Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då?

Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då?

Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då?

Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då?

► ”Lemans lördag”, bland annat med detta:
► Passionen, viljan, känslorna – det är därför jag älskar hockey. Herregud, så farligt var det väl inte att topplocket gick på Djurgårdens sportchef? Låt magen va me’!
► Så Johanna i Luleå sa ”kuken”? Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då? Det gör jag inte.
► Veckans värsta är en brutal nalle, veckans sexigaste är en trio lag, med mera.
► Välkomna att tycka – och trevlig helg!

VECKANS
… tummen upp.
##
Hockeypassion. På och utanför isen. Den här veckan mest uppmärksammad utanför den samma, när topplocket gick hos Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson som i klubbens intern-TV sågade sina spelare på ett i Sverige rätt sällan skådat sätt.
Om fotboll är det gröna fältets schack så är hockey känslor, spontanitet, agerande lika mycket från magen som hjärnan. Och efter ännu en förlust kunde djurgårds-Jocke inte hålla sig, det var losermentalitet hit och spelare som flydde sitt ansvar dit. Det brann förmodligen i både skalle och mage, efter alla politiskt korrekta uttalanden utåt, efter all kritik som ”tagits internt”, så fick det vara nog, så här jäkla dåligt fick det bara inte se ut när hans välavlönade proffs var på isen.
Var det så farligt? Naturligtvis inte. Så jäkla ofta lirare får höra gullegullande typ ”’älskar att göra mål” eller ”kommer till jobbet varje dag” så måste de förstås i undantagsfall kunna ta att chefen markerar.
Nota bene: i undantagsfall. Mycket viktigt. Inget jäkla tokskällande efter varje match, då blir det ”vargen kommer” och du tappar gruppens förtroende.
Men – ibland kommer man till ett läge där man verkligen måste markera, när man tjatat och tjatat internt men inte fått önskad effekt. Då krävs något annat, något som verkligen skakar om, som skapar en reaktion.
Det kan vara när lille Kalle 17 gånger ryckt lillsyrran i håret. Det kan vara när professionella hockeyspelare presterar/agerar långt under vad som är godkänt.
Jag kände det samma den gången som Jonas Junland i en C More-intervju röt till om unge JVM-centern Arvid Costmars brist på disciplin heller. Undantagsfall. En gång. Och det var kanske precis vad LHC behövde?
Det här om det var rätt eller fel av Joakim Eriksson, alltså om det får önskad effekt eller inte, det kan vi tjafsa om till nästa istid, inget kan ledas i bevis, varken åt ena eller andra hållet.
Men jag gillar verkligen när det någon gång brinner till, det är inte farligt, den som tror att hockeyspelare är sköra porslinsfigurer tror fel.
Man skäller, man tacklar, man brusar upp, man brinner – och är snart sams igen.
Men den där viljan, känslorna, hetsigheten, passionen, det är därför jag älskar sporten hockey. Låt magen va’ me’, för att travestera Sonya Hedenbratt, hon som sjöng om något helt annat i kroppen.

ANNONS

## SHL har förstått. Bra, där!

… tummen ner.
##
Under en match i SDHL skrek Luleåspelaren Johanna Olofsson ”kuken” i affekt. Riktat mot sig själv. Spontant förbannad, alltså.
För detta fick hon match penalty och blev avstängd i matchen.
Helt enligt regelboken, som jag förstår, men ärligt talat – kom igen!
Svensk hockey jobbar mot ”sexism”, nedvärderade språkbruk, jag köper verkligen det, men någon jäkla måtta borde det väl ändå kunna finnas? Mot vem var Olofsson sexistisk? Vem nedvärderade hon? Jag har kuk, och jag känner mig inte det minsta nedvärderad.
Tanken är ju god, genom tiderna har det kvinnliga könet används som skällsord, som något negativt, dåligt, ”spela som en fi**a”, och det är givetvis detta sporten vill komma åt. Fair enough. Men om nu en kvinnlig spelare skriker k-ordet mot sig själv, ett ord som aldrig använts på samma nedvärderade, förringande vis som f-ordet … jag är en rättvisejunkie i vanliga fall, men här tycker jag faktiskt det går för långt. Blir snarast löjligt, som vore det förskolan ”Blåmesen” och inte en SDHL-match.
Vad tycker ni?

## Kinesiska wet markets. Corona. Alltid. Nu, nu börjar jag verkligen längta efter publik på hockeymatcherna.

… debatt.
##
Den här. Linda Sneckar och Hanif Bali kunde inte ha gjort det bättre. Synd bara att Petter Rönnqvist sa så mycket av vad jag redan hade skrivit till den här kolumnen att jag blev tvungen att omformulera nästan allt av det ni läste ovan. Man vill ju inte verka som en copycat …

… värsta.
## Ilari Melart
som inom loppet av någon sekund i torsdagens match mot HV71 hann med att sänka två motståndare på ett jäkla fult sätt, dra på sig 2+5+20 och därmed skickas av isen. Inte en av den annars så charmige finländarens bästa stunder på isen.

… sämst passande mellanamn.
##
Just Ilari Melart. För vet ni vad det är? Jo, ”Nalle.” Utanför isen sällsynt passande, nästan för bra för att vara sant. På isen … tja, en jäkla ilsk nalle i så fall. Som en hona vaktande sina ungar.
Nu får Nalle gå i ide ett tag. Avstängd i tre matcher.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

… sexigaste 1.
##
Växjö. Sex segermatcher i rad. En maskin.

… sexigaste 2.
##
Djurgården. Sex hemmaförluster i rad. Ouch.

… sexigaste 3.
##
Skellefteå. Sex hemmasegrar i rad. Går bra, nu.

… ”Äntligen!”
##
Malmö får till slut lira hockey efter coronapandemin, i eftermiddag hyperintressant bottenmöte med Linköping.

… NHL-svensk.
## Patrik Allvin
, nytillträdd GM i Pittsburgh Penguins. Okej, ”bara” så kallad ”interim GM” sedan Jim Rutherford hastigt avgått, vi får se hur det blir på sikt – men ändå! En svensk general manager, det är stort. Långt kvar till förste svenske tränaren, till exempel.

… revanschlust.
##
Frölundas. Eller? Jo, vi får ändå ana det. Göteborgslaget tog noll av nio poäng på tre hemmamatcher i förra veckan, platta fall mot LHC, Leksand och Örebro, den här veckan blev torsdagsmötet med Malmö framflyttat – så först i dag är det spel igen. Brynäs kommer på besök. Tror ni spelarna är grymt sugna på att inte förlänga förlustsviten hemma i Scandinavium? Det tror jag.

… hetaste.
## Andrew Kall … förlåt, Calof
. Tycks omöjlig att stoppa, precis som Växjö, för tillfället. 14 poäng på januarimatcherna (tio), ingen i SHL är bättre. Nu har Calof dessutom förlängt med Växjö till 2024.

… tränarhälsning.
##
Från Frölundas Roger Rönnberg till journalisterna från Örebro.

… ”Nä, du kan inte vara norrman.”
##
Mycket kan sägas om hur Jonas Arntzen pratar, men de som kan upptäcka ens ett minsta litet norskt fragment får gärna ta kontakt med mig och berättar hur ni bar er åt.
På isen har Arntzen gjort en kanonsäsong, närmast snott förstaspaden av Jhonas Enroth och nu belönats med en kontraktsförlängning (2024).

… läsare.
## 
Alltid ni, alltid ni som följer rakapuckar.com. Tack för att ni betalar för er.
Swish: 0736-854501

… ”Så man kan lura sig i första läget.”
## Chris DeSousas
tackling var ju inte alls så hemsk som den först såg ut. ”Åh, fy f*n!”, sa jag spontant där jag ser ett halvsuddigt klipp sittande på pressläktaren i Scandinavium. Sedan fick jag tid att studera lite närmare och … nja, det där var ju egentligen en höfttackling. Matchstraff var den då rakt inte värd.

… supporter i affekt.
##
Detta skrevs efter Frölunda 0, Örebro 3. Jäkla dåligt lag, Örebro. Såg ju alla. Eller inte. Fniss.

… pang.
##
Alltså, Fredrik Forsberg, skottet han har, det är verkligen något alldeles extra.

 

… märkligaste.
##
Ursäkta, men … vad hände här?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

… mest glädjande.
## Gustaf Lindvall
tillbaka i spel efter den där pååkningen av Frölundas Mats Rosseli Olsen för en tid sedan. Med hjärnskakningar vet man ju aldrig, varje kan vara den sista, så när en spelare kommer tillbaka är det verkligen skäl att glädjas i ett mänskligt perspektiv.

… ”Alex Is The Man.”
##
Linköping, med sitt desperata läge i botten av tabellen, förstärkte med rutinerade Alexander Johansson, han vars karriär onekligen dalat på slutet men som lik förbaskat har väldigt mycket hockey i kropp och knopp.
Direkt från Halmstad i ettan och lagerjobb vid sidan till spel mot Brynäs, mål och seger. Klart killen var ett enda stort leende då.

Hur många av er minns förresten Ola and the Janglers?

… tackling.
##
 Smack. Rodrigo Abols hade mycket att vara nöjd med förra lördagen i Scandinavium.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

… supportrar.
##
Givetvis Södertäljes. Där finns det resurser. Och klubbhjärta.

… försenade grattis.
##
Till Karl Fabricius. Inte bara har han gjort tusen SHL-matcher, han ser lika ung och snygg ut som när han började karriären också.
Hur lyckas karln?

… tårtor.
##
Serverades i Luleå efter att Fabricius nått den där drömgränsen. Såg ju mumsigt ut, det där.

Klicka på bilden för att se inlägget

***

Tack för i dag – trevlig helg! Och tyckte ni inte detta var alldeles kass, dela gärna texten i era kanaler.

Knapp för ändamålet finns nedan.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► ”Lemans lördag”, bland annat med detta:
► Passionen, viljan, känslorna – det är därför jag älskar hockey. Herregud, så farligt var det väl inte att topplocket gick på Djurgårdens sportchef? Låt magen va me’!
► Så Johanna i Luleå sa ”kuken”? Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då? Det gör jag inte.
► Veckans värsta är en brutal nalle, veckans sexigaste är en trio lag, med mera.
► Välkomna att tycka – och trevlig helg!

VECKANS
… tummen upp.
##
Hockeypassion. På och utanför isen. Den här veckan mest uppmärksammad utanför den samma, när topplocket gick hos Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson som i klubbens intern-TV sågade sina spelare på ett i Sverige rätt sällan skådat sätt.
Om fotboll är det gröna fältets schack så är hockey känslor, spontanitet, agerande lika mycket från magen som hjärnan. Och efter ännu en förlust kunde djurgårds-Jocke inte hålla sig, det var losermentalitet hit och spelare som flydde sitt ansvar dit. Det brann förmodligen i både skalle och mage, efter alla politiskt korrekta uttalanden utåt, efter all kritik som ”tagits internt”, så fick det vara nog, så här jäkla dåligt fick det bara inte se ut när hans välavlönade proffs var på isen.
Var det så farligt? Naturligtvis inte. Så jäkla ofta lirare får höra gullegullande typ ”’älskar att göra mål” eller ”kommer till jobbet varje dag” så måste de förstås i undantagsfall kunna ta att chefen markerar.
Nota bene: i undantagsfall. Mycket viktigt. Inget jäkla tokskällande efter varje match, då blir det ”vargen kommer” och du tappar gruppens förtroende.
Men – ibland kommer man till ett läge där man verkligen måste markera, när man tjatat och tjatat internt men inte fått önskad effekt. Då krävs något annat, något som verkligen skakar om, som skapar en reaktion.
Det kan vara när lille Kalle 17 gånger ryckt lillsyrran i håret. Det kan vara när professionella hockeyspelare presterar/agerar långt under vad som är godkänt.
Jag kände det samma den gången som Jonas Junland i en C More-intervju röt till om unge JVM-centern Arvid Costmars brist på disciplin heller. Undantagsfall. En gång. Och det var kanske precis vad LHC behövde?
Det här om det var rätt eller fel av Joakim Eriksson, alltså om det får önskad effekt eller inte, det kan vi tjafsa om till nästa istid, inget kan ledas i bevis, varken åt ena eller andra hållet.
Men jag gillar verkligen när det någon gång brinner till, det är inte farligt, den som tror att hockeyspelare är sköra porslinsfigurer tror fel.
Man skäller, man tacklar, man brusar upp, man brinner – och är snart sams igen.
Men den där viljan, känslorna, hetsigheten, passionen, det är därför jag älskar sporten hockey. Låt magen va’ me’, för att travestera Sonya Hedenbratt, hon som sjöng om något helt annat i kroppen.

ANNONS

## SHL har förstått. Bra, där!

… tummen ner.
##
Under en match i SDHL skrek Luleåspelaren Johanna Olofsson ”kuken” i affekt. Riktat mot sig själv. Spontant förbannad, alltså.
För detta fick hon match penalty och blev avstängd i matchen.
Helt enligt regelboken, som jag förstår, men ärligt talat – kom igen!
Svensk hockey jobbar mot ”sexism”, nedvärderade språkbruk, jag köper verkligen det, men någon jäkla måtta borde det väl ändå kunna finnas? Mot vem var Olofsson sexistisk? Vem nedvärderade hon? Jag har kuk, och jag känner mig inte det minsta nedvärderad.
Tanken är ju god, genom tiderna har det kvinnliga könet används som skällsord, som något negativt, dåligt, ”spela som en fi**a”, och det är givetvis detta sporten vill komma åt. Fair enough. Men om nu en kvinnlig spelare skriker k-ordet mot sig själv, ett ord som aldrig använts på samma nedvärderade, förringande vis som f-ordet … jag är en rättvisejunkie i vanliga fall, men här tycker jag faktiskt det går för långt. Blir snarast löjligt, som vore det förskolan ”Blåmesen” och inte en SDHL-match.
Vad tycker ni?

## Kinesiska wet markets. Corona. Alltid. Nu, nu börjar jag verkligen längta efter publik på hockeymatcherna.

… debatt.
##
Den här. Linda Sneckar och Hanif Bali kunde inte ha gjort det bättre. Synd bara att Petter Rönnqvist sa så mycket av vad jag redan hade skrivit till den här kolumnen att jag blev tvungen att omformulera nästan allt av det ni läste ovan. Man vill ju inte verka som en copycat …

… värsta.
## Ilari Melart
som inom loppet av någon sekund i torsdagens match mot HV71 hann med att sänka två motståndare på ett jäkla fult sätt, dra på sig 2+5+20 och därmed skickas av isen. Inte en av den annars så charmige finländarens bästa stunder på isen.

… sämst passande mellanamn.
##
Just Ilari Melart. För vet ni vad det är? Jo, ”Nalle.” Utanför isen sällsynt passande, nästan för bra för att vara sant. På isen … tja, en jäkla ilsk nalle i så fall. Som en hona vaktande sina ungar.
Nu får Nalle gå i ide ett tag. Avstängd i tre matcher.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

… sexigaste 1.
##
Växjö. Sex segermatcher i rad. En maskin.

… sexigaste 2.
##
Djurgården. Sex hemmaförluster i rad. Ouch.

… sexigaste 3.
##
Skellefteå. Sex hemmasegrar i rad. Går bra, nu.

… ”Äntligen!”
##
Malmö får till slut lira hockey efter coronapandemin, i eftermiddag hyperintressant bottenmöte med Linköping.

… NHL-svensk.
## Patrik Allvin
, nytillträdd GM i Pittsburgh Penguins. Okej, ”bara” så kallad ”interim GM” sedan Jim Rutherford hastigt avgått, vi får se hur det blir på sikt – men ändå! En svensk general manager, det är stort. Långt kvar till förste svenske tränaren, till exempel.

… revanschlust.
##
Frölundas. Eller? Jo, vi får ändå ana det. Göteborgslaget tog noll av nio poäng på tre hemmamatcher i förra veckan, platta fall mot LHC, Leksand och Örebro, den här veckan blev torsdagsmötet med Malmö framflyttat – så först i dag är det spel igen. Brynäs kommer på besök. Tror ni spelarna är grymt sugna på att inte förlänga förlustsviten hemma i Scandinavium? Det tror jag.

… hetaste.
## Andrew Kall … förlåt, Calof
. Tycks omöjlig att stoppa, precis som Växjö, för tillfället. 14 poäng på januarimatcherna (tio), ingen i SHL är bättre. Nu har Calof dessutom förlängt med Växjö till 2024.

… tränarhälsning.
##
Från Frölundas Roger Rönnberg till journalisterna från Örebro.

… ”Nä, du kan inte vara norrman.”
##
Mycket kan sägas om hur Jonas Arntzen pratar, men de som kan upptäcka ens ett minsta litet norskt fragment får gärna ta kontakt med mig och berättar hur ni bar er åt.
På isen har Arntzen gjort en kanonsäsong, närmast snott förstaspaden av Jhonas Enroth och nu belönats med en kontraktsförlängning (2024).

… läsare.
## 
Alltid ni, alltid ni som följer rakapuckar.com. Tack för att ni betalar för er.
Swish: 0736-854501

… ”Så man kan lura sig i första läget.”
## Chris DeSousas
tackling var ju inte alls så hemsk som den först såg ut. ”Åh, fy f*n!”, sa jag spontant där jag ser ett halvsuddigt klipp sittande på pressläktaren i Scandinavium. Sedan fick jag tid att studera lite närmare och … nja, det där var ju egentligen en höfttackling. Matchstraff var den då rakt inte värd.

… supporter i affekt.
##
Detta skrevs efter Frölunda 0, Örebro 3. Jäkla dåligt lag, Örebro. Såg ju alla. Eller inte. Fniss.

… pang.
##
Alltså, Fredrik Forsberg, skottet han har, det är verkligen något alldeles extra.

 

… märkligaste.
##
Ursäkta, men … vad hände här?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

… mest glädjande.
## Gustaf Lindvall
tillbaka i spel efter den där pååkningen av Frölundas Mats Rosseli Olsen för en tid sedan. Med hjärnskakningar vet man ju aldrig, varje kan vara den sista, så när en spelare kommer tillbaka är det verkligen skäl att glädjas i ett mänskligt perspektiv.

… ”Alex Is The Man.”
##
Linköping, med sitt desperata läge i botten av tabellen, förstärkte med rutinerade Alexander Johansson, han vars karriär onekligen dalat på slutet men som lik förbaskat har väldigt mycket hockey i kropp och knopp.
Direkt från Halmstad i ettan och lagerjobb vid sidan till spel mot Brynäs, mål och seger. Klart killen var ett enda stort leende då.

Hur många av er minns förresten Ola and the Janglers?

… tackling.
##
 Smack. Rodrigo Abols hade mycket att vara nöjd med förra lördagen i Scandinavium.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

… supportrar.
##
Givetvis Södertäljes. Där finns det resurser. Och klubbhjärta.

… försenade grattis.
##
Till Karl Fabricius. Inte bara har han gjort tusen SHL-matcher, han ser lika ung och snygg ut som när han började karriären också.
Hur lyckas karln?

… tårtor.
##
Serverades i Luleå efter att Fabricius nått den där drömgränsen. Såg ju mumsigt ut, det där.

Klicka på bilden för att se inlägget

***

Tack för i dag – trevlig helg! Och tyckte ni inte detta var alldeles kass, dela gärna texten i era kanaler.

Knapp för ändamålet finns nedan.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► ”Lemans lördag”, bland annat med detta:
► Passionen, viljan, känslorna – det är därför jag älskar hockey. Herregud, så farligt var det väl inte att topplocket gick på Djurgårdens sportchef? Låt magen va me’!
► Så Johanna i Luleå sa ”kuken”? Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då? Det gör jag inte.
► Veckans värsta är en brutal nalle, veckans sexigaste är en trio lag, med mera.
► Välkomna att tycka – och trevlig helg!

VECKANS
… tummen upp.
##
Hockeypassion. På och utanför isen. Den här veckan mest uppmärksammad utanför den samma, när topplocket gick hos Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson som i klubbens intern-TV sågade sina spelare på ett i Sverige rätt sällan skådat sätt.
Om fotboll är det gröna fältets schack så är hockey känslor, spontanitet, agerande lika mycket från magen som hjärnan. Och efter ännu en förlust kunde djurgårds-Jocke inte hålla sig, det var losermentalitet hit och spelare som flydde sitt ansvar dit. Det brann förmodligen i både skalle och mage, efter alla politiskt korrekta uttalanden utåt, efter all kritik som ”tagits internt”, så fick det vara nog, så här jäkla dåligt fick det bara inte se ut när hans välavlönade proffs var på isen.
Var det så farligt? Naturligtvis inte. Så jäkla ofta lirare får höra gullegullande typ ”’älskar att göra mål” eller ”kommer till jobbet varje dag” så måste de förstås i undantagsfall kunna ta att chefen markerar.
Nota bene: i undantagsfall. Mycket viktigt. Inget jäkla tokskällande efter varje match, då blir det ”vargen kommer” och du tappar gruppens förtroende.
Men – ibland kommer man till ett läge där man verkligen måste markera, när man tjatat och tjatat internt men inte fått önskad effekt. Då krävs något annat, något som verkligen skakar om, som skapar en reaktion.
Det kan vara när lille Kalle 17 gånger ryckt lillsyrran i håret. Det kan vara när professionella hockeyspelare presterar/agerar långt under vad som är godkänt.
Jag kände det samma den gången som Jonas Junland i en C More-intervju röt till om unge JVM-centern Arvid Costmars brist på disciplin heller. Undantagsfall. En gång. Och det var kanske precis vad LHC behövde?
Det här om det var rätt eller fel av Joakim Eriksson, alltså om det får önskad effekt eller inte, det kan vi tjafsa om till nästa istid, inget kan ledas i bevis, varken åt ena eller andra hållet.
Men jag gillar verkligen när det någon gång brinner till, det är inte farligt, den som tror att hockeyspelare är sköra porslinsfigurer tror fel.
Man skäller, man tacklar, man brusar upp, man brinner – och är snart sams igen.
Men den där viljan, känslorna, hetsigheten, passionen, det är därför jag älskar sporten hockey. Låt magen va’ me’, för att travestera Sonya Hedenbratt, hon som sjöng om något helt annat i kroppen.

ANNONS

## SHL har förstått. Bra, där!

… tummen ner.
##
Under en match i SDHL skrek Luleåspelaren Johanna Olofsson ”kuken” i affekt. Riktat mot sig själv. Spontant förbannad, alltså.
För detta fick hon match penalty och blev avstängd i matchen.
Helt enligt regelboken, som jag förstår, men ärligt talat – kom igen!
Svensk hockey jobbar mot ”sexism”, nedvärderade språkbruk, jag köper verkligen det, men någon jäkla måtta borde det väl ändå kunna finnas? Mot vem var Olofsson sexistisk? Vem nedvärderade hon? Jag har kuk, och jag känner mig inte det minsta nedvärderad.
Tanken är ju god, genom tiderna har det kvinnliga könet används som skällsord, som något negativt, dåligt, ”spela som en fi**a”, och det är givetvis detta sporten vill komma åt. Fair enough. Men om nu en kvinnlig spelare skriker k-ordet mot sig själv, ett ord som aldrig använts på samma nedvärderade, förringande vis som f-ordet … jag är en rättvisejunkie i vanliga fall, men här tycker jag faktiskt det går för långt. Blir snarast löjligt, som vore det förskolan ”Blåmesen” och inte en SDHL-match.
Vad tycker ni?

## Kinesiska wet markets. Corona. Alltid. Nu, nu börjar jag verkligen längta efter publik på hockeymatcherna.

… debatt.
##
Den här. Linda Sneckar och Hanif Bali kunde inte ha gjort det bättre. Synd bara att Petter Rönnqvist sa så mycket av vad jag redan hade skrivit till den här kolumnen att jag blev tvungen att omformulera nästan allt av det ni läste ovan. Man vill ju inte verka som en copycat …

… värsta.
## Ilari Melart
som inom loppet av någon sekund i torsdagens match mot HV71 hann med att sänka två motståndare på ett jäkla fult sätt, dra på sig 2+5+20 och därmed skickas av isen. Inte en av den annars så charmige finländarens bästa stunder på isen.

… sämst passande mellanamn.
##
Just Ilari Melart. För vet ni vad det är? Jo, ”Nalle.” Utanför isen sällsynt passande, nästan för bra för att vara sant. På isen … tja, en jäkla ilsk nalle i så fall. Som en hona vaktande sina ungar.
Nu får Nalle gå i ide ett tag. Avstängd i tre matcher.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

… sexigaste 1.
##
Växjö. Sex segermatcher i rad. En maskin.

… sexigaste 2.
##
Djurgården. Sex hemmaförluster i rad. Ouch.

… sexigaste 3.
##
Skellefteå. Sex hemmasegrar i rad. Går bra, nu.

… ”Äntligen!”
##
Malmö får till slut lira hockey efter coronapandemin, i eftermiddag hyperintressant bottenmöte med Linköping.

… NHL-svensk.
## Patrik Allvin
, nytillträdd GM i Pittsburgh Penguins. Okej, ”bara” så kallad ”interim GM” sedan Jim Rutherford hastigt avgått, vi får se hur det blir på sikt – men ändå! En svensk general manager, det är stort. Långt kvar till förste svenske tränaren, till exempel.

… revanschlust.
##
Frölundas. Eller? Jo, vi får ändå ana det. Göteborgslaget tog noll av nio poäng på tre hemmamatcher i förra veckan, platta fall mot LHC, Leksand och Örebro, den här veckan blev torsdagsmötet med Malmö framflyttat – så först i dag är det spel igen. Brynäs kommer på besök. Tror ni spelarna är grymt sugna på att inte förlänga förlustsviten hemma i Scandinavium? Det tror jag.

… hetaste.
## Andrew Kall … förlåt, Calof
. Tycks omöjlig att stoppa, precis som Växjö, för tillfället. 14 poäng på januarimatcherna (tio), ingen i SHL är bättre. Nu har Calof dessutom förlängt med Växjö till 2024.

… tränarhälsning.
##
Från Frölundas Roger Rönnberg till journalisterna från Örebro.

… ”Nä, du kan inte vara norrman.”
##
Mycket kan sägas om hur Jonas Arntzen pratar, men de som kan upptäcka ens ett minsta litet norskt fragment får gärna ta kontakt med mig och berättar hur ni bar er åt.
På isen har Arntzen gjort en kanonsäsong, närmast snott förstaspaden av Jhonas Enroth och nu belönats med en kontraktsförlängning (2024).

… läsare.
## 
Alltid ni, alltid ni som följer rakapuckar.com. Tack för att ni betalar för er.
Swish: 0736-854501

… ”Så man kan lura sig i första läget.”
## Chris DeSousas
tackling var ju inte alls så hemsk som den först såg ut. ”Åh, fy f*n!”, sa jag spontant där jag ser ett halvsuddigt klipp sittande på pressläktaren i Scandinavium. Sedan fick jag tid att studera lite närmare och … nja, det där var ju egentligen en höfttackling. Matchstraff var den då rakt inte värd.

… supporter i affekt.
##
Detta skrevs efter Frölunda 0, Örebro 3. Jäkla dåligt lag, Örebro. Såg ju alla. Eller inte. Fniss.

… pang.
##
Alltså, Fredrik Forsberg, skottet han har, det är verkligen något alldeles extra.

 

… märkligaste.
##
Ursäkta, men … vad hände här?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

… mest glädjande.
## Gustaf Lindvall
tillbaka i spel efter den där pååkningen av Frölundas Mats Rosseli Olsen för en tid sedan. Med hjärnskakningar vet man ju aldrig, varje kan vara den sista, så när en spelare kommer tillbaka är det verkligen skäl att glädjas i ett mänskligt perspektiv.

… ”Alex Is The Man.”
##
Linköping, med sitt desperata läge i botten av tabellen, förstärkte med rutinerade Alexander Johansson, han vars karriär onekligen dalat på slutet men som lik förbaskat har väldigt mycket hockey i kropp och knopp.
Direkt från Halmstad i ettan och lagerjobb vid sidan till spel mot Brynäs, mål och seger. Klart killen var ett enda stort leende då.

Hur många av er minns förresten Ola and the Janglers?

… tackling.
##
 Smack. Rodrigo Abols hade mycket att vara nöjd med förra lördagen i Scandinavium.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

… supportrar.
##
Givetvis Södertäljes. Där finns det resurser. Och klubbhjärta.

… försenade grattis.
##
Till Karl Fabricius. Inte bara har han gjort tusen SHL-matcher, han ser lika ung och snygg ut som när han började karriären också.
Hur lyckas karln?

… tårtor.
##
Serverades i Luleå efter att Fabricius nått den där drömgränsen. Såg ju mumsigt ut, det där.

Klicka på bilden för att se inlägget

***

Tack för i dag – trevlig helg! Och tyckte ni inte detta var alldeles kass, dela gärna texten i era kanaler.

Knapp för ändamålet finns nedan.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► ”Lemans lördag”, bland annat med detta:
► Passionen, viljan, känslorna – det är därför jag älskar hockey. Herregud, så farligt var det väl inte att topplocket gick på Djurgårdens sportchef? Låt magen va me’!
► Så Johanna i Luleå sa ”kuken”? Ska jag känna mig sexistiskt kränkt då? Det gör jag inte.
► Veckans värsta är en brutal nalle, veckans sexigaste är en trio lag, med mera.
► Välkomna att tycka – och trevlig helg!

VECKANS
… tummen upp.
##
Hockeypassion. På och utanför isen. Den här veckan mest uppmärksammad utanför den samma, när topplocket gick hos Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson som i klubbens intern-TV sågade sina spelare på ett i Sverige rätt sällan skådat sätt.
Om fotboll är det gröna fältets schack så är hockey känslor, spontanitet, agerande lika mycket från magen som hjärnan. Och efter ännu en förlust kunde djurgårds-Jocke inte hålla sig, det var losermentalitet hit och spelare som flydde sitt ansvar dit. Det brann förmodligen i både skalle och mage, efter alla politiskt korrekta uttalanden utåt, efter all kritik som ”tagits internt”, så fick det vara nog, så här jäkla dåligt fick det bara inte se ut när hans välavlönade proffs var på isen.
Var det så farligt? Naturligtvis inte. Så jäkla ofta lirare får höra gullegullande typ ”’älskar att göra mål” eller ”kommer till jobbet varje dag” så måste de förstås i undantagsfall kunna ta att chefen markerar.
Nota bene: i undantagsfall. Mycket viktigt. Inget jäkla tokskällande efter varje match, då blir det ”vargen kommer” och du tappar gruppens förtroende.
Men – ibland kommer man till ett läge där man verkligen måste markera, när man tjatat och tjatat internt men inte fått önskad effekt. Då krävs något annat, något som verkligen skakar om, som skapar en reaktion.
Det kan vara när lille Kalle 17 gånger ryckt lillsyrran i håret. Det kan vara när professionella hockeyspelare presterar/agerar långt under vad som är godkänt.
Jag kände det samma den gången som Jonas Junland i en C More-intervju röt till om unge JVM-centern Arvid Costmars brist på disciplin heller. Undantagsfall. En gång. Och det var kanske precis vad LHC behövde?
Det här om det var rätt eller fel av Joakim Eriksson, alltså om det får önskad effekt eller inte, det kan vi tjafsa om till nästa istid, inget kan ledas i bevis, varken åt ena eller andra hållet.
Men jag gillar verkligen när det någon gång brinner till, det är inte farligt, den som tror att hockeyspelare är sköra porslinsfigurer tror fel.
Man skäller, man tacklar, man brusar upp, man brinner – och är snart sams igen.
Men den där viljan, känslorna, hetsigheten, passionen, det är därför jag älskar sporten hockey. Låt magen va’ me’, för att travestera Sonya Hedenbratt, hon som sjöng om något helt annat i kroppen.

ANNONS

## SHL har förstått. Bra, där!

… tummen ner.
##
Under en match i SDHL skrek Luleåspelaren Johanna Olofsson ”kuken” i affekt. Riktat mot sig själv. Spontant förbannad, alltså.
För detta fick hon match penalty och blev avstängd i matchen.
Helt enligt regelboken, som jag förstår, men ärligt talat – kom igen!
Svensk hockey jobbar mot ”sexism”, nedvärderade språkbruk, jag köper verkligen det, men någon jäkla måtta borde det väl ändå kunna finnas? Mot vem var Olofsson sexistisk? Vem nedvärderade hon? Jag har kuk, och jag känner mig inte det minsta nedvärderad.
Tanken är ju god, genom tiderna har det kvinnliga könet används som skällsord, som något negativt, dåligt, ”spela som en fi**a”, och det är givetvis detta sporten vill komma åt. Fair enough. Men om nu en kvinnlig spelare skriker k-ordet mot sig själv, ett ord som aldrig använts på samma nedvärderade, förringande vis som f-ordet … jag är en rättvisejunkie i vanliga fall, men här tycker jag faktiskt det går för långt. Blir snarast löjligt, som vore det förskolan ”Blåmesen” och inte en SDHL-match.
Vad tycker ni?

## Kinesiska wet markets. Corona. Alltid. Nu, nu börjar jag verkligen längta efter publik på hockeymatcherna.

… debatt.
##
Den här. Linda Sneckar och Hanif Bali kunde inte ha gjort det bättre. Synd bara att Petter Rönnqvist sa så mycket av vad jag redan hade skrivit till den här kolumnen att jag blev tvungen att omformulera nästan allt av det ni läste ovan. Man vill ju inte verka som en copycat …

… värsta.
## Ilari Melart
som inom loppet av någon sekund i torsdagens match mot HV71 hann med att sänka två motståndare på ett jäkla fult sätt, dra på sig 2+5+20 och därmed skickas av isen. Inte en av den annars så charmige finländarens bästa stunder på isen.

… sämst passande mellanamn.
##
Just Ilari Melart. För vet ni vad det är? Jo, ”Nalle.” Utanför isen sällsynt passande, nästan för bra för att vara sant. På isen … tja, en jäkla ilsk nalle i så fall. Som en hona vaktande sina ungar.
Nu får Nalle gå i ide ett tag. Avstängd i tre matcher.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

… sexigaste 1.
##
Växjö. Sex segermatcher i rad. En maskin.

… sexigaste 2.
##
Djurgården. Sex hemmaförluster i rad. Ouch.

… sexigaste 3.
##
Skellefteå. Sex hemmasegrar i rad. Går bra, nu.

… ”Äntligen!”
##
Malmö får till slut lira hockey efter coronapandemin, i eftermiddag hyperintressant bottenmöte med Linköping.

… NHL-svensk.
## Patrik Allvin
, nytillträdd GM i Pittsburgh Penguins. Okej, ”bara” så kallad ”interim GM” sedan Jim Rutherford hastigt avgått, vi får se hur det blir på sikt – men ändå! En svensk general manager, det är stort. Långt kvar till förste svenske tränaren, till exempel.

… revanschlust.
##
Frölundas. Eller? Jo, vi får ändå ana det. Göteborgslaget tog noll av nio poäng på tre hemmamatcher i förra veckan, platta fall mot LHC, Leksand och Örebro, den här veckan blev torsdagsmötet med Malmö framflyttat – så först i dag är det spel igen. Brynäs kommer på besök. Tror ni spelarna är grymt sugna på att inte förlänga förlustsviten hemma i Scandinavium? Det tror jag.

… hetaste.
## Andrew Kall … förlåt, Calof
. Tycks omöjlig att stoppa, precis som Växjö, för tillfället. 14 poäng på januarimatcherna (tio), ingen i SHL är bättre. Nu har Calof dessutom förlängt med Växjö till 2024.

… tränarhälsning.
##
Från Frölundas Roger Rönnberg till journalisterna från Örebro.

… ”Nä, du kan inte vara norrman.”
##
Mycket kan sägas om hur Jonas Arntzen pratar, men de som kan upptäcka ens ett minsta litet norskt fragment får gärna ta kontakt med mig och berättar hur ni bar er åt.
På isen har Arntzen gjort en kanonsäsong, närmast snott förstaspaden av Jhonas Enroth och nu belönats med en kontraktsförlängning (2024).

… läsare.
## 
Alltid ni, alltid ni som följer rakapuckar.com. Tack för att ni betalar för er.
Swish: 0736-854501

… ”Så man kan lura sig i första läget.”
## Chris DeSousas
tackling var ju inte alls så hemsk som den först såg ut. ”Åh, fy f*n!”, sa jag spontant där jag ser ett halvsuddigt klipp sittande på pressläktaren i Scandinavium. Sedan fick jag tid att studera lite närmare och … nja, det där var ju egentligen en höfttackling. Matchstraff var den då rakt inte värd.

… supporter i affekt.
##
Detta skrevs efter Frölunda 0, Örebro 3. Jäkla dåligt lag, Örebro. Såg ju alla. Eller inte. Fniss.

… pang.
##
Alltså, Fredrik Forsberg, skottet han har, det är verkligen något alldeles extra.

 

… märkligaste.
##
Ursäkta, men … vad hände här?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

… mest glädjande.
## Gustaf Lindvall
tillbaka i spel efter den där pååkningen av Frölundas Mats Rosseli Olsen för en tid sedan. Med hjärnskakningar vet man ju aldrig, varje kan vara den sista, så när en spelare kommer tillbaka är det verkligen skäl att glädjas i ett mänskligt perspektiv.

… ”Alex Is The Man.”
##
Linköping, med sitt desperata läge i botten av tabellen, förstärkte med rutinerade Alexander Johansson, han vars karriär onekligen dalat på slutet men som lik förbaskat har väldigt mycket hockey i kropp och knopp.
Direkt från Halmstad i ettan och lagerjobb vid sidan till spel mot Brynäs, mål och seger. Klart killen var ett enda stort leende då.

Hur många av er minns förresten Ola and the Janglers?

… tackling.
##
 Smack. Rodrigo Abols hade mycket att vara nöjd med förra lördagen i Scandinavium.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

… supportrar.
##
Givetvis Södertäljes. Där finns det resurser. Och klubbhjärta.

… försenade grattis.
##
Till Karl Fabricius. Inte bara har han gjort tusen SHL-matcher, han ser lika ung och snygg ut som när han började karriären också.
Hur lyckas karln?

… tårtor.
##
Serverades i Luleå efter att Fabricius nått den där drömgränsen. Såg ju mumsigt ut, det där.

Klicka på bilden för att se inlägget

***

Tack för i dag – trevlig helg! Och tyckte ni inte detta var alldeles kass, dela gärna texten i era kanaler.

Knapp för ändamålet finns nedan.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt