Måndag morgon 211011 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

Måndag morgon 211011 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

Måndag morgon 211011 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

Måndag morgon 211011 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

► God morgon på er. Eller förmiddag. God vad det än är när ni läser …
► Morning Mailbag.
► Mina fem bästa i Frölunda.
► Måndagstraditionen, ni vet.ÄNNU EN TREMATCHERSVECKA väntar Frölunda, programmet detta:

Tisdag: HIFK (h), CHL-retur, Frölunda har 3–2 att gå på.
Torsdag: Rögle (h), SHL.
Lördag: Linköping (b), SHL.

Förra veckans ”trea” var framgångsrik, vändning i Helsingfors, förlängningsdramat mot Färjestad och så den starka segern på Hovet mot ett desperat Djurgården.

ANNONS

Efter den matchen skrev jag detta, läs gärna om ni inte gjort, handlar om uppåtgående formkurvor i Frölunda.

Insatserna mot HIFK, Färjestad och Djurgården ligger till grund för veckans ”fem bästa”-lista. Jag satt vanvettigt länge för att hitta nummer 5, för övrigt, men så kom jag ju på vem som alltid bör vara med …

1. Matt Tomkins
Bra mot HIFK, mycket bra mot Djurgården, starkt inhopp mot Färjestad. Kanadensaren är min nummer 1.

2. Ryan Lasch
Match efter match är han arkitekt i Frölundas power play-spel, match efter match tar han initiativ i fem mot fem, tvingar motståndarna att hela tiden vara på sin vakt.

3. Jens Olsson
Prästbetyget är lika ointressant som i Joel Lundqvists fall, jag minns långpasset till Patrik Carlsson i Helsingfors, målet och den fina insatsen mot Färjestad (+3), den stabila matchen mot Djurgården.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

4. Christian Folin
Två mycket starka matcher och en helt okej, det är väldigt svårt att inte se Folins värde, väldigt svårt att få honom från listan.

5. Max Friberg
Jag tappade bort honom förra måndagen, nu slank han in. Enormt hög lägstanivå. Bidrar starkt till Frölundas återfunna ”långa anfall”-identitet.

Någon undrar: ”Men Elmer Söderblom då? Och Nicklas Lasu?” Listan gäller tre matcher, sammantaget över tre matcher.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Jag svarar på så mycket jag kan fram till 11.00, sedan ska Frölunda ha presskonferens om sin ”tjejsatsning”, därefter är det träning.

Men ni vet att jag återkommer med svar, så fort jag hinner. Just i dag är det alltså bara lite extra att göra.

Kim Martin? En läsare trodde på det, och det känns väl inte helt otänkbart med Kim i ledarroll, brorsan Kristoffer kanske berättat hur bra det är i Göteborg. Men jag har inte en aning, har inte jagat info, det får stora GP göra, så ser vi snart hur det blir.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Inget besked om Lucas Raymond inleder säsongen i NHL med Detroit eller i AHL med Grand Rapids, inte när jag tidsinställde den här texten och gick och la mig i alla fall. Men – Raymond är faktiskt i med i den här lilla ”promo”-videon. Borde inte det betyda att …? Nå, snart (senast 23.00 i kväll) vet vi.  Samma vad gäller Jacob Peterson (Dallas).

***

Det här noterade jag i går kväll. AHL om ingen annan NHL-klubb hugger.

Svängig försäsong för Erik Gustafsson som provtränat med NY Islanders – nu ser han ut att återvända till Chicago.

***

Det här är fortfarande njutbart hockeygodis.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

***

Alright, då kör vi, Morning Mailbag – välkomna.

► God morgon på er. Eller förmiddag. God vad det än är när ni läser …
► Morning Mailbag.
► Mina fem bästa i Frölunda.
► Måndagstraditionen, ni vet.ÄNNU EN TREMATCHERSVECKA väntar Frölunda, programmet detta:

Tisdag: HIFK (h), CHL-retur, Frölunda har 3–2 att gå på.
Torsdag: Rögle (h), SHL.
Lördag: Linköping (b), SHL.

Förra veckans ”trea” var framgångsrik, vändning i Helsingfors, förlängningsdramat mot Färjestad och så den starka segern på Hovet mot ett desperat Djurgården.

ANNONS

Efter den matchen skrev jag detta, läs gärna om ni inte gjort, handlar om uppåtgående formkurvor i Frölunda.

Insatserna mot HIFK, Färjestad och Djurgården ligger till grund för veckans ”fem bästa”-lista. Jag satt vanvettigt länge för att hitta nummer 5, för övrigt, men så kom jag ju på vem som alltid bör vara med …

1. Matt Tomkins
Bra mot HIFK, mycket bra mot Djurgården, starkt inhopp mot Färjestad. Kanadensaren är min nummer 1.

2. Ryan Lasch
Match efter match är han arkitekt i Frölundas power play-spel, match efter match tar han initiativ i fem mot fem, tvingar motståndarna att hela tiden vara på sin vakt.

3. Jens Olsson
Prästbetyget är lika ointressant som i Joel Lundqvists fall, jag minns långpasset till Patrik Carlsson i Helsingfors, målet och den fina insatsen mot Färjestad (+3), den stabila matchen mot Djurgården.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

4. Christian Folin
Två mycket starka matcher och en helt okej, det är väldigt svårt att inte se Folins värde, väldigt svårt att få honom från listan.

5. Max Friberg
Jag tappade bort honom förra måndagen, nu slank han in. Enormt hög lägstanivå. Bidrar starkt till Frölundas återfunna ”långa anfall”-identitet.

Någon undrar: ”Men Elmer Söderblom då? Och Nicklas Lasu?” Listan gäller tre matcher, sammantaget över tre matcher.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Jag svarar på så mycket jag kan fram till 11.00, sedan ska Frölunda ha presskonferens om sin ”tjejsatsning”, därefter är det träning.

Men ni vet att jag återkommer med svar, så fort jag hinner. Just i dag är det alltså bara lite extra att göra.

Kim Martin? En läsare trodde på det, och det känns väl inte helt otänkbart med Kim i ledarroll, brorsan Kristoffer kanske berättat hur bra det är i Göteborg. Men jag har inte en aning, har inte jagat info, det får stora GP göra, så ser vi snart hur det blir.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Inget besked om Lucas Raymond inleder säsongen i NHL med Detroit eller i AHL med Grand Rapids, inte när jag tidsinställde den här texten och gick och la mig i alla fall. Men – Raymond är faktiskt i med i den här lilla ”promo”-videon. Borde inte det betyda att …? Nå, snart (senast 23.00 i kväll) vet vi.  Samma vad gäller Jacob Peterson (Dallas).

***

Det här noterade jag i går kväll. AHL om ingen annan NHL-klubb hugger.

Svängig försäsong för Erik Gustafsson som provtränat med NY Islanders – nu ser han ut att återvända till Chicago.

***

Det här är fortfarande njutbart hockeygodis.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

***

Alright, då kör vi, Morning Mailbag – välkomna.

► God morgon på er. Eller förmiddag. God vad det än är när ni läser …
► Morning Mailbag.
► Mina fem bästa i Frölunda.
► Måndagstraditionen, ni vet.ÄNNU EN TREMATCHERSVECKA väntar Frölunda, programmet detta:

Tisdag: HIFK (h), CHL-retur, Frölunda har 3–2 att gå på.
Torsdag: Rögle (h), SHL.
Lördag: Linköping (b), SHL.

Förra veckans ”trea” var framgångsrik, vändning i Helsingfors, förlängningsdramat mot Färjestad och så den starka segern på Hovet mot ett desperat Djurgården.

ANNONS

Efter den matchen skrev jag detta, läs gärna om ni inte gjort, handlar om uppåtgående formkurvor i Frölunda.

Insatserna mot HIFK, Färjestad och Djurgården ligger till grund för veckans ”fem bästa”-lista. Jag satt vanvettigt länge för att hitta nummer 5, för övrigt, men så kom jag ju på vem som alltid bör vara med …

1. Matt Tomkins
Bra mot HIFK, mycket bra mot Djurgården, starkt inhopp mot Färjestad. Kanadensaren är min nummer 1.

2. Ryan Lasch
Match efter match är han arkitekt i Frölundas power play-spel, match efter match tar han initiativ i fem mot fem, tvingar motståndarna att hela tiden vara på sin vakt.

3. Jens Olsson
Prästbetyget är lika ointressant som i Joel Lundqvists fall, jag minns långpasset till Patrik Carlsson i Helsingfors, målet och den fina insatsen mot Färjestad (+3), den stabila matchen mot Djurgården.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

4. Christian Folin
Två mycket starka matcher och en helt okej, det är väldigt svårt att inte se Folins värde, väldigt svårt att få honom från listan.

5. Max Friberg
Jag tappade bort honom förra måndagen, nu slank han in. Enormt hög lägstanivå. Bidrar starkt till Frölundas återfunna ”långa anfall”-identitet.

Någon undrar: ”Men Elmer Söderblom då? Och Nicklas Lasu?” Listan gäller tre matcher, sammantaget över tre matcher.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Jag svarar på så mycket jag kan fram till 11.00, sedan ska Frölunda ha presskonferens om sin ”tjejsatsning”, därefter är det träning.

Men ni vet att jag återkommer med svar, så fort jag hinner. Just i dag är det alltså bara lite extra att göra.

Kim Martin? En läsare trodde på det, och det känns väl inte helt otänkbart med Kim i ledarroll, brorsan Kristoffer kanske berättat hur bra det är i Göteborg. Men jag har inte en aning, har inte jagat info, det får stora GP göra, så ser vi snart hur det blir.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Inget besked om Lucas Raymond inleder säsongen i NHL med Detroit eller i AHL med Grand Rapids, inte när jag tidsinställde den här texten och gick och la mig i alla fall. Men – Raymond är faktiskt i med i den här lilla ”promo”-videon. Borde inte det betyda att …? Nå, snart (senast 23.00 i kväll) vet vi.  Samma vad gäller Jacob Peterson (Dallas).

***

Det här noterade jag i går kväll. AHL om ingen annan NHL-klubb hugger.

Svängig försäsong för Erik Gustafsson som provtränat med NY Islanders – nu ser han ut att återvända till Chicago.

***

Det här är fortfarande njutbart hockeygodis.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

***

Alright, då kör vi, Morning Mailbag – välkomna.

► God morgon på er. Eller förmiddag. God vad det än är när ni läser …
► Morning Mailbag.
► Mina fem bästa i Frölunda.
► Måndagstraditionen, ni vet.ÄNNU EN TREMATCHERSVECKA väntar Frölunda, programmet detta:

Tisdag: HIFK (h), CHL-retur, Frölunda har 3–2 att gå på.
Torsdag: Rögle (h), SHL.
Lördag: Linköping (b), SHL.

Förra veckans ”trea” var framgångsrik, vändning i Helsingfors, förlängningsdramat mot Färjestad och så den starka segern på Hovet mot ett desperat Djurgården.

ANNONS

Efter den matchen skrev jag detta, läs gärna om ni inte gjort, handlar om uppåtgående formkurvor i Frölunda.

Insatserna mot HIFK, Färjestad och Djurgården ligger till grund för veckans ”fem bästa”-lista. Jag satt vanvettigt länge för att hitta nummer 5, för övrigt, men så kom jag ju på vem som alltid bör vara med …

1. Matt Tomkins
Bra mot HIFK, mycket bra mot Djurgården, starkt inhopp mot Färjestad. Kanadensaren är min nummer 1.

2. Ryan Lasch
Match efter match är han arkitekt i Frölundas power play-spel, match efter match tar han initiativ i fem mot fem, tvingar motståndarna att hela tiden vara på sin vakt.

3. Jens Olsson
Prästbetyget är lika ointressant som i Joel Lundqvists fall, jag minns långpasset till Patrik Carlsson i Helsingfors, målet och den fina insatsen mot Färjestad (+3), den stabila matchen mot Djurgården.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

4. Christian Folin
Två mycket starka matcher och en helt okej, det är väldigt svårt att inte se Folins värde, väldigt svårt att få honom från listan.

5. Max Friberg
Jag tappade bort honom förra måndagen, nu slank han in. Enormt hög lägstanivå. Bidrar starkt till Frölundas återfunna ”långa anfall”-identitet.

Någon undrar: ”Men Elmer Söderblom då? Och Nicklas Lasu?” Listan gäller tre matcher, sammantaget över tre matcher.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Jag svarar på så mycket jag kan fram till 11.00, sedan ska Frölunda ha presskonferens om sin ”tjejsatsning”, därefter är det träning.

Men ni vet att jag återkommer med svar, så fort jag hinner. Just i dag är det alltså bara lite extra att göra.

Kim Martin? En läsare trodde på det, och det känns väl inte helt otänkbart med Kim i ledarroll, brorsan Kristoffer kanske berättat hur bra det är i Göteborg. Men jag har inte en aning, har inte jagat info, det får stora GP göra, så ser vi snart hur det blir.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Inget besked om Lucas Raymond inleder säsongen i NHL med Detroit eller i AHL med Grand Rapids, inte när jag tidsinställde den här texten och gick och la mig i alla fall. Men – Raymond är faktiskt i med i den här lilla ”promo”-videon. Borde inte det betyda att …? Nå, snart (senast 23.00 i kväll) vet vi.  Samma vad gäller Jacob Peterson (Dallas).

***

Det här noterade jag i går kväll. AHL om ingen annan NHL-klubb hugger.

Svängig försäsong för Erik Gustafsson som provtränat med NY Islanders – nu ser han ut att återvända till Chicago.

***

Det här är fortfarande njutbart hockeygodis.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frölunda HC (@frolunda_hc)

***

Alright, då kör vi, Morning Mailbag – välkomna.

54 Kommentarer

 1. Jag skulle uppskatta om du kunde respektera dina läsare lite bättre. innehåller inläggen kritiska inslag så får du något svart i ditt huvud. Du kan glömma av vad människor heter och kalla dem för något annat. Jag skulle aldrig drömma om att kalla dig för något annat än Henrik.

  • A) Det där stämmer på intet sätt, det tror jag alla läsare (minus några ytterst få) vet, mina läsare är fantastiska, de bästa kan kan önska sig. Vi har ofta olika åsikter här inne, när tonen är god kan vi debattera och diskutera utan minsta problem.
   B) Vem har jag kallat vid fel namn, och när? Om jag missat i hastigheten ber jag verkligen om ursäkt, det var i så fall slarvigt, namn är en hederssak att få rätt. Dock, jag är långt ifrån felfri, svarar jag många utesluter jag inte att min gamla skalle kan snurra till det. Om så har skett ber jag förbehållslöst om ursäkt.

   • Förresten – om du tänker på mitt svar till dig i går, då är du, vill jag hävda, överdrivet känslig. Du kritiserade något jag aldrig hade skrivit, du hittade på i ditt svar, då reagerade jag och undrade, skrev ändå vänligt, typ ”Vad är det du skriver, pôjk?” Jag gillar när läsare har avvikande uppfattningar, det blir bra debatter, men det är väldigt trevligt om man håller sig till fakta.
    Du får jättegärna tycka tabellen är viktig, om så är fallet.
    Jag resonerade om varför den inte är det förrän än några månader, däremot skrev jag om full förståelse för fans som tycker om att se på den.
    Trevlig måndag!

    • Du skrev att tabelläget är fullständigt ointressant. Har jag hittat på det? Det kan aldrig vara ointressant för det är förmodligen en fingervisning om att laget är på rätt väg.

     • Det skrev jag, men det var inte det du skrev i går, inte det jag reagerade på. Tabelläget på hösten ÄR i princip ointressant, det ÄR sekundärt. Grundserien är en förberedelse för allvaret, slutspelet. Handlar om att hitta en hygglig nivå tidigt, sedan hela tiden vara i utveckling, bli så bra som möjligt till dess att slutspelet börjar.
      Ju bättre du lyckas med det desto bättre kommer tabellplaceringen vara, som en bieffekt. Men det är ju av noll intresse huruvida två, tre lag fått en ännu bättre, ännu tidigare formtopp än vad ditt lag fått. Låt oss säga att Växjö låg fyra i oktober i fjol, att Frölunda ledde. Dessa placeringar sa ju inte något av värde alls. Inte ett dugg.
      Det är fullt fokus på egna prestationen som gäller, man vill ha förmågan att skapa den där goda kurvan. Den blir inte bättre eller sämre om två, tre andra lag fått kanonstarter eller inte.
      Hoppas jag kunde förklara bättre nu.
      Ha en go dag!

     • Tabellen är ointressant om man vill veta vem som tar guld. Att ligga etta eller åtta i oktober säger såklart inget om vem som tar guld i april. Tabellen är dock intressant för att se hur lag presterar på isen just nu. Alla lag vill såklart ligga så högt upp som möjligt vid varje givet tillfälle och man gör allt för att göra det. Tabellen ger en bra bild över hur lagen presterar. Och lag som presterar bra har större chans att ta guld än de som presterar sämre.

  • Bäste Håkan, om du har flera barn så vet du hur lätt det är att kalla ungarna vid fel namn. Sånt händer… Jag upplever dock inte att Henrik kallar oss inläggare vid fel namn. Inte ens i stridens hetta. Tycker att det finns god acceptans (med vissa undantag) för olika syn på samma saker, på denna sida. Om någon vid något tillfälle i farten blir kallad vid fel namn kan inte vara hela världen. Huvudsaken är ju att vi förstår vad vi begriper, som nån klok gubbe sa 🙂

 2. Häftigt att se ”ungdomarna” fullständigt respektlöst (i en positiv bemärkelse) ta för sig i de senaste matcherna. Det beror alldeles säkert på det ökade förtroendet. Speltid är viktigt såklart. Precis som du redan skrivit så var det många finfina prestationer i veckan. Lasus comeback gjorde mig nästan tårögd. Så bra… så välavvägd prestation i ett läge där han vill sååå mycket. På det sättet han satte 4:an. Där tystade han en och annan tvivlare. Visst, det är bara en match, men utan tvivel ska Lasu ha en plats, om nu någon tänker annat. Kvalité och hjärta, inga dåliga egenskaper. Henrik, vad tror du om jakten på en ersättare för Jacob? Behövs det? Hur tänker du där?

  • Ersätta Jacob – ja, på sikt är det viktigt. SHL och CHL, Niederbach försvinner på JVM, vi vet vad det kan göra med form och prestation för unga spelare, det kan komma skador, så att bara gå med 13 forwards, det ser jag inte hända.
   Jag ser dock inte heller att Sjöström och Rönnberg har bråttom.
   Håller med om Lasu, inte bara för målet var det där bland det bästa jag sett honom göra.

 3. Lagessson hade varit kanon i en backbesättning som känns lite svajig. Det är precis en sådan spelare jag skulle vilja se. En ganska fysisk back som inte alls är oäven framåt. Undrar hur Frölunda tänker gällande backarna? Ekbom bra, men skadebenägen, vad händer med Norlinder? Elliot känns klasser sämre ihop med Grönlund istället för Ekbom.

  • Varje SHL-klubb hade tagit emot Lagesson med öppna armar. Nu får han börja säsongen i AHL, säkert en besvikelse, säkert dock ingen total överraskning. Skulle bli oerhört förvånad om inte han kämpar på.
   Mm, backsituationen blir intressant att följa. Kan absolut hända något längre fram skulle det behövas.

    • Förstår. Här hänger mycket på läget med Norlinder, tror jag. Låt oss se. Men att ta in en nionde seniorback, jag vet inte … ser liksom inte Sjöström och Rönnberg komma fram till att någon av de åtta ska sparkas. Men vad vet jag …

 4. I min värld hade nog Edvinsson varit med på listan. Nio matcher in i säsongen, snart 20% av matcherna spelade tycker jag att han är i särklass bästa back i laget på att driva spelet bakifrån plan. Naturligtvis beror det till stor del på Folin som ger utmärkt stadga, men på det hela taget upplever jag ett genombrott som det kommer dröja länge tills vi får uppleva igen.

 5. Om nu Frölunda skulle vilja förstärka med en back så finns det några intressanta namn. Men jag tycker inte vi har så svag backsida som några skriver.

  Starkt att vinna alla matcher i veckan som var. Kul med mycket publik i Stockholm. Gällande målvaktsposten så undrar jag om tomkins känns som etta just nu. Jag vet, Frölunda bygger två målvakter till slutet av säsongen men just nu känns tomkins som nr 1.

  • Tomkins har börjat säsongen bäst, ingen säger nog emot där. Men japp, här ska byggas två, tro inget annat än att Rubin kommer få sina matcher. Vad gäller backar, se tråd ovan (var jag lat nu?).

 6. Bara hoppas att Matt H i målet håller över hela säsongen och att Rubin tar rygg på honom. Efter att ha sett fbk och nu DIF senast så inser man vad Ryan betyder, avlastar hela laget i offensiven. Sen är det väldigt kul att våra ungdomar börjar växa in i shl kostymen på allvar, det behövs över tid att fler kedjor utgör ett hot.

  • Precis så. Även om Ryan inte öser in poäng i fem mot fem så betyder han massor, bygger offensiv, skapar oro, är hela tiden ett hot.

 7. Kul vecka och se lite anfallsglad ishockey från Frölunda igen. Viktigt att få igång fler spelare som gör mål så de vet att de kan göra mål. Tycker man ser på spelarna att de vågar spela ut mer nu när de vet att de kan avsluta. Så visst finns spetsen i det här laget med, även när Jacob Nilsson gick sönder. Vad anser du om Spacek så här långt?

  • Spacek är intressant. Bortsett från i två, tre matcher så har han inte stått ut, men han har ändå en grym poängsvit, bara i premiären som han inte levererade. Känslan är att Spacek vågar allt mer, blir starkare på pucken, modigare, och han borde därmed kunna spela en än större roll.
   Känslan. Sådana kan vara fel. Men lite så går mina tankar.

   • Jag tror inte man ska förvänta sig att Spacek är lika spektakulär som tex Lasch. För mig levererar Spacek mycket bra. Han är en positiv överraskning och kan han fortsätta på denna nivå är det en mycket bra värvning.

    • Det har du absolut rätt i, Per. Kan vara värt att poängtera, ingen är ju som Lasch. 🙂 Men tvivelsutan har Spacek sett mer hemmastadd ut i de senaste matcherna, starkare med pucken, modigare, mer delaktig. Så jag tror det går att förvänta sig ännu mer.

     • Du har höga krav på Spacek. Vad vill du se mer av honom? Jag är mer än nöjd med honom om han fortsätter göra en poäng i varje match.

      • Nja, inte höga ”krav”, men jag vet att han kan ännu mer, Spacek. Han är själv inne på det. Killen har varit bra men kan ännu mer. Jag ville mest poängtera det, handlar inte om att ”kräva” något.

 8. Inte en fråga till Henrik men kan någon vänlig själ peka ut vart man kan köpa borta biljetter för Frölunda matcher ? Är i Malmö den 23/10 och har ingen att se mtachen med, så varför inte se den med likasinnade Frölundaiter.
  Lessen att jag snor utrymme för denna frågan.
  PS. Henrik har lärt mig att leva med ditt nya sätt att reporeta matchena på dsv längt upp i ariklen 🙂

 9. Jag tycker backar är mer beroende av vem dom spelar med alltså backpar än vad en forward är. Det är viktigt att hitta kemi och och trygghet här. Det har blivit mycket bättre efter lite skador och camper mm. Men helt klart behövs en klassback om vi skall gå riktigt långt. Elliot är upp och ned men för ojämn då han är värvad som en av våra toppbackar, där är han inte.
  Ha en fin måndag.

  • Ja, just vad gäller Elliott, där kan man verkligen se vad rätt typ av partner kan betyda. Nej, ingen toppback än, det håller jag med om. Men det vore kul om stackars Ekbom kunde hålla sig hel så man fick följa de två ihop under en längre tid.
   Må gott du också!

 10. ”Fem bästa” är kanon, håller med om varje en.
  Jens Olsson är sensationell givet förväntningarna när han började. Hur ser du på nästa säsong för honom? Han har ju ett relativt energismart sätt att spela, likt Lasch, så jag ser ju båda dessa som profiler ända fram till 40 år.

  (Att Joel är det vid 40, trots hans riviga spelstil, är ju en anomali, men det är en annan sak.)

  Ser därför gärna en förlängning på olssons kontrakt. Vad säger du?

  • Oj, jättesvår fråga, svårt att tänka så långt fram i tiden, man vet inte vad Frölunda har på G övrigt, men … principiellt anser jag att man sla titta förhållandevis lite på ålder. Är Olsson själv sugen, är han motiverad, är kroppen fräsch, finns goda skäl att tro att han ska vara lika bra 22/23 – varför inte?
   Men frågan känns alldeles för tidig. Bara oktober, låt oss se hur han klarar den här vintern först.

 11. Glädjande att Rögle ÄNTLIGEN tar avstånd mot sina nazister! Trots att de skapar så ”bra stämning”. Inte en dag för tidigt.

 12. Håkan Schoultz….Varför måste du vara så PK och kommenterna artikeln om formkurvor och bara dra en slutsats att tabellen är oviktig enligt Leman? Läser du inte texten? Och för det andra, om tabellen ger en fingervisning, varför har då Frölunda vid den här tidpunkten varit med i toppen på tabellen dom två senaste säsongerna och sedan blivit ett bottenlag? Så mycket för den fingervisningen….Så att kolla formkurvor mm är betydligt mer intressant än tabellen.

  • Så om vi bara kollade på det som hände efter jul skulle vi fått kvala.
   Formkurva behöver inte säga så mycket. Även bottenlagen kan få till en fin serie med segrar. Men de kommer inte ta guld för det.

 13. Tänkte besöka GBG nu på torsdag och gå live. Satan vilka priser!!! 525kr på HELA långsidan, även de platserna längst ner, första raden av nedersta sektionen med plexit som skymmer.

  Förstår att det inte är fler biljetter sålda än vad det är.

  Aldrig i gatan att jag skulle betala 1100kr för mig och min son, aldrig under grundspelet!
  Jag vill INTE sitta bakom mål el liknande. Finns hur mycket biljetter som helst på långsidorna lediga. Men priset är ju hutlöst. 1100kr för en serielunk i oktober är fan inte ok någonstans.
  Vad är din åsikt kring detta HL?

  Personligen har jag så klart råd och pengarna är inte problemet. Men 525kr ÄR för dyrt, i oktober, då det är 320 hemmamatcher per månad i SHL. Förstår att det inte drar mer folk. Att tro det handlar om Covid el annat köper jag inte. Är för dyrt, helt enkelt. Tycker de flesta jag pratar med.

  • Visst är det dyrt. Men lik förbannat är det nästan slutsålt varje match på dessa platser … Antar att Frölunda har en produkt tillräckligt många vill betala för. Och är det då för dyrt?

    • Det är en annan men samtidigt viktig fråga. Tror dock att Frölunda vill maximera intäkterna för att få ett så bra lag som möjligt. Jobbar inte alla föreningar så?

   • Tror att många biljetter på långsidan köps av företag, vilket jag ofta själv gör. Så även på torsdag.

    525 kr för en vanlig plats på rad 5 mot en kurva, är absolut överdrivet dyrast i hela SHL! Får motsvarande plats för 200-250kr hos leksand, Brynäs mfl…

  • Daniel: Jag hade aldrig betalat 525 kr. Men det finns de som gör det. Och det finns många biljetter som inte kostar så mycket, inte bara just bakom mål, finns i snedkurvor, finns högt upp på långsidorna. Så länge Frölunda snittar runt 10 000 varje säsong är det svårt att säga att klubben gör fel i ett marknadsmässigt perspektiv.
   Men visst förstår jag att det är dyrt för många. Absolut.

 14. Av alla young guns…ser Niederbach mest intressant ut. Känns som om han skulle kunna bli hur bra som helst.

 15. Har lagt ut text om damsatsningen, sitter med en annan nu, lovar titta på kvarvarande frågor senare.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt