Luleå–Frölunda 220423 – försnack och eftersnack

Luleå–Frölunda 220423 – försnack och eftersnack

Luleå–Frölunda 220423 – försnack och eftersnack

Luleå–Frölunda 220423 – försnack och eftersnack

Frölunda var aldrig riktigt nära att rubba Luleå den här lördagen, laget såg tröttkört ut. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng var klart bättre än Roger Rönnbergs, rätt klara 4–1 till slut, 4–1 resultatet i semifinalserien.
Energin, kunnandet, målvaktsspelet, power play-spelet – det fanns inte där i Frölunda, det var liksom tomt i tanken. Klasskillnad, faktiskt, till Luleås fördel.
Här snabba analysen. Mer senare på sajten om Frölundas säsong, vilka frågor som behöver ställas med mera..


SNABBA ANALYSEN

 

Så var matchen

Första perioden.
Mål:
1–0 (8.02) Isac Brännström (Connolly)
* Skott som gick igenom Matt Tomkins, en puck han nog behöver ha om hans lag ska vinna en tuff semifinal 5 på bortaplan. Men Brännström ska inte få ett så fritt skottläge just efter tekning.

1–1 (13.53) Karl Henriksson (Friberg)
* Max Friberg stängde sargen, snabbt in till Henriksson som hittade femte hålet på Joel Lassinantti.

2–1 (17.55) Pontus Andreasson (Omark)
* Nicklas Lasu slarvade lite på defensiv blå, tacklades bort av Juhani Tyrväinen, Luleå ställde snabbt om, Linus Omark svingade trollspöet, pass från Gretzkyposition till Andreasson som slog Simon Edvinsson in mot mål. Tomkins förmådde inte vara tät längs med isen.

## Blytungt 2–1-mål för Luleå som Frölunda släppte till alldeles i onödan. Stor dominans Luleå inledningsvis, Isac Brännströms mål, fler lägen, men när Max Friberg vaket hittade Karl Henriksson för 1–1 hände något. Frölunda kaxade till sig, satte tryck, Henriksson hade två bra lägen – och så kom kallduschen.

Slarvigt av Nicklas Lasu, måste vara mer noggrann när Linus Omarks kedja är på isen – Luleå högg snabbt, fick 2–1 när Andreasson rakade in pucken på Omarks Gretzkypass, och sedan nära 3–1 när Andreasson prickade ramen.

Frölunda sätts under tung press i egen zon, har svårt att matcha Luleås fart och fantasi, hänger inte med.

Matt Tomkins känns inte stabil, en superräddning men båda målen tagbara. Läge för Niklas Rubin, men sannolikt tänker inte Frölunda så.

Linus Omark och Pontus Andreasson – en fröjd att se. Frölunda behöver undvika att ha Ryan Laschs kedja inne mot Omark & Co. Så gott det nu går på bortaplan.

Andra perioden.
Mål:
3–1 (34.29) Jonas Berglund 5/4 (Engsund, Gustafsson)
* Back-back, skott och retur. Det 3–1-mål jag tyckte Luleå skulle ha haft tidigare i perioden kom nu istället.

## Frölunda började med ett par, tre bra byten, ett vasst Patrik Carlsson-skott, men sedan:

Bara Luleå.

Hemmalaget dominant.

Frölundas spelare är tungfotade, klarar helt enkelt inte att matcha Luleås fart, passningsskicklighet. Fysiskt svagt, men det upplever jag är för att man inte hänger med i tempot.,

Att Luleås första 3–1-mål blåstes bort, där tycker jag Frölunda hade tur, Christian Folin var delaktig i Jack Connollys lilla touch på Matt Tomkins, men utdelningen kom i nästa PP istället, ännu ett skott som Tomkins inte riktigt kunde hantera, Jonas Berglund het på returen.

Stor skillnad på lagen, Luleå är mycket bättre, som Frölunda var i Scandinavium – skillnaden att Luleå kan försvara sig när man är tillbakatryckt.  I dag har Frölunda heller inte det målvaktsspel som behövs, och tar man sedan en slarvig sex man-utvisning, så …

Luleå i läge 3–1 är oerhört nära final. Frölunda är i behov av en massiv energikick. Kan ett mål erbjuda en sådan? Svårt att se det, men i hockey kan allt … ja, ni vet.

Tredje perioden.
Mål:
4–1 (59.13) Linus Omark, tom kasse  (Berglund)
* Brutalt skottäck av Jonas Berglund banade väg för målet.

 

***

FAKTA INFÖR MATCHEN Luleå–Frölunda.
Vad: SHL, semifinal 5 (3–1).
Tidigare matcher, Luleå:
Semifinal, Frölunda: 3–6, 4–2, 4–2, 2–0.
Kvartsfinal, Örebro: 4–1 (5–1, 1–2*, 3–1, 2–1, 3–2*)
Tidigare matcher, Frölunda:
Semifinal, Luleå: 6–3, 2–4, 2–4, 0–2.
Kvartsfinal, Växjö: 4–0 (4–3*, 5–4*, 4–3*, 5–2)
Var/när: Coop Norrbotten Arena/15.15.
TV: TV4 (samt cmore.se), 14.30.

Se matchen med andra:
Glenn Ullevi.
Boka bord genom att klicka här.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:
67 Linus Omark–21 Juhani Tyrväinen–96 Pontus Andreasson
17 Isac Brännström–20 Jack Connolly–24 Brendan Shinnimin
23 Olli Nikupeteri–71 Linus Fröberg–88 Joonas Rask
15 Carl Mattsson–14 Jonas Berglund–10 Einar Emanuelsson
26 Radek Muzik
Saknas: Konstantin Komarek 

Backar:
29 Erik Gustafsson–18 Sami Lepistö
32 Oscar Engsund–60 Julius Honka
55 Filip Pyrochta–39 Pontus Själin
44 Jonathan Andersson
Saknas: Daniel Sondell, Fredrik Styrman

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så startar Frölunda.
Kedjor:
21 Karl Henriksson–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
75 Radan Lenc–28 Johan Sundström
–9 Jan Mursak
25 Elmer Söderblom–72 Patrik Carlsson–81 Ryan Lasch
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–27 Theodor Niederbach
67 Jacob Nilsson
Saknas: Michael Spacek, Linus Nässén.

Backar:
7 Simon Edvinsson–2 Christian Folin
8 Viktor Ekbom–16 Stefan Elliott
6 Mattias Norlinder–5 Filip Johansson
10 Jens Olsson
Saknas: Andreas Borgman, Anders Grönlund.

Målvakter:
90 Matt Tomkins (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Inför matchen:

## Frölunda har Patrik Carlsson som formstark, ledande center, men varken Ryan Lasch eller Elmer Söderblom har riktigt fått till det på slutet. Är det kanske i dag det händer, med ryggarna mot väggen?
Lasch spelade hela 20.38 senast, utan att hota så som han behöver göra för att det ska lyfta laget. Blir det samma scenario i dag, samma typ av coachning, då tackar Luleå för kaffet och Frölunda kan börja ladda för försäsongsträningen.
Slutspel är vinna eller försvinna. Slutspel är att spela dina hetaste spelare – inte de som borde vara bäst. Tycker jag (som skrev så här i ämnet i torsdags).
Detta sagt kan ju spelgeniet Lasch mycket väl studsa tillbaka och topprestera, då ska han också ha sina 20 minuter. Men bara då.

## Andreas Borgman saknas som väntat, men snackisarna bland fansen är säkert dessa:
* Michael Spacek
ut, Johan Sundström in. Kan faktiskt röra sig om en petning av tjecken, kan givetvis också vara sjukdom eller en skavank av något slag. Men han tränade på fredagen, Spacek.
* Jacob Nilsson gör comeback. I sig inget uppseendeväckande, med två forwards borta finns ju bara 13 kvar, och då tar Nilsson plats i laget. Kul att se om han får speltid. Power play?
Luleå hade frågetecken för Konstantin Komarek i går, han utgår ur laget. Annars samma uppställning som senast. 

## En sak talar för Frölunda, tycker jag, nämligen detta:
Sällan ett lag vinner fyra matcher i rad i en slutspelsserie, och det är det Luleå behöver göra för att skicka Göteborgslaget på semester.
Det är helt enkelt så jämnt mellan lagen i SHL att det sällan sker, må det vara 4–0, vända 0–1 till 4–1 eller annat. Japp, Frölunda gjorde 4–0 (tre förlängningar!) på Växjö, men fyra i rad hör till ovanligheterna när två förhållandevis jämnstarka SHL-lag spelar slutspelshockey.
Möjligen kan detta få Frölundas supportrar att känna lite tillförsikt, men inget händer ju av sig självt, Roger Rönnbergs gäng måste:
* Få till ett power play-spel som hotar. Man har en enhet som kan det, problemet är att Rönnberg och tränarstaben sällan låter den spela (ett annat problem är att den tappar i kraft utan Andreas Borgman). Ska Frölunda ta sista chansen krävs sannolikt att rätt PP-enhet får mest istid, att det kvalitetscoachas snarare än namncoachas.
* Återfinna lite av den effektivitet i avsluten som vi såg i semifinal 1 och mot Växjö. Bra skottlägen, då måste i alla fall några puckar sitta just under ribban snarare än över eller i perfekt höjd för skicklige keepern Joel Lassinantti.
* Vinna fler kamper framför Lassinantti, hitta ytor något längre ut där det inte är fullt så trångt.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Talar något för Luleå? Självklart. Mer. Man har efter match 1 hittat tillbaka till sin identitet, agerar grymt försvarsstarkt, massor med ordning och reda, och så tillräckligt med offensiv spets för att skapa nog för att vinna.
Linus Omark är en fröjd att se spela hockey, Pontus Andreasson eminent i torsdagscomebacken, Juhani Tyrväinen en oerhört skicklig center – när han inte tappar balansen som en drucken sjöman.
Dessutom, har ni sett hur fräckt doldisar som Olli Nikupeteri och Jonas Berglund uppträder?
Luleå är precis så bra som jag trodde. Frölunda, när man inte spelar sin bästa PP-uppställning, när effektiviteten gått ner, har inte varit det på slutet.

## Ser en del skriva att Frölunda bara spelar längs sargerna och att Luleå är ett tråkigt lag. Sannolikt sprunget ur besvikelse. Det första stämmer ju absolut inte, det andra … roligt/tråkigt är givetvis subjektivt, men en viktig detalj glöms alldeles bort här.
Frölunda spelade så bra i torsdags (fart, fysik, in på mål, absolut ingen sarghockey) att Luleå inte kunde göra mycket annat än ägna sig åt försvar.
Problemet – Frölunda har inte nog med skicklighet för att utnyttja sitt spelövertag, inte heller förmågan att förändra spelsätt, testa andra vägar när monumentalt tryck inte ger önskat resultat.

## Färjestad rusar mot SM-final, Rögle förmår inte bjuda på önskat motstånd. Ser ut ungefär som jag trodde inför semifinalen. Rögle drabbades av för mycket skador, tappade tron, självsäkerheten, och de spetsspelare som är tillbaka, jag får känslan att de inte kan gå riktigt för fullt.
Mycket möjligt att det inte hade räckt ändå. Tror inte det, för:
Det Thomas Mitell har gjort med Färjestad, bara att ta av sig hatten – och det visar att kravställande fortfarande har en plats inom idrotten.
Spelarna älskade Johan Pennerborn.
Spelarna vinner med Thomas Mitell.   

***

Hur gulligt är inte detta, då?

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Klicka upp den svenska U18-truppen här.

I kväll (18.30) inleds U18-VM för svensk del, match mot Lettland. Frölunda har Isac Born och underårige (-05) Otto Stenberg med i truppen – som ni ser här till höger.

U18-VM avgörs spelas i Landshut och Kaufbeuren, Tyskland.

***

18.30 är det dramatik även i Jönköping, allsvensk finalmatch 1 – HV71 mot Björklöven.

Hemmalaget en väntad favorit, HV ”ska” ju bara tillbaka till SHL.

Bortalaget, nog lite mer av överraskning för många, men det hände bra saker när Viktor Stråhle tog över i slutet av februari. Stråhle? Japp, han som inte riktigt klickade med Roger Rönnberg och Frölunda.

Förbaskat trevlig prick. Lätt att glädjas med, känner jag. Här har HockeyNews.se talat med honom.

 

Frölunda var aldrig riktigt nära att rubba Luleå den här lördagen, laget såg tröttkört ut. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng var klart bättre än Roger Rönnbergs, rätt klara 4–1 till slut, 4–1 resultatet i semifinalserien.
Energin, kunnandet, målvaktsspelet, power play-spelet – det fanns inte där i Frölunda, det var liksom tomt i tanken. Klasskillnad, faktiskt, till Luleås fördel.
Här snabba analysen. Mer senare på sajten om Frölundas säsong, vilka frågor som behöver ställas med mera..


SNABBA ANALYSEN

 

Så var matchen

Första perioden.
Mål:
1–0 (8.02) Isac Brännström (Connolly)
* Skott som gick igenom Matt Tomkins, en puck han nog behöver ha om hans lag ska vinna en tuff semifinal 5 på bortaplan. Men Brännström ska inte få ett så fritt skottläge just efter tekning.

1–1 (13.53) Karl Henriksson (Friberg)
* Max Friberg stängde sargen, snabbt in till Henriksson som hittade femte hålet på Joel Lassinantti.

2–1 (17.55) Pontus Andreasson (Omark)
* Nicklas Lasu slarvade lite på defensiv blå, tacklades bort av Juhani Tyrväinen, Luleå ställde snabbt om, Linus Omark svingade trollspöet, pass från Gretzkyposition till Andreasson som slog Simon Edvinsson in mot mål. Tomkins förmådde inte vara tät längs med isen.

## Blytungt 2–1-mål för Luleå som Frölunda släppte till alldeles i onödan. Stor dominans Luleå inledningsvis, Isac Brännströms mål, fler lägen, men när Max Friberg vaket hittade Karl Henriksson för 1–1 hände något. Frölunda kaxade till sig, satte tryck, Henriksson hade två bra lägen – och så kom kallduschen.

Slarvigt av Nicklas Lasu, måste vara mer noggrann när Linus Omarks kedja är på isen – Luleå högg snabbt, fick 2–1 när Andreasson rakade in pucken på Omarks Gretzkypass, och sedan nära 3–1 när Andreasson prickade ramen.

Frölunda sätts under tung press i egen zon, har svårt att matcha Luleås fart och fantasi, hänger inte med.

Matt Tomkins känns inte stabil, en superräddning men båda målen tagbara. Läge för Niklas Rubin, men sannolikt tänker inte Frölunda så.

Linus Omark och Pontus Andreasson – en fröjd att se. Frölunda behöver undvika att ha Ryan Laschs kedja inne mot Omark & Co. Så gott det nu går på bortaplan.

Andra perioden.
Mål:
3–1 (34.29) Jonas Berglund 5/4 (Engsund, Gustafsson)
* Back-back, skott och retur. Det 3–1-mål jag tyckte Luleå skulle ha haft tidigare i perioden kom nu istället.

## Frölunda började med ett par, tre bra byten, ett vasst Patrik Carlsson-skott, men sedan:

Bara Luleå.

Hemmalaget dominant.

Frölundas spelare är tungfotade, klarar helt enkelt inte att matcha Luleås fart, passningsskicklighet. Fysiskt svagt, men det upplever jag är för att man inte hänger med i tempot.,

Att Luleås första 3–1-mål blåstes bort, där tycker jag Frölunda hade tur, Christian Folin var delaktig i Jack Connollys lilla touch på Matt Tomkins, men utdelningen kom i nästa PP istället, ännu ett skott som Tomkins inte riktigt kunde hantera, Jonas Berglund het på returen.

Stor skillnad på lagen, Luleå är mycket bättre, som Frölunda var i Scandinavium – skillnaden att Luleå kan försvara sig när man är tillbakatryckt.  I dag har Frölunda heller inte det målvaktsspel som behövs, och tar man sedan en slarvig sex man-utvisning, så …

Luleå i läge 3–1 är oerhört nära final. Frölunda är i behov av en massiv energikick. Kan ett mål erbjuda en sådan? Svårt att se det, men i hockey kan allt … ja, ni vet.

Tredje perioden.
Mål:
4–1 (59.13) Linus Omark, tom kasse  (Berglund)
* Brutalt skottäck av Jonas Berglund banade väg för målet.

 

***

FAKTA INFÖR MATCHEN Luleå–Frölunda.
Vad: SHL, semifinal 5 (3–1).
Tidigare matcher, Luleå:
Semifinal, Frölunda: 3–6, 4–2, 4–2, 2–0.
Kvartsfinal, Örebro: 4–1 (5–1, 1–2*, 3–1, 2–1, 3–2*)
Tidigare matcher, Frölunda:
Semifinal, Luleå: 6–3, 2–4, 2–4, 0–2.
Kvartsfinal, Växjö: 4–0 (4–3*, 5–4*, 4–3*, 5–2)
Var/när: Coop Norrbotten Arena/15.15.
TV: TV4 (samt cmore.se), 14.30.

Se matchen med andra:
Glenn Ullevi.
Boka bord genom att klicka här.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:
67 Linus Omark–21 Juhani Tyrväinen–96 Pontus Andreasson
17 Isac Brännström–20 Jack Connolly–24 Brendan Shinnimin
23 Olli Nikupeteri–71 Linus Fröberg–88 Joonas Rask
15 Carl Mattsson–14 Jonas Berglund–10 Einar Emanuelsson
26 Radek Muzik
Saknas: Konstantin Komarek 

Backar:
29 Erik Gustafsson–18 Sami Lepistö
32 Oscar Engsund–60 Julius Honka
55 Filip Pyrochta–39 Pontus Själin
44 Jonathan Andersson
Saknas: Daniel Sondell, Fredrik Styrman

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så startar Frölunda.
Kedjor:
21 Karl Henriksson–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
75 Radan Lenc–28 Johan Sundström
–9 Jan Mursak
25 Elmer Söderblom–72 Patrik Carlsson–81 Ryan Lasch
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–27 Theodor Niederbach
67 Jacob Nilsson
Saknas: Michael Spacek, Linus Nässén.

Backar:
7 Simon Edvinsson–2 Christian Folin
8 Viktor Ekbom–16 Stefan Elliott
6 Mattias Norlinder–5 Filip Johansson
10 Jens Olsson
Saknas: Andreas Borgman, Anders Grönlund.

Målvakter:
90 Matt Tomkins (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Inför matchen:

## Frölunda har Patrik Carlsson som formstark, ledande center, men varken Ryan Lasch eller Elmer Söderblom har riktigt fått till det på slutet. Är det kanske i dag det händer, med ryggarna mot väggen?
Lasch spelade hela 20.38 senast, utan att hota så som han behöver göra för att det ska lyfta laget. Blir det samma scenario i dag, samma typ av coachning, då tackar Luleå för kaffet och Frölunda kan börja ladda för försäsongsträningen.
Slutspel är vinna eller försvinna. Slutspel är att spela dina hetaste spelare – inte de som borde vara bäst. Tycker jag (som skrev så här i ämnet i torsdags).
Detta sagt kan ju spelgeniet Lasch mycket väl studsa tillbaka och topprestera, då ska han också ha sina 20 minuter. Men bara då.

## Andreas Borgman saknas som väntat, men snackisarna bland fansen är säkert dessa:
* Michael Spacek
ut, Johan Sundström in. Kan faktiskt röra sig om en petning av tjecken, kan givetvis också vara sjukdom eller en skavank av något slag. Men han tränade på fredagen, Spacek.
* Jacob Nilsson gör comeback. I sig inget uppseendeväckande, med två forwards borta finns ju bara 13 kvar, och då tar Nilsson plats i laget. Kul att se om han får speltid. Power play?
Luleå hade frågetecken för Konstantin Komarek i går, han utgår ur laget. Annars samma uppställning som senast. 

## En sak talar för Frölunda, tycker jag, nämligen detta:
Sällan ett lag vinner fyra matcher i rad i en slutspelsserie, och det är det Luleå behöver göra för att skicka Göteborgslaget på semester.
Det är helt enkelt så jämnt mellan lagen i SHL att det sällan sker, må det vara 4–0, vända 0–1 till 4–1 eller annat. Japp, Frölunda gjorde 4–0 (tre förlängningar!) på Växjö, men fyra i rad hör till ovanligheterna när två förhållandevis jämnstarka SHL-lag spelar slutspelshockey.
Möjligen kan detta få Frölundas supportrar att känna lite tillförsikt, men inget händer ju av sig självt, Roger Rönnbergs gäng måste:
* Få till ett power play-spel som hotar. Man har en enhet som kan det, problemet är att Rönnberg och tränarstaben sällan låter den spela (ett annat problem är att den tappar i kraft utan Andreas Borgman). Ska Frölunda ta sista chansen krävs sannolikt att rätt PP-enhet får mest istid, att det kvalitetscoachas snarare än namncoachas.
* Återfinna lite av den effektivitet i avsluten som vi såg i semifinal 1 och mot Växjö. Bra skottlägen, då måste i alla fall några puckar sitta just under ribban snarare än över eller i perfekt höjd för skicklige keepern Joel Lassinantti.
* Vinna fler kamper framför Lassinantti, hitta ytor något längre ut där det inte är fullt så trångt.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Talar något för Luleå? Självklart. Mer. Man har efter match 1 hittat tillbaka till sin identitet, agerar grymt försvarsstarkt, massor med ordning och reda, och så tillräckligt med offensiv spets för att skapa nog för att vinna.
Linus Omark är en fröjd att se spela hockey, Pontus Andreasson eminent i torsdagscomebacken, Juhani Tyrväinen en oerhört skicklig center – när han inte tappar balansen som en drucken sjöman.
Dessutom, har ni sett hur fräckt doldisar som Olli Nikupeteri och Jonas Berglund uppträder?
Luleå är precis så bra som jag trodde. Frölunda, när man inte spelar sin bästa PP-uppställning, när effektiviteten gått ner, har inte varit det på slutet.

## Ser en del skriva att Frölunda bara spelar längs sargerna och att Luleå är ett tråkigt lag. Sannolikt sprunget ur besvikelse. Det första stämmer ju absolut inte, det andra … roligt/tråkigt är givetvis subjektivt, men en viktig detalj glöms alldeles bort här.
Frölunda spelade så bra i torsdags (fart, fysik, in på mål, absolut ingen sarghockey) att Luleå inte kunde göra mycket annat än ägna sig åt försvar.
Problemet – Frölunda har inte nog med skicklighet för att utnyttja sitt spelövertag, inte heller förmågan att förändra spelsätt, testa andra vägar när monumentalt tryck inte ger önskat resultat.

## Färjestad rusar mot SM-final, Rögle förmår inte bjuda på önskat motstånd. Ser ut ungefär som jag trodde inför semifinalen. Rögle drabbades av för mycket skador, tappade tron, självsäkerheten, och de spetsspelare som är tillbaka, jag får känslan att de inte kan gå riktigt för fullt.
Mycket möjligt att det inte hade räckt ändå. Tror inte det, för:
Det Thomas Mitell har gjort med Färjestad, bara att ta av sig hatten – och det visar att kravställande fortfarande har en plats inom idrotten.
Spelarna älskade Johan Pennerborn.
Spelarna vinner med Thomas Mitell.   

***

Hur gulligt är inte detta, då?

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Klicka upp den svenska U18-truppen här.

I kväll (18.30) inleds U18-VM för svensk del, match mot Lettland. Frölunda har Isac Born och underårige (-05) Otto Stenberg med i truppen – som ni ser här till höger.

U18-VM avgörs spelas i Landshut och Kaufbeuren, Tyskland.

***

18.30 är det dramatik även i Jönköping, allsvensk finalmatch 1 – HV71 mot Björklöven.

Hemmalaget en väntad favorit, HV ”ska” ju bara tillbaka till SHL.

Bortalaget, nog lite mer av överraskning för många, men det hände bra saker när Viktor Stråhle tog över i slutet av februari. Stråhle? Japp, han som inte riktigt klickade med Roger Rönnberg och Frölunda.

Förbaskat trevlig prick. Lätt att glädjas med, känner jag. Här har HockeyNews.se talat med honom.

 

Frölunda var aldrig riktigt nära att rubba Luleå den här lördagen, laget såg tröttkört ut. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng var klart bättre än Roger Rönnbergs, rätt klara 4–1 till slut, 4–1 resultatet i semifinalserien.
Energin, kunnandet, målvaktsspelet, power play-spelet – det fanns inte där i Frölunda, det var liksom tomt i tanken. Klasskillnad, faktiskt, till Luleås fördel.
Här snabba analysen. Mer senare på sajten om Frölundas säsong, vilka frågor som behöver ställas med mera..


SNABBA ANALYSEN

 

Så var matchen

Första perioden.
Mål:
1–0 (8.02) Isac Brännström (Connolly)
* Skott som gick igenom Matt Tomkins, en puck han nog behöver ha om hans lag ska vinna en tuff semifinal 5 på bortaplan. Men Brännström ska inte få ett så fritt skottläge just efter tekning.

1–1 (13.53) Karl Henriksson (Friberg)
* Max Friberg stängde sargen, snabbt in till Henriksson som hittade femte hålet på Joel Lassinantti.

2–1 (17.55) Pontus Andreasson (Omark)
* Nicklas Lasu slarvade lite på defensiv blå, tacklades bort av Juhani Tyrväinen, Luleå ställde snabbt om, Linus Omark svingade trollspöet, pass från Gretzkyposition till Andreasson som slog Simon Edvinsson in mot mål. Tomkins förmådde inte vara tät längs med isen.

## Blytungt 2–1-mål för Luleå som Frölunda släppte till alldeles i onödan. Stor dominans Luleå inledningsvis, Isac Brännströms mål, fler lägen, men när Max Friberg vaket hittade Karl Henriksson för 1–1 hände något. Frölunda kaxade till sig, satte tryck, Henriksson hade två bra lägen – och så kom kallduschen.

Slarvigt av Nicklas Lasu, måste vara mer noggrann när Linus Omarks kedja är på isen – Luleå högg snabbt, fick 2–1 när Andreasson rakade in pucken på Omarks Gretzkypass, och sedan nära 3–1 när Andreasson prickade ramen.

Frölunda sätts under tung press i egen zon, har svårt att matcha Luleås fart och fantasi, hänger inte med.

Matt Tomkins känns inte stabil, en superräddning men båda målen tagbara. Läge för Niklas Rubin, men sannolikt tänker inte Frölunda så.

Linus Omark och Pontus Andreasson – en fröjd att se. Frölunda behöver undvika att ha Ryan Laschs kedja inne mot Omark & Co. Så gott det nu går på bortaplan.

Andra perioden.
Mål:
3–1 (34.29) Jonas Berglund 5/4 (Engsund, Gustafsson)
* Back-back, skott och retur. Det 3–1-mål jag tyckte Luleå skulle ha haft tidigare i perioden kom nu istället.

## Frölunda började med ett par, tre bra byten, ett vasst Patrik Carlsson-skott, men sedan:

Bara Luleå.

Hemmalaget dominant.

Frölundas spelare är tungfotade, klarar helt enkelt inte att matcha Luleås fart, passningsskicklighet. Fysiskt svagt, men det upplever jag är för att man inte hänger med i tempot.,

Att Luleås första 3–1-mål blåstes bort, där tycker jag Frölunda hade tur, Christian Folin var delaktig i Jack Connollys lilla touch på Matt Tomkins, men utdelningen kom i nästa PP istället, ännu ett skott som Tomkins inte riktigt kunde hantera, Jonas Berglund het på returen.

Stor skillnad på lagen, Luleå är mycket bättre, som Frölunda var i Scandinavium – skillnaden att Luleå kan försvara sig när man är tillbakatryckt.  I dag har Frölunda heller inte det målvaktsspel som behövs, och tar man sedan en slarvig sex man-utvisning, så …

Luleå i läge 3–1 är oerhört nära final. Frölunda är i behov av en massiv energikick. Kan ett mål erbjuda en sådan? Svårt att se det, men i hockey kan allt … ja, ni vet.

Tredje perioden.
Mål:
4–1 (59.13) Linus Omark, tom kasse  (Berglund)
* Brutalt skottäck av Jonas Berglund banade väg för målet.

 

***

FAKTA INFÖR MATCHEN Luleå–Frölunda.
Vad: SHL, semifinal 5 (3–1).
Tidigare matcher, Luleå:
Semifinal, Frölunda: 3–6, 4–2, 4–2, 2–0.
Kvartsfinal, Örebro: 4–1 (5–1, 1–2*, 3–1, 2–1, 3–2*)
Tidigare matcher, Frölunda:
Semifinal, Luleå: 6–3, 2–4, 2–4, 0–2.
Kvartsfinal, Växjö: 4–0 (4–3*, 5–4*, 4–3*, 5–2)
Var/när: Coop Norrbotten Arena/15.15.
TV: TV4 (samt cmore.se), 14.30.

Se matchen med andra:
Glenn Ullevi.
Boka bord genom att klicka här.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:
67 Linus Omark–21 Juhani Tyrväinen–96 Pontus Andreasson
17 Isac Brännström–20 Jack Connolly–24 Brendan Shinnimin
23 Olli Nikupeteri–71 Linus Fröberg–88 Joonas Rask
15 Carl Mattsson–14 Jonas Berglund–10 Einar Emanuelsson
26 Radek Muzik
Saknas: Konstantin Komarek 

Backar:
29 Erik Gustafsson–18 Sami Lepistö
32 Oscar Engsund–60 Julius Honka
55 Filip Pyrochta–39 Pontus Själin
44 Jonathan Andersson
Saknas: Daniel Sondell, Fredrik Styrman

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så startar Frölunda.
Kedjor:
21 Karl Henriksson–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
75 Radan Lenc–28 Johan Sundström
–9 Jan Mursak
25 Elmer Söderblom–72 Patrik Carlsson–81 Ryan Lasch
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–27 Theodor Niederbach
67 Jacob Nilsson
Saknas: Michael Spacek, Linus Nässén.

Backar:
7 Simon Edvinsson–2 Christian Folin
8 Viktor Ekbom–16 Stefan Elliott
6 Mattias Norlinder–5 Filip Johansson
10 Jens Olsson
Saknas: Andreas Borgman, Anders Grönlund.

Målvakter:
90 Matt Tomkins (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Inför matchen:

## Frölunda har Patrik Carlsson som formstark, ledande center, men varken Ryan Lasch eller Elmer Söderblom har riktigt fått till det på slutet. Är det kanske i dag det händer, med ryggarna mot väggen?
Lasch spelade hela 20.38 senast, utan att hota så som han behöver göra för att det ska lyfta laget. Blir det samma scenario i dag, samma typ av coachning, då tackar Luleå för kaffet och Frölunda kan börja ladda för försäsongsträningen.
Slutspel är vinna eller försvinna. Slutspel är att spela dina hetaste spelare – inte de som borde vara bäst. Tycker jag (som skrev så här i ämnet i torsdags).
Detta sagt kan ju spelgeniet Lasch mycket väl studsa tillbaka och topprestera, då ska han också ha sina 20 minuter. Men bara då.

## Andreas Borgman saknas som väntat, men snackisarna bland fansen är säkert dessa:
* Michael Spacek
ut, Johan Sundström in. Kan faktiskt röra sig om en petning av tjecken, kan givetvis också vara sjukdom eller en skavank av något slag. Men han tränade på fredagen, Spacek.
* Jacob Nilsson gör comeback. I sig inget uppseendeväckande, med två forwards borta finns ju bara 13 kvar, och då tar Nilsson plats i laget. Kul att se om han får speltid. Power play?
Luleå hade frågetecken för Konstantin Komarek i går, han utgår ur laget. Annars samma uppställning som senast. 

## En sak talar för Frölunda, tycker jag, nämligen detta:
Sällan ett lag vinner fyra matcher i rad i en slutspelsserie, och det är det Luleå behöver göra för att skicka Göteborgslaget på semester.
Det är helt enkelt så jämnt mellan lagen i SHL att det sällan sker, må det vara 4–0, vända 0–1 till 4–1 eller annat. Japp, Frölunda gjorde 4–0 (tre förlängningar!) på Växjö, men fyra i rad hör till ovanligheterna när två förhållandevis jämnstarka SHL-lag spelar slutspelshockey.
Möjligen kan detta få Frölundas supportrar att känna lite tillförsikt, men inget händer ju av sig självt, Roger Rönnbergs gäng måste:
* Få till ett power play-spel som hotar. Man har en enhet som kan det, problemet är att Rönnberg och tränarstaben sällan låter den spela (ett annat problem är att den tappar i kraft utan Andreas Borgman). Ska Frölunda ta sista chansen krävs sannolikt att rätt PP-enhet får mest istid, att det kvalitetscoachas snarare än namncoachas.
* Återfinna lite av den effektivitet i avsluten som vi såg i semifinal 1 och mot Växjö. Bra skottlägen, då måste i alla fall några puckar sitta just under ribban snarare än över eller i perfekt höjd för skicklige keepern Joel Lassinantti.
* Vinna fler kamper framför Lassinantti, hitta ytor något längre ut där det inte är fullt så trångt.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Talar något för Luleå? Självklart. Mer. Man har efter match 1 hittat tillbaka till sin identitet, agerar grymt försvarsstarkt, massor med ordning och reda, och så tillräckligt med offensiv spets för att skapa nog för att vinna.
Linus Omark är en fröjd att se spela hockey, Pontus Andreasson eminent i torsdagscomebacken, Juhani Tyrväinen en oerhört skicklig center – när han inte tappar balansen som en drucken sjöman.
Dessutom, har ni sett hur fräckt doldisar som Olli Nikupeteri och Jonas Berglund uppträder?
Luleå är precis så bra som jag trodde. Frölunda, när man inte spelar sin bästa PP-uppställning, när effektiviteten gått ner, har inte varit det på slutet.

## Ser en del skriva att Frölunda bara spelar längs sargerna och att Luleå är ett tråkigt lag. Sannolikt sprunget ur besvikelse. Det första stämmer ju absolut inte, det andra … roligt/tråkigt är givetvis subjektivt, men en viktig detalj glöms alldeles bort här.
Frölunda spelade så bra i torsdags (fart, fysik, in på mål, absolut ingen sarghockey) att Luleå inte kunde göra mycket annat än ägna sig åt försvar.
Problemet – Frölunda har inte nog med skicklighet för att utnyttja sitt spelövertag, inte heller förmågan att förändra spelsätt, testa andra vägar när monumentalt tryck inte ger önskat resultat.

## Färjestad rusar mot SM-final, Rögle förmår inte bjuda på önskat motstånd. Ser ut ungefär som jag trodde inför semifinalen. Rögle drabbades av för mycket skador, tappade tron, självsäkerheten, och de spetsspelare som är tillbaka, jag får känslan att de inte kan gå riktigt för fullt.
Mycket möjligt att det inte hade räckt ändå. Tror inte det, för:
Det Thomas Mitell har gjort med Färjestad, bara att ta av sig hatten – och det visar att kravställande fortfarande har en plats inom idrotten.
Spelarna älskade Johan Pennerborn.
Spelarna vinner med Thomas Mitell.   

***

Hur gulligt är inte detta, då?

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Klicka upp den svenska U18-truppen här.

I kväll (18.30) inleds U18-VM för svensk del, match mot Lettland. Frölunda har Isac Born och underårige (-05) Otto Stenberg med i truppen – som ni ser här till höger.

U18-VM avgörs spelas i Landshut och Kaufbeuren, Tyskland.

***

18.30 är det dramatik även i Jönköping, allsvensk finalmatch 1 – HV71 mot Björklöven.

Hemmalaget en väntad favorit, HV ”ska” ju bara tillbaka till SHL.

Bortalaget, nog lite mer av överraskning för många, men det hände bra saker när Viktor Stråhle tog över i slutet av februari. Stråhle? Japp, han som inte riktigt klickade med Roger Rönnberg och Frölunda.

Förbaskat trevlig prick. Lätt att glädjas med, känner jag. Här har HockeyNews.se talat med honom.

 

Frölunda var aldrig riktigt nära att rubba Luleå den här lördagen, laget såg tröttkört ut. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng var klart bättre än Roger Rönnbergs, rätt klara 4–1 till slut, 4–1 resultatet i semifinalserien.
Energin, kunnandet, målvaktsspelet, power play-spelet – det fanns inte där i Frölunda, det var liksom tomt i tanken. Klasskillnad, faktiskt, till Luleås fördel.
Här snabba analysen. Mer senare på sajten om Frölundas säsong, vilka frågor som behöver ställas med mera..


SNABBA ANALYSEN

 

Så var matchen

Första perioden.
Mål:
1–0 (8.02) Isac Brännström (Connolly)
* Skott som gick igenom Matt Tomkins, en puck han nog behöver ha om hans lag ska vinna en tuff semifinal 5 på bortaplan. Men Brännström ska inte få ett så fritt skottläge just efter tekning.

1–1 (13.53) Karl Henriksson (Friberg)
* Max Friberg stängde sargen, snabbt in till Henriksson som hittade femte hålet på Joel Lassinantti.

2–1 (17.55) Pontus Andreasson (Omark)
* Nicklas Lasu slarvade lite på defensiv blå, tacklades bort av Juhani Tyrväinen, Luleå ställde snabbt om, Linus Omark svingade trollspöet, pass från Gretzkyposition till Andreasson som slog Simon Edvinsson in mot mål. Tomkins förmådde inte vara tät längs med isen.

## Blytungt 2–1-mål för Luleå som Frölunda släppte till alldeles i onödan. Stor dominans Luleå inledningsvis, Isac Brännströms mål, fler lägen, men när Max Friberg vaket hittade Karl Henriksson för 1–1 hände något. Frölunda kaxade till sig, satte tryck, Henriksson hade två bra lägen – och så kom kallduschen.

Slarvigt av Nicklas Lasu, måste vara mer noggrann när Linus Omarks kedja är på isen – Luleå högg snabbt, fick 2–1 när Andreasson rakade in pucken på Omarks Gretzkypass, och sedan nära 3–1 när Andreasson prickade ramen.

Frölunda sätts under tung press i egen zon, har svårt att matcha Luleås fart och fantasi, hänger inte med.

Matt Tomkins känns inte stabil, en superräddning men båda målen tagbara. Läge för Niklas Rubin, men sannolikt tänker inte Frölunda så.

Linus Omark och Pontus Andreasson – en fröjd att se. Frölunda behöver undvika att ha Ryan Laschs kedja inne mot Omark & Co. Så gott det nu går på bortaplan.

Andra perioden.
Mål:
3–1 (34.29) Jonas Berglund 5/4 (Engsund, Gustafsson)
* Back-back, skott och retur. Det 3–1-mål jag tyckte Luleå skulle ha haft tidigare i perioden kom nu istället.

## Frölunda började med ett par, tre bra byten, ett vasst Patrik Carlsson-skott, men sedan:

Bara Luleå.

Hemmalaget dominant.

Frölundas spelare är tungfotade, klarar helt enkelt inte att matcha Luleås fart, passningsskicklighet. Fysiskt svagt, men det upplever jag är för att man inte hänger med i tempot.,

Att Luleås första 3–1-mål blåstes bort, där tycker jag Frölunda hade tur, Christian Folin var delaktig i Jack Connollys lilla touch på Matt Tomkins, men utdelningen kom i nästa PP istället, ännu ett skott som Tomkins inte riktigt kunde hantera, Jonas Berglund het på returen.

Stor skillnad på lagen, Luleå är mycket bättre, som Frölunda var i Scandinavium – skillnaden att Luleå kan försvara sig när man är tillbakatryckt.  I dag har Frölunda heller inte det målvaktsspel som behövs, och tar man sedan en slarvig sex man-utvisning, så …

Luleå i läge 3–1 är oerhört nära final. Frölunda är i behov av en massiv energikick. Kan ett mål erbjuda en sådan? Svårt att se det, men i hockey kan allt … ja, ni vet.

Tredje perioden.
Mål:
4–1 (59.13) Linus Omark, tom kasse  (Berglund)
* Brutalt skottäck av Jonas Berglund banade väg för målet.

 

***

FAKTA INFÖR MATCHEN Luleå–Frölunda.
Vad: SHL, semifinal 5 (3–1).
Tidigare matcher, Luleå:
Semifinal, Frölunda: 3–6, 4–2, 4–2, 2–0.
Kvartsfinal, Örebro: 4–1 (5–1, 1–2*, 3–1, 2–1, 3–2*)
Tidigare matcher, Frölunda:
Semifinal, Luleå: 6–3, 2–4, 2–4, 0–2.
Kvartsfinal, Växjö: 4–0 (4–3*, 5–4*, 4–3*, 5–2)
Var/när: Coop Norrbotten Arena/15.15.
TV: TV4 (samt cmore.se), 14.30.

Se matchen med andra:
Glenn Ullevi.
Boka bord genom att klicka här.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:
67 Linus Omark–21 Juhani Tyrväinen–96 Pontus Andreasson
17 Isac Brännström–20 Jack Connolly–24 Brendan Shinnimin
23 Olli Nikupeteri–71 Linus Fröberg–88 Joonas Rask
15 Carl Mattsson–14 Jonas Berglund–10 Einar Emanuelsson
26 Radek Muzik
Saknas: Konstantin Komarek 

Backar:
29 Erik Gustafsson–18 Sami Lepistö
32 Oscar Engsund–60 Julius Honka
55 Filip Pyrochta–39 Pontus Själin
44 Jonathan Andersson
Saknas: Daniel Sondell, Fredrik Styrman

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så startar Frölunda.
Kedjor:
21 Karl Henriksson–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
75 Radan Lenc–28 Johan Sundström
–9 Jan Mursak
25 Elmer Söderblom–72 Patrik Carlsson–81 Ryan Lasch
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–27 Theodor Niederbach
67 Jacob Nilsson
Saknas: Michael Spacek, Linus Nässén.

Backar:
7 Simon Edvinsson–2 Christian Folin
8 Viktor Ekbom–16 Stefan Elliott
6 Mattias Norlinder–5 Filip Johansson
10 Jens Olsson
Saknas: Andreas Borgman, Anders Grönlund.

Målvakter:
90 Matt Tomkins (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Inför matchen:

## Frölunda har Patrik Carlsson som formstark, ledande center, men varken Ryan Lasch eller Elmer Söderblom har riktigt fått till det på slutet. Är det kanske i dag det händer, med ryggarna mot väggen?
Lasch spelade hela 20.38 senast, utan att hota så som han behöver göra för att det ska lyfta laget. Blir det samma scenario i dag, samma typ av coachning, då tackar Luleå för kaffet och Frölunda kan börja ladda för försäsongsträningen.
Slutspel är vinna eller försvinna. Slutspel är att spela dina hetaste spelare – inte de som borde vara bäst. Tycker jag (som skrev så här i ämnet i torsdags).
Detta sagt kan ju spelgeniet Lasch mycket väl studsa tillbaka och topprestera, då ska han också ha sina 20 minuter. Men bara då.

## Andreas Borgman saknas som väntat, men snackisarna bland fansen är säkert dessa:
* Michael Spacek
ut, Johan Sundström in. Kan faktiskt röra sig om en petning av tjecken, kan givetvis också vara sjukdom eller en skavank av något slag. Men han tränade på fredagen, Spacek.
* Jacob Nilsson gör comeback. I sig inget uppseendeväckande, med två forwards borta finns ju bara 13 kvar, och då tar Nilsson plats i laget. Kul att se om han får speltid. Power play?
Luleå hade frågetecken för Konstantin Komarek i går, han utgår ur laget. Annars samma uppställning som senast. 

## En sak talar för Frölunda, tycker jag, nämligen detta:
Sällan ett lag vinner fyra matcher i rad i en slutspelsserie, och det är det Luleå behöver göra för att skicka Göteborgslaget på semester.
Det är helt enkelt så jämnt mellan lagen i SHL att det sällan sker, må det vara 4–0, vända 0–1 till 4–1 eller annat. Japp, Frölunda gjorde 4–0 (tre förlängningar!) på Växjö, men fyra i rad hör till ovanligheterna när två förhållandevis jämnstarka SHL-lag spelar slutspelshockey.
Möjligen kan detta få Frölundas supportrar att känna lite tillförsikt, men inget händer ju av sig självt, Roger Rönnbergs gäng måste:
* Få till ett power play-spel som hotar. Man har en enhet som kan det, problemet är att Rönnberg och tränarstaben sällan låter den spela (ett annat problem är att den tappar i kraft utan Andreas Borgman). Ska Frölunda ta sista chansen krävs sannolikt att rätt PP-enhet får mest istid, att det kvalitetscoachas snarare än namncoachas.
* Återfinna lite av den effektivitet i avsluten som vi såg i semifinal 1 och mot Växjö. Bra skottlägen, då måste i alla fall några puckar sitta just under ribban snarare än över eller i perfekt höjd för skicklige keepern Joel Lassinantti.
* Vinna fler kamper framför Lassinantti, hitta ytor något längre ut där det inte är fullt så trångt.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Talar något för Luleå? Självklart. Mer. Man har efter match 1 hittat tillbaka till sin identitet, agerar grymt försvarsstarkt, massor med ordning och reda, och så tillräckligt med offensiv spets för att skapa nog för att vinna.
Linus Omark är en fröjd att se spela hockey, Pontus Andreasson eminent i torsdagscomebacken, Juhani Tyrväinen en oerhört skicklig center – när han inte tappar balansen som en drucken sjöman.
Dessutom, har ni sett hur fräckt doldisar som Olli Nikupeteri och Jonas Berglund uppträder?
Luleå är precis så bra som jag trodde. Frölunda, när man inte spelar sin bästa PP-uppställning, när effektiviteten gått ner, har inte varit det på slutet.

## Ser en del skriva att Frölunda bara spelar längs sargerna och att Luleå är ett tråkigt lag. Sannolikt sprunget ur besvikelse. Det första stämmer ju absolut inte, det andra … roligt/tråkigt är givetvis subjektivt, men en viktig detalj glöms alldeles bort här.
Frölunda spelade så bra i torsdags (fart, fysik, in på mål, absolut ingen sarghockey) att Luleå inte kunde göra mycket annat än ägna sig åt försvar.
Problemet – Frölunda har inte nog med skicklighet för att utnyttja sitt spelövertag, inte heller förmågan att förändra spelsätt, testa andra vägar när monumentalt tryck inte ger önskat resultat.

## Färjestad rusar mot SM-final, Rögle förmår inte bjuda på önskat motstånd. Ser ut ungefär som jag trodde inför semifinalen. Rögle drabbades av för mycket skador, tappade tron, självsäkerheten, och de spetsspelare som är tillbaka, jag får känslan att de inte kan gå riktigt för fullt.
Mycket möjligt att det inte hade räckt ändå. Tror inte det, för:
Det Thomas Mitell har gjort med Färjestad, bara att ta av sig hatten – och det visar att kravställande fortfarande har en plats inom idrotten.
Spelarna älskade Johan Pennerborn.
Spelarna vinner med Thomas Mitell.   

***

Hur gulligt är inte detta, då?

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @rakapuckarpunktcom

***

Klicka upp den svenska U18-truppen här.

I kväll (18.30) inleds U18-VM för svensk del, match mot Lettland. Frölunda har Isac Born och underårige (-05) Otto Stenberg med i truppen – som ni ser här till höger.

U18-VM avgörs spelas i Landshut och Kaufbeuren, Tyskland.

***

18.30 är det dramatik även i Jönköping, allsvensk finalmatch 1 – HV71 mot Björklöven.

Hemmalaget en väntad favorit, HV ”ska” ju bara tillbaka till SHL.

Bortalaget, nog lite mer av överraskning för många, men det hände bra saker när Viktor Stråhle tog över i slutet av februari. Stråhle? Japp, han som inte riktigt klickade med Roger Rönnberg och Frölunda.

Förbaskat trevlig prick. Lätt att glädjas med, känner jag. Här har HockeyNews.se talat med honom.

 

457 Kommentarer

 1. Med tanke på hur svag Spacek har varit, så känns det en petning. Helt rätt dessutom, om så vore fallet.

  • OM det är så måste man ju verkligen ställa frågor om hur Frölunda hanterar sin stjärnor. Då skulle ju två av de dyraste, Spacek och Sunken, vara för dåliga för att få spela. Vilka andra lag köper in spelare som är svindyra men som inte platsar?

 2. Om frölunda åker ut i dag så hoppas jag rönnberg lämnar självmant,han har kört samma system i flera år,känns lite som det är utdaterat

 3. Varför hatar alla på Jacob Nilsson?
  Han gjorde mål 5on5 och i pp, men fruktansvärt gnäll att han gjorde för lite mål och för lite poäng?? 3 mål & 1 assist på fem matcher. Förstår inte agget mot Jake!!

     • Björn: Han kan inte leva på 3+1 på fem matcher, sedan är nytt kontrakt givet. Krävs mer än så, kan jag känna, men Sjöström och Co förlängde. Det är upp till bevis när han väl är i form, alltså nästa säsong.

  • Har verkligen missat det hatet helt? Och då läser jag ofta här 🤔 jag tycker mest det tjatats om när han gör comeback och att folk vill ha in han i laget så fort som möjligt.

 4. Fan va härligt om det rör sig om en petning och Roger visar att han vågar!
  Sen skulle det va fantastiskt om dom rullar in Nilsson i PP så han kan stå och skjuta! Lite som förr i bandy när dom som va odugliga på att spela fick åka in och skjuta hörnor och straffar!

 5. Känns som att det lätt blir lite pyspunka i sådana här ev definitivt avgörande matcher om det går lite emot i början – Som om man till slut helt tröttnar efter att mest ha kämpat i uppförsbacke under hela slutspelsserien (Som tex för Växjö i sista mot Frölunda).

  Dock så har ju vi inte varit utspelade som Växjö var mot Frölunda – Så förhoppningsvis gäller inte detta idag.

  HOPPAS SÅ på att Sundström in-draget får samma effekt som när Purre kom in (Och att vi undviker ngt ledset scenario där Sundström gör ngt stort misstag direkt typ)

  Snälla, låt oss se stora förändringar i pp-enheter eller pp-matchande (utöver Spacek ut) + Hoppas det ger positiv effekt ist för ngn slags ödets ironi-motsatt effekt (som skulle ge Rönnberg vatten på kvarnen ang sina tidigare val)

  Om det finns hockeygudar så tycker jag gott att dom kan vara snälla mot oss nu. Vi förtjänar det.
  -Vi tråkdeffar inte som Luleå.
  -RR har inte försökt norrbottengnälla på allt o alla som Bulan o resten av föreningen.

  • Känslan är att vi kommer ut och spelar bestämt. Skapar massor men missar allt. Sedan får de in ettan och pyspunka hos oss efter det. 5-1 till lapparna.

   • Du får tänka på att Dicken medvetet har jinxat genom att gratulera till Luleåvinst på twitter

    Det kan vara vårat ess i rockärmen ändå (om själva rockärmen sen är lagd på bordet)

    • Visst, nån match kan vi ju sprattla till. Men att vinna flera matcher mot ett komplett lag vore fullständigt otroligt med tanke på alla brister i vårt lag, spel men framförallt coachning.

 6. Bara vi försöker använda backarna mer i vårt offensiva spel och låta dom komma till skott istället för att söka den där passningen framför mål för där är det pintjockt med folk. Men då måste backarna förstå att man måste ta direktskott och inte kladda med pucken. Spelmässigt så är vi bättre än Luleå kan vi bara skapa oreda framför Lassinanti så blir dom stressade. Hoppas vi kan tysta hela Coop Arena och får se när Bulan springer som en bandhund i båset. Tufft blir det.

 7. Blie intressant om roger gör något eller bara rullar på som vabligt med massor av offensiv istid spelare utan den bästa puckskickligeten. Spacek är wtt avbräck.

 8. En petning av Spacek nu. Är det konstgjord andning? Man skulle petat någon tidigare, redan under säsongen. Att peta folk nu känns märkligt. Säkert sjuk.

  • Konstigt är det för man vill inte förändra för mycket sådana här gånger. Stör mig lite.

   • Menar ni på allvar att spacek är petad? Isåfall börjar jag på allvar undra vad som pågår.

     • Titta på öaget. Spacek har ju varit en av de som satt upp medspelare. Han har puckskills. Tycker det finns ungefär tio andra som gjort betydligt mindre. Plocka bort honom från PP1 – helt ok men ut ur laget är märkligt när det finns många andra som inte kan behandla en puck. Sedan är det rätt att försöka med något men känns konstigt med spacek av alla brunkare

     • Precis. Kanske därför då. Roger spelar polarna än mer. Hoppas på en till i scandinavium men är inte så hoppfulla

 9. Lena och Tornberg i studion även idag. Då vet vi. Blir mycket Lule. Då blir det att slå på 15:15 när det är nedsläpp.

 10. Personligen tycker jag att det var Elliott som sålde sig och laget jävligt billigt i förrgår. Den kampen som han förlorar får inte förloras. Där rök den matchen. Killen är beklämmande långt från att vara den ledande back han har betalt för att vara.

 11. Blir nog tyvärr inte så många pp borta mot Lule, förra gången blev det inte ett enda.
  Domarna är rädda för Bulans vrede.

 12. Var är mitt inlägg jag skrev i början av tråden närtiden kom ut tidigare idag?
  Borttaget för att jag kritiserar Roger och Joels prestation i förhållande till istiden?
  Inlägget låg iaf kvar 15 min efter att jag skrivit det då jag var inne och läste här….

 13. Tror inte Bulan har nån fördel för att han gapar och skriker i båset. Det som är konstigt är att han får göra det utan att bli tillsagd eller att det blir nån slags bestraffning.

  • Abbott då som står och tuggar fradga när han tycker domarna gjort nåt fel. Det är som att Lule och Rögle med dom två tränarna som är mest kritiska mot domarna också är dom som får flest domslut med sig, tycker det borde va tvärtom. Domarna borde döma emot dom bara för att visa vem som bestämmer.

   • Håller helt med, speciellt om Abbott. Så fort han börjar skrika får han dessutom alltid Wikegård med sig…

 14. Leman, jag tror du skrev dina två bästa meningar någonsin.
  ”Spelarna älskade Johan Pennerborn.
  Spelarna vinner med Thomas Mitell. ”
  Klockrent. Och jag håller helt och fullt med att det är bra att deras drag att ta in Mitell och öka kraven lyckades. Bekväma spelare och tränare vinner inget. De är för upptagna med att ha det gött.
  Älskar din syrliga passning till Roger och Frölunda.

  • Klart han ökat kravbilden! Mest på arbetsinsatsen! Sen har dom ändrat försvarsspelet från forwards ganska mycket med! Så en kombination skulle jag tro! Att bara kräva och skrika håller inte heller! Känns som Cam pressat ur det bästa ur laget under serien och Chl..

   • Självklart räcker det inte att ställa krav. Men likväl är det nödvändigt (men ej tillräckligt alltså) ATT ställa krav.
    Jag gillar också att er satsning på offensiv hockey bär frukt. Mycket roligare att kolla på än tex Luleå.
    Tror ni tar hem det bekvämt. Hoppas på det.

   • Kom igen nu FBK (mot torget) slå ut ”ÄääBK” i morgon. Sedan vinner ni mot Luleå så man slipper något av dessa äckliga lag som mästare…..

    • Kjelle – du gör inte någon vidare reklam för vår förening. Se dig själv i spegeln innan du kritiserar andra föreningar.
     Ps. Tror att du kommer finna största ”äcklet” där faktiskt… Ds

     Leman:
     Hur tror du serien mot Luleå hade gått ifall vårt PP hade fungerat? Hade det räckt för att få serien att ”tippa över”?

 15. Gode oförvitlige Leman – det finns en blomma som heter ”drucken sjöman”, likafullt som det förekommer en annan blomma och som kallas för fikus.
  * Man säger att det är den exotiska doften från en ”drucken sjöman” som berusar en. 🙂

  • Skulle säga coachning och PP1 har fallerat. PP2 har inte fått en örlig chans och målskyttet är beroende av de andra två. Samt att Luleå har ett mycket starkare försvar än än ett skadeskjutet Växjö.

 16. Hög tid att Rönnberg släpper på sitt ego och börjar coacha som sig bör, annars är det adjö tror jag

 17. Bulan vill ha högre puckinnehav enligt intervju i cmore. Det lovar gott att de planerar att inte bara parkera bussen som alltid är det svåraste motståndet för Frölunda. Det var ju så Brynäs tråkade sig fram till en final 2017.

 18. Sundström är så dålig i egen zon att man bara vill skrika rakt ut!
  Hur fan kan ha få spela center!!

 19. Luleå mycket tydligare och tryggare i sin spelidé , mycket lättare att få långa anfall. Blir en stor utmaning, Luleå redan 3 stora lägen

 20. Helvete. Tomkins, det hade varit så härligt om du tog den. Nu känns det istället sådär.

 21. Jaha ja det var väl väntat, Frölunda ruskig veka idag. Luleå är helt enkelt ett bättre hockeylag. Dom är 1a på varje puck.

  • Grattis FBK till den målvakten nästa säsong. Sanny Lindström totalsågade den värvningen i podden Sanny och Svensson….. 😂😂😂

   • Färjestad har ett mycket bättre försvarsspel än vad vi har. Tomkins kommer bli bättre där.
    Om han nu är klar.

    • Ja möjligen och så har dom inte Martin som fördärvar honom. Men deras målvaktstränare får ett hästjobb att rätta till. Martin enda merit är att han är bror till en gammal damhockey målvakt! Och han har man förstås i vanlig ordning förlängt i hundra år med…..

  • Även om fallet från förhoppning är högre o gör ondare, så känns det ändå lite roligare o mer spännande att hoppas 🙁

 22. Som sagt. Tomkins vinner inga guld. Grattis Färjestad till den värvningen. Säsongen över, nu kommer det rinna iväg. Fattade ju efter intervjuerna att spelarna är ett gäng loosers

  • Om Tomkins börjar superprestera i Färjestad nästa säsong så kommer jag stämma honom

  • Skjuter man 27 skott som i torsdags utan att göra ett mål så förstår man om t om dom tvivlar…..

  • Men, Lassinantti är grymt duktig, en av SHLs bästa. Men riktigt bra av Kalle H. Roligt att han får måla. En blivande toppspelare! Hoppas han stannar i Frölunda.

 23. Vi måste väl nog alltid försöka få Lassinantti att förflytta sig i sidled. Som Henriksson nu, som Borgman sist vi gjorde mål.

  Även om det funkar för Luleå att bara skjuta igenom vår målvakt, så kan vi inte blicka avundsjukt mot dom o försöka med samma sak.

  Kom igen nu

 24. Hur kan man hela tiden tappa markeringarna? Svårt för Tomkins men han tar verkligen inget extra heller, tyvärr.

 25. Fan va svaga vi är framför mål.
  Det hade räckt att Lasu förlängt pucken men icke… jävla kladd

 26. Punktmarkera Omark!? Plocka bort honom från matchen för helvete! Ligg på honom som en jävla blodigel!!!

  • Nej. Han kommer nog bli väldigt bra. Men som så många ggr förr så kommer inte Frölunda hinna få skörda så mkt av frukterna av det. I jämförelse med vad det kostar.

 27. Förutom Tomkins som är helt genomusel. Edvinsson är ofantligt usel sedan årsskiftet. Vad har hänt med Sundström? Känns som han knappt hade platsat i Hanhals.

 28. Nu skulle det vara på sin plats att ge den där jävla omark lite hård behandling, helst så hårt att han inte kan spela mer…

 29. Tomkins fått merparten av matcher inför och i slutspel, trots att Rubin sett ut som den formstarkare målvakten. Den enda rimliga förklaring jag kan komma på är att Tomkins inte alls är klar för FBK nästa säsong, utan kommer backa upp Lasse … Vilka andra förklaringar ser ni?

  • Att Rubin tyvärr bara är ännu sämre och att han inte visat upp ngn särskilt mkt bättre form?

  • Samma förklaring som gör att lasch spelade mest förra matchen å att PP1 spelar mest PP varje match trots att dom inte levererar, Roger är en namncoach å allt kretsar till vad som står på tröjan, inte alls hur dom levererar!

 30. Det tragiska är att Luleå inte är speciellt bra eller spelar ut oss för vi är egentligen bättre men vi har sämre målvakt och sämre försvar därför får de så enkla mål på oss hur mycket vi driver matcherna spelar ingen roll. Dessutom verkar Luleås spelare vara fridlysta för att bli utvisade har sett 5 klockrena utvisningar på luleåspelare i första perioden

 31. Är de inte lika bra och lägga ner SHL när vi har såna här värdelösa domare, att han inte tar intenference på tyrre på målet, det är största gåtan ever

 32. Tyrväinen står ofta framför mål och plockar bort motståndarspelare när Omark och Andreasson är igång, så dom får överläge framför målet.
  Det här hade inte blivit mål om inte Tyrväinen kört en fuling.

 33. Finns inga i Frölunda som kan tänka sig att ta en smäll, skulle de spela hårdare åker de direkt för svansjöns ballerinor är på andra sidan dessutom

 34. Lågoddsare: Skrik-Lena skriker ut sin kärlek till Andreasson.

  Saknar Sanny och Wikegård 🙁

  • Wikegård… Han som knöt bägge nävarna och fistpumpade medans han skrek rakt ut när Rögle vann 3e matchen! Hata gärna ett lag men va ett proffs för fan

 35. Domarna har bestämt sig för att lämna pipan hemma. Man vet aldrig, i period två börjar dom blåsa för allt.

 36. Solklar interference på Lasu av Trynet vid 1-2. Det är väl tyvärr något som domaren inte kan kolla i efterhand. Dessa interference och screening vid puckinnehav är något som tillhör Luleås gameplan sedan start. Eftersom nivån höjts i slutspelet så döms det inte alls några offensiva interference.

 37. Säger det igen. Hade Frölunda och Luleå bytt målvakter med varann hade Frölunda vunnit denna serie.

  Svajig målvakt sprider rädsla i hela truppen. Och Frölunda har rekordsvajiga målvakter. Herregud, ingen av dem är ens på topp tio i SHL i räddningsprocent. Inget lag har vunnit SM-guld med så svaga målvakter.

 38. Även om man inte alltid kan skylla på Rubin och Tomkins så är det ändå målvakter som bara är OK på SHL nivå. Det är inga målvakter som står på huvudet för sitt lag. Därför kommer vi aldrig vinna nåt guld denna säsong.
  Åtminstone en av målvakterna måste va mer än bara OK. Den målvakten har inte Frölunda haft på ett tag, tack och lov får vi en sånn målvakt i höst!

  • Vi vann dock guld med Johan Gustafsson och han är den sämsta och mest överskattade målvakt vi haft

   • Japp det är ett rejält undantag 🙂 kan gå nån gång men är nog väldigt sällan över lång tid.

   • Men då hade vi ett lag som kunde spela bra försvarsspel och anfallsspel. Nu har vi ett som suger i båda disciplinerna……

 39. Seriös fråga, det är uppenbart för många i det här laget som har kontrakt även nästa säsong. Vilka vill ni se försvinna? Jag tycker Spacek varit sämst i slutspelet.

  • Spacek har framförallt varit nonchalant i egen och den direkta anledningen till mål bakåt.

  • MRO, Joel skulle jag plocka bort. Spacek ör unik tillsammans ned Rajjan. De är bra med pucken. Böttre att behåll klass och dumpa några brunkare. Friberg får bli ny kapten.

 40. Sam/försvarsspelet mellan 7 och 27 på 1-2 är … inte jättebra nej. Tomkins är knappt OK. Säsongen tar slut idag, och jag är inte ens deppig. Det enda som gör att jag går igång på den här matchen är Luleås jävla skitspel (över slutspelet sett). Fan pinsamt att ett gäng som spelar som vore de Karlskrona i BP går till final. En sån mardröm om de får möta Luleå light (RBK) i finalen.

 41. Borgman är det tyngsta bortfall vi kunde få tyvärr. Vi saknar backar som kan blunda för puck och istället går på spelaren. Vi har Folin såklart men han är inte lika komplett som Borgman.

 42. Bänka Lasch, pinsamt att se, han går inte ens in i närkamper, vid sargen släpper han bara pucken och åker iväg istf att ta kampen.

 43. Härligt å höra hon dom pratar när hon snackar ”vinnar kultur i väggnarn” iallafall för oss damer 😂

 44. Väldigt många kommentarer handlar om att säga upp kontrakt, och jag förstår inte varför. Eftersom VF behöver förhålla sig till verkligheten, hur ser ni på kostnaden för att säga upp kontrakt? Helt krasst så kan varje uppsagt kontrakt innebära samma kostnad som att ha spelaren kvar, alltså blir resultatet att två spelare ska avlönas. Innebär bra mycket mindre budget för värvningar om spelare med kontrakts köps ut.

  • Man betalar självklart inte hela lönen, utan kompensationsdel som nya klubben inte tar. Spekulation: en tredjedel av lönen kanske.

  • Det där med ekonomi har väl aldrig bekymrat supportrar…… bara riv kontrakten 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

 45. Bästa backen borta. Bästa teknikern borta. En svajig tomkins i mål.
  Frölunda har chans att vinna, men herregud vad liten den är.

 46. Kom igen nu Frölunda vinn idag och sätt lite press på Luleå iaf 🤗 En final mellan Luleå och Rögle skulle jag inte titta en minut på..

  • Berglund greppar väl Lenc klubba, men Lenc ger honom möjlighet att göra så 🙁

  • Ja, det känns ju fullständigt omöjligt när dom gör mål i typ alla deras PP o vi nästan aldrig gör det

 47. Ja. Skönt med lite domarbedömningar med oss. SNÄLLA håll emot resten av PP nu.

  Dom kommer bli så malliga om dom får göra mål nu ändå.

 48. Bortdömt mål. Utvisningen kom på en grov överdrift… Skönt när verkligheten är rättvis.

 49. PP1 dominerar igen.
  När Luleå får PP ringer det.
  Fast nu var det fiskrenset interference

 50. Olsson o Elliott kändes ju som en rätt svajig duo att ha inne i det läget. Och dom lyckades ju till och med ramla på varandra. Men SKÖNT att det reddes ut till slut.

 51. Ärligt hade bänkat Elmer satt in Jacob där. Elmer är inte bra just nu och inte vän med pucken

  • Bänka Elmer? Är det ngn som borde bänkas är det Lasch. Elmer försöker i alla fall medan Lasch duttar och hoppar undan, tillför ingenting.

 52. Hoppas vi tar tag i matchen nu när vi fick chansen efter bortdömda målet. Istället för att låta dom få energi av att känna sig förfördelade, vilket dom LEVER FÖR.

 53. Som Lidström sa: Det har blivit lite för mycket tuta och kör i SHL. Då tar man bort skickligheten, finessen och spelarna som har en möjlighet att kunna dra ner tempot när det behövs.

 54. Pinsamt hur orörd Omark är, ingen smäller på tittar puck som Juniorer. Men jobbigt att se många i VF underprestera.

 55. Filmningar och lipsillsmentalitet och fulspel och BP 5/5. Finns så mycket att ogilla hos Luleå. Dock: deras special teams äger VFs special teams. Äger.

 56. Om Luleå vinner, gnäll inte på domarna, för VF är brutalt dåliga i sin viktigaste match för säsongen.

  • Det känns så konstigt när Luleå anfaller i farliga omställningar utan att det blir mål. Det känns väldigt skönt. Men väldigt oväntat.

 57. Bänka Lasch, tillför absolut inget, är dessutom rädd för att bli tacklad, och då är han mer en belastning än en fördel

 58. Vilket bottenlöst brunkeri. Vi kan inte ens slå en passning. Ett enda stort hafs. Luleå tuggar på för 3-1 och vi ser ut som åskådare. Vill de ta fram golfklubborna redan? Ser fan inte bättre ut.

 59. Vårt spel är så makalöst fantasilöst. Bara fart och ingen finess, ingen spets eller kreativitet.
  Så jäkla trött på Roger Rönnebergs hockey

 60. Det känns så konstigt när Luleå anfaller i farliga omställningar utan att det blir mål. Det känns väldigt skönt. Men väldigt oväntat.

  • Ja, när jag tänker på kreativt o frejdigt anfallsspel, då tänker jag på Burström (från avd 34 på psykavdelningen)

 61. Synd att vi blev sämre av att domaren dömde bort Luleås mål. Det känns lite meningslöst.

 62. Detta är alltså sista chansen och laget uppträder som om de vore totalt ointresserade. Ett hån

 63. Helvete vad trött jag är på Grauers, Rönnberg, Sjöström och Burström. Skönt att de är kvar i tre är till. Fy fan för hur denna förening sköts.

  • Jag vågar inte vara trött på Rönnberg & Grauers för det såg så illa ut innan dom o jag fattar inte vad vi isf skulle ha istället :/

 64. Känns inte som att oddsen är på vår sida ang ev Luleåmål i detta PP tyvärr va

 65. Obefintligt anfallsspel, rörigt försvarsspel och svagt målvaktsspel.

  Lika bra att ta sommarlov.

  Måste vara dags att byta ut tränarna

 66. Frölunda spelar ingen slutspelshockey direkt… ser ut som om dom spelar en träningsmatch i sug. Felpass, dålig fart, dumpningar och tappade puckar.

  Luleå är starkare i allt! Framförallt gör dom mål.

  Fundera du lite på den detaljen till nästa år, pajasroger.

 67. För övrigt spelade målskytten hela bytet med uppknäppt hjälm och reprisen visar det tydligt.

  Mycket märkligt

 68. Så tråkigt att vi blev sämre efter deras bortdömda mål. Sån waste med att ha ett domslut med sig om det ändå bara ska resultera i att Luleå får ta över.

 69. Gott att säsongen är slut. Fruktansvärt att se detta eländiga spel. Trött på Rönnberg så jag spyr. 🤮🤮

 70. Hade trott på nästa säsong om man hade kickat Näslund, Burström. Har de lyckas med något bra i Frölunda??

 71. Skönt att skiten snart är slut.. kan ju hoppas och hoppas att det sker ändringar i föreningen + tränar sidan. Och att laget byggs om. Men det vore väl för optimistiskt.

  Det realistiska är väl att inte ett skit händer och att vi kämpar för top 10 nästa år. Eller värre.

 72. Upp med kravställningen i föreningen. Går inte att hålla på så här i ytterligare säsonger. Nu behöver saker hända, på alla fronter.

  Men det är klart. Är det här vad man vill erbjuda supportrarna och alla andra som älskar Frölunda, så är det såklart mitt i prick.

  • Det blir så när man fokuserar på god stämning och kompisanda. BÄSTA POLARE HC.
   Istället för att plocka in kompetens och spets även på spelarsidan.

 73. En icke godkänd säsong även denna! Men ledningen kommer ju bara kolla på 4 i ligan och semi på det och tycka att man inte behöver göra något…. Blir en 10e plats nästa år!

 74. Frölunda är inte i närheten av Luleås kvalitet, tyvärr.

  Spelet man bjuder på får mig att somna, precis som det sett ut stora delar s vi säsongen.

  Roger är totalt oförmögen att förändra något. Han tror att det ”lossnar”. Men är så dags match 5 när man ligger under med 1-3 i matcher och 1-3 i matchen.

  Roger är dum i huvudet.

 75. Vilken jävla klasskillnad i andra perioden. Ju mer matcherna gäller, desto mer chanslösa är vi.

 76. Vilket totalt uruselt försvarsspel!
  Tack Kristoffer Näslund, för allt fint du bidragit med så som hur man markerar framför mål, när man som back ska kliva på eller inte, hur man spelar sig enkelt ut ur egen zon mm.

  Och tack till Anders Burström, för allt kreativt anfallsspel och Power play du lärt vårt lag.

  Tack Roger för din fina coachning och för att du är så vaken på vilka spelare som ska vara inne i olika moment.

  Och sist men inte minst, ett stort tack till Mats Grauers för ditt fantastiska sätt att ta fram vår nya logga. Att den såg ut som två korslagda rörtänger eller en nordisk runa som NMR gillade skarpt. Att det blev så och att hela hockeysverige skrattade åt oss var bara otur.

  • Du glömde tacka Sjöström! Vilken klippa till sportchef…… sedan undrar man vad f-n Lechtaler har för uppgift? Koka kaffe på kontoret?

 77. Det ser idag ut som det gjorde mot Rögle förra året.

  Man klarar inte av kampen och har inte skickligheten heller.

  • Man frågar sig efter detta. Hur jävla dåliga var Växjö som förlorade med 4-0 mot detta lag. Dom hade visserligen två målvakter som var jämnrötna med våra två……

  • Hur är det, har vi två år kvar med Lasch? Lenc ser ut som han tappat precis allt, Spacek har varit medioker i slutspelet när det blivit tightare, Sundström helt utan självförtroende. Vilken härlig trupp det är till nästa säsong.

   • Men ge er för fan! Det finns en gubbe som levererat i detta lag och det är Lasch! Vinner poängligan i hela SHL med mest poäng någonsin. Finns 12 till i detta lag som är/varit sämre!!

 78. Tycker resultatet är helt rättvist. Finns inte en enda aspekt där Frölunda är bättre. Frölunda har sämre målvakt, klen försvar, anemiska i det fysiska spelet, impotent anfall, obefintlig PP, svag BP, usel match coaching.

  En semifinalplats och en 4e plats i serien är godkänd men RR & Sjöström får ändå betyget underkänt då Frölundas svagheter har varit kända i 3 säsonger. Just oförmågan att göra mål visste alla om men man har varken kunnat rätta till detta med värvningar eller anpassning av spelet.

  Normalt brukar man säga ”nya tag till nästa säsong” men uppenbarligen inte i RRs Frölunda.

 79. Bra Folin! Sådär skulle ni grisat från match 1. Återigen, kan man få ta bort bäste backen ostraffat utan grisighet tillbaka så torskar ni denna serien. Det enda som hjälper mot Fuleå är att spela grinig brunkarhockey. Påminner lite om när VF åkte ut kvarten mot Malmö för några år sedan. Visst, Fuleå är lite skickligare men är fasen inte så bra som många vill lyfta fram. Att ingen trycker till Omark är helt obegripligt.

 80. Ser tyvärr väldigt likt ut den andra serien. Frölunda o Rögle är steget efter! Frölunda spelar dock ganska bra men har inte förmågan att ta sig in framför mål och skapa dom lägen som krävs för att få hål på Lassinanti! Förstår inte att man fortsätter med Tomkins i mål han är uppenbarligen inte i form!

 81. Mer underhållande se tränings loppet inför formel 1 racet imorgon.
  Det är bra betyg på en semifinal match haha

 82. PP1 med Mr:calme the fucking down ,målvaktsspelet och bristen av målskyttar har lyst med sin frånvaro sedan i slutet av november, tror att dom flesta utan Mr Rönnberg med assistenter , och Mr Sjöström , sett detta,
  Tur att merparten av årets trupp är kvar något/några år till 😱😱😱 för truppen måste ju vara klockrent sammansatt efter som inget gjorts i fönstren : Gud bevara för nästa säsongen

 83. Det var den här säsongen. En liten tröst: Vi gick vidare till semifinal och slutade inte 7:a.

  • Tröst? Äru go i hela jävla huvudet?
   Det är samma lag och tränare nästa säsong… Herregud.
   Är du lika jäkla naiv som hela föreningen?

  • Fan vet om det inte hade varit bättre och slutat 7:a då kanske det hade hänt nåt i leden, nu kommer bara grisen att sminkas över och fortsätta i samma stuk nästa säsong.

   • Nja säg inte det…. finns säkert några stenar Sjöström och Rönnberg kan vända på. Uppenbarligen fanns det inget under dom dom vände förra våren/sommaren…..

 84. Så dåligt detta! Måste bli konsekvenser. Usel coachning och dåligt målvaktsspel, då är det inte lätt att vinna! Luleå är inte bra och kommer åka i 4 raka mot Färjestad. En kedja har dom, men det räcker mot ett blekt Frölunda..

  • Tror Luleå kommer göra de enormt svår för FBK, de kommer spela lika tight och sen spela hårt mot fbk backar som är svaga länken

   • FBK har ett mycket tyngre och tuffare lag. Kommer kunna ta sig in på mål. Desutom långt bättre skyttar och ett bredare lag än Luleå. Inte en chans att Luleå går hela vägen. Man har en kedja. Den kommer få det betydlig tuffare mot FBK.

 85. Tittar på C-Moore.
  Tredje målet skulle inte godkänts.
  Luleå spelarens hjälm ej knäppt,han som gjorde målet.

  • Japp de är utvisning direkt men är ju samma som 2-1 målet när de klipper lasu skridskor, men men

 86. VF förlorar båda tekningarna i anfallszon i p.p. Vinner en i mittzon. Luleå vinner samtliga tekningar i sina p.p.

 87. Danne kan du inte skriva inlägg på den här sidan utan att komma med kommentarer där du anklagar Roger för att vara pajas eller dum i huvet så sluta skriv du är rent ut sagt en makalös bedrövlig person.

  • Cry me a river…..

   Jag står för att Roger agerar helt fel och inte gör det som är bäst för laget och möjligheterna till att vinna!

   Att gång på gång göra samma misstag och inte se detta och fortsätta i samma spår, då ÄR man dum i huvudet. Eller kanske bara korkad.

   • Din översittare mentalitet kan du visa upp någon annanstans där du är populär men då lär det bli svårt.

 88. Vi får va nöjda med semi denna säsong efter 7e platserna tidigare. Har man seriens sämsta PP, dom sämsta målvakterna statistiskt och en ineffektivitet som heter duga så är det otroligt att vi ens gick till semi. Och spelare som tomkins, söderblom och edvinsson va stekheta i höstas. Nu är dom iskalla. Man vinner ju inte guld om flera spelare blir sämre ju längre säsongen går.

  • Du, mister positivt, såga nu inte. Du skall alltid vara glad och positiv. För annars klagar du och klankar ner på personen. Så skärpning!

   Översättning från din text;
   ”Allt har varit kanon och allt är frid och fröjd.”

  • Tycker det är tufft att klanka för mycket på Elmer, han försöker men har Lasch i sin lina som varken bidrar offensivt eller defensivt.

 89. Ingen som sitter inne på någon smarrig info kring nyförvärv till nästa säsong? Något glädjande i det mörka?

   • Låter tryggt! Har hört från en fluga på väggen att det tydligen kommer införas mer saft och bullar efter träningen och efter match så att man får en ”go” grupp. Det är viktigare än resultatet, att ha roligt.

 90. Tycker väl ändå inte man ska va för hård och drömma tomkins genom att säga att han är värdelös för det är han inte tänk i stället på hur många gånger han har hållit sitt lag vid liv och räddat dom att vi tappar honom till färjestad är bara tråkigt och han är inte den ända i frölunda..
  Det finns många som underprestrerar men dom är ju inte svin dåliga för det det är en lång säsong..och snacket om rubin hur lätt är det att hoppa in då och då.. som sagt det är människor inte idioter..

 91. Frölundas signum senaste åren. Spendera massor av tid i offensiv don utan att komma i närheten av en målchans. Så himla frustrerande.

  Luleå hittar målchanser med minimal effort.

 92. Trist att skadan på Borgman innebar förlust av två backar.
  Elliot är plötsligt totalusel när han inte har Borgman med sig.

  En Lasch ur form är en belastning, kastar omkring puckar och verkar rädd att bli tacklad.

  • Ja smällen kanske tog värre än vi trodde, belastade han för räddsla att spela hockey igen??

 93. Grattis till finalen Luleå, men väldigt tråkigt att ni måste hålla med med diving och förstärkningar, så tragiskt att se ni förstör hockeyn.

 94. Ett enormt svagt Växjö kan inte göra att vi tycker att säsongen är godkänd. Vi är totalt chanslösa mot Luleå som kan spela hemmahockey, bortahockey samt PP/BP

 95. Känna allt annat än bra att se att VF inte klarar av att stå upp emot Luleå på ett bättre sätt.
  Måste fan hända någonting till nästa säsong.

 96. Helvete gubbar! Vad hade ni förväntat er igentligen! Frölunda var dödsdömda på förhand mot Luleå! Laget har en tränare som inte har kontroll på sina spelare, många har redan tröttnat på denna oändligt tråkiga och idé fattiga hockey!
  Och
  Med tre mumrikkar i båset med samma inställning så blir det tyvärr inte bättre en så här!
  Frölunda havererar och tar med sig indianen ner i harakin!
  Frölunda som förening har inte många rätt denna säsongen häller, och med detta vara glada att vi inte är Djurgården kläder!
  Längta inte till nästa säsong om inget sensationellt händer!

  • Han är inne i systemet nu, precis som alla andra. Skillsen är borta. Ytterligare en spelare som tappat allt hos oss.

 97. Gött o spela Norlinder hela PP. Verkligen het o bra spelare. Så man bara sitter och garvar.

 98. Så jävla horribelt. Till nästa säsong kommer ingenting att hända. Precis som det inte gjort när vi misslyckats fullkomligt de senaste säsongerna. Horribelt. Nu åker mitt säsongskort efter 17 raka säsonger.

 99. Fy faaaaaaaan så djävla uddlöst tråkigt och fantasilöst…. Rogers envishet och Fredriks kalkonförlängningar sänker denna förening totalt

 100. Vi blir totalt avklädda av Luleå, förnedrade. 4-1 i matcher och vi var inte ens nära, match 1 räddades av en slarvig Lassinanti som Björn oss på målen.

  På de 2 senaste matcherna gör vi alltså ett mål, ETT mål! I en semifinal.

  Nej, inga problem med offensiven alls, Roger. Absolut inte….

  Sammantaget en dålig säsong med framförallt ett fruktansvärt tråkigt spel, genomgående.

  Tyvärr lär inget ske till nästa säsong som ger oss hopp om bättring.

 101. Var är desperationen, underhållningsvärde som torkande målarfärg! Istället för desperation så blir det depression! Usch…..

 102. Kan inte nån snälla trycka upp en tisha med årets citat: Everybody needs to calm the fuck down

 103. Våra bästa spelare som vi kommer tappa så ersätter vi väl dem med mediokra spelare från allsvenskan och rönnberg är fortsatt untouchable. Varför högg vi inte på ty rattie tänk vilken lekkamrat lasch hade haft. blir väl samma visa nästa säsong om inte värre om vi ens tar oss till slutspel. Positiva sidan får vi in en riktig förstemålvakt det blir viktig men annars ser det inte bra ut

 104. Finns många gåtor i årets Frölunda men kan någon förklara vad som motiverade att Sjöström väntade in Norlinder? Har ni sett en mer osynlig back någonsin?

 105. 2 skott på mål när vi ligger under…Wow, så jäkla imponerande! Vilket tryck vi sätter!
  Som vanligt vinner vi inte coachmatchen…men, det har vi ju aldrig gjort!

 106. Väldigt lätt att skylla på Rönnberg men det är inte orsaken till att Fölunda åker ut. Laget presterar inte i denna serien. Spelare som har gått ner sig kraftigt jämfört med mot växjö. Vi har inte en målvakt som håller för att gå långt.

 107. Jag skiter i resultatet eller utgången, MEN varför kommenteras inte ens den oknäppta hjälmen i TV???

 108. De hetaste offensiva krafterna är inne och spelar nu när man jagar mål…Joel, Friberg och Lasch.

  Helt rätt av Roger… hetaste och de absolut skickligaste spelarna i ligan, skapar heta målchanser varje byte.

  Men tyvärr räcker det inte.

  • Felet ikväll är väl att Friberg och Joel har varit bäst! Och det är väl just därför Frölunda helt rättvist åker ur också!

   • Bäst? I förhållande till vad? Har ju knappt skapat något.. bara snurrat runt kring sarg.

    Men man kanske får pluspoäng för puckinnehav och sargspel?

 109. Vet inte om det är för att man håller på ett lag som är ur form för tillfället men känns inte båda dessa semifinal serier oväntat avslagna?

  • I alla fall i denna….. men positivt är att Frölunda inte skämde ut sig som mot er i fjol.

   • Nej Frölunda har överlag varit mycket bättre denna säsongen än förra! Spelare som Lasch, Spacek, Follin, Borgman har ju tillkommit. Söderblom med flera tagit stora steg! Men spetsen svek i semin. Så har det varit även för Rögle. Men vår insats i förhållande till kapacitet är väldigt långt ifrån. Frölunda kan ändå ta semester med huvudet högt!

 110. Vi nobbade Lennström för att i ett halvår invänta sopan Norlinder. Jag kan verkligen inte släppa det.

 111. Tack för en fin tid Indianen! Synd att du blev smått förnedrad sista matcherna av ett gäng brunkare…

  • Brunkarna var väl de som var bra i semifinalen, ”lirarna” däremot vek ner sig rejält.

  • Men va f-n förnedrad blev den i fjol. Har du redan glömt kvartsfinalerna 3-20 i målskillnad!

 112. Totalt överkörda av Luleå över hela semifinalserien. Enorm skillnad kallt. Framförallt i coachningen.

  Stackars Lasse Johansson, vad skall han hit och göra?

  • Då får du vänta ett par år till. Det kommer inte att hända något med truppen till nästa säsong. Truppen är spikad och klaaaaaar.

 113. #Lamprologus för oss som kan hockey är detaljer ganska kul, om domarna gjort sitt så hade utgången varit annorlunda… Därav frågan om hjälmen… ytterligare kommentarer på det??

 114. Knappast man är sugen på nästa säsong med PK Frölunda och nya logotypen. Leverera resultat på isen istället för att tillfredsställa pk människor och lägga en massa pengar på en ny logga

  • Grauers verk..nya loggan. Tror den gubbstrutten ska lyftas ur föreningen, in på nåt hem!
   Han som ligger bakom ” jag tror på tillit och förtroende” helt kravlös verksamhet.

  • Pk hit och pk dit…indianen är ett malplacerat och idiotiskt klubbemblem. Gott att slippa det.

 115. Nu är de nog dags att tacka för sig Joel, du håller inte SHL nivå nästa säsong tyvärr!!

 116. Borde faktiskt byta tränare nu, IKO’s tränare hade varit kanon, köp ut lasch och lägg pengarna där, skiter i att han gör massa poäng i grundserien så dålig han varit i slutspelet funkar inte. Att inte kunna få fram en bra kedja är för jävla dåligt, köra på 4 halvkassa håller ej i ett slutspel.
  Tack Joel för allt ditt slit men nu är behövs det förändring.
  Ungdomarna har varit bra men nu tappar vi dom 3 bästa och våran ENDA målskytt i Elmer. Vi har påtalat i flera år att vi behöver ha in spets!

 117. Tycker Roger visar på viss insikt i intervjun, men ändå inte. Han ser var skillnaderna finns mellan lagen men bortser helt från vad hans egen coachning betyder. Det är där Rogers stora problem ligger, han spelar sina favoriter oavsett hur formen ser ut. Förefaller oförmögen att ta in verkligheten när den inte stämmer med kartan.

  Nu måste det in en ny coach in till nästa säsong, snälla Grauers, ge oss en omstart med nytt klubbmärke och en tränare som coachar efter prestation och inte efter hur bra man varit historiskt.

 118. Det här var ju kuken , som Hysén ska ha sagt.
  Känns faktiskt inte som att Rönnbergs spelfilosofi håller längre tyvärr.
  Ska man ersätta honom?
  Isf med vem?
  Måste ändå vara någon med en modern syn på spelet.
  Det ända namn jag kan komma på är Jeremy Colliton!
  Är han ledig och sugen så ge han ett ordentligt erbjudande.
  Tror tyvärr vi behöver något nytt:(

 119. Det var roligt så länge det varade !
  Men i Semi såg det tyvärr ut som många av ”stjärnorna” tyvärr dalade totalt.
  Finns nog mycket att jobba med i VF ORG. med spelare och övrig personal.
  Pinsam avslutning att se för hela hockey-Sverige i en SM semi. inte ens grinigt ! Klart sämsta matchen av VF när det som mest var viktigt med vinst, enligt C Moore experterna.
  Nu hoppas vi från Distrikt Väst på FBK !
  Jag tackar för i Vår.
  Och det är ju ändå bara idrott i dessa tider i Europa.
  Bara att bryta i hop och komma igen ! Som det så fint heter.
  18 hål golf i morron får bli sättet att slicka såren.
  BENGT ANDERSSON

 120. Min förhoppning nästa säsong :
  Nya tränare på alla positioner.
  Bryt några kontrakt.
  Förstå att man behöver snipers.
  Kväv inte dom nya sniperna med ett förlegat spelsystem.
  Våga spela junisar.
  Bannlys dumpningar =0)
  Detta skulle ge förutsättningar att lysa upp det nya fina klubbmärket!

 121. Många som måste rannsaka sig själva i Frölunda. Många som underpresterat grovt både under säsongen men även i slutspelet.

  Man behöver inte vända på varenda sten. Räcker gott att titta sig själv i spegeln.

 122. Se nu för fan till att spara lite pengar…. jag vet åtminstone 3 gubbar som kan stanna där uppe, så spar vi tre flygbiljetter.
  Fy fan va djävla uddlöst och lojt. Vi tänker inte på situationen vi är i säger Roselli…… NEJ DET SYNTES VERKLIGEN.

 123. Se nu för fan till att spara lite pengar…. jag vet åtminstone 3 gubbar som kan stanna där uppe, så spar vi tre flygbiljetter.
  Fy fan va djävla uddlöst och lojt. Vi tänker inte på situationen vi är i säger Roselli…… NEJ DET SYNTES VERKLIGEN.

  Men man kan ju även fundera på att HÖJA priserna på säsongskorten…. DET är ju också en bra idé

 124. Tack för allt, Roger & Joel! Men avgå nu. Ta med er Rosseli, Sundström, m fl. Ny tränare, nya spelsystem, med plan B OCH bra passningsspel. Bättre fysträning, skridskotränare, ny psykolog, eller annars ingen psykolog. Ny målvaktstränare. Bättre omsorg om juniorerna. Bättre scouting, särskilt på HA. Satsning på målgörare. Nytt klubbmärke, ny start.

 125. Vårt målvaktspel har under flera år varit svagt. Men målvaktstränaren får förlängt.
  Det defensiva spelet har länge varit uselt. Men den defensiva tränaren får förlängt.
  Det offensiva spelet har länge varit uselt. Men den offensiva tränaren får förlängt.
  Spelmodellen vi haft har inte fungerat på flera år. Den ansvarige för den får förlängt.
  Vi har inte köpt några riktigt bra spelare eller målskyttar på länge. Men inköpsansvarig får förlängt.
  Hur kunde det gå så fel med all denna kontinuitet?

  • Ja, det var det jag menade Per. Analysen av problemen är de flesta av oss fans överens om, men jag trodde nog, som du kanske och antagligen Roger, att kontinuitet var viktigast.
   Men som vi sett, den måste gå hand i hand med förnyelse, särskilt av spelsystem, och där har Roger misslyckats. Om inte Grauers inser det måste han också gå. Sjöström kan inte vara kvar, det är klart redan nu. Frölundafostrade spelare sänker oss, tydligt tecken på att mycket gått fel.

 126. Tror Sundström lägger av med hockeyn
  Joel känns tveksamm att han håller för SHL
  Elliott lämnar
  Känns som Edvinsson kommer vara kvar, behöver nog en säsong till i SHL
  Elmer tror jag med behöver en säsong i SHL, lära sig släppa pucken och inte göra allt själv.
  Grönlund lämnar

  • Är väl så att tar inte Söderblom plats i NHL skall han väl tillbaka till Frölunda? Han var välmente förstarunda vald.

  • Kapten-Haddock lämnar. Måste in spets. Ren och skär spets. Å andra sidan, så dröjer det inte länge förrän dessa är i systemet och grötar runt längs sargerna, precis som alla andra.

   Sjöström. Kan han verkligen bygga lag?
   Då måste han se att alla komponenter behövs. Hårt jobbande, framspelare, målskyttar, offensiva backar, defensiva backar. Allt behövs. Räcker inte med bara något utav det.

   • Det är väl ändå så att laget byggs av både Sjöström och Roger, dvs Sjöström värvar vad Roger vill ha? Tror Sjöström kan göra ett bra jobb, med en annan tränare.

    • Det tror inte jag. Gäller att hitta spelare men Sjöström är inte kapabel att hitta guldkornen.

 127. Efter 15 raka säsonger med säsongskort så blir det nog inget nästa säsong. Har gett upp!
  Det behövs förnyelse nu. Stå inte och säg att vi vill vara en toppklubb som ska vara med och slåss om SM-Guldet varje säsong. Värva då därefter och ställ krav.

  • spelar ju ingen roll vad man värvar, Rönnberg bryter ju ner alla till sitt system. man måste sparka ut Rönnberg först. fattar inte att han tillåts hålla på, klänger sig kvar på gamla meriter. har ingen självinsikt alls. UT med fanskapet

 128. Denna säsong är verkligen inte ok, utklassat i semi. Tror många glömmer hur mycket Frölunda verkligen satsade inför denna säsong, hade redan riktigt dyr trupp och fyller sedan på med Lasch, Spacek och Folin. Riktigt dyra spelare.
  Nej, nu är jag riktigt less på Roger och Joel, båda kan gärna lämna.

  • Borgman är Janet hyfsat förvärv med.. spelar knappast gratis heller för den delen;-)

   Problemet är att det inte spelar någon roll vilka vi värvar så länge Roger kör på ”sitt sätt att spela”.

   Tror ni på allvar att Omark och Andreasson hade levererat varje byte i Frölunda som dom gör i Luleå? Jag kan garantera att dom inte hade gjort det.

   Läs vad Abrahamsson på Aftonbladet skriver nu om Roger ….

  • Precis vad många tagit upp här, under en längre tid. Men då anklagats för att vara gnälliga …

 129. Från Sportbladet och krönikör Abrahamsson
  ” Truppens olika kvaliteter har inte utnyttjats fullt ut. Systemet och spelfilosofin har stått över allt annat och gjort Frölunda förutsägbart.
  Roger Rönnberg har tre år kvar på kontraktet. 
  Ryan Lasch har två år kvar på kontraktet. Amerikanen har definitivt inte varit som bäst när det gällt som mest, något han har varit i flera andra slutspel i SHL och CHL. Det ska sägas. 
  Av kroppsspråket att döma har han inte alls sett ut att tycka det har varit speciellt roligt. Varken på isen eller i båset.”

  • Allt detta har jag sagt hela säsongen, men blivit påhoppad här inne.

   Jag hävdar att Roger är dum el korkad som inte förändrat något.

   Ser man någon försöka öppna en låst dörr utan nyckel, så anser man personen vara dum i huvudet efter att hen försökt 10 ggr.

 130. Ansvaret för vårt totala misslyckande för tredje året i rad ligger enbart på tränarna.
  Våra spelare kan spela hockey. Det har vi sett under säsongen. Problemet är att våra barndomskompisar från Luleå fullständigt saknar förmåga att få ut det bästa av spelarna. De saknar helt förmågan att sätta ett framgångsrikt spel, att få till ett grundspel som spelarna har förmåga att följa i match efter match.
  De saknar också förmågan att bygga en balanserad trupp. Att vägra ha målskyttar i ett lag är så oerhört förvånande att jag inte finner ord. Hur kan de komma undan med det? År efter år?

  • Frölunda har haft försvars problem alla säsonger sen Näslund anställdes, och dessa makerings missarna & alla frilägen vi slätt, det ska vi inte glömma.
   Förstår INTE hur de kan inse här måste de bli förändring!!

  • Jag hoppades att klubbledningen behöll Roger + tränarteamet/Sjöström, för att ge dem en sista chans! Att de förtjänat det. Nu har de fått den, utan att ha tagit den. Spelsystemet fallerar, det är det centrala. Om man tänker fortsätta i samma spår behöver man inte bekymra sig om publiktapp när Scandinavium rivs, Frölundaborg kommer att räcka, utan ombyggnad. Särskilt om alla ska vara kvar och vända på samma gamla stenar.

 131. Oavsett vem som lämnar el inte…kommer inte sakna någon…
  Dom flesta i Frölunda är ganska lata…tävlar alldeles för dåligt och har inte tillräckligt med skils…
  Passningsspelet hänger inte alls med och skjuta är det ingen som kan heller…
  Rönnbergs röst är uttjatad…om det nu finns något att säga…
  Nä…man har en spelstil som förordar mycket slit men det är ytterst sällan som någon är beredd att gå på tandköttet…
  Jag ger laget 2 tejprullar av 10…
  Skön sommar på er…

 132. Något som grämer mig enormt mycket är hur man slarvade bort Niederbach till nästa säsong. Jag tror verkligen att han hade blommat ut till nästa säsong. Han kunde ha varit den spelare som man saknade i år. Söderblom och Edvinsson försvinner ju. Tror Henriksson har viss utvecklingspotential men Niederbach var den som hade mest stjärnpotential.

 133. Hade varit så otroligt roligt och underbart om Löven slog Hv71, nu när Nubben gått till HV och Timrå klara sig kvar i SHL 🙂

 134. Jag blir lätt illamående när jag ser GP:s potentiella lag till nästa säsong. Fy fan, vilket trist lag.

   • Det som är nice att hintar om att Fanta är intresserad och nära.
    Ska tillägas att han får tillökning nu.

    • Fantenberg behövs. Får vi in honom, då har vi seriens bästa backsida. Han tillsammans med Borgman och Folin. Filip Johansson hoppas jag kan ta ytterligare kliv.
     Hasa behöver givetvis ta steg, precis som Johansson från DIF. Nordsäter? Låna ut.