Tio tankar, bland annat om damlyftet, Folin och avgörande (?) matcher

Tio tankar, bland annat om damlyftet, Folin och avgörande (?) matcher

Tio tankar, bland annat om damlyftet, Folin och avgörande (?) matcher

Tio tankar, bland annat om damlyftet, Folin och avgörande (?) matcher

► Tio tankar dagen efter ännu en förlust för Frölundas herrar, en förväntad och bra kvalstart för damerna.
► Överraskande stort intresse, framtidstro – och en blick in i det som kan bli avgörandet. Lite av vad ni bjuds på denna söndag.

Lasse Johansson efter ett av två insläppta mot Timrå. Foto: C MORE (skärmdump)

Hur många snackade damhockey i Göteborg före Frölundas satsning? Nu? Vilken skillnad. Och det kan i förlängningen vara betydelsefullt för hela Sverige.
Direkt efter uppehållet måste herrarna börja vinna. Kan Ryan Lasch vara tungan på vågen? Någon behöver vara det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

SETT TILL FÖRUTSÄTTNINGARNA för Frölundas herrar så hade jag på förhand sett tre av nio poäng den här veckan som klart godkänt. I ärlighetens namn har insatserna varit bättre än jag trodde.

Men som jag skrev i matchkrönikan – det här laget kommer inte undan med ett eller par misstag. Problemet: du är sällan misstagsfri i sporten hockey. Därför har det gått som det gått.

Damerna, däremot, först nästa säsong är de i rätt serie. SDHL längtar efter Frölunda.

Här söndagskrönikan, som vanligt i formen ”Tio tankar.” Välkomna.

 

1. Om vi ska vara ärliga – wow!

Över 800 kom för att se Frölundas första kvalmatch till SDHL (4–0 på Färjestad), en match som delvis krockade med herrarnas. 814 för vara exakt. Det är väl vad en del SDHL-lag har på en hel säsong? Nä, nu överdrev jag – men det är en förbaskat bra siffra.

Damhockey var närmast en icke-grej i Göteborg innan Frölundas styrelse bestämde att det fick vara nog, tyckte det var dags att haka på tåget. Göteborg HC hade försökt med minimala resurser, det kändes aldrig trovärdigt – när jätten Frölunda bestämde sig fanns helt andra muskler att spänna.

Nästan tusen personer på en damhockeymatch, när vi vet hur svårt den sporten haft att locka folk, förutom i Luleå, förutom i Gävle när det är slutspel – klart som tusan det är bra. 2756 i premiären. Ni minns, va?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag tror inte Frölunda vågade räkna med det här intresset när man satsade stenhårt med Kim Martin, Erika Holst, Michelle Karvinen, Hanna Olsson och övriga i ett maffigt stjärnstall. Jag tror Frölunda tacksamt noterat intresset som fötts. Jag är fullständigt övertygad om att SDHL kommer få ett lyft med Frölunda nästa säsong – och att det är bra för svensk damhockey.

 

2. Sans och balans.

Visst förstår jag besvikna Frölundasupportrar, men i ärlighetens namn:

Det fanns inget att klaga på vad gäller insatsen i Timrå (1–3).  Med sex nyckelspelare borta är det här laget inte bättre än att det krävs närmast misstagsfri hockey för att vinna. Få lag fixar det.

Frölunda hade behövt att Jan Mursaks kedja var ännu bättre, att den fick ut lite mer av sina fina intentioner, då hade det gått att komma undan med en missad markering och en tappad puck i anfallszonen. Men – riktigt så bra är inga spelare i Frölunda. Bra, men inte på absolut toppnivå i SHL. Jag tyckte alla gjorde precis vad som kunde förväntas av dem sett till tidigare prestationer i vinter, några till och med mer – men det räckte inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jere Innala och Anthony Greco är okej men inga toppspelare, inga nyförvärv som lyft. Det hade behövts – men så har det inte blivit. Givet att Ryan Lasch har varit märkt av sjukdom, att PP varit ett haveri, så … Frölunda modell 22/23 är där man är, och sett till förutsättningarna var jag imponerad av insatsen mot Timrå.

Stundtals riktigt fyndig offensiv, jag gillade vad jag såg.

Problemet: det var inte bra nog för att ta poäng.

At the end of the day, som David Beckham alltid sa, så räknas poäng i idrott, mål och poäng – inget annat.

 

3. Avgörandets stund.

Okej, rubriken var kanske en smula hårdragen, men kolla Frölundas program de två första veckorna efter uppehållet:

14/2: HV71 (h)
16/2: LHC (h)
18/2: Rögle (b)
21/2: Luleå (b)
25/2: Brynäs (b)  

SHL-tabellen.

Här är matcher mot lag som även ett skadedrabbat Frölunda ska kunna tävla mot, inga dåliga lag (herregud, sådana finns inte) men mänskligt motstånd. HV och Linköping hemma, Brynäs borta – ska Roger Rönnbergs gäng ha minsta lilla chans att stoppa raset och inte åka hiss nedåt i tabellen så är det matcher som måste vinnas. Så är det, bara. Minst sagt spännande att följa. Inte för att måla hin håle på någon vägg, men det är bara elva poäng ner till elvan Luleå under slutspelsstrecket. Det går fort i trepoängsvärlden.

Jag upprepar från i går: Ryan Lasch kommer tillbaka redan den 14/2, en vecka/tio dagar senare kanske Christian Folin, för Max Friberg dröjer det lite längre, för Jacob Nilsson också – och Mats Rosseli Olsen är borta i ytterligare fyra matcher. Pontus Johansson, det vet ni – säsongen över (axeloperation).

Det skulle verkligen inte skada Frölunda om Fredrik Sjöström fick loss en förstärkning. Helst, för lagets och fansens skull, en bra sådan. Men nu börjar jag undra om det blir något. Andy Miele, förresten, han spelade med HV71 i går. När man ser Olli Palola, inte alls lyckad hemma i Liiga, avgöra matcher för Timrå så slås man av – ibland går det. För en del klubbar.

 

4. Flyin’ Ryan?

Han har verkligen varit märkt av sjukdom, amerikanen. Inte kunnat träna ordentligt. Tog ett steg tillbaka, rätt lite på grund av knäet. Jag har nosat mig fram till det. Mycket intressant att se om Ryan Lasch kan ha en ordentlig inverkan på Frölundas spel när han är tillbaka. Oj, laget skulle behöva det. I fem mot fem, framför allt. I PP, där … äh, jag orkar inte köra in på den avtagsvägen igen.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se


5. Born to play.

Har ni sett vilket lyft Isac Born fått de två senaste matcherna? Helt annan pondus med pucken. Känns som han är på väg att spela till sig en plats i truppen 23/24, faktiskt. Otto Stenberg blir modigare och modigare, David Edstrom (vaket mål) klart godkänd i sin debut, och Linus Nässén – han fortsätter sin resa mot högre höjder.

Det finns framtidshopp. Om inte direkt applicerbart den här säsongen så nästa.

 

6. Tändstift?

Stod ett tag med Christian Folin (bilden nedan) i fredags, vi snackade All Star-helg i NHL, vikten av att komma bort från vardagen några dagar (de som inte tas ut åker ju ofta på några dagars semester, typ Mexiko), Folin skojade (?) om att han tyckte SHL borde införa något slags ledighetsvecka mitt under säsongen. Varför inte? tänkte jag. Man glömmer ibland hur mycket av en idrottares prestation som sitter i skallen. Den behöver vila ibland. Rensas.

Nå, viktigare för er läsare är kanske detta:

Folin tar av gipset i den skadade handen på måndag, sedan får vi se hur länge det dröjer innan han spelar hockey. Han berättade om det stift som satts in för att den brutna fingret ska läka, det går långt upp på handryggen, nu ska rörligheten tränas upp, fingret/handen ska dessutom skyddas från nya smällar, och det är inte det lättaste. Sätta in en metallplatta i handsken hade ju varit bra, men det låter sig inte göras. Skaderisken, så klart. För motståndare.

Fans, lagkamrater, tränare, alla vill ha tillbaka Folin så snabbt det går, men han var rätt snabb med att poängtera – går det inte att hålla i klubban ordentligt, då är det inte mycket mening. Gips av. Rörlighet. Få till något skydd som fungerar. Kunna göra sig själv rättvisa på isen. Det är en bit dit. Å andra sidan, det är uppehåll nu – till 14/2. Kanske ändå en Folin i spel någon vecka efter det? Tidigare, om materialförvaltaren Andy Fagerström kan trolla med skydd och uppklippt handske?

Viktigt för alla att inse, tror jag: det är verkligen ingen idé för Frölunda att skynda på stjärnbackens comeback. 31-åringen måste kunna göra sig själv rättvisa.

ANNONS

Den dagen han kan det, Folin – då kan ni dock räkna med att han kommer tända laget. Därav rubriken. Tändstift. Capisce?

 

7. Hm.

Jag vet att det kanske var Otto Stenberg som tappade bort Sebastian Hartmann vid 1–1, eller om han och Andreas Borgman bara missförstod varandra, men kom igen – Stenberg, Nässén och Born fick saker att hända. Deras istid: 10.38, 10.48 respektive 9.39. Jag tyckte det var märkligt coachat i ett läge när Frölunda sista 20 minuterna mot Timrå behövde gå för kvittering.

 

8. Ehnvis.

Christoffer Ehn vände på en femöring och gjorde mål med en backhand mot Luleå i torsdags. Han gjorde precis likadant mot Skellefteå i går lördag. Båda målen från rätt nära håll. Båda gångerna med överraskningsmomentet som succérecept.

Hittat sin grej, ex-frölundaiten i LHC?

 

9. Vilken Kalle?

Jo, Kalle, Kalle, Kalle, Kallleee Östman.  Så fick man in en Edward Persson-anspelning mitt i all hockey. Vad säger ni om den? Men doldisen Östman har klivit fram på ett strålande sätt när Leksand haft folk borta, så där som Frölunda hade behövt att någon gjort. 2+2 på Östman när Leksand vände mot Örebro i går, 5+7 (!) på de sex senaste.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov


10. Tio dagar kvar.

Ni vet till vad. Det går inte att komma ifrån – det skulle behöva hända något på in-fronten i Frölunda, det skulle verkligen det.

***

Tack för att ni läser och prenumererar. Ha en fin söndag!

 

► Tio tankar dagen efter ännu en förlust för Frölundas herrar, en förväntad och bra kvalstart för damerna.
► Överraskande stort intresse, framtidstro – och en blick in i det som kan bli avgörandet. Lite av vad ni bjuds på denna söndag.

Lasse Johansson efter ett av två insläppta mot Timrå. Foto: C MORE (skärmdump)

Hur många snackade damhockey i Göteborg före Frölundas satsning? Nu? Vilken skillnad. Och det kan i förlängningen vara betydelsefullt för hela Sverige.
Direkt efter uppehållet måste herrarna börja vinna. Kan Ryan Lasch vara tungan på vågen? Någon behöver vara det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

SETT TILL FÖRUTSÄTTNINGARNA för Frölundas herrar så hade jag på förhand sett tre av nio poäng den här veckan som klart godkänt. I ärlighetens namn har insatserna varit bättre än jag trodde.

Men som jag skrev i matchkrönikan – det här laget kommer inte undan med ett eller par misstag. Problemet: du är sällan misstagsfri i sporten hockey. Därför har det gått som det gått.

Damerna, däremot, först nästa säsong är de i rätt serie. SDHL längtar efter Frölunda.

Här söndagskrönikan, som vanligt i formen ”Tio tankar.” Välkomna.

 

1. Om vi ska vara ärliga – wow!

Över 800 kom för att se Frölundas första kvalmatch till SDHL (4–0 på Färjestad), en match som delvis krockade med herrarnas. 814 för vara exakt. Det är väl vad en del SDHL-lag har på en hel säsong? Nä, nu överdrev jag – men det är en förbaskat bra siffra.

Damhockey var närmast en icke-grej i Göteborg innan Frölundas styrelse bestämde att det fick vara nog, tyckte det var dags att haka på tåget. Göteborg HC hade försökt med minimala resurser, det kändes aldrig trovärdigt – när jätten Frölunda bestämde sig fanns helt andra muskler att spänna.

Nästan tusen personer på en damhockeymatch, när vi vet hur svårt den sporten haft att locka folk, förutom i Luleå, förutom i Gävle när det är slutspel – klart som tusan det är bra. 2756 i premiären. Ni minns, va?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag tror inte Frölunda vågade räkna med det här intresset när man satsade stenhårt med Kim Martin, Erika Holst, Michelle Karvinen, Hanna Olsson och övriga i ett maffigt stjärnstall. Jag tror Frölunda tacksamt noterat intresset som fötts. Jag är fullständigt övertygad om att SDHL kommer få ett lyft med Frölunda nästa säsong – och att det är bra för svensk damhockey.

 

2. Sans och balans.

Visst förstår jag besvikna Frölundasupportrar, men i ärlighetens namn:

Det fanns inget att klaga på vad gäller insatsen i Timrå (1–3).  Med sex nyckelspelare borta är det här laget inte bättre än att det krävs närmast misstagsfri hockey för att vinna. Få lag fixar det.

Frölunda hade behövt att Jan Mursaks kedja var ännu bättre, att den fick ut lite mer av sina fina intentioner, då hade det gått att komma undan med en missad markering och en tappad puck i anfallszonen. Men – riktigt så bra är inga spelare i Frölunda. Bra, men inte på absolut toppnivå i SHL. Jag tyckte alla gjorde precis vad som kunde förväntas av dem sett till tidigare prestationer i vinter, några till och med mer – men det räckte inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jere Innala och Anthony Greco är okej men inga toppspelare, inga nyförvärv som lyft. Det hade behövts – men så har det inte blivit. Givet att Ryan Lasch har varit märkt av sjukdom, att PP varit ett haveri, så … Frölunda modell 22/23 är där man är, och sett till förutsättningarna var jag imponerad av insatsen mot Timrå.

Stundtals riktigt fyndig offensiv, jag gillade vad jag såg.

Problemet: det var inte bra nog för att ta poäng.

At the end of the day, som David Beckham alltid sa, så räknas poäng i idrott, mål och poäng – inget annat.

 

3. Avgörandets stund.

Okej, rubriken var kanske en smula hårdragen, men kolla Frölundas program de två första veckorna efter uppehållet:

14/2: HV71 (h)
16/2: LHC (h)
18/2: Rögle (b)
21/2: Luleå (b)
25/2: Brynäs (b)  

SHL-tabellen.

Här är matcher mot lag som även ett skadedrabbat Frölunda ska kunna tävla mot, inga dåliga lag (herregud, sådana finns inte) men mänskligt motstånd. HV och Linköping hemma, Brynäs borta – ska Roger Rönnbergs gäng ha minsta lilla chans att stoppa raset och inte åka hiss nedåt i tabellen så är det matcher som måste vinnas. Så är det, bara. Minst sagt spännande att följa. Inte för att måla hin håle på någon vägg, men det är bara elva poäng ner till elvan Luleå under slutspelsstrecket. Det går fort i trepoängsvärlden.

Jag upprepar från i går: Ryan Lasch kommer tillbaka redan den 14/2, en vecka/tio dagar senare kanske Christian Folin, för Max Friberg dröjer det lite längre, för Jacob Nilsson också – och Mats Rosseli Olsen är borta i ytterligare fyra matcher. Pontus Johansson, det vet ni – säsongen över (axeloperation).

Det skulle verkligen inte skada Frölunda om Fredrik Sjöström fick loss en förstärkning. Helst, för lagets och fansens skull, en bra sådan. Men nu börjar jag undra om det blir något. Andy Miele, förresten, han spelade med HV71 i går. När man ser Olli Palola, inte alls lyckad hemma i Liiga, avgöra matcher för Timrå så slås man av – ibland går det. För en del klubbar.

 

4. Flyin’ Ryan?

Han har verkligen varit märkt av sjukdom, amerikanen. Inte kunnat träna ordentligt. Tog ett steg tillbaka, rätt lite på grund av knäet. Jag har nosat mig fram till det. Mycket intressant att se om Ryan Lasch kan ha en ordentlig inverkan på Frölundas spel när han är tillbaka. Oj, laget skulle behöva det. I fem mot fem, framför allt. I PP, där … äh, jag orkar inte köra in på den avtagsvägen igen.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se


5. Born to play.

Har ni sett vilket lyft Isac Born fått de två senaste matcherna? Helt annan pondus med pucken. Känns som han är på väg att spela till sig en plats i truppen 23/24, faktiskt. Otto Stenberg blir modigare och modigare, David Edstrom (vaket mål) klart godkänd i sin debut, och Linus Nässén – han fortsätter sin resa mot högre höjder.

Det finns framtidshopp. Om inte direkt applicerbart den här säsongen så nästa.

 

6. Tändstift?

Stod ett tag med Christian Folin (bilden nedan) i fredags, vi snackade All Star-helg i NHL, vikten av att komma bort från vardagen några dagar (de som inte tas ut åker ju ofta på några dagars semester, typ Mexiko), Folin skojade (?) om att han tyckte SHL borde införa något slags ledighetsvecka mitt under säsongen. Varför inte? tänkte jag. Man glömmer ibland hur mycket av en idrottares prestation som sitter i skallen. Den behöver vila ibland. Rensas.

Nå, viktigare för er läsare är kanske detta:

Folin tar av gipset i den skadade handen på måndag, sedan får vi se hur länge det dröjer innan han spelar hockey. Han berättade om det stift som satts in för att den brutna fingret ska läka, det går långt upp på handryggen, nu ska rörligheten tränas upp, fingret/handen ska dessutom skyddas från nya smällar, och det är inte det lättaste. Sätta in en metallplatta i handsken hade ju varit bra, men det låter sig inte göras. Skaderisken, så klart. För motståndare.

Fans, lagkamrater, tränare, alla vill ha tillbaka Folin så snabbt det går, men han var rätt snabb med att poängtera – går det inte att hålla i klubban ordentligt, då är det inte mycket mening. Gips av. Rörlighet. Få till något skydd som fungerar. Kunna göra sig själv rättvisa på isen. Det är en bit dit. Å andra sidan, det är uppehåll nu – till 14/2. Kanske ändå en Folin i spel någon vecka efter det? Tidigare, om materialförvaltaren Andy Fagerström kan trolla med skydd och uppklippt handske?

Viktigt för alla att inse, tror jag: det är verkligen ingen idé för Frölunda att skynda på stjärnbackens comeback. 31-åringen måste kunna göra sig själv rättvisa.

ANNONS

Den dagen han kan det, Folin – då kan ni dock räkna med att han kommer tända laget. Därav rubriken. Tändstift. Capisce?

 

7. Hm.

Jag vet att det kanske var Otto Stenberg som tappade bort Sebastian Hartmann vid 1–1, eller om han och Andreas Borgman bara missförstod varandra, men kom igen – Stenberg, Nässén och Born fick saker att hända. Deras istid: 10.38, 10.48 respektive 9.39. Jag tyckte det var märkligt coachat i ett läge när Frölunda sista 20 minuterna mot Timrå behövde gå för kvittering.

 

8. Ehnvis.

Christoffer Ehn vände på en femöring och gjorde mål med en backhand mot Luleå i torsdags. Han gjorde precis likadant mot Skellefteå i går lördag. Båda målen från rätt nära håll. Båda gångerna med överraskningsmomentet som succérecept.

Hittat sin grej, ex-frölundaiten i LHC?

 

9. Vilken Kalle?

Jo, Kalle, Kalle, Kalle, Kallleee Östman.  Så fick man in en Edward Persson-anspelning mitt i all hockey. Vad säger ni om den? Men doldisen Östman har klivit fram på ett strålande sätt när Leksand haft folk borta, så där som Frölunda hade behövt att någon gjort. 2+2 på Östman när Leksand vände mot Örebro i går, 5+7 (!) på de sex senaste.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov


10. Tio dagar kvar.

Ni vet till vad. Det går inte att komma ifrån – det skulle behöva hända något på in-fronten i Frölunda, det skulle verkligen det.

***

Tack för att ni läser och prenumererar. Ha en fin söndag!

 

► Tio tankar dagen efter ännu en förlust för Frölundas herrar, en förväntad och bra kvalstart för damerna.
► Överraskande stort intresse, framtidstro – och en blick in i det som kan bli avgörandet. Lite av vad ni bjuds på denna söndag.

Lasse Johansson efter ett av två insläppta mot Timrå. Foto: C MORE (skärmdump)

Hur många snackade damhockey i Göteborg före Frölundas satsning? Nu? Vilken skillnad. Och det kan i förlängningen vara betydelsefullt för hela Sverige.
Direkt efter uppehållet måste herrarna börja vinna. Kan Ryan Lasch vara tungan på vågen? Någon behöver vara det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

SETT TILL FÖRUTSÄTTNINGARNA för Frölundas herrar så hade jag på förhand sett tre av nio poäng den här veckan som klart godkänt. I ärlighetens namn har insatserna varit bättre än jag trodde.

Men som jag skrev i matchkrönikan – det här laget kommer inte undan med ett eller par misstag. Problemet: du är sällan misstagsfri i sporten hockey. Därför har det gått som det gått.

Damerna, däremot, först nästa säsong är de i rätt serie. SDHL längtar efter Frölunda.

Här söndagskrönikan, som vanligt i formen ”Tio tankar.” Välkomna.

 

1. Om vi ska vara ärliga – wow!

Över 800 kom för att se Frölundas första kvalmatch till SDHL (4–0 på Färjestad), en match som delvis krockade med herrarnas. 814 för vara exakt. Det är väl vad en del SDHL-lag har på en hel säsong? Nä, nu överdrev jag – men det är en förbaskat bra siffra.

Damhockey var närmast en icke-grej i Göteborg innan Frölundas styrelse bestämde att det fick vara nog, tyckte det var dags att haka på tåget. Göteborg HC hade försökt med minimala resurser, det kändes aldrig trovärdigt – när jätten Frölunda bestämde sig fanns helt andra muskler att spänna.

Nästan tusen personer på en damhockeymatch, när vi vet hur svårt den sporten haft att locka folk, förutom i Luleå, förutom i Gävle när det är slutspel – klart som tusan det är bra. 2756 i premiären. Ni minns, va?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag tror inte Frölunda vågade räkna med det här intresset när man satsade stenhårt med Kim Martin, Erika Holst, Michelle Karvinen, Hanna Olsson och övriga i ett maffigt stjärnstall. Jag tror Frölunda tacksamt noterat intresset som fötts. Jag är fullständigt övertygad om att SDHL kommer få ett lyft med Frölunda nästa säsong – och att det är bra för svensk damhockey.

 

2. Sans och balans.

Visst förstår jag besvikna Frölundasupportrar, men i ärlighetens namn:

Det fanns inget att klaga på vad gäller insatsen i Timrå (1–3).  Med sex nyckelspelare borta är det här laget inte bättre än att det krävs närmast misstagsfri hockey för att vinna. Få lag fixar det.

Frölunda hade behövt att Jan Mursaks kedja var ännu bättre, att den fick ut lite mer av sina fina intentioner, då hade det gått att komma undan med en missad markering och en tappad puck i anfallszonen. Men – riktigt så bra är inga spelare i Frölunda. Bra, men inte på absolut toppnivå i SHL. Jag tyckte alla gjorde precis vad som kunde förväntas av dem sett till tidigare prestationer i vinter, några till och med mer – men det räckte inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jere Innala och Anthony Greco är okej men inga toppspelare, inga nyförvärv som lyft. Det hade behövts – men så har det inte blivit. Givet att Ryan Lasch har varit märkt av sjukdom, att PP varit ett haveri, så … Frölunda modell 22/23 är där man är, och sett till förutsättningarna var jag imponerad av insatsen mot Timrå.

Stundtals riktigt fyndig offensiv, jag gillade vad jag såg.

Problemet: det var inte bra nog för att ta poäng.

At the end of the day, som David Beckham alltid sa, så räknas poäng i idrott, mål och poäng – inget annat.

 

3. Avgörandets stund.

Okej, rubriken var kanske en smula hårdragen, men kolla Frölundas program de två första veckorna efter uppehållet:

14/2: HV71 (h)
16/2: LHC (h)
18/2: Rögle (b)
21/2: Luleå (b)
25/2: Brynäs (b)  

SHL-tabellen.

Här är matcher mot lag som även ett skadedrabbat Frölunda ska kunna tävla mot, inga dåliga lag (herregud, sådana finns inte) men mänskligt motstånd. HV och Linköping hemma, Brynäs borta – ska Roger Rönnbergs gäng ha minsta lilla chans att stoppa raset och inte åka hiss nedåt i tabellen så är det matcher som måste vinnas. Så är det, bara. Minst sagt spännande att följa. Inte för att måla hin håle på någon vägg, men det är bara elva poäng ner till elvan Luleå under slutspelsstrecket. Det går fort i trepoängsvärlden.

Jag upprepar från i går: Ryan Lasch kommer tillbaka redan den 14/2, en vecka/tio dagar senare kanske Christian Folin, för Max Friberg dröjer det lite längre, för Jacob Nilsson också – och Mats Rosseli Olsen är borta i ytterligare fyra matcher. Pontus Johansson, det vet ni – säsongen över (axeloperation).

Det skulle verkligen inte skada Frölunda om Fredrik Sjöström fick loss en förstärkning. Helst, för lagets och fansens skull, en bra sådan. Men nu börjar jag undra om det blir något. Andy Miele, förresten, han spelade med HV71 i går. När man ser Olli Palola, inte alls lyckad hemma i Liiga, avgöra matcher för Timrå så slås man av – ibland går det. För en del klubbar.

 

4. Flyin’ Ryan?

Han har verkligen varit märkt av sjukdom, amerikanen. Inte kunnat träna ordentligt. Tog ett steg tillbaka, rätt lite på grund av knäet. Jag har nosat mig fram till det. Mycket intressant att se om Ryan Lasch kan ha en ordentlig inverkan på Frölundas spel när han är tillbaka. Oj, laget skulle behöva det. I fem mot fem, framför allt. I PP, där … äh, jag orkar inte köra in på den avtagsvägen igen.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se


5. Born to play.

Har ni sett vilket lyft Isac Born fått de två senaste matcherna? Helt annan pondus med pucken. Känns som han är på väg att spela till sig en plats i truppen 23/24, faktiskt. Otto Stenberg blir modigare och modigare, David Edstrom (vaket mål) klart godkänd i sin debut, och Linus Nässén – han fortsätter sin resa mot högre höjder.

Det finns framtidshopp. Om inte direkt applicerbart den här säsongen så nästa.

 

6. Tändstift?

Stod ett tag med Christian Folin (bilden nedan) i fredags, vi snackade All Star-helg i NHL, vikten av att komma bort från vardagen några dagar (de som inte tas ut åker ju ofta på några dagars semester, typ Mexiko), Folin skojade (?) om att han tyckte SHL borde införa något slags ledighetsvecka mitt under säsongen. Varför inte? tänkte jag. Man glömmer ibland hur mycket av en idrottares prestation som sitter i skallen. Den behöver vila ibland. Rensas.

Nå, viktigare för er läsare är kanske detta:

Folin tar av gipset i den skadade handen på måndag, sedan får vi se hur länge det dröjer innan han spelar hockey. Han berättade om det stift som satts in för att den brutna fingret ska läka, det går långt upp på handryggen, nu ska rörligheten tränas upp, fingret/handen ska dessutom skyddas från nya smällar, och det är inte det lättaste. Sätta in en metallplatta i handsken hade ju varit bra, men det låter sig inte göras. Skaderisken, så klart. För motståndare.

Fans, lagkamrater, tränare, alla vill ha tillbaka Folin så snabbt det går, men han var rätt snabb med att poängtera – går det inte att hålla i klubban ordentligt, då är det inte mycket mening. Gips av. Rörlighet. Få till något skydd som fungerar. Kunna göra sig själv rättvisa på isen. Det är en bit dit. Å andra sidan, det är uppehåll nu – till 14/2. Kanske ändå en Folin i spel någon vecka efter det? Tidigare, om materialförvaltaren Andy Fagerström kan trolla med skydd och uppklippt handske?

Viktigt för alla att inse, tror jag: det är verkligen ingen idé för Frölunda att skynda på stjärnbackens comeback. 31-åringen måste kunna göra sig själv rättvisa.

ANNONS

Den dagen han kan det, Folin – då kan ni dock räkna med att han kommer tända laget. Därav rubriken. Tändstift. Capisce?

 

7. Hm.

Jag vet att det kanske var Otto Stenberg som tappade bort Sebastian Hartmann vid 1–1, eller om han och Andreas Borgman bara missförstod varandra, men kom igen – Stenberg, Nässén och Born fick saker att hända. Deras istid: 10.38, 10.48 respektive 9.39. Jag tyckte det var märkligt coachat i ett läge när Frölunda sista 20 minuterna mot Timrå behövde gå för kvittering.

 

8. Ehnvis.

Christoffer Ehn vände på en femöring och gjorde mål med en backhand mot Luleå i torsdags. Han gjorde precis likadant mot Skellefteå i går lördag. Båda målen från rätt nära håll. Båda gångerna med överraskningsmomentet som succérecept.

Hittat sin grej, ex-frölundaiten i LHC?

 

9. Vilken Kalle?

Jo, Kalle, Kalle, Kalle, Kallleee Östman.  Så fick man in en Edward Persson-anspelning mitt i all hockey. Vad säger ni om den? Men doldisen Östman har klivit fram på ett strålande sätt när Leksand haft folk borta, så där som Frölunda hade behövt att någon gjort. 2+2 på Östman när Leksand vände mot Örebro i går, 5+7 (!) på de sex senaste.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov


10. Tio dagar kvar.

Ni vet till vad. Det går inte att komma ifrån – det skulle behöva hända något på in-fronten i Frölunda, det skulle verkligen det.

***

Tack för att ni läser och prenumererar. Ha en fin söndag!

 

► Tio tankar dagen efter ännu en förlust för Frölundas herrar, en förväntad och bra kvalstart för damerna.
► Överraskande stort intresse, framtidstro – och en blick in i det som kan bli avgörandet. Lite av vad ni bjuds på denna söndag.

Lasse Johansson efter ett av två insläppta mot Timrå. Foto: C MORE (skärmdump)

Hur många snackade damhockey i Göteborg före Frölundas satsning? Nu? Vilken skillnad. Och det kan i förlängningen vara betydelsefullt för hela Sverige.
Direkt efter uppehållet måste herrarna börja vinna. Kan Ryan Lasch vara tungan på vågen? Någon behöver vara det.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

SETT TILL FÖRUTSÄTTNINGARNA för Frölundas herrar så hade jag på förhand sett tre av nio poäng den här veckan som klart godkänt. I ärlighetens namn har insatserna varit bättre än jag trodde.

Men som jag skrev i matchkrönikan – det här laget kommer inte undan med ett eller par misstag. Problemet: du är sällan misstagsfri i sporten hockey. Därför har det gått som det gått.

Damerna, däremot, först nästa säsong är de i rätt serie. SDHL längtar efter Frölunda.

Här söndagskrönikan, som vanligt i formen ”Tio tankar.” Välkomna.

 

1. Om vi ska vara ärliga – wow!

Över 800 kom för att se Frölundas första kvalmatch till SDHL (4–0 på Färjestad), en match som delvis krockade med herrarnas. 814 för vara exakt. Det är väl vad en del SDHL-lag har på en hel säsong? Nä, nu överdrev jag – men det är en förbaskat bra siffra.

Damhockey var närmast en icke-grej i Göteborg innan Frölundas styrelse bestämde att det fick vara nog, tyckte det var dags att haka på tåget. Göteborg HC hade försökt med minimala resurser, det kändes aldrig trovärdigt – när jätten Frölunda bestämde sig fanns helt andra muskler att spänna.

Nästan tusen personer på en damhockeymatch, när vi vet hur svårt den sporten haft att locka folk, förutom i Luleå, förutom i Gävle när det är slutspel – klart som tusan det är bra. 2756 i premiären. Ni minns, va?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag tror inte Frölunda vågade räkna med det här intresset när man satsade stenhårt med Kim Martin, Erika Holst, Michelle Karvinen, Hanna Olsson och övriga i ett maffigt stjärnstall. Jag tror Frölunda tacksamt noterat intresset som fötts. Jag är fullständigt övertygad om att SDHL kommer få ett lyft med Frölunda nästa säsong – och att det är bra för svensk damhockey.

 

2. Sans och balans.

Visst förstår jag besvikna Frölundasupportrar, men i ärlighetens namn:

Det fanns inget att klaga på vad gäller insatsen i Timrå (1–3).  Med sex nyckelspelare borta är det här laget inte bättre än att det krävs närmast misstagsfri hockey för att vinna. Få lag fixar det.

Frölunda hade behövt att Jan Mursaks kedja var ännu bättre, att den fick ut lite mer av sina fina intentioner, då hade det gått att komma undan med en missad markering och en tappad puck i anfallszonen. Men – riktigt så bra är inga spelare i Frölunda. Bra, men inte på absolut toppnivå i SHL. Jag tyckte alla gjorde precis vad som kunde förväntas av dem sett till tidigare prestationer i vinter, några till och med mer – men det räckte inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Jere Innala och Anthony Greco är okej men inga toppspelare, inga nyförvärv som lyft. Det hade behövts – men så har det inte blivit. Givet att Ryan Lasch har varit märkt av sjukdom, att PP varit ett haveri, så … Frölunda modell 22/23 är där man är, och sett till förutsättningarna var jag imponerad av insatsen mot Timrå.

Stundtals riktigt fyndig offensiv, jag gillade vad jag såg.

Problemet: det var inte bra nog för att ta poäng.

At the end of the day, som David Beckham alltid sa, så räknas poäng i idrott, mål och poäng – inget annat.

 

3. Avgörandets stund.

Okej, rubriken var kanske en smula hårdragen, men kolla Frölundas program de två första veckorna efter uppehållet:

14/2: HV71 (h)
16/2: LHC (h)
18/2: Rögle (b)
21/2: Luleå (b)
25/2: Brynäs (b)  

SHL-tabellen.

Här är matcher mot lag som även ett skadedrabbat Frölunda ska kunna tävla mot, inga dåliga lag (herregud, sådana finns inte) men mänskligt motstånd. HV och Linköping hemma, Brynäs borta – ska Roger Rönnbergs gäng ha minsta lilla chans att stoppa raset och inte åka hiss nedåt i tabellen så är det matcher som måste vinnas. Så är det, bara. Minst sagt spännande att följa. Inte för att måla hin håle på någon vägg, men det är bara elva poäng ner till elvan Luleå under slutspelsstrecket. Det går fort i trepoängsvärlden.

Jag upprepar från i går: Ryan Lasch kommer tillbaka redan den 14/2, en vecka/tio dagar senare kanske Christian Folin, för Max Friberg dröjer det lite längre, för Jacob Nilsson också – och Mats Rosseli Olsen är borta i ytterligare fyra matcher. Pontus Johansson, det vet ni – säsongen över (axeloperation).

Det skulle verkligen inte skada Frölunda om Fredrik Sjöström fick loss en förstärkning. Helst, för lagets och fansens skull, en bra sådan. Men nu börjar jag undra om det blir något. Andy Miele, förresten, han spelade med HV71 i går. När man ser Olli Palola, inte alls lyckad hemma i Liiga, avgöra matcher för Timrå så slås man av – ibland går det. För en del klubbar.

 

4. Flyin’ Ryan?

Han har verkligen varit märkt av sjukdom, amerikanen. Inte kunnat träna ordentligt. Tog ett steg tillbaka, rätt lite på grund av knäet. Jag har nosat mig fram till det. Mycket intressant att se om Ryan Lasch kan ha en ordentlig inverkan på Frölundas spel när han är tillbaka. Oj, laget skulle behöva det. I fem mot fem, framför allt. I PP, där … äh, jag orkar inte köra in på den avtagsvägen igen.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se


5. Born to play.

Har ni sett vilket lyft Isac Born fått de två senaste matcherna? Helt annan pondus med pucken. Känns som han är på väg att spela till sig en plats i truppen 23/24, faktiskt. Otto Stenberg blir modigare och modigare, David Edstrom (vaket mål) klart godkänd i sin debut, och Linus Nässén – han fortsätter sin resa mot högre höjder.

Det finns framtidshopp. Om inte direkt applicerbart den här säsongen så nästa.

 

6. Tändstift?

Stod ett tag med Christian Folin (bilden nedan) i fredags, vi snackade All Star-helg i NHL, vikten av att komma bort från vardagen några dagar (de som inte tas ut åker ju ofta på några dagars semester, typ Mexiko), Folin skojade (?) om att han tyckte SHL borde införa något slags ledighetsvecka mitt under säsongen. Varför inte? tänkte jag. Man glömmer ibland hur mycket av en idrottares prestation som sitter i skallen. Den behöver vila ibland. Rensas.

Nå, viktigare för er läsare är kanske detta:

Folin tar av gipset i den skadade handen på måndag, sedan får vi se hur länge det dröjer innan han spelar hockey. Han berättade om det stift som satts in för att den brutna fingret ska läka, det går långt upp på handryggen, nu ska rörligheten tränas upp, fingret/handen ska dessutom skyddas från nya smällar, och det är inte det lättaste. Sätta in en metallplatta i handsken hade ju varit bra, men det låter sig inte göras. Skaderisken, så klart. För motståndare.

Fans, lagkamrater, tränare, alla vill ha tillbaka Folin så snabbt det går, men han var rätt snabb med att poängtera – går det inte att hålla i klubban ordentligt, då är det inte mycket mening. Gips av. Rörlighet. Få till något skydd som fungerar. Kunna göra sig själv rättvisa på isen. Det är en bit dit. Å andra sidan, det är uppehåll nu – till 14/2. Kanske ändå en Folin i spel någon vecka efter det? Tidigare, om materialförvaltaren Andy Fagerström kan trolla med skydd och uppklippt handske?

Viktigt för alla att inse, tror jag: det är verkligen ingen idé för Frölunda att skynda på stjärnbackens comeback. 31-åringen måste kunna göra sig själv rättvisa.

ANNONS

Den dagen han kan det, Folin – då kan ni dock räkna med att han kommer tända laget. Därav rubriken. Tändstift. Capisce?

 

7. Hm.

Jag vet att det kanske var Otto Stenberg som tappade bort Sebastian Hartmann vid 1–1, eller om han och Andreas Borgman bara missförstod varandra, men kom igen – Stenberg, Nässén och Born fick saker att hända. Deras istid: 10.38, 10.48 respektive 9.39. Jag tyckte det var märkligt coachat i ett läge när Frölunda sista 20 minuterna mot Timrå behövde gå för kvittering.

 

8. Ehnvis.

Christoffer Ehn vände på en femöring och gjorde mål med en backhand mot Luleå i torsdags. Han gjorde precis likadant mot Skellefteå i går lördag. Båda målen från rätt nära håll. Båda gångerna med överraskningsmomentet som succérecept.

Hittat sin grej, ex-frölundaiten i LHC?

 

9. Vilken Kalle?

Jo, Kalle, Kalle, Kalle, Kallleee Östman.  Så fick man in en Edward Persson-anspelning mitt i all hockey. Vad säger ni om den? Men doldisen Östman har klivit fram på ett strålande sätt när Leksand haft folk borta, så där som Frölunda hade behövt att någon gjort. 2+2 på Östman när Leksand vände mot Örebro i går, 5+7 (!) på de sex senaste.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov


10. Tio dagar kvar.

Ni vet till vad. Det går inte att komma ifrån – det skulle behöva hända något på in-fronten i Frölunda, det skulle verkligen det.

***

Tack för att ni läser och prenumererar. Ha en fin söndag!

 

131 Kommentarer

 1. Att Lasch återkomst i laget känner jag tyvärr inte mycket att skriva hem om, en skugga av sig själv hitills, rent ut sagt på ren svenska! Rent kass, och ingen tillgång för laget, saknar honom inte alls, bättre att fortsätta spela en junis!
  Men helt klart måst Frölunda ha in minst 2 spelare, för annars kan det helt klart sluta med ingenmansland och platt fall!

 2. Visst är det märkligt att Frölunda nästa aldrig inte kan hitta några guldkorn i transferfloden ! En sån som Olli Palola med den bössan har inte spelat i Frölunda på flera säsonger vad jag kan se . En som kan avgöra matcher på helt egen hand på nästan ingenting sätt vilken forward som helst i Frölunda i exakt samma läge som Palola igår inte faen hade det blivit mål det jag sätta hur mycket pengar som helst på !
  Maken till uddlösa forward får man leta efter !
  Jag tror på en total nybyggnation av laget till nästa säsong kör med juniorerna panikvärva inget nu det får bli som det blir .

  • Förstår inte folk att man har och haft spelartypen som Palola och att det inte spelar någon roll?

   Är ganska säker på att Palola inte fått samma utväxling i VF…

   Varför får ni själva fundera ut.

  • Jag håller med, se till att lagbygget inför nästa säsong är topp istället.
   Genomför generationsväxlingen och se till att få in skills i laget.
   Se till att spela ett spel som gynnar kreativitet och få utväxling på den typen som gillar att äga pucken och ta den till mål istället för de som är bättre på att förstöra spelet och hellre är utan puck.

   – stabila ingångar i zon utan att behöva skarva ner och sedan jaga som default.
   – vika in istället för ut mot sargen när man närmar sig cirklarna.
   – Ha tillräckligt mycket skills för att sätta pucken utifrån, på direktskott eller skymning.

   Det handlar inte om att aktivt försöka förlora matcher men att man spelar utifrån detta lagbygges förmåga just nu. Skulle man hamna topp 8, kanon, hamnar man 9-10 helt ok.
   Det är nästa år vi skall utmana om topp 4-6 igen för att året efter det kunna utmana om guldet när vi spelat in en ny coregrupp med offensiv, kreativ hockey. Det hade varit drömmen för mig!

   Rönnberg och Sjöström får gärna vara kvar men de måste våga ta obekväma beslut och våga mycket mer. Vara förändringsbenägna som de var under succéåren.

   • Philip, förstår jag dig rätt när du kritiserar spelidé och lagbygge, ger upp årets säsong som förlorad och du tycker att Sjöström och Rönnberg gärna får vara kvar om de bara agerar och tänker helt annorlunda än vad de gjort senaste 4-5 åren?

    • Kan tänka mig att det krävs ett gemensamt beslut i föreningen likt det man kom fram till när Roger kom.

     Hur skall vi spela?
     Hur skall vi uppfattas i hockeyvärlden av fans, sponsorer, spelare och juniorer etc.
     Vilken roll spelar vi i näringskedjan?

     Roger och Sjöström kan man såklart tycka vad man vill om men det jag ser som deras svagheter är deras stolthet och ovilja att förändras.

     Kan man komma över det så är det ju fakta att man faktiskt lyckats bygga lag och vinna guld tidigare. Dock fungerar inte den kärntruppen och spelmodell man nu har. Den har över de senaste 4 åren varit i decline.

     Skellefteå hade en liknande resa för några år sedan då de tappade i attraktionskraft både i spelet och i organisationen men har nu återuppstått starkare. Det kan såklart Frölunda också göra men man måste välja väg och inte fortsätta på intrampad stig.

     • Jag är helt med på vad du menar, däremot är jag frågande till varför Roger och assisterande plötsligt skulle förändra sitt sätt att spela och resonera.

      Man har kört fast, behovet av nytt blod på ledarsidan är uppenbar.

      En annan aspekt är det du är inne på, hur blir man en attraktiv förening igen? Ja, knappast genom att hålla kvar vid den gubbe som är föreningens galjonsfigur sedan 10 år. Vill man signalera att man har något nytt, fräscht på gång och bli attraktiv igen, då håller det inte att ha kvar Roger.

     • Därav tror jag det behöver vara ett föreningsbeslut och inte upp till Roger om han vill förändra. Klarar man inte av det, ja då tror jag man är fortsatt inne på en farlig väg.

      Hur sannolikt tror jag det är att Roger ändrar sitt sätt att tänka till det nyfikna, kravställande som han hade när han kom. Ja inte särskilt troligt.
      Han har blivit en envis tränare som uppfattas som trumpen med offerkoftan i högsta hugg; som omger sig med ja-sägare och i mina ögon jobbar extremt kortsiktigt.

      Tror ändå det är viktigt att Frölunda bestämmer hur de vill skapa sin resa framåt. Tyvärr är Roger lite för mycket Frölunda just nu, iaf utåt.
      Hade varit intressant att ställa lite pressande frågor till både Lechtaler och Grauers. Eller är de blott marionetter?

 3. Leman, håller med angående sista 10 igår. Slutade väl att spela juniorerna helt? Körde med Joel o C:o. Är så trött på RR totala brist på fingertoppskänsla. Hoppas verkligen att det är sista året för ledarstaben 2024.

  • Kass matchcoach. De med bäst dagsform får inte chansen utan bästa namnet på ryggen skall ha sin istid oavsett. Men det har ju vart så några säsonger nu, tyvärr.

 4. Om Lasch har varit märkt av sjukdom och inte kunnat träna ordentligt, varför har han tagit upp en plats i laget under matcherna? I PP har han inte fått något att hända på över ett år nu, är det också sjukdom?

  Den verkligt allvarliga sjukdomen är den Roger lider av som gör att han prioriterar trötta gubbar, namn, före prestation. Självklart skulle Nässén, Born och Stenberg matchats flitigare, den kreativitet de visade borde premierats med mer istid. Istället får vi mer av Joel, mer av Purre, mer av Loui. Och nu är snart Lasch tillbaka, då blir det ännu mer fart.

 5. Den största frågan av alla; varför presterar inte Frölundas tilltänkta spets på en toppnivå? Det har varit så övertid, så vad är anledningen?

  • I mina ögon är det spelmodellen. Den premierar inte kontrollerad offensiv med kreativ frihet. Därav lämnar de som vill spela med det som sina styrkor och kvar blir destruktiva, hårt jobbande spelare som passar in som Lasu, Rosselli, Lundqvist, Mursak, m.fl.

   De behövs också i sina roller men skall spela defensiva situationer inte leda laget offensivt
   Friberg är väl någon hybrid men ingen toppkvalité offensivt även om han är det bästa Frölunda kan skaka fram i dagsläget.

   • Håller med om det du skriver. De spelare som sattes in igår i 6v5 säger en del. Givetvis är det något i spelsättet, i coachingen eller sättet som man tränar som hämmar offensiva spelare också.

 6. Ni som drömmer om stora förändringar kan glömma det. Inget kommer att förändras. Nästa säsong har vi samma tränare, samma spelsystem, nästan samma stomme kryddat med några nya poängspelare.
  Men först ska man utvärdera säsongen. Då kommer man fram till att Lasch var sjuk men nu är han frisk och nästa säsong kommer han leverera enligt plan tillsamman med Tömmen. Pp är löst.
  I spel 5-5 är vi ju redan bäst. Detsamma i pp.
  Att vi försvann tidigt i slutspelet berodde på skador.

  • Ja, risk att skadorna tas som förklaring om säsongen slutar illa.
   Men skulle säga att FBK varit mer drabbat och under längre tid, kanske även Rögle (Everberg knappt spelar, Zaar borta en period, Sheen osv)

   • Håller helt med. Våra problem har inget med skador att göra. Men kompisgänget kommer att dra slutsatsen att oturliga skador förstörde för oss. Tyvärr.

  • Har gett upp och bryr mig tyvärr inte längre, spelet saknar dragningskraft och underhållning..efter 30 år o många år med sponsring så är det slut, fler som jag vet gör samma. Detta kan vara enda sättet att få ledningen att reagera och ta beslut…

 7. Delar åsikten om att Nässénkedjan borde fått mer istid. De var pigga, alla tre.
  I vissa sekvenser ser man att Stenberg har skills ingen annan i laget har; fina handleder, snabb acceleration. Kunde haft ett par assist senaste matcherna då han spelat fram Loui till fina lägen två gånger.
  Nu fick vi inget PP igår men jag hoppas Roger vågar sätta in Stenberg på Innala/Nilsson/Purre-positionen. Med lite större ytor kan han ge PP en ny dimension. Han har spelskicklighet och, tror jag, ett skott få av våra forwards saknar.
  Måtte Rönnberg våga lite mer. Finns liksom inget att förlora.
  Intressant om de vågar testa Stenberg i PP-träning i veckan.
  Och – kanske skulle klubben bryta något avtal för att ge tydligare plats åt Born/Stenberg/Dower Nilsson x 3 till nästa säsong? Vet dock inte vem, men jag lutar åt att MRO skulle kunna offras. Purre går inte, då slutar han och lyfter lön en hel säsong med tanke på åldern. Innala? Nja, han kan faktiskt blomma ut kommande säsong.

  • Otto visade verkligen vilken bra spelare han är. Med några kilo till skulle han bli vår bäste spelare.

  • Lasch? Finns risk att han också slutar ocv tar lönen men om inget positivt händer efter stundande comeback är ett par billiga juniorer ett bättre alternativ, Lasch tar mycket plats även när han inte är bra.

  • Roger vågade inte spela Raymond regelbundet i PP 19/20, när han var lika gammal som Otto är nu. Jag minns en match där han briljerade med Lasch i PP (Rakhshani var borta). Matchen efter var Raymond inte ens med i PP2. Man måste förstå strukturen i 5v5 för att få spela PP, eller något.. Jag tvivlar på att Roger spelar Otto i PP, men han får gärna överraska mig.

 8. Lasch var ju inte bra innan sjukdomen heller så det där köper jag bara inte. Visst han kan kanske hitta tillbaka till fornstora dagar men känns som en högoddsare.

  Vi hade knappt en farlig målchans igår. Jämnt på plan, ja visst! Många skadade, sure, men igår hade man kunnat fortsätta i tio perioder till utan att göra fler mål, de seniora forwardsen försöker ju inte ens utmana sin gubbe eller ta sig in på kassen. Totalt offensivt haveri.

  • Exakt, var lika dålig i andra halvan av förra säsongen och fick en smäll mot huvet mot Luleå och drog massa snyfthistorier då också!

 9. Vad hände med matchstraffet på Händemark och utvisningen på Lennström? Ingen anmälan tydligen. Hade det inte varit en god ide’ att låta disciplinnämnden säga sitt i de här fallen. Nu är det referensgruppen enbart som avgjort. Det minskar trovärdigheten ytterligare i svensk hockey. Hög tid att SHL tar tag i detta nu.

   • De ger bara Frölunda avstängningar för allt, de är ju bevisat ju. Frölunda får högst straff av alla SHL lagen & blir anmäld för varenda tackling som görs.

    • Hade Borgman kommit in så fel som Lennström gjorde igår minst 3 matcher för Borgman. Så totalt 5 matcher med återfalll regeln.

 10. Samma gamla vanliga ras som vanligt. Tyvärr kommer man skylla på skador istället för att erkänna att man misslyckats kapitalt åter en säsong att få till en offensiv värd namnet. Kan man få drömma så hade det varit att man äntligen kan hitta stenen där det står att det är dags att hitta ett kreativt spel, hitta iallafall en kedja som har kemi och kan spela sig fram till vassa lägen.

 11. Raset efter årsskiftet är en trist repris.
  Senaste tolv matcherna är vi 10:a med 1,17 poäng i snitt. Fyra lag har samma svaga snitt, bara ett lag har sämre och det är Malmö med 0,83 i snitt.
  Vi gör inte speciellt många mål framåt med defensiven är fortfarande ett enormt problem, bara två lag (HV och Malmö) har släppt in fler mål sedan årsskiftet.
  Tidigare säsonger talades det om ineffektivitet, att vi sköt så mycket men vi är bara på nionde plats under 2023 gällande skott på mål från skottsektorn. Corsi samma sak, vi är på nionde plats.
  Och det är väl det vi alla har sett länge: vi klarar inte av att föra matcher, att skapa mycket framåt, men vi är heller inte speciellt bra på att försvara oss.
  En bra back borta och Friberg är förstås inte förklaringen till detta. Pontus Johansson är ersatt av Hasa, det går på ett ut. Lasch var inte bättre än de juniorer som testats.
  Nej, som Leman skriver, topp sex blir svårt.
  Ett gigantiskt misslyckande som kommer skyllas på skador och avstängningar?

 12. Raset efter årsskiftet är en trist repris.
  Senaste tolv matcherna är vi 10:a med 1,17 poäng i snitt. Fyra lag har samma svaga snitt, bara ett lag har sämre och det är Malmö med 0,83 i snitt.
  Vi gör inte speciellt många mål framåt med defensiven är fortfarande ett enormt problem, bara två lag (HV och Malmö) har släppt in fler mål sedan årsskiftet.
  Tidigare säsonger talades det om ineffektivitet, att vi sköt så mycket men vi är bara på nionde plats under 2023 gällande skott på mål från skottsektorn.
  Och det är väl det vi alla har sett länge: vi klarar inte av att föra matcher, att skapa mycket framåt, men vi är heller inte speciellt bra på att försvara oss.
  En bra back borta och Friberg är förstås inte förklaringen till detta. Pontus Johansson är ersatt av Hasa, det går på ett ut. Lasch var inte bättre än de juniorer som testats.
  Nej, som Leman skriver, topp 6 blir svårt.
  Ett gigantiskt misslyckande som kommer skyllas på skador och avstängningar?

  • Håller med! Ett fiasko i truppbygget! Man tappar en stor poängspelare i Spacek, som nu öser in poäng i Schweiz.. Gjorde 50 poäng hos oss och det tyckte man inte räckte.. En Söderblom som fick sitt genombrott och gjorde 20 mål. Man ersätter dom med Innala och Greco som knappt kommer över 20 poäng i SHL och så hoppas man på utveckling på kärnspelarna som förutom Friberg pikat neråt för längesen! Sen har vi LDN som jag tycker knappt håller i hockeyallsvenskan. Nu jagar man med en otroligt tunn trupp förstärkning på en väldigt tunn marknad! Nej, detta får Roger och framförallt Sjöström ta på sig.

   Det positiva är att Stenberg och Born från dom egna leden fått chansen och gjort det väldigt bra! Dom kommer bli riktigt bra spelare!

   • Förstår inte ryktet om att Spacek inte fick vara kvar. Han ville själv bryta kontraktet för att spela i Schweiz. Frölunda ville säkert haft kvar honom….

    • Om Frölunda ville ha kvar honom, borde man inte gett honom rätt utrymme då? Istället fick han spela andrafiol i ett PP styrt av Lasch som inte var bra alls under våren.

   • Nu var det ju inte Frölunda som tyckte att Spacek inte räckte till, utan Spacek själv som ville lämna. Press, press, press – brunka, brunka, brunka tilltalar inte riktigt offensivt skickliga spelare. Inte heller ger det bäst förutsättningar för dessa spelare heller, som hellre flyr fältet för att få spela en roligare hockey.

 13. Senaste tolv matcherna har Petteri Lindbohm +5. Ensam om att ha plussiffror av de som spelat mer frekvent.
  Sämst har Grönlund med – 6 och Borgman med -5.
  Förläng Lindbohm om det går!

   • Micke: Rätt förståligt att inte Borgman spelar bra med den smärtan han spelar med, vi ska ens vara glada att han väl ställer upp & spelar just nu. Tycker han får för mycket skit.

  • Jag har ändå svårt att se Lindbohms storhet som en importback som skall göra skillnad även i ett välfungerande lag. Tycker han ofta förlorar närkamper och blir liggande på isen trots sin storlek. Sällan han verkligen trycker dit sin motståndare utan petar oftast med klubban.
   Tycker han blivit mycket bättre på avvägningarna mellan offensiv och defensiv nu dock samt att han faktiskt lyckats peta in ett par puckar. Han tar en del konstiga åkvägar och lämnar sin backpartner i sticket allt som oftast. Kollat igenom flertalet matcher en andra gång han känns inte pålitlig.

   Han är antagligen inte topp 10 av backarna i SHL så är det verkligen värt att förlänga för de pengarna han kostar? En stabil back i andra backpar kanske men inte värd några 300k i månaden om man frågar mig.

 14. En helt godkänd insats av Frölunda så här långt. En trea i den gamla betygskalan.
  Hade inga större förväntningar på årets lag då jag ansåg truppen för tunn och att viktig spetskompetens saknades.

  Mitt tips att Frölunda hamnar 7:a när grundserien är klar ligger fast.

   • Sportchef och tränare får betyget underkänt. Med de resurser Frölunda har borde man få till en starkare trupp och roligare spelsystem. Det kan aldrig vara godkänt att vara helt chanslös på guld när mannar det som uttalat mål.

  • GöranA; Du och Sanny Lindström tippade samma plats. När han la det tipset ansåg jag han var pessimistisk vad det gällde Frölunda. Men nu tycker jag det är för optimistiskt. Tror dom kommer längre ner kan t.o.m. missa hemmafördel i åttondelsfinalen….

 15. Frölunda får sopa ihop smulorna och göra det bästa med dem för denna säsong.
  Men med framtida säsonger – så går det inte att ha det så här.
  Hoppas att ”Tändstiftet” nu bara kommer hamna rätt i tändspolen också.
  ”Ehnvis”, Haha … ”Mr. Ehnveten”. Tur för RR att han i varje fall inte har efternamnet Ehn.
  Bäste Henrik, ta inte illa upp – nog allt stavas det Edvard Persson med ett enkel-v, likadant för den norske konstnären Edvard Munch. 😉

  • Du har alltid god ton Edward, samt att man alltid får med sig lite kunskap om både ditten men också lite av datten av dina lägg. Tack!

   • Även tack till Dig, Philip – tycker själv mycket om Dina alltid ypperliga kommentarer här på sajten. 🙂

 16. Den här säsongen är redan körd, man får tyvärr bara inse det och hoppas på en totalrenovering inför nästa. Visst, vi har 6 spelare borta men det gör ingen skillnad om dom kommer tillbaka. Som Leman nämnt så måste vi ju även med ordinare lag göra prickfria insatser för att slå lagen i botten, hur ska man då kunna rubba topplagen i en bäst av sju-serie? Det enda som kan göra att Frölunda får ett lyckat slutspel är två nyförvärv som går in och bryter mönster/gör skillnad direkt. Och hur stora är dom oddsen? Det bästa hade ju varit om två spelare värvats idag så att dom får en träningsvecka med laget innan matchen mot HV, men istället händer NOLL….

 17. Känns som att allt redan har sagts minst 1 miljon gånger, men om Frölunda ska kunna avsluta grundserien på ett bra sätt (dvs placera sig topp 6), måste man inse sina styrkor och begränsningar som lag.

  Bortsett från alla skador: När Frölunda hade en vinnande streak, spelade man oerhört cyniskt och enkelt. Dvs en snortajt defensiv där alla låg rätt i banan, vilket även hjälpte Lasse i mål. Alltid välja det enkla alternativet före det svårare, som att slå den sarg ut ala Folin, eller en lätt lobbchip ut i mittzon.
  Framåt, direkt och med fart. Inga sega byten och fastna i sargerna, utan rakt på mål, lite mindre klubbkramande och genomtänka avslut på mål.

  Krävs fruktansvärt mycket att spela på detta sättet, men det är det ENDA alternativet som är kvar, när truppen saknar så mycket kvalitet och spets.

  Till nästa säsong krävs en helrenovering och generationsväxling. Men det tar vi lite längre fram.
  Hoppas vi kan avsluta säsongen i dur.

 18. Det värsta är ju att det känns som att Frölunda storsatsade i år, och det är den här skiten vi får… Någon måste våga pressa Sjöström om att värvningarna inte håller. Man blir less på skiten. Hockeyn är skittråkig att kolla på, man bryr sig knappt om laget vinner eller förlorar längre. Roger och Sjöström har verkligen dödat all glädje med hockeyn.
  Det är som när Kenta var här igen.

 19. Jasså Roger Rönnberg är kvar?! Ja då fortsätter jag att ignorera föreningen. Lägger inte en minut eller krona till på att se detta mördande tråkiga lag.

 20. Nu visar det sig att SHL och DN bara anmäler vissa spelare när det passar dem själva. Ingen av gårdagens händelser anmäldes vilket är helt absurt. Finns ingen röd tråd, det är tydligt

    • Om inte ligans klubbdirektörer och sportchefer gemensamt tar tag i den ojämlika och obegripliga bestraffningsnorm som gäller nu är SHL riktigt illa ute. Och domarna själva måste sig emellan diskutera hur det kan se så olika ut från match till match, från en situation till en annan. Spelarna och inte minst publiken vill veta och ha besked nu.

   • Björn. Jag tror att den inte anmäldes för att Anton ställde sig upp direkt. Ligger han kvar och vrider sig likt många andra spelare så blir det ett matchstraff och avstängning på det.. Det är helt sjukt.

    • Hur var det med bentacklingen då? Hur kunde den gå under radarn? Lindholm råkade ju också ut för en från Abols. Fram med en förklaring varför det ena och inte det andra bestraffas. Den här referensgruppen kan inte gömma sig längre. Upp på bordet med var ni har att komma med. Måste det till en publikbojkott innan något händer.

     • Cmore som är alert och alltid på banan får sammanställa en filmkavalkad över säsongens alla knätacklingar. Sen tvingar man ligans ansvariga, domare, personal från situationsrum och disciplinnämd till studion för att på plats förklara varför det blev si eller så, avstängning i vissa fall och helt frikänt i andra. Enkelt och pedagogiskt.

 21. För att det överhuvudtaget ska vara lönt att titta på någon mer hockey denna säsong så måste minst två forwards in. Jag vet, inte en chans att Sjöström kapabel att ens hitta en, det förstår jag med. Men då kan man lika gärna lägga ned säsongen.

  • Dom enda som skulle kunna göra skillnad i denna fyra nyanser av grått finns inte på marknaden! Knappast någon ide att ta in vad skit som helst!

 22. Inte bara Frölunda är ur form.
  Linus Öberg, Örebro, klar för oss till nästa säsong går tunt. 1+3 på senaste 12 matcherna. – 5. Åtta forwards har mer istid.
  Hm. Viktigt att han tar kliv, ska fylla en av få öppna forwardsplatser…

  • Öberg är verkligen ingen spets, jag kan inte tänka mig att han är tänkt för en högre plats än en tredjekedja.

   • Haha, den gubben är säkert tänkt för en förstalina. Du vet ju hur Roger tror sig kunna göra guld av vad som helst? Ett tag funkade det rätt bra men nu är det som att alkemisten har brist på flera ingredienser. Förutom då den sura grädden han kryddar alla anrättningar med, kärntruppen från guldet 2015/16.

  • Klockren Sjöström värvning, så typiskt.
   Nej bort med hela ledningen i Frölunda.
   Behöver rensas ut rejält, eller ni som hyllar Rönnberg och Sjöströr. Ni kanske är nöjda när Frölunda spelar i hockeyallsvenskan?

 23. Nu får man inse att detta lag inte kommer klara sig förbi åttondelsfinal, om det inte inträffar ett mirakel. Så nu släpper jag herrlaget och följer nu damlagets kval till SDHL…..

 24. Bara att blicka mot nästa säsong.
  Om vi inte ska räkna någon av juniorerna inom ramen för tolv forwards saknar vi två centrar och två vingar (Linus Öberg borträknad).
  Jesper Frödén vore något. Fast i AHL där han gjort otroliga 45 p på 39 matcher. 28 år, stockholmare från början så finns inget skäl att han ska tillbaka till Skellefteå.
  Den typen av spets vi behöver.
  Tycker även Lias Andersson hade varit fint att få in som center. 37 p på 38 matcher i AHL, hela 20 mål. Känns ändå långt från NHL. Göteborgskille, bra ålder, 24.
  Ryfors, vore förstås fantastiskt. 36 p på 43 matcher (Lias går alltså bättre i AHL).
  Carl Klingberg vore också trevligt, en powerforward.
  Fast Frödén, Klingberg och Öberg är alla rightare så det faller nog där. Vi har ju redan Lasch och Friberg där.
  Pontus Andreasson är däremot leftare, men där sägs ju Luleå vara förstaval om han väljer SHL. Linus Weissbach en annan spännande spelare.
  Tyvärr lite för många spelare på nedgång under avtal även kommande säsong i form av Lasch, MRO, Purre och i viss mån Lasu. Med tanke hur det sett ut de tre senaste säsongerna behöver lagbygget mer förnyelse än 4-5 forwards.

  • Jag förstår verkligen hur man tänker kring en tredjekedja, redan nu har man satt sig i skiten där. Ingen av Friberg, Öberg eller Carlsson håller för en andrakedja. Innebär detta att man åter ser Carlsson som center i tredje? Flyttas han ner till Lasu och Rosseli? Eller rivs hans kontrakt?

  • Återigen, Lasch gör ingen glad och framtiden känns viktigare. Faktum är att ett år till med Lasch känns riktigt tråkigt, den värvningen av Sjöström/Rönnberg var inte bra. Skiftar gärna mot vettig rightare.

 25. Backsidan, då:
  Folin – Lagesson (ny)
  Tömmernes (ny) – Lindbohm
  Tom Nilsson – Pontus Johansson
  Hasa – Milosevic/Sundin
  Skulle Sjöström få till något sådant skulle det vara en uppgradering jämfört med årets säsong.
  Vi tappar två bra backar i Andreas Borgman och Filip Johansson. Två bra ersättare i Lagesson och Tömmernes plus att vi behåller Lindbohm.

  • Bra. Håller med. Skulle se bra ut! Grunden till bra anfallsspel måste sättas med en gedigen backsida! Så forwards avlastas mer.

  • Jag tror inte Lindbohm vill bara kvar, det har känts som en ettårslösning hela tiden. Bara en känsla jag har. Jag tror chansen är större att Leskinen till slut landar in här, beroende på hur hans höft mår.

 26. Det som förvånar mest nuförtiden är RR’s namncoachning! Minns när han kom hur han verkligen gav unga chansen och hetast spelade…det verkar tyvärr försvunnit på vägen.
  Är ju inte för tränarbyten (för de har i dagens hockey väldigt lite påverkan) men något måste ju hända på ledarsidan…

  • Håller verkligen med om förändringen i Rogers ledarskap och filosofi!
   En förändring i ledarskap kan också förändra ganska mycket, oavsett om det är i idrottens eller andra organisationers värld.

   På kort sikt kanske svårt att påverka resultat. Men vi alla önskar ju ett starkt Frölunda över tid, och då kan man fundera på om ledarskapet som finns idag är det som tar oss uppåt-framåt.

   • Nja, skiftet i Färjestad förra säsongen demonstrerar att ett tränarbyte KAN ha ganska snabb effekt på resultat. Tror faktiskt Frölunda är i ett läge där ett tränarbyte skulle kunna ha gynnsam effekt ganska snabbt, coachning är tex bedrövlig, där Roger spelar pensionärer hade en fräsch tränare valt att satsa på de för dagen heta. Bättre för laget, bättre för moralen.

    • Färjestad hade ändå grundmaterialet. Inte ens Scotty Bowman skulle kunna göra ett vinnande lag av dagens trupp. Men gör man som innan får man ju samma resultat så något måste ändras… testar gärna en ny röst!

 27. RR har väl generellt presterat bäst med Robert ”Robban” Ohlsson som assisterande. Det betyder kanske att Robban drev mer av det taktiska och spelet än vad de assisterande gör idag. Det kanske inte är RR:s starka sida på samma sätt som det är Robbans?

  Säsongerna 10/11 tom 15/16 med Robban vid sin sida:
  10/11
  11/12 JVM Guld
  12/13 JVM Silver
  13/14
  14/15
  15/16 CHL Guld och SM-Guld

  Säsongerna 16/17 till idag utan Robban vid sin sida:
  16/17 CHL Guld (Lundskog)
  17/18 (Lundskog)
  18/19 CHL Guld och SM-Guld (Lundskog)
  19/20 CHL Guld
  20/21
  21/22
  22/23

   • Och så har vi den offensive virtuosen Burström de senaste tre där det sett sämre ut än någonsin. Tillförlitlighet? Knappast.

    • Nej det ser man tydligt! Tror dock det är RR som ska bestämma o styra mer än under tidigare ass tränare och han har inte den kunskapen. Samt den kompisvärvning lär knappast hjälpa på långsikt!

 28. Fler än jag som med jämna mellanrum (flera ggr per dag) kollar in Mr Madhawk, Aftonbladet, G-P och naturligtvis Raka Puckar angående silly-surr? Spännande tider minst sagt, även om förväntningarna tyvärr är låga.

 29. Det är så tråkigt att alltid planera för nästa säsong redan innan slutspel, jag mins i höstas då allt skulle bli så bra. Alla skulle få fria tyglar. Sargspelet skulle upphöra mm mm mm
  Jätteduktiga killar tas in, stora förväntningar
  Roger bryter ner dem med fel kedjor och all spel lust försvinner. Deras talang slocknar…
  Roger bör bytas ut nu mfl …

 30. Säsongerna 10/11 tom 15/16 med Robban vid sin sida:
  10/11
  11/12 JVM Guld
  12/13 JVM Silver
  Småkronorna ovan—————— Frölunda nedan
  13/14 2:a i SHL [21,80 = 4:a]
  14/15 2:a i SHL [16,91 = 9:a]
  15/16 2:a i SHL, CHL Guld och SM-Guld [27,54 = 2:a]

  Säsongerna 16/17 till idag utan Robban vid sin sida:
  16/17 3:a i SHL, CHL Guld (Lundskog) [22,49 = 4:a]
  17/18 3:a i SHL (Lundskog) [25,68 = 2:a]
  18/19 3:a i SHL, CHL Guld och SM-Guld (Lundskog) [21,14 = 7:a]
  19/20 7:a i SHL, CHL Guld (Stråhle) [24,71 = 3:a]
  20/21 7:a i SHL (Burström) [18,79 = 14:e]
  21/22 4:a i SHL (Burström) [24,40 = 6:a]
  22/23 5:a i SHL just nu (Burström) [14,16 = 14:e]

  (Ass tränare), [Powerplay % och PP% placering i SHL]

 31. Det obegripliga och tråkiga med Frölunda är att man inte får till en helhet som kan bära laget över tid i flera matcher. Alltså att försvar och anfall sitter ihop. Motståndarna kan nu allt för enkelt skapa tryck i Frölundas zon, vända upp och lägga puckar mot mål. Hur många returer från backskott har inte gett baklängesmål senaste tio natcherna? Allt för många har vi ju sett och med tanke på att Frölunda inte har några självklara målskyttar börjar uppförsbacken redan här – i den egna zonen. I de tio matcher som är kvar måste försvarsspelet prioriteras. Annars är den här säsongen körd.

  • Ja, vi släpper in för många mål. Det är faktisk ett större problem än målskyttet.
   Jag tippade laget sjua i SHL inför säsongen, tyckte inte materialet var bättre än så. Ändå lite besviken, lag som Luleå och Rögle också floppat och som jag räknade med skulle vara bättre.
   Men det fallet ett stort ansvar på Rönnberg/Näslund/Burström som förfogar över ett av seriens mest högavlönade lag.
   De har faktiskt inte lyckats sätta ett stabilt grundspel på tre säsonger, och delvis övergett gamla strategin med press, spela pucken i alla lägen osv.
   Hur beskriver vi dagens Frölunda? Jag vet faktiskt inte. Det finns ingen tydlighet alls. Ibland öser vi på till hundra procent (och går bort oss), ibland spelar vi strikt, fem man på rätt sida pucken osv.
   Tycker det är ett problem. Ska vi anpassa spel efter motstånd krävs bättre spelatmaterial och kanske coachteam (se FBK).
   Skellefteå är tydliga. Offensiva. Spelare utvecklas.
   Hos oss tar ingen kliv i utvecklingen, i princip. Supertalanger som Elmer får ses som undantag.

   • Supertalanger som Raymond får ses som undantag åt andra hållet? Mer supertalang än Elmer, gjorde ingen succé i A-laget. Spelade med Lasch.

    Fagemo tog stora steg och var oerhört viktig i laget som vann CHL och SHL, men var han tränarnas förstaval bland de unga? Nej, det var väl Nässén om jag minns rätt. Fagemo slapp dessutom spela med Lasch, succélina med Westerholmarna.

    Elmer skapade ofta sina egna lägen, lyckades trots att han sattes att spela med Lasch.

    Peterson kom tillbaka från utlåning och var enorm i slutspelet. Kommande säsong spelade han med Lasch och tackade för sig efter det, drog till Färjestad och gjorde stor succé.

  • Farligt med intryck som kan utmana den egna världsbilden. Bäst att läsa så lite som möjligt. TV är också ett gissel, man vet aldrig vad någon säger.

   • Kan ändå förstå dem som tycker att vi andra ältar, analyserar och tänker i flera steg framåt och bakåt etc. Vissa vill leva i nuet, se det positiva, tro på att det kan vända etc.
    Min mamma t.ex. orkar inte läsa nyheter då hon tycker det är för mycket negativt att hantera. Själv konsumerar jag så mycket intryck, nyheter och perspektiv jag kan.
    Vi är alla olika, så hoppas vi iaf kan enas om att det är ok att tycka olika.

    • Normalt sett håller jag med dig men när man gör en poäng av det hela, nej. Tycker man bara det är lite allmänt jobbigt att läsa när andra ger uttryck för kritik så skriver man inte ett infantilt inlägg om det. LG52 gillade f.ö. de 10 punkterna så vad som är gnäll förefaller hårfint.

     • Det gnälls mer på oss som kommer med kritik än vad det skrivs kritik. Samma personer varje gång…

      Det blir svårt att inse det faktum att vi har rätt och har så haft under flera säsonger.

 32. Tidigare var jag helt för att Frölunda skulle värva in spets men nu har jag ändrat mig, det är ju endast 10 matcher i grundserien samt vad jag tror 2 eller max 3 matcher i playin sen är säsongen slut.
  Det är väl bättre att Frölunda sparar dom pengarna istället för slänga bort dom på några dussinspelare framförallt när det är så få matcher kvar ?

 33. Leman sans å balans!! snälla vi betalar stora pengar till löner mm för att få underhållning, och ett lag som har mest publik av alla och bör ha ett lag i top 4a. Ja då kan man klaga på spelare som tjänar flera hundra tusen i månaden hur mkt man vill. Så länge vi pratar spelare inte privat person. Att juniorerna gör det fantastiskt bra är nog ingen som klagar på i sig. Hur kan du påstå att Mursak inte gör mer?? han är väl den som är starkast och bästa centern i laget, att resten halkar efter är pga resterande kedjor är slut. 31,72,20,21 är bara en pinsamhet som bör landa i Västerås.

  Citat: Wikegård om Karlberg kan spela i Frölunda?? Nä han skulle kvävas där,,,,,slut citat.
  Han har så rätt..

  • Wikegård kan inte så mycket om hockey heller… precis som ALLA som skriver här.

   Hävdar med en dåres envishet att det INTE handlar om spelarna i VFs fall… har inte gjort det senaste 3-4 åren heller!

   95% beror på HUR man vill spela och HUR man använder spelarmaterielet. Spelarna har ingen frihet att agera, man är låst till ”systemet” till stor del.

   Sen är jag inte helt säker på att det kommer lyfta laget med alla spelare tillbaka. Oftast brukar spelare växa med förtroende och mycket speltid, blir det än värre nu när flera spelare kommer få än mindre speltid framöver?

   Vad vill VF? Vad vill man stå för? Vill man utveckla spelare och spelet? Just nu förknippas inte direkt Frölunda med något positivt ute i hockeysverige. Tyvärr. Inte när det kommer till spelet iaf.

 34. Kommer Frölunda arr hamnar 7-10 platsen då blir det svårt för dom att nå slutspelet tro jag .

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt