Nya utmaningen för målvakts-Martin, göra talanger redo för A-laget

Nya utmaningen för målvakts-Martin, göra talanger redo för A-laget

Nya utmaningen för målvakts-Martin, göra talanger redo för A-laget

Nya utmaningen för målvakts-Martin, göra talanger redo för A-laget

► Frölunda vill satsa mer på arbetet i regionen – vips, så blev målvaktstränaren Kristoffer Martin akademiansvarig.
► Vad vill han med nya jobbet? Vad ångrar han med gamla? 

Kristoffer Martin, snart akademiansvarig i Frölunda.

Kristoffer Martin, 43, kände att han ville utvecklas som människa – i nya jobbet ska han utveckla unga Frölundatalanger, försöka göra dem A-lagsredo.
– Jag kommer tjata på Roger, skojar han om tränaren Rönnberg.
Martin ser dock jobbet mycket bredare än så.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

AFTONBLADET KUNDE I förra veckan berätta att Kristoffer Martin slutar som målvaktstränare efter säsongen, Moras Peter Iversen tar över. På måndagen bekräftade Frölunda om Martin, gick ut med dennes nya jobb: akademiansvarig.

– Jag ser det som ett steg uppåt, absolut. Jag har jobbat ganska smalt med målvakter i 16 år och kände att jag ville utvecklas som människa.

Martin hade sagt till Frölunda att han kunde tänka sig göra något annat, inte bara jobba med målvakter – när klubben nu vill förstärka jobbet i regionen så dök chansen upp.

Redan finns Göran Pegenius som jobbar mycket med ”clinics” för tränare på västkusten, plus allt med sommarskolorna på Öckerö. Nu kliver förre akademichefen Mikael Ström in och blir regions- och utvecklingsansvarig. Det ska, berättade ordföranden Mats Grauers, ses som att Frölunda förstärker jobbet i regionen, tar ett större ansvar, något som förstås ska gynna båda parter över tid.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Därmed en akademidörr öppnad för Kristoffer Martin.

Han kliver in genom den efter säsongen.

– Vi har en grym akademi, jag ska försöka bidra med det jag kan, min erfarenhet, seniortankar, hur man kan förbereda för att spela seniorhockey, både målvakter och utespelare. Jag har jobbat ganska länge här, jag tror den erfarenheten är viktig, sedan hade jag en bra ungdomstid i Hammarby på den tiden (legendaren Thomas Storm var där då) när den var stark så jag har ganska mycket tankar där. Men akademin (i Frölunda) är ju grymt bra, jag ska bara spänna gummibandet lite, gå från jättebra till lite bättre.

** Men inte knäcka extra med målvakterna?
– Jag är ju kvar i huset, självklart har jag väl en expertis på målvakter och kommer hjälpa den nye och Peter (Andersson) i akademin med allt jag kan, men jag vill se till att hela föreningen blir bra.

** Flicksatsningen också?
– Ja, det är tanken.

** Men inte damernas A-lag?
– Nej, det är akademin som gäller.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Kristoffer Martin om hur han vill jobba, med vad:

– Värderingar så du både blir en bra människa och en bra spelare för seniorhockeyn. Det glappet är svårt, det tror jag att jag kan hjälpa till med. Jag ser många juniorer komma upp i vårt A-lag som har många bra saker men som kanske saknar någonting som de skulle behöva lägga till. Det tror jag är en viktig grej. Sedan tror jag … försöka ha en hög kravbild på alla spelare. Jag tror så här: många i akademin kan bli bra på kort tid, men jag tror också de underifrån kan komma och … vi har (Stefan) Milosevic och (Albin) Sundin som jag tycker gått en annan väg. Viktigt att få med dem också.

Mycket med juniorhockey i dag handlar om individualism, egna kvalitéer, sikta mot NHL, bli draftad. Martin trycker på att njuta av resan, junior-SM, hela den processen och säger:

– Det är något man kanske glömmer bort i dag, man ska upp så fort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Steget från junior till senior är stort. Vissa är redo, vissa skulle behöva mer tid för att utveckla sina styrkor, kunna spela på dem även bland vuxna.

Martin:

– Många som kommer upp har inte hela paketet, är riktigt bra på någonting men har inte hela paketet. Det är tufft, du förlorar ganska många träningstimmar, du förlorar ganska mycket tid att bygga upp det där.  Det gör att det kan bli hackigt. Samtidigt tror jag att vi inte ska vara rädda för att flytta upp för vi har en grym akademi, jag kommer ju vara på Roger (Rönnberg), så klart, för att få in spelare där, för att han han ska ge dem chanser. Så … det är nog olika från fall till fall.

** Vad sätter du för betyg på dig som målvaktstränare?
– Haha … jag vill inte göra det. Jag vill först  … det här året vill jag avklara med förhoppningsvis ett guld i handen. Det är största målet. Äh, det får någon annan sätta. Betyg.

ANNONS

Kristoffer Martin fick aldrig upp någon junior i A-lagstruppen, även om det var nära med Arvid Söderblom, killen Frölunda verkligen satsade på. Men Söderblom utvecklades snabbare än förväntat nere i Tingsryd, drog till Skellefteå, sedan snabbt vidare till Chicagos organisation.

– Arvid var ju första projektet från 16 och uppåt. Tyvärr satt vi med (Niklas) Rubin och (Johan) Mattsson på kontrakt då (när Arvid gjort sin succésäsong i Tingsryd, planen var två år där), nu blev han för duktig ett år för tidigt. Och det är ju underbart! Kan inte säga att det är ett misslyckande (att det inte blev Frölunda), det går liksom inte att tänka så.

** Skulle ni ha satsat på Arvid direkt istället för att sätta honom i Tingsryd?
– Möjligt. Möjligt. Det är sådana tankar man ångrar mer än de stora besluten för de fattar vi tillsammans som klubb.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Till Frölundas webbsajt säger nuvarande akademichefen Mikael Ström om sitt nya jobb som regions- och utvecklingsansvarig:

– Man skulle kunna säga att jag blir renodlat utvecklingsansvarig. Jag kommer att ligga regionens föreningar nära som stöd och hjälp. Det är oerhört viktigt för vår verksamhet att regionen också utvecklas och mår bra.

– På kort sikt kommer jag att jobba mycket med JVM i Göteborg. Hockeygymnasiet och andra skolfrågor är mitt ansvar och jag kommer att stötta såväl herr- som dam-lag administrativt och kompetensmässigt.

***

Både Stefan Milosevic och Albin Sundin kom in ett år sent på Frölundas hockeygymnasium, detta apropå det här med andra vägar som Kristoffer Martin tog upp.

***

► Frölunda vill satsa mer på arbetet i regionen – vips, så blev målvaktstränaren Kristoffer Martin akademiansvarig.
► Vad vill han med nya jobbet? Vad ångrar han med gamla? 

Kristoffer Martin, snart akademiansvarig i Frölunda.

Kristoffer Martin, 43, kände att han ville utvecklas som människa – i nya jobbet ska han utveckla unga Frölundatalanger, försöka göra dem A-lagsredo.
– Jag kommer tjata på Roger, skojar han om tränaren Rönnberg.
Martin ser dock jobbet mycket bredare än så.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

AFTONBLADET KUNDE I förra veckan berätta att Kristoffer Martin slutar som målvaktstränare efter säsongen, Moras Peter Iversen tar över. På måndagen bekräftade Frölunda om Martin, gick ut med dennes nya jobb: akademiansvarig.

– Jag ser det som ett steg uppåt, absolut. Jag har jobbat ganska smalt med målvakter i 16 år och kände att jag ville utvecklas som människa.

Martin hade sagt till Frölunda att han kunde tänka sig göra något annat, inte bara jobba med målvakter – när klubben nu vill förstärka jobbet i regionen så dök chansen upp.

Redan finns Göran Pegenius som jobbar mycket med ”clinics” för tränare på västkusten, plus allt med sommarskolorna på Öckerö. Nu kliver förre akademichefen Mikael Ström in och blir regions- och utvecklingsansvarig. Det ska, berättade ordföranden Mats Grauers, ses som att Frölunda förstärker jobbet i regionen, tar ett större ansvar, något som förstås ska gynna båda parter över tid.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Därmed en akademidörr öppnad för Kristoffer Martin.

Han kliver in genom den efter säsongen.

– Vi har en grym akademi, jag ska försöka bidra med det jag kan, min erfarenhet, seniortankar, hur man kan förbereda för att spela seniorhockey, både målvakter och utespelare. Jag har jobbat ganska länge här, jag tror den erfarenheten är viktig, sedan hade jag en bra ungdomstid i Hammarby på den tiden (legendaren Thomas Storm var där då) när den var stark så jag har ganska mycket tankar där. Men akademin (i Frölunda) är ju grymt bra, jag ska bara spänna gummibandet lite, gå från jättebra till lite bättre.

** Men inte knäcka extra med målvakterna?
– Jag är ju kvar i huset, självklart har jag väl en expertis på målvakter och kommer hjälpa den nye och Peter (Andersson) i akademin med allt jag kan, men jag vill se till att hela föreningen blir bra.

** Flicksatsningen också?
– Ja, det är tanken.

** Men inte damernas A-lag?
– Nej, det är akademin som gäller.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Kristoffer Martin om hur han vill jobba, med vad:

– Värderingar så du både blir en bra människa och en bra spelare för seniorhockeyn. Det glappet är svårt, det tror jag att jag kan hjälpa till med. Jag ser många juniorer komma upp i vårt A-lag som har många bra saker men som kanske saknar någonting som de skulle behöva lägga till. Det tror jag är en viktig grej. Sedan tror jag … försöka ha en hög kravbild på alla spelare. Jag tror så här: många i akademin kan bli bra på kort tid, men jag tror också de underifrån kan komma och … vi har (Stefan) Milosevic och (Albin) Sundin som jag tycker gått en annan väg. Viktigt att få med dem också.

Mycket med juniorhockey i dag handlar om individualism, egna kvalitéer, sikta mot NHL, bli draftad. Martin trycker på att njuta av resan, junior-SM, hela den processen och säger:

– Det är något man kanske glömmer bort i dag, man ska upp så fort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Steget från junior till senior är stort. Vissa är redo, vissa skulle behöva mer tid för att utveckla sina styrkor, kunna spela på dem även bland vuxna.

Martin:

– Många som kommer upp har inte hela paketet, är riktigt bra på någonting men har inte hela paketet. Det är tufft, du förlorar ganska många träningstimmar, du förlorar ganska mycket tid att bygga upp det där.  Det gör att det kan bli hackigt. Samtidigt tror jag att vi inte ska vara rädda för att flytta upp för vi har en grym akademi, jag kommer ju vara på Roger (Rönnberg), så klart, för att få in spelare där, för att han han ska ge dem chanser. Så … det är nog olika från fall till fall.

** Vad sätter du för betyg på dig som målvaktstränare?
– Haha … jag vill inte göra det. Jag vill först  … det här året vill jag avklara med förhoppningsvis ett guld i handen. Det är största målet. Äh, det får någon annan sätta. Betyg.

ANNONS

Kristoffer Martin fick aldrig upp någon junior i A-lagstruppen, även om det var nära med Arvid Söderblom, killen Frölunda verkligen satsade på. Men Söderblom utvecklades snabbare än förväntat nere i Tingsryd, drog till Skellefteå, sedan snabbt vidare till Chicagos organisation.

– Arvid var ju första projektet från 16 och uppåt. Tyvärr satt vi med (Niklas) Rubin och (Johan) Mattsson på kontrakt då (när Arvid gjort sin succésäsong i Tingsryd, planen var två år där), nu blev han för duktig ett år för tidigt. Och det är ju underbart! Kan inte säga att det är ett misslyckande (att det inte blev Frölunda), det går liksom inte att tänka så.

** Skulle ni ha satsat på Arvid direkt istället för att sätta honom i Tingsryd?
– Möjligt. Möjligt. Det är sådana tankar man ångrar mer än de stora besluten för de fattar vi tillsammans som klubb.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Till Frölundas webbsajt säger nuvarande akademichefen Mikael Ström om sitt nya jobb som regions- och utvecklingsansvarig:

– Man skulle kunna säga att jag blir renodlat utvecklingsansvarig. Jag kommer att ligga regionens föreningar nära som stöd och hjälp. Det är oerhört viktigt för vår verksamhet att regionen också utvecklas och mår bra.

– På kort sikt kommer jag att jobba mycket med JVM i Göteborg. Hockeygymnasiet och andra skolfrågor är mitt ansvar och jag kommer att stötta såväl herr- som dam-lag administrativt och kompetensmässigt.

***

Både Stefan Milosevic och Albin Sundin kom in ett år sent på Frölundas hockeygymnasium, detta apropå det här med andra vägar som Kristoffer Martin tog upp.

***

► Frölunda vill satsa mer på arbetet i regionen – vips, så blev målvaktstränaren Kristoffer Martin akademiansvarig.
► Vad vill han med nya jobbet? Vad ångrar han med gamla? 

Kristoffer Martin, snart akademiansvarig i Frölunda.

Kristoffer Martin, 43, kände att han ville utvecklas som människa – i nya jobbet ska han utveckla unga Frölundatalanger, försöka göra dem A-lagsredo.
– Jag kommer tjata på Roger, skojar han om tränaren Rönnberg.
Martin ser dock jobbet mycket bredare än så.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

AFTONBLADET KUNDE I förra veckan berätta att Kristoffer Martin slutar som målvaktstränare efter säsongen, Moras Peter Iversen tar över. På måndagen bekräftade Frölunda om Martin, gick ut med dennes nya jobb: akademiansvarig.

– Jag ser det som ett steg uppåt, absolut. Jag har jobbat ganska smalt med målvakter i 16 år och kände att jag ville utvecklas som människa.

Martin hade sagt till Frölunda att han kunde tänka sig göra något annat, inte bara jobba med målvakter – när klubben nu vill förstärka jobbet i regionen så dök chansen upp.

Redan finns Göran Pegenius som jobbar mycket med ”clinics” för tränare på västkusten, plus allt med sommarskolorna på Öckerö. Nu kliver förre akademichefen Mikael Ström in och blir regions- och utvecklingsansvarig. Det ska, berättade ordföranden Mats Grauers, ses som att Frölunda förstärker jobbet i regionen, tar ett större ansvar, något som förstås ska gynna båda parter över tid.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Därmed en akademidörr öppnad för Kristoffer Martin.

Han kliver in genom den efter säsongen.

– Vi har en grym akademi, jag ska försöka bidra med det jag kan, min erfarenhet, seniortankar, hur man kan förbereda för att spela seniorhockey, både målvakter och utespelare. Jag har jobbat ganska länge här, jag tror den erfarenheten är viktig, sedan hade jag en bra ungdomstid i Hammarby på den tiden (legendaren Thomas Storm var där då) när den var stark så jag har ganska mycket tankar där. Men akademin (i Frölunda) är ju grymt bra, jag ska bara spänna gummibandet lite, gå från jättebra till lite bättre.

** Men inte knäcka extra med målvakterna?
– Jag är ju kvar i huset, självklart har jag väl en expertis på målvakter och kommer hjälpa den nye och Peter (Andersson) i akademin med allt jag kan, men jag vill se till att hela föreningen blir bra.

** Flicksatsningen också?
– Ja, det är tanken.

** Men inte damernas A-lag?
– Nej, det är akademin som gäller.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Kristoffer Martin om hur han vill jobba, med vad:

– Värderingar så du både blir en bra människa och en bra spelare för seniorhockeyn. Det glappet är svårt, det tror jag att jag kan hjälpa till med. Jag ser många juniorer komma upp i vårt A-lag som har många bra saker men som kanske saknar någonting som de skulle behöva lägga till. Det tror jag är en viktig grej. Sedan tror jag … försöka ha en hög kravbild på alla spelare. Jag tror så här: många i akademin kan bli bra på kort tid, men jag tror också de underifrån kan komma och … vi har (Stefan) Milosevic och (Albin) Sundin som jag tycker gått en annan väg. Viktigt att få med dem också.

Mycket med juniorhockey i dag handlar om individualism, egna kvalitéer, sikta mot NHL, bli draftad. Martin trycker på att njuta av resan, junior-SM, hela den processen och säger:

– Det är något man kanske glömmer bort i dag, man ska upp så fort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Steget från junior till senior är stort. Vissa är redo, vissa skulle behöva mer tid för att utveckla sina styrkor, kunna spela på dem även bland vuxna.

Martin:

– Många som kommer upp har inte hela paketet, är riktigt bra på någonting men har inte hela paketet. Det är tufft, du förlorar ganska många träningstimmar, du förlorar ganska mycket tid att bygga upp det där.  Det gör att det kan bli hackigt. Samtidigt tror jag att vi inte ska vara rädda för att flytta upp för vi har en grym akademi, jag kommer ju vara på Roger (Rönnberg), så klart, för att få in spelare där, för att han han ska ge dem chanser. Så … det är nog olika från fall till fall.

** Vad sätter du för betyg på dig som målvaktstränare?
– Haha … jag vill inte göra det. Jag vill först  … det här året vill jag avklara med förhoppningsvis ett guld i handen. Det är största målet. Äh, det får någon annan sätta. Betyg.

ANNONS

Kristoffer Martin fick aldrig upp någon junior i A-lagstruppen, även om det var nära med Arvid Söderblom, killen Frölunda verkligen satsade på. Men Söderblom utvecklades snabbare än förväntat nere i Tingsryd, drog till Skellefteå, sedan snabbt vidare till Chicagos organisation.

– Arvid var ju första projektet från 16 och uppåt. Tyvärr satt vi med (Niklas) Rubin och (Johan) Mattsson på kontrakt då (när Arvid gjort sin succésäsong i Tingsryd, planen var två år där), nu blev han för duktig ett år för tidigt. Och det är ju underbart! Kan inte säga att det är ett misslyckande (att det inte blev Frölunda), det går liksom inte att tänka så.

** Skulle ni ha satsat på Arvid direkt istället för att sätta honom i Tingsryd?
– Möjligt. Möjligt. Det är sådana tankar man ångrar mer än de stora besluten för de fattar vi tillsammans som klubb.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Till Frölundas webbsajt säger nuvarande akademichefen Mikael Ström om sitt nya jobb som regions- och utvecklingsansvarig:

– Man skulle kunna säga att jag blir renodlat utvecklingsansvarig. Jag kommer att ligga regionens föreningar nära som stöd och hjälp. Det är oerhört viktigt för vår verksamhet att regionen också utvecklas och mår bra.

– På kort sikt kommer jag att jobba mycket med JVM i Göteborg. Hockeygymnasiet och andra skolfrågor är mitt ansvar och jag kommer att stötta såväl herr- som dam-lag administrativt och kompetensmässigt.

***

Både Stefan Milosevic och Albin Sundin kom in ett år sent på Frölundas hockeygymnasium, detta apropå det här med andra vägar som Kristoffer Martin tog upp.

***

► Frölunda vill satsa mer på arbetet i regionen – vips, så blev målvaktstränaren Kristoffer Martin akademiansvarig.
► Vad vill han med nya jobbet? Vad ångrar han med gamla? 

Kristoffer Martin, snart akademiansvarig i Frölunda.

Kristoffer Martin, 43, kände att han ville utvecklas som människa – i nya jobbet ska han utveckla unga Frölundatalanger, försöka göra dem A-lagsredo.
– Jag kommer tjata på Roger, skojar han om tränaren Rönnberg.
Martin ser dock jobbet mycket bredare än så.

–––––
Glöm inte den fina dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om Frölunda spelar eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

AFTONBLADET KUNDE I förra veckan berätta att Kristoffer Martin slutar som målvaktstränare efter säsongen, Moras Peter Iversen tar över. På måndagen bekräftade Frölunda om Martin, gick ut med dennes nya jobb: akademiansvarig.

– Jag ser det som ett steg uppåt, absolut. Jag har jobbat ganska smalt med målvakter i 16 år och kände att jag ville utvecklas som människa.

Martin hade sagt till Frölunda att han kunde tänka sig göra något annat, inte bara jobba med målvakter – när klubben nu vill förstärka jobbet i regionen så dök chansen upp.

Redan finns Göran Pegenius som jobbar mycket med ”clinics” för tränare på västkusten, plus allt med sommarskolorna på Öckerö. Nu kliver förre akademichefen Mikael Ström in och blir regions- och utvecklingsansvarig. Det ska, berättade ordföranden Mats Grauers, ses som att Frölunda förstärker jobbet i regionen, tar ett större ansvar, något som förstås ska gynna båda parter över tid.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Därmed en akademidörr öppnad för Kristoffer Martin.

Han kliver in genom den efter säsongen.

– Vi har en grym akademi, jag ska försöka bidra med det jag kan, min erfarenhet, seniortankar, hur man kan förbereda för att spela seniorhockey, både målvakter och utespelare. Jag har jobbat ganska länge här, jag tror den erfarenheten är viktig, sedan hade jag en bra ungdomstid i Hammarby på den tiden (legendaren Thomas Storm var där då) när den var stark så jag har ganska mycket tankar där. Men akademin (i Frölunda) är ju grymt bra, jag ska bara spänna gummibandet lite, gå från jättebra till lite bättre.

** Men inte knäcka extra med målvakterna?
– Jag är ju kvar i huset, självklart har jag väl en expertis på målvakter och kommer hjälpa den nye och Peter (Andersson) i akademin med allt jag kan, men jag vill se till att hela föreningen blir bra.

** Flicksatsningen också?
– Ja, det är tanken.

** Men inte damernas A-lag?
– Nej, det är akademin som gäller.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Kristoffer Martin om hur han vill jobba, med vad:

– Värderingar så du både blir en bra människa och en bra spelare för seniorhockeyn. Det glappet är svårt, det tror jag att jag kan hjälpa till med. Jag ser många juniorer komma upp i vårt A-lag som har många bra saker men som kanske saknar någonting som de skulle behöva lägga till. Det tror jag är en viktig grej. Sedan tror jag … försöka ha en hög kravbild på alla spelare. Jag tror så här: många i akademin kan bli bra på kort tid, men jag tror också de underifrån kan komma och … vi har (Stefan) Milosevic och (Albin) Sundin som jag tycker gått en annan väg. Viktigt att få med dem också.

Mycket med juniorhockey i dag handlar om individualism, egna kvalitéer, sikta mot NHL, bli draftad. Martin trycker på att njuta av resan, junior-SM, hela den processen och säger:

– Det är något man kanske glömmer bort i dag, man ska upp så fort.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Steget från junior till senior är stort. Vissa är redo, vissa skulle behöva mer tid för att utveckla sina styrkor, kunna spela på dem även bland vuxna.

Martin:

– Många som kommer upp har inte hela paketet, är riktigt bra på någonting men har inte hela paketet. Det är tufft, du förlorar ganska många träningstimmar, du förlorar ganska mycket tid att bygga upp det där.  Det gör att det kan bli hackigt. Samtidigt tror jag att vi inte ska vara rädda för att flytta upp för vi har en grym akademi, jag kommer ju vara på Roger (Rönnberg), så klart, för att få in spelare där, för att han han ska ge dem chanser. Så … det är nog olika från fall till fall.

** Vad sätter du för betyg på dig som målvaktstränare?
– Haha … jag vill inte göra det. Jag vill först  … det här året vill jag avklara med förhoppningsvis ett guld i handen. Det är största målet. Äh, det får någon annan sätta. Betyg.

ANNONS

Kristoffer Martin fick aldrig upp någon junior i A-lagstruppen, även om det var nära med Arvid Söderblom, killen Frölunda verkligen satsade på. Men Söderblom utvecklades snabbare än förväntat nere i Tingsryd, drog till Skellefteå, sedan snabbt vidare till Chicagos organisation.

– Arvid var ju första projektet från 16 och uppåt. Tyvärr satt vi med (Niklas) Rubin och (Johan) Mattsson på kontrakt då (när Arvid gjort sin succésäsong i Tingsryd, planen var två år där), nu blev han för duktig ett år för tidigt. Och det är ju underbart! Kan inte säga att det är ett misslyckande (att det inte blev Frölunda), det går liksom inte att tänka så.

** Skulle ni ha satsat på Arvid direkt istället för att sätta honom i Tingsryd?
– Möjligt. Möjligt. Det är sådana tankar man ångrar mer än de stora besluten för de fattar vi tillsammans som klubb.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Till Frölundas webbsajt säger nuvarande akademichefen Mikael Ström om sitt nya jobb som regions- och utvecklingsansvarig:

– Man skulle kunna säga att jag blir renodlat utvecklingsansvarig. Jag kommer att ligga regionens föreningar nära som stöd och hjälp. Det är oerhört viktigt för vår verksamhet att regionen också utvecklas och mår bra.

– På kort sikt kommer jag att jobba mycket med JVM i Göteborg. Hockeygymnasiet och andra skolfrågor är mitt ansvar och jag kommer att stötta såväl herr- som dam-lag administrativt och kompetensmässigt.

***

Både Stefan Milosevic och Albin Sundin kom in ett år sent på Frölundas hockeygymnasium, detta apropå det här med andra vägar som Kristoffer Martin tog upp.

***

23 Kommentarer

 1. Hade vart mer intressant att få höra att Frölunda agerar i detta prekära läget med laget.

 2. Märkligt detta, Kristo3Martin har inte direkt utvecklat målvakter i en rasande takt. Enda målvakten som lyfte bar väl Lasse Johansson första vändan i Frölunda. Men trots mycket svag prestation så blir man rikligt belönad inom Frölundas organisation, en fin tjänst.
  Bättre lycka nästa gång??? Vilket skämt

  • Det är flera som påpekat detta innan.
   Svågerpolitiken i Frölunda är stark.
   Kristoffer Martin kan vara en hur go gubbe som helst men det betyder inte att han ska ha ansvaret över akademin.
   Frågan jag ställer mig hela tiden känns som om Frölunda helt har missat.

   Vad har denna killen gjort innan, och hur har han lyckats.

   Målvakterna i Frölunda har ju inte utvecklats. Med undantaget Lasse.
   Men räknar man resten så blir man fan skrämd.

   Fredrik Bergvik, Spelade 1 match i Frölunda utlånad resterande del.
   Linus Fernström, Spelade 2 år i Frölunda och blev succesivt sämre.
   Hugo Fagerblom, Spelade aldrig i Frölundas A-lag.
   Johan Gustafsson, Kom tillbaka till Sverige med stukat självförtroende och blev aldrig en riktig toppkeeper som kunde stänga ute motståndarlagen. Johan stod i mål när Roger vann, men det var alltid en annan målvakt som blev skadad i eller strax innan final serien.
   Victor Brattström, Gjorde aldrig en match i Frölundas A-lag.
   Dan Bakala, Värvad från HA för att man skulle utveckla honom. Gick inge bra och efter 1 säsong var kontraktet över.
   Arvid Söderblom, Provade en match i A-laget sedan blev det HockeyEttan det året och året efter HA med Tingsryd. Utvecklingen i HA såg vi som inte ens följde HA.
   Johan Mattsson, En dåvarande HA målvakt som visade att han dög i SHL. Utvecklingen visade formpil uppåt tills han gick sönder i början av finalserien mot Djurgården. Efter det blev han en mitten målvakt.
   Tex Williamsson, Gjorde aldrig någon match för Frölunda i SHL men jag vill minnas att han blev båsöppnare för en match i CHL och fick en medalj för det.
   Hannes Kollén, Spelade inte i Frölundas A-lag.
   Niklas Rubin, Hem värvningen som man skulle göra till en rival för Mattsson. Så blev det aldrig och Rubin blommade inte ut.
   Viggo Andrén, Spelade inte i Frölundas A-lag.
   Matt Tomkins, Värvades in för att man skulle ta fram hans fina egenskaper. Det gjorde man på hösten och sedan gick det utför lagomt från att Lasse blev klar för säsongen efter.
   Frederik Dichow, Här har man fått en mycket lovande målvakt att ta flera kliv bakåt. Han har dessutom inte fått dom stora chanserna.

   Svårt att skylla allt detta på Kristoffer Martin. Men han är ansvarig för utvecklingen av målvakterna och den har inte varit bra.

   Synd att han nu skall ansvara gör hela akademin.
   Jag hoppas att han gör ett bra jobb men tror att det är dömt att misslyckas.

   • Håller helt med bra analys, jag känner att alla som rör sig i katakomberna i Borgen är medlemmar i nån typ av ordenssällskap. Less på dessa svåger politiken. Om man tittar på målvakts framtagningen så har Frölunda inte tagit fram någon noll av så många bra.
    Det är samma med i offensiven, man kväver spelare sakta om dom inte tar sig från Frölunda första året som Olofsson gjorde. Jag trodde Mats G krävde lite mer men jaja.

    • För att vara helt ärlig så va det ju inte Martin som utvecklade Lasse heller, han blev ju grymt bra i KHL för det var han väl bara en bra shl-målvakt?! Eller missminner jag mig?
     Micke Sandström som skulle varit som gjuten för denna position låter dom hållas i Oskarshamn och får fram riktiga målvakter!

 3. Martin kan kanske lyckas i nya tjänsten, vem vet. Men jag hade helst sett någon med följande erfarenheter: tränat ungdomar 5-10år, platschef/företagsledare 10år, driven och vill framåt samt med en annan bakgrund än de som redan finns i klubben. Alltså en person som är van att leda, ta tuffa beslut för överlevnad, personkännare samt har ett ben i idrotten sedan innan.

  Tiden får utvisa. Kul om du HL kan ta reda på om det var fler som intervjuades för tjänsten?

  • Tror inte att hockeytok som stått i en ishall 30-40år behöver vara tyngsta kravet för en sådan här tjänst, där man har ”experter” tränarna under sig. Handlar om att göra rätt analys tillsammans med verksamheten och sätta en plan som gjuts in i verksamheten där alla förstår sig på den och vet varför man gör vissa saker.

 4. Intressant att han skall förbereda ålvakter för a-laget!!! är inte det han har försökt med tillräkligt länge?? Han har ju inte lyckats med något i stort sett, och då tänker man på vad han har haft att jobba med herregud!!!!!

 5. Jag som supporter kommer alltid ha 3 tränare nära hjärtat när jag blickar tillbaka.
  1) Buttra molnet som tog oss från att pendla mellan hockeyallsvenskan och elitserien till final första året med Indianen på bröstet. Med kvoten på max 3 icke-svenskar som va regel i Elitserien 95/96 bestående av Marko Jantunen, Christian Rutuu och Petteri Numelin (ber om ursäkt för felstavade namn – glömmer aldrig matchen det året när vi slog Djurgården hemma och dessa 3 finnar slogs vilt mot en hel femma haha) med Sundin som fysisk demon till fältherre på backsidan med Numelin och Mikael Sandberg i mål. Fulknep från Luleå och deras sjättespelare (tappade namnet på domaren där han va ju huvuddomare (va bara en i Elitserien på den tiden) förlorade 70 % av matcherna han dömde.., som luktade hembränt enligt nyskapade Goa Gubbar, KANSKE gjorde att vågskålen tippade över och vi fick nöja oss med silver. Sampan kom från farmarlaget Hanhals och utvecklades ”ok”.

  2) Conny Evensson – Say no more.
  Salo va nära att sluta när Frölunda plockade upp honom och gick ”ok”.

  3) Roger Rönnberg – han satte upp mål om när nästa guld skulle tas och gjorde det. Låg i topp 2 vartannat år ungefär, plus ytterligare ett guld och 4 CHL-titlar. Tog upp spelare från J20 och utvecklade målvakter som LG & LJ samt Frederick som det gått ”ok” för i NHL.

  Att han sedan blev bekväm och lat och tyvärr har Sjöström över sig är faktum som ingen kan säga emot. Slutade ge juniorer samma chans, vägrar att rucka på kedjor, trots att exempelvis Mursak va grymt bra när han fick vara stand in för Joel med Friberg för att sedan gå tillbaka till medioker utan lekkamrat. Lite samma för med Friberg, Karl Henriksson dög verkligen inte för att Fribergs potential skulle utnyttjas, ändå så va han line 1 match efter match.. trots att det alltid gick bättre r han pga skador fick flytta på exempelvis Friberg och Mursak. Han släppte totalt konceptet med en andramålvakt – ingen tävling om spaden då han tidigare år lät 2 målvakter mer eller mindre dela jämt på spaden vilket skapade klimat där målvakterna tävlade mot varandra och blev bättre och bättre.

  Han har glömt vad coacha är.. Han har glömt vad bänka är.. han har glömt att vara objektiv *host* PP – Ryan..*host* Han har glömt vad matcha är… Han har utvecklat synfel som låtit Nilsson spela PP då han inte kan skjuta direktskott om livet så hängde på det.. Han lät Lenc snitta ca 15min, samma med Inalla och Mursak men låter Nilsson få 18-19min, samma med Nässen. Allt är numer hugget i sten och fritt för alla lag att läsa – utan att ändringar sker.

  Trots det kommer han alltid vara en stor profil i mitt Frölunda-hjärta.

  LG, LJ, Frederic, Sampan och Salo blev knappast sämre målvakter i Frölunda gällande den biten.

  Just my 2 cents. ”Jag kan avsky din åsikt men dö för rätten att ha den”

  • Under Rogers period har Frölunda som klubb utvecklats enormt, ekonomiskt, igenkännbarhet, tagit upp damlag etc, skapat CHL. Så jag är ingen medgångssupporter som ser RRs period som skit, för att han (eventuellt) avslutar dåligt.

  • Friberg och Mursak öste in poäng tillsammans, men ändå fick kedjorna bestå. Skulle det stått i första.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt