SHL-koll mitt i sommaren, två lag ser extra bra ut – här snabbtyckt om alla 14

SHL-koll mitt i sommaren, två lag ser extra bra ut – här snabbtyckt om alla 14

SHL-koll mitt i sommaren, två lag ser extra bra ut – här snabbtyckt om alla 14

SHL-koll mitt i sommaren, två lag ser extra bra ut – här snabbtyckt om alla 14

► Snabbtitt på SHL mitt i sommaren. Två lag ser extra bra ut. Ett ser bra ut på papperet – som vanligt. Men det har inte räckt tidigare. Häng med, den som vill.
► Som alltid vid dessa tillfällen – ett stort tack till ovärderliga eliteprospects.com

Färjestad och Rögle känns jäkligt bra. Frölunda och Skellefteå jagar offensiv spets.
En massa frågetecken bland lagen. En massa nyfikenhet hos mig – och kanske även hos er.
Två månader (och en dag) före SHL-premiären grottade jag ner mig lite.

Premiäromgången.

UTAN ATT PÅ minsta vis slå fast saker i juli så ser jag två lag som verkligen borde bli bra. Borde, för i en allt jämnare liga kan minsta felsteg, skador och formsvackor vara början på en populär AC/DC-låt, men … tja, borde.

Jag syftar på Färjestad och Rögle.

Ska Växjö in här också? Kanske, men … äh, ni ser längre ner.

Så mycket mer vet jag inte, helt ärligt. Men – låt oss ändå ta en liten snabbtitt på klubbarna i SHL. Välkomna.

 

Färjestad

Ett lite helare lag kanske hade gått (minst) till semifinal förra säsongen. Rickard Wallins bygge känns inte sämre nu. Joel Kellman bra centervärvning, kanske lyckas tjecken David Tomasek – eller så är han en Michael Spacek. SHL kan vara svår för tjecker, men möjligen har Färjestad gjort bättre research än Frölunda. Linus Johansson leder ett starkt lag, Carl Dahlström och Magnus Nygren vassa försvarsadditioner, framåt hög klass med kända namn. Utöver det finns Liam Öhgrens utveckling att hålla koll på – och kanske tar Lucas Forsell ännu ett steg.
Kommer Mikael Wikstrand tillbaka? Redan i höst? För hans skull, för Färjestads, i så fall mycket glädjande.
Målvaktsfrågor: Carl Lindbom redo för SHL, hur håller Max Lagacé i Sverige?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

Rögle

Givet att Ted Brithén inte lär lira mer har nog Chris Abbott ögonen öppna för en forward, men inte alls samma ”jakt som i till exempel Skellefteå och Frölunda. Rodrigo Abols, Simon Ryfors, Adam Tambellini, Daniel Zaar, Anton Bengtsson, Linus Sandin, Riley Sheen, spännande ungt dessutom. Wow, änna …
Bra backsida där unge Adam Engströms fortsatta framfart blir hyperspännande att följa. Enligt Aftonbladet kan Lian Bichsel bli aktuell, detta om Dallas Stars tycker SHL är bättre än AHL för den store backen. Schweizarens kontrakt med Leksand har gått ut, därav Rögles intresse.
Christoffer Rifalks nye partner mellan stolparna är en intressant tjeck: Petr Kvaca (Kvaatja).

Okej, efter den lilla inledningen med de två lag jag just nu ser som hetast, vi tar resten lite som de kommer i min skalle. En sak bara, det här med att flera lag letar spelare. Marknaden sägs vara lite halvtunn, men de som verkligen letar, kontakter lär vara tagna för länge sedan, och … tja, den som letar brukar ändå finna. Hur bra det sedan blir, det är en annan femma.


Frölunda

Ni vet vad som gäller här, målvaktssidan god, backbesättningen känns mycket stark, starkare än en del förstår, inte minst eftersom jag är osäker på om alla insett Linus Högbergs klass. Men det är framåt det brister något. I alla fall på papperet. Här och nu. Speciellt med ett stort frågetecken för när (om?) Mats Rosseli Olsen kan spela hockey igen.
Bland tolv forwards (MRO exkluderad) räknar vi in på SHL-nivå rätt oprövade Otto Stenberg och Noah Hasa. Här skulle sportchefen Fredrik Sjöström nog behöva slå till med en vass värvning. Eller två.
Isac Born och Erik Borg – håll koll på utväxlingen här. Och David Edstrom som vill upp från J20.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

Leksand

Vi är där igen, för vilken säsong i ordningen vet jag inte, men:
Ett jäkla bra lag på papperet.
Kan det nu visa sig även på isen?
Max Veronneau är tillbaka, Lukas Vejdemo intressant tillskott, det är hög klass på alla lagdelar. Marek Hrivik, Peter Cehlarik, Carter Ashton, Justin Kloos, mönsterbrytaren Oskar Lang, rutinerade Patrik Zackrisson … bara några av toppnamnen bland forwards. Anton Lindholm, Matt Caito, Olle Alsing – backar finns det i Dalarna också.
Ni ser ju själva – materialet går inte att klaga på. Gyllene. Kan Björn Hellkvist och tränarna utnyttja förutsättningarna bättre nu?
Felix Unger Sörum, mycket lovande junior.

 

Skellefteå

Finfint på målvaktssidan, backarna så bra att Linus Högberg inte fick plats. Då, ni. Då jäklar …
Det är framåt GM Erik Forssell har en snäppet mer utsatt position än Frölundakollegan Fredrik Sjöström. Även om Joakim Lindström bestämmer sig för ännu en hockeyvinter behövs det något tillskott eller två bland forwards. Men visst, om Jocke ger klartecken, om Oscar Lindberg till slut kommer loss från Bern, givet kvalitén på resten av anfallarna – då är laget som hemmafansen kallar AIK en guldkandidat igen.
En hel vinter med Axel Sandin Pellikka. Mums. Anton Heikkinen – spännande Moraförvärv.

 

Linköping

Här väntar man på ett lyft från bottenträsket, rejäjare attityd, jämnare nivå. Kanske nu med lite tuffhet (William Worge Kreü, Arvid Aronsson) på backsidan? Oscar Fantenberg och Marcus Högberg är en trygg defensiv grund att stå på.
Remi Elie valde bort Färjestad för LHC, får nu sällskap av kompisen Taylor Leier som öst in poäng i Tyskland. Broc Little, Patrick Russell, Markus Ljungh, jättetalangen Filip Bystedt … visst har Klas Östman ett hyggligt material att jobba med.
Pär Arlbrandt in i tränarstaben, förresten. Vässar det offensiven, tro?
Veteranen Jonas Junland är osäker vad gäller resten av karriären.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

 

Timrå

Rätt intakt jämfört med förra säsongen, ni vet att Timrå var riktigt bra redan då. Nu, ännu ett års erfarenhet av SHL, bara detta bör göra Timrå till ett snäppet starkare lag. Dessutom: Filip Hållander är hemma från Nordamerika. Ofta tar det en tid när spelare som inte lyckats i NHL återvänder till Sverige, men det är hemtam miljö för Timråpojken.
Ett lag att vara nyfiken på, Timrå. Ännu en gång med två toppkedjor av hög klass. Och Tim Juel ska ge Jacob Johansson en målvaktsmatch. Det känns lovande.
Jonathan Dahlén. Att han spelar i SHL och inte i Nordamerika, det är värt att betänka det ibland och vara tacksam.

 

Oskarshamn

Ingen Antti Suomela, ingen Jiri Smejkal, ingen Juuso Rikola. Men – Thomas Fröberg och Martin Filander har som vanligt varit ute med håven och funnit nya spelare, redo för att frälsa hemmafansen i lilla Be-Ge Hockey Center. Logan Hutsko och Lukas Jasek är två sådana på anfallssidan, plus tjecken Marek Langhamer i mål. Oscar Engsund är hemma för att ”chefa” på egen planhalva, Patrik Karlkvist, Ahti Oksanen och Hynek Zohorna är kvar,  jättetalangen Dalibor Dvorsky (AIK) kan ta SHL med storm. Viktor Lodin, en gång bra nog för att sajna med Ottawa, vill kickstarta i karriären och valde ickedickadoa-miljön.
Den som dömer ut Oskarshamn är naiv. Riktigt jäkla dundernaiv. Räcker att se vilket jobb Fröberg & Filander gjort de senaste säsongerna – duon tycks träffsäker på Lucky Luke-nivå.
Oskar Asplund är en ung (19) och lovande back som var riktigt bra (6+24) i allsvenska Almtuna 22/23.

ANNONS

 

HV71

Är det här vi i vinter finn-er flest lirare från stolta Suomi? Sannolikt, HV stoltserar redan med sju stycken spelare från tusen sjöars land. Henrik Borgström, centern, känns som snackisen på förhand. Inte fått till det i NHL, helt okej i AHL – nu behöver han vara en ledande center i SHL. Isac Brännström är förstås bingo att få hem, Kungälvskillen Åke Stakkestad (en friskus att uoppskatta) följs med intresse, det samma gäller Oscar Stål Lyrenäs som straffade ut sig i Rögle men snabbt hittade en ny relation med laget från Jönköping.
En hel del nytt, som alltid i Kent Norberg-ledda lag. Och nytt även på tränarsidan – Tomas Montén med Johan Davidsson och Per Gustafsson jämte sig i båset.
Får HV ihop gruppen snabbare än förra säsongen kanske detta kan vara okej. André Peterson (som av någon obegriplig anledning vill ha sitt namn uttalat Pettersson) lär i alla fall inte behöva göra allt på egen hand nu.
Backjakt pågår efter Joey LaLeggias adjö, Gabriel Carlsson NHL/AHL) sägs aktuell. Anton Strålman alltid på tapeten.

 

Luleå

Besvikelse förra vintern, nu är Linus Omark tillbaka (igen), så även Pontus Andreasson, släng in att Mario Kempe är hel och bör börja på en högre nivå och ni förstår att hoppet om en helt annan offensiv än 22/23 är stort i Norrbotten.
Två grymt bra målvakter, ingen Oscar Engsund men kanske kan nye Frédéric Allard fylla lyckan; Oskari Laaksonen (AHL) och Marcus Hardegård (Örebro) intressanta tillskott.
Brendan Shinnimin och Juhani Tyrväinen garanterar rubriker, Nikola Pasic har uppsida de luxe, tjecken Patrik Zdráhal har gjort många poäng hemma i pilsnerland.
Ludvig Jansson, 19, håll koll på den Floridadraftade backen från ”Flempan.” Flemingsberg, alltså. Ni såg hur bra han var i JVM.

 

Malmö

Bröderna Sylvegård, Emil och Marcus är borta, så även Carl Söderberg. ”Nya Malmö”, om uttrycket tillåts, är lite yngre, lite mer oprövat – men ska också vara lite mer spelskickligt.
SHL numera är ju en löjligt svårtippad liga, många av lagen osäkra på förhand – men är det någon 23/24-trupp jag kliar mig i skallen gällande så är det Malmös. Inte för att jag ogillar något i den. För att jag inte vet vad jag ska tro.
Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi är ju bra AHL-forwards, sådana som faktiskt presterat halvhyggligt även i NHL, senast inkomne Alan Quine rätt okej han också, även tjeckbacken Jakub Galvas har varit riktigt bra i Rockford (AHL). Fungerar kvartetten även i tajta SHL? Sådant vet man aldrig.
En Fredrik Händemark-ledd kärna finns kvar, store 05:an Anton Wahlberg tror jag kan gå mot ett genombrott, och kanske är det bra att ex-frölundaiten Björn Liljander, sportchefen, nu fått sätta mer av prägel på laget. Kanske. Ett nyckelord.
20 miljoner minus förra säsongen, stora Malmö Arena ofta halvfull när Tomas Kollar matchar sitt lag. Fotbollen regerar i Sveriges tredje stad. Malmö Redhawks behöver spara pengar (billigare trupp) men ändå prestera bättre och locka folk. Ingen enkel ekvation.

 

Modo

Sorry, det kanske är Modo som framkallar mest ”skallkliande” hos mig. Men en nykomling går på något vis utanför toton. En nykomling ska man inte veta var man har.
Skarpt förtjust i hur sportchefen Henrik Gradin agerat, det finns en stomme kvar från den allsvenska triumfen – och av de nya är Sam Vigneault (HV71) dessutom nygammal. Jag tror mer på det här sättet att bygga än att skapa en främlingslegion och hoppas individerna ska bli ett lag. Just HV hade problem här i fjol vintras.
Mikael Ruohomaa upplever jag som en smart värvning, revanschsugen efter Leksandstiden. Sampo Ranta (Colorados organisation) kanske också kan slå väl ut, han har bra ålder (23). Lettiske VM-backen Kristians Rubins och en gång så lovande David Rundblad, intressant att se vad de båda kan bidra med. Truppen är stor, det kan nog både skäras och läggas till.
Vem tar förstaspaden, finske Lassi Lehtinen eller Olle Eriksson Ek? Att den sistnämnde är Minnesota-Joels brorsa, det vet ni säkert.

 

Växjö

Dylan McLaughlin, en poängproducerande AHL-center, blev siste gubbe in på forwardssidan, och här är det ju bara att att ta av sig hatten för Henrik Evertssons lagbygge. Anfallsspelarna håller hög klass. Kalle Kossila, Robert Rosén, Tobias Rieder, Manuel Ågren … med flera. Bröderna Sylvegård tror jag är helt rätt att ta in, Noah Östlund får en fin chans att ta steget in i SHL och förbereda sig för NHL (Buffalo).
Två utsökta målvakter, även här andas Växjö styrka.
Men – backsidan, här behöver nog Evertsson agera, även om nye Emil Martinsen Lilleberg inte platsar i Tampa Bay Lightning och återvänder från Nordamerika i höst. Tre starka kort, en 20- och en 19-åring, och så Eric Martinsson som kommer från några tunga säsonger. Känns osäkert på förhand. Nå, han löser väl det, Evertsson, låga odds på det – och i så fall ska Växjö in i Rögle & Färjestad-kategorin.
Kommer bli mycket konstigt att se ett Växjö Lakers utan Erik Josefsson. Vem blir kapten?

 

Örebro

Heta potatisen förstås denna: finns det minsta lilla chans att Leo Carlsson gör ännu en SHL-säsong? Synnerligen tveksamt, tror jag. Men slutliga svaret lär dröja. Att Leo sajnade med Anaheim Ducks på onsdagen har absolut ingenting med det hela att göra, kontraktsskrivandet var väntat, så gör man med en kille draftad topp 3. Frågan är vilket besked Ducks ledning fattar i höst. Tar Leo direkt plats i NHL, är det annars bra med AHL-spel eller är en ledande SHL-roll att föredra?
Örebro och nye sportchefen Niklas Eriksson kan hamna i en tuff sits om Leo-besked dröjer, men säkert finns här en lista med tänkbara namn.
Annars är det här en stark trupp, ni känner igen de flesta namnen, Glenn Gustafsson är hemma, Ludvig Larsson (Rögle) mycket nyttig center som bör kunna ta en stor roll, och så kanske Jonathan Lekkerimäki kan ta steget in i SHL, visa att skottet håller även där?
Jag gillar Örebro, starkt rakt igenom, nu ska nye tränaren Johan Hedberg bara ta vid där ovan nämnde Niklas Eriksson slutade. ”Bara.”

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

***

Vad sa? Vilken AC/DC-låt jag syftade på? Highway to Hell, så klart.

 

► Snabbtitt på SHL mitt i sommaren. Två lag ser extra bra ut. Ett ser bra ut på papperet – som vanligt. Men det har inte räckt tidigare. Häng med, den som vill.
► Som alltid vid dessa tillfällen – ett stort tack till ovärderliga eliteprospects.com

Färjestad och Rögle känns jäkligt bra. Frölunda och Skellefteå jagar offensiv spets.
En massa frågetecken bland lagen. En massa nyfikenhet hos mig – och kanske även hos er.
Två månader (och en dag) före SHL-premiären grottade jag ner mig lite.

Premiäromgången.

UTAN ATT PÅ minsta vis slå fast saker i juli så ser jag två lag som verkligen borde bli bra. Borde, för i en allt jämnare liga kan minsta felsteg, skador och formsvackor vara början på en populär AC/DC-låt, men … tja, borde.

Jag syftar på Färjestad och Rögle.

Ska Växjö in här också? Kanske, men … äh, ni ser längre ner.

Så mycket mer vet jag inte, helt ärligt. Men – låt oss ändå ta en liten snabbtitt på klubbarna i SHL. Välkomna.

 

Färjestad

Ett lite helare lag kanske hade gått (minst) till semifinal förra säsongen. Rickard Wallins bygge känns inte sämre nu. Joel Kellman bra centervärvning, kanske lyckas tjecken David Tomasek – eller så är han en Michael Spacek. SHL kan vara svår för tjecker, men möjligen har Färjestad gjort bättre research än Frölunda. Linus Johansson leder ett starkt lag, Carl Dahlström och Magnus Nygren vassa försvarsadditioner, framåt hög klass med kända namn. Utöver det finns Liam Öhgrens utveckling att hålla koll på – och kanske tar Lucas Forsell ännu ett steg.
Kommer Mikael Wikstrand tillbaka? Redan i höst? För hans skull, för Färjestads, i så fall mycket glädjande.
Målvaktsfrågor: Carl Lindbom redo för SHL, hur håller Max Lagacé i Sverige?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

Rögle

Givet att Ted Brithén inte lär lira mer har nog Chris Abbott ögonen öppna för en forward, men inte alls samma ”jakt som i till exempel Skellefteå och Frölunda. Rodrigo Abols, Simon Ryfors, Adam Tambellini, Daniel Zaar, Anton Bengtsson, Linus Sandin, Riley Sheen, spännande ungt dessutom. Wow, änna …
Bra backsida där unge Adam Engströms fortsatta framfart blir hyperspännande att följa. Enligt Aftonbladet kan Lian Bichsel bli aktuell, detta om Dallas Stars tycker SHL är bättre än AHL för den store backen. Schweizarens kontrakt med Leksand har gått ut, därav Rögles intresse.
Christoffer Rifalks nye partner mellan stolparna är en intressant tjeck: Petr Kvaca (Kvaatja).

Okej, efter den lilla inledningen med de två lag jag just nu ser som hetast, vi tar resten lite som de kommer i min skalle. En sak bara, det här med att flera lag letar spelare. Marknaden sägs vara lite halvtunn, men de som verkligen letar, kontakter lär vara tagna för länge sedan, och … tja, den som letar brukar ändå finna. Hur bra det sedan blir, det är en annan femma.


Frölunda

Ni vet vad som gäller här, målvaktssidan god, backbesättningen känns mycket stark, starkare än en del förstår, inte minst eftersom jag är osäker på om alla insett Linus Högbergs klass. Men det är framåt det brister något. I alla fall på papperet. Här och nu. Speciellt med ett stort frågetecken för när (om?) Mats Rosseli Olsen kan spela hockey igen.
Bland tolv forwards (MRO exkluderad) räknar vi in på SHL-nivå rätt oprövade Otto Stenberg och Noah Hasa. Här skulle sportchefen Fredrik Sjöström nog behöva slå till med en vass värvning. Eller två.
Isac Born och Erik Borg – håll koll på utväxlingen här. Och David Edstrom som vill upp från J20.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

Leksand

Vi är där igen, för vilken säsong i ordningen vet jag inte, men:
Ett jäkla bra lag på papperet.
Kan det nu visa sig även på isen?
Max Veronneau är tillbaka, Lukas Vejdemo intressant tillskott, det är hög klass på alla lagdelar. Marek Hrivik, Peter Cehlarik, Carter Ashton, Justin Kloos, mönsterbrytaren Oskar Lang, rutinerade Patrik Zackrisson … bara några av toppnamnen bland forwards. Anton Lindholm, Matt Caito, Olle Alsing – backar finns det i Dalarna också.
Ni ser ju själva – materialet går inte att klaga på. Gyllene. Kan Björn Hellkvist och tränarna utnyttja förutsättningarna bättre nu?
Felix Unger Sörum, mycket lovande junior.

 

Skellefteå

Finfint på målvaktssidan, backarna så bra att Linus Högberg inte fick plats. Då, ni. Då jäklar …
Det är framåt GM Erik Forssell har en snäppet mer utsatt position än Frölundakollegan Fredrik Sjöström. Även om Joakim Lindström bestämmer sig för ännu en hockeyvinter behövs det något tillskott eller två bland forwards. Men visst, om Jocke ger klartecken, om Oscar Lindberg till slut kommer loss från Bern, givet kvalitén på resten av anfallarna – då är laget som hemmafansen kallar AIK en guldkandidat igen.
En hel vinter med Axel Sandin Pellikka. Mums. Anton Heikkinen – spännande Moraförvärv.

 

Linköping

Här väntar man på ett lyft från bottenträsket, rejäjare attityd, jämnare nivå. Kanske nu med lite tuffhet (William Worge Kreü, Arvid Aronsson) på backsidan? Oscar Fantenberg och Marcus Högberg är en trygg defensiv grund att stå på.
Remi Elie valde bort Färjestad för LHC, får nu sällskap av kompisen Taylor Leier som öst in poäng i Tyskland. Broc Little, Patrick Russell, Markus Ljungh, jättetalangen Filip Bystedt … visst har Klas Östman ett hyggligt material att jobba med.
Pär Arlbrandt in i tränarstaben, förresten. Vässar det offensiven, tro?
Veteranen Jonas Junland är osäker vad gäller resten av karriären.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

 

Timrå

Rätt intakt jämfört med förra säsongen, ni vet att Timrå var riktigt bra redan då. Nu, ännu ett års erfarenhet av SHL, bara detta bör göra Timrå till ett snäppet starkare lag. Dessutom: Filip Hållander är hemma från Nordamerika. Ofta tar det en tid när spelare som inte lyckats i NHL återvänder till Sverige, men det är hemtam miljö för Timråpojken.
Ett lag att vara nyfiken på, Timrå. Ännu en gång med två toppkedjor av hög klass. Och Tim Juel ska ge Jacob Johansson en målvaktsmatch. Det känns lovande.
Jonathan Dahlén. Att han spelar i SHL och inte i Nordamerika, det är värt att betänka det ibland och vara tacksam.

 

Oskarshamn

Ingen Antti Suomela, ingen Jiri Smejkal, ingen Juuso Rikola. Men – Thomas Fröberg och Martin Filander har som vanligt varit ute med håven och funnit nya spelare, redo för att frälsa hemmafansen i lilla Be-Ge Hockey Center. Logan Hutsko och Lukas Jasek är två sådana på anfallssidan, plus tjecken Marek Langhamer i mål. Oscar Engsund är hemma för att ”chefa” på egen planhalva, Patrik Karlkvist, Ahti Oksanen och Hynek Zohorna är kvar,  jättetalangen Dalibor Dvorsky (AIK) kan ta SHL med storm. Viktor Lodin, en gång bra nog för att sajna med Ottawa, vill kickstarta i karriären och valde ickedickadoa-miljön.
Den som dömer ut Oskarshamn är naiv. Riktigt jäkla dundernaiv. Räcker att se vilket jobb Fröberg & Filander gjort de senaste säsongerna – duon tycks träffsäker på Lucky Luke-nivå.
Oskar Asplund är en ung (19) och lovande back som var riktigt bra (6+24) i allsvenska Almtuna 22/23.

ANNONS

 

HV71

Är det här vi i vinter finn-er flest lirare från stolta Suomi? Sannolikt, HV stoltserar redan med sju stycken spelare från tusen sjöars land. Henrik Borgström, centern, känns som snackisen på förhand. Inte fått till det i NHL, helt okej i AHL – nu behöver han vara en ledande center i SHL. Isac Brännström är förstås bingo att få hem, Kungälvskillen Åke Stakkestad (en friskus att uoppskatta) följs med intresse, det samma gäller Oscar Stål Lyrenäs som straffade ut sig i Rögle men snabbt hittade en ny relation med laget från Jönköping.
En hel del nytt, som alltid i Kent Norberg-ledda lag. Och nytt även på tränarsidan – Tomas Montén med Johan Davidsson och Per Gustafsson jämte sig i båset.
Får HV ihop gruppen snabbare än förra säsongen kanske detta kan vara okej. André Peterson (som av någon obegriplig anledning vill ha sitt namn uttalat Pettersson) lär i alla fall inte behöva göra allt på egen hand nu.
Backjakt pågår efter Joey LaLeggias adjö, Gabriel Carlsson NHL/AHL) sägs aktuell. Anton Strålman alltid på tapeten.

 

Luleå

Besvikelse förra vintern, nu är Linus Omark tillbaka (igen), så även Pontus Andreasson, släng in att Mario Kempe är hel och bör börja på en högre nivå och ni förstår att hoppet om en helt annan offensiv än 22/23 är stort i Norrbotten.
Två grymt bra målvakter, ingen Oscar Engsund men kanske kan nye Frédéric Allard fylla lyckan; Oskari Laaksonen (AHL) och Marcus Hardegård (Örebro) intressanta tillskott.
Brendan Shinnimin och Juhani Tyrväinen garanterar rubriker, Nikola Pasic har uppsida de luxe, tjecken Patrik Zdráhal har gjort många poäng hemma i pilsnerland.
Ludvig Jansson, 19, håll koll på den Floridadraftade backen från ”Flempan.” Flemingsberg, alltså. Ni såg hur bra han var i JVM.

 

Malmö

Bröderna Sylvegård, Emil och Marcus är borta, så även Carl Söderberg. ”Nya Malmö”, om uttrycket tillåts, är lite yngre, lite mer oprövat – men ska också vara lite mer spelskickligt.
SHL numera är ju en löjligt svårtippad liga, många av lagen osäkra på förhand – men är det någon 23/24-trupp jag kliar mig i skallen gällande så är det Malmös. Inte för att jag ogillar något i den. För att jag inte vet vad jag ska tro.
Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi är ju bra AHL-forwards, sådana som faktiskt presterat halvhyggligt även i NHL, senast inkomne Alan Quine rätt okej han också, även tjeckbacken Jakub Galvas har varit riktigt bra i Rockford (AHL). Fungerar kvartetten även i tajta SHL? Sådant vet man aldrig.
En Fredrik Händemark-ledd kärna finns kvar, store 05:an Anton Wahlberg tror jag kan gå mot ett genombrott, och kanske är det bra att ex-frölundaiten Björn Liljander, sportchefen, nu fått sätta mer av prägel på laget. Kanske. Ett nyckelord.
20 miljoner minus förra säsongen, stora Malmö Arena ofta halvfull när Tomas Kollar matchar sitt lag. Fotbollen regerar i Sveriges tredje stad. Malmö Redhawks behöver spara pengar (billigare trupp) men ändå prestera bättre och locka folk. Ingen enkel ekvation.

 

Modo

Sorry, det kanske är Modo som framkallar mest ”skallkliande” hos mig. Men en nykomling går på något vis utanför toton. En nykomling ska man inte veta var man har.
Skarpt förtjust i hur sportchefen Henrik Gradin agerat, det finns en stomme kvar från den allsvenska triumfen – och av de nya är Sam Vigneault (HV71) dessutom nygammal. Jag tror mer på det här sättet att bygga än att skapa en främlingslegion och hoppas individerna ska bli ett lag. Just HV hade problem här i fjol vintras.
Mikael Ruohomaa upplever jag som en smart värvning, revanschsugen efter Leksandstiden. Sampo Ranta (Colorados organisation) kanske också kan slå väl ut, han har bra ålder (23). Lettiske VM-backen Kristians Rubins och en gång så lovande David Rundblad, intressant att se vad de båda kan bidra med. Truppen är stor, det kan nog både skäras och läggas till.
Vem tar förstaspaden, finske Lassi Lehtinen eller Olle Eriksson Ek? Att den sistnämnde är Minnesota-Joels brorsa, det vet ni säkert.

 

Växjö

Dylan McLaughlin, en poängproducerande AHL-center, blev siste gubbe in på forwardssidan, och här är det ju bara att att ta av sig hatten för Henrik Evertssons lagbygge. Anfallsspelarna håller hög klass. Kalle Kossila, Robert Rosén, Tobias Rieder, Manuel Ågren … med flera. Bröderna Sylvegård tror jag är helt rätt att ta in, Noah Östlund får en fin chans att ta steget in i SHL och förbereda sig för NHL (Buffalo).
Två utsökta målvakter, även här andas Växjö styrka.
Men – backsidan, här behöver nog Evertsson agera, även om nye Emil Martinsen Lilleberg inte platsar i Tampa Bay Lightning och återvänder från Nordamerika i höst. Tre starka kort, en 20- och en 19-åring, och så Eric Martinsson som kommer från några tunga säsonger. Känns osäkert på förhand. Nå, han löser väl det, Evertsson, låga odds på det – och i så fall ska Växjö in i Rögle & Färjestad-kategorin.
Kommer bli mycket konstigt att se ett Växjö Lakers utan Erik Josefsson. Vem blir kapten?

 

Örebro

Heta potatisen förstås denna: finns det minsta lilla chans att Leo Carlsson gör ännu en SHL-säsong? Synnerligen tveksamt, tror jag. Men slutliga svaret lär dröja. Att Leo sajnade med Anaheim Ducks på onsdagen har absolut ingenting med det hela att göra, kontraktsskrivandet var väntat, så gör man med en kille draftad topp 3. Frågan är vilket besked Ducks ledning fattar i höst. Tar Leo direkt plats i NHL, är det annars bra med AHL-spel eller är en ledande SHL-roll att föredra?
Örebro och nye sportchefen Niklas Eriksson kan hamna i en tuff sits om Leo-besked dröjer, men säkert finns här en lista med tänkbara namn.
Annars är det här en stark trupp, ni känner igen de flesta namnen, Glenn Gustafsson är hemma, Ludvig Larsson (Rögle) mycket nyttig center som bör kunna ta en stor roll, och så kanske Jonathan Lekkerimäki kan ta steget in i SHL, visa att skottet håller även där?
Jag gillar Örebro, starkt rakt igenom, nu ska nye tränaren Johan Hedberg bara ta vid där ovan nämnde Niklas Eriksson slutade. ”Bara.”

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

***

Vad sa? Vilken AC/DC-låt jag syftade på? Highway to Hell, så klart.

 

► Snabbtitt på SHL mitt i sommaren. Två lag ser extra bra ut. Ett ser bra ut på papperet – som vanligt. Men det har inte räckt tidigare. Häng med, den som vill.
► Som alltid vid dessa tillfällen – ett stort tack till ovärderliga eliteprospects.com

Färjestad och Rögle känns jäkligt bra. Frölunda och Skellefteå jagar offensiv spets.
En massa frågetecken bland lagen. En massa nyfikenhet hos mig – och kanske även hos er.
Två månader (och en dag) före SHL-premiären grottade jag ner mig lite.

Premiäromgången.

UTAN ATT PÅ minsta vis slå fast saker i juli så ser jag två lag som verkligen borde bli bra. Borde, för i en allt jämnare liga kan minsta felsteg, skador och formsvackor vara början på en populär AC/DC-låt, men … tja, borde.

Jag syftar på Färjestad och Rögle.

Ska Växjö in här också? Kanske, men … äh, ni ser längre ner.

Så mycket mer vet jag inte, helt ärligt. Men – låt oss ändå ta en liten snabbtitt på klubbarna i SHL. Välkomna.

 

Färjestad

Ett lite helare lag kanske hade gått (minst) till semifinal förra säsongen. Rickard Wallins bygge känns inte sämre nu. Joel Kellman bra centervärvning, kanske lyckas tjecken David Tomasek – eller så är han en Michael Spacek. SHL kan vara svår för tjecker, men möjligen har Färjestad gjort bättre research än Frölunda. Linus Johansson leder ett starkt lag, Carl Dahlström och Magnus Nygren vassa försvarsadditioner, framåt hög klass med kända namn. Utöver det finns Liam Öhgrens utveckling att hålla koll på – och kanske tar Lucas Forsell ännu ett steg.
Kommer Mikael Wikstrand tillbaka? Redan i höst? För hans skull, för Färjestads, i så fall mycket glädjande.
Målvaktsfrågor: Carl Lindbom redo för SHL, hur håller Max Lagacé i Sverige?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

Rögle

Givet att Ted Brithén inte lär lira mer har nog Chris Abbott ögonen öppna för en forward, men inte alls samma ”jakt som i till exempel Skellefteå och Frölunda. Rodrigo Abols, Simon Ryfors, Adam Tambellini, Daniel Zaar, Anton Bengtsson, Linus Sandin, Riley Sheen, spännande ungt dessutom. Wow, änna …
Bra backsida där unge Adam Engströms fortsatta framfart blir hyperspännande att följa. Enligt Aftonbladet kan Lian Bichsel bli aktuell, detta om Dallas Stars tycker SHL är bättre än AHL för den store backen. Schweizarens kontrakt med Leksand har gått ut, därav Rögles intresse.
Christoffer Rifalks nye partner mellan stolparna är en intressant tjeck: Petr Kvaca (Kvaatja).

Okej, efter den lilla inledningen med de två lag jag just nu ser som hetast, vi tar resten lite som de kommer i min skalle. En sak bara, det här med att flera lag letar spelare. Marknaden sägs vara lite halvtunn, men de som verkligen letar, kontakter lär vara tagna för länge sedan, och … tja, den som letar brukar ändå finna. Hur bra det sedan blir, det är en annan femma.


Frölunda

Ni vet vad som gäller här, målvaktssidan god, backbesättningen känns mycket stark, starkare än en del förstår, inte minst eftersom jag är osäker på om alla insett Linus Högbergs klass. Men det är framåt det brister något. I alla fall på papperet. Här och nu. Speciellt med ett stort frågetecken för när (om?) Mats Rosseli Olsen kan spela hockey igen.
Bland tolv forwards (MRO exkluderad) räknar vi in på SHL-nivå rätt oprövade Otto Stenberg och Noah Hasa. Här skulle sportchefen Fredrik Sjöström nog behöva slå till med en vass värvning. Eller två.
Isac Born och Erik Borg – håll koll på utväxlingen här. Och David Edstrom som vill upp från J20.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

Leksand

Vi är där igen, för vilken säsong i ordningen vet jag inte, men:
Ett jäkla bra lag på papperet.
Kan det nu visa sig även på isen?
Max Veronneau är tillbaka, Lukas Vejdemo intressant tillskott, det är hög klass på alla lagdelar. Marek Hrivik, Peter Cehlarik, Carter Ashton, Justin Kloos, mönsterbrytaren Oskar Lang, rutinerade Patrik Zackrisson … bara några av toppnamnen bland forwards. Anton Lindholm, Matt Caito, Olle Alsing – backar finns det i Dalarna också.
Ni ser ju själva – materialet går inte att klaga på. Gyllene. Kan Björn Hellkvist och tränarna utnyttja förutsättningarna bättre nu?
Felix Unger Sörum, mycket lovande junior.

 

Skellefteå

Finfint på målvaktssidan, backarna så bra att Linus Högberg inte fick plats. Då, ni. Då jäklar …
Det är framåt GM Erik Forssell har en snäppet mer utsatt position än Frölundakollegan Fredrik Sjöström. Även om Joakim Lindström bestämmer sig för ännu en hockeyvinter behövs det något tillskott eller två bland forwards. Men visst, om Jocke ger klartecken, om Oscar Lindberg till slut kommer loss från Bern, givet kvalitén på resten av anfallarna – då är laget som hemmafansen kallar AIK en guldkandidat igen.
En hel vinter med Axel Sandin Pellikka. Mums. Anton Heikkinen – spännande Moraförvärv.

 

Linköping

Här väntar man på ett lyft från bottenträsket, rejäjare attityd, jämnare nivå. Kanske nu med lite tuffhet (William Worge Kreü, Arvid Aronsson) på backsidan? Oscar Fantenberg och Marcus Högberg är en trygg defensiv grund att stå på.
Remi Elie valde bort Färjestad för LHC, får nu sällskap av kompisen Taylor Leier som öst in poäng i Tyskland. Broc Little, Patrick Russell, Markus Ljungh, jättetalangen Filip Bystedt … visst har Klas Östman ett hyggligt material att jobba med.
Pär Arlbrandt in i tränarstaben, förresten. Vässar det offensiven, tro?
Veteranen Jonas Junland är osäker vad gäller resten av karriären.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

 

Timrå

Rätt intakt jämfört med förra säsongen, ni vet att Timrå var riktigt bra redan då. Nu, ännu ett års erfarenhet av SHL, bara detta bör göra Timrå till ett snäppet starkare lag. Dessutom: Filip Hållander är hemma från Nordamerika. Ofta tar det en tid när spelare som inte lyckats i NHL återvänder till Sverige, men det är hemtam miljö för Timråpojken.
Ett lag att vara nyfiken på, Timrå. Ännu en gång med två toppkedjor av hög klass. Och Tim Juel ska ge Jacob Johansson en målvaktsmatch. Det känns lovande.
Jonathan Dahlén. Att han spelar i SHL och inte i Nordamerika, det är värt att betänka det ibland och vara tacksam.

 

Oskarshamn

Ingen Antti Suomela, ingen Jiri Smejkal, ingen Juuso Rikola. Men – Thomas Fröberg och Martin Filander har som vanligt varit ute med håven och funnit nya spelare, redo för att frälsa hemmafansen i lilla Be-Ge Hockey Center. Logan Hutsko och Lukas Jasek är två sådana på anfallssidan, plus tjecken Marek Langhamer i mål. Oscar Engsund är hemma för att ”chefa” på egen planhalva, Patrik Karlkvist, Ahti Oksanen och Hynek Zohorna är kvar,  jättetalangen Dalibor Dvorsky (AIK) kan ta SHL med storm. Viktor Lodin, en gång bra nog för att sajna med Ottawa, vill kickstarta i karriären och valde ickedickadoa-miljön.
Den som dömer ut Oskarshamn är naiv. Riktigt jäkla dundernaiv. Räcker att se vilket jobb Fröberg & Filander gjort de senaste säsongerna – duon tycks träffsäker på Lucky Luke-nivå.
Oskar Asplund är en ung (19) och lovande back som var riktigt bra (6+24) i allsvenska Almtuna 22/23.

ANNONS

 

HV71

Är det här vi i vinter finn-er flest lirare från stolta Suomi? Sannolikt, HV stoltserar redan med sju stycken spelare från tusen sjöars land. Henrik Borgström, centern, känns som snackisen på förhand. Inte fått till det i NHL, helt okej i AHL – nu behöver han vara en ledande center i SHL. Isac Brännström är förstås bingo att få hem, Kungälvskillen Åke Stakkestad (en friskus att uoppskatta) följs med intresse, det samma gäller Oscar Stål Lyrenäs som straffade ut sig i Rögle men snabbt hittade en ny relation med laget från Jönköping.
En hel del nytt, som alltid i Kent Norberg-ledda lag. Och nytt även på tränarsidan – Tomas Montén med Johan Davidsson och Per Gustafsson jämte sig i båset.
Får HV ihop gruppen snabbare än förra säsongen kanske detta kan vara okej. André Peterson (som av någon obegriplig anledning vill ha sitt namn uttalat Pettersson) lär i alla fall inte behöva göra allt på egen hand nu.
Backjakt pågår efter Joey LaLeggias adjö, Gabriel Carlsson NHL/AHL) sägs aktuell. Anton Strålman alltid på tapeten.

 

Luleå

Besvikelse förra vintern, nu är Linus Omark tillbaka (igen), så även Pontus Andreasson, släng in att Mario Kempe är hel och bör börja på en högre nivå och ni förstår att hoppet om en helt annan offensiv än 22/23 är stort i Norrbotten.
Två grymt bra målvakter, ingen Oscar Engsund men kanske kan nye Frédéric Allard fylla lyckan; Oskari Laaksonen (AHL) och Marcus Hardegård (Örebro) intressanta tillskott.
Brendan Shinnimin och Juhani Tyrväinen garanterar rubriker, Nikola Pasic har uppsida de luxe, tjecken Patrik Zdráhal har gjort många poäng hemma i pilsnerland.
Ludvig Jansson, 19, håll koll på den Floridadraftade backen från ”Flempan.” Flemingsberg, alltså. Ni såg hur bra han var i JVM.

 

Malmö

Bröderna Sylvegård, Emil och Marcus är borta, så även Carl Söderberg. ”Nya Malmö”, om uttrycket tillåts, är lite yngre, lite mer oprövat – men ska också vara lite mer spelskickligt.
SHL numera är ju en löjligt svårtippad liga, många av lagen osäkra på förhand – men är det någon 23/24-trupp jag kliar mig i skallen gällande så är det Malmös. Inte för att jag ogillar något i den. För att jag inte vet vad jag ska tro.
Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi är ju bra AHL-forwards, sådana som faktiskt presterat halvhyggligt även i NHL, senast inkomne Alan Quine rätt okej han också, även tjeckbacken Jakub Galvas har varit riktigt bra i Rockford (AHL). Fungerar kvartetten även i tajta SHL? Sådant vet man aldrig.
En Fredrik Händemark-ledd kärna finns kvar, store 05:an Anton Wahlberg tror jag kan gå mot ett genombrott, och kanske är det bra att ex-frölundaiten Björn Liljander, sportchefen, nu fått sätta mer av prägel på laget. Kanske. Ett nyckelord.
20 miljoner minus förra säsongen, stora Malmö Arena ofta halvfull när Tomas Kollar matchar sitt lag. Fotbollen regerar i Sveriges tredje stad. Malmö Redhawks behöver spara pengar (billigare trupp) men ändå prestera bättre och locka folk. Ingen enkel ekvation.

 

Modo

Sorry, det kanske är Modo som framkallar mest ”skallkliande” hos mig. Men en nykomling går på något vis utanför toton. En nykomling ska man inte veta var man har.
Skarpt förtjust i hur sportchefen Henrik Gradin agerat, det finns en stomme kvar från den allsvenska triumfen – och av de nya är Sam Vigneault (HV71) dessutom nygammal. Jag tror mer på det här sättet att bygga än att skapa en främlingslegion och hoppas individerna ska bli ett lag. Just HV hade problem här i fjol vintras.
Mikael Ruohomaa upplever jag som en smart värvning, revanschsugen efter Leksandstiden. Sampo Ranta (Colorados organisation) kanske också kan slå väl ut, han har bra ålder (23). Lettiske VM-backen Kristians Rubins och en gång så lovande David Rundblad, intressant att se vad de båda kan bidra med. Truppen är stor, det kan nog både skäras och läggas till.
Vem tar förstaspaden, finske Lassi Lehtinen eller Olle Eriksson Ek? Att den sistnämnde är Minnesota-Joels brorsa, det vet ni säkert.

 

Växjö

Dylan McLaughlin, en poängproducerande AHL-center, blev siste gubbe in på forwardssidan, och här är det ju bara att att ta av sig hatten för Henrik Evertssons lagbygge. Anfallsspelarna håller hög klass. Kalle Kossila, Robert Rosén, Tobias Rieder, Manuel Ågren … med flera. Bröderna Sylvegård tror jag är helt rätt att ta in, Noah Östlund får en fin chans att ta steget in i SHL och förbereda sig för NHL (Buffalo).
Två utsökta målvakter, även här andas Växjö styrka.
Men – backsidan, här behöver nog Evertsson agera, även om nye Emil Martinsen Lilleberg inte platsar i Tampa Bay Lightning och återvänder från Nordamerika i höst. Tre starka kort, en 20- och en 19-åring, och så Eric Martinsson som kommer från några tunga säsonger. Känns osäkert på förhand. Nå, han löser väl det, Evertsson, låga odds på det – och i så fall ska Växjö in i Rögle & Färjestad-kategorin.
Kommer bli mycket konstigt att se ett Växjö Lakers utan Erik Josefsson. Vem blir kapten?

 

Örebro

Heta potatisen förstås denna: finns det minsta lilla chans att Leo Carlsson gör ännu en SHL-säsong? Synnerligen tveksamt, tror jag. Men slutliga svaret lär dröja. Att Leo sajnade med Anaheim Ducks på onsdagen har absolut ingenting med det hela att göra, kontraktsskrivandet var väntat, så gör man med en kille draftad topp 3. Frågan är vilket besked Ducks ledning fattar i höst. Tar Leo direkt plats i NHL, är det annars bra med AHL-spel eller är en ledande SHL-roll att föredra?
Örebro och nye sportchefen Niklas Eriksson kan hamna i en tuff sits om Leo-besked dröjer, men säkert finns här en lista med tänkbara namn.
Annars är det här en stark trupp, ni känner igen de flesta namnen, Glenn Gustafsson är hemma, Ludvig Larsson (Rögle) mycket nyttig center som bör kunna ta en stor roll, och så kanske Jonathan Lekkerimäki kan ta steget in i SHL, visa att skottet håller även där?
Jag gillar Örebro, starkt rakt igenom, nu ska nye tränaren Johan Hedberg bara ta vid där ovan nämnde Niklas Eriksson slutade. ”Bara.”

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

***

Vad sa? Vilken AC/DC-låt jag syftade på? Highway to Hell, så klart.

 

► Snabbtitt på SHL mitt i sommaren. Två lag ser extra bra ut. Ett ser bra ut på papperet – som vanligt. Men det har inte räckt tidigare. Häng med, den som vill.
► Som alltid vid dessa tillfällen – ett stort tack till ovärderliga eliteprospects.com

Färjestad och Rögle känns jäkligt bra. Frölunda och Skellefteå jagar offensiv spets.
En massa frågetecken bland lagen. En massa nyfikenhet hos mig – och kanske även hos er.
Två månader (och en dag) före SHL-premiären grottade jag ner mig lite.

Premiäromgången.

UTAN ATT PÅ minsta vis slå fast saker i juli så ser jag två lag som verkligen borde bli bra. Borde, för i en allt jämnare liga kan minsta felsteg, skador och formsvackor vara början på en populär AC/DC-låt, men … tja, borde.

Jag syftar på Färjestad och Rögle.

Ska Växjö in här också? Kanske, men … äh, ni ser längre ner.

Så mycket mer vet jag inte, helt ärligt. Men – låt oss ändå ta en liten snabbtitt på klubbarna i SHL. Välkomna.

 

Färjestad

Ett lite helare lag kanske hade gått (minst) till semifinal förra säsongen. Rickard Wallins bygge känns inte sämre nu. Joel Kellman bra centervärvning, kanske lyckas tjecken David Tomasek – eller så är han en Michael Spacek. SHL kan vara svår för tjecker, men möjligen har Färjestad gjort bättre research än Frölunda. Linus Johansson leder ett starkt lag, Carl Dahlström och Magnus Nygren vassa försvarsadditioner, framåt hög klass med kända namn. Utöver det finns Liam Öhgrens utveckling att hålla koll på – och kanske tar Lucas Forsell ännu ett steg.
Kommer Mikael Wikstrand tillbaka? Redan i höst? För hans skull, för Färjestads, i så fall mycket glädjande.
Målvaktsfrågor: Carl Lindbom redo för SHL, hur håller Max Lagacé i Sverige?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

 

Rögle

Givet att Ted Brithén inte lär lira mer har nog Chris Abbott ögonen öppna för en forward, men inte alls samma ”jakt som i till exempel Skellefteå och Frölunda. Rodrigo Abols, Simon Ryfors, Adam Tambellini, Daniel Zaar, Anton Bengtsson, Linus Sandin, Riley Sheen, spännande ungt dessutom. Wow, änna …
Bra backsida där unge Adam Engströms fortsatta framfart blir hyperspännande att följa. Enligt Aftonbladet kan Lian Bichsel bli aktuell, detta om Dallas Stars tycker SHL är bättre än AHL för den store backen. Schweizarens kontrakt med Leksand har gått ut, därav Rögles intresse.
Christoffer Rifalks nye partner mellan stolparna är en intressant tjeck: Petr Kvaca (Kvaatja).

Okej, efter den lilla inledningen med de två lag jag just nu ser som hetast, vi tar resten lite som de kommer i min skalle. En sak bara, det här med att flera lag letar spelare. Marknaden sägs vara lite halvtunn, men de som verkligen letar, kontakter lär vara tagna för länge sedan, och … tja, den som letar brukar ändå finna. Hur bra det sedan blir, det är en annan femma.


Frölunda

Ni vet vad som gäller här, målvaktssidan god, backbesättningen känns mycket stark, starkare än en del förstår, inte minst eftersom jag är osäker på om alla insett Linus Högbergs klass. Men det är framåt det brister något. I alla fall på papperet. Här och nu. Speciellt med ett stort frågetecken för när (om?) Mats Rosseli Olsen kan spela hockey igen.
Bland tolv forwards (MRO exkluderad) räknar vi in på SHL-nivå rätt oprövade Otto Stenberg och Noah Hasa. Här skulle sportchefen Fredrik Sjöström nog behöva slå till med en vass värvning. Eller två.
Isac Born och Erik Borg – håll koll på utväxlingen här. Och David Edstrom som vill upp från J20.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 

Leksand

Vi är där igen, för vilken säsong i ordningen vet jag inte, men:
Ett jäkla bra lag på papperet.
Kan det nu visa sig även på isen?
Max Veronneau är tillbaka, Lukas Vejdemo intressant tillskott, det är hög klass på alla lagdelar. Marek Hrivik, Peter Cehlarik, Carter Ashton, Justin Kloos, mönsterbrytaren Oskar Lang, rutinerade Patrik Zackrisson … bara några av toppnamnen bland forwards. Anton Lindholm, Matt Caito, Olle Alsing – backar finns det i Dalarna också.
Ni ser ju själva – materialet går inte att klaga på. Gyllene. Kan Björn Hellkvist och tränarna utnyttja förutsättningarna bättre nu?
Felix Unger Sörum, mycket lovande junior.

 

Skellefteå

Finfint på målvaktssidan, backarna så bra att Linus Högberg inte fick plats. Då, ni. Då jäklar …
Det är framåt GM Erik Forssell har en snäppet mer utsatt position än Frölundakollegan Fredrik Sjöström. Även om Joakim Lindström bestämmer sig för ännu en hockeyvinter behövs det något tillskott eller två bland forwards. Men visst, om Jocke ger klartecken, om Oscar Lindberg till slut kommer loss från Bern, givet kvalitén på resten av anfallarna – då är laget som hemmafansen kallar AIK en guldkandidat igen.
En hel vinter med Axel Sandin Pellikka. Mums. Anton Heikkinen – spännande Moraförvärv.

 

Linköping

Här väntar man på ett lyft från bottenträsket, rejäjare attityd, jämnare nivå. Kanske nu med lite tuffhet (William Worge Kreü, Arvid Aronsson) på backsidan? Oscar Fantenberg och Marcus Högberg är en trygg defensiv grund att stå på.
Remi Elie valde bort Färjestad för LHC, får nu sällskap av kompisen Taylor Leier som öst in poäng i Tyskland. Broc Little, Patrick Russell, Markus Ljungh, jättetalangen Filip Bystedt … visst har Klas Östman ett hyggligt material att jobba med.
Pär Arlbrandt in i tränarstaben, förresten. Vässar det offensiven, tro?
Veteranen Jonas Junland är osäker vad gäller resten av karriären.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

 

Timrå

Rätt intakt jämfört med förra säsongen, ni vet att Timrå var riktigt bra redan då. Nu, ännu ett års erfarenhet av SHL, bara detta bör göra Timrå till ett snäppet starkare lag. Dessutom: Filip Hållander är hemma från Nordamerika. Ofta tar det en tid när spelare som inte lyckats i NHL återvänder till Sverige, men det är hemtam miljö för Timråpojken.
Ett lag att vara nyfiken på, Timrå. Ännu en gång med två toppkedjor av hög klass. Och Tim Juel ska ge Jacob Johansson en målvaktsmatch. Det känns lovande.
Jonathan Dahlén. Att han spelar i SHL och inte i Nordamerika, det är värt att betänka det ibland och vara tacksam.

 

Oskarshamn

Ingen Antti Suomela, ingen Jiri Smejkal, ingen Juuso Rikola. Men – Thomas Fröberg och Martin Filander har som vanligt varit ute med håven och funnit nya spelare, redo för att frälsa hemmafansen i lilla Be-Ge Hockey Center. Logan Hutsko och Lukas Jasek är två sådana på anfallssidan, plus tjecken Marek Langhamer i mål. Oscar Engsund är hemma för att ”chefa” på egen planhalva, Patrik Karlkvist, Ahti Oksanen och Hynek Zohorna är kvar,  jättetalangen Dalibor Dvorsky (AIK) kan ta SHL med storm. Viktor Lodin, en gång bra nog för att sajna med Ottawa, vill kickstarta i karriären och valde ickedickadoa-miljön.
Den som dömer ut Oskarshamn är naiv. Riktigt jäkla dundernaiv. Räcker att se vilket jobb Fröberg & Filander gjort de senaste säsongerna – duon tycks träffsäker på Lucky Luke-nivå.
Oskar Asplund är en ung (19) och lovande back som var riktigt bra (6+24) i allsvenska Almtuna 22/23.

ANNONS

 

HV71

Är det här vi i vinter finn-er flest lirare från stolta Suomi? Sannolikt, HV stoltserar redan med sju stycken spelare från tusen sjöars land. Henrik Borgström, centern, känns som snackisen på förhand. Inte fått till det i NHL, helt okej i AHL – nu behöver han vara en ledande center i SHL. Isac Brännström är förstås bingo att få hem, Kungälvskillen Åke Stakkestad (en friskus att uoppskatta) följs med intresse, det samma gäller Oscar Stål Lyrenäs som straffade ut sig i Rögle men snabbt hittade en ny relation med laget från Jönköping.
En hel del nytt, som alltid i Kent Norberg-ledda lag. Och nytt även på tränarsidan – Tomas Montén med Johan Davidsson och Per Gustafsson jämte sig i båset.
Får HV ihop gruppen snabbare än förra säsongen kanske detta kan vara okej. André Peterson (som av någon obegriplig anledning vill ha sitt namn uttalat Pettersson) lär i alla fall inte behöva göra allt på egen hand nu.
Backjakt pågår efter Joey LaLeggias adjö, Gabriel Carlsson NHL/AHL) sägs aktuell. Anton Strålman alltid på tapeten.

 

Luleå

Besvikelse förra vintern, nu är Linus Omark tillbaka (igen), så även Pontus Andreasson, släng in att Mario Kempe är hel och bör börja på en högre nivå och ni förstår att hoppet om en helt annan offensiv än 22/23 är stort i Norrbotten.
Två grymt bra målvakter, ingen Oscar Engsund men kanske kan nye Frédéric Allard fylla lyckan; Oskari Laaksonen (AHL) och Marcus Hardegård (Örebro) intressanta tillskott.
Brendan Shinnimin och Juhani Tyrväinen garanterar rubriker, Nikola Pasic har uppsida de luxe, tjecken Patrik Zdráhal har gjort många poäng hemma i pilsnerland.
Ludvig Jansson, 19, håll koll på den Floridadraftade backen från ”Flempan.” Flemingsberg, alltså. Ni såg hur bra han var i JVM.

 

Malmö

Bröderna Sylvegård, Emil och Marcus är borta, så även Carl Söderberg. ”Nya Malmö”, om uttrycket tillåts, är lite yngre, lite mer oprövat – men ska också vara lite mer spelskickligt.
SHL numera är ju en löjligt svårtippad liga, många av lagen osäkra på förhand – men är det någon 23/24-trupp jag kliar mig i skallen gällande så är det Malmös. Inte för att jag ogillar något i den. För att jag inte vet vad jag ska tro.
Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi är ju bra AHL-forwards, sådana som faktiskt presterat halvhyggligt även i NHL, senast inkomne Alan Quine rätt okej han också, även tjeckbacken Jakub Galvas har varit riktigt bra i Rockford (AHL). Fungerar kvartetten även i tajta SHL? Sådant vet man aldrig.
En Fredrik Händemark-ledd kärna finns kvar, store 05:an Anton Wahlberg tror jag kan gå mot ett genombrott, och kanske är det bra att ex-frölundaiten Björn Liljander, sportchefen, nu fått sätta mer av prägel på laget. Kanske. Ett nyckelord.
20 miljoner minus förra säsongen, stora Malmö Arena ofta halvfull när Tomas Kollar matchar sitt lag. Fotbollen regerar i Sveriges tredje stad. Malmö Redhawks behöver spara pengar (billigare trupp) men ändå prestera bättre och locka folk. Ingen enkel ekvation.

 

Modo

Sorry, det kanske är Modo som framkallar mest ”skallkliande” hos mig. Men en nykomling går på något vis utanför toton. En nykomling ska man inte veta var man har.
Skarpt förtjust i hur sportchefen Henrik Gradin agerat, det finns en stomme kvar från den allsvenska triumfen – och av de nya är Sam Vigneault (HV71) dessutom nygammal. Jag tror mer på det här sättet att bygga än att skapa en främlingslegion och hoppas individerna ska bli ett lag. Just HV hade problem här i fjol vintras.
Mikael Ruohomaa upplever jag som en smart värvning, revanschsugen efter Leksandstiden. Sampo Ranta (Colorados organisation) kanske också kan slå väl ut, han har bra ålder (23). Lettiske VM-backen Kristians Rubins och en gång så lovande David Rundblad, intressant att se vad de båda kan bidra med. Truppen är stor, det kan nog både skäras och läggas till.
Vem tar förstaspaden, finske Lassi Lehtinen eller Olle Eriksson Ek? Att den sistnämnde är Minnesota-Joels brorsa, det vet ni säkert.

 

Växjö

Dylan McLaughlin, en poängproducerande AHL-center, blev siste gubbe in på forwardssidan, och här är det ju bara att att ta av sig hatten för Henrik Evertssons lagbygge. Anfallsspelarna håller hög klass. Kalle Kossila, Robert Rosén, Tobias Rieder, Manuel Ågren … med flera. Bröderna Sylvegård tror jag är helt rätt att ta in, Noah Östlund får en fin chans att ta steget in i SHL och förbereda sig för NHL (Buffalo).
Två utsökta målvakter, även här andas Växjö styrka.
Men – backsidan, här behöver nog Evertsson agera, även om nye Emil Martinsen Lilleberg inte platsar i Tampa Bay Lightning och återvänder från Nordamerika i höst. Tre starka kort, en 20- och en 19-åring, och så Eric Martinsson som kommer från några tunga säsonger. Känns osäkert på förhand. Nå, han löser väl det, Evertsson, låga odds på det – och i så fall ska Växjö in i Rögle & Färjestad-kategorin.
Kommer bli mycket konstigt att se ett Växjö Lakers utan Erik Josefsson. Vem blir kapten?

 

Örebro

Heta potatisen förstås denna: finns det minsta lilla chans att Leo Carlsson gör ännu en SHL-säsong? Synnerligen tveksamt, tror jag. Men slutliga svaret lär dröja. Att Leo sajnade med Anaheim Ducks på onsdagen har absolut ingenting med det hela att göra, kontraktsskrivandet var väntat, så gör man med en kille draftad topp 3. Frågan är vilket besked Ducks ledning fattar i höst. Tar Leo direkt plats i NHL, är det annars bra med AHL-spel eller är en ledande SHL-roll att föredra?
Örebro och nye sportchefen Niklas Eriksson kan hamna i en tuff sits om Leo-besked dröjer, men säkert finns här en lista med tänkbara namn.
Annars är det här en stark trupp, ni känner igen de flesta namnen, Glenn Gustafsson är hemma, Ludvig Larsson (Rögle) mycket nyttig center som bör kunna ta en stor roll, och så kanske Jonathan Lekkerimäki kan ta steget in i SHL, visa att skottet håller även där?
Jag gillar Örebro, starkt rakt igenom, nu ska nye tränaren Johan Hedberg bara ta vid där ovan nämnde Niklas Eriksson slutade. ”Bara.”

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

***

Vad sa? Vilken AC/DC-låt jag syftade på? Highway to Hell, så klart.

 

65 Kommentarer

 1. Det lutar åt en ny otroligt jämn serie där vi kommer få se en och annan överraskning. Vad det gäller Frölunda så har man en trupp i dagsläget som utan problem kommer top 6 enligt mig men det är lika svårtippat som förra säsongen.

 2. Btw tror jag varken Rögle (höja bucklan) eller Leksand (gå långt) har det i sig.
  Säger som jag sagt tidigare. Klarar FBK att ha pressen på att vinna från fans, media etc. På förhand storfavoriter till guldet. Varnar för flopp här!

   • Tycker de alltid saknat det där lilla extra. Det där man inte kan sätta ord på.
    Fruktansvärt bra trupp….men har de ”det” i sig? Tvivlar!

    • Håller med STM.
     Rögle och Leksand har samma bekymmer och kommer fortsätta att ha det. De har bra trupper med x antal stjärnspelare. Vassa målskyttar osv. Kompletta trupper men som alltid så skiter de i byxorna så fort slutspelet börjar och åker ut direkt.

     Finns ingen vinnarmentalitet i väggarna. Den har däremot Färjestad tex.

 3. Leksand, Rögle och i viss mån Luleå var väl de stora flopparna förra säsongen.
  Kommande säsong kan SAIK, kanske Frölunda, bli negativa besvikelser, tror jag. Beror lite på om dessa lag lyckats fylla sina luckor och vilka steg de yngre tar.
  Örebro med tränarbyte och några tunga tapp kan få det tuffare.
  Luleå tror jag stenhårt på. Omark/Andreasson och Kempe plus spännande offensiva spelare från Hockeyallsvenskan. Guldvarning. För grundspelet lär ju sitta, nu har de fått in den kreativitet och det målskytte som saknade senast.
  Topp fyra på förhand känns som FBK, Rögle, Luleå och Växjö.
  Frölunda i nuläget nåntans 6-10 i min ranking.

  • Har ju haft Omark och Andreasson tidigare utan större framgång. Har Omark lyckats vinna någon gång, någonstans? Inte rätt attityd i min bok. Mycket snack inför, sedan blir det torsk och ny klubbadress. Kempe, har mycket att bevisa. Två ”gamlingar”. Lyckas de nu? Högst tveksamt.

   • Tja, de nådde fram till sjunde avgörande SM-final mot ett urstarkt FBK senast Omark och Andreassom spelade ihop. Bara två säsonger sedan.
    Så det resonemanget känns märkligt.
    Omark har ett VM-guld och ett guld i Schweiz.

    • Bekräftar ju bara min poäng, går sällan hela vägen. Omark absolut ingen dålig spelare, men vinnare? Icke. Att endast skylta med ett guld (i Schweiz också skall sägas), är inget som imponerar i för en 36-åring av den kalibern.

   • Luleå? Aldrig att de vinner. Kommer utanför topp 6. Omark byter lag efter varje säsong numer. Skulle komma hem och frälsa Luleå, men det gick inte. Andreasson och han kan omöjligt bära Luleå till guld. Det finns inte på världskartan.

  • HenrikM: du kan mkt väl få rätt. AIK SKELLEFTEÅ har, i skrivande stund, inte fått in någon i truppen som går rakt in. Osäkert om lindvall är frisk, saknas minst 1 center och 1-2 forwards med några kg. Dessutom ingenting klart om jocke lindström. På plussidan har AIK fått behålla, till stora delar, intakt trupp.
   VF ser betydligt stabilare ut. Men som Hardy Nilsson en gång sade : ” det ska göras också ”.

   • Saik gubben.
    Det som saknas i Saik är några tunga backar det har saknats i flera år….

 4. Tror att Tryckfelsnisse har varit framme och skojat lite med både Lindbergs och Dahléns klubbadresser. Gissar att det ska vara Bern och SHL och inte Berg och NHL.

 5. Tror tyvärr Frölunda utan två topp nyförvärv har inget med guldet att göra!
  Allså Rydal hur bra är han i dagsläget, känner lite fiasko varning här, faktiskt lite så med Klingberg också! L Öberg tror jag mer på!
  Visst backsidan ser oförskämt bra ut känner jag, topp 3 i Shl! Men det vinner man inga sm guld på! Utan riktig spets är Frölunda inte mer en eventuellt topp 6 lag igen!
  Sjöström!!!!!varför har ni så svårt att få in spelare som sätter pucken i nätet?

  • Lika orolig som du! Vlir en tuff säsong för VF om de inte steppar upp och får in ett par riktigt bra nyförvärv!

 6. Leman det vore väldigt intressant att få svar av Sjöström hur kravbilden ser ut på dessa forwards man söker! Varje år snackas det stort om att spets måste in och varje år misslyckas man. Vilka krav ställer man på ny spelare och vilken lön är man villig att betala! Frölunda måste ha andra spelartyper än Klingberg och Rydahl… det är typer som finns och funnits en längre tid. Tyvärr inga namn som lockar publik men som givetvis är nyttiga och bra men inte det Frölunda saknat en längre tid och verkligen behöver. Klart besviken på dessa värvningar…

 7. Omark gör definitivt andra bättre. Se på Andreasson som söker tryggheten igen. En sådan gubbe som Omark hade vi behövt. Gärna modell lovande eller leftover från NHL. En playmaker och dirigent men också ett hot för målvakterna. Inte helt lätt att hitta

 8. Det verkar som Frölunda ligger etta bland spelbolagen.

  Frölunda
  Växjö
  Färjestad

  Om Frölunda får in 2 offensiva spelare tror jag på Frölunda. Annars Färjestad eller Växjö. Luleå saknar vinnarmentalitet. Färjestad har Mitell och där vet vi vad han kan göra med en trupp. Växjö har en skicklig sportchef som kan få in rätt spelare och tränare och vill vinna till varje pris.

  • Känns som att Frölunda alltid är i toppen bland spelbolagen, var väl samma förra säsongen? Eller minns jag fel?

 9. Lysande Leman! Den stora trösten för mig när sommaren känns för kort är ”uppsnacken inför SHL” OCH att kolla träningarna. Därför extra kul att få denna inventering, med – för mig – riktigt bra uppdatering! Verkar bli ett riktigt getingbo där alla slår alla = seriespelet blir kul.

 10. Sjöströms har ett jobb att göra, han har fixat Rönnberg några brukare till, men var är spetsen vi fans och alla hockeykännare frågat efter i 5 års tid nu! Fan börjar allvarlig tvivla på att vi får se sådana så länge Rönnberg/Sjöström sitter i förarsätet! Helt otroligt är bara förnamnet!!!

  • Kan vara läge för skifte om det inte sker något.
   Grå massa som även spets utifrån kanske inte tycker är kul hamna i. Vem är rolig se i dagens lag?

   • Efter att Spacek lämnade fanns det ingen riktig favorit som smeker pucken. Folin har gått ner sig och hamnar ofta fel och håller på efterslängar för att han inte hinner med. Tömmernäs hoppas jag blir en favorit och han vågar dominera lite som Joel person. Det går inte alltid snabbt men han borde kunna hålla i pucken sådär lagom länge för att motståndarna ska gå bort sig lite. Så min favorit är utan omsvep tömmernäsan.

 11. Vilket jävla skitsnack här. Frölunda har ett fantastiskt lag redan nu innan 2 spets ska in ytterligare. Har ni aldrig sett ishockey förut eller är det bara hata Göteborg som vanligt?

  • Det är inget skitsnack överhuvudtaget. I ett lag behövs alla komponenter för att kunna vinna ett guld. Vi saknar det mest väsentliga, målskyttar…
   Naturliga sådana.

 12. Filip Cederqvist, 22 år från Skara. Tillhör Buffalo Sabers men har inget kontrakt till nästa säsong. Leftad ytterforward som kan spela center. Stor med ett tungt skott. Gjorde en säsong i Djurgården som 20 åring med 14 mål och 18 assist.

  Vad säger ni?

  • Fel av mig. Verkar ha kontrakt ett år till. Kan visserligen vara möjligt ändå. Lär inte ta plats i NHL.

 13. Undrar om inte Svend Töfting skulle kunna vara den spets som många Frölundafans suktar efter. Ok, det är bara danska ligan, men Töfting vräker verkligen in mål.

 14. En underbar tid när alla nyförvärv är fruktansvärt bra. Har de gjort 2 min i NHL är de ”stjärnor ” 🙂 enligt kvällspressen.
  Tycker Frölunda ser intressanta ut men vi måste få utveckling på ett par för att det skall bli riktigt bra.
  Någon som kan göra enkla mål i slutspelet så är jag nöjd.

 15. En bra, kreativ center krävs för guld och en målskytt är ett måste, left or right, spelar ingen roll när pucken går i mål!
  Frölunda bygger defensivt, från grunden med Lasse och med bra backar. Men vi såg, i de rätt jämna matcherna mot Växjö att de hade forwards med en dimension mer än vårt lag.
  Just det som Frölunda hade förr och som då blev tungan på vågen.
  Men 2016, då Frölunda senast hade spets är långt borta och Frölundas ledning sparar och hoppas på under, år efter år.
  Likadant i år, det tror jag till dess att Frölunda presenterar två bra forwards inför denna säsong.
  Men, som sagt, jag fruktar ”ingen tillgänglig på marknaden”, eller liknande floskel, igen.
  Prove me wrong, Sjöström & Co!

  • För det första så sparar inte frölunda en massa pengar i budget vare sig till herrarnas eller damerna. Frölunda satsar hårt och har bästa målvakt i både dam och herrar. Backsida är bäst i shl i herrarnas sida och på damerna vet ej. Frölunda har troligen bäst forwardfemalefuture.wordpress.com i sdhl hos damerna och fantastiska spelare på forward sidan i shl jämnförelse. Allt hat propaganda mot frölunda här inne bara, precis som vanligt går det bra att förtal mot frölunda här och dess ledningen, varför tillåter lekman det som ansvarig utgivare av dennas site, skulle jag vilja veta?

 16. Det var Växjös backar som starkt bidrog till att avgöra matcherna. Och helheten för någon spets var det inte tal om i Växjö.

  Lag som Oskarshamn och Leksand hade spets förra säsongen utan att vara nära guld.

  • Man behöver ju en helhet. Oskarshamn och Leksand saknade ju andra pusselbitar. Att vi har saknat vassa målskyttar har ju varit en het potatis i flera säsonger, vilket också har märkts betänkligt. Något som även ledningen har bekräftat men inte lyckats adressera ordentligt.

  • Många mål Växjö gjorde var riktigt vackra och kom i de lägen de behövdes. Det kallar jag spets.

  • När väl Växjö ville trycka på såg deras forwardsida ut att ha en helt annan nivå än Frölundas. Gällande backsidan får man väl gå tillbaka många år för att hitta liknande. Frölundas backsida är riktigt bra men är väl inte i nivå med den Växjö hade? Dock bör den väl räcka till sm guld om det kommer in spets framåt.
   Frölunda har väl försökt ett antal år att vinna utan spets på forwardsidan och det har ju inte funkat. Kanske dags ändra det till kommande säsong 🙂

   • Tycker ändå, trots Växjös skickliga backar, att Frölunda jobbade hårt och ofta tryckte på, det var målen som saknades och det är därför vi vill ha målskyttar.
    Sällan får Frölunda något ”gratis”, trots hårt jobb. Vad det gäller arbetsinsatsen är den ofta bra och med den trupp Frölunda har nu saknas bara en Lekhonen, eller två.

    • Är inte Växjö ett lag som lite lurar motståndaren att känna sig ha övertag? Så står det lik förbaskat 2-0 till Växjö i slutet !? Frölunda gjorde det ok mot Växjö, tror dock att om Frölunda målat hade Växjö pressat mer. Överlag chanslösa. Hade Frölunda haft bara lite lite bättre målgörare hade man kommit högre upp i tabellen och tagit sig till final mot Växjö . Tror Frölunda hade slagit ut Skellefteå. Tror dock Växjö vunnit finalen ändå.

     Lasch är ju inte ens ersatt. Ska vi gissa på att Greco tas in som sämsta scenario och 2 rejäla spetsar som bäst kanske? 2 nordamerikaner.

 17. De hoppas på under, tror jag. Att någon bra ska dyka upp till rätt pris. Någon planering för det verkar de inte ha?
  I så fall verkar den ha spruckit.

 18. Vågar man hoppas på att Frölunda gör plats för Loui Eriksson och Michael Fassbender?

 19. Ju mer och mer jag tänker på det, borde inte Frölunda ha förlängt med Loui? Vid det här läget, vad kan det få som är bättre?

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt