Lasch om poängsvaga hösten: ”Sådan är hockeyn, jag är en momentum player”

Lasch om poängsvaga hösten: ”Sådan är hockeyn, jag är en momentum player”

Lasch om poängsvaga hösten: ”Sådan är hockeyn, jag är en momentum player”

Lasch om poängsvaga hösten: ”Sådan är hockeyn, jag är en momentum player”

► Poängmaskinen Ryan Lasch är bara hälften så bra den här säsongen. Är det hans fel, medspelarnas, eller kanske sjukdomen som tog tid på sig att släppa taget?
► Roger Rönnberg ser ljuset i tunneln.

Roger Rönnberg är inte nöjd med Ryan Lasch. Ryan Lasch är inte alldeles nöjd han heller. Foto (Lasch): MIKAEL KREUTZ

Ryan Lasch, 35, mäts i sina poäng. Det är han väl medveten om när han säger om säsongen:
– Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player.
Roger Rönnberg:
– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. 

FÖRRA SÄSONGEN VAR Ryan Laschs bästa i SHL, 66 poäng på 52 grundseriematcher (åtta på nio i slutspelet när han spelade skadad mot Luleå i semifinalen). Snittet 1,27 var vasst.

Nu: 16 poäng på 25 matcher ger 0,64. Okej för vanliga spelare – men Ryan Lasch mäts på annat vis.

Fans har kritiserat amerikanen, själv är han heller inte riktigt nöjd:

– Upp och ner. Jag tycker att jag varit där i de stora matcherna, de räknas mest. Tre, fyra studsar i början av säsongen, om vi tagit vara på några chanser i PP, även i fem mot fem, då hade vi inte haft den här diskussionen. Visst, jag kan spela bättre, vara mer consistent (ungefär: jämnare på hög nivå), men vem vill inte det? Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player. Om jag fått med mig tre, fyra studsar, då hade det varit en different story i dag.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Tränaren Roger Rönnberg är tydlig om sin offensive stjärna:

– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. Jag vill se att han bidrar mer i offensiven – oftare. När Ryan är som bäst så lyfter han sin omgivning. Han är motorn i sin kedja, motorn i power play, ser till att göra andra bättre. Där har han inte varit av flera olika anledningar.

** Sjukdomen, den som höll honom borta från spel en vecka?
– Ja. Hela den senaste månaden, det är inget han vill använda sig av som ursäkt, men … han har varit jäkligt sjuk, inte kunnat träna ordentligt i gymmet, inte kunnat förbereda sig på rätt sätt. Det har gjort att han inte haft full energi. Nu tycker jag Ryan börjat komma upp i rätt energinivå – det känns jäkligt bra. Han börjar sprida energi i sin power play-enhet, samla sin kedja för att göra den bättre. Han är hjärnan som behöver styra upp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mycket riktigt vill Lasch inte skylla på saker men medger:

– Många där inne som inte mått bra, vi har slitit med att hitta energin. En match kvar nu (Brynäs tisdag), alla är rätt nöjda med hur vi sett ut – men vi kan bli bättre. Jag håller på att komma tillbaka i form, mina ben känns rätt bra nu.

Det syntes några gånger mot Rögle (2–4) i söndags, Lasch vann flera kamper, lät benen gå, fick med sig en utvisning, kom loss, hamnade i lägen där han kunde leta öppna lagkamrater med passningar. Dock inget resultat. Den gången heller.

** Du brukar vara en ”poäng per match”-spelare, Ryan – är det du som gått ned eller medspelarna som missat för många chanser?
– Jag vill inte säga för mycket om det, vill inte peka finger. Men chanserna finns där, tre, fyra per match. Det är mitt jobb att göra poäng, så länge jag skapar så gör jag min del, men det finns mer jag kan göra. Men det är en lång säsong.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Vad är ”mer”?
– Jag skulle vilja skjuta mer, sätta mig i sådana lägen. Jag kommer aldrig skjuta från positioner där det inte kan bli mål, men jag skulle vilja komma närmare mål, det är där jag gör mina mål.

Roger Rönnberg om samma frågeställning, om Lasch eller medspelarna är problemet:

– Det finns statistik över potentiella assist som jag tittar på. Där vill jag att Ryan jagar sin bästa siffra – och där är han inte riktigt. Inte att han varit dålig, men heller inte där han brukar vara. Är allt ansvar hans? Nej. Har vi hittat rätt omgivning runt honom? Nej. Det var väl ungefär så här års i fjol som vi hittade rätt lekkamrat till  Ryan (Elmer Söderblom).

Rönnberg ser en allt friskare Lasch som ett sparkapital för Frölunda:

– Ja, han kommer bli bättre.

ANNONS

Lasch är försiktig med fingerpekandet, säger dock om laget Frölunda modell 2022/203:

– Det här laget är byggt för att vinna matcher på att spela stark defensivt utan puck. Vi har vunnit många matcher på det viset, speciellt efter uppehållet.  Viktigt att vi ser oss i spegeln, ser vad vi har, hur vi kommer vinna matcher.

Tro inget annat än att Ryan Lasch skulle gilla att det gick att ”fuska” lite mer i offensiven men han är en klok analytiker, ser hur Frölunda behöver spela för att vara framgångsrikt. Själv håller den lille kaliforniern på att hitta benen efter en jobbig tid, frågan är om han även kan hitta ett PP-spel som gör att Frölunda lyfter – utan att Max Friberg behöver skymma perfekt för att det ska bli mål.

***

Julbordsbetyget till höger kommer från hjärtat, inte för att Glenn Ullevi är en stark partner till rakapuckar.com – tro mig.

Glöm inte att ni prenumeranter har tio procents rabatt på notan, koden: KALLIOS KLUBBA. Gäller varje dag, absolut inte bara Frölundakvällar.

***

Joel Lundqvist och Frederik Dichow tränade för fullt, så även Tom Nilsson. Så här lär Frölunda starta tisdagskvällens match mot Brynäs (9300 sålda biljetter på måndagsmorgonen).

Kedjor:
Carlsson–Lundqvist–Friberg
Nilsson–Lasu–Rosseli Olsen
Innala–Nässén–Lasch
Eriksson–Mursak–Greco
* Teodor Forssander från J20 tränade som extraforward. Kanske med även mot Brynäs.

Backar:
Borgman–Folin
Lindbohm–F Johansson
P Johansson–Nilsson
Hasa eller Grönlund

Målvakt:
L Johansson eller Dichow

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

***

Är jag verkligen ensam om detta?

 

► Poängmaskinen Ryan Lasch är bara hälften så bra den här säsongen. Är det hans fel, medspelarnas, eller kanske sjukdomen som tog tid på sig att släppa taget?
► Roger Rönnberg ser ljuset i tunneln.

Roger Rönnberg är inte nöjd med Ryan Lasch. Ryan Lasch är inte alldeles nöjd han heller. Foto (Lasch): MIKAEL KREUTZ

Ryan Lasch, 35, mäts i sina poäng. Det är han väl medveten om när han säger om säsongen:
– Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player.
Roger Rönnberg:
– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. 

FÖRRA SÄSONGEN VAR Ryan Laschs bästa i SHL, 66 poäng på 52 grundseriematcher (åtta på nio i slutspelet när han spelade skadad mot Luleå i semifinalen). Snittet 1,27 var vasst.

Nu: 16 poäng på 25 matcher ger 0,64. Okej för vanliga spelare – men Ryan Lasch mäts på annat vis.

Fans har kritiserat amerikanen, själv är han heller inte riktigt nöjd:

– Upp och ner. Jag tycker att jag varit där i de stora matcherna, de räknas mest. Tre, fyra studsar i början av säsongen, om vi tagit vara på några chanser i PP, även i fem mot fem, då hade vi inte haft den här diskussionen. Visst, jag kan spela bättre, vara mer consistent (ungefär: jämnare på hög nivå), men vem vill inte det? Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player. Om jag fått med mig tre, fyra studsar, då hade det varit en different story i dag.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Tränaren Roger Rönnberg är tydlig om sin offensive stjärna:

– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. Jag vill se att han bidrar mer i offensiven – oftare. När Ryan är som bäst så lyfter han sin omgivning. Han är motorn i sin kedja, motorn i power play, ser till att göra andra bättre. Där har han inte varit av flera olika anledningar.

** Sjukdomen, den som höll honom borta från spel en vecka?
– Ja. Hela den senaste månaden, det är inget han vill använda sig av som ursäkt, men … han har varit jäkligt sjuk, inte kunnat träna ordentligt i gymmet, inte kunnat förbereda sig på rätt sätt. Det har gjort att han inte haft full energi. Nu tycker jag Ryan börjat komma upp i rätt energinivå – det känns jäkligt bra. Han börjar sprida energi i sin power play-enhet, samla sin kedja för att göra den bättre. Han är hjärnan som behöver styra upp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mycket riktigt vill Lasch inte skylla på saker men medger:

– Många där inne som inte mått bra, vi har slitit med att hitta energin. En match kvar nu (Brynäs tisdag), alla är rätt nöjda med hur vi sett ut – men vi kan bli bättre. Jag håller på att komma tillbaka i form, mina ben känns rätt bra nu.

Det syntes några gånger mot Rögle (2–4) i söndags, Lasch vann flera kamper, lät benen gå, fick med sig en utvisning, kom loss, hamnade i lägen där han kunde leta öppna lagkamrater med passningar. Dock inget resultat. Den gången heller.

** Du brukar vara en ”poäng per match”-spelare, Ryan – är det du som gått ned eller medspelarna som missat för många chanser?
– Jag vill inte säga för mycket om det, vill inte peka finger. Men chanserna finns där, tre, fyra per match. Det är mitt jobb att göra poäng, så länge jag skapar så gör jag min del, men det finns mer jag kan göra. Men det är en lång säsong.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Vad är ”mer”?
– Jag skulle vilja skjuta mer, sätta mig i sådana lägen. Jag kommer aldrig skjuta från positioner där det inte kan bli mål, men jag skulle vilja komma närmare mål, det är där jag gör mina mål.

Roger Rönnberg om samma frågeställning, om Lasch eller medspelarna är problemet:

– Det finns statistik över potentiella assist som jag tittar på. Där vill jag att Ryan jagar sin bästa siffra – och där är han inte riktigt. Inte att han varit dålig, men heller inte där han brukar vara. Är allt ansvar hans? Nej. Har vi hittat rätt omgivning runt honom? Nej. Det var väl ungefär så här års i fjol som vi hittade rätt lekkamrat till  Ryan (Elmer Söderblom).

Rönnberg ser en allt friskare Lasch som ett sparkapital för Frölunda:

– Ja, han kommer bli bättre.

ANNONS

Lasch är försiktig med fingerpekandet, säger dock om laget Frölunda modell 2022/203:

– Det här laget är byggt för att vinna matcher på att spela stark defensivt utan puck. Vi har vunnit många matcher på det viset, speciellt efter uppehållet.  Viktigt att vi ser oss i spegeln, ser vad vi har, hur vi kommer vinna matcher.

Tro inget annat än att Ryan Lasch skulle gilla att det gick att ”fuska” lite mer i offensiven men han är en klok analytiker, ser hur Frölunda behöver spela för att vara framgångsrikt. Själv håller den lille kaliforniern på att hitta benen efter en jobbig tid, frågan är om han även kan hitta ett PP-spel som gör att Frölunda lyfter – utan att Max Friberg behöver skymma perfekt för att det ska bli mål.

***

Julbordsbetyget till höger kommer från hjärtat, inte för att Glenn Ullevi är en stark partner till rakapuckar.com – tro mig.

Glöm inte att ni prenumeranter har tio procents rabatt på notan, koden: KALLIOS KLUBBA. Gäller varje dag, absolut inte bara Frölundakvällar.

***

Joel Lundqvist och Frederik Dichow tränade för fullt, så även Tom Nilsson. Så här lär Frölunda starta tisdagskvällens match mot Brynäs (9300 sålda biljetter på måndagsmorgonen).

Kedjor:
Carlsson–Lundqvist–Friberg
Nilsson–Lasu–Rosseli Olsen
Innala–Nässén–Lasch
Eriksson–Mursak–Greco
* Teodor Forssander från J20 tränade som extraforward. Kanske med även mot Brynäs.

Backar:
Borgman–Folin
Lindbohm–F Johansson
P Johansson–Nilsson
Hasa eller Grönlund

Målvakt:
L Johansson eller Dichow

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

***

Är jag verkligen ensam om detta?

 

► Poängmaskinen Ryan Lasch är bara hälften så bra den här säsongen. Är det hans fel, medspelarnas, eller kanske sjukdomen som tog tid på sig att släppa taget?
► Roger Rönnberg ser ljuset i tunneln.

Roger Rönnberg är inte nöjd med Ryan Lasch. Ryan Lasch är inte alldeles nöjd han heller. Foto (Lasch): MIKAEL KREUTZ

Ryan Lasch, 35, mäts i sina poäng. Det är han väl medveten om när han säger om säsongen:
– Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player.
Roger Rönnberg:
– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. 

FÖRRA SÄSONGEN VAR Ryan Laschs bästa i SHL, 66 poäng på 52 grundseriematcher (åtta på nio i slutspelet när han spelade skadad mot Luleå i semifinalen). Snittet 1,27 var vasst.

Nu: 16 poäng på 25 matcher ger 0,64. Okej för vanliga spelare – men Ryan Lasch mäts på annat vis.

Fans har kritiserat amerikanen, själv är han heller inte riktigt nöjd:

– Upp och ner. Jag tycker att jag varit där i de stora matcherna, de räknas mest. Tre, fyra studsar i början av säsongen, om vi tagit vara på några chanser i PP, även i fem mot fem, då hade vi inte haft den här diskussionen. Visst, jag kan spela bättre, vara mer consistent (ungefär: jämnare på hög nivå), men vem vill inte det? Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player. Om jag fått med mig tre, fyra studsar, då hade det varit en different story i dag.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Tränaren Roger Rönnberg är tydlig om sin offensive stjärna:

– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. Jag vill se att han bidrar mer i offensiven – oftare. När Ryan är som bäst så lyfter han sin omgivning. Han är motorn i sin kedja, motorn i power play, ser till att göra andra bättre. Där har han inte varit av flera olika anledningar.

** Sjukdomen, den som höll honom borta från spel en vecka?
– Ja. Hela den senaste månaden, det är inget han vill använda sig av som ursäkt, men … han har varit jäkligt sjuk, inte kunnat träna ordentligt i gymmet, inte kunnat förbereda sig på rätt sätt. Det har gjort att han inte haft full energi. Nu tycker jag Ryan börjat komma upp i rätt energinivå – det känns jäkligt bra. Han börjar sprida energi i sin power play-enhet, samla sin kedja för att göra den bättre. Han är hjärnan som behöver styra upp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mycket riktigt vill Lasch inte skylla på saker men medger:

– Många där inne som inte mått bra, vi har slitit med att hitta energin. En match kvar nu (Brynäs tisdag), alla är rätt nöjda med hur vi sett ut – men vi kan bli bättre. Jag håller på att komma tillbaka i form, mina ben känns rätt bra nu.

Det syntes några gånger mot Rögle (2–4) i söndags, Lasch vann flera kamper, lät benen gå, fick med sig en utvisning, kom loss, hamnade i lägen där han kunde leta öppna lagkamrater med passningar. Dock inget resultat. Den gången heller.

** Du brukar vara en ”poäng per match”-spelare, Ryan – är det du som gått ned eller medspelarna som missat för många chanser?
– Jag vill inte säga för mycket om det, vill inte peka finger. Men chanserna finns där, tre, fyra per match. Det är mitt jobb att göra poäng, så länge jag skapar så gör jag min del, men det finns mer jag kan göra. Men det är en lång säsong.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Vad är ”mer”?
– Jag skulle vilja skjuta mer, sätta mig i sådana lägen. Jag kommer aldrig skjuta från positioner där det inte kan bli mål, men jag skulle vilja komma närmare mål, det är där jag gör mina mål.

Roger Rönnberg om samma frågeställning, om Lasch eller medspelarna är problemet:

– Det finns statistik över potentiella assist som jag tittar på. Där vill jag att Ryan jagar sin bästa siffra – och där är han inte riktigt. Inte att han varit dålig, men heller inte där han brukar vara. Är allt ansvar hans? Nej. Har vi hittat rätt omgivning runt honom? Nej. Det var väl ungefär så här års i fjol som vi hittade rätt lekkamrat till  Ryan (Elmer Söderblom).

Rönnberg ser en allt friskare Lasch som ett sparkapital för Frölunda:

– Ja, han kommer bli bättre.

ANNONS

Lasch är försiktig med fingerpekandet, säger dock om laget Frölunda modell 2022/203:

– Det här laget är byggt för att vinna matcher på att spela stark defensivt utan puck. Vi har vunnit många matcher på det viset, speciellt efter uppehållet.  Viktigt att vi ser oss i spegeln, ser vad vi har, hur vi kommer vinna matcher.

Tro inget annat än att Ryan Lasch skulle gilla att det gick att ”fuska” lite mer i offensiven men han är en klok analytiker, ser hur Frölunda behöver spela för att vara framgångsrikt. Själv håller den lille kaliforniern på att hitta benen efter en jobbig tid, frågan är om han även kan hitta ett PP-spel som gör att Frölunda lyfter – utan att Max Friberg behöver skymma perfekt för att det ska bli mål.

***

Julbordsbetyget till höger kommer från hjärtat, inte för att Glenn Ullevi är en stark partner till rakapuckar.com – tro mig.

Glöm inte att ni prenumeranter har tio procents rabatt på notan, koden: KALLIOS KLUBBA. Gäller varje dag, absolut inte bara Frölundakvällar.

***

Joel Lundqvist och Frederik Dichow tränade för fullt, så även Tom Nilsson. Så här lär Frölunda starta tisdagskvällens match mot Brynäs (9300 sålda biljetter på måndagsmorgonen).

Kedjor:
Carlsson–Lundqvist–Friberg
Nilsson–Lasu–Rosseli Olsen
Innala–Nässén–Lasch
Eriksson–Mursak–Greco
* Teodor Forssander från J20 tränade som extraforward. Kanske med även mot Brynäs.

Backar:
Borgman–Folin
Lindbohm–F Johansson
P Johansson–Nilsson
Hasa eller Grönlund

Målvakt:
L Johansson eller Dichow

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

***

Är jag verkligen ensam om detta?

 

► Poängmaskinen Ryan Lasch är bara hälften så bra den här säsongen. Är det hans fel, medspelarnas, eller kanske sjukdomen som tog tid på sig att släppa taget?
► Roger Rönnberg ser ljuset i tunneln.

Roger Rönnberg är inte nöjd med Ryan Lasch. Ryan Lasch är inte alldeles nöjd han heller. Foto (Lasch): MIKAEL KREUTZ

Ryan Lasch, 35, mäts i sina poäng. Det är han väl medveten om när han säger om säsongen:
– Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player.
Roger Rönnberg:
– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. 

FÖRRA SÄSONGEN VAR Ryan Laschs bästa i SHL, 66 poäng på 52 grundseriematcher (åtta på nio i slutspelet när han spelade skadad mot Luleå i semifinalen). Snittet 1,27 var vasst.

Nu: 16 poäng på 25 matcher ger 0,64. Okej för vanliga spelare – men Ryan Lasch mäts på annat vis.

Fans har kritiserat amerikanen, själv är han heller inte riktigt nöjd:

– Upp och ner. Jag tycker att jag varit där i de stora matcherna, de räknas mest. Tre, fyra studsar i början av säsongen, om vi tagit vara på några chanser i PP, även i fem mot fem, då hade vi inte haft den här diskussionen. Visst, jag kan spela bättre, vara mer consistent (ungefär: jämnare på hög nivå), men vem vill inte det? Ibland har jag varit nöjd, ibland har jag känt: ”It sucks.” Men sådan är hockeyn, jag är en momentum player. Om jag fått med mig tre, fyra studsar, då hade det varit en different story i dag.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Tränaren Roger Rönnberg är tydlig om sin offensive stjärna:

– Varken han eller jag är nöjd med hösten, så krass kan man vara. Jag vill se att han bidrar mer i offensiven – oftare. När Ryan är som bäst så lyfter han sin omgivning. Han är motorn i sin kedja, motorn i power play, ser till att göra andra bättre. Där har han inte varit av flera olika anledningar.

** Sjukdomen, den som höll honom borta från spel en vecka?
– Ja. Hela den senaste månaden, det är inget han vill använda sig av som ursäkt, men … han har varit jäkligt sjuk, inte kunnat träna ordentligt i gymmet, inte kunnat förbereda sig på rätt sätt. Det har gjort att han inte haft full energi. Nu tycker jag Ryan börjat komma upp i rätt energinivå – det känns jäkligt bra. Han börjar sprida energi i sin power play-enhet, samla sin kedja för att göra den bättre. Han är hjärnan som behöver styra upp.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mycket riktigt vill Lasch inte skylla på saker men medger:

– Många där inne som inte mått bra, vi har slitit med att hitta energin. En match kvar nu (Brynäs tisdag), alla är rätt nöjda med hur vi sett ut – men vi kan bli bättre. Jag håller på att komma tillbaka i form, mina ben känns rätt bra nu.

Det syntes några gånger mot Rögle (2–4) i söndags, Lasch vann flera kamper, lät benen gå, fick med sig en utvisning, kom loss, hamnade i lägen där han kunde leta öppna lagkamrater med passningar. Dock inget resultat. Den gången heller.

** Du brukar vara en ”poäng per match”-spelare, Ryan – är det du som gått ned eller medspelarna som missat för många chanser?
– Jag vill inte säga för mycket om det, vill inte peka finger. Men chanserna finns där, tre, fyra per match. Det är mitt jobb att göra poäng, så länge jag skapar så gör jag min del, men det finns mer jag kan göra. Men det är en lång säsong.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Vad är ”mer”?
– Jag skulle vilja skjuta mer, sätta mig i sådana lägen. Jag kommer aldrig skjuta från positioner där det inte kan bli mål, men jag skulle vilja komma närmare mål, det är där jag gör mina mål.

Roger Rönnberg om samma frågeställning, om Lasch eller medspelarna är problemet:

– Det finns statistik över potentiella assist som jag tittar på. Där vill jag att Ryan jagar sin bästa siffra – och där är han inte riktigt. Inte att han varit dålig, men heller inte där han brukar vara. Är allt ansvar hans? Nej. Har vi hittat rätt omgivning runt honom? Nej. Det var väl ungefär så här års i fjol som vi hittade rätt lekkamrat till  Ryan (Elmer Söderblom).

Rönnberg ser en allt friskare Lasch som ett sparkapital för Frölunda:

– Ja, han kommer bli bättre.

ANNONS

Lasch är försiktig med fingerpekandet, säger dock om laget Frölunda modell 2022/203:

– Det här laget är byggt för att vinna matcher på att spela stark defensivt utan puck. Vi har vunnit många matcher på det viset, speciellt efter uppehållet.  Viktigt att vi ser oss i spegeln, ser vad vi har, hur vi kommer vinna matcher.

Tro inget annat än att Ryan Lasch skulle gilla att det gick att ”fuska” lite mer i offensiven men han är en klok analytiker, ser hur Frölunda behöver spela för att vara framgångsrikt. Själv håller den lille kaliforniern på att hitta benen efter en jobbig tid, frågan är om han även kan hitta ett PP-spel som gör att Frölunda lyfter – utan att Max Friberg behöver skymma perfekt för att det ska bli mål.

***

Julbordsbetyget till höger kommer från hjärtat, inte för att Glenn Ullevi är en stark partner till rakapuckar.com – tro mig.

Glöm inte att ni prenumeranter har tio procents rabatt på notan, koden: KALLIOS KLUBBA. Gäller varje dag, absolut inte bara Frölundakvällar.

***

Joel Lundqvist och Frederik Dichow tränade för fullt, så även Tom Nilsson. Så här lär Frölunda starta tisdagskvällens match mot Brynäs (9300 sålda biljetter på måndagsmorgonen).

Kedjor:
Carlsson–Lundqvist–Friberg
Nilsson–Lasu–Rosseli Olsen
Innala–Nässén–Lasch
Eriksson–Mursak–Greco
* Teodor Forssander från J20 tränade som extraforward. Kanske med även mot Brynäs.

Backar:
Borgman–Folin
Lindbohm–F Johansson
P Johansson–Nilsson
Hasa eller Grönlund

Målvakt:
L Johansson eller Dichow

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

***

Är jag verkligen ensam om detta?

 

37 Kommentarer

 1. Kan var dags nu för Rönnberg att se att det är totalt hjärndött att spela Lasch med Innala, två floppar kan bara bli en seg massa tillsammans, ett jäkla slöseri med en offensiven formation som tillbringar mer tid i egen zon än motståndarns! Fan Rönnberg agera nu du måste se efter 26 matcher att du håller på att förstöra 2 spelar självförtroende totalt!

 2. Leman: Nästa gång kan du la ställa frågor varför de ger Greco så minimal med speltid i de olika spelformerna. När de vet att han är bra målgörare, riktigt snabb & kan användas mycket i deras omställningar.

 3. Hej Leman och ni andra på sajten.
  Jag är ganska ny här men har kollat VF i över 50 år.
  Det går upp och ner allt är inte svart och vitt
  tycker det blir väldigt svart här efter förlust men säsongen är lång
  Fast en sniper behöver VF och då kommer poängen för Lach.
  Jag är just nu i LA kollade Kings- Sharks i Lördags på plats nr 65 dominerade.
  Men gamla VF spelare lyste med sin frånvaro.

 4. Är inte alls orolig för Lasch, han kommer att bidra med sin spets och rutin i slutspelet. Ganska irrelevant om han gör 30 eller 150p i grundserien

 5. Om Lasch inte kan mer i 5-5 spelet är det någon idé att han är kvar? Titta på Rögle i pp dom har ingen Lasch dom skjuter direkt på pass från alla. Ett stort problem med Lasch är att han gör en variant och nu klarar han inte ens av det. Alla lag har läst sönder pp spelet. 5-5 gör han Innala sämre det är som om man spelar boxplay hela tiden. I slutspelet är han helt borta då det blir än mer fysiskt

 6. Lasch skulle behöva en center med tyngd, och skills som kan ploga vägen för honom. Vi har brist på bra centrar. (Vilket är en bristvara, jag vet), men något man borde tänkt på långt innan säsongen startade.

 7. Tycker Lasch visat ganska så tydligt i år att han inte håller längre. Ja SHL har blivit bättre och Ryan har blivit sönderläst, men han bemödar sig inte ens att kämpa, hade jag varit i Sjöström och West kläder så hade jag verkligen försökt lösa Lasch från sista året på hans kontrakt..

  • Lösa? Dina mattekunskaper är inte på nån högre nivå… vi löser ut Lasch samtidigt som vi avlönar Sundström… mmmmmm😂

   • 1. Vad har min kommentar med mina mattekunskaper att göra?
    2. Du kan vara den mest spydiga person inne på denna sidan, bra mycket värre än HerrLakers som åker på mycket skit här inne, jag har länge struntat i att kommentera någon av dina kommentarer, du verkar vara ett sånt där hjärndött troll som man inte tjänar på att mata. Synd att jag nu gick i denna fälla.
    3. Dina hockeykunskaper = 0.
    Dina mattekunskaper = 0.
    Nästa år avlönar inte Frölunda Sundström, så jag vet inte vem du är att öppna din dryga mun.

    • Oj då… öm tå, du kunde alltså inte räkna. Resten av dyngan du skriver pekar nog mest åt din egen riktning vad gäller troll.

 8. Man brukar säg att det svåraste som finns inom hockeyn är att göra mål, men vi har satsat väldigt många kort på en framspelare, en relativt stillastående sådan, och det vet jag inte riktigt om jag tycker är optimalt så som det ser ut nu. Speciellt inte när vi inte riktigt har några stekheta målskyttar över tid.

  Grejen är den att Lasch kan så mycket mer än vad han visar många matcher, det är som att han får tjuva på det klassiska frölundasättet att ge 110% varje byte under 60 minuter, han tjuvar när han ska backchecka, för att inte tala om att tacklas (han kan ändå tackla hyfsat när väl bestämmer sig för det), grejen är att han ofta är som sämst, när han är som minst delaktig i spelet, och undviker att göra mer än minsta lilla, det är 180graders-svängar med båda skridskorna i isen, undviker kamper om pucken, täcker inte sin back vid försvarsspel etc. Men det är som att Roger med flera ger honom allt han vill i tider när det går knackigt, samma extremt höga tid i PP, Lasch-dagar och att inte jobba lika hårt som övriga över hela banan, jag tror dock att det är helt kontraproduktivt då jag vidhåller att han är som bäst när han är lika påkopplad som de övriga.

  Sedan har jag svårt att inte fundera över det där med att han varit sjuk, var inte det nyss? Påverkar det bakåt i tiden också? Jag hör tyvärr mest ursäkter. Och jag ser även det där fingerpekandet mot spelar-kollegor mellan raderna.

 9. Lasch har det bästa bakom sig, men underbetyg åt Sjöström som inte kunde hitta något bättre än en nygammal lösning/Lasch
  Hoppas verkligen att Hasa spelar imorgon. Bänken för Grönlund.
  Sedan idiotskt fortsättning med Lasch och Innala i samma kedja. Men Rönnberg fortfarande tjurskallig, så mycket prdstige för honom. Hans ska bevisa att han vet bäst.
  Tänk om Rönnberg kunde börja coacha för lagets bästa, ger mest speltid till dom spelare som presterar. Inte istid efter namn och om man är med på Rönnbergs gulli gull lista eller inte. Men kommer aldrig ske…

 10. Jag undrar om ljuset är så mycket annorlunda i Frölundaborg och Scandinavium kontra andra ställen, eftersom det är där saker och ting diskuteras – hur man ska formera laget osv.

  Lasch och Innala ihop är ren galenskap. Att spräcka Greco – Mursak – Innala. Så dumt.

  Det måste vara att ljuset lyser på ett annat sätt i våra hallar, då Rönnberg och Co ser något vi alla andra inte ser. Eller så kan vi absolut ingenting om hockey, kanske är det…

  • Jag tror att Roger spräckte den kedjan för att han såg att kedjan med Lasch, Eriksson och Nässen var för svag. Då offrade han MIG-kedjan för att försöka få igång Lasch, vilket jag tycker var helt fel.

 11. Att skylla på sjukdom när man varit helt klappkass ända sen förra slutspelet….det som hade hjälp laget är att bänka Lasch, speciellt i PP, han är inte den som kan hitta ”perfekta passningen” längre, för alla lag bara väntar ut honom.
  Men så länge Lasch är Rogers gullegris så kommer ingenting att hända.. Fyfan blir så jävla trött på detta daltandet med Lasch.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt