Lundqvists straff känns verkligen sjukt hårt

Lundqvists straff känns verkligen sjukt hårt

Lundqvists straff känns verkligen sjukt hårt

Lundqvists straff känns verkligen sjukt hårt

► Fem matchers avstängning för Joel Lundqvist. Fem!
► Jag trodde någon skojade med mig.
► Jag delar Dick Axelssons uppfattning här. Sjukt.
► – Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om, säger Joel Lundqvist.

NI KAN STORYN, hur domaren Mikael Sjöqvist på isen bedömde Joel Lundqvists knuff i ryggen på en linjeman (mot HV71) värd bara en skarp tillrättavisning, inte mer.

Förvånande. Tyckte jag då. Trodde sådant alltid gav matchstraff, eventuell anmälan.

ANNONS

Domarbasen Tomas Thorsbrink följde upp med att i Expressen i dag tala om att det är domarnas bedömning på isen och efteråt som gäller, och den var – inget snack – som Sjöqvist gav uttryck för:

Tillrättavisning räckte när Lundqvist inte bedömdes ha gett sig på en domare. Klandervärt agerande, slarvigt, dåligt, men inte nog för utvisning.

Så kom ”Joel bestämmer”-stormen på sociala medier, så ändrade sig Thorsbrink och även Sjöqvist (?); vips, var Lundqvist anmäld.

En match eller två, trodde jag.

Han fick – förutom böter på 23 750 kronor – fem!

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Det är samma som Sam Lofquist fick för den här förseelsen.

Sjukt. Jag använder samma ord som Dick Axelsson här, för straffet, för anmälan i sig.

Inte en människa, knappt ens den mest enögde Frölundasupporter, hade protesterat mot ett Joel Lundqvist-matchstraff på torsdagskvällen.

Om Tomas Thorsbrink inte hade uttalat sig som han gjorde i Expressen, med tydliga besked om att domarnas bedömning på isen och efteråt gäller, så hade jag inte alls reagerat på en efteranmälan i dag.

Hade mest nickat och förstått.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Men så som fredagen förlöpte, när det är så tydligt att Thorsbrink och SHL inte pallade trycket på sociala medier, att de kände att det nog var bäst att visa a) att Joel Lundqvist inte bestämmer och b) att domarna gör fel när de inte reagerar skarpt på en hand i ryggslutet … jag tycker faktiskt ett löjets skimmer dras över precis allting.

Att disciplinnämnden (DN) slår till med fem matchers avstängning är en sak i sig, här har Thorsbrink, domare och SHL absolut inget att säga till om, ska inte kritiseras, det finns kanske en DN-mall att gå efter:

Rör en domare – fem matcher.

På något vis känns det som att sunt förnuft försvunnit i den här affären. Från den fina början när Thorsbrink uttalade sig klokt i Expressen, till efteranmälan, till det hårda straffet.

Det här är andra gången på kort tid som DN fullständigt kör över domarna på isen, den första var i samband med Emil Larsson vs Oscar Sundh, en tackling som bedömdes schyst av de randiga men sedan gav fem matchers avstängning.

Jag är helt med på tänket att domare ska vara fredade. Det är som blåljuspersonal – du ger dig fan (förlåt) inte på dem.

Men fem matcher för en hand i ryggslutet, en tappa balansen-grej, en domaren kom ivägen för en hand-grej, när du (Joel) är ute efter en spelare, det blir ju löjligt. Jag hade faktiskt svårt att tro det var sant när jag fick beskedet.

TILLAGT 19.59 Etfersom några inte riktigt vill förstå: Nej, jag tycker INTE det är okej att röra domare, det var därför jag redan i morse räknade med anmälan på Joel Lundqvist. Men sättet det hela sköttes på, det stelbenta DN-agerandet med fem matcher när det är så tydligt att det inte är en ”attack” på en domare, jag saknar det sunda förnuftet här.

Nå, för Frölunda är det inga problem, inga problem så till vida att tappa folk, det hör till sporten, bara tugga i sig, se framåt, ta in någon annan, och så vidare.

Men det var inte någon vidare bra hockeydag, detta.

***

Här Joel Lundqvists sent inkomna kommentar:

– Klart man är besviken över domen, men först och främst på sig själv som sätter sig i en sådan situation.  Jag accepterar domen men håller inte med. Nämnden bortser helt från mina argument och hur jag uppfattade situationen. Jag tycker hanteringen av hela ärendet hade kunnat göras bättre. Men återigen: mest besviken på mig själv.

– Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Jag har sökt Roger Rönnberg för en kommentar. Om Max Friberg kan spela mot Malmö antar jag att han tar centerrollen, men det får vi se. Intressanta fem matcher väntar, men som sagt … lag tappar spelare, det hör till. Nästa vecka kanske Karl Henriksson äntlgen får in centerchans.

***

Från DN:

Anmälan: I slutet av den andra perioden (39.14) uppstår det ett gruff mellan spelarna Joel Lundquist (Frölunda) och Emil Johansson (Hv71). När spelarna har separerat och Linjedomarna befinner sig mellan de två spelarna uppsöker Joel åter kontakt med Emil och knuffar samtidigt den ena Linjedomaren i ryggen. 

Joel Lundquist har uppgett följande: Det hela börjar med situationen bakom mål med HV-spelaren Emil Johansson. Smågruff uppstår men den situationen är över snabbt och efter att det lugnat sig drar HV-spelaren från en låg position undan benen på mig varpå jag flyger i isen baklänges. Hög skaderisk. Han åker därifrån direkt och jag vill markera och undrar vad han gör. När jag närmar mig Johansson tar jag upp klubban med en hand för att dra honom till mig och har inte domaren i mitt fokus. Jag hör bara bakifrån/från sidan att jag ska stanna (Henrik, linjedomare, säger detta för att undvika mer tjafs). Precis när jag ska stanna viker den andra linjedomaren in framför mig och jag drar samtidigt i HV-spelaren för att få stopp på honom. Det blir en rotation framåt och min arm åker upp för att jag inte ska åka in i domaren som precis svängt in framför mig. Dock ser jag inte alls situationen som följer. Jag pratar med Sjökvist i paus, efter att stöket som uppstår på paussignal mellan lagen i mittzon har lagt sig, om att jag ska ta det lugnare. Fortfarande ovetande om att domaren tappat lite balans i situationen tidigare. Situationen med Emil Johansson lugnade sig snabbt. Inför 3:e perioden pratar jag kort med linjedomaren om att jag inte ser honom i min rörelse, Sjöqvist meddelade mig vem det var. Fokus är på att spelaren ska stanna. Jag bad om ursäkt om jag i så fall varit nära honom. Efter matchen var det inga konstigheter från domarnas sida, utan bra kommunikation från alla. Situationen kändes utagerad. 

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan.  Joel Lundquists invändning om att domaren precis svängt in framför honom lämnas helt utan avseende. Joel Lundquist har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att sitt agerande. Det är dessutom fråga om en relativt kraftfull knuff som utdelas. Nämnden finner det utrett att Joel Lundquist gjort sig skyldig till physical abuse of officials. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff.  

Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

Det är fråga om avsiktlig fysisk kontakt med domaren.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 40.

***

Det här spelade jag in innan straffet blev känt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Fem matchers avstängning för Joel Lundqvist. Fem!
► Jag trodde någon skojade med mig.
► Jag delar Dick Axelssons uppfattning här. Sjukt.
► – Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om, säger Joel Lundqvist.

NI KAN STORYN, hur domaren Mikael Sjöqvist på isen bedömde Joel Lundqvists knuff i ryggen på en linjeman (mot HV71) värd bara en skarp tillrättavisning, inte mer.

Förvånande. Tyckte jag då. Trodde sådant alltid gav matchstraff, eventuell anmälan.

ANNONS

Domarbasen Tomas Thorsbrink följde upp med att i Expressen i dag tala om att det är domarnas bedömning på isen och efteråt som gäller, och den var – inget snack – som Sjöqvist gav uttryck för:

Tillrättavisning räckte när Lundqvist inte bedömdes ha gett sig på en domare. Klandervärt agerande, slarvigt, dåligt, men inte nog för utvisning.

Så kom ”Joel bestämmer”-stormen på sociala medier, så ändrade sig Thorsbrink och även Sjöqvist (?); vips, var Lundqvist anmäld.

En match eller två, trodde jag.

Han fick – förutom böter på 23 750 kronor – fem!

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Det är samma som Sam Lofquist fick för den här förseelsen.

Sjukt. Jag använder samma ord som Dick Axelsson här, för straffet, för anmälan i sig.

Inte en människa, knappt ens den mest enögde Frölundasupporter, hade protesterat mot ett Joel Lundqvist-matchstraff på torsdagskvällen.

Om Tomas Thorsbrink inte hade uttalat sig som han gjorde i Expressen, med tydliga besked om att domarnas bedömning på isen och efteråt gäller, så hade jag inte alls reagerat på en efteranmälan i dag.

Hade mest nickat och förstått.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Men så som fredagen förlöpte, när det är så tydligt att Thorsbrink och SHL inte pallade trycket på sociala medier, att de kände att det nog var bäst att visa a) att Joel Lundqvist inte bestämmer och b) att domarna gör fel när de inte reagerar skarpt på en hand i ryggslutet … jag tycker faktiskt ett löjets skimmer dras över precis allting.

Att disciplinnämnden (DN) slår till med fem matchers avstängning är en sak i sig, här har Thorsbrink, domare och SHL absolut inget att säga till om, ska inte kritiseras, det finns kanske en DN-mall att gå efter:

Rör en domare – fem matcher.

På något vis känns det som att sunt förnuft försvunnit i den här affären. Från den fina början när Thorsbrink uttalade sig klokt i Expressen, till efteranmälan, till det hårda straffet.

Det här är andra gången på kort tid som DN fullständigt kör över domarna på isen, den första var i samband med Emil Larsson vs Oscar Sundh, en tackling som bedömdes schyst av de randiga men sedan gav fem matchers avstängning.

Jag är helt med på tänket att domare ska vara fredade. Det är som blåljuspersonal – du ger dig fan (förlåt) inte på dem.

Men fem matcher för en hand i ryggslutet, en tappa balansen-grej, en domaren kom ivägen för en hand-grej, när du (Joel) är ute efter en spelare, det blir ju löjligt. Jag hade faktiskt svårt att tro det var sant när jag fick beskedet.

TILLAGT 19.59 Etfersom några inte riktigt vill förstå: Nej, jag tycker INTE det är okej att röra domare, det var därför jag redan i morse räknade med anmälan på Joel Lundqvist. Men sättet det hela sköttes på, det stelbenta DN-agerandet med fem matcher när det är så tydligt att det inte är en ”attack” på en domare, jag saknar det sunda förnuftet här.

Nå, för Frölunda är det inga problem, inga problem så till vida att tappa folk, det hör till sporten, bara tugga i sig, se framåt, ta in någon annan, och så vidare.

Men det var inte någon vidare bra hockeydag, detta.

***

Här Joel Lundqvists sent inkomna kommentar:

– Klart man är besviken över domen, men först och främst på sig själv som sätter sig i en sådan situation.  Jag accepterar domen men håller inte med. Nämnden bortser helt från mina argument och hur jag uppfattade situationen. Jag tycker hanteringen av hela ärendet hade kunnat göras bättre. Men återigen: mest besviken på mig själv.

– Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Jag har sökt Roger Rönnberg för en kommentar. Om Max Friberg kan spela mot Malmö antar jag att han tar centerrollen, men det får vi se. Intressanta fem matcher väntar, men som sagt … lag tappar spelare, det hör till. Nästa vecka kanske Karl Henriksson äntlgen får in centerchans.

***

Från DN:

Anmälan: I slutet av den andra perioden (39.14) uppstår det ett gruff mellan spelarna Joel Lundquist (Frölunda) och Emil Johansson (Hv71). När spelarna har separerat och Linjedomarna befinner sig mellan de två spelarna uppsöker Joel åter kontakt med Emil och knuffar samtidigt den ena Linjedomaren i ryggen. 

Joel Lundquist har uppgett följande: Det hela börjar med situationen bakom mål med HV-spelaren Emil Johansson. Smågruff uppstår men den situationen är över snabbt och efter att det lugnat sig drar HV-spelaren från en låg position undan benen på mig varpå jag flyger i isen baklänges. Hög skaderisk. Han åker därifrån direkt och jag vill markera och undrar vad han gör. När jag närmar mig Johansson tar jag upp klubban med en hand för att dra honom till mig och har inte domaren i mitt fokus. Jag hör bara bakifrån/från sidan att jag ska stanna (Henrik, linjedomare, säger detta för att undvika mer tjafs). Precis när jag ska stanna viker den andra linjedomaren in framför mig och jag drar samtidigt i HV-spelaren för att få stopp på honom. Det blir en rotation framåt och min arm åker upp för att jag inte ska åka in i domaren som precis svängt in framför mig. Dock ser jag inte alls situationen som följer. Jag pratar med Sjökvist i paus, efter att stöket som uppstår på paussignal mellan lagen i mittzon har lagt sig, om att jag ska ta det lugnare. Fortfarande ovetande om att domaren tappat lite balans i situationen tidigare. Situationen med Emil Johansson lugnade sig snabbt. Inför 3:e perioden pratar jag kort med linjedomaren om att jag inte ser honom i min rörelse, Sjöqvist meddelade mig vem det var. Fokus är på att spelaren ska stanna. Jag bad om ursäkt om jag i så fall varit nära honom. Efter matchen var det inga konstigheter från domarnas sida, utan bra kommunikation från alla. Situationen kändes utagerad. 

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan.  Joel Lundquists invändning om att domaren precis svängt in framför honom lämnas helt utan avseende. Joel Lundquist har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att sitt agerande. Det är dessutom fråga om en relativt kraftfull knuff som utdelas. Nämnden finner det utrett att Joel Lundquist gjort sig skyldig till physical abuse of officials. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff.  

Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

Det är fråga om avsiktlig fysisk kontakt med domaren.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 40.

***

Det här spelade jag in innan straffet blev känt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Fem matchers avstängning för Joel Lundqvist. Fem!
► Jag trodde någon skojade med mig.
► Jag delar Dick Axelssons uppfattning här. Sjukt.
► – Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om, säger Joel Lundqvist.

NI KAN STORYN, hur domaren Mikael Sjöqvist på isen bedömde Joel Lundqvists knuff i ryggen på en linjeman (mot HV71) värd bara en skarp tillrättavisning, inte mer.

Förvånande. Tyckte jag då. Trodde sådant alltid gav matchstraff, eventuell anmälan.

ANNONS

Domarbasen Tomas Thorsbrink följde upp med att i Expressen i dag tala om att det är domarnas bedömning på isen och efteråt som gäller, och den var – inget snack – som Sjöqvist gav uttryck för:

Tillrättavisning räckte när Lundqvist inte bedömdes ha gett sig på en domare. Klandervärt agerande, slarvigt, dåligt, men inte nog för utvisning.

Så kom ”Joel bestämmer”-stormen på sociala medier, så ändrade sig Thorsbrink och även Sjöqvist (?); vips, var Lundqvist anmäld.

En match eller två, trodde jag.

Han fick – förutom böter på 23 750 kronor – fem!

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Det är samma som Sam Lofquist fick för den här förseelsen.

Sjukt. Jag använder samma ord som Dick Axelsson här, för straffet, för anmälan i sig.

Inte en människa, knappt ens den mest enögde Frölundasupporter, hade protesterat mot ett Joel Lundqvist-matchstraff på torsdagskvällen.

Om Tomas Thorsbrink inte hade uttalat sig som han gjorde i Expressen, med tydliga besked om att domarnas bedömning på isen och efteråt gäller, så hade jag inte alls reagerat på en efteranmälan i dag.

Hade mest nickat och förstått.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Men så som fredagen förlöpte, när det är så tydligt att Thorsbrink och SHL inte pallade trycket på sociala medier, att de kände att det nog var bäst att visa a) att Joel Lundqvist inte bestämmer och b) att domarna gör fel när de inte reagerar skarpt på en hand i ryggslutet … jag tycker faktiskt ett löjets skimmer dras över precis allting.

Att disciplinnämnden (DN) slår till med fem matchers avstängning är en sak i sig, här har Thorsbrink, domare och SHL absolut inget att säga till om, ska inte kritiseras, det finns kanske en DN-mall att gå efter:

Rör en domare – fem matcher.

På något vis känns det som att sunt förnuft försvunnit i den här affären. Från den fina början när Thorsbrink uttalade sig klokt i Expressen, till efteranmälan, till det hårda straffet.

Det här är andra gången på kort tid som DN fullständigt kör över domarna på isen, den första var i samband med Emil Larsson vs Oscar Sundh, en tackling som bedömdes schyst av de randiga men sedan gav fem matchers avstängning.

Jag är helt med på tänket att domare ska vara fredade. Det är som blåljuspersonal – du ger dig fan (förlåt) inte på dem.

Men fem matcher för en hand i ryggslutet, en tappa balansen-grej, en domaren kom ivägen för en hand-grej, när du (Joel) är ute efter en spelare, det blir ju löjligt. Jag hade faktiskt svårt att tro det var sant när jag fick beskedet.

TILLAGT 19.59 Etfersom några inte riktigt vill förstå: Nej, jag tycker INTE det är okej att röra domare, det var därför jag redan i morse räknade med anmälan på Joel Lundqvist. Men sättet det hela sköttes på, det stelbenta DN-agerandet med fem matcher när det är så tydligt att det inte är en ”attack” på en domare, jag saknar det sunda förnuftet här.

Nå, för Frölunda är det inga problem, inga problem så till vida att tappa folk, det hör till sporten, bara tugga i sig, se framåt, ta in någon annan, och så vidare.

Men det var inte någon vidare bra hockeydag, detta.

***

Här Joel Lundqvists sent inkomna kommentar:

– Klart man är besviken över domen, men först och främst på sig själv som sätter sig i en sådan situation.  Jag accepterar domen men håller inte med. Nämnden bortser helt från mina argument och hur jag uppfattade situationen. Jag tycker hanteringen av hela ärendet hade kunnat göras bättre. Men återigen: mest besviken på mig själv.

– Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Jag har sökt Roger Rönnberg för en kommentar. Om Max Friberg kan spela mot Malmö antar jag att han tar centerrollen, men det får vi se. Intressanta fem matcher väntar, men som sagt … lag tappar spelare, det hör till. Nästa vecka kanske Karl Henriksson äntlgen får in centerchans.

***

Från DN:

Anmälan: I slutet av den andra perioden (39.14) uppstår det ett gruff mellan spelarna Joel Lundquist (Frölunda) och Emil Johansson (Hv71). När spelarna har separerat och Linjedomarna befinner sig mellan de två spelarna uppsöker Joel åter kontakt med Emil och knuffar samtidigt den ena Linjedomaren i ryggen. 

Joel Lundquist har uppgett följande: Det hela börjar med situationen bakom mål med HV-spelaren Emil Johansson. Smågruff uppstår men den situationen är över snabbt och efter att det lugnat sig drar HV-spelaren från en låg position undan benen på mig varpå jag flyger i isen baklänges. Hög skaderisk. Han åker därifrån direkt och jag vill markera och undrar vad han gör. När jag närmar mig Johansson tar jag upp klubban med en hand för att dra honom till mig och har inte domaren i mitt fokus. Jag hör bara bakifrån/från sidan att jag ska stanna (Henrik, linjedomare, säger detta för att undvika mer tjafs). Precis när jag ska stanna viker den andra linjedomaren in framför mig och jag drar samtidigt i HV-spelaren för att få stopp på honom. Det blir en rotation framåt och min arm åker upp för att jag inte ska åka in i domaren som precis svängt in framför mig. Dock ser jag inte alls situationen som följer. Jag pratar med Sjökvist i paus, efter att stöket som uppstår på paussignal mellan lagen i mittzon har lagt sig, om att jag ska ta det lugnare. Fortfarande ovetande om att domaren tappat lite balans i situationen tidigare. Situationen med Emil Johansson lugnade sig snabbt. Inför 3:e perioden pratar jag kort med linjedomaren om att jag inte ser honom i min rörelse, Sjöqvist meddelade mig vem det var. Fokus är på att spelaren ska stanna. Jag bad om ursäkt om jag i så fall varit nära honom. Efter matchen var det inga konstigheter från domarnas sida, utan bra kommunikation från alla. Situationen kändes utagerad. 

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan.  Joel Lundquists invändning om att domaren precis svängt in framför honom lämnas helt utan avseende. Joel Lundquist har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att sitt agerande. Det är dessutom fråga om en relativt kraftfull knuff som utdelas. Nämnden finner det utrett att Joel Lundquist gjort sig skyldig till physical abuse of officials. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff.  

Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

Det är fråga om avsiktlig fysisk kontakt med domaren.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 40.

***

Det här spelade jag in innan straffet blev känt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Fem matchers avstängning för Joel Lundqvist. Fem!
► Jag trodde någon skojade med mig.
► Jag delar Dick Axelssons uppfattning här. Sjukt.
► – Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om, säger Joel Lundqvist.

NI KAN STORYN, hur domaren Mikael Sjöqvist på isen bedömde Joel Lundqvists knuff i ryggen på en linjeman (mot HV71) värd bara en skarp tillrättavisning, inte mer.

Förvånande. Tyckte jag då. Trodde sådant alltid gav matchstraff, eventuell anmälan.

ANNONS

Domarbasen Tomas Thorsbrink följde upp med att i Expressen i dag tala om att det är domarnas bedömning på isen och efteråt som gäller, och den var – inget snack – som Sjöqvist gav uttryck för:

Tillrättavisning räckte när Lundqvist inte bedömdes ha gett sig på en domare. Klandervärt agerande, slarvigt, dåligt, men inte nog för utvisning.

Så kom ”Joel bestämmer”-stormen på sociala medier, så ändrade sig Thorsbrink och även Sjöqvist (?); vips, var Lundqvist anmäld.

En match eller två, trodde jag.

Han fick – förutom böter på 23 750 kronor – fem!

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Det är samma som Sam Lofquist fick för den här förseelsen.

Sjukt. Jag använder samma ord som Dick Axelsson här, för straffet, för anmälan i sig.

Inte en människa, knappt ens den mest enögde Frölundasupporter, hade protesterat mot ett Joel Lundqvist-matchstraff på torsdagskvällen.

Om Tomas Thorsbrink inte hade uttalat sig som han gjorde i Expressen, med tydliga besked om att domarnas bedömning på isen och efteråt gäller, så hade jag inte alls reagerat på en efteranmälan i dag.

Hade mest nickat och förstått.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Men så som fredagen förlöpte, när det är så tydligt att Thorsbrink och SHL inte pallade trycket på sociala medier, att de kände att det nog var bäst att visa a) att Joel Lundqvist inte bestämmer och b) att domarna gör fel när de inte reagerar skarpt på en hand i ryggslutet … jag tycker faktiskt ett löjets skimmer dras över precis allting.

Att disciplinnämnden (DN) slår till med fem matchers avstängning är en sak i sig, här har Thorsbrink, domare och SHL absolut inget att säga till om, ska inte kritiseras, det finns kanske en DN-mall att gå efter:

Rör en domare – fem matcher.

På något vis känns det som att sunt förnuft försvunnit i den här affären. Från den fina början när Thorsbrink uttalade sig klokt i Expressen, till efteranmälan, till det hårda straffet.

Det här är andra gången på kort tid som DN fullständigt kör över domarna på isen, den första var i samband med Emil Larsson vs Oscar Sundh, en tackling som bedömdes schyst av de randiga men sedan gav fem matchers avstängning.

Jag är helt med på tänket att domare ska vara fredade. Det är som blåljuspersonal – du ger dig fan (förlåt) inte på dem.

Men fem matcher för en hand i ryggslutet, en tappa balansen-grej, en domaren kom ivägen för en hand-grej, när du (Joel) är ute efter en spelare, det blir ju löjligt. Jag hade faktiskt svårt att tro det var sant när jag fick beskedet.

TILLAGT 19.59 Etfersom några inte riktigt vill förstå: Nej, jag tycker INTE det är okej att röra domare, det var därför jag redan i morse räknade med anmälan på Joel Lundqvist. Men sättet det hela sköttes på, det stelbenta DN-agerandet med fem matcher när det är så tydligt att det inte är en ”attack” på en domare, jag saknar det sunda förnuftet här.

Nå, för Frölunda är det inga problem, inga problem så till vida att tappa folk, det hör till sporten, bara tugga i sig, se framåt, ta in någon annan, och så vidare.

Men det var inte någon vidare bra hockeydag, detta.

***

Här Joel Lundqvists sent inkomna kommentar:

– Klart man är besviken över domen, men först och främst på sig själv som sätter sig i en sådan situation.  Jag accepterar domen men håller inte med. Nämnden bortser helt från mina argument och hur jag uppfattade situationen. Jag tycker hanteringen av hela ärendet hade kunnat göras bättre. Men återigen: mest besviken på mig själv.

– Kanske är detta slutet på att jag bestämmer i svensk hockey som många pratat högt om.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Jag har sökt Roger Rönnberg för en kommentar. Om Max Friberg kan spela mot Malmö antar jag att han tar centerrollen, men det får vi se. Intressanta fem matcher väntar, men som sagt … lag tappar spelare, det hör till. Nästa vecka kanske Karl Henriksson äntlgen får in centerchans.

***

Från DN:

Anmälan: I slutet av den andra perioden (39.14) uppstår det ett gruff mellan spelarna Joel Lundquist (Frölunda) och Emil Johansson (Hv71). När spelarna har separerat och Linjedomarna befinner sig mellan de två spelarna uppsöker Joel åter kontakt med Emil och knuffar samtidigt den ena Linjedomaren i ryggen. 

Joel Lundquist har uppgett följande: Det hela börjar med situationen bakom mål med HV-spelaren Emil Johansson. Smågruff uppstår men den situationen är över snabbt och efter att det lugnat sig drar HV-spelaren från en låg position undan benen på mig varpå jag flyger i isen baklänges. Hög skaderisk. Han åker därifrån direkt och jag vill markera och undrar vad han gör. När jag närmar mig Johansson tar jag upp klubban med en hand för att dra honom till mig och har inte domaren i mitt fokus. Jag hör bara bakifrån/från sidan att jag ska stanna (Henrik, linjedomare, säger detta för att undvika mer tjafs). Precis när jag ska stanna viker den andra linjedomaren in framför mig och jag drar samtidigt i HV-spelaren för att få stopp på honom. Det blir en rotation framåt och min arm åker upp för att jag inte ska åka in i domaren som precis svängt in framför mig. Dock ser jag inte alls situationen som följer. Jag pratar med Sjökvist i paus, efter att stöket som uppstår på paussignal mellan lagen i mittzon har lagt sig, om att jag ska ta det lugnare. Fortfarande ovetande om att domaren tappat lite balans i situationen tidigare. Situationen med Emil Johansson lugnade sig snabbt. Inför 3:e perioden pratar jag kort med linjedomaren om att jag inte ser honom i min rörelse, Sjöqvist meddelade mig vem det var. Fokus är på att spelaren ska stanna. Jag bad om ursäkt om jag i så fall varit nära honom. Efter matchen var det inga konstigheter från domarnas sida, utan bra kommunikation från alla. Situationen kändes utagerad. 

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan.  Joel Lundquists invändning om att domaren precis svängt in framför honom lämnas helt utan avseende. Joel Lundquist har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att sitt agerande. Det är dessutom fråga om en relativt kraftfull knuff som utdelas. Nämnden finner det utrett att Joel Lundquist gjort sig skyldig till physical abuse of officials. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff.  

Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

Det är fråga om avsiktlig fysisk kontakt med domaren.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 40.

***

Det här spelade jag in innan straffet blev känt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt