Laschs tack till Frölundas fans: ”Vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det”

Laschs tack till Frölundas fans: ”Vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det”

Laschs tack till Frölundas fans: ”Vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det”

Laschs tack till Frölundas fans: ”Vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det”

► Frölundas besked gjorde Ryan Lasch besviken. Amerikanen har mer att ge. Vill fortsätta spela.
► Här hälsar han till Frölundas fans. Som han nog inte kommer se som motståndare. Eller?

En passande, låt vara inte färsk, bild när Ryan Lasch tar adjö av Frölunda. Målskytt, och ett tack till supportrarna. Foto: TOMMY HOLL

Ryan Lasch, 36, känner sig långt ifrån färdig. Hade velat spela ut kontraktet. Nu går karriären vidare någon annanstans.
Men – han talar gott om Frölunda och klubbledningen:
– Ibland behöver du fatta sådana beslut. Jag känner ingen ilska. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans och ville inte ha något skitsnack.

RAKA, TYDLIGA BESKED när Ryan Lasch ringer upp från Kalifornien. Men han sparar det viktigaste till sist:

– Kan jag be dig att hälsa supportrarna från mig? Så mycket kärlek, så många meddelanden, jag vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det.

Mission accomplished.

Hälsningen framförd.

Ryan Lasch älskade Göteborg och Frölunda, det var välkänt – och anhängarna älskade honom.

Sagan fick sitt officiella slut den 16:e maj 2023 – efter 591 tävlingsmatcher och 585 (173+412) poäng.

– Klart jag blev besviken, berättar Ryan som fick veta vad Frölunda ville redan några dagar efter semifinalförlusten mot Växjö:

– Jag har så mycket kärlek för Frölunda och Göteborg, har varit här så länge, ville inte att det skulle sluta så här. Det är det som stör mig, det som äter på mig.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ändå finns här ingen ilska, ingen bitterhet, det är tydligt under ett långt samtal med Lasch. Han hyllar (sportchefen) Fredrik Sjöström och Frölunda på samma vis som Sjöström hyllade Lasch och dennes agent Patrik Aronsson i går.

– Som jag förstår det vill de (Frölunda) ge yngre spelare chansen, det är flera andra äldre som lämnat, så det makes sense – ibland behöver du fatta sådana beslut som klubb när du vill framåt. Våra förhandlingar sköttes professionellt och snabbt, det finns inga dåliga känslor hos mig, jag är inte förbannad på något vis. Visst, jag kände att jag hade ännu ett år i mig, men vi löste det här snyggt och fick till ett rent brott. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans, vunnit mästerskap, nått framgångar, och ville inte ha något skitsnack. Det fanns mycket respekt på båda sidor, klargör Lasch.

En av många bilder på Ryan Lasch där han åker förbi sitt bås för att ta emot gratulationer. Foto: C MORE (skärmdump)

Amerikanen är hemma i Kalifornien sedan en tid, har redan börjat träna, tidigare än vanligt, detta för att se hur kroppen känns.

Än så länge – positiva svar.

– På rätt väg, absolut, klargör han.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Lasch hade det jobbigt med hälsan förra säsongen, det påverkade hans prestation, något som i sin tur fick Frölunda att vilja bryta och gå vidare.

– De var inte nöjda, jag var inte nöjd, det var ingen enkelriktad gata, vi fick det inte att stämma. Men jag tycker jag visade när jag kom tillbaka, och sedan även i slutspelet, att jag var där jag skulle vara, även mot bättre lag, säger Lasch.

Klicka upp Ryan Laschs karriär i siffror.

** Du vill fortsätta spela hockey?
– Jag känner inte att jag är färdig.

** Tankar på var, land, liga, klubb?
– Nej, dammet måste lägga sig först. Något kommer alltid att öppna sig.

Lasch har tidigare spelat med Pelicans i hustrun Jasmins hemstad Lahti, han säger inget speciellt om den klubben utan:

– Finland, Tyskland … kanske Schweiz. Sverige, jag hade älskat att försöka, känner inte att jag är färdig där, känner att jag kan producera i SHL, men det kan bli svårt av skatteskäl, jag behöver nog vara borta i sex månader.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda köpte ut Laschs kontrakt, en miljon kronor eller lite mer, de pengarna vill han förstås inte skatta för i Svea rikes land.

Och sedan är det en sak till. Spela i ett annat SHL-lag? Mot Frölunda? Tveksamt.

– Jag har sagt nej till andra klubbar (inte nu, tidigare tillfällen, till exempel HV71) för att det inte var Frölunda. Det är väl en indikator på hur jag känner.

***

Ni vet att Frölunda, utöver en center, också vill ha in en ytterforward. Man talar med Anthony Greco, men långt ifrån säkert att det blir amerikanen. En drömvärvning vore Andreas Johnsson – om denne är redo att komma hem och starta om. Jag har inte grävt där, men det hade förvånat om Johnsson inte i alla fall väntade ut början av sommaren för att se över sina NHL-alternativ. Nå, jag kan ha helfel här.

***

ANNONS

***

 

► Frölundas besked gjorde Ryan Lasch besviken. Amerikanen har mer att ge. Vill fortsätta spela.
► Här hälsar han till Frölundas fans. Som han nog inte kommer se som motståndare. Eller?

En passande, låt vara inte färsk, bild när Ryan Lasch tar adjö av Frölunda. Målskytt, och ett tack till supportrarna. Foto: TOMMY HOLL

Ryan Lasch, 36, känner sig långt ifrån färdig. Hade velat spela ut kontraktet. Nu går karriären vidare någon annanstans.
Men – han talar gott om Frölunda och klubbledningen:
– Ibland behöver du fatta sådana beslut. Jag känner ingen ilska. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans och ville inte ha något skitsnack.

RAKA, TYDLIGA BESKED när Ryan Lasch ringer upp från Kalifornien. Men han sparar det viktigaste till sist:

– Kan jag be dig att hälsa supportrarna från mig? Så mycket kärlek, så många meddelanden, jag vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det.

Mission accomplished.

Hälsningen framförd.

Ryan Lasch älskade Göteborg och Frölunda, det var välkänt – och anhängarna älskade honom.

Sagan fick sitt officiella slut den 16:e maj 2023 – efter 591 tävlingsmatcher och 585 (173+412) poäng.

– Klart jag blev besviken, berättar Ryan som fick veta vad Frölunda ville redan några dagar efter semifinalförlusten mot Växjö:

– Jag har så mycket kärlek för Frölunda och Göteborg, har varit här så länge, ville inte att det skulle sluta så här. Det är det som stör mig, det som äter på mig.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ändå finns här ingen ilska, ingen bitterhet, det är tydligt under ett långt samtal med Lasch. Han hyllar (sportchefen) Fredrik Sjöström och Frölunda på samma vis som Sjöström hyllade Lasch och dennes agent Patrik Aronsson i går.

– Som jag förstår det vill de (Frölunda) ge yngre spelare chansen, det är flera andra äldre som lämnat, så det makes sense – ibland behöver du fatta sådana beslut som klubb när du vill framåt. Våra förhandlingar sköttes professionellt och snabbt, det finns inga dåliga känslor hos mig, jag är inte förbannad på något vis. Visst, jag kände att jag hade ännu ett år i mig, men vi löste det här snyggt och fick till ett rent brott. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans, vunnit mästerskap, nått framgångar, och ville inte ha något skitsnack. Det fanns mycket respekt på båda sidor, klargör Lasch.

En av många bilder på Ryan Lasch där han åker förbi sitt bås för att ta emot gratulationer. Foto: C MORE (skärmdump)

Amerikanen är hemma i Kalifornien sedan en tid, har redan börjat träna, tidigare än vanligt, detta för att se hur kroppen känns.

Än så länge – positiva svar.

– På rätt väg, absolut, klargör han.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Lasch hade det jobbigt med hälsan förra säsongen, det påverkade hans prestation, något som i sin tur fick Frölunda att vilja bryta och gå vidare.

– De var inte nöjda, jag var inte nöjd, det var ingen enkelriktad gata, vi fick det inte att stämma. Men jag tycker jag visade när jag kom tillbaka, och sedan även i slutspelet, att jag var där jag skulle vara, även mot bättre lag, säger Lasch.

Klicka upp Ryan Laschs karriär i siffror.

** Du vill fortsätta spela hockey?
– Jag känner inte att jag är färdig.

** Tankar på var, land, liga, klubb?
– Nej, dammet måste lägga sig först. Något kommer alltid att öppna sig.

Lasch har tidigare spelat med Pelicans i hustrun Jasmins hemstad Lahti, han säger inget speciellt om den klubben utan:

– Finland, Tyskland … kanske Schweiz. Sverige, jag hade älskat att försöka, känner inte att jag är färdig där, känner att jag kan producera i SHL, men det kan bli svårt av skatteskäl, jag behöver nog vara borta i sex månader.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda köpte ut Laschs kontrakt, en miljon kronor eller lite mer, de pengarna vill han förstås inte skatta för i Svea rikes land.

Och sedan är det en sak till. Spela i ett annat SHL-lag? Mot Frölunda? Tveksamt.

– Jag har sagt nej till andra klubbar (inte nu, tidigare tillfällen, till exempel HV71) för att det inte var Frölunda. Det är väl en indikator på hur jag känner.

***

Ni vet att Frölunda, utöver en center, också vill ha in en ytterforward. Man talar med Anthony Greco, men långt ifrån säkert att det blir amerikanen. En drömvärvning vore Andreas Johnsson – om denne är redo att komma hem och starta om. Jag har inte grävt där, men det hade förvånat om Johnsson inte i alla fall väntade ut början av sommaren för att se över sina NHL-alternativ. Nå, jag kan ha helfel här.

***

ANNONS

***

 

► Frölundas besked gjorde Ryan Lasch besviken. Amerikanen har mer att ge. Vill fortsätta spela.
► Här hälsar han till Frölundas fans. Som han nog inte kommer se som motståndare. Eller?

En passande, låt vara inte färsk, bild när Ryan Lasch tar adjö av Frölunda. Målskytt, och ett tack till supportrarna. Foto: TOMMY HOLL

Ryan Lasch, 36, känner sig långt ifrån färdig. Hade velat spela ut kontraktet. Nu går karriären vidare någon annanstans.
Men – han talar gott om Frölunda och klubbledningen:
– Ibland behöver du fatta sådana beslut. Jag känner ingen ilska. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans och ville inte ha något skitsnack.

RAKA, TYDLIGA BESKED när Ryan Lasch ringer upp från Kalifornien. Men han sparar det viktigaste till sist:

– Kan jag be dig att hälsa supportrarna från mig? Så mycket kärlek, så många meddelanden, jag vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det.

Mission accomplished.

Hälsningen framförd.

Ryan Lasch älskade Göteborg och Frölunda, det var välkänt – och anhängarna älskade honom.

Sagan fick sitt officiella slut den 16:e maj 2023 – efter 591 tävlingsmatcher och 585 (173+412) poäng.

– Klart jag blev besviken, berättar Ryan som fick veta vad Frölunda ville redan några dagar efter semifinalförlusten mot Växjö:

– Jag har så mycket kärlek för Frölunda och Göteborg, har varit här så länge, ville inte att det skulle sluta så här. Det är det som stör mig, det som äter på mig.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ändå finns här ingen ilska, ingen bitterhet, det är tydligt under ett långt samtal med Lasch. Han hyllar (sportchefen) Fredrik Sjöström och Frölunda på samma vis som Sjöström hyllade Lasch och dennes agent Patrik Aronsson i går.

– Som jag förstår det vill de (Frölunda) ge yngre spelare chansen, det är flera andra äldre som lämnat, så det makes sense – ibland behöver du fatta sådana beslut som klubb när du vill framåt. Våra förhandlingar sköttes professionellt och snabbt, det finns inga dåliga känslor hos mig, jag är inte förbannad på något vis. Visst, jag kände att jag hade ännu ett år i mig, men vi löste det här snyggt och fick till ett rent brott. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans, vunnit mästerskap, nått framgångar, och ville inte ha något skitsnack. Det fanns mycket respekt på båda sidor, klargör Lasch.

En av många bilder på Ryan Lasch där han åker förbi sitt bås för att ta emot gratulationer. Foto: C MORE (skärmdump)

Amerikanen är hemma i Kalifornien sedan en tid, har redan börjat träna, tidigare än vanligt, detta för att se hur kroppen känns.

Än så länge – positiva svar.

– På rätt väg, absolut, klargör han.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Lasch hade det jobbigt med hälsan förra säsongen, det påverkade hans prestation, något som i sin tur fick Frölunda att vilja bryta och gå vidare.

– De var inte nöjda, jag var inte nöjd, det var ingen enkelriktad gata, vi fick det inte att stämma. Men jag tycker jag visade när jag kom tillbaka, och sedan även i slutspelet, att jag var där jag skulle vara, även mot bättre lag, säger Lasch.

Klicka upp Ryan Laschs karriär i siffror.

** Du vill fortsätta spela hockey?
– Jag känner inte att jag är färdig.

** Tankar på var, land, liga, klubb?
– Nej, dammet måste lägga sig först. Något kommer alltid att öppna sig.

Lasch har tidigare spelat med Pelicans i hustrun Jasmins hemstad Lahti, han säger inget speciellt om den klubben utan:

– Finland, Tyskland … kanske Schweiz. Sverige, jag hade älskat att försöka, känner inte att jag är färdig där, känner att jag kan producera i SHL, men det kan bli svårt av skatteskäl, jag behöver nog vara borta i sex månader.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda köpte ut Laschs kontrakt, en miljon kronor eller lite mer, de pengarna vill han förstås inte skatta för i Svea rikes land.

Och sedan är det en sak till. Spela i ett annat SHL-lag? Mot Frölunda? Tveksamt.

– Jag har sagt nej till andra klubbar (inte nu, tidigare tillfällen, till exempel HV71) för att det inte var Frölunda. Det är väl en indikator på hur jag känner.

***

Ni vet att Frölunda, utöver en center, också vill ha in en ytterforward. Man talar med Anthony Greco, men långt ifrån säkert att det blir amerikanen. En drömvärvning vore Andreas Johnsson – om denne är redo att komma hem och starta om. Jag har inte grävt där, men det hade förvånat om Johnsson inte i alla fall väntade ut början av sommaren för att se över sina NHL-alternativ. Nå, jag kan ha helfel här.

***

ANNONS

***

 

► Frölundas besked gjorde Ryan Lasch besviken. Amerikanen har mer att ge. Vill fortsätta spela.
► Här hälsar han till Frölundas fans. Som han nog inte kommer se som motståndare. Eller?

En passande, låt vara inte färsk, bild när Ryan Lasch tar adjö av Frölunda. Målskytt, och ett tack till supportrarna. Foto: TOMMY HOLL

Ryan Lasch, 36, känner sig långt ifrån färdig. Hade velat spela ut kontraktet. Nu går karriären vidare någon annanstans.
Men – han talar gott om Frölunda och klubbledningen:
– Ibland behöver du fatta sådana beslut. Jag känner ingen ilska. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans och ville inte ha något skitsnack.

RAKA, TYDLIGA BESKED när Ryan Lasch ringer upp från Kalifornien. Men han sparar det viktigaste till sist:

– Kan jag be dig att hälsa supportrarna från mig? Så mycket kärlek, så många meddelanden, jag vill att de ska veta att jag verkligen uppskattar det.

Mission accomplished.

Hälsningen framförd.

Ryan Lasch älskade Göteborg och Frölunda, det var välkänt – och anhängarna älskade honom.

Sagan fick sitt officiella slut den 16:e maj 2023 – efter 591 tävlingsmatcher och 585 (173+412) poäng.

– Klart jag blev besviken, berättar Ryan som fick veta vad Frölunda ville redan några dagar efter semifinalförlusten mot Växjö:

– Jag har så mycket kärlek för Frölunda och Göteborg, har varit här så länge, ville inte att det skulle sluta så här. Det är det som stör mig, det som äter på mig.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Ändå finns här ingen ilska, ingen bitterhet, det är tydligt under ett långt samtal med Lasch. Han hyllar (sportchefen) Fredrik Sjöström och Frölunda på samma vis som Sjöström hyllade Lasch och dennes agent Patrik Aronsson i går.

– Som jag förstår det vill de (Frölunda) ge yngre spelare chansen, det är flera andra äldre som lämnat, så det makes sense – ibland behöver du fatta sådana beslut som klubb när du vill framåt. Våra förhandlingar sköttes professionellt och snabbt, det finns inga dåliga känslor hos mig, jag är inte förbannad på något vis. Visst, jag kände att jag hade ännu ett år i mig, men vi löste det här snyggt och fick till ett rent brott. Vi har varit i skyttegravarna tillsammans, vunnit mästerskap, nått framgångar, och ville inte ha något skitsnack. Det fanns mycket respekt på båda sidor, klargör Lasch.

En av många bilder på Ryan Lasch där han åker förbi sitt bås för att ta emot gratulationer. Foto: C MORE (skärmdump)

Amerikanen är hemma i Kalifornien sedan en tid, har redan börjat träna, tidigare än vanligt, detta för att se hur kroppen känns.

Än så länge – positiva svar.

– På rätt väg, absolut, klargör han.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Lasch hade det jobbigt med hälsan förra säsongen, det påverkade hans prestation, något som i sin tur fick Frölunda att vilja bryta och gå vidare.

– De var inte nöjda, jag var inte nöjd, det var ingen enkelriktad gata, vi fick det inte att stämma. Men jag tycker jag visade när jag kom tillbaka, och sedan även i slutspelet, att jag var där jag skulle vara, även mot bättre lag, säger Lasch.

Klicka upp Ryan Laschs karriär i siffror.

** Du vill fortsätta spela hockey?
– Jag känner inte att jag är färdig.

** Tankar på var, land, liga, klubb?
– Nej, dammet måste lägga sig först. Något kommer alltid att öppna sig.

Lasch har tidigare spelat med Pelicans i hustrun Jasmins hemstad Lahti, han säger inget speciellt om den klubben utan:

– Finland, Tyskland … kanske Schweiz. Sverige, jag hade älskat att försöka, känner inte att jag är färdig där, känner att jag kan producera i SHL, men det kan bli svårt av skatteskäl, jag behöver nog vara borta i sex månader.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda köpte ut Laschs kontrakt, en miljon kronor eller lite mer, de pengarna vill han förstås inte skatta för i Svea rikes land.

Och sedan är det en sak till. Spela i ett annat SHL-lag? Mot Frölunda? Tveksamt.

– Jag har sagt nej till andra klubbar (inte nu, tidigare tillfällen, till exempel HV71) för att det inte var Frölunda. Det är väl en indikator på hur jag känner.

***

Ni vet att Frölunda, utöver en center, också vill ha in en ytterforward. Man talar med Anthony Greco, men långt ifrån säkert att det blir amerikanen. En drömvärvning vore Andreas Johnsson – om denne är redo att komma hem och starta om. Jag har inte grävt där, men det hade förvånat om Johnsson inte i alla fall väntade ut början av sommaren för att se över sina NHL-alternativ. Nå, jag kan ha helfel här.

***

ANNONS

***

 

42 Kommentarer

 1. Fortsatt fantastisk leverens av Frölundabevakning. All cred.
  Och skönt läsa om en okej skilsmässa, det blev ingen Sundströmgate.

 2. Tusan tack för allt du har gjort för Frölunda Ryan! Vilka oförglömliga minnen du gett oss, vilken otrolig spelare du är, och vilken otrolig karaktär! Inget annat än kärlek till dig! Längtar till Frölundas hyllning av Ryans fantastiska karriär redan!

 3. Men nu har Sjöström lagt minst sex miljoner kr under senaste säsongen på att köpa ut spelare och ge lön till spelare utan motprestation.

    • Nja, kan vara som när Sundström kom hem, Frölunda släppte nyheten till GP som kunde göra maffigt TV-inslag.
     Win/win.
     Bra för Frölunda med PR i stor mediekanal.
     Bra för GP.
     Läge för liknande med Ante, kanske?

     • Tror inte det. Men vi får se.
      För ung, för bra, så svårt se att han inte skulle köra vidare i NA

     • HenrikM, Vet att Rylander får mycket skit när han skriver endel saker som tyder att spelare är klara för Frölunda osv & skriver så fans får stora förhoppningar.
      Men när de gäller Rylander & Antes ”Mango” relation, de är sjukt tighta de två.

   • Inte så bara. 🙂 Hade gärna hunnit med en sådan. Men man får prioritera … haha.

  • Rylander scannar Hemnet frenetiskt för att kolla upp alla bostadsköp i Gbg av ev hockeyspelare.

 4. Trots att jag personligen var en av dessa som ville att Sjöström skulle köpa ut Lasch från sista året i Frölunda! Och där med avsluta en otrolig resa Lasch gjort i Frölunda! Han skall ha stor heder och full respekt vad han åstadkommit i Frölunda trots en ganska dålig säsong totalt sätt!
  Känner också att när nu Joel tackade för sig, att det känndes ganska givet som situation blev att Sjöström avsluta och satte punkt för 2 giganter som nästa varit sammanfogade i det klubben har åstadkommit under dom åren tillsammans!
  Stort tack och lycka till för en av Frölundas största importer ever!
  RESPEKT!

 5. Var är STM som trodde att klubbkänslan hos Lasch skulle innebära en liten eller ingen kostnad för Frölunda? Kommentar?

  Dock, problemet var inte att avsluta kontraktet i förtid, det var helt korrekt givet att det var länge sedan det gick att bygga en fungerande struktur runt Lasch i 5/5. Problemet är och var Sjöström/Rönnbergs beslut att plocka in honom igen, uselt beslut som kostat en hög lön i en säsong utan leverans och nu över en miljon för ett tidigt avslut.

  • Ja, de försökte köpa en lösning på ett svagt pp när de tog tillbaka Lasvch inför 20/21. De testade en säsong utan, det funkade dåligt, så tillbaka med Lasch.
   Ett underbetyg av att göra sig så beroende av en spelare.
   Viktigt nu att det kommer in spelskicklighet på de sista 1-2 platserna i truppen. PP kräver kvicka, smarta, skillade spelare. Det räcker inte med Tömmernes och kanske Stenberg.

   • Tror faktiskt de kommer långt med Tömmernäs, 78tusen fler alternativ med honom som styrande. Tänk bara en sån där raketforskningvariant med backskott och folk framför mål.

  • STM är här! 👋
   Jag hade fel men oavsett så stort av Lasch att inte kräva stor peng i avslutet (1 mille är överkomligt). Det är en bra deal eftersom jsn inte har någon klubb som tar över kontrakt.

 6. All credd åt Lasch, största importen i mitt hjärta. Ser man rationellt på det hela är det nog klokt. Känns ändå vemodigt om man ser historiskt på det. Men idrotten är inte historisk…

  Hört något mer om situationen för MRO, är han och tränar något alls?

  Sett till MRO som person är det oroväckande men hoppas han kommer tillbaka.

  Är inte mycket för ljudfiler men gillade intervjun med Sjöström oerhört mycket och även ditt snack och Lasch

  //nöjd prenumerant

  • Vad kul att du är nöjd! Senast jag kollade hade MRO börjat röra på sig, det gick åt rätt håll. Frölunda räknar med att han ska bli bra. Men som alltid med hjärnskakningar, man kan aldrig vara säker.

 7. Här har Johan Sundström något att lära av Lash när en klubb inte längre ser nyttan av en spelare, och Sundström var inte ens hälften så stor som Lash även om sista säsongen med covid och post-covid, skador och annat satte sina spår i Lash.

  • Peter Frank duntäcket att de blev likadant behandlade eller…..

   Tänk gärna efter lite.

 8. Såg att Eric Gelinás finns på marknaden nu.
  Skadefri (tydligen haft en del skadebekymmer) är han precis den backen jag vill se som sista pusselbiten i truppen som ska starta säsongen!
  En stor, rejäl back som dock kan bidra offensivt och har bra krut i sin bössa, redan bekant med ligan också och ger en del rutin i en annars klart föryngrad trupp.

  • Backsidan är dock stängd med de åtta som Frölunda nu har. Det har iaf klubben deklarerat.

   • Väldigt synd i min mening!
    Backsidan ser väldigt tunn ut om fel spelare blir skadade/försatta ur spel längre perioder.
    Heens, Lindroth och PJ känns allt för oskrivna för topp 6.
    Heens kan bli bra med tiden dock, Lindroth känns lite som en ny, yngre Grönlund. En okej back längre ner i hierarkin (stod inte direkt ut märkbart mycket i FBK vad jag kunde märka)
    Värvningen av PJ förstod jag faktiskt aldrig.
    En offensivt hyfsat skicklig back som inte stack ut överdrivet mycket i Djurgården och som hade klara brister defensivt (skulle vara en av de offensivare backarna i fjolårets upplaga innan han blev skadad)

    • Benägen att instämma här.
     Ska backsidan bli bättre måste Filip Hasa fortsätta ta kliv eller spela som i vårens slutspel, och vi får inte drabbas av skador i längre perioder på Folin/Högberg/Tömmernes/Nilsson.
     PJ hade nog kunnat ta kliv – det finns ju något där – om han inte drabbars av en tuffa skadan förra säsongen.
     Heens kan vi inte begära ska vara en färdig SHL-back första säsongen.

 9. Spännande med alla ”Johnsson-spekulationer/önskemål”. Vem vet, ”ingen rök….” Lasch avslutar snyggt. Hade andra avslutat lika snyggt på några av hans ”mackor” under den nyss avslutade säsongen, kanske Ryans exit skett på det sätt han själv önskade.

  Hann ej haka på tråden om landslag etc igår. Helt kort så tycker jag att både RR som SS har rätt, ur olika perspektiv. Jag har sett 12-15 VM på plats och det är en fantastisk upplevelse – på plats!!! Upplevelsen på distans (=TV) är den diametralt motsatta. Ser knappt en match, men NÄR jag gör det och ser ”gula väggen” önskar jag mig dit. Så klart, lite fler ”namn” hade nog gjort besöken i öltälten kortare (färre), mer koll på TV och kanske gul tröja på sportbaren.
  EN mycket stor skillnad mellan fotbollens ”stora” evenemang är dramaturgin, vägen till VM, exempelvis. De föregås av kvalspel som uppsnackas, bortaresor, dramatik mm.
  Kör samma upplägg med skillnaden att VM är vartannat år och OS (men ej VM samma år). Låt träningsturneringarna (de som är 4 till antalet nu) vara kvalspel med lika många deltagande nationer (och grupper) som CHL. Då hade – iaf jag – behövt prioritera om i min budgetering/planering.

   • Gillar det där, att det inte är svart och vitt i din värld. Gläder mig. Som så ofta, kloka reflektioner.

  • Bra inlägg och tanke! Fotbollen har paketerat sina evenemang bättre! Sedan är fotbollen större och finns i så mycket fler länder!! Inte mycket hockey i ex Afrika!
   Håller med Leman, som vanligt bra inlägg.

 10. Känns rätt konstigt och ovant Lasch inte är med längre. Är det verkligen så att det kan gå så snabbt utför? (En mellansäsong ) Hade man inte kunnat göra en deal med varandra då han varit i klubben länge? Sjukdom vad göra. Kanske förslag kommit fram men att Lasch tackade nej och överväger ny klubb.? Det är 1 säsong som inte funkat. Sedan att man inte river kontrakt /hittar lösningar med äldre brunkare istället för Lasch är för min del obegripligt men det är en annan sak.

  • Detta eviga med att alla som en gång lirat i föreningen skall ha plats i all fortsättning.
   Då blir det som med Rögle var förr i tiden.
   En rolig liten klubb som åkte jojo till viss del mellan elitserien och hockey allsvenskan.
   När Abbot bröderna kom in och rensade ut mycket av gamla lirare på positioner i föreningen så blev den helt plötsigt vassare och kunde tävla bättre.
   Detta visar sig i tabellen där man inte längre är ett jojo lag.

   Tack Lasch för din tjänst i Frölunda. Jag önskar dig en bra fortsättning på karriären och lycka till.
   Men nej ingen ”rådgivningsroll” till varken Lasch, Joel, Jan eller Loui.

   Vill man använda Joel och Loui så bör man göra det genom Hockeyskola och annat för ungdomar där han fortfarande är en gigantisk mentor. Kanske till och med träna U16 eller J18 om man vill ha in dom på tränar spåret.

   • Japp . Frölunda åkte väl rätt mkt upp och ned ett tag också och kanske likadant där på den tiden?

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt