Max Lindroth om att komma hem: ”Extremt kul, min dröm sedan jag var liten”

Max Lindroth om att komma hem: ”Extremt kul, min dröm sedan jag var liten”

Max Lindroth om att komma hem: ”Extremt kul, min dröm sedan jag var liten”

Max Lindroth om att komma hem: ”Extremt kul, min dröm sedan jag var liten”

► Max Lindroth är hemma. Ett samtal med göteborgaren ger verkligen den känslan. 
► Nu, vid 26 års ålder, känner han sig redo för att spela med Frölunda. En Erik Borg – fast back.

Max Lindroth – nu är det officiellt med övergången till Frölunda. Foto: AFTONBLADET TV (skärmdump)

Fostrad i Partille HK. Frölundafan och trogen Scandinaviumbesökare sedan barnsben.
Max Lindroth bubblade av lycka när han sa om att nu tillhöra sin favoritklubb:
– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

–––––
April ut gäller dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om det är hockey på TV eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

ÄVEN DEN HÄR övergången (i går: Linus Öberg) var känd sedan tidigare. Max Lindroth kommer, som han själv sa flera gånger, ”hem” till Frölunda efter fyra år i SHL med Linköping (3) och Färjestad (1), har tecknat ett tvåårskontrakt.

Om han lät glad? Björnars vanor i skogen. Dolly P och sovsätt. Då fattar ni.

– Jag växte ju upp i Scandinavium, i princip mitt andra hem, hade säsongskort – det var inte många matcher man missade i barndomen. I början sprang jag väl mest runt … haha, men ju äldre jag blev desto mer stilla satt jag och kollade. Nu i slutspelet, när jag spelade för Färjestad och mötte Frölunda, då kom minnena tillbaka, berättade Max Lindroth och sa spontant om känslan att nu få bli en del av Göteborgsklubben:

– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Max Lindroths karriär

Max Lindroth är som Erik Borg fast back. Ingen stjärna med SHL-potential redan som junior, tvingades gå den långa vägen, från uppväxten i Partille gick resan (klicka upp den till höger) via Borås och Örebro som junior ner till division I, sedan till allsvenskan, och säsongen 19/20 kom till slut SHL-chansen i Linköping. Tre säsonger där, en i Färjestad – och nu alltså Frölunda. Till slut. Som 27-åring (fyller i sommar) vill Lindroth göra vad Borg gjorde i vintras – uppnå drömmen, bli en faktor i sitt hjärtas lag:

– Jag har haft det bra i Linköping och Färjestad, men någonstans har det alltid funnits hos mig att jag ville komma hem till Frölunda. Först nu som jag känner mig redo.

Tiden i SHL har gjort Max Lindroth, tidigare en rätt offensivglad kille som spelade en del forward ända upp till U16, till en defensivt trygg pjäs. Det vill han ta med sig till Frölunda – men också addera detta:

– Jag vill hitta tillbaka lite till offensive Max, våga följa med mer i anfallen.  Frölunda bygger sitt spel på att fem man anfaller och fem man försvarar. Jag tror det spelet passar mig. En magkänsla jag har.

I LHC fick Max Lindroth en tydlig roll, han berättade:

– Andra året, jag och Jonas Holös kallades in, vi skulle bli ett shutdown-par.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Shutdown, alltså ett renodlat defensivt backpar som ofta matchas mot motståndarnas bästa spelare.

– I Färjestad blev det också mycket fokus på defensiven, box play, stänga ner motståndarna, berättade Lindroth som poängterade att det inte var så att han inte fick följa med i offensiven, absolut inte, men:

– Inte så att jag startade så många byten i offensiv zon.

Max Lindroth är som Erik Borg – en göteborgare som kommer hem.

Max Lindroth är som Linus Öberg – spelare som kommer till Göteborg för att försöka ”ta nästa steg.”

Ni känner igen Frölundas sätt att värva, va?

Max Lindroth skickade fina ord till LHC och Färjestad, berättade hur mycket han lärt sig av att spela mot ligans toppspelare, och sa:

– Jag kommer till Frölunda som en mer komplett spelare, det är jag tacksam för. Jag har blivit stabil, vuxit in i defensiven. Ändå finns det offensivt självförtroende jag vill plocka fram, då tror jag Frölunda är rätt ställe. I grund och botten är jag nog värvad för den jag är, vad jag gjort (i LHC och Färjestad), men alla vill väl någonstans, fortsätta utvecklas. Jag fyller 27 (augusti) men ser mig som ung och utvecklingsbar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

För de av er som inte sett Max Lindroth spela, så här lyder hans egen beskrivning:

– Jag ser mig som en skridskoskicklig back, lever mycket på min skridskoåkning, bra förstapass.

Sportchefen Fredrik Sjöströms uttalande säger nog en del om vad Lindroth primärt ska pyssla med:

– Vi har haft koll på Max länge, han har ju till och med varit hos oss. Han är en tvåvägsback som kommer att förstärka vår defensiv.

Max Lindroth tränade en vecka med Frölunda 2018, den gången var det mest se och lära. Det tog fem år – sedan blev det mer. Han kommer ha nummer 55 på tröjan.

***

Frölundas backsida 23/24:
Christian Folin
Henrik Tömmernes
* från Genève-Servette
Filip Hasa
Tom Nilsson
Pontus Johansson
Max Lindroth
* från Färjestad
Isac Heens
* från Mora, ej officiellt

Andreas Borgman (utnyttjar NLA-klausul, drar till Fribourg-Gottéron), Filip Johansson (spelat på lån från Vancouver), Petteri Lindbohm och Anders Grönlund lämnar. Lindbohm är visserligen på ett slags ”reservlista” men lär inte vänta på Frölunda som hoppas på William Lagesson, har kanske kvar tankar om att Otto Leskinen möjligen ska/vill återgå i tjänst. Besked om Lagesson (Carolinas organisation) kan dröja, han vill säkert känna av den nordamerikanska marknaden.

Pontus Johansson är enligt sportchefen Fredrik Sjöström inte på väg bort. Stämmer det återstår bara en plats.

***

Lite kul när vi snackade om Frölundaförebilder som ung:

Niklas Andersson och Tomi Kallio, sa Max Lindroth.

Ingen back? Nä, men så var ju Lindroth också en hel del forward under de tidiga åren.

ANNONS

***

Max Lindroth och hans flickvän hade en lägenhet i Göteborg sedan tidigare, nu pågår jobbet med att sålla och sälja vad gäller möbler och annat. Resande fot i många, många år. Men nu är paret hemma, till sist.

***

För den ovane läsaren:

Erik Borg är också 96:a från Göteborg(Bäcken), tog inte plats i Frölunda som ung, var nere i ettan och allsvenskan i många år innan han i februari fick chansen i favoritklubben – och tog den.

 

► Max Lindroth är hemma. Ett samtal med göteborgaren ger verkligen den känslan. 
► Nu, vid 26 års ålder, känner han sig redo för att spela med Frölunda. En Erik Borg – fast back.

Max Lindroth – nu är det officiellt med övergången till Frölunda. Foto: AFTONBLADET TV (skärmdump)

Fostrad i Partille HK. Frölundafan och trogen Scandinaviumbesökare sedan barnsben.
Max Lindroth bubblade av lycka när han sa om att nu tillhöra sin favoritklubb:
– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

–––––
April ut gäller dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om det är hockey på TV eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

ÄVEN DEN HÄR övergången (i går: Linus Öberg) var känd sedan tidigare. Max Lindroth kommer, som han själv sa flera gånger, ”hem” till Frölunda efter fyra år i SHL med Linköping (3) och Färjestad (1), har tecknat ett tvåårskontrakt.

Om han lät glad? Björnars vanor i skogen. Dolly P och sovsätt. Då fattar ni.

– Jag växte ju upp i Scandinavium, i princip mitt andra hem, hade säsongskort – det var inte många matcher man missade i barndomen. I början sprang jag väl mest runt … haha, men ju äldre jag blev desto mer stilla satt jag och kollade. Nu i slutspelet, när jag spelade för Färjestad och mötte Frölunda, då kom minnena tillbaka, berättade Max Lindroth och sa spontant om känslan att nu få bli en del av Göteborgsklubben:

– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Max Lindroths karriär

Max Lindroth är som Erik Borg fast back. Ingen stjärna med SHL-potential redan som junior, tvingades gå den långa vägen, från uppväxten i Partille gick resan (klicka upp den till höger) via Borås och Örebro som junior ner till division I, sedan till allsvenskan, och säsongen 19/20 kom till slut SHL-chansen i Linköping. Tre säsonger där, en i Färjestad – och nu alltså Frölunda. Till slut. Som 27-åring (fyller i sommar) vill Lindroth göra vad Borg gjorde i vintras – uppnå drömmen, bli en faktor i sitt hjärtas lag:

– Jag har haft det bra i Linköping och Färjestad, men någonstans har det alltid funnits hos mig att jag ville komma hem till Frölunda. Först nu som jag känner mig redo.

Tiden i SHL har gjort Max Lindroth, tidigare en rätt offensivglad kille som spelade en del forward ända upp till U16, till en defensivt trygg pjäs. Det vill han ta med sig till Frölunda – men också addera detta:

– Jag vill hitta tillbaka lite till offensive Max, våga följa med mer i anfallen.  Frölunda bygger sitt spel på att fem man anfaller och fem man försvarar. Jag tror det spelet passar mig. En magkänsla jag har.

I LHC fick Max Lindroth en tydlig roll, han berättade:

– Andra året, jag och Jonas Holös kallades in, vi skulle bli ett shutdown-par.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Shutdown, alltså ett renodlat defensivt backpar som ofta matchas mot motståndarnas bästa spelare.

– I Färjestad blev det också mycket fokus på defensiven, box play, stänga ner motståndarna, berättade Lindroth som poängterade att det inte var så att han inte fick följa med i offensiven, absolut inte, men:

– Inte så att jag startade så många byten i offensiv zon.

Max Lindroth är som Erik Borg – en göteborgare som kommer hem.

Max Lindroth är som Linus Öberg – spelare som kommer till Göteborg för att försöka ”ta nästa steg.”

Ni känner igen Frölundas sätt att värva, va?

Max Lindroth skickade fina ord till LHC och Färjestad, berättade hur mycket han lärt sig av att spela mot ligans toppspelare, och sa:

– Jag kommer till Frölunda som en mer komplett spelare, det är jag tacksam för. Jag har blivit stabil, vuxit in i defensiven. Ändå finns det offensivt självförtroende jag vill plocka fram, då tror jag Frölunda är rätt ställe. I grund och botten är jag nog värvad för den jag är, vad jag gjort (i LHC och Färjestad), men alla vill väl någonstans, fortsätta utvecklas. Jag fyller 27 (augusti) men ser mig som ung och utvecklingsbar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

För de av er som inte sett Max Lindroth spela, så här lyder hans egen beskrivning:

– Jag ser mig som en skridskoskicklig back, lever mycket på min skridskoåkning, bra förstapass.

Sportchefen Fredrik Sjöströms uttalande säger nog en del om vad Lindroth primärt ska pyssla med:

– Vi har haft koll på Max länge, han har ju till och med varit hos oss. Han är en tvåvägsback som kommer att förstärka vår defensiv.

Max Lindroth tränade en vecka med Frölunda 2018, den gången var det mest se och lära. Det tog fem år – sedan blev det mer. Han kommer ha nummer 55 på tröjan.

***

Frölundas backsida 23/24:
Christian Folin
Henrik Tömmernes
* från Genève-Servette
Filip Hasa
Tom Nilsson
Pontus Johansson
Max Lindroth
* från Färjestad
Isac Heens
* från Mora, ej officiellt

Andreas Borgman (utnyttjar NLA-klausul, drar till Fribourg-Gottéron), Filip Johansson (spelat på lån från Vancouver), Petteri Lindbohm och Anders Grönlund lämnar. Lindbohm är visserligen på ett slags ”reservlista” men lär inte vänta på Frölunda som hoppas på William Lagesson, har kanske kvar tankar om att Otto Leskinen möjligen ska/vill återgå i tjänst. Besked om Lagesson (Carolinas organisation) kan dröja, han vill säkert känna av den nordamerikanska marknaden.

Pontus Johansson är enligt sportchefen Fredrik Sjöström inte på väg bort. Stämmer det återstår bara en plats.

***

Lite kul när vi snackade om Frölundaförebilder som ung:

Niklas Andersson och Tomi Kallio, sa Max Lindroth.

Ingen back? Nä, men så var ju Lindroth också en hel del forward under de tidiga åren.

ANNONS

***

Max Lindroth och hans flickvän hade en lägenhet i Göteborg sedan tidigare, nu pågår jobbet med att sålla och sälja vad gäller möbler och annat. Resande fot i många, många år. Men nu är paret hemma, till sist.

***

För den ovane läsaren:

Erik Borg är också 96:a från Göteborg(Bäcken), tog inte plats i Frölunda som ung, var nere i ettan och allsvenskan i många år innan han i februari fick chansen i favoritklubben – och tog den.

 

► Max Lindroth är hemma. Ett samtal med göteborgaren ger verkligen den känslan. 
► Nu, vid 26 års ålder, känner han sig redo för att spela med Frölunda. En Erik Borg – fast back.

Max Lindroth – nu är det officiellt med övergången till Frölunda. Foto: AFTONBLADET TV (skärmdump)

Fostrad i Partille HK. Frölundafan och trogen Scandinaviumbesökare sedan barnsben.
Max Lindroth bubblade av lycka när han sa om att nu tillhöra sin favoritklubb:
– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

–––––
April ut gäller dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om det är hockey på TV eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

ÄVEN DEN HÄR övergången (i går: Linus Öberg) var känd sedan tidigare. Max Lindroth kommer, som han själv sa flera gånger, ”hem” till Frölunda efter fyra år i SHL med Linköping (3) och Färjestad (1), har tecknat ett tvåårskontrakt.

Om han lät glad? Björnars vanor i skogen. Dolly P och sovsätt. Då fattar ni.

– Jag växte ju upp i Scandinavium, i princip mitt andra hem, hade säsongskort – det var inte många matcher man missade i barndomen. I början sprang jag väl mest runt … haha, men ju äldre jag blev desto mer stilla satt jag och kollade. Nu i slutspelet, när jag spelade för Färjestad och mötte Frölunda, då kom minnena tillbaka, berättade Max Lindroth och sa spontant om känslan att nu få bli en del av Göteborgsklubben:

– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Max Lindroths karriär

Max Lindroth är som Erik Borg fast back. Ingen stjärna med SHL-potential redan som junior, tvingades gå den långa vägen, från uppväxten i Partille gick resan (klicka upp den till höger) via Borås och Örebro som junior ner till division I, sedan till allsvenskan, och säsongen 19/20 kom till slut SHL-chansen i Linköping. Tre säsonger där, en i Färjestad – och nu alltså Frölunda. Till slut. Som 27-åring (fyller i sommar) vill Lindroth göra vad Borg gjorde i vintras – uppnå drömmen, bli en faktor i sitt hjärtas lag:

– Jag har haft det bra i Linköping och Färjestad, men någonstans har det alltid funnits hos mig att jag ville komma hem till Frölunda. Först nu som jag känner mig redo.

Tiden i SHL har gjort Max Lindroth, tidigare en rätt offensivglad kille som spelade en del forward ända upp till U16, till en defensivt trygg pjäs. Det vill han ta med sig till Frölunda – men också addera detta:

– Jag vill hitta tillbaka lite till offensive Max, våga följa med mer i anfallen.  Frölunda bygger sitt spel på att fem man anfaller och fem man försvarar. Jag tror det spelet passar mig. En magkänsla jag har.

I LHC fick Max Lindroth en tydlig roll, han berättade:

– Andra året, jag och Jonas Holös kallades in, vi skulle bli ett shutdown-par.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Shutdown, alltså ett renodlat defensivt backpar som ofta matchas mot motståndarnas bästa spelare.

– I Färjestad blev det också mycket fokus på defensiven, box play, stänga ner motståndarna, berättade Lindroth som poängterade att det inte var så att han inte fick följa med i offensiven, absolut inte, men:

– Inte så att jag startade så många byten i offensiv zon.

Max Lindroth är som Erik Borg – en göteborgare som kommer hem.

Max Lindroth är som Linus Öberg – spelare som kommer till Göteborg för att försöka ”ta nästa steg.”

Ni känner igen Frölundas sätt att värva, va?

Max Lindroth skickade fina ord till LHC och Färjestad, berättade hur mycket han lärt sig av att spela mot ligans toppspelare, och sa:

– Jag kommer till Frölunda som en mer komplett spelare, det är jag tacksam för. Jag har blivit stabil, vuxit in i defensiven. Ändå finns det offensivt självförtroende jag vill plocka fram, då tror jag Frölunda är rätt ställe. I grund och botten är jag nog värvad för den jag är, vad jag gjort (i LHC och Färjestad), men alla vill väl någonstans, fortsätta utvecklas. Jag fyller 27 (augusti) men ser mig som ung och utvecklingsbar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

För de av er som inte sett Max Lindroth spela, så här lyder hans egen beskrivning:

– Jag ser mig som en skridskoskicklig back, lever mycket på min skridskoåkning, bra förstapass.

Sportchefen Fredrik Sjöströms uttalande säger nog en del om vad Lindroth primärt ska pyssla med:

– Vi har haft koll på Max länge, han har ju till och med varit hos oss. Han är en tvåvägsback som kommer att förstärka vår defensiv.

Max Lindroth tränade en vecka med Frölunda 2018, den gången var det mest se och lära. Det tog fem år – sedan blev det mer. Han kommer ha nummer 55 på tröjan.

***

Frölundas backsida 23/24:
Christian Folin
Henrik Tömmernes
* från Genève-Servette
Filip Hasa
Tom Nilsson
Pontus Johansson
Max Lindroth
* från Färjestad
Isac Heens
* från Mora, ej officiellt

Andreas Borgman (utnyttjar NLA-klausul, drar till Fribourg-Gottéron), Filip Johansson (spelat på lån från Vancouver), Petteri Lindbohm och Anders Grönlund lämnar. Lindbohm är visserligen på ett slags ”reservlista” men lär inte vänta på Frölunda som hoppas på William Lagesson, har kanske kvar tankar om att Otto Leskinen möjligen ska/vill återgå i tjänst. Besked om Lagesson (Carolinas organisation) kan dröja, han vill säkert känna av den nordamerikanska marknaden.

Pontus Johansson är enligt sportchefen Fredrik Sjöström inte på väg bort. Stämmer det återstår bara en plats.

***

Lite kul när vi snackade om Frölundaförebilder som ung:

Niklas Andersson och Tomi Kallio, sa Max Lindroth.

Ingen back? Nä, men så var ju Lindroth också en hel del forward under de tidiga åren.

ANNONS

***

Max Lindroth och hans flickvän hade en lägenhet i Göteborg sedan tidigare, nu pågår jobbet med att sålla och sälja vad gäller möbler och annat. Resande fot i många, många år. Men nu är paret hemma, till sist.

***

För den ovane läsaren:

Erik Borg är också 96:a från Göteborg(Bäcken), tog inte plats i Frölunda som ung, var nere i ettan och allsvenskan i många år innan han i februari fick chansen i favoritklubben – och tog den.

 

► Max Lindroth är hemma. Ett samtal med göteborgaren ger verkligen den känslan. 
► Nu, vid 26 års ålder, känner han sig redo för att spela med Frölunda. En Erik Borg – fast back.

Max Lindroth – nu är det officiellt med övergången till Frölunda. Foto: AFTONBLADET TV (skärmdump)

Fostrad i Partille HK. Frölundafan och trogen Scandinaviumbesökare sedan barnsben.
Max Lindroth bubblade av lycka när han sa om att nu tillhöra sin favoritklubb:
– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

–––––
April ut gäller dealen som Glenn Ullevi erbjuder er prenumeranter:
Tio procents rabatt på notan.
Varje gång, oavsett om det är hockey på TV eller inte.
Koden: KALLIOS KLUBBA
.
–––––

ÄVEN DEN HÄR övergången (i går: Linus Öberg) var känd sedan tidigare. Max Lindroth kommer, som han själv sa flera gånger, ”hem” till Frölunda efter fyra år i SHL med Linköping (3) och Färjestad (1), har tecknat ett tvåårskontrakt.

Om han lät glad? Björnars vanor i skogen. Dolly P och sovsätt. Då fattar ni.

– Jag växte ju upp i Scandinavium, i princip mitt andra hem, hade säsongskort – det var inte många matcher man missade i barndomen. I början sprang jag väl mest runt … haha, men ju äldre jag blev desto mer stilla satt jag och kollade. Nu i slutspelet, när jag spelade för Färjestad och mötte Frölunda, då kom minnena tillbaka, berättade Max Lindroth och sa spontant om känslan att nu få bli en del av Göteborgsklubben:

– Extremt kul, min dröm sedan jag var liten.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Max Lindroths karriär

Max Lindroth är som Erik Borg fast back. Ingen stjärna med SHL-potential redan som junior, tvingades gå den långa vägen, från uppväxten i Partille gick resan (klicka upp den till höger) via Borås och Örebro som junior ner till division I, sedan till allsvenskan, och säsongen 19/20 kom till slut SHL-chansen i Linköping. Tre säsonger där, en i Färjestad – och nu alltså Frölunda. Till slut. Som 27-åring (fyller i sommar) vill Lindroth göra vad Borg gjorde i vintras – uppnå drömmen, bli en faktor i sitt hjärtas lag:

– Jag har haft det bra i Linköping och Färjestad, men någonstans har det alltid funnits hos mig att jag ville komma hem till Frölunda. Först nu som jag känner mig redo.

Tiden i SHL har gjort Max Lindroth, tidigare en rätt offensivglad kille som spelade en del forward ända upp till U16, till en defensivt trygg pjäs. Det vill han ta med sig till Frölunda – men också addera detta:

– Jag vill hitta tillbaka lite till offensive Max, våga följa med mer i anfallen.  Frölunda bygger sitt spel på att fem man anfaller och fem man försvarar. Jag tror det spelet passar mig. En magkänsla jag har.

I LHC fick Max Lindroth en tydlig roll, han berättade:

– Andra året, jag och Jonas Holös kallades in, vi skulle bli ett shutdown-par.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Shutdown, alltså ett renodlat defensivt backpar som ofta matchas mot motståndarnas bästa spelare.

– I Färjestad blev det också mycket fokus på defensiven, box play, stänga ner motståndarna, berättade Lindroth som poängterade att det inte var så att han inte fick följa med i offensiven, absolut inte, men:

– Inte så att jag startade så många byten i offensiv zon.

Max Lindroth är som Erik Borg – en göteborgare som kommer hem.

Max Lindroth är som Linus Öberg – spelare som kommer till Göteborg för att försöka ”ta nästa steg.”

Ni känner igen Frölundas sätt att värva, va?

Max Lindroth skickade fina ord till LHC och Färjestad, berättade hur mycket han lärt sig av att spela mot ligans toppspelare, och sa:

– Jag kommer till Frölunda som en mer komplett spelare, det är jag tacksam för. Jag har blivit stabil, vuxit in i defensiven. Ändå finns det offensivt självförtroende jag vill plocka fram, då tror jag Frölunda är rätt ställe. I grund och botten är jag nog värvad för den jag är, vad jag gjort (i LHC och Färjestad), men alla vill väl någonstans, fortsätta utvecklas. Jag fyller 27 (augusti) men ser mig som ung och utvecklingsbar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

För de av er som inte sett Max Lindroth spela, så här lyder hans egen beskrivning:

– Jag ser mig som en skridskoskicklig back, lever mycket på min skridskoåkning, bra förstapass.

Sportchefen Fredrik Sjöströms uttalande säger nog en del om vad Lindroth primärt ska pyssla med:

– Vi har haft koll på Max länge, han har ju till och med varit hos oss. Han är en tvåvägsback som kommer att förstärka vår defensiv.

Max Lindroth tränade en vecka med Frölunda 2018, den gången var det mest se och lära. Det tog fem år – sedan blev det mer. Han kommer ha nummer 55 på tröjan.

***

Frölundas backsida 23/24:
Christian Folin
Henrik Tömmernes
* från Genève-Servette
Filip Hasa
Tom Nilsson
Pontus Johansson
Max Lindroth
* från Färjestad
Isac Heens
* från Mora, ej officiellt

Andreas Borgman (utnyttjar NLA-klausul, drar till Fribourg-Gottéron), Filip Johansson (spelat på lån från Vancouver), Petteri Lindbohm och Anders Grönlund lämnar. Lindbohm är visserligen på ett slags ”reservlista” men lär inte vänta på Frölunda som hoppas på William Lagesson, har kanske kvar tankar om att Otto Leskinen möjligen ska/vill återgå i tjänst. Besked om Lagesson (Carolinas organisation) kan dröja, han vill säkert känna av den nordamerikanska marknaden.

Pontus Johansson är enligt sportchefen Fredrik Sjöström inte på väg bort. Stämmer det återstår bara en plats.

***

Lite kul när vi snackade om Frölundaförebilder som ung:

Niklas Andersson och Tomi Kallio, sa Max Lindroth.

Ingen back? Nä, men så var ju Lindroth också en hel del forward under de tidiga åren.

ANNONS

***

Max Lindroth och hans flickvän hade en lägenhet i Göteborg sedan tidigare, nu pågår jobbet med att sålla och sälja vad gäller möbler och annat. Resande fot i många, många år. Men nu är paret hemma, till sist.

***

För den ovane läsaren:

Erik Borg är också 96:a från Göteborg(Bäcken), tog inte plats i Frölunda som ung, var nere i ettan och allsvenskan i många år innan han i februari fick chansen i favoritklubben – och tog den.

 

30 Kommentarer

 1. Kul att få hem en stabil back. Hoppas bara rollen är tydlig. Så inte det blir som med Lindbohm att han vill utveckla sin offensiv på bekostnad av defensiven och att Roger tvingas ta ett liknande snack. Men jag ska inte måla fan på väggen i april

  • Tror inte de gör samma misstag. Och det blev ju jäkligt bra med Lindbohm till slut. 🙂

 2. Max Lindroth istället för Grönlund verkar bra.
  Isac Heens läste jag har skivat på för MoDo. Stämmer det?

  • Det har jag nissat i så fall, att den övergången spruckit. Men så kan det vara ibland. Men … tror inte det. Ska kolla. Men just nu lite upptagen. Återkommer.

   • Lite konstigt med Isac Heens. I februari skrev han på ett nytt kontrakt med Mora för säsongen 23-24. Men förra veckan gick Mora ut med att han lämnar klubben. Men jag hittar inga uppgifter någonstans på att han skulle gå till Modo i alla fall. Tror nog han presenteras någon dag denna veckan för Frölunda.

 3. Har varit lite orolig för den defensiva sidan av backbesättningen när vi släppte Lindbohm och Grönlund, men om Lindroth är en så stabil pjäs som det beskrivs här har vi det nog de 3 vi behöver på den sidan (Folin, Tom, Lindroth).

  Då kan vi fylla den sista platsen med det bästa vi får oavsett inriktning.

  • Nja, Petteri Lindbohm är på en helt annan nivå som defensiv back.
   Jag tror Lindroth får svårt gå in på sex backar men skador kommer ju tyvärr ske.

   • Han snittade 16:19 minuter under grundserien i Färjestad och hade tredje bäst +- på 10+. Tror absolut att han kommer går som sjätte back.

 4. Den här värvningen gillar jag.
  Göteborgare, ödmjuk i att kunna ta plats i tredje backpar, bra ålder och beprövad.
  Fint.

 5. Precis som med Borg och Öberg är detta en bra värvning på pappret. Gillar tänket med dessa killar där framförallt Borg och Lindroth har en tydlig lokal förankring.

 6. Tycker värvningen är helt rätt med Max L. Hjärta och hjärna och i rätt ålder.
  Men hoppas ingen förväntar sig en stjärnback,
  För det är han verkligen inte. Rejäl back som är perfekt för 3-4e line under många år framöver.

  Själv ”lever jag” ganska nära FBK och pratar dagligen med FBKare och ser många matcher. Inte många i och kring Karlstad som ser det som att VF stulit deras spelare. Få som ens bryr sig att Max går till VF.

  Därmed inte sagt att det är fel att värva honom. Vill bara balansera förväntningarna och känslan av att fbkare ser detta som ett nederlag.
  Vilket inte stämmer.

  Nu väntar jag på att Lasch lämnar och att man fyller på med 1-2 riktiga toppforwards.
  Om inte Lasch accepterar att spela begränsat och då som extraforward. Vilket jag inte tror han gör. Rätt grinig kille det där, utanför isen. Och på isen 😉

  • Precis så är det.
   Men en helt okey back ni får.
   Som tyvärr stoppades lite av en skada han ådrog sig efter en bra start.
   Spela han på rätt sida bara för annars blir det problem

 7. Cmore flyttas in under tv4 förra året. Nu ska cmore som platform också flyttas till tv4 play. Eller ska det skapas något nytt hos Telia?

 8. Storleksbrist på backsidan i nuläget med Folin som ensam rejäl mer storväxt pjäs…. Gillar jag inte alls med tanke på att R.R tidigare inte direkt prioriterat större, defensivt starka backar…..

  • Vet inte hur nära J20 spelarna Stefan Milosevic 190cm 100kg eller Kristian Kostadinski 196cm 97kg är A-laget nästa säsong. Men där är i alla fall 2 backar med rätt storlek.

   • Milosevic spelar med Bik Karlskoga de kommande två säsongerna. Kostadinski är en stor (i alla avseenden) talang, just nu sent inkallad till U18-VM, behöver växa i sin stora kropp, kan säkert göra några träningar med A-laget kommande säsong.
    Plus: detta med ”storlek” är rätt mycket överskattat j dagens snabba hockey. Rörlighet, smidighetm, skridskoskicklighet långt viktigare. Tom Nilsson utmärkt fysisk spelare, minst lika bra som Folin, trots något mindre. För att ta ett exempel.

    • Kul ändå att han blir inkallad till landslaget. Ja. Det där med storlek är ju kanske svårt att hantera. Elmer är ju en rejäl kille, men hade väl lite svårt att hantera sin storlek i början. Tror man stirrar sig lite blind på det där med stora backar, för det var så det var förr. Framför allt i NHL. En back skulle liksom vara stor och stygg.

    • Frölunda behöver inte stora spelare. Deras spel skulle må så mycket bättre med puckskickliga spelskickla. Om man tror att man ska kunna åka sönder motståndarna är inte Folin backen behövs.

     • Det finns en gräns för hur små vänta spelare man kan ha, särskilt i försvaret.
      De behöver inte vara jättar, men tyngd och räckvidd är ofta en fördel.
      Likaså framför motståndarnas mål. Tycker SAIK vägde lite lätt ibland mot Växjö, som i sin tur har en bra balans.
      Bäst är såklart en stor, stark, snabb och teknisk lirare! 😉

     • SantEn mix är alltid bäst. Växjö ser ut att bli tyngre kommande år. 4 av 5 spelare som ryktas in nu väger över 90 kg. Kan bli ett helt annat Växjö kommande år. Inte alls samma speed.

     • Haha. Som om Växjö hade speed i den nyligen avslutade säsongen. De spelar i slow motion för sjutton.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt