Tio tankar, bland annat om heta Frölundafrågor, SHL-dramat och Nicke Nyfiken

Tio tankar, bland annat om heta Frölundafrågor, SHL-dramat och Nicke Nyfiken

Tio tankar, bland annat om heta Frölundafrågor, SHL-dramat och Nicke Nyfiken

Tio tankar, bland annat om heta Frölundafrågor, SHL-dramat och Nicke Nyfiken

► Tio tankar, dagen efter att Frölundas herrar visade klassen i Dalarna och damerna gjorde sista jobbet före allvaret.
► Har SHL någonsin haft en så dramatisk avslutning? Är Frölundas herrar fågel eller fisk? Kommer Frölundas damer förlora någon match på sin väg till SDHL? C More-profilen som ger mervärde. Det är lite av vad ni bjuds på i dag.

Frölundajubel i båset efter Loui Erikssons PP-mål mot Leksand. Niklas Wikegård är också med på ett hörn i texten,. Foto: C MORE (skärmdump)

Vilken rysare SHL är den här säsongen. Är det inte grymt häftigt?
Två heta frågor:
Kan Frölundas herrar vara så här bra på mer regelbunden basis?
Kommer Frölundas damer förlora någon match på vägen till SDHL?

(den här texten är upplåst ett litet tag för att icke-betalande läsare ska få chansen att se vad de går miste om; klicka här för att prenumerera)

MEDAN SDHL-PLATSEN I princip kunnat räknas in ända sedan Göteborg HC drog sig ur (Frölunda behöver bara vara bättre än division I-kollegan Skellefteå för att gå upp) så har topp 6-platsen i SHL känts hotad länge.

I torsdags åkte Frölunda ner under strecket. Lördag eftermiddag klättrade man upp ett pinnhål igen, detta efter en imponerande insats som ni kunde läsa om i krönikan nedan.

Här lite mer eftertänksamt söndagssnack, som vanligt i form av ”tio tankar.”

 

1. Grattis, SHL– ni fick ett drama.

Med två omgångar kvar är det superspännande i princip överallt i tabellen.

Botten: HV71 och Brynäs på samma poäng, vilket lag ska tvingas möta Malmö i skräckkvalet? Det här är som för två år sedan – fast ett steg tidigare, så att säga. Den gången vann Brynäs, nu tror jag HV fixar det, trots förlusten i går. Linköping kan faktiskt inte andas ut än, men det ska väl mycket till om …

Slutspelsjakten: Linköping (67) har fortfarande hugg på Luleå (70), fördel Norrbotten – men inte uppgivet i Östergötland.

Topp 6-jakten: Oskarshamn (78), Frölunda (78), Timrå (75) och Leksand (74) – dramat rullar vidare på tisdag.

Topp 4-jakten: Örebro (80) tog en viktig tvåa i Luleå men Oskarshamn och Frölunda är bara två pinnar efter. Örebro har Rögle och Skellefteå kvar. Topp 4, det vet ni, det handlar om att få en eventuell kvartsfinal 7 på hemmaplan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Seriesegern: Skellefteå och Växjö på samma poäng (96), egentligen spelar det väl inte så jättestor roll, etta eller tvåa, men visst … favör av en avgörande finalmatch på hemmaplan, plus den där seriesegrarmiljonen som väl fortsatt delas ut.

Ärligt talat, jag minns faktiskt inte att hela SHL varit så här het in i kaklet. Försök tippa, den som kan. Jag avstår.

 

2. Fågel eller fisk?

Jag imponerades av Frölundas insats i Leksand, spelmässigt följde man upp den länge fina matchen mot Malmö, vi såg allt det där som var viktigt, nämligen:

## ”Fem man bild”, ett lag som satt ihop.

## Hårt och rejält, enkelt spel i försvarszonen – man gav också Lasse Johansson utmärkt hjälp.

## Attackmentalitet i anfallsspelet.

Två matcher återstår, båda på hemmaplan, först mot oberäkneliga Oskarshamn, sedan mot ett Färjestad som fortsatt har skadeproblem. Det går absolut att se Frölunda ta sex poäng, med lite hjälp smita förbi Örebro och nypa fjärdeplatsen. Plötsligt är då det här supportersågade laget i en bra situation inför slutspelet.

Men låt oss vara ärliga, man kan lika gärna tänka sig att efter två utmärkta matcher kommer två sämre, inte nödvändigtvis bottennapp men ändå två nollpoängare. I det läget är det nog en oviss åttondelsfinal som väntar, kanske också ett snabbt slut på säsongen.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jättespännande, tycker jag, att bänka sig i Scandinavium tisdag/torsdag. Har Frölunda hittat något beständigt eller är det rasrisk ännu en gång?

Jag vågar inte gissa. Men gör det gärna ni.

 

3. Avgående kaptenen.

Vilket kanonskott han slog till med på Erik Borgs fina passning, Joel Lundqvist. Det kom lite i skymundan i och med att det betydde 4–0 i ett läge där Leksandsmatchen var avgjord – men helt klart är det värt att se fullträffen igen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

 

4. Blivande kaptenen.

Efter 0+1 på de fem föregående matcherna har Nicklas Lasu 2+0 på de två senaste. Inte så att Lasus roll primärt är målskyttens, men utan att någonsin vara dålig så har den Mölndalsfostrade 31:an växlat upp på slutet. Hela uppträdandet, hela attityden, andas slutspel.

Loui Eriksson kom in som utmärkt komplement till Lasu och Mats Rosseli Olsen (som gjorde sin bästa match efter comebacken). Loui är ingen flashig spelare som för sju, åtta, tio år sedan, men studera honom gärna, han fattar knappt ett felbeslut under 60 minuter. Är det sedan matchbilder där det blir mycket spel runt motståndarkassen, då är han extra nyttig. PP-målet, där var veteranen iskall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Blivande kaptenen? Ja, Nicklas Lasu torde vara given som Joel Lundqvists ersättare. Max Friberg är en hetsporre, en vass forward som jag inte tycker ska tyngas av ett ”C”, han ska fullt ut fokusera på sin hockey, fortsätta utveckla offensiven. Christian Folin är ett alternativ, men Lasu känns ändå gjuten i min bok.

 

5. Äntligen gäller det något.

AIK (SDHL) och Skellefteå (division I), där har ni Frölundas motståndare när den avgörande kvalserien äntligen drar igång – efter femtielva utklassningssegrar den här vintern. Frölundas mål var att omedelbart gå upp i SDHL, värvade spelarna för att lösa uppgiften, och det är ju inget snack – nästa säsong kommer Michelle Karvinen och de andra tjejerna få möta Luleå och Brynäs istället för Troja-Ljungby och Hvidovre. Lite skillnad, det.

Vad jag är mest nyfiken på är detta:

Kommer Frölunda förlora någon match på sin väg till SDHL? Är SHL-jumbon AIK så bra? Sannolikt inte. Nå, det spelar ingen roll, två av tre lag går upp, Skellefteå lär inte röra Frölunda, så … det är mest min nyfikenhet det handlar om.

C More ska sända kvalserien, så här spelas den:

  9/3: AIK–Skellefteå (19.00)
11/3: Skellefteå–Frölunda (12.00)
13/3: Frölunda–AIK (19.00)
15/3: Skellefteå–AIK (19.00)
17/3: Frölunda–Skellefteå (19.00)
19/3: AIK–Skellefteå (12.00)

 

6. Fascinerande, eller hur?

Att studsa tillbaka efter plattmatcherna mot Brynäs och Skellefteå – imponerande.

Att studsa tillbaka efter chockavslutningen mot Malmö – imponerande.

ANNONS

Plötsligt såg vi allt annat än sköra psyken hos Joel Lundqvist & Co. Men nog är det märkligt ändå, att jämföra spelet mot Leksand och Malmö med det mot Brynäs och Skellefteå, eller för den delen HV71 borta den där gången – det är som att jämföra Donald Trump med Magdalena Andersson, vått med torrt, sött med salt, ja … vad ni vill.

Visst, inget lag är på topp varje kväll under en lång serie – men så enormt stora skillnader i attityd och uppträdande? Jag fascineras av sådant.

 

Niklas Wikegård. Foto: C MORE

7. Nicke Nyfiken.

Jag älskar verkligen att se hockey när Niklas Wikegård står mellan båsen och agerar expert, bisittare, kalla’t vad ni vill. Fullständigt överlägsen på C More i den rollen. Ständigt nyfiken, engagerad, kommer med bra analyser, ställer bra frågor till spelare/tränare i skön ton. Niklas ger ett mervärde till varje match jag ser.

 

8. Ryan Lasch

Hörde ryktesvägen att hans fru var krasslig igen. I så fall, jag upprepar från ljudklippet direkt efter matchen i går:

Hyr ett hotellrum åt amerikanen.

Håll honom isolerad från frugan.

Om, alltså  …

På ett lite allvarligare plan så är det lätt att se vilken kick Frölunda fått av att ha sin stjärnamerikan tillbaka på en klart högre nivå än tidigare under säsongen. Han ser stark ut, Ryan Lasch. Het, aggressiv, hittar spännande lösningar. Det tycks dessutom ha varit ett bra drag av tränarna att sätta Lasch med gamle parhästen Joel Lundqvist. De gillar varandra, de där två.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Lasch är trea  bland SHL:s importer genom tiderna, detta enligt C Mores jury. Tvåa Juha Riihijärvi. Etta Jarmo Myllys.

 

9. Andreas Borgman

Den där foten är lömsk, plötsligt kanske den viker sig igen, men stjärnbacken har absolut sett rörligare ut på slutet, mer fri i sin åkning. Skulle det vara fortsatt formpil upp här, allt mindre fotfel, ni förstår själva vad det betyder.

 

10. How Swede It Is.

Klicka upp Minnesota Wilds trupp.

Det dräller av svenskar i Minnesota Wild nu. Intressantaste trejden var förstås John Klingberg som nu får chansen att visa vad han kan i ett bra hockeylag. Till skillnad från livet i Anaheim med Ducks, alltså.

Kul med så många svenska spelare (sju!) i Wild, speciellt som Minnesota är en riktig svenskbygd i USA. Och så goe norske gutten Mats Zuccarello, dessutom.

Jacob Peterson kom iväg från Dallas Stars där han inte platsat i vinter, får ladda om i San Jose Sharks med bland andra Andreas Johnsson.

Anton Blidh fick inte till det i Colorada Avalanche heller, nu får vi se om han får göra några matcher med New York Rangers istället. Han trejdades mot en annan svensk, Gustav Rydahl. Känns väl som ett rakt AHL-byte.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

En sak till, förresten: någon skrev att Frölunda visat intresse för amerikanen J.J. Piccinich. Han har förlängt med sin norska klubb Stjernen.

Okej, det var därmed allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Tack för att ni prenumererar. Till er som inte gör det och hinner läsa när texten är öppen, det kostar bara 2,30 kr/dag – varför inte ta chansen att följa Frölunda och få en del annan hockey på köpet.

Ha en fin söndag, alla!

 

► Tio tankar, dagen efter att Frölundas herrar visade klassen i Dalarna och damerna gjorde sista jobbet före allvaret.
► Har SHL någonsin haft en så dramatisk avslutning? Är Frölundas herrar fågel eller fisk? Kommer Frölundas damer förlora någon match på sin väg till SDHL? C More-profilen som ger mervärde. Det är lite av vad ni bjuds på i dag.

Frölundajubel i båset efter Loui Erikssons PP-mål mot Leksand. Niklas Wikegård är också med på ett hörn i texten,. Foto: C MORE (skärmdump)

Vilken rysare SHL är den här säsongen. Är det inte grymt häftigt?
Två heta frågor:
Kan Frölundas herrar vara så här bra på mer regelbunden basis?
Kommer Frölundas damer förlora någon match på vägen till SDHL?

(den här texten är upplåst ett litet tag för att icke-betalande läsare ska få chansen att se vad de går miste om; klicka här för att prenumerera)

MEDAN SDHL-PLATSEN I princip kunnat räknas in ända sedan Göteborg HC drog sig ur (Frölunda behöver bara vara bättre än division I-kollegan Skellefteå för att gå upp) så har topp 6-platsen i SHL känts hotad länge.

I torsdags åkte Frölunda ner under strecket. Lördag eftermiddag klättrade man upp ett pinnhål igen, detta efter en imponerande insats som ni kunde läsa om i krönikan nedan.

Här lite mer eftertänksamt söndagssnack, som vanligt i form av ”tio tankar.”

 

1. Grattis, SHL– ni fick ett drama.

Med två omgångar kvar är det superspännande i princip överallt i tabellen.

Botten: HV71 och Brynäs på samma poäng, vilket lag ska tvingas möta Malmö i skräckkvalet? Det här är som för två år sedan – fast ett steg tidigare, så att säga. Den gången vann Brynäs, nu tror jag HV fixar det, trots förlusten i går. Linköping kan faktiskt inte andas ut än, men det ska väl mycket till om …

Slutspelsjakten: Linköping (67) har fortfarande hugg på Luleå (70), fördel Norrbotten – men inte uppgivet i Östergötland.

Topp 6-jakten: Oskarshamn (78), Frölunda (78), Timrå (75) och Leksand (74) – dramat rullar vidare på tisdag.

Topp 4-jakten: Örebro (80) tog en viktig tvåa i Luleå men Oskarshamn och Frölunda är bara två pinnar efter. Örebro har Rögle och Skellefteå kvar. Topp 4, det vet ni, det handlar om att få en eventuell kvartsfinal 7 på hemmaplan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Seriesegern: Skellefteå och Växjö på samma poäng (96), egentligen spelar det väl inte så jättestor roll, etta eller tvåa, men visst … favör av en avgörande finalmatch på hemmaplan, plus den där seriesegrarmiljonen som väl fortsatt delas ut.

Ärligt talat, jag minns faktiskt inte att hela SHL varit så här het in i kaklet. Försök tippa, den som kan. Jag avstår.

 

2. Fågel eller fisk?

Jag imponerades av Frölundas insats i Leksand, spelmässigt följde man upp den länge fina matchen mot Malmö, vi såg allt det där som var viktigt, nämligen:

## ”Fem man bild”, ett lag som satt ihop.

## Hårt och rejält, enkelt spel i försvarszonen – man gav också Lasse Johansson utmärkt hjälp.

## Attackmentalitet i anfallsspelet.

Två matcher återstår, båda på hemmaplan, först mot oberäkneliga Oskarshamn, sedan mot ett Färjestad som fortsatt har skadeproblem. Det går absolut att se Frölunda ta sex poäng, med lite hjälp smita förbi Örebro och nypa fjärdeplatsen. Plötsligt är då det här supportersågade laget i en bra situation inför slutspelet.

Men låt oss vara ärliga, man kan lika gärna tänka sig att efter två utmärkta matcher kommer två sämre, inte nödvändigtvis bottennapp men ändå två nollpoängare. I det läget är det nog en oviss åttondelsfinal som väntar, kanske också ett snabbt slut på säsongen.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jättespännande, tycker jag, att bänka sig i Scandinavium tisdag/torsdag. Har Frölunda hittat något beständigt eller är det rasrisk ännu en gång?

Jag vågar inte gissa. Men gör det gärna ni.

 

3. Avgående kaptenen.

Vilket kanonskott han slog till med på Erik Borgs fina passning, Joel Lundqvist. Det kom lite i skymundan i och med att det betydde 4–0 i ett läge där Leksandsmatchen var avgjord – men helt klart är det värt att se fullträffen igen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

 

4. Blivande kaptenen.

Efter 0+1 på de fem föregående matcherna har Nicklas Lasu 2+0 på de två senaste. Inte så att Lasus roll primärt är målskyttens, men utan att någonsin vara dålig så har den Mölndalsfostrade 31:an växlat upp på slutet. Hela uppträdandet, hela attityden, andas slutspel.

Loui Eriksson kom in som utmärkt komplement till Lasu och Mats Rosseli Olsen (som gjorde sin bästa match efter comebacken). Loui är ingen flashig spelare som för sju, åtta, tio år sedan, men studera honom gärna, han fattar knappt ett felbeslut under 60 minuter. Är det sedan matchbilder där det blir mycket spel runt motståndarkassen, då är han extra nyttig. PP-målet, där var veteranen iskall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Blivande kaptenen? Ja, Nicklas Lasu torde vara given som Joel Lundqvists ersättare. Max Friberg är en hetsporre, en vass forward som jag inte tycker ska tyngas av ett ”C”, han ska fullt ut fokusera på sin hockey, fortsätta utveckla offensiven. Christian Folin är ett alternativ, men Lasu känns ändå gjuten i min bok.

 

5. Äntligen gäller det något.

AIK (SDHL) och Skellefteå (division I), där har ni Frölundas motståndare när den avgörande kvalserien äntligen drar igång – efter femtielva utklassningssegrar den här vintern. Frölundas mål var att omedelbart gå upp i SDHL, värvade spelarna för att lösa uppgiften, och det är ju inget snack – nästa säsong kommer Michelle Karvinen och de andra tjejerna få möta Luleå och Brynäs istället för Troja-Ljungby och Hvidovre. Lite skillnad, det.

Vad jag är mest nyfiken på är detta:

Kommer Frölunda förlora någon match på sin väg till SDHL? Är SHL-jumbon AIK så bra? Sannolikt inte. Nå, det spelar ingen roll, två av tre lag går upp, Skellefteå lär inte röra Frölunda, så … det är mest min nyfikenhet det handlar om.

C More ska sända kvalserien, så här spelas den:

  9/3: AIK–Skellefteå (19.00)
11/3: Skellefteå–Frölunda (12.00)
13/3: Frölunda–AIK (19.00)
15/3: Skellefteå–AIK (19.00)
17/3: Frölunda–Skellefteå (19.00)
19/3: AIK–Skellefteå (12.00)

 

6. Fascinerande, eller hur?

Att studsa tillbaka efter plattmatcherna mot Brynäs och Skellefteå – imponerande.

Att studsa tillbaka efter chockavslutningen mot Malmö – imponerande.

ANNONS

Plötsligt såg vi allt annat än sköra psyken hos Joel Lundqvist & Co. Men nog är det märkligt ändå, att jämföra spelet mot Leksand och Malmö med det mot Brynäs och Skellefteå, eller för den delen HV71 borta den där gången – det är som att jämföra Donald Trump med Magdalena Andersson, vått med torrt, sött med salt, ja … vad ni vill.

Visst, inget lag är på topp varje kväll under en lång serie – men så enormt stora skillnader i attityd och uppträdande? Jag fascineras av sådant.

 

Niklas Wikegård. Foto: C MORE

7. Nicke Nyfiken.

Jag älskar verkligen att se hockey när Niklas Wikegård står mellan båsen och agerar expert, bisittare, kalla’t vad ni vill. Fullständigt överlägsen på C More i den rollen. Ständigt nyfiken, engagerad, kommer med bra analyser, ställer bra frågor till spelare/tränare i skön ton. Niklas ger ett mervärde till varje match jag ser.

 

8. Ryan Lasch

Hörde ryktesvägen att hans fru var krasslig igen. I så fall, jag upprepar från ljudklippet direkt efter matchen i går:

Hyr ett hotellrum åt amerikanen.

Håll honom isolerad från frugan.

Om, alltså  …

På ett lite allvarligare plan så är det lätt att se vilken kick Frölunda fått av att ha sin stjärnamerikan tillbaka på en klart högre nivå än tidigare under säsongen. Han ser stark ut, Ryan Lasch. Het, aggressiv, hittar spännande lösningar. Det tycks dessutom ha varit ett bra drag av tränarna att sätta Lasch med gamle parhästen Joel Lundqvist. De gillar varandra, de där två.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Lasch är trea  bland SHL:s importer genom tiderna, detta enligt C Mores jury. Tvåa Juha Riihijärvi. Etta Jarmo Myllys.

 

9. Andreas Borgman

Den där foten är lömsk, plötsligt kanske den viker sig igen, men stjärnbacken har absolut sett rörligare ut på slutet, mer fri i sin åkning. Skulle det vara fortsatt formpil upp här, allt mindre fotfel, ni förstår själva vad det betyder.

 

10. How Swede It Is.

Klicka upp Minnesota Wilds trupp.

Det dräller av svenskar i Minnesota Wild nu. Intressantaste trejden var förstås John Klingberg som nu får chansen att visa vad han kan i ett bra hockeylag. Till skillnad från livet i Anaheim med Ducks, alltså.

Kul med så många svenska spelare (sju!) i Wild, speciellt som Minnesota är en riktig svenskbygd i USA. Och så goe norske gutten Mats Zuccarello, dessutom.

Jacob Peterson kom iväg från Dallas Stars där han inte platsat i vinter, får ladda om i San Jose Sharks med bland andra Andreas Johnsson.

Anton Blidh fick inte till det i Colorada Avalanche heller, nu får vi se om han får göra några matcher med New York Rangers istället. Han trejdades mot en annan svensk, Gustav Rydahl. Känns väl som ett rakt AHL-byte.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

En sak till, förresten: någon skrev att Frölunda visat intresse för amerikanen J.J. Piccinich. Han har förlängt med sin norska klubb Stjernen.

Okej, det var därmed allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Tack för att ni prenumererar. Till er som inte gör det och hinner läsa när texten är öppen, det kostar bara 2,30 kr/dag – varför inte ta chansen att följa Frölunda och få en del annan hockey på köpet.

Ha en fin söndag, alla!

 

► Tio tankar, dagen efter att Frölundas herrar visade klassen i Dalarna och damerna gjorde sista jobbet före allvaret.
► Har SHL någonsin haft en så dramatisk avslutning? Är Frölundas herrar fågel eller fisk? Kommer Frölundas damer förlora någon match på sin väg till SDHL? C More-profilen som ger mervärde. Det är lite av vad ni bjuds på i dag.

Frölundajubel i båset efter Loui Erikssons PP-mål mot Leksand. Niklas Wikegård är också med på ett hörn i texten,. Foto: C MORE (skärmdump)

Vilken rysare SHL är den här säsongen. Är det inte grymt häftigt?
Två heta frågor:
Kan Frölundas herrar vara så här bra på mer regelbunden basis?
Kommer Frölundas damer förlora någon match på vägen till SDHL?

(den här texten är upplåst ett litet tag för att icke-betalande läsare ska få chansen att se vad de går miste om; klicka här för att prenumerera)

MEDAN SDHL-PLATSEN I princip kunnat räknas in ända sedan Göteborg HC drog sig ur (Frölunda behöver bara vara bättre än division I-kollegan Skellefteå för att gå upp) så har topp 6-platsen i SHL känts hotad länge.

I torsdags åkte Frölunda ner under strecket. Lördag eftermiddag klättrade man upp ett pinnhål igen, detta efter en imponerande insats som ni kunde läsa om i krönikan nedan.

Här lite mer eftertänksamt söndagssnack, som vanligt i form av ”tio tankar.”

 

1. Grattis, SHL– ni fick ett drama.

Med två omgångar kvar är det superspännande i princip överallt i tabellen.

Botten: HV71 och Brynäs på samma poäng, vilket lag ska tvingas möta Malmö i skräckkvalet? Det här är som för två år sedan – fast ett steg tidigare, så att säga. Den gången vann Brynäs, nu tror jag HV fixar det, trots förlusten i går. Linköping kan faktiskt inte andas ut än, men det ska väl mycket till om …

Slutspelsjakten: Linköping (67) har fortfarande hugg på Luleå (70), fördel Norrbotten – men inte uppgivet i Östergötland.

Topp 6-jakten: Oskarshamn (78), Frölunda (78), Timrå (75) och Leksand (74) – dramat rullar vidare på tisdag.

Topp 4-jakten: Örebro (80) tog en viktig tvåa i Luleå men Oskarshamn och Frölunda är bara två pinnar efter. Örebro har Rögle och Skellefteå kvar. Topp 4, det vet ni, det handlar om att få en eventuell kvartsfinal 7 på hemmaplan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Seriesegern: Skellefteå och Växjö på samma poäng (96), egentligen spelar det väl inte så jättestor roll, etta eller tvåa, men visst … favör av en avgörande finalmatch på hemmaplan, plus den där seriesegrarmiljonen som väl fortsatt delas ut.

Ärligt talat, jag minns faktiskt inte att hela SHL varit så här het in i kaklet. Försök tippa, den som kan. Jag avstår.

 

2. Fågel eller fisk?

Jag imponerades av Frölundas insats i Leksand, spelmässigt följde man upp den länge fina matchen mot Malmö, vi såg allt det där som var viktigt, nämligen:

## ”Fem man bild”, ett lag som satt ihop.

## Hårt och rejält, enkelt spel i försvarszonen – man gav också Lasse Johansson utmärkt hjälp.

## Attackmentalitet i anfallsspelet.

Två matcher återstår, båda på hemmaplan, först mot oberäkneliga Oskarshamn, sedan mot ett Färjestad som fortsatt har skadeproblem. Det går absolut att se Frölunda ta sex poäng, med lite hjälp smita förbi Örebro och nypa fjärdeplatsen. Plötsligt är då det här supportersågade laget i en bra situation inför slutspelet.

Men låt oss vara ärliga, man kan lika gärna tänka sig att efter två utmärkta matcher kommer två sämre, inte nödvändigtvis bottennapp men ändå två nollpoängare. I det läget är det nog en oviss åttondelsfinal som väntar, kanske också ett snabbt slut på säsongen.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jättespännande, tycker jag, att bänka sig i Scandinavium tisdag/torsdag. Har Frölunda hittat något beständigt eller är det rasrisk ännu en gång?

Jag vågar inte gissa. Men gör det gärna ni.

 

3. Avgående kaptenen.

Vilket kanonskott han slog till med på Erik Borgs fina passning, Joel Lundqvist. Det kom lite i skymundan i och med att det betydde 4–0 i ett läge där Leksandsmatchen var avgjord – men helt klart är det värt att se fullträffen igen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

 

4. Blivande kaptenen.

Efter 0+1 på de fem föregående matcherna har Nicklas Lasu 2+0 på de två senaste. Inte så att Lasus roll primärt är målskyttens, men utan att någonsin vara dålig så har den Mölndalsfostrade 31:an växlat upp på slutet. Hela uppträdandet, hela attityden, andas slutspel.

Loui Eriksson kom in som utmärkt komplement till Lasu och Mats Rosseli Olsen (som gjorde sin bästa match efter comebacken). Loui är ingen flashig spelare som för sju, åtta, tio år sedan, men studera honom gärna, han fattar knappt ett felbeslut under 60 minuter. Är det sedan matchbilder där det blir mycket spel runt motståndarkassen, då är han extra nyttig. PP-målet, där var veteranen iskall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Blivande kaptenen? Ja, Nicklas Lasu torde vara given som Joel Lundqvists ersättare. Max Friberg är en hetsporre, en vass forward som jag inte tycker ska tyngas av ett ”C”, han ska fullt ut fokusera på sin hockey, fortsätta utveckla offensiven. Christian Folin är ett alternativ, men Lasu känns ändå gjuten i min bok.

 

5. Äntligen gäller det något.

AIK (SDHL) och Skellefteå (division I), där har ni Frölundas motståndare när den avgörande kvalserien äntligen drar igång – efter femtielva utklassningssegrar den här vintern. Frölundas mål var att omedelbart gå upp i SDHL, värvade spelarna för att lösa uppgiften, och det är ju inget snack – nästa säsong kommer Michelle Karvinen och de andra tjejerna få möta Luleå och Brynäs istället för Troja-Ljungby och Hvidovre. Lite skillnad, det.

Vad jag är mest nyfiken på är detta:

Kommer Frölunda förlora någon match på sin väg till SDHL? Är SHL-jumbon AIK så bra? Sannolikt inte. Nå, det spelar ingen roll, två av tre lag går upp, Skellefteå lär inte röra Frölunda, så … det är mest min nyfikenhet det handlar om.

C More ska sända kvalserien, så här spelas den:

  9/3: AIK–Skellefteå (19.00)
11/3: Skellefteå–Frölunda (12.00)
13/3: Frölunda–AIK (19.00)
15/3: Skellefteå–AIK (19.00)
17/3: Frölunda–Skellefteå (19.00)
19/3: AIK–Skellefteå (12.00)

 

6. Fascinerande, eller hur?

Att studsa tillbaka efter plattmatcherna mot Brynäs och Skellefteå – imponerande.

Att studsa tillbaka efter chockavslutningen mot Malmö – imponerande.

ANNONS

Plötsligt såg vi allt annat än sköra psyken hos Joel Lundqvist & Co. Men nog är det märkligt ändå, att jämföra spelet mot Leksand och Malmö med det mot Brynäs och Skellefteå, eller för den delen HV71 borta den där gången – det är som att jämföra Donald Trump med Magdalena Andersson, vått med torrt, sött med salt, ja … vad ni vill.

Visst, inget lag är på topp varje kväll under en lång serie – men så enormt stora skillnader i attityd och uppträdande? Jag fascineras av sådant.

 

Niklas Wikegård. Foto: C MORE

7. Nicke Nyfiken.

Jag älskar verkligen att se hockey när Niklas Wikegård står mellan båsen och agerar expert, bisittare, kalla’t vad ni vill. Fullständigt överlägsen på C More i den rollen. Ständigt nyfiken, engagerad, kommer med bra analyser, ställer bra frågor till spelare/tränare i skön ton. Niklas ger ett mervärde till varje match jag ser.

 

8. Ryan Lasch

Hörde ryktesvägen att hans fru var krasslig igen. I så fall, jag upprepar från ljudklippet direkt efter matchen i går:

Hyr ett hotellrum åt amerikanen.

Håll honom isolerad från frugan.

Om, alltså  …

På ett lite allvarligare plan så är det lätt att se vilken kick Frölunda fått av att ha sin stjärnamerikan tillbaka på en klart högre nivå än tidigare under säsongen. Han ser stark ut, Ryan Lasch. Het, aggressiv, hittar spännande lösningar. Det tycks dessutom ha varit ett bra drag av tränarna att sätta Lasch med gamle parhästen Joel Lundqvist. De gillar varandra, de där två.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Lasch är trea  bland SHL:s importer genom tiderna, detta enligt C Mores jury. Tvåa Juha Riihijärvi. Etta Jarmo Myllys.

 

9. Andreas Borgman

Den där foten är lömsk, plötsligt kanske den viker sig igen, men stjärnbacken har absolut sett rörligare ut på slutet, mer fri i sin åkning. Skulle det vara fortsatt formpil upp här, allt mindre fotfel, ni förstår själva vad det betyder.

 

10. How Swede It Is.

Klicka upp Minnesota Wilds trupp.

Det dräller av svenskar i Minnesota Wild nu. Intressantaste trejden var förstås John Klingberg som nu får chansen att visa vad han kan i ett bra hockeylag. Till skillnad från livet i Anaheim med Ducks, alltså.

Kul med så många svenska spelare (sju!) i Wild, speciellt som Minnesota är en riktig svenskbygd i USA. Och så goe norske gutten Mats Zuccarello, dessutom.

Jacob Peterson kom iväg från Dallas Stars där han inte platsat i vinter, får ladda om i San Jose Sharks med bland andra Andreas Johnsson.

Anton Blidh fick inte till det i Colorada Avalanche heller, nu får vi se om han får göra några matcher med New York Rangers istället. Han trejdades mot en annan svensk, Gustav Rydahl. Känns väl som ett rakt AHL-byte.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

En sak till, förresten: någon skrev att Frölunda visat intresse för amerikanen J.J. Piccinich. Han har förlängt med sin norska klubb Stjernen.

Okej, det var därmed allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Tack för att ni prenumererar. Till er som inte gör det och hinner läsa när texten är öppen, det kostar bara 2,30 kr/dag – varför inte ta chansen att följa Frölunda och få en del annan hockey på köpet.

Ha en fin söndag, alla!

 

► Tio tankar, dagen efter att Frölundas herrar visade klassen i Dalarna och damerna gjorde sista jobbet före allvaret.
► Har SHL någonsin haft en så dramatisk avslutning? Är Frölundas herrar fågel eller fisk? Kommer Frölundas damer förlora någon match på sin väg till SDHL? C More-profilen som ger mervärde. Det är lite av vad ni bjuds på i dag.

Frölundajubel i båset efter Loui Erikssons PP-mål mot Leksand. Niklas Wikegård är också med på ett hörn i texten,. Foto: C MORE (skärmdump)

Vilken rysare SHL är den här säsongen. Är det inte grymt häftigt?
Två heta frågor:
Kan Frölundas herrar vara så här bra på mer regelbunden basis?
Kommer Frölundas damer förlora någon match på vägen till SDHL?

(den här texten är upplåst ett litet tag för att icke-betalande läsare ska få chansen att se vad de går miste om; klicka här för att prenumerera)

MEDAN SDHL-PLATSEN I princip kunnat räknas in ända sedan Göteborg HC drog sig ur (Frölunda behöver bara vara bättre än division I-kollegan Skellefteå för att gå upp) så har topp 6-platsen i SHL känts hotad länge.

I torsdags åkte Frölunda ner under strecket. Lördag eftermiddag klättrade man upp ett pinnhål igen, detta efter en imponerande insats som ni kunde läsa om i krönikan nedan.

Här lite mer eftertänksamt söndagssnack, som vanligt i form av ”tio tankar.”

 

1. Grattis, SHL– ni fick ett drama.

Med två omgångar kvar är det superspännande i princip överallt i tabellen.

Botten: HV71 och Brynäs på samma poäng, vilket lag ska tvingas möta Malmö i skräckkvalet? Det här är som för två år sedan – fast ett steg tidigare, så att säga. Den gången vann Brynäs, nu tror jag HV fixar det, trots förlusten i går. Linköping kan faktiskt inte andas ut än, men det ska väl mycket till om …

Slutspelsjakten: Linköping (67) har fortfarande hugg på Luleå (70), fördel Norrbotten – men inte uppgivet i Östergötland.

Topp 6-jakten: Oskarshamn (78), Frölunda (78), Timrå (75) och Leksand (74) – dramat rullar vidare på tisdag.

Topp 4-jakten: Örebro (80) tog en viktig tvåa i Luleå men Oskarshamn och Frölunda är bara två pinnar efter. Örebro har Rögle och Skellefteå kvar. Topp 4, det vet ni, det handlar om att få en eventuell kvartsfinal 7 på hemmaplan.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Seriesegern: Skellefteå och Växjö på samma poäng (96), egentligen spelar det väl inte så jättestor roll, etta eller tvåa, men visst … favör av en avgörande finalmatch på hemmaplan, plus den där seriesegrarmiljonen som väl fortsatt delas ut.

Ärligt talat, jag minns faktiskt inte att hela SHL varit så här het in i kaklet. Försök tippa, den som kan. Jag avstår.

 

2. Fågel eller fisk?

Jag imponerades av Frölundas insats i Leksand, spelmässigt följde man upp den länge fina matchen mot Malmö, vi såg allt det där som var viktigt, nämligen:

## ”Fem man bild”, ett lag som satt ihop.

## Hårt och rejält, enkelt spel i försvarszonen – man gav också Lasse Johansson utmärkt hjälp.

## Attackmentalitet i anfallsspelet.

Två matcher återstår, båda på hemmaplan, först mot oberäkneliga Oskarshamn, sedan mot ett Färjestad som fortsatt har skadeproblem. Det går absolut att se Frölunda ta sex poäng, med lite hjälp smita förbi Örebro och nypa fjärdeplatsen. Plötsligt är då det här supportersågade laget i en bra situation inför slutspelet.

Men låt oss vara ärliga, man kan lika gärna tänka sig att efter två utmärkta matcher kommer två sämre, inte nödvändigtvis bottennapp men ändå två nollpoängare. I det läget är det nog en oviss åttondelsfinal som väntar, kanske också ett snabbt slut på säsongen.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jättespännande, tycker jag, att bänka sig i Scandinavium tisdag/torsdag. Har Frölunda hittat något beständigt eller är det rasrisk ännu en gång?

Jag vågar inte gissa. Men gör det gärna ni.

 

3. Avgående kaptenen.

Vilket kanonskott han slog till med på Erik Borgs fina passning, Joel Lundqvist. Det kom lite i skymundan i och med att det betydde 4–0 i ett läge där Leksandsmatchen var avgjord – men helt klart är det värt att se fullträffen igen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

 

4. Blivande kaptenen.

Efter 0+1 på de fem föregående matcherna har Nicklas Lasu 2+0 på de två senaste. Inte så att Lasus roll primärt är målskyttens, men utan att någonsin vara dålig så har den Mölndalsfostrade 31:an växlat upp på slutet. Hela uppträdandet, hela attityden, andas slutspel.

Loui Eriksson kom in som utmärkt komplement till Lasu och Mats Rosseli Olsen (som gjorde sin bästa match efter comebacken). Loui är ingen flashig spelare som för sju, åtta, tio år sedan, men studera honom gärna, han fattar knappt ett felbeslut under 60 minuter. Är det sedan matchbilder där det blir mycket spel runt motståndarkassen, då är han extra nyttig. PP-målet, där var veteranen iskall.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Blivande kaptenen? Ja, Nicklas Lasu torde vara given som Joel Lundqvists ersättare. Max Friberg är en hetsporre, en vass forward som jag inte tycker ska tyngas av ett ”C”, han ska fullt ut fokusera på sin hockey, fortsätta utveckla offensiven. Christian Folin är ett alternativ, men Lasu känns ändå gjuten i min bok.

 

5. Äntligen gäller det något.

AIK (SDHL) och Skellefteå (division I), där har ni Frölundas motståndare när den avgörande kvalserien äntligen drar igång – efter femtielva utklassningssegrar den här vintern. Frölundas mål var att omedelbart gå upp i SDHL, värvade spelarna för att lösa uppgiften, och det är ju inget snack – nästa säsong kommer Michelle Karvinen och de andra tjejerna få möta Luleå och Brynäs istället för Troja-Ljungby och Hvidovre. Lite skillnad, det.

Vad jag är mest nyfiken på är detta:

Kommer Frölunda förlora någon match på sin väg till SDHL? Är SHL-jumbon AIK så bra? Sannolikt inte. Nå, det spelar ingen roll, två av tre lag går upp, Skellefteå lär inte röra Frölunda, så … det är mest min nyfikenhet det handlar om.

C More ska sända kvalserien, så här spelas den:

  9/3: AIK–Skellefteå (19.00)
11/3: Skellefteå–Frölunda (12.00)
13/3: Frölunda–AIK (19.00)
15/3: Skellefteå–AIK (19.00)
17/3: Frölunda–Skellefteå (19.00)
19/3: AIK–Skellefteå (12.00)

 

6. Fascinerande, eller hur?

Att studsa tillbaka efter plattmatcherna mot Brynäs och Skellefteå – imponerande.

Att studsa tillbaka efter chockavslutningen mot Malmö – imponerande.

ANNONS

Plötsligt såg vi allt annat än sköra psyken hos Joel Lundqvist & Co. Men nog är det märkligt ändå, att jämföra spelet mot Leksand och Malmö med det mot Brynäs och Skellefteå, eller för den delen HV71 borta den där gången – det är som att jämföra Donald Trump med Magdalena Andersson, vått med torrt, sött med salt, ja … vad ni vill.

Visst, inget lag är på topp varje kväll under en lång serie – men så enormt stora skillnader i attityd och uppträdande? Jag fascineras av sådant.

 

Niklas Wikegård. Foto: C MORE

7. Nicke Nyfiken.

Jag älskar verkligen att se hockey när Niklas Wikegård står mellan båsen och agerar expert, bisittare, kalla’t vad ni vill. Fullständigt överlägsen på C More i den rollen. Ständigt nyfiken, engagerad, kommer med bra analyser, ställer bra frågor till spelare/tränare i skön ton. Niklas ger ett mervärde till varje match jag ser.

 

8. Ryan Lasch

Hörde ryktesvägen att hans fru var krasslig igen. I så fall, jag upprepar från ljudklippet direkt efter matchen i går:

Hyr ett hotellrum åt amerikanen.

Håll honom isolerad från frugan.

Om, alltså  …

På ett lite allvarligare plan så är det lätt att se vilken kick Frölunda fått av att ha sin stjärnamerikan tillbaka på en klart högre nivå än tidigare under säsongen. Han ser stark ut, Ryan Lasch. Het, aggressiv, hittar spännande lösningar. Det tycks dessutom ha varit ett bra drag av tränarna att sätta Lasch med gamle parhästen Joel Lundqvist. De gillar varandra, de där två.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Lasch är trea  bland SHL:s importer genom tiderna, detta enligt C Mores jury. Tvåa Juha Riihijärvi. Etta Jarmo Myllys.

 

9. Andreas Borgman

Den där foten är lömsk, plötsligt kanske den viker sig igen, men stjärnbacken har absolut sett rörligare ut på slutet, mer fri i sin åkning. Skulle det vara fortsatt formpil upp här, allt mindre fotfel, ni förstår själva vad det betyder.

 

10. How Swede It Is.

Klicka upp Minnesota Wilds trupp.

Det dräller av svenskar i Minnesota Wild nu. Intressantaste trejden var förstås John Klingberg som nu får chansen att visa vad han kan i ett bra hockeylag. Till skillnad från livet i Anaheim med Ducks, alltså.

Kul med så många svenska spelare (sju!) i Wild, speciellt som Minnesota är en riktig svenskbygd i USA. Och så goe norske gutten Mats Zuccarello, dessutom.

Jacob Peterson kom iväg från Dallas Stars där han inte platsat i vinter, får ladda om i San Jose Sharks med bland andra Andreas Johnsson.

Anton Blidh fick inte till det i Colorada Avalanche heller, nu får vi se om han får göra några matcher med New York Rangers istället. Han trejdades mot en annan svensk, Gustav Rydahl. Känns väl som ett rakt AHL-byte.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

En sak till, förresten: någon skrev att Frölunda visat intresse för amerikanen J.J. Piccinich. Han har förlängt med sin norska klubb Stjernen.

Okej, det var därmed allt för den här söndagen. Tack för att ni läste. Tack för att ni prenumererar. Till er som inte gör det och hinner läsa när texten är öppen, det kostar bara 2,30 kr/dag – varför inte ta chansen att följa Frölunda och få en del annan hockey på köpet.

Ha en fin söndag, alla!

 

49 Kommentarer

 1. Lagen ska ju vara bäst när det gäller! Hoppas verkligen det gäller för Frölunda :)!

  Många här inne som skriker om tränarbyte med blickar mot Färjestad.
  Dem kom la 6a i tabellen innan guldet! Slutspelet som räknas där litar jag på Roger och grabbarna! 🙂

  Siktet mot Götsplatsen!! Gogogo!!

 2. Jag blir inte klok på detta lag. Naturligtvis gör man inte bara bra matcher och alla lag har svackor men med Frölunda vet man ju inte från match till match vilket lag som kommer ut!
  Precis som du skriver har jag inga problem att se allting från 6 poäng till 0 poäng nästa vecka.
  Stort plus för dessa tio tankar texter på söndagar. Tillsammans med måndagarnas frågestund är det två riktigt starka inslag på raka puckar.

  • Då är vi två Claes, hela laget känns som en tombola i det avseendet!

   Tack för bra texter Leman! Håller med om Wikegård, han är verkligen som klippt och skuren för den rollen. Känns som att han mår mycket bättre sen han la ner (a)sociala medier! 😊

   SHL har varit riktigt jämnt hela säsongen, det har varit några lag som har haft formtoppar och tagit täten för att sen falla tillbaka igen. Även om Växjö och SAIK varit klart mest stabila så känns de ändå inte oslagbara denna vinter, alla kan slå alla!

   Försöker skruva ner mina förväntningar på detta slutspelet, kan gå precis hur illa eller bra som helst!

 3. Jag är fortfarande inte övertygad, detta var EN okej match efter tre katastrofala matcher. Det var inte direkt champagne hockey, utan Lasses insats kunde mycket väl gått åt andra hållet. Att vi spelade ok mot Malmö kan ändå inte ge annat än katastrof betyg på insatsen då vi tappade 2 poäng på slutet.

  Slår vi Oskarshamn och Färjestad så kan vi börja prata om en bättre trend och lite slutspelshopp..

  Min pessimistiska gissning är fortfarande ut i åttondel..

  • Detta var ändå andra bra i rad. Mot Malmö gjordes det en stabil insats utom sista 2,5 min i övrigt en riktigt bra insats!
   Malmö är för övrigt årets största gåta tycker jag. Sett många matcher med dem och de spelar riktigt bra hockey men fått lite resultat med sig …

 4. Inget om att vi borde städa bort alla onödiga utvisningar? Vi mötte väl seriens näst iskallaste PP, tänk om vi istället mött ett lag med ett PP värt namnet…

 5. Måste bara berömma Erik Borg, vilket fynd. Ser ut och ha spelat SHL i flera år. Hoppas han får en plats i nästa års lag.

 6. Niklas Wikegård är verkligen fantastiskt, ger ett otroligt högt mervärde till Cmores sändningar tycker jag också! Gällande Niklas Lasu så står jag fast vid att ett C inte bör vara givet då han lver en säsong är på tok för svag i spelet (bortsett från de senaste två matcherna). Samma med Carlsson och MRO, där tycker jag man bör se över om man ska behålla dessa eller ej om nu en spelare som Blidh vill hem tex!

 7. Man har ju varit hoppfull förut under säsongen, 3-4 skov när plötsligt allt sett ut som man kan förvänta sig eller t o m bättre, som igår. Men förmågan att hålla i det har ju inte funnits. Säkert mkt p g a skador och sjukdomar, men nånstans finns ändå en lite för stor mental osäkerhetsbit, särskilt när man får första målet emot eller ska hålla i en ledning. Fortfarande behöver ockdå coachningen bli mer som igår, över tid. Ändå mer spännande nu när de ger sig själva chansen.

 8. Satt ihop som ett lag mot Leksand, attack på mål. Mycket bra defensivt. Klockren match.
  Lasse var lugnet inga yviga rörelse, eller släppte returer rakt ut. Frölunda spelade som de ska göra med denna truppen.
  Skillnaden i PP är att de är mer balans i formationerna.
  Joel, Greco, Innala, Lasch, Hasa (som vågar ta skott)

  PP2: Äntligen två backar som kan skapa hot från blå med pass till varandra & direktskott.
  Tillslut fick Loui stå framför mål som han är bra på, klockren framför deras målvakt, skymma, vara ett stort hot framför mål.

  Men det gäller upprepa detta två sista hemmamatcherna, är inte heller helt säker på att man stämplar in & gör detta. För man sett jätte bra matcher sen ser de lika jävla loj ut andra matcher. Frågan är hur de kan se ut så här, riktigt skrämmande.

  Anser efter denna säsongen så måste de göra om tränar trion, annars kan de sluta riktigt illa nästa säsong.
  De kan göra en bra avslutning men måste inse allvaret i tränar trion att de behövs förändring till nästa säsong.

  • Med alla skador Frölunda haft du kan inte bara spela
   plan A, du måste kunna spela ett annat spel, så som Färjestad gör när de inte har sina ordinarie spelare.
   Frölunda spelar på samma sätt hela tiden fast man har nya spelare, du måste spela ett spel som fungerar för ljust de laget som ställs ut på isen för just den dagen/motståndet. Detta saknar man enormt mycket att se i dagens Frölunda.

 9. Frölunda gjorde mycket bra mot Malmö och satt ihop väldigt fint mot Leksand. Samtidigt undrar jag om man haft kraft att komma tillbaka om Leksand skulle fått in en puck tidigt i tredje? Hade psyket tålt det?

  En annan fundering, Frölunda spelar bra i två matcher. Ska man kanske väga in vilka vi spelat mot när vi bedömer lagets kvaliteter? Vare sig Malmö eller Leksand är bra, att spela bra mot dessa gör inte att jag justerar min uppfattning att laget i grunden är för trubbigt för att ta sig förbi en kvartsfinal. Kan man upprepa prestationen under nästa veckas bägge matcher kanske man kan få en boost och ev slugga sig till semifinal, men som sagt, laget är för trubbigt.

  • Lamprologus: Du kan inte säga att Malmö är så kassa fast de ligger sist. Det har tagit 13 av 18 poäng senaste s e x matcherna. De har fortfarande spelat otroligt mycket bättre de senaste matcherna, tycker inte de går o resonera så, bara för man ligger där man gör i tabellen.

   • Björn+1
    Precis så Malmö har en sen formtopp just nu….. darra lagen som får möta dom närmast

   • Man kan inte säga att Malmö är ett lag med dålig form, nej, men Malmös insats i Scandinavium var överlag rätt svag.

    • Tycker du? Jag tyckte snarare det var Frölunda som var bra och gjorde Malmö ”små”!

  • Sen håller jag verkligen med dig om att de måste upprepa de bra spelet mot just Oskarshamn & Färjestad som är bra lag, inget snack alls.
   Gäller upprepa sånt spel i flera matcher mer än de två sista.

 10. Enligt Flashscore var Jacob Peterson med San Jose Barracudas inatt…dock utan poäng….det går snabbt i NHL/AHL…

 11. På tal om SHL-historiens bästa importer, är det inte helt sjukt att Per-Åge Skröder inte är med? De måste ha missat honom helt, och tolkat honom som svensk eller liknande. Jag hade räknat in honom på topp 5.

  • Jag tänkte precis samma, va helt säker han skulle komma på 1a plats när dom skulle annonsera den 🙂

 12. Leman; Du har nog ”snurrat” till det lite när det gäller kval till SDHL. Skellefteå mot AIK har du satt till tre möten och Frölunda mot AIK ett möte….. 😜😜

 13. Det finns en spelare i Frölunda som jag aldrig kommer att bli klok på, #5, Filip Johansson. Igår såg han ut som en rund miljon på isen, kanske bäste frölundaspelare. Ofta i vinter har jag gång på gång bara skakat på huvudet åt samme man. Hur kan det skilja så mycket? En annan som gjorde en fenomenal insats igår var Niklas Wikegård. Länge sen jag hörde honom så balanserad och ”inne” i matchen. Instämmer för övrigt i berömmet av Borg. En klassisk svensk centertyp. Dessutom med lite storlek. Önskar bara att han vågade spela lite fränare och hårdare. Då kanske, kanske han skulle kunna växa ut till årets Joey Crabb.

 14. Hitintills har Frölunda varit fisk.
  Som sprattlat till i land.
  Men.
  Kan Borgman m fl bli helt återställda så kan fisken få vingar. Kanske inte bli en fågel men väl en flygfisk.

  • Bra att Borgman slipper spela Boxplay, nu när Folin är tillbaks. Underlättar nog en hel del att få vila foten lite mera.
   Gillar boxplay formationerna bland backarna.
   Första: Nilsson, Lindbohm
   Andra: Folin, Grönlund

   • Det är F Johansson som vikarierat för Folin,
    Bp backar har varit i Folins frånvaro:
    Lindbohm-Johansson och Nilsson-Grönlund.
    Borgman gått in vid utvisning/frånvaro av någon av dessa.

  • Sålänge man inte möter DIF eller BIF. Men det gäller ju de flesta på Cmore och dess sympatier!

 15. Så surt att sdhl kvalet krockar med herrarnas speciellt om Frölunda hamnar plats 5-6.

 16. Bra text Leman! Jag vågar dock tippa, vi kommer bli 6a efter 52 matcher!

  Sedan står jag fast vid att Friberg ska ha C! Bara kolla fysträningen på sommaren, springa o trappor etc. Friberg alltid först med Joel som ryggsäck (på ren vilja). Han har utvecklats enormt! Otroligt dålig timing med hans skada (om man får säga så, aldrig bra timing med skada). Men hans spel i landslaget, det målet han gjorde mot Finland…👌 Wikegård som efter matchen mot Luleå hemma där vi vann med 5-1 ( på 14 skott) i intervju med Friberg nästan va mållös och sa ngt i stil med ”Grattis till vinsten och enormt bra prestation. Efter ha växlat upp i ditt spel det senaste verkar du ha funnit ytterligare en växel som ingen visste fanns, vad är hemligheten?”

  Det säger mkt.. Friberg gör aldrig ett dåligt byte, är bäst tränad. Att Hallam kallar, anser jag säger mkt med. Friberg med C. A till Lasu och Tömmernes. Friberg är född ca 10mil längre bort bara än Lasu, så visst ligger HV närmre, men inget snack om att Friberg har minst lika stort Frölundahjärta och enligt mig en mkt mer komplett och konsekvent spelare än Lasu. Tror inte ett C skulle tynga honom, tvärt om! Men det är bara min åsikt! 😀

 17. Märklig tanke att Max Friberg skulle tyngas av ett C, alltså som lagkapten för Frölunda.
  Som Joel har tyngst? Som Sudden, Lindström, Zetterberg tyngdes???
  Lagkapten är den största äran en spelare kan få i ett lag. Nog kan den tynga, men jag tror den inspirerar mer.
  Vore kul att höra vad Joel tycker i frågan!
  Jag tyckte inte han blev sämre…
  Med all respekt för Lasu, min kandidat är Max Friberg.

  • Jag kan hålla med Leman här faktiskt! Kolla tex Rödin i Brynäs, bra spelare som absolut inte passar som kapten, Blomqvist åt andra hållet, medioker spelare som är klippt och skuren som kapten!
   Finns säkert flera i andra lag också men kändes som detta va ett bra exempel!
   Friberg är våran Berserk inte en kapten!
   Sen får du absolut tycka Friberg är bättre val men jag ser hellre Lasu eller Folin som kapten!

  • Max är inte kaptens material. Han är en kanonspelare och följer men han är inte kaptenen som Joel och Nicklas är.
   Man kommer välja Lasu eller Folin.
   Själv hoppas jag att man nu äntligen kommer att välja Lasu.
   Det är hans tur att ta över C:et.
   Sen vem som får Lasu’s A det borde väl i rimligast bli Tömmernes.

 18. Wikegård vågar ofta ställa frågor alla andra på Cmore inte gör. Sedan är det ofta djupare frågor som inte går att svara jätte, jätte kort på.

  Älskar Wikegård VS.

 19. Foppa gjorde 544 matcher i Colorado, med J Sakic och P. Roy, ligans då tre bäst betalda spelare. Så fick de lyfta bucklan -96 och -01. Men så kom nya regler med lönetak. Colorado dippade ner till botten..

  2012 Valde Colorado den yngsta kaptenen genom tiderna i NHL i ,den då 19 år inga, Gabriel Landeskog, som gjort snart 650 matcher i den rollen. Tungt?

  Några till utöver de Chandler nämnde, som burit C i NHL minst en säsong (borde vara tyngre än ett C i SHL, vet inte i kilon dock 😆)

  *Lars Erik Sjöberg
  *Thomas Steen
  *Mikael Renberg
  *Daniel Alfredsson (bar väl C i VF innan?)
  *Markus Näslund
  *Mattias Norström
  *Erik Karlsson
  *Kenny Jönsson
  *Oliver Ekman Larsson
  *Henrik Sedin
  *Peter Forsberg
  Samt av Chandler ovan nämnda
  *Henrik Zetterberg
  *Nicklas Lidström
  *Mats Sundin

  Leman!! Jag är väldigt nyfiken, då du har mkt bättre kontakt med laget, vad du grundar ditt argument att Friberg skulle bli sämre spelare om han fick ett C?

  • Här är jag beredd att hålla med Leman. Friberg är ”fel typ” för att vara kaptensmaterial. Tror inte ens han är intresserad.
   Poänggörare hämmas ofta…
   Lasu kommer bli det logiska och bra valet. Möjligtvis att Folin kan utmana.

    • Som jag skrev i posten längre upp, Tömmernes ska ha ett A.. Så ditt +1 till STM om vem som ska få A, är ett +1 till mig.

     STM, du tycker Erik Karlsson, Lidas, Sudden, Foppa, Sedin och Z mfl blev hämmade och skulle gjort fler poäng om de inte vart kaptener? Att de skulle gjort poäng som Connor McDavid utan ett C på bröstet?

     Men vänta nu.. ”Inför sin tredje säsong i Erie Otters, säsongen 2014/2015, blev McDavid lagkapten i klubben.[5] McDavid producerade 120 poäng på 47 matcher”

     Men det är bara vad jag och all statistik anser.

   • Friberg är väl inte en poängspelare i första hand, jag ser honom mer som en allroundspelare, med både stark offensiv och defensiv. Dessutom en pådrivare på och utanför rinken. Hans positiva attityd gör honom lämplig. Vi får se, blir nog Lasu, men alla nämnda i diskussionen är lämpliga.

    • +1 Han skulle lika gärna kunna heta Duracell i efternamn. Han gör sina lagkamrater och främst sina medspelare på isen bättre genom att alltid gå ut och sätta en extremt hög lägstanivå gällande arbetsinsats VARJE byte och snittar ca 2p per matchvecka. En spelare ALLA lag i SHL skulle vilja ha..

 20. För att höja nivån på SHL
  *Spela på mindre is
  *Spela färre matcher

  Ialla fall för Frölunda anser jag att man tydligt ser på gänget när matcherna sitter för tätt, laget har inte orkat hitta gnistan när det blir tårta på tårta med 3 matcher per vecka.
  OK att man kör match varannan dag i ett slutspel, men inte under hösten och början på vintern.
  Är övertygad om att skärpan och kvaliten hade varit högre på alla lag, om SHL körde som allsvenskan, man möts en gång hemma och en gång borta.

  Isen..den är för stooor tempot sjunker som en sten jämfört med när hockey spelas på en mer normal stor is, som man har i övriga stora ligor.

  Angående att oddsa, 2 raka vinster!

 21. Tömmernäs ska självklart ha kaptensbindeln. Han är Frölundas superstar och det ska naturligtvis utnyttjas. Stora krav, stort ansvar.

  • Jag ska försöka säga detta så försiktigt jag kan angående kaptensbindeln. Det finns så kallade mjuka faktorer.. Får du spela i landslaget så kommer x antal talangscouter världen över se dig. Så det kanske kan handla om incitament till att välja att spela i Frölunda.

   Tömmernes är redan klar, är absolut kaptensmaterial likaså Lasu, som borde få varsitt A.
   Mer än så borde vi inte gå in på den aspekten, men tänker lite på det så kanske ni förstår varför jag m.fl. flaggat för en annan kandidat.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt