Måndag morgon 210823 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

Måndag morgon 210823 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

Måndag morgon 210823 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

Måndag morgon 210823 – ni ställer frågorna, jag försöker ge svaren

► Måndag igen, dags att öppna för era frågor och funderingar.
► Välkomna till ännu en Morning Mailbag.   

PÅ ONSDAG FLYGER Frölunda söderut för att inleda säsongens spel i Champions Hockey League, möte med tjeckiska Mlada Boleslav på torsdagen, med Rikard Grönborgs ZSC Lions två dagar senare.

SVT sänder linjärt på torsdag, start redan 16.50.

På lördagen verkar det vara Viaplay som gäller (bör komma bekräftelse under dagen).

ANNONS

Tredje laget i gruppen är Helsingfors IFK, om ni hade glömt. Jäkla tuff grupp, för övrigt. Allt annat än en parkpromenad att ta sig vidare som ett av två lag. Frölunda kommer få jobba hårt. Bra test för 21/22-upplagan, vill jag hävda. Vad tror ni?

Frölundas program i CHL:s gruppspel den här hösten.

Frölunda har spelat fyra träningsmatcher, varvat bra med mindre bra saker, precis som det brukar vara så här års, men det finns ett antal goda tendenser, det är i alla fall min känsla. Så här inledde jag krönikan efter Strömstad Hockey Classic:

Fyra matcher in på försäsongen är Frölunda en bra bit på väg mot något spännande.
Jag vet inte alls vart det bär – men jag ser fram emot att betrakta resan.
Gristräningen är över. Tävlingsmatcher nästa vecka. Äntligen lider sommaren mot sitt slut …

Om ni inte läst så föreslår jag att ni gör det här.

Frågor och funderingar? Jag ska göra mitt bästa för att svara så bra det går.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

***

I kväll har Frölunda årsmöte, förutsatt att medlemmarna tillåter media på plats (har aldrig varit med om motsatsen) så tänker jag vara på plats.

Intressant att om det blir någon diskussion om det nya klubbmärket som bör presenteras/avslöjas någon gång i höst vinter.

Jag skrev den här texten i fredags, förvånades dels av media, dels av en del upprörda supportrars reaktioner.

a) Frölunda ”byter” inte namn som jag såg skrivas både här och var, man har även förut hetat Frölunda HC som klubb betraktat, slutar nu bara att benämna sig ”Indians” hit och dit, till exempel ska webbadressen och mejladressen förändras.

b) Att Frölunda skulle ta bort ”Indians” och ha ett nytt klubbmärke klart till säsongen 22/23 har ju varit klart sedan länge, ändå blev eftersnacket – inte minst i diverse Facebookgrupper – den gamla vanliga, hur ”PK” Frölunda är som viker sig för ditt och datt. Jag fascinerades av att jag knappt fick någon kommentar/fråga om det texten handlade om, det nya med naket indianhuvud, mer fokus på HC, ej längre prata om ”Indians”, istället landade det i det gamla som jag trodde var färdigdiskuterat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Se där, så naiv jag var.

Nå, kanske är det medlemmar som vill diskutera den här frågan i kväll? Eller så är den släppt till styrelsen som ju är ”enväldig domare.”

Min åsikt i klubbmärkesfrågan är den jag fört fram tidigare, jag tycker det bör vara fokus på ”FRÖLUNDA”, det är så klubben är känd i Hockeysverige, gärna ett märke där det namnet står ut snarare än det kantiga FHC som saknar historia (vem i Sverige hejar på FHC?).

Frölunda HC. Med ett snyggt klubbmärke. Borde inte vara så svårt, kan jag tycka.

Till sist, eftersom det tycks tarva X antal upprepningar:

Inget nytt, fånigt tilläggsnamn på engelska är på gång. Tack och lov.

***

Om ni vill prata Henrik Lundqvist så påminner jag om att jag i lördags publicerade ett av kapitlen i boken ”Mannen bakom masken”, det som handlar om Henrik och Joels barndom.

Den som missade kan läsa här. 

Henrik Lundqvist i samband med fredagens presskonferens. Till höger boken från 2004. Foto: VIAPLAY (skärmdump), TOMMY HOLL (bokens omslag)

Henrik med familj åker snart över till New York där barnen går i skolan. Spännande att se om den svenske målvaktskungen ser en framtid inom hockeyn (NY Rangers?) eller om han har nog med alla projekt utanför isen.

I höst vet ni vad som händer, va?

***

Påminner om det jag nämnde i en annan text, att kommersiella chefen Åsa Nathell samt ”brand managern” Lisa Wadell har sagt upp sig och lämnar Frölunda.

Nathell ska ersättas, Wadells jobb hamnar nu på det med Efraim Larsson förstärkta mediehusets bord.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

SHL-premiär 11/9, jag börjar bli orolig vad gäller hur mycket publik som kommer få släppas in. Före detta ska det spelas CHL i Frölundaborg, här bör väl något slags besked komma inom kort.

Okej, då kör vi. Morning Mailbag. Välkomna.

***

Det här fastnade jag i under söndagen.

► Måndag igen, dags att öppna för era frågor och funderingar.
► Välkomna till ännu en Morning Mailbag.   

PÅ ONSDAG FLYGER Frölunda söderut för att inleda säsongens spel i Champions Hockey League, möte med tjeckiska Mlada Boleslav på torsdagen, med Rikard Grönborgs ZSC Lions två dagar senare.

SVT sänder linjärt på torsdag, start redan 16.50.

På lördagen verkar det vara Viaplay som gäller (bör komma bekräftelse under dagen).

ANNONS

Tredje laget i gruppen är Helsingfors IFK, om ni hade glömt. Jäkla tuff grupp, för övrigt. Allt annat än en parkpromenad att ta sig vidare som ett av två lag. Frölunda kommer få jobba hårt. Bra test för 21/22-upplagan, vill jag hävda. Vad tror ni?

Frölundas program i CHL:s gruppspel den här hösten.

Frölunda har spelat fyra träningsmatcher, varvat bra med mindre bra saker, precis som det brukar vara så här års, men det finns ett antal goda tendenser, det är i alla fall min känsla. Så här inledde jag krönikan efter Strömstad Hockey Classic:

Fyra matcher in på försäsongen är Frölunda en bra bit på väg mot något spännande.
Jag vet inte alls vart det bär – men jag ser fram emot att betrakta resan.
Gristräningen är över. Tävlingsmatcher nästa vecka. Äntligen lider sommaren mot sitt slut …

Om ni inte läst så föreslår jag att ni gör det här.

Frågor och funderingar? Jag ska göra mitt bästa för att svara så bra det går.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

***

I kväll har Frölunda årsmöte, förutsatt att medlemmarna tillåter media på plats (har aldrig varit med om motsatsen) så tänker jag vara på plats.

Intressant att om det blir någon diskussion om det nya klubbmärket som bör presenteras/avslöjas någon gång i höst vinter.

Jag skrev den här texten i fredags, förvånades dels av media, dels av en del upprörda supportrars reaktioner.

a) Frölunda ”byter” inte namn som jag såg skrivas både här och var, man har även förut hetat Frölunda HC som klubb betraktat, slutar nu bara att benämna sig ”Indians” hit och dit, till exempel ska webbadressen och mejladressen förändras.

b) Att Frölunda skulle ta bort ”Indians” och ha ett nytt klubbmärke klart till säsongen 22/23 har ju varit klart sedan länge, ändå blev eftersnacket – inte minst i diverse Facebookgrupper – den gamla vanliga, hur ”PK” Frölunda är som viker sig för ditt och datt. Jag fascinerades av att jag knappt fick någon kommentar/fråga om det texten handlade om, det nya med naket indianhuvud, mer fokus på HC, ej längre prata om ”Indians”, istället landade det i det gamla som jag trodde var färdigdiskuterat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Se där, så naiv jag var.

Nå, kanske är det medlemmar som vill diskutera den här frågan i kväll? Eller så är den släppt till styrelsen som ju är ”enväldig domare.”

Min åsikt i klubbmärkesfrågan är den jag fört fram tidigare, jag tycker det bör vara fokus på ”FRÖLUNDA”, det är så klubben är känd i Hockeysverige, gärna ett märke där det namnet står ut snarare än det kantiga FHC som saknar historia (vem i Sverige hejar på FHC?).

Frölunda HC. Med ett snyggt klubbmärke. Borde inte vara så svårt, kan jag tycka.

Till sist, eftersom det tycks tarva X antal upprepningar:

Inget nytt, fånigt tilläggsnamn på engelska är på gång. Tack och lov.

***

Om ni vill prata Henrik Lundqvist så påminner jag om att jag i lördags publicerade ett av kapitlen i boken ”Mannen bakom masken”, det som handlar om Henrik och Joels barndom.

Den som missade kan läsa här. 

Henrik Lundqvist i samband med fredagens presskonferens. Till höger boken från 2004. Foto: VIAPLAY (skärmdump), TOMMY HOLL (bokens omslag)

Henrik med familj åker snart över till New York där barnen går i skolan. Spännande att se om den svenske målvaktskungen ser en framtid inom hockeyn (NY Rangers?) eller om han har nog med alla projekt utanför isen.

I höst vet ni vad som händer, va?

***

Påminner om det jag nämnde i en annan text, att kommersiella chefen Åsa Nathell samt ”brand managern” Lisa Wadell har sagt upp sig och lämnar Frölunda.

Nathell ska ersättas, Wadells jobb hamnar nu på det med Efraim Larsson förstärkta mediehusets bord.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

SHL-premiär 11/9, jag börjar bli orolig vad gäller hur mycket publik som kommer få släppas in. Före detta ska det spelas CHL i Frölundaborg, här bör väl något slags besked komma inom kort.

Okej, då kör vi. Morning Mailbag. Välkomna.

***

Det här fastnade jag i under söndagen.

► Måndag igen, dags att öppna för era frågor och funderingar.
► Välkomna till ännu en Morning Mailbag.   

PÅ ONSDAG FLYGER Frölunda söderut för att inleda säsongens spel i Champions Hockey League, möte med tjeckiska Mlada Boleslav på torsdagen, med Rikard Grönborgs ZSC Lions två dagar senare.

SVT sänder linjärt på torsdag, start redan 16.50.

På lördagen verkar det vara Viaplay som gäller (bör komma bekräftelse under dagen).

ANNONS

Tredje laget i gruppen är Helsingfors IFK, om ni hade glömt. Jäkla tuff grupp, för övrigt. Allt annat än en parkpromenad att ta sig vidare som ett av två lag. Frölunda kommer få jobba hårt. Bra test för 21/22-upplagan, vill jag hävda. Vad tror ni?

Frölundas program i CHL:s gruppspel den här hösten.

Frölunda har spelat fyra träningsmatcher, varvat bra med mindre bra saker, precis som det brukar vara så här års, men det finns ett antal goda tendenser, det är i alla fall min känsla. Så här inledde jag krönikan efter Strömstad Hockey Classic:

Fyra matcher in på försäsongen är Frölunda en bra bit på väg mot något spännande.
Jag vet inte alls vart det bär – men jag ser fram emot att betrakta resan.
Gristräningen är över. Tävlingsmatcher nästa vecka. Äntligen lider sommaren mot sitt slut …

Om ni inte läst så föreslår jag att ni gör det här.

Frågor och funderingar? Jag ska göra mitt bästa för att svara så bra det går.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

***

I kväll har Frölunda årsmöte, förutsatt att medlemmarna tillåter media på plats (har aldrig varit med om motsatsen) så tänker jag vara på plats.

Intressant att om det blir någon diskussion om det nya klubbmärket som bör presenteras/avslöjas någon gång i höst vinter.

Jag skrev den här texten i fredags, förvånades dels av media, dels av en del upprörda supportrars reaktioner.

a) Frölunda ”byter” inte namn som jag såg skrivas både här och var, man har även förut hetat Frölunda HC som klubb betraktat, slutar nu bara att benämna sig ”Indians” hit och dit, till exempel ska webbadressen och mejladressen förändras.

b) Att Frölunda skulle ta bort ”Indians” och ha ett nytt klubbmärke klart till säsongen 22/23 har ju varit klart sedan länge, ändå blev eftersnacket – inte minst i diverse Facebookgrupper – den gamla vanliga, hur ”PK” Frölunda är som viker sig för ditt och datt. Jag fascinerades av att jag knappt fick någon kommentar/fråga om det texten handlade om, det nya med naket indianhuvud, mer fokus på HC, ej längre prata om ”Indians”, istället landade det i det gamla som jag trodde var färdigdiskuterat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Se där, så naiv jag var.

Nå, kanske är det medlemmar som vill diskutera den här frågan i kväll? Eller så är den släppt till styrelsen som ju är ”enväldig domare.”

Min åsikt i klubbmärkesfrågan är den jag fört fram tidigare, jag tycker det bör vara fokus på ”FRÖLUNDA”, det är så klubben är känd i Hockeysverige, gärna ett märke där det namnet står ut snarare än det kantiga FHC som saknar historia (vem i Sverige hejar på FHC?).

Frölunda HC. Med ett snyggt klubbmärke. Borde inte vara så svårt, kan jag tycka.

Till sist, eftersom det tycks tarva X antal upprepningar:

Inget nytt, fånigt tilläggsnamn på engelska är på gång. Tack och lov.

***

Om ni vill prata Henrik Lundqvist så påminner jag om att jag i lördags publicerade ett av kapitlen i boken ”Mannen bakom masken”, det som handlar om Henrik och Joels barndom.

Den som missade kan läsa här. 

Henrik Lundqvist i samband med fredagens presskonferens. Till höger boken från 2004. Foto: VIAPLAY (skärmdump), TOMMY HOLL (bokens omslag)

Henrik med familj åker snart över till New York där barnen går i skolan. Spännande att se om den svenske målvaktskungen ser en framtid inom hockeyn (NY Rangers?) eller om han har nog med alla projekt utanför isen.

I höst vet ni vad som händer, va?

***

Påminner om det jag nämnde i en annan text, att kommersiella chefen Åsa Nathell samt ”brand managern” Lisa Wadell har sagt upp sig och lämnar Frölunda.

Nathell ska ersättas, Wadells jobb hamnar nu på det med Efraim Larsson förstärkta mediehusets bord.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

SHL-premiär 11/9, jag börjar bli orolig vad gäller hur mycket publik som kommer få släppas in. Före detta ska det spelas CHL i Frölundaborg, här bör väl något slags besked komma inom kort.

Okej, då kör vi. Morning Mailbag. Välkomna.

***

Det här fastnade jag i under söndagen.

► Måndag igen, dags att öppna för era frågor och funderingar.
► Välkomna till ännu en Morning Mailbag.   

PÅ ONSDAG FLYGER Frölunda söderut för att inleda säsongens spel i Champions Hockey League, möte med tjeckiska Mlada Boleslav på torsdagen, med Rikard Grönborgs ZSC Lions två dagar senare.

SVT sänder linjärt på torsdag, start redan 16.50.

På lördagen verkar det vara Viaplay som gäller (bör komma bekräftelse under dagen).

ANNONS

Tredje laget i gruppen är Helsingfors IFK, om ni hade glömt. Jäkla tuff grupp, för övrigt. Allt annat än en parkpromenad att ta sig vidare som ett av två lag. Frölunda kommer få jobba hårt. Bra test för 21/22-upplagan, vill jag hävda. Vad tror ni?

Frölundas program i CHL:s gruppspel den här hösten.

Frölunda har spelat fyra träningsmatcher, varvat bra med mindre bra saker, precis som det brukar vara så här års, men det finns ett antal goda tendenser, det är i alla fall min känsla. Så här inledde jag krönikan efter Strömstad Hockey Classic:

Fyra matcher in på försäsongen är Frölunda en bra bit på väg mot något spännande.
Jag vet inte alls vart det bär – men jag ser fram emot att betrakta resan.
Gristräningen är över. Tävlingsmatcher nästa vecka. Äntligen lider sommaren mot sitt slut …

Om ni inte läst så föreslår jag att ni gör det här.

Frågor och funderingar? Jag ska göra mitt bästa för att svara så bra det går.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

***

I kväll har Frölunda årsmöte, förutsatt att medlemmarna tillåter media på plats (har aldrig varit med om motsatsen) så tänker jag vara på plats.

Intressant att om det blir någon diskussion om det nya klubbmärket som bör presenteras/avslöjas någon gång i höst vinter.

Jag skrev den här texten i fredags, förvånades dels av media, dels av en del upprörda supportrars reaktioner.

a) Frölunda ”byter” inte namn som jag såg skrivas både här och var, man har även förut hetat Frölunda HC som klubb betraktat, slutar nu bara att benämna sig ”Indians” hit och dit, till exempel ska webbadressen och mejladressen förändras.

b) Att Frölunda skulle ta bort ”Indians” och ha ett nytt klubbmärke klart till säsongen 22/23 har ju varit klart sedan länge, ändå blev eftersnacket – inte minst i diverse Facebookgrupper – den gamla vanliga, hur ”PK” Frölunda är som viker sig för ditt och datt. Jag fascinerades av att jag knappt fick någon kommentar/fråga om det texten handlade om, det nya med naket indianhuvud, mer fokus på HC, ej längre prata om ”Indians”, istället landade det i det gamla som jag trodde var färdigdiskuterat.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Se där, så naiv jag var.

Nå, kanske är det medlemmar som vill diskutera den här frågan i kväll? Eller så är den släppt till styrelsen som ju är ”enväldig domare.”

Min åsikt i klubbmärkesfrågan är den jag fört fram tidigare, jag tycker det bör vara fokus på ”FRÖLUNDA”, det är så klubben är känd i Hockeysverige, gärna ett märke där det namnet står ut snarare än det kantiga FHC som saknar historia (vem i Sverige hejar på FHC?).

Frölunda HC. Med ett snyggt klubbmärke. Borde inte vara så svårt, kan jag tycka.

Till sist, eftersom det tycks tarva X antal upprepningar:

Inget nytt, fånigt tilläggsnamn på engelska är på gång. Tack och lov.

***

Om ni vill prata Henrik Lundqvist så påminner jag om att jag i lördags publicerade ett av kapitlen i boken ”Mannen bakom masken”, det som handlar om Henrik och Joels barndom.

Den som missade kan läsa här. 

Henrik Lundqvist i samband med fredagens presskonferens. Till höger boken från 2004. Foto: VIAPLAY (skärmdump), TOMMY HOLL (bokens omslag)

Henrik med familj åker snart över till New York där barnen går i skolan. Spännande att se om den svenske målvaktskungen ser en framtid inom hockeyn (NY Rangers?) eller om han har nog med alla projekt utanför isen.

I höst vet ni vad som händer, va?

***

Påminner om det jag nämnde i en annan text, att kommersiella chefen Åsa Nathell samt ”brand managern” Lisa Wadell har sagt upp sig och lämnar Frölunda.

Nathell ska ersättas, Wadells jobb hamnar nu på det med Efraim Larsson förstärkta mediehusets bord.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

SHL-premiär 11/9, jag börjar bli orolig vad gäller hur mycket publik som kommer få släppas in. Före detta ska det spelas CHL i Frölundaborg, här bör väl något slags besked komma inom kort.

Okej, då kör vi. Morning Mailbag. Välkomna.

***

Det här fastnade jag i under söndagen.

22 Kommentarer

 1. Det blir intressant med CHL som något slags värdemätare fast ändå inte fullt ut då Frölunda traditionellt sett lyckas väldigt bra i CHL även de år det har gått tyngre i SHL.

  Som jag förstod det skulle man nu börja lätta på träningen för att ha fräschare ben och skallar till CHL-matcherna?

  Det här med publik är intressant. Premiären är nästan 3 veckor bort. Fram tills dess bör vi ligga på nånstans mellan 70-80% som har fått två doser. Jag tycker inte man kan begära så mycket mer än så. Förutsatt att vi inte får någon jättetopp i antal som läggs in på sjukhus måste man släppa på sista steget. Min känsla är dock att man ligger kvar året ut, så att klubbarna kan ta in 2000 – 3000 och först till våren kanske släpper på sista steget.

  När sticker Henriksson och Edvinsson förresten?

  • Jag börjar bli rädd för att du får rätt med publiken. Tyvärr. Låt oss innerligt hoppas du har fel.
   Japp, från och med i fredags är det lättare, mer tempobetonad träning, mer fokus det värsta är gjort, så att säga.
   Edvinsson ska ingenstans (om inget nytt hänt), däremot drar både Norlinder och Henriksson ungefär i samma veva som SHL börjar.

 2. Morrn. Spännande vecka! Du kanske har skrivit om det Henrik, men jag har isf missat det – hur långt har CHL-motståndarna hunnit i sina förberedelser inför ligastarter? Är de ungefär i fas med Frölundas?

  • Hej. Ja, ungefär samma fas, schweizarnas liga drar igång redan den sjunde september, i Finland och Tjeckien startar man typ en dag eller två före. Så … ja, alla är i samma fas, kan man nog säga.

 3. Johan Sundström jag blir inte klok på honom. Jag vet hur bra han kan vara men det känns som att han får ut en bråkdel av det. Vet inte vad det beror på? Spelsystem, dåligt självförtroende eller fel omgivning. Vad är din känsla Henrik?

  • Nu har ju Johan bara spelat tre träningsmatcher, han kom sent in i gristräningen (blev pappa) och skulle nog ta igen ett och annat, så här bör man vänta ett tag med bedömningar, känner jag. Det tycker jag i och för sig om alla spelare, men speciellt vad gäller Johan. En bit in på hösten får vi se hur han ser ut, visst finns förhoppningar hos många att det ska gå bättre än förra säsongen, och det, vill jag bestämt hävda, är upp till Johan själv. Har ytterst, ytterst lite med spelsystem att göra, absolut inget med omgivning att göra. Johan är ju en kraftfull spelare som själv tar initiativ, som vill och ska vara delaktig – så han har ödet i egna händer.

   • Det var absolut inte tänkt som någon kritik mot Johan. Jag hoppas bara att han kommer till sin rätt. Han är en av mina absoluta favoritspelare i Frölunda.

    • Jag förstår. Tror ingen tog det som kritik. Relevant fundering, inget snack om den saken. En bra Sundström vore viktig för Frölunda.

    • Och jag får ställa mig i skaran som hade/har honom som stor favorit efter hans prestation i slutspelet 15-16.
     Blir kanske lätt att ”kritisera” honom när man vet vad han kan. För att äga isen så som han gjorde vid sm-guldet kan ju inte bara berott på kemi och spelsystem. Då var det liksom han själv som styrde ganska mycket av vad som hände där ute på isen.
     Kanske därför man omedvetet tittar lite extra på honom varje match och väntar på att han ska blixtra till. Och när det inte händer så blir det kanske lite oförtjänt mycket kritik.

   • Vore nog bra att visa honom de fina passningar han gör och inte hela tiden snacka om att han skall skjuta på mål. Tycker han skjuter i för dåliga lägen. Men tex passningen till Patrik Carlsson var bländade – mot Leksand.

    • Tror lite tvärtom, faktiskt. Handlar om att göra Johan mer aktiv mot mål, inte överarbeta. Att i en inledande fas skjuta mer kan vara ett bra sätt att få upp attacken.

     • Jag delar inte det alls HL, utan han drar ner sitt eget självförtroende genom att skjuta i fel läge. Johan är en väldigt erfaren, så han inser att man kan göra både bra och dåliga saker med pucken. Syns tydligt när han själv känner att han gör bra saker.

      Att ointelligent attackera kan vilken storvuxen spelar som helst göra. Johan när mycket bättre än så.

      • Nu menar jag inte att Johan ska skjuta ”ointelligent” från båsdörren, men rent allmänt, att börja sin marsch tillbaka mot att bli ett offensivt hot igen med att vara skottvilig, hellre ta ett skott för mycket än för lite, det tror jag absolut på. Johan behöver få upp attacken, gå hårdare mot mål.

 4. Jag tycker Sundström ser likadan ut som förra året och snacket var samma då att ge lite tid men inte mycket som hände, känns lite som Johan är väldigt beroende av lagets framgång, inte den som ändrar matchbilden längre. Jag tyckte dock mig se framsteg hos både Lasu och Joel, lite mer arbetsinsats och det hårda jobbet är deras spel inte det offensiva spelet! Nyförvärven ser riktigt bra ut och starten blir väldigt spännande! Kan Murre o Sundström komma igång så är vi starka! Jag tycker nya sidan är riktigt bra, vilket lyft!

  • Roligt att du gillar jobbet som Per Alftenius lagt ner med sidan. Det gör jag också.
   Vad gäller Sundström, jag kam känna att
   Frölunda slulle xäxa en bit om han gjorde det, men efter träningsmatcher har jag ingen direkt åsikt om hans spel. Återkom efter CHL torsdag/lördag.

 5. Det ska bli kul med tävlingsmatcher och se hur laget ser ut. Tycker målisarna har sett bra ut, rubin bra mot leksand. Tompkins har sett väldigt bra ut. Hur tror du man gör där i Frölunda?

  Jag tror också att man inte gör något när det gäller publiken. Smittan ökar och då lär man inte släppa på det.

 6. Det börjar bli dags för en plan A och B för SHL… för att inte tala om CHL… är VF oförmögna göra scenarioplanering i god tid… eller…

  • La just ut annan text, den enda information som finns är att arbetet pågår vad gäller hur många åskådare som ska få släppas in.

 7. Kul att det blir tävlingsmatcher, lite mer kittlande än träningsmatcher.
  Fortfarande så finns det ju en massa frågor runt spelsystem, spelare mm men vissa saker har ju efter 4 matcher klarnat. / Claes

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt