Skön revansch för Frölunda på Hovet, första målet för Lundin

► Stark seger för Frölunda i Stockholm.
► Ett nyförvärv gjorde sitt första mål.

Jubel på Hovet efter Sofie Lundins 4–3-mål för Frölunda. Foto: TV4 (skärdump)

Frölunda tog revansch på Djurgården efter hemmaförlusten i söndags (1–3). Trots underläge två gånger om vände Frölunda och vann med 5–3. Matchavgörande 4–3-målet stod nyförvärvet Sofie Lundin för, sitt första i nya klubben.
– Vi har snackat mycket om att verkligen vilja tävla på slutet och det visar vi idag, sa Lundin till TV4 Play efter segern.

DET SYNTES ATT Frölunda hade bestämt sig för att ta revansch på Djurgården efter förlusten med 1‚3 i Frölundaborg i söndags. Bortamötet på Hovet slutade med seger: 5–3. Imponerande vändning efter att Frölunda låg under två gånger om i matchen (hemmalaget ledde både med 2–1 och 3–2).

Nyförvärvet Sofie Lundin, 23,  (tredje matchen) kunde knappast valt ett bättre tillfälle att göra sitt debutmål. Det var hon som gjorde matchavgörande 4–3 (56.01), sent i tredje perioden. I en stökig situation framför mål kunde forwarden till slut skicka in ledningsmålet.

– Vi har snackat mycket om att verkligen vilja tävla på slutet och det visar vi idag. Det svänger lite fram och tillbaka. Men när vi får våra lägen tar vi till vara på dem. Viktigt att kunna vinna även när man inte har sin bästa dag, samtidigt tar vi med oss en del saker också, sa Lundin till TV4 Play.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

Typiskt att det var just Lundin som klev fram, hon har flera säsonger bakom sig i just Djurgården. Den landslagsmeriterade 23-åringen har fått en skön start i nya klubben.

– Det har varit väldigt bra, ett väldigt bra lag, det har varit lätt att komma in i gruppen, kommenterade Lundin sin första tid i Frölunda i TV4 Play.

Starkt av Frölunda att få med sig tre poäng. Djurgården gjorde dels två mål på fyra minuter i andra perioden, ledde dessutom med 3-2 (47.47), ett mål som godkändes efter videogranskning. Två sekvenser som skulle kunnat få matchen att tippa åt andra hållet

Men Frölunda vägrade ge sig under den här onsdagen, säkerligen en moralhöjande seger.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Maja Helge, 16, avlastade Stephanie Neatby i målet.

***

Unge Edit Danielsson, 16, får allt mer förtroende och istid. Målskytt (2–2) och under onsdagen ihopsatt med rutinerade Michelle Karvinen och Matilda Nilsson.