Speciell match i Jönköping – Frölunda vann igen, fortsatt starkt i box play

► HV71:s första match sedan Sanni Hakalas tragiska olycka.
► Frölundas supportrar gav sitt stöd. Frölundas spelare snodde poängen.

Jubel efter ett av Frölundas fyra mål mot HV71. Foto: TV4 (skärmdump)

Ny seger för Frölunda – visade klass mot HV71, vann med 4–1 i Jönköping. Lagkaptenen Michelle Karvinen klev fram med ett hattrick.
Söndagens match var också den första för HV71 sedan den oerhört tragiska olyckan som drabbade HV-kaptenen Sanni Hakala för en vecka sedan. Tillresta Frölundafans stöttade med banderoll i Husqvarna Garden.

EN MYCKET SPECIELL match för HV71, givetvis. Matchen mot Frölunda (1-4) var lagets första efter att finskan Sanni Hakala skadade sig allvarligt i ett möte med Djurgården för en vecka sedan. Den otäcka smällen mot huvudet, efter en kollision med stolpen, gjorde henne förlamad från bröstet och nedåt. Detta har Sanni Hakala själv skrivit på sin Instagram.

Så klart ett enormt ledsamt besked. Under söndagens match uppmärksammade och stöttade Frölundas supportrar med en banderoll märkt ”Kämpa, Sanni.”

I själva matchen visade Frölunda klass och såg spelsuget ut. Segern grundlades i den andra perioden där Michelle Karvinen gjorde två mål på en och en halv minut. 3–1-målet (33.05) var matchens absolut läckraste: lagkaptenen växelspelade med Tuva Kandell, avslutade sedan högklassigt, otagbart för HV71:s målvakt Anni Keisala.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

Lagen bytte friskt chanser med varandra egentligen första halvan av matchen. Skillnaden var att Frölunda tog vara på sina lägen. Chanserna var både bra och många till antalet.

HV71 fick en stor möjlighet att komma tillbaka in i matchen när man fick spela fem mot tre i slutminuten av andra perioden. Blev dock aldrig riktigt farligt.

Spelformen boxplay är för övrigt något som Frölunda varit starkt i hela säsongen, bäst i serien rent procentuellt. Målvakten Stephanie Neatby sa så här om sitt lags agerande i spelformen till Frölunda-TV på plats:

– Jag tycker vi alltid är bra förberedda på motståndarnas power-play. Vi gör mycket “research” och Marcus (Anselm, som är assisterande tränare) förbereder oss väldigt bra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Neatby gjorde en bra match, gav verkligen sitt lag chansen att dra ifrån i andra perioden. Två fina räddningar i likaläge. Båda gångerna var hon blixtsnabb i sidled.

***

Full pott (sex poäng) den här veckan (5–3-seger mot Djurgården på Hovet i onsdags).