Sjöström: ”Kanske är vi för kräsna, kan vara så”

Sjöström: ”Kanske är vi för kräsna, kan vara så”

Sjöström: ”Kanske är vi för kräsna, kan vara så”

Sjöström: ”Kanske är vi för kräsna, kan vara så”

► Med 14 omgångar kvar av SHL ligger Frölunda femma, det blir en stenhård kamp för att komma topp 6 och gå direkt till kvartsfinal.
► Jag satte mig ner med sportchefen Fredrik Sjöström och snackade värvningar, varför den där tuffe backen dröjde, sättet att spela hockey på, utveckling av spelarna … och diverse annat.
► Sjöström försvarar sättet att jobba, backar dock inte för självkritik:
► – Kanske är vi för kräsna.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström på läktaren i Frölundaborg, blickande ner på en träning med A-laget. 
ANNONS

DET BLIR EN lång så kallad fråga/svar-artikel, detta. Inte så mycket mina egna åsikter, mer funderingar i frågorna, och så får ni ta del av hur Fredrik Sjöström och Frölunda resonerar och tänker.

Hoppas det kan fungera som vettig uppladdning inför kvällens bortamöte med Karlskrona.

Hoppas ni köper upplägget, mina tankar får ni ju så ofta annars, här ville jag mer ge er chansen att ta till er Sjöströms och Frölundas syn.

Okej, spänn fast er så åker vi:

** Första säsongen som det hackat lite sedan Roger Rönnberg anställdes (2013) och Frölunda gav sig ut på en resa med rätt tydliga mål. Kan det kanske vara lärorikt, lättare utmana sitt eget tänk när det går emot?
– Jag tror väl att … man bestämmer själv om man vill se det positivt eller negativt. Vi är inte riktigt nöjda, sedan är inte allt kass heller, tycker inte jag. Men vi själva tycker, det gör säkert spelarna också, att det varit lite för ojämnt. Vi har spelat bra, men också mindre bra. Klart vi måste analysera det.

** De djupa dalarna, är det ert största problem?
– Ja, och vad beror det på? Klart vi måste analysera det. Samtidigt känner vi att … okej, det har inte gått exakt som vi förväntat oss, som vi hoppats, men vi har fortfarande ett väldigt bra utgångsläge. Vi känner själva att vi har potential, ett lag som kan gå långt om vi får till det; vi känner att vi har mycket mer att ge, som att ”Fasen, om vi får ihop detta – då har vi ett bra lag.” Och alla är beredda att göra jobbet.

** Men ni fick dra i handbromsen i höstas, laget klarade inte av det här ”driva spel från bakplan”-tänk som implementerades när Roger Rönnberg och Robert Ohlsson intog Göteborg, det som var ett sätt att haka på Skellefteås framgångsvåg. Ska man se det som något slags underkännande av rekryteringsjobbet, presterade spelarna bara sämre än förväntat, är det Rönnberg & Co som inte lyckats utveckla spelarna, eller finns det en annan förklaring?
– Det finns aldrig en enkel förklaring. Men ligan (SHL) har förändrats också, Skellefteå spelar inte heller på samma sätt nu som då. Alla lag pressar stenhårt i dag, det är svårare att spela sig ur på ett sådant sätt (som tidigare), Växjö spelar inte heller så. Ligan förändras hela tiden, du ser det i NHL också. Sedan så ser ju alla lag … vi tittar på Skellefteå, många lag har tittat på oss, alla lag justerar hur man spelar.

** En trend vi ser, kanske. Inte fullt så avancerat spel ända nerifrån egen zon?
– Ligan blir ju en form av egen livsform, man lär sig svagheter, man korrigerar hur man spelar. Många lag har börjat spela lite enklare, lite snabbare ur egen zon, sedan sätter alla stenhård press, det är väl bara Karlskrona som inte gör det.

** Men får det här en följd, att ni till nästa säsong vill rekrytera backar som är ännu bättre på att spela sig ur svårigheter? Rönnberg-hockeyn bygger ju, eller i alla fall byggde, mycket på spelskickliga backar. Eller är det mer så att ni anpassar er till den nya tiden?
– Jag tror fortfarande vi vill driva spel, vi vill vara puckförande, det har inte ändrats. Men man får göra små justeringar, det måste man göra, i slutändan handlar det om att vinna matcher.

** Sex backar under kontrakt, det kan knappast bli tal av massor med nya namn, de fans som drömmer om två, tre stjärnbackar kan glömma det, känns det som. Filip Westerlund måste ju få chansen, Jakob Stenqvist är inte värvad för att vara i allsvenskan, till exempel. Eller?
– De som vi har ska få chansen. Stenqvist, Westerlund, vi vill att de ska ta ett kliv till nästa år, spela in sig på riktigt, som Rasmus (Dahlin) gjort, som John (Nyberg) gjort. Det är det vi jobbar för dagligen. Men det krävs mycket av killarna, de kommer få slita och kämpa om platserna.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Han gör bara sin andra match i kväll, Adam Pardy, men jag vill ändå ställa frågan: Kan det vara aktuellt att förlänga med honom skulle ni trivas med varandra?
– Så kan det absolut vara.

** Det är annars en intressant fråga det här med en stor, tuff back. Mer defensiva muskler, så att säga. Många undrar varför ni inte såg det behovet från början, senare var ni ju rätt tydliga med att det fanns. 
–  Klart vi diskuterade det, ska vi ha, ska vi inte ha? Men det ska finnas tillgängligt också, det ska klaffa. Samtidigt har vi … se på Växjö som också gjort det, man börjar med ett lag, sedan ser man lite hur det utvecklas och fyller på. Man vill se vad som hänt med de unga killarna under sommaren, det är viktigt, ska man ta nästa steg måste man också få chansen att visa att man är redo. Har du för hård konkurrens, då får du inte den chansen.

** Ni hoppades helt enkelt att en Mike Weber, en Adam Pardy, inte skulle behövas?
– Jaa … det är alltid svårt att säga, före säsongen är alla sportchefer nöjda, sedan börjar du spela, ser att det saknas något, så får man justera.

** Men just den här typen av back, ni såg verkligen inte behovet? Eller menar du att det stängt dörren för andra?
–  Det hade det ju gjort. Ponera att vi tagit hit ett supernamn, hade Rasmus Dahlin fått den istiden då? Det vet vi inte.

Adam Pardy. Foto: TOMMY HOLL

** Men Pardy är ju en helt annan typ, tar väl inte tid från Dahlin.
– Det är sant, men om vi legat etta vid jul hade ingen sagt något.

** Men att ni inte gjorde det kan ju ha att göra med att ni inte startade säsongen med en Weber/Pardy?
– Haha, det beror på hur man vrider och vänder på det. Jag säger inte att vi gör rätt alla gånger, men ibland måste man tro på något.

** Och ni valde att ge era spelare chansen innan ni tog in något mer, fair enough, känner jag. Men ni såg också att det inte blev bra, inte tillräckligt bra i alla fall, och agerade därefter.
– Ja, ibland måste man ju inse och korrigera.

** Ni känns som en klubb som fokuserar väldigt mycket på utveckling, som inte alltid värvar de största namnen, som vill få spelare att växa. Känner du att ni fått önskad utveckling så här långt?
– Svårt att säga i vissa fall har vi fått det, i vissa inte. Vi är självkritiska, vi måste vara det, vi är ju inte nöjda, vill mer. Så där har du nog svaret. Vi behöver jobba bättre som lag, behöver få mer utveckling på alla.

** Betydligt större pengar till alla SHL-klubbar från och med nästa säsong, känns rätt givet att en del av alla C More-miljoner läggs på värvningar, höjda spelarlöner. Men vad jag förstår så ska inte ert sätt att arbeta förändras i grunden?
– Det blir likartat. Vi har vår linje där akademin med egna spelare är viktiga, vi vill fasa in en ny generation, har börjat med 99:orna, Oliwer Fjellström, Jesper Emanuelsson, Jacob Peterson, målet är att vi ska göra dem klara. Sedan hur lång tid det tar, om det är ett, två eller tre år, eller om någon hinner lämna, det vet man inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Men det ena utesluter förstås inte det andra, ni har värvat en del mer färdigt, det behövs väl också?
– Så är det, vi måste ge de unga killarna stöd, de behöver ha mer erfarna spelare att spela med. Men akademin är viktig, vi vill ha ett lag med så mycket hemvävt som möjligt. Sedan kan den siffran gå upp och ner beroende på år.

** Känns ändå inte som fem, sex feta nyförvärv bara för att kassakistan snart är mer välfylld
– Nej, så kommer vi inte göra. Vi har ett sätt vi vill jobba på. Sedan vill vi alltid ha bra spelare, men … vi har ändå några ledstjärnor vi förhåller oss till.

** Lite så när ni inte valde att ersätta Henrik Tömmernes med ett stort backnamn, något flera av era fans reagerat rätt starkt på. Ni jagade Lawrence Pilut, tog Adam Almquist istället när Pilut backade, valde att förlänga med Matt Donovan vars debutsäsong var okej men inte mer. Är du nöjd med hur ni löste det?
– Ja, jag tycker ändå det. Jag tror så här, lite som Skellefteå, att vi har en ganska speciell verksamhet, det krävs mycket för att vara här, sättet vi vill jobba på. Jag tror att det kanske inte är för alla. Vi vill ha killar som vill något, killar med drivkraft, det kanske betyder att de är här ett tag, sedan går vidare, vi gillar det.

Simon Hjalmarsson. Foto: TOMMY HOLL

** Drivkraften att ta sig längre än Frölunda är något i grunden gott, det ska ge er kvalité under en tid, det är så jag förstår ert tänk. Men då får man också finna sig i att en del drar?
– Ja, det är baksidan. Samtidigt har vi förlängt med (Sebastian) Stålberg, (Mats) Rosseli (Olsen), ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) … när SHL ser ut som det gör i dag, klart vi känner att vi vill ha en kärntrupp kvar, sedan kommer spelare komma och gå, men vi vill ha en kärna kvar, en som sätter standarden för hur det ska vara i Frölunda.

** Hur menar du att ni är speciella här i Göteborg?
– Jag säger att det kan vara så, att Frölunda inte passar alla i deras karriärer. Vi har ett rykte om oss att vi jobbar jäkligt hårt, alla kanske inte är så sugna på det. Vi vet att vårt sätt att jobba tilltalar många, men kanske inte alla. Sedan är vi kräsna med vad vi vill ha. Kanske är vi för kräsna. Kan vara så också.

** En annan sak jag vet att många undrar över, det här med spelare på lån från NHL. Förra säsongen tog Jacob Larsson snarast ett steg tillbaka när han först varit och försökt i Anaheim, den här säsongen har John Nyberg (Dallas) i alla fall inte gått framåt som jag trodde, Carl Grundström (Toronto) har också haft det motigt, men här är förstås skador en stor del av förklaringen, och så Lias Andersson (NY Rangers) då – som ni kanske inte ens får tillbaka. Undantaget är Christoffer Ehn (Detroit) som verkligen gått framåt. Är det här något ni funderar ni över, eller … är det mest att gilla läget?
– Jag köper resonemanget, att för oss blir det en osäkerhet (om spelare åker över på NHL-camp), kommer de hem eller inte? Det är inte optimalt, men … kan vi få hem en sådan spelare, då är det ändå värt det.

** Men att de inte alltid utvecklas under sitt utlåningsår i Frölunda?
– Svårt säga om det finns en koppling, det är unga killar också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Till sist, några namn på ex-frölundaiter som skulle kunna vara aktuella, nu eller lite senare. Viktor Svedberg, den store backen som känns en bit från NHL-spel (Chicago); om ni inte skulle förlänga med Adam Pardy, menar jag, om ni ser det där ”tuff back”-behovet tidigare nästa säsong?
– Vi gillar våra egna killar, men det ska klaffa. Vad vill Viktor? Kanske KHL-intresse. Men alla som varit här är intressanta.

** Anton Blidh? Verkar ju inte få till det i Boston?
– Det är också en kille på radarn. Men han har gjort det bra, jag skulle inte bli förvånad om han stannar. Vi gillar Anton, var över och träffade honom i höstas, det är en kille vi håller kontakt med, han brinner för Frölunda.

** Andreas Johnsson? Gör gott om poäng i AHL men får inte chansen i NHL med Toronto?
– Han har gått väldigt bra, jag skulle bli förvånad om han inte blir kvar där borta. Där (Toronto) eller någon annanstans. Han är förtjänt av det.

***

Okej, ni har fått nog nu, va, ni som orkade läsa ända hit?

Tack för att ni gjorde det.

Mer kommer, det vet ni ju.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Med 14 omgångar kvar av SHL ligger Frölunda femma, det blir en stenhård kamp för att komma topp 6 och gå direkt till kvartsfinal.
► Jag satte mig ner med sportchefen Fredrik Sjöström och snackade värvningar, varför den där tuffe backen dröjde, sättet att spela hockey på, utveckling av spelarna … och diverse annat.
► Sjöström försvarar sättet att jobba, backar dock inte för självkritik:
► – Kanske är vi för kräsna.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström på läktaren i Frölundaborg, blickande ner på en träning med A-laget. 
ANNONS

DET BLIR EN lång så kallad fråga/svar-artikel, detta. Inte så mycket mina egna åsikter, mer funderingar i frågorna, och så får ni ta del av hur Fredrik Sjöström och Frölunda resonerar och tänker.

Hoppas det kan fungera som vettig uppladdning inför kvällens bortamöte med Karlskrona.

Hoppas ni köper upplägget, mina tankar får ni ju så ofta annars, här ville jag mer ge er chansen att ta till er Sjöströms och Frölundas syn.

Okej, spänn fast er så åker vi:

** Första säsongen som det hackat lite sedan Roger Rönnberg anställdes (2013) och Frölunda gav sig ut på en resa med rätt tydliga mål. Kan det kanske vara lärorikt, lättare utmana sitt eget tänk när det går emot?
– Jag tror väl att … man bestämmer själv om man vill se det positivt eller negativt. Vi är inte riktigt nöjda, sedan är inte allt kass heller, tycker inte jag. Men vi själva tycker, det gör säkert spelarna också, att det varit lite för ojämnt. Vi har spelat bra, men också mindre bra. Klart vi måste analysera det.

** De djupa dalarna, är det ert största problem?
– Ja, och vad beror det på? Klart vi måste analysera det. Samtidigt känner vi att … okej, det har inte gått exakt som vi förväntat oss, som vi hoppats, men vi har fortfarande ett väldigt bra utgångsläge. Vi känner själva att vi har potential, ett lag som kan gå långt om vi får till det; vi känner att vi har mycket mer att ge, som att ”Fasen, om vi får ihop detta – då har vi ett bra lag.” Och alla är beredda att göra jobbet.

** Men ni fick dra i handbromsen i höstas, laget klarade inte av det här ”driva spel från bakplan”-tänk som implementerades när Roger Rönnberg och Robert Ohlsson intog Göteborg, det som var ett sätt att haka på Skellefteås framgångsvåg. Ska man se det som något slags underkännande av rekryteringsjobbet, presterade spelarna bara sämre än förväntat, är det Rönnberg & Co som inte lyckats utveckla spelarna, eller finns det en annan förklaring?
– Det finns aldrig en enkel förklaring. Men ligan (SHL) har förändrats också, Skellefteå spelar inte heller på samma sätt nu som då. Alla lag pressar stenhårt i dag, det är svårare att spela sig ur på ett sådant sätt (som tidigare), Växjö spelar inte heller så. Ligan förändras hela tiden, du ser det i NHL också. Sedan så ser ju alla lag … vi tittar på Skellefteå, många lag har tittat på oss, alla lag justerar hur man spelar.

** En trend vi ser, kanske. Inte fullt så avancerat spel ända nerifrån egen zon?
– Ligan blir ju en form av egen livsform, man lär sig svagheter, man korrigerar hur man spelar. Många lag har börjat spela lite enklare, lite snabbare ur egen zon, sedan sätter alla stenhård press, det är väl bara Karlskrona som inte gör det.

** Men får det här en följd, att ni till nästa säsong vill rekrytera backar som är ännu bättre på att spela sig ur svårigheter? Rönnberg-hockeyn bygger ju, eller i alla fall byggde, mycket på spelskickliga backar. Eller är det mer så att ni anpassar er till den nya tiden?
– Jag tror fortfarande vi vill driva spel, vi vill vara puckförande, det har inte ändrats. Men man får göra små justeringar, det måste man göra, i slutändan handlar det om att vinna matcher.

** Sex backar under kontrakt, det kan knappast bli tal av massor med nya namn, de fans som drömmer om två, tre stjärnbackar kan glömma det, känns det som. Filip Westerlund måste ju få chansen, Jakob Stenqvist är inte värvad för att vara i allsvenskan, till exempel. Eller?
– De som vi har ska få chansen. Stenqvist, Westerlund, vi vill att de ska ta ett kliv till nästa år, spela in sig på riktigt, som Rasmus (Dahlin) gjort, som John (Nyberg) gjort. Det är det vi jobbar för dagligen. Men det krävs mycket av killarna, de kommer få slita och kämpa om platserna.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Han gör bara sin andra match i kväll, Adam Pardy, men jag vill ändå ställa frågan: Kan det vara aktuellt att förlänga med honom skulle ni trivas med varandra?
– Så kan det absolut vara.

** Det är annars en intressant fråga det här med en stor, tuff back. Mer defensiva muskler, så att säga. Många undrar varför ni inte såg det behovet från början, senare var ni ju rätt tydliga med att det fanns. 
–  Klart vi diskuterade det, ska vi ha, ska vi inte ha? Men det ska finnas tillgängligt också, det ska klaffa. Samtidigt har vi … se på Växjö som också gjort det, man börjar med ett lag, sedan ser man lite hur det utvecklas och fyller på. Man vill se vad som hänt med de unga killarna under sommaren, det är viktigt, ska man ta nästa steg måste man också få chansen att visa att man är redo. Har du för hård konkurrens, då får du inte den chansen.

** Ni hoppades helt enkelt att en Mike Weber, en Adam Pardy, inte skulle behövas?
– Jaa … det är alltid svårt att säga, före säsongen är alla sportchefer nöjda, sedan börjar du spela, ser att det saknas något, så får man justera.

** Men just den här typen av back, ni såg verkligen inte behovet? Eller menar du att det stängt dörren för andra?
–  Det hade det ju gjort. Ponera att vi tagit hit ett supernamn, hade Rasmus Dahlin fått den istiden då? Det vet vi inte.

Adam Pardy. Foto: TOMMY HOLL

** Men Pardy är ju en helt annan typ, tar väl inte tid från Dahlin.
– Det är sant, men om vi legat etta vid jul hade ingen sagt något.

** Men att ni inte gjorde det kan ju ha att göra med att ni inte startade säsongen med en Weber/Pardy?
– Haha, det beror på hur man vrider och vänder på det. Jag säger inte att vi gör rätt alla gånger, men ibland måste man tro på något.

** Och ni valde att ge era spelare chansen innan ni tog in något mer, fair enough, känner jag. Men ni såg också att det inte blev bra, inte tillräckligt bra i alla fall, och agerade därefter.
– Ja, ibland måste man ju inse och korrigera.

** Ni känns som en klubb som fokuserar väldigt mycket på utveckling, som inte alltid värvar de största namnen, som vill få spelare att växa. Känner du att ni fått önskad utveckling så här långt?
– Svårt att säga i vissa fall har vi fått det, i vissa inte. Vi är självkritiska, vi måste vara det, vi är ju inte nöjda, vill mer. Så där har du nog svaret. Vi behöver jobba bättre som lag, behöver få mer utveckling på alla.

** Betydligt större pengar till alla SHL-klubbar från och med nästa säsong, känns rätt givet att en del av alla C More-miljoner läggs på värvningar, höjda spelarlöner. Men vad jag förstår så ska inte ert sätt att arbeta förändras i grunden?
– Det blir likartat. Vi har vår linje där akademin med egna spelare är viktiga, vi vill fasa in en ny generation, har börjat med 99:orna, Oliwer Fjellström, Jesper Emanuelsson, Jacob Peterson, målet är att vi ska göra dem klara. Sedan hur lång tid det tar, om det är ett, två eller tre år, eller om någon hinner lämna, det vet man inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Men det ena utesluter förstås inte det andra, ni har värvat en del mer färdigt, det behövs väl också?
– Så är det, vi måste ge de unga killarna stöd, de behöver ha mer erfarna spelare att spela med. Men akademin är viktig, vi vill ha ett lag med så mycket hemvävt som möjligt. Sedan kan den siffran gå upp och ner beroende på år.

** Känns ändå inte som fem, sex feta nyförvärv bara för att kassakistan snart är mer välfylld
– Nej, så kommer vi inte göra. Vi har ett sätt vi vill jobba på. Sedan vill vi alltid ha bra spelare, men … vi har ändå några ledstjärnor vi förhåller oss till.

** Lite så när ni inte valde att ersätta Henrik Tömmernes med ett stort backnamn, något flera av era fans reagerat rätt starkt på. Ni jagade Lawrence Pilut, tog Adam Almquist istället när Pilut backade, valde att förlänga med Matt Donovan vars debutsäsong var okej men inte mer. Är du nöjd med hur ni löste det?
– Ja, jag tycker ändå det. Jag tror så här, lite som Skellefteå, att vi har en ganska speciell verksamhet, det krävs mycket för att vara här, sättet vi vill jobba på. Jag tror att det kanske inte är för alla. Vi vill ha killar som vill något, killar med drivkraft, det kanske betyder att de är här ett tag, sedan går vidare, vi gillar det.

Simon Hjalmarsson. Foto: TOMMY HOLL

** Drivkraften att ta sig längre än Frölunda är något i grunden gott, det ska ge er kvalité under en tid, det är så jag förstår ert tänk. Men då får man också finna sig i att en del drar?
– Ja, det är baksidan. Samtidigt har vi förlängt med (Sebastian) Stålberg, (Mats) Rosseli (Olsen), ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) … när SHL ser ut som det gör i dag, klart vi känner att vi vill ha en kärntrupp kvar, sedan kommer spelare komma och gå, men vi vill ha en kärna kvar, en som sätter standarden för hur det ska vara i Frölunda.

** Hur menar du att ni är speciella här i Göteborg?
– Jag säger att det kan vara så, att Frölunda inte passar alla i deras karriärer. Vi har ett rykte om oss att vi jobbar jäkligt hårt, alla kanske inte är så sugna på det. Vi vet att vårt sätt att jobba tilltalar många, men kanske inte alla. Sedan är vi kräsna med vad vi vill ha. Kanske är vi för kräsna. Kan vara så också.

** En annan sak jag vet att många undrar över, det här med spelare på lån från NHL. Förra säsongen tog Jacob Larsson snarast ett steg tillbaka när han först varit och försökt i Anaheim, den här säsongen har John Nyberg (Dallas) i alla fall inte gått framåt som jag trodde, Carl Grundström (Toronto) har också haft det motigt, men här är förstås skador en stor del av förklaringen, och så Lias Andersson (NY Rangers) då – som ni kanske inte ens får tillbaka. Undantaget är Christoffer Ehn (Detroit) som verkligen gått framåt. Är det här något ni funderar ni över, eller … är det mest att gilla läget?
– Jag köper resonemanget, att för oss blir det en osäkerhet (om spelare åker över på NHL-camp), kommer de hem eller inte? Det är inte optimalt, men … kan vi få hem en sådan spelare, då är det ändå värt det.

** Men att de inte alltid utvecklas under sitt utlåningsår i Frölunda?
– Svårt säga om det finns en koppling, det är unga killar också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Till sist, några namn på ex-frölundaiter som skulle kunna vara aktuella, nu eller lite senare. Viktor Svedberg, den store backen som känns en bit från NHL-spel (Chicago); om ni inte skulle förlänga med Adam Pardy, menar jag, om ni ser det där ”tuff back”-behovet tidigare nästa säsong?
– Vi gillar våra egna killar, men det ska klaffa. Vad vill Viktor? Kanske KHL-intresse. Men alla som varit här är intressanta.

** Anton Blidh? Verkar ju inte få till det i Boston?
– Det är också en kille på radarn. Men han har gjort det bra, jag skulle inte bli förvånad om han stannar. Vi gillar Anton, var över och träffade honom i höstas, det är en kille vi håller kontakt med, han brinner för Frölunda.

** Andreas Johnsson? Gör gott om poäng i AHL men får inte chansen i NHL med Toronto?
– Han har gått väldigt bra, jag skulle bli förvånad om han inte blir kvar där borta. Där (Toronto) eller någon annanstans. Han är förtjänt av det.

***

Okej, ni har fått nog nu, va, ni som orkade läsa ända hit?

Tack för att ni gjorde det.

Mer kommer, det vet ni ju.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Med 14 omgångar kvar av SHL ligger Frölunda femma, det blir en stenhård kamp för att komma topp 6 och gå direkt till kvartsfinal.
► Jag satte mig ner med sportchefen Fredrik Sjöström och snackade värvningar, varför den där tuffe backen dröjde, sättet att spela hockey på, utveckling av spelarna … och diverse annat.
► Sjöström försvarar sättet att jobba, backar dock inte för självkritik:
► – Kanske är vi för kräsna.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström på läktaren i Frölundaborg, blickande ner på en träning med A-laget. 
ANNONS

DET BLIR EN lång så kallad fråga/svar-artikel, detta. Inte så mycket mina egna åsikter, mer funderingar i frågorna, och så får ni ta del av hur Fredrik Sjöström och Frölunda resonerar och tänker.

Hoppas det kan fungera som vettig uppladdning inför kvällens bortamöte med Karlskrona.

Hoppas ni köper upplägget, mina tankar får ni ju så ofta annars, här ville jag mer ge er chansen att ta till er Sjöströms och Frölundas syn.

Okej, spänn fast er så åker vi:

** Första säsongen som det hackat lite sedan Roger Rönnberg anställdes (2013) och Frölunda gav sig ut på en resa med rätt tydliga mål. Kan det kanske vara lärorikt, lättare utmana sitt eget tänk när det går emot?
– Jag tror väl att … man bestämmer själv om man vill se det positivt eller negativt. Vi är inte riktigt nöjda, sedan är inte allt kass heller, tycker inte jag. Men vi själva tycker, det gör säkert spelarna också, att det varit lite för ojämnt. Vi har spelat bra, men också mindre bra. Klart vi måste analysera det.

** De djupa dalarna, är det ert största problem?
– Ja, och vad beror det på? Klart vi måste analysera det. Samtidigt känner vi att … okej, det har inte gått exakt som vi förväntat oss, som vi hoppats, men vi har fortfarande ett väldigt bra utgångsläge. Vi känner själva att vi har potential, ett lag som kan gå långt om vi får till det; vi känner att vi har mycket mer att ge, som att ”Fasen, om vi får ihop detta – då har vi ett bra lag.” Och alla är beredda att göra jobbet.

** Men ni fick dra i handbromsen i höstas, laget klarade inte av det här ”driva spel från bakplan”-tänk som implementerades när Roger Rönnberg och Robert Ohlsson intog Göteborg, det som var ett sätt att haka på Skellefteås framgångsvåg. Ska man se det som något slags underkännande av rekryteringsjobbet, presterade spelarna bara sämre än förväntat, är det Rönnberg & Co som inte lyckats utveckla spelarna, eller finns det en annan förklaring?
– Det finns aldrig en enkel förklaring. Men ligan (SHL) har förändrats också, Skellefteå spelar inte heller på samma sätt nu som då. Alla lag pressar stenhårt i dag, det är svårare att spela sig ur på ett sådant sätt (som tidigare), Växjö spelar inte heller så. Ligan förändras hela tiden, du ser det i NHL också. Sedan så ser ju alla lag … vi tittar på Skellefteå, många lag har tittat på oss, alla lag justerar hur man spelar.

** En trend vi ser, kanske. Inte fullt så avancerat spel ända nerifrån egen zon?
– Ligan blir ju en form av egen livsform, man lär sig svagheter, man korrigerar hur man spelar. Många lag har börjat spela lite enklare, lite snabbare ur egen zon, sedan sätter alla stenhård press, det är väl bara Karlskrona som inte gör det.

** Men får det här en följd, att ni till nästa säsong vill rekrytera backar som är ännu bättre på att spela sig ur svårigheter? Rönnberg-hockeyn bygger ju, eller i alla fall byggde, mycket på spelskickliga backar. Eller är det mer så att ni anpassar er till den nya tiden?
– Jag tror fortfarande vi vill driva spel, vi vill vara puckförande, det har inte ändrats. Men man får göra små justeringar, det måste man göra, i slutändan handlar det om att vinna matcher.

** Sex backar under kontrakt, det kan knappast bli tal av massor med nya namn, de fans som drömmer om två, tre stjärnbackar kan glömma det, känns det som. Filip Westerlund måste ju få chansen, Jakob Stenqvist är inte värvad för att vara i allsvenskan, till exempel. Eller?
– De som vi har ska få chansen. Stenqvist, Westerlund, vi vill att de ska ta ett kliv till nästa år, spela in sig på riktigt, som Rasmus (Dahlin) gjort, som John (Nyberg) gjort. Det är det vi jobbar för dagligen. Men det krävs mycket av killarna, de kommer få slita och kämpa om platserna.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Han gör bara sin andra match i kväll, Adam Pardy, men jag vill ändå ställa frågan: Kan det vara aktuellt att förlänga med honom skulle ni trivas med varandra?
– Så kan det absolut vara.

** Det är annars en intressant fråga det här med en stor, tuff back. Mer defensiva muskler, så att säga. Många undrar varför ni inte såg det behovet från början, senare var ni ju rätt tydliga med att det fanns. 
–  Klart vi diskuterade det, ska vi ha, ska vi inte ha? Men det ska finnas tillgängligt också, det ska klaffa. Samtidigt har vi … se på Växjö som också gjort det, man börjar med ett lag, sedan ser man lite hur det utvecklas och fyller på. Man vill se vad som hänt med de unga killarna under sommaren, det är viktigt, ska man ta nästa steg måste man också få chansen att visa att man är redo. Har du för hård konkurrens, då får du inte den chansen.

** Ni hoppades helt enkelt att en Mike Weber, en Adam Pardy, inte skulle behövas?
– Jaa … det är alltid svårt att säga, före säsongen är alla sportchefer nöjda, sedan börjar du spela, ser att det saknas något, så får man justera.

** Men just den här typen av back, ni såg verkligen inte behovet? Eller menar du att det stängt dörren för andra?
–  Det hade det ju gjort. Ponera att vi tagit hit ett supernamn, hade Rasmus Dahlin fått den istiden då? Det vet vi inte.

Adam Pardy. Foto: TOMMY HOLL

** Men Pardy är ju en helt annan typ, tar väl inte tid från Dahlin.
– Det är sant, men om vi legat etta vid jul hade ingen sagt något.

** Men att ni inte gjorde det kan ju ha att göra med att ni inte startade säsongen med en Weber/Pardy?
– Haha, det beror på hur man vrider och vänder på det. Jag säger inte att vi gör rätt alla gånger, men ibland måste man tro på något.

** Och ni valde att ge era spelare chansen innan ni tog in något mer, fair enough, känner jag. Men ni såg också att det inte blev bra, inte tillräckligt bra i alla fall, och agerade därefter.
– Ja, ibland måste man ju inse och korrigera.

** Ni känns som en klubb som fokuserar väldigt mycket på utveckling, som inte alltid värvar de största namnen, som vill få spelare att växa. Känner du att ni fått önskad utveckling så här långt?
– Svårt att säga i vissa fall har vi fått det, i vissa inte. Vi är självkritiska, vi måste vara det, vi är ju inte nöjda, vill mer. Så där har du nog svaret. Vi behöver jobba bättre som lag, behöver få mer utveckling på alla.

** Betydligt större pengar till alla SHL-klubbar från och med nästa säsong, känns rätt givet att en del av alla C More-miljoner läggs på värvningar, höjda spelarlöner. Men vad jag förstår så ska inte ert sätt att arbeta förändras i grunden?
– Det blir likartat. Vi har vår linje där akademin med egna spelare är viktiga, vi vill fasa in en ny generation, har börjat med 99:orna, Oliwer Fjellström, Jesper Emanuelsson, Jacob Peterson, målet är att vi ska göra dem klara. Sedan hur lång tid det tar, om det är ett, två eller tre år, eller om någon hinner lämna, det vet man inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Men det ena utesluter förstås inte det andra, ni har värvat en del mer färdigt, det behövs väl också?
– Så är det, vi måste ge de unga killarna stöd, de behöver ha mer erfarna spelare att spela med. Men akademin är viktig, vi vill ha ett lag med så mycket hemvävt som möjligt. Sedan kan den siffran gå upp och ner beroende på år.

** Känns ändå inte som fem, sex feta nyförvärv bara för att kassakistan snart är mer välfylld
– Nej, så kommer vi inte göra. Vi har ett sätt vi vill jobba på. Sedan vill vi alltid ha bra spelare, men … vi har ändå några ledstjärnor vi förhåller oss till.

** Lite så när ni inte valde att ersätta Henrik Tömmernes med ett stort backnamn, något flera av era fans reagerat rätt starkt på. Ni jagade Lawrence Pilut, tog Adam Almquist istället när Pilut backade, valde att förlänga med Matt Donovan vars debutsäsong var okej men inte mer. Är du nöjd med hur ni löste det?
– Ja, jag tycker ändå det. Jag tror så här, lite som Skellefteå, att vi har en ganska speciell verksamhet, det krävs mycket för att vara här, sättet vi vill jobba på. Jag tror att det kanske inte är för alla. Vi vill ha killar som vill något, killar med drivkraft, det kanske betyder att de är här ett tag, sedan går vidare, vi gillar det.

Simon Hjalmarsson. Foto: TOMMY HOLL

** Drivkraften att ta sig längre än Frölunda är något i grunden gott, det ska ge er kvalité under en tid, det är så jag förstår ert tänk. Men då får man också finna sig i att en del drar?
– Ja, det är baksidan. Samtidigt har vi förlängt med (Sebastian) Stålberg, (Mats) Rosseli (Olsen), ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) … när SHL ser ut som det gör i dag, klart vi känner att vi vill ha en kärntrupp kvar, sedan kommer spelare komma och gå, men vi vill ha en kärna kvar, en som sätter standarden för hur det ska vara i Frölunda.

** Hur menar du att ni är speciella här i Göteborg?
– Jag säger att det kan vara så, att Frölunda inte passar alla i deras karriärer. Vi har ett rykte om oss att vi jobbar jäkligt hårt, alla kanske inte är så sugna på det. Vi vet att vårt sätt att jobba tilltalar många, men kanske inte alla. Sedan är vi kräsna med vad vi vill ha. Kanske är vi för kräsna. Kan vara så också.

** En annan sak jag vet att många undrar över, det här med spelare på lån från NHL. Förra säsongen tog Jacob Larsson snarast ett steg tillbaka när han först varit och försökt i Anaheim, den här säsongen har John Nyberg (Dallas) i alla fall inte gått framåt som jag trodde, Carl Grundström (Toronto) har också haft det motigt, men här är förstås skador en stor del av förklaringen, och så Lias Andersson (NY Rangers) då – som ni kanske inte ens får tillbaka. Undantaget är Christoffer Ehn (Detroit) som verkligen gått framåt. Är det här något ni funderar ni över, eller … är det mest att gilla läget?
– Jag köper resonemanget, att för oss blir det en osäkerhet (om spelare åker över på NHL-camp), kommer de hem eller inte? Det är inte optimalt, men … kan vi få hem en sådan spelare, då är det ändå värt det.

** Men att de inte alltid utvecklas under sitt utlåningsår i Frölunda?
– Svårt säga om det finns en koppling, det är unga killar också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Till sist, några namn på ex-frölundaiter som skulle kunna vara aktuella, nu eller lite senare. Viktor Svedberg, den store backen som känns en bit från NHL-spel (Chicago); om ni inte skulle förlänga med Adam Pardy, menar jag, om ni ser det där ”tuff back”-behovet tidigare nästa säsong?
– Vi gillar våra egna killar, men det ska klaffa. Vad vill Viktor? Kanske KHL-intresse. Men alla som varit här är intressanta.

** Anton Blidh? Verkar ju inte få till det i Boston?
– Det är också en kille på radarn. Men han har gjort det bra, jag skulle inte bli förvånad om han stannar. Vi gillar Anton, var över och träffade honom i höstas, det är en kille vi håller kontakt med, han brinner för Frölunda.

** Andreas Johnsson? Gör gott om poäng i AHL men får inte chansen i NHL med Toronto?
– Han har gått väldigt bra, jag skulle bli förvånad om han inte blir kvar där borta. Där (Toronto) eller någon annanstans. Han är förtjänt av det.

***

Okej, ni har fått nog nu, va, ni som orkade läsa ända hit?

Tack för att ni gjorde det.

Mer kommer, det vet ni ju.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Med 14 omgångar kvar av SHL ligger Frölunda femma, det blir en stenhård kamp för att komma topp 6 och gå direkt till kvartsfinal.
► Jag satte mig ner med sportchefen Fredrik Sjöström och snackade värvningar, varför den där tuffe backen dröjde, sättet att spela hockey på, utveckling av spelarna … och diverse annat.
► Sjöström försvarar sättet att jobba, backar dock inte för självkritik:
► – Kanske är vi för kräsna.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström på läktaren i Frölundaborg, blickande ner på en träning med A-laget. 
ANNONS

DET BLIR EN lång så kallad fråga/svar-artikel, detta. Inte så mycket mina egna åsikter, mer funderingar i frågorna, och så får ni ta del av hur Fredrik Sjöström och Frölunda resonerar och tänker.

Hoppas det kan fungera som vettig uppladdning inför kvällens bortamöte med Karlskrona.

Hoppas ni köper upplägget, mina tankar får ni ju så ofta annars, här ville jag mer ge er chansen att ta till er Sjöströms och Frölundas syn.

Okej, spänn fast er så åker vi:

** Första säsongen som det hackat lite sedan Roger Rönnberg anställdes (2013) och Frölunda gav sig ut på en resa med rätt tydliga mål. Kan det kanske vara lärorikt, lättare utmana sitt eget tänk när det går emot?
– Jag tror väl att … man bestämmer själv om man vill se det positivt eller negativt. Vi är inte riktigt nöjda, sedan är inte allt kass heller, tycker inte jag. Men vi själva tycker, det gör säkert spelarna också, att det varit lite för ojämnt. Vi har spelat bra, men också mindre bra. Klart vi måste analysera det.

** De djupa dalarna, är det ert största problem?
– Ja, och vad beror det på? Klart vi måste analysera det. Samtidigt känner vi att … okej, det har inte gått exakt som vi förväntat oss, som vi hoppats, men vi har fortfarande ett väldigt bra utgångsläge. Vi känner själva att vi har potential, ett lag som kan gå långt om vi får till det; vi känner att vi har mycket mer att ge, som att ”Fasen, om vi får ihop detta – då har vi ett bra lag.” Och alla är beredda att göra jobbet.

** Men ni fick dra i handbromsen i höstas, laget klarade inte av det här ”driva spel från bakplan”-tänk som implementerades när Roger Rönnberg och Robert Ohlsson intog Göteborg, det som var ett sätt att haka på Skellefteås framgångsvåg. Ska man se det som något slags underkännande av rekryteringsjobbet, presterade spelarna bara sämre än förväntat, är det Rönnberg & Co som inte lyckats utveckla spelarna, eller finns det en annan förklaring?
– Det finns aldrig en enkel förklaring. Men ligan (SHL) har förändrats också, Skellefteå spelar inte heller på samma sätt nu som då. Alla lag pressar stenhårt i dag, det är svårare att spela sig ur på ett sådant sätt (som tidigare), Växjö spelar inte heller så. Ligan förändras hela tiden, du ser det i NHL också. Sedan så ser ju alla lag … vi tittar på Skellefteå, många lag har tittat på oss, alla lag justerar hur man spelar.

** En trend vi ser, kanske. Inte fullt så avancerat spel ända nerifrån egen zon?
– Ligan blir ju en form av egen livsform, man lär sig svagheter, man korrigerar hur man spelar. Många lag har börjat spela lite enklare, lite snabbare ur egen zon, sedan sätter alla stenhård press, det är väl bara Karlskrona som inte gör det.

** Men får det här en följd, att ni till nästa säsong vill rekrytera backar som är ännu bättre på att spela sig ur svårigheter? Rönnberg-hockeyn bygger ju, eller i alla fall byggde, mycket på spelskickliga backar. Eller är det mer så att ni anpassar er till den nya tiden?
– Jag tror fortfarande vi vill driva spel, vi vill vara puckförande, det har inte ändrats. Men man får göra små justeringar, det måste man göra, i slutändan handlar det om att vinna matcher.

** Sex backar under kontrakt, det kan knappast bli tal av massor med nya namn, de fans som drömmer om två, tre stjärnbackar kan glömma det, känns det som. Filip Westerlund måste ju få chansen, Jakob Stenqvist är inte värvad för att vara i allsvenskan, till exempel. Eller?
– De som vi har ska få chansen. Stenqvist, Westerlund, vi vill att de ska ta ett kliv till nästa år, spela in sig på riktigt, som Rasmus (Dahlin) gjort, som John (Nyberg) gjort. Det är det vi jobbar för dagligen. Men det krävs mycket av killarna, de kommer få slita och kämpa om platserna.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Han gör bara sin andra match i kväll, Adam Pardy, men jag vill ändå ställa frågan: Kan det vara aktuellt att förlänga med honom skulle ni trivas med varandra?
– Så kan det absolut vara.

** Det är annars en intressant fråga det här med en stor, tuff back. Mer defensiva muskler, så att säga. Många undrar varför ni inte såg det behovet från början, senare var ni ju rätt tydliga med att det fanns. 
–  Klart vi diskuterade det, ska vi ha, ska vi inte ha? Men det ska finnas tillgängligt också, det ska klaffa. Samtidigt har vi … se på Växjö som också gjort det, man börjar med ett lag, sedan ser man lite hur det utvecklas och fyller på. Man vill se vad som hänt med de unga killarna under sommaren, det är viktigt, ska man ta nästa steg måste man också få chansen att visa att man är redo. Har du för hård konkurrens, då får du inte den chansen.

** Ni hoppades helt enkelt att en Mike Weber, en Adam Pardy, inte skulle behövas?
– Jaa … det är alltid svårt att säga, före säsongen är alla sportchefer nöjda, sedan börjar du spela, ser att det saknas något, så får man justera.

** Men just den här typen av back, ni såg verkligen inte behovet? Eller menar du att det stängt dörren för andra?
–  Det hade det ju gjort. Ponera att vi tagit hit ett supernamn, hade Rasmus Dahlin fått den istiden då? Det vet vi inte.

Adam Pardy. Foto: TOMMY HOLL

** Men Pardy är ju en helt annan typ, tar väl inte tid från Dahlin.
– Det är sant, men om vi legat etta vid jul hade ingen sagt något.

** Men att ni inte gjorde det kan ju ha att göra med att ni inte startade säsongen med en Weber/Pardy?
– Haha, det beror på hur man vrider och vänder på det. Jag säger inte att vi gör rätt alla gånger, men ibland måste man tro på något.

** Och ni valde att ge era spelare chansen innan ni tog in något mer, fair enough, känner jag. Men ni såg också att det inte blev bra, inte tillräckligt bra i alla fall, och agerade därefter.
– Ja, ibland måste man ju inse och korrigera.

** Ni känns som en klubb som fokuserar väldigt mycket på utveckling, som inte alltid värvar de största namnen, som vill få spelare att växa. Känner du att ni fått önskad utveckling så här långt?
– Svårt att säga i vissa fall har vi fått det, i vissa inte. Vi är självkritiska, vi måste vara det, vi är ju inte nöjda, vill mer. Så där har du nog svaret. Vi behöver jobba bättre som lag, behöver få mer utveckling på alla.

** Betydligt större pengar till alla SHL-klubbar från och med nästa säsong, känns rätt givet att en del av alla C More-miljoner läggs på värvningar, höjda spelarlöner. Men vad jag förstår så ska inte ert sätt att arbeta förändras i grunden?
– Det blir likartat. Vi har vår linje där akademin med egna spelare är viktiga, vi vill fasa in en ny generation, har börjat med 99:orna, Oliwer Fjellström, Jesper Emanuelsson, Jacob Peterson, målet är att vi ska göra dem klara. Sedan hur lång tid det tar, om det är ett, två eller tre år, eller om någon hinner lämna, det vet man inte.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Men det ena utesluter förstås inte det andra, ni har värvat en del mer färdigt, det behövs väl också?
– Så är det, vi måste ge de unga killarna stöd, de behöver ha mer erfarna spelare att spela med. Men akademin är viktig, vi vill ha ett lag med så mycket hemvävt som möjligt. Sedan kan den siffran gå upp och ner beroende på år.

** Känns ändå inte som fem, sex feta nyförvärv bara för att kassakistan snart är mer välfylld
– Nej, så kommer vi inte göra. Vi har ett sätt vi vill jobba på. Sedan vill vi alltid ha bra spelare, men … vi har ändå några ledstjärnor vi förhåller oss till.

** Lite så när ni inte valde att ersätta Henrik Tömmernes med ett stort backnamn, något flera av era fans reagerat rätt starkt på. Ni jagade Lawrence Pilut, tog Adam Almquist istället när Pilut backade, valde att förlänga med Matt Donovan vars debutsäsong var okej men inte mer. Är du nöjd med hur ni löste det?
– Ja, jag tycker ändå det. Jag tror så här, lite som Skellefteå, att vi har en ganska speciell verksamhet, det krävs mycket för att vara här, sättet vi vill jobba på. Jag tror att det kanske inte är för alla. Vi vill ha killar som vill något, killar med drivkraft, det kanske betyder att de är här ett tag, sedan går vidare, vi gillar det.

Simon Hjalmarsson. Foto: TOMMY HOLL

** Drivkraften att ta sig längre än Frölunda är något i grunden gott, det ska ge er kvalité under en tid, det är så jag förstår ert tänk. Men då får man också finna sig i att en del drar?
– Ja, det är baksidan. Samtidigt har vi förlängt med (Sebastian) Stålberg, (Mats) Rosseli (Olsen), ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson) … när SHL ser ut som det gör i dag, klart vi känner att vi vill ha en kärntrupp kvar, sedan kommer spelare komma och gå, men vi vill ha en kärna kvar, en som sätter standarden för hur det ska vara i Frölunda.

** Hur menar du att ni är speciella här i Göteborg?
– Jag säger att det kan vara så, att Frölunda inte passar alla i deras karriärer. Vi har ett rykte om oss att vi jobbar jäkligt hårt, alla kanske inte är så sugna på det. Vi vet att vårt sätt att jobba tilltalar många, men kanske inte alla. Sedan är vi kräsna med vad vi vill ha. Kanske är vi för kräsna. Kan vara så också.

** En annan sak jag vet att många undrar över, det här med spelare på lån från NHL. Förra säsongen tog Jacob Larsson snarast ett steg tillbaka när han först varit och försökt i Anaheim, den här säsongen har John Nyberg (Dallas) i alla fall inte gått framåt som jag trodde, Carl Grundström (Toronto) har också haft det motigt, men här är förstås skador en stor del av förklaringen, och så Lias Andersson (NY Rangers) då – som ni kanske inte ens får tillbaka. Undantaget är Christoffer Ehn (Detroit) som verkligen gått framåt. Är det här något ni funderar ni över, eller … är det mest att gilla läget?
– Jag köper resonemanget, att för oss blir det en osäkerhet (om spelare åker över på NHL-camp), kommer de hem eller inte? Det är inte optimalt, men … kan vi få hem en sådan spelare, då är det ändå värt det.

** Men att de inte alltid utvecklas under sitt utlåningsår i Frölunda?
– Svårt säga om det finns en koppling, det är unga killar också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Till sist, några namn på ex-frölundaiter som skulle kunna vara aktuella, nu eller lite senare. Viktor Svedberg, den store backen som känns en bit från NHL-spel (Chicago); om ni inte skulle förlänga med Adam Pardy, menar jag, om ni ser det där ”tuff back”-behovet tidigare nästa säsong?
– Vi gillar våra egna killar, men det ska klaffa. Vad vill Viktor? Kanske KHL-intresse. Men alla som varit här är intressanta.

** Anton Blidh? Verkar ju inte få till det i Boston?
– Det är också en kille på radarn. Men han har gjort det bra, jag skulle inte bli förvånad om han stannar. Vi gillar Anton, var över och träffade honom i höstas, det är en kille vi håller kontakt med, han brinner för Frölunda.

** Andreas Johnsson? Gör gott om poäng i AHL men får inte chansen i NHL med Toronto?
– Han har gått väldigt bra, jag skulle bli förvånad om han inte blir kvar där borta. Där (Toronto) eller någon annanstans. Han är förtjänt av det.

***

Okej, ni har fått nog nu, va, ni som orkade läsa ända hit?

Tack för att ni gjorde det.

Mer kommer, det vet ni ju.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt