Lundqvist: ”Jag söker inte domaren, jag fastnar”

Lundqvist: ”Jag söker inte domaren, jag fastnar”

Lundqvist: ”Jag söker inte domaren, jag fastnar”

Lundqvist: ”Jag söker inte domaren, jag fastnar”

► Joel Lundqvist om den omtalade domarknuffen i Jönköping:
► – I efterhand ser det klumpigt ut. Jag vill dra tag i HV-spelaren, det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.
TILLAGT 15.00:  Nu anmäls Lundqvist trots allt efter ”krismöte”, enligt aftonbladet.se.

TILLAGT 15.22: Jag hade inte varit förvånad om Joel Lundqvist anmälts i går kväll, jag skrev det i morse, det hade gått i linje med min uppfattning om hur SHL agerar i sådana här fall.
Men icke. Och jag köpte domarbasen Tomas Thorsbrinks förklaring, med det viktiga tillägget: ”Bara konsekvens råder.”
Nu har domarna och SHL hux flux gjort en 180-graderssväng (Lundqvist alltså anmäld) och det känns märkligt, inget som skapar ökad trovärdighet i mina ögon.
Först säger alltså Tomas Thorsbrink så här i Expressen:
– Man skulle kunna säga så här att vad gäller fysisk eller verbal kontakt mot våra domare ansvarar domarna själva för. Det är deras uppfattning som styr. Det är ingenting som situationsrummet, player safety eller jag lägger oss i. Det ska domarna själva ta på isen, eller i efterhand när de tittat på situationen.
”Domarnas uppfattning styr.” Men ändå inte, tydligen. Efter ett möte i dag sägs följande:
– Situationen har analyserats under dagen, på isen uppfattar domarna situationen som oavsiktlig då de uppfattar att Frölundaspelaren är ute efter att komma åt HV71-spelaren och då använder linjedomaren som en hävstång. Dock kvarstår knuffen och efter att ha analyserat situationen vidare anser domarna beteendet inte följer hur vi vill ha det inom svensk ishockey och inte heller följer regelboken där knuff mot domare ej är tillåtet.
Har Mikael Sjöqvist och domarna ändrat sig bara så där – eller har de blivit tillsagda att ändra sig? SHL pallade inte ”Joel bestämmer”-trycket i sociala medier, satte upp några våta fingrar i luften och kände vart åt det blåste?
Jag säger absolut inte att man inte ska ändra sig när man har fel, men det är heller inte farligt att stå för något, stå fast vid något.
Sjöqvist säger i Aftonbladet:
– Det är helt mitt ansvar, jag gjorde en felbedömning. Vi gör fel på isen och nu tar vi vårt ansvar från domarkårens sida. Det är viktigt att det blir rätt beslut, det är inte bara jag som ska tycka, vi är fyra i domarteamet och sedan vill vi diskutera med fler personer om de också tycker vi har rätt i vår åsikt. I det här fallet är det ganska glasklart att vi har gjort en felbedömning på isen.
Fair enough. Vi får förstås lita på Sjöqvists ärlighet här. Och det hade ju varit ett helt okej resonemang i går. Men … hela behandlingen av den här händelsen känns väldigt tveksam.
Att gå ut som Thorsbrink gjorde i Expressen, med ett ganska väl underbyggt resonemang, förklaringar man kunde köpa, och sedan totalt lägga om kurs bara timmar senare… det känns … jag använder ordet ”märkligt” igen, så tar jag inte i.
Nu orkar jag inte begrava mig mer i den här händelsen, en hockeyspelare missar en match eller två, big deal, finns mycket viktigare i livet.
Men vi vet i alla fall vem som inte bestämmer i svensk hockey.

***

JAG SKREV TIDIGARE i morse om att Joel Lundqvist nog hade tur som slapp undan anmälan givet hur det brukar vara nolltolerans mot handpåläggning på domare.

Sedan berättade domarbasen Tomas Thorsbrink för Expressen att så är det inte alls, upp till domarna att bedöma.

Bra, kan jag tycka. I princip. Bara konsekvens råder.

Mikael Sjöqvists bedömning nere i Jönköping var att en skarp tillrättavisning räckte.

– Han kom fram till mig i paus: ”Du får ta det lugnare, kan inte sätta dig i en sådan situation.” Men jag uppfattade inte ens situationen, sa Joel Lundqvist efter Frölundas fredagsträning.

Lundqvist var gramse på HV:s Emil Johansson, det var upprinnelsen:

– Han drog undan benen på mig, som en slew foot. Jag åkte fram och ville dra tag med klubban, då kom domaren fram, det tar stopp när jag drar så jag åker framåt.

** Du tappar balansen, menar du? Därför vänsterarmen knuffar?
– Ja. (Linje)domaren åker fram för att sära, inte så att jag puttar honom. Det blir som en hävarm när det tar stopp för min klubba. När jag ser det i efterhand ser det klumpigt ut.  Men jag söker inte domaren, jag fastnar.

** Fastnar?
– Jag vill dra tag i honom (Emil Johansson), det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.

Domaren Mikael Sjöqvist köpte den förklaringen. Därav ingen utvisning, ingen anmälan.

Jag kan gilla den här principen, den som Tomas Thorsbrink ger uttryck för, att det är upp till domarna på isen att avgöra allvaret i situationen, att varje liten knuff mot en domare inte per automatik måste vara avstängning – om det finns en vettig förklaring.

Sunt förnuft bör alltid råda.

Men det ställer verkligen krav på konsekvens från domarnas sida, det får inte bli att mindre rutinerade spelare inte ”kommer undan” med något liknande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

”Joel bestämmer”-snacket är ju redan igång.

– Mm, det har man på posten, smålog Frölundakaptenen.

***

Johan Sundström gör comeback i lördagsmatchen mot Malmö, Max Friberg är tänkbar till spel, tränade inte men mådde rätt okej. Jens Olsson står över, Filip Johansson in i laget. Mer senare.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Joel Lundqvist om den omtalade domarknuffen i Jönköping:
► – I efterhand ser det klumpigt ut. Jag vill dra tag i HV-spelaren, det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.
TILLAGT 15.00:  Nu anmäls Lundqvist trots allt efter ”krismöte”, enligt aftonbladet.se.

TILLAGT 15.22: Jag hade inte varit förvånad om Joel Lundqvist anmälts i går kväll, jag skrev det i morse, det hade gått i linje med min uppfattning om hur SHL agerar i sådana här fall.
Men icke. Och jag köpte domarbasen Tomas Thorsbrinks förklaring, med det viktiga tillägget: ”Bara konsekvens råder.”
Nu har domarna och SHL hux flux gjort en 180-graderssväng (Lundqvist alltså anmäld) och det känns märkligt, inget som skapar ökad trovärdighet i mina ögon.
Först säger alltså Tomas Thorsbrink så här i Expressen:
– Man skulle kunna säga så här att vad gäller fysisk eller verbal kontakt mot våra domare ansvarar domarna själva för. Det är deras uppfattning som styr. Det är ingenting som situationsrummet, player safety eller jag lägger oss i. Det ska domarna själva ta på isen, eller i efterhand när de tittat på situationen.
”Domarnas uppfattning styr.” Men ändå inte, tydligen. Efter ett möte i dag sägs följande:
– Situationen har analyserats under dagen, på isen uppfattar domarna situationen som oavsiktlig då de uppfattar att Frölundaspelaren är ute efter att komma åt HV71-spelaren och då använder linjedomaren som en hävstång. Dock kvarstår knuffen och efter att ha analyserat situationen vidare anser domarna beteendet inte följer hur vi vill ha det inom svensk ishockey och inte heller följer regelboken där knuff mot domare ej är tillåtet.
Har Mikael Sjöqvist och domarna ändrat sig bara så där – eller har de blivit tillsagda att ändra sig? SHL pallade inte ”Joel bestämmer”-trycket i sociala medier, satte upp några våta fingrar i luften och kände vart åt det blåste?
Jag säger absolut inte att man inte ska ändra sig när man har fel, men det är heller inte farligt att stå för något, stå fast vid något.
Sjöqvist säger i Aftonbladet:
– Det är helt mitt ansvar, jag gjorde en felbedömning. Vi gör fel på isen och nu tar vi vårt ansvar från domarkårens sida. Det är viktigt att det blir rätt beslut, det är inte bara jag som ska tycka, vi är fyra i domarteamet och sedan vill vi diskutera med fler personer om de också tycker vi har rätt i vår åsikt. I det här fallet är det ganska glasklart att vi har gjort en felbedömning på isen.
Fair enough. Vi får förstås lita på Sjöqvists ärlighet här. Och det hade ju varit ett helt okej resonemang i går. Men … hela behandlingen av den här händelsen känns väldigt tveksam.
Att gå ut som Thorsbrink gjorde i Expressen, med ett ganska väl underbyggt resonemang, förklaringar man kunde köpa, och sedan totalt lägga om kurs bara timmar senare… det känns … jag använder ordet ”märkligt” igen, så tar jag inte i.
Nu orkar jag inte begrava mig mer i den här händelsen, en hockeyspelare missar en match eller två, big deal, finns mycket viktigare i livet.
Men vi vet i alla fall vem som inte bestämmer i svensk hockey.

***

JAG SKREV TIDIGARE i morse om att Joel Lundqvist nog hade tur som slapp undan anmälan givet hur det brukar vara nolltolerans mot handpåläggning på domare.

Sedan berättade domarbasen Tomas Thorsbrink för Expressen att så är det inte alls, upp till domarna att bedöma.

Bra, kan jag tycka. I princip. Bara konsekvens råder.

Mikael Sjöqvists bedömning nere i Jönköping var att en skarp tillrättavisning räckte.

– Han kom fram till mig i paus: ”Du får ta det lugnare, kan inte sätta dig i en sådan situation.” Men jag uppfattade inte ens situationen, sa Joel Lundqvist efter Frölundas fredagsträning.

Lundqvist var gramse på HV:s Emil Johansson, det var upprinnelsen:

– Han drog undan benen på mig, som en slew foot. Jag åkte fram och ville dra tag med klubban, då kom domaren fram, det tar stopp när jag drar så jag åker framåt.

** Du tappar balansen, menar du? Därför vänsterarmen knuffar?
– Ja. (Linje)domaren åker fram för att sära, inte så att jag puttar honom. Det blir som en hävarm när det tar stopp för min klubba. När jag ser det i efterhand ser det klumpigt ut.  Men jag söker inte domaren, jag fastnar.

** Fastnar?
– Jag vill dra tag i honom (Emil Johansson), det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.

Domaren Mikael Sjöqvist köpte den förklaringen. Därav ingen utvisning, ingen anmälan.

Jag kan gilla den här principen, den som Tomas Thorsbrink ger uttryck för, att det är upp till domarna på isen att avgöra allvaret i situationen, att varje liten knuff mot en domare inte per automatik måste vara avstängning – om det finns en vettig förklaring.

Sunt förnuft bör alltid råda.

Men det ställer verkligen krav på konsekvens från domarnas sida, det får inte bli att mindre rutinerade spelare inte ”kommer undan” med något liknande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

”Joel bestämmer”-snacket är ju redan igång.

– Mm, det har man på posten, smålog Frölundakaptenen.

***

Johan Sundström gör comeback i lördagsmatchen mot Malmö, Max Friberg är tänkbar till spel, tränade inte men mådde rätt okej. Jens Olsson står över, Filip Johansson in i laget. Mer senare.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Joel Lundqvist om den omtalade domarknuffen i Jönköping:
► – I efterhand ser det klumpigt ut. Jag vill dra tag i HV-spelaren, det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.
TILLAGT 15.00:  Nu anmäls Lundqvist trots allt efter ”krismöte”, enligt aftonbladet.se.

TILLAGT 15.22: Jag hade inte varit förvånad om Joel Lundqvist anmälts i går kväll, jag skrev det i morse, det hade gått i linje med min uppfattning om hur SHL agerar i sådana här fall.
Men icke. Och jag köpte domarbasen Tomas Thorsbrinks förklaring, med det viktiga tillägget: ”Bara konsekvens råder.”
Nu har domarna och SHL hux flux gjort en 180-graderssväng (Lundqvist alltså anmäld) och det känns märkligt, inget som skapar ökad trovärdighet i mina ögon.
Först säger alltså Tomas Thorsbrink så här i Expressen:
– Man skulle kunna säga så här att vad gäller fysisk eller verbal kontakt mot våra domare ansvarar domarna själva för. Det är deras uppfattning som styr. Det är ingenting som situationsrummet, player safety eller jag lägger oss i. Det ska domarna själva ta på isen, eller i efterhand när de tittat på situationen.
”Domarnas uppfattning styr.” Men ändå inte, tydligen. Efter ett möte i dag sägs följande:
– Situationen har analyserats under dagen, på isen uppfattar domarna situationen som oavsiktlig då de uppfattar att Frölundaspelaren är ute efter att komma åt HV71-spelaren och då använder linjedomaren som en hävstång. Dock kvarstår knuffen och efter att ha analyserat situationen vidare anser domarna beteendet inte följer hur vi vill ha det inom svensk ishockey och inte heller följer regelboken där knuff mot domare ej är tillåtet.
Har Mikael Sjöqvist och domarna ändrat sig bara så där – eller har de blivit tillsagda att ändra sig? SHL pallade inte ”Joel bestämmer”-trycket i sociala medier, satte upp några våta fingrar i luften och kände vart åt det blåste?
Jag säger absolut inte att man inte ska ändra sig när man har fel, men det är heller inte farligt att stå för något, stå fast vid något.
Sjöqvist säger i Aftonbladet:
– Det är helt mitt ansvar, jag gjorde en felbedömning. Vi gör fel på isen och nu tar vi vårt ansvar från domarkårens sida. Det är viktigt att det blir rätt beslut, det är inte bara jag som ska tycka, vi är fyra i domarteamet och sedan vill vi diskutera med fler personer om de också tycker vi har rätt i vår åsikt. I det här fallet är det ganska glasklart att vi har gjort en felbedömning på isen.
Fair enough. Vi får förstås lita på Sjöqvists ärlighet här. Och det hade ju varit ett helt okej resonemang i går. Men … hela behandlingen av den här händelsen känns väldigt tveksam.
Att gå ut som Thorsbrink gjorde i Expressen, med ett ganska väl underbyggt resonemang, förklaringar man kunde köpa, och sedan totalt lägga om kurs bara timmar senare… det känns … jag använder ordet ”märkligt” igen, så tar jag inte i.
Nu orkar jag inte begrava mig mer i den här händelsen, en hockeyspelare missar en match eller två, big deal, finns mycket viktigare i livet.
Men vi vet i alla fall vem som inte bestämmer i svensk hockey.

***

JAG SKREV TIDIGARE i morse om att Joel Lundqvist nog hade tur som slapp undan anmälan givet hur det brukar vara nolltolerans mot handpåläggning på domare.

Sedan berättade domarbasen Tomas Thorsbrink för Expressen att så är det inte alls, upp till domarna att bedöma.

Bra, kan jag tycka. I princip. Bara konsekvens råder.

Mikael Sjöqvists bedömning nere i Jönköping var att en skarp tillrättavisning räckte.

– Han kom fram till mig i paus: ”Du får ta det lugnare, kan inte sätta dig i en sådan situation.” Men jag uppfattade inte ens situationen, sa Joel Lundqvist efter Frölundas fredagsträning.

Lundqvist var gramse på HV:s Emil Johansson, det var upprinnelsen:

– Han drog undan benen på mig, som en slew foot. Jag åkte fram och ville dra tag med klubban, då kom domaren fram, det tar stopp när jag drar så jag åker framåt.

** Du tappar balansen, menar du? Därför vänsterarmen knuffar?
– Ja. (Linje)domaren åker fram för att sära, inte så att jag puttar honom. Det blir som en hävarm när det tar stopp för min klubba. När jag ser det i efterhand ser det klumpigt ut.  Men jag söker inte domaren, jag fastnar.

** Fastnar?
– Jag vill dra tag i honom (Emil Johansson), det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.

Domaren Mikael Sjöqvist köpte den förklaringen. Därav ingen utvisning, ingen anmälan.

Jag kan gilla den här principen, den som Tomas Thorsbrink ger uttryck för, att det är upp till domarna på isen att avgöra allvaret i situationen, att varje liten knuff mot en domare inte per automatik måste vara avstängning – om det finns en vettig förklaring.

Sunt förnuft bör alltid råda.

Men det ställer verkligen krav på konsekvens från domarnas sida, det får inte bli att mindre rutinerade spelare inte ”kommer undan” med något liknande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

”Joel bestämmer”-snacket är ju redan igång.

– Mm, det har man på posten, smålog Frölundakaptenen.

***

Johan Sundström gör comeback i lördagsmatchen mot Malmö, Max Friberg är tänkbar till spel, tränade inte men mådde rätt okej. Jens Olsson står över, Filip Johansson in i laget. Mer senare.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Joel Lundqvist om den omtalade domarknuffen i Jönköping:
► – I efterhand ser det klumpigt ut. Jag vill dra tag i HV-spelaren, det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.
TILLAGT 15.00:  Nu anmäls Lundqvist trots allt efter ”krismöte”, enligt aftonbladet.se.

TILLAGT 15.22: Jag hade inte varit förvånad om Joel Lundqvist anmälts i går kväll, jag skrev det i morse, det hade gått i linje med min uppfattning om hur SHL agerar i sådana här fall.
Men icke. Och jag köpte domarbasen Tomas Thorsbrinks förklaring, med det viktiga tillägget: ”Bara konsekvens råder.”
Nu har domarna och SHL hux flux gjort en 180-graderssväng (Lundqvist alltså anmäld) och det känns märkligt, inget som skapar ökad trovärdighet i mina ögon.
Först säger alltså Tomas Thorsbrink så här i Expressen:
– Man skulle kunna säga så här att vad gäller fysisk eller verbal kontakt mot våra domare ansvarar domarna själva för. Det är deras uppfattning som styr. Det är ingenting som situationsrummet, player safety eller jag lägger oss i. Det ska domarna själva ta på isen, eller i efterhand när de tittat på situationen.
”Domarnas uppfattning styr.” Men ändå inte, tydligen. Efter ett möte i dag sägs följande:
– Situationen har analyserats under dagen, på isen uppfattar domarna situationen som oavsiktlig då de uppfattar att Frölundaspelaren är ute efter att komma åt HV71-spelaren och då använder linjedomaren som en hävstång. Dock kvarstår knuffen och efter att ha analyserat situationen vidare anser domarna beteendet inte följer hur vi vill ha det inom svensk ishockey och inte heller följer regelboken där knuff mot domare ej är tillåtet.
Har Mikael Sjöqvist och domarna ändrat sig bara så där – eller har de blivit tillsagda att ändra sig? SHL pallade inte ”Joel bestämmer”-trycket i sociala medier, satte upp några våta fingrar i luften och kände vart åt det blåste?
Jag säger absolut inte att man inte ska ändra sig när man har fel, men det är heller inte farligt att stå för något, stå fast vid något.
Sjöqvist säger i Aftonbladet:
– Det är helt mitt ansvar, jag gjorde en felbedömning. Vi gör fel på isen och nu tar vi vårt ansvar från domarkårens sida. Det är viktigt att det blir rätt beslut, det är inte bara jag som ska tycka, vi är fyra i domarteamet och sedan vill vi diskutera med fler personer om de också tycker vi har rätt i vår åsikt. I det här fallet är det ganska glasklart att vi har gjort en felbedömning på isen.
Fair enough. Vi får förstås lita på Sjöqvists ärlighet här. Och det hade ju varit ett helt okej resonemang i går. Men … hela behandlingen av den här händelsen känns väldigt tveksam.
Att gå ut som Thorsbrink gjorde i Expressen, med ett ganska väl underbyggt resonemang, förklaringar man kunde köpa, och sedan totalt lägga om kurs bara timmar senare… det känns … jag använder ordet ”märkligt” igen, så tar jag inte i.
Nu orkar jag inte begrava mig mer i den här händelsen, en hockeyspelare missar en match eller två, big deal, finns mycket viktigare i livet.
Men vi vet i alla fall vem som inte bestämmer i svensk hockey.

***

JAG SKREV TIDIGARE i morse om att Joel Lundqvist nog hade tur som slapp undan anmälan givet hur det brukar vara nolltolerans mot handpåläggning på domare.

Sedan berättade domarbasen Tomas Thorsbrink för Expressen att så är det inte alls, upp till domarna att bedöma.

Bra, kan jag tycka. I princip. Bara konsekvens råder.

Mikael Sjöqvists bedömning nere i Jönköping var att en skarp tillrättavisning räckte.

– Han kom fram till mig i paus: ”Du får ta det lugnare, kan inte sätta dig i en sådan situation.” Men jag uppfattade inte ens situationen, sa Joel Lundqvist efter Frölundas fredagsträning.

Lundqvist var gramse på HV:s Emil Johansson, det var upprinnelsen:

– Han drog undan benen på mig, som en slew foot. Jag åkte fram och ville dra tag med klubban, då kom domaren fram, det tar stopp när jag drar så jag åker framåt.

** Du tappar balansen, menar du? Därför vänsterarmen knuffar?
– Ja. (Linje)domaren åker fram för att sära, inte så att jag puttar honom. Det blir som en hävarm när det tar stopp för min klubba. När jag ser det i efterhand ser det klumpigt ut.  Men jag söker inte domaren, jag fastnar.

** Fastnar?
– Jag vill dra tag i honom (Emil Johansson), det tar stopp, han fastnar i min klubba, det blir som en hävstång.

Domaren Mikael Sjöqvist köpte den förklaringen. Därav ingen utvisning, ingen anmälan.

Jag kan gilla den här principen, den som Tomas Thorsbrink ger uttryck för, att det är upp till domarna på isen att avgöra allvaret i situationen, att varje liten knuff mot en domare inte per automatik måste vara avstängning – om det finns en vettig förklaring.

Sunt förnuft bör alltid råda.

Men det ställer verkligen krav på konsekvens från domarnas sida, det får inte bli att mindre rutinerade spelare inte ”kommer undan” med något liknande.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

”Joel bestämmer”-snacket är ju redan igång.

– Mm, det har man på posten, smålog Frölundakaptenen.

***

Johan Sundström gör comeback i lördagsmatchen mot Malmö, Max Friberg är tänkbar till spel, tränade inte men mådde rätt okej. Jens Olsson står över, Filip Johansson in i laget. Mer senare.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt