwall fick göra mål även i fem mot fem. Straffmiss förra lördagen, en massa bra skottlägen och en massa chanser match efter match, nu har Frölundas spetsvärvning två mål på två kvällar. Utan att göra för mycket av detta – nog borde axlarna åka ner en liten bit. Maltes 1–0 mot Rögle, det kyliga avslutet, direkt matchavgörande i det läget. Lyfte Frölunda lika mycket som det sänkte Rögle.

2. Frasse är lika bra som Lasse. Nå, vi får väl se, men backupkeepern Frans Tuohimaa klev i alla fall in och upprepade Lasse Johanssons bedrift mot Örebro, storspelade och höll nollan. Värdefullt, så klart.

3. Linus Öberg behövde det där 3–0-målet. Han medgav att elva mållösa matcher varit en belastning, jag såg en formuppgång redan nere i Schweiz, nu kom lite belöning för vänersborgaren. Fler som hotar är bra för Frölunda.

 

4. Det vände i Linköping – se själva.

Det började borta mot LHC 28:e november, Frölunda var lite illa ute (tre förluster i rad, hade en ”undre halvan”-stämpel) men lyckades hitta ett fungerande sätt att spela på under den där perioden med fem bortamatcher i rad. Ända sedan dess har jag sett ett vuxet lag, ett smart lag, ett som inte alltid varit på topp, inte alltid vunnit, men – de senaste tio matcherna har verkligen markerat en stor förändring.

Titta på tabellen sedan dess, Frölunda har bäst poängsnitt av alla lag i SHL.

Kanske uttjatat nu, det här med att komma samman som lag, hitta en gemensam tro, större och bättre försvarsfokus, men … skulle det gå bra för Frölunda den här säsongen är det så lätt att hitta när det vände:

28:e november. I Linköping. 2–0.

## Före – ingen riktig ordning, det spretade i laget.

## Efter – ett kollektiv som spelarna bestämde sig för att tillhöra.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Sakta men säkert – inom tydliga ramar – har spelare såväl som spel blivit allt bättre. 23 poäng av 30. Minst sagt ett starkt facit. Det är lätt att stirra sig blind på Spengler Cup-effekten och gå bara på de fyra segrarna under 2024, men lyftet kom tidigare än så. Det första lyftet. Spännande att se om det finns ännu en nivå. Precis som det var alldeles för tidigt att under hösten skrika om hur uselt Frölunda var så är det nu för tidigt att förutspå succé. Långt kvar till slutspel – och det är där betyg sätts.

 

5. Vem fasen vill inte tjäna pengar?

För er som hänger med på Twitter är detta gammalt och redan sett, men … äh, jag tycker det är värt att upprepas. Alla svenska idrottare borde lära av Victor Ejdsell. Det är inte fult att vilja tjäna pengar. Stå för det. Folk fattar. Och de som inte gör det, de är inte värda att ta så mycket notis om.

 

6. Micke-juryn har en bit till beslut.

Mikael Ruohomaa hade en tystare match mot Rögle än mot Örebro. Jag vidhåller, det dröjer innan vi kan sätta något slags betyg på värvningen. Men det finns något där, tveklöst. Känslan från sidan är försiktigt positiv.

 

7. Unge Noah som en rutinerad gubbe.

Mer Noah Hasa, för inte bara spelar han bra hockey just nu, mot Rögle tekade han vasst också. Frölunda är sämst i ligan här, fixade 24–24 mot Rögle – och rätt mycket var det Noah Hasas förtjänst. Sex vunna tekningar av sju är snygga siffror. Mot slutet av matchen blev Hasa knätacklad (bilden nedan) av Brady Ferguson. Ingen fara med Frölundacentern, allt gick bra. Om någon undrade. Inte direkt någon ilska gentemot Ferguson heller. Sådant här händer i hockey.

Foto: TV4 (skärmdump)

 

8. NHL-kväll på MLK Day.

I morgon måndag är det Martin Luther King Day i USA. Många NHL-matcher börjar tidigt, Viaplay kör det här fräcka upplägget.

Ni kan njuta av svenskstjärnor som Rasmus Dahlin, Jesper Bratt och Elias Pettersson. Kanske också Leo Carlsson, HockeyNews.se berättade nyligen att det är comebackläge. Spelschemat (som förändrades efter Niklas Jihdes tweet) kan ni se här bredvid, faktiskt börjar en match redan 18.05, fyra 19.05 och en 21.05. Blir väl en mumsig måndag, eller vad säger ni?

 

9. Synd med Kalle – starkt av Växjö.

Det är för jäkla tråkigt det här med Kalle Kossila, opererad utan officiell tidsplan för när finländaren kan vara tillbaka. Oroväckande. Ändå tuffar Växjö på – utan SHL:s bäste center. Det är ta mig tusan imponerande.

ANNONS

 

10. Hockey väcker känslor …

Joel Lundqvist var, precis som jag, tveksam till att det verkligen skulle vara matchstraff på LHC:s Lance Bouma. Det fick Skellefteåbacken Jonathan Pudas att reagera.

Bouma är anmäld till DN. Det är även Rögles Brady Ferguson för bentacklingen på Noah Hasa.

TILLAGT 11.00: Både Ferguson och Bouma tilldelades två matchers avstängning.

***

Det var allt för den här gången. Tack till er som prenumererar – ha en riktigt skön söndag.

 

 

60 Kommentarer

 1. Bra tankar! Inte lätt för Rydahl att peta någon just nu. Trodde inte att Edstrom skulle hamna utanför laget men så kan det bli. Man spelar väldigt stabilt just nu men även offensiven har fått sig ett lyft.

  Blir nog 2-3 matcher på Brady? Inte meningen så klart men tacklingen är väldigt ful och tar klockrent på knät på Hasa. Rena rötan att det inte blev en skada där.

  • Inte meningen! Man får ju hoppas på det men en mer överlagd, medveten knätackling får man leta efter. Återigen ser jag att min, din (i denna tråd) och Lemans (vanliga domar-) uppfattningar skiljer sig väsentligt. Det är väl OK, glad att DN ändå såg det ”fula” i Brady´s tackling. Klart farlig. Tolsa fick en sådan i en försäsongsmatch – way back when – och blev borta i nästan två månader. Fegt av Brady, over and out!

 2. Är imponerad av den förändring som man har lyckats med. Från osäkra, mjuka och virriga till säkra, hårda och strukturerade.
  Gillar hur man fast än dåliga perioder i matcherna (10 min mot Örebro och 20 min mot Rögle) kan vända tillbaka matcherna till egen fördel.
  Bra att ha en bred trupp, skador kommer alltid.

 3. Som mitt första inlägg vill jag börja med att tacka för en grymt bra sajt – väldigt kul att följa det du rapporterar och dina åsikter, Leman.

  För det andra: det var längesedan man (eller i alla fall jag) hörde något om Mats Rosseli Olsen. Har du hört något om hans status? Hur mår han? Hur går rehabiliteringen?

  • Det går inget vidare. Så får man nog kalla det. Han har ju inte kunnat studsa tillbaka efter sitt senaste bakslag.
   Tusen tack för fint beröm, Kriham. 🙂

   • Trist, men MRO får nog räkna med att kasta in handduken gällande hockeyn. Allt annat känns rent ut sagt dumdristigt.

  • Om du läste texten så såg du kanske att han kunde ha spelat redan i går om det varit slutspelshockey. Comeback på torsdag om inget oförutsett inträffar.

 4. HL, du är inte ensam om att tycka att det tar emot om det nu blir Noah Hasa som får lämna plats för Rydahl. Hasa har varit bra ett bra tag nu. Jag gillar honom skarpt. Problemet är som du skriver att lasu och Micke är givna och så som Borg har spelat, den kedjan har varit bra, så kan man inte flytta på honom heller. Du brukar ha ett engelskt uttryck som jag tar på svenska, om det inte är trasigt, fixa det inte… Egentligen så tycker jag inte att man ska ändra något men en spelar som Rydahl kan man ju inte ha utanför laget.

  • Skillnaden mellan Borg o lillebror Hasa är att Hasa gör sina medspelare bättre, Borg blir bättre av att han spelar med Halbgewachs o Innala. Det är inte Borg som bär den linan det gör Innala. Rydahl kommer inte spela i fjärde. Man sätter inte 300k i månaden i fjärde linan. Då kan han lika gärna sitta på läktarn. Däremot kan Edstrom gå in bredvid Hasa o Öberg.

 5. Om inget oförutsett inträffar under veckan borde väl Öberg – Rydahl – Nässén utgöra en kedja på torsdag? Tydligt att Stenberg inte riktigt är redo för SHL än.

   • Förutsättningarna var välkanske inte de bästa med tappen av Abols, Leo Carlsson och Näkyvä, som inte heller ersatts. Hedberg är högst kapabel SHL tränare tror jag men hade inga resurser att lyckas. Märkligt beslut att ta först efter Malmömatchen som det verkar ha gjorts? Nåja.

 6. Kul detalj från igår : Bichsel försöker trycka till Folin . Folin spänner emot och Bichsel åker till båset med uppenbara smärtor ! Tror han undvek Flolin resten av matchen 🙂 Folin är lika hård som Bohusläns granit 💪

 7. Rydahl ska ju givetvis inte vara utanför laget, hans tyngd och spel är ju ovärderlig.
  Kan inte peta Borg, så Hasa, Stenberg och Edstrom lär väl lämna plats.

  • Stenberg är inte center. Det är Rydahl. Edstrom är inte en av fyra centrar just nu, inte heller han kan ”lämna plats” åt Rydahl.

   • Finns ju dom som kan spela på flera positioner, som tex Nässèn, kan gå center och vinge. Då menar jag att om man flyttar på Nässèn, till kanten, bör ju Stenberg få vila.

    • Ja, självklart kan det bli så att Nässén kan ta Stenbergs plats. Absolut. Men detta har inget med Rydahls inträde i laget att göra.

  • Ska Frölunda gå långt behöver man en Rydahl som är relativt hel och i matchform. Hasa har varit bra men han får nog flytta på sig. Frågan är vad man ska göra med Edstrom nu när det är hårdare konkurrens om centerplatserna.

  • Svår situation, men Rydahl är värvad som en toppcenter, sedan kan man tycka vad man vill om det, men han lär inte hamna utanför då han varit borta pga skada och inte prestation.

   • Japp. Är det en bra spelare som åker på skador och andra tar chansen och gör det riktigt bra känns det galet sätta denne åt sidan eller hamna längre ner. Rydahl är bra men ska visa han ska ha platsen också.

    • Japp, och det kommer han att visa genom att få speltid medan någon får stå åt sidan eller hamna längre ner. Det är så det funkar.

  • Alla dagar i veckan går en frisk Rydahl in i laget.
   Kan han visa samma formpil som Klingberg så har vi gott om elaka spelare för ett slutspel. 🙂

 8. För dem som följer Frölunda är 69:- i månaden för denna bevakning en jävla ”bargain”. Bra grejer varje dag. Ville bara säga det. Ingen hejarklacksjournalistik. Kritisk granskning. Nej, ingen bad mig att göra denna PR. Eget initiativ. Trevlig söndag.

  • Hade jag inte trott heller (att du var ombedd). Du är – precis som Leman – kritisk när DU har avvikande åsikter. I min värl =; idén med denna ”site”. Kul också när du ger ”credd” till VÅR eminente skribent 🙂

 9. Öberg – Rydahl – Innala hade jag velat se. Jag tror inte på Borg över tid och jag tror att Öberg har en större uppsida än Hårvax

 10. Ruohomaa påminner ju lite om Rydahl kanske lite bättre spelsinne och bättre med klubban men sämre fysik och fart. Tja det är väl en Rydahl i full form som går före om inte Ruohomaa kan få lite bättre fart och fysik innan slutspelet…

 11. Petter Stordalen köper namnet på Friends arena för 100 mille.
  Strawberry Arena.
  Bättre han hade satsat dom pengarna på hockeyarenan i Göteborg.

 12. Ferguson i Rögle fick bara 2 matchers avstängning??
  Disciplinnämnden måste ätit jävligt mycket pepparkakor över jul och nyår

  • Det är som vanligt med deras beslut, grov inkosekvens. En av de fulare knätacklingarna på länge, klart värre än de som var förra säsongen som renderade i hårdare bestraffning, men tombola-nämnden förnekar sig inte. Det har varit på tapeten länge att få in en nämnd enbart beståendes av gamla spelare med adekvata kunskaper gällande hockey, och inte en massa skrivbordsjurister.

 13. Jag är ytterst tveksam till att Rydahl är 100%. Så då ser jag ingen anledning (i dagsläget) till varför han ska spela.

  • Jag tror inte man hade slängt in Rydahl om han inte var spelbar. Speciellt inte i ett läge när man har råd att vila honom med tanke på hur laget spelar just nu.

   • Det är där som jag har mina funderingar. Spelbar, absolut. MEN är han 100%? Högst tveksam. Och då tycker jag det är bättre han fortsatt vilar, rehabar och stärker upp sig.
    Eller vill de rentav prova nu för att ta ev bakslag.
    MEN jag hade hellre sett honom stå över i dagsläget!

 14. Blir huvudbry för Rönnberg vem som ska spela. Frasse kanske fortsätter spika igen kassen också. 🙂.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt