Lasch jagar titlar, inte rekord – men visst vill han ha ”grädde på moset”

Lasch jagar titlar, inte rekord – men visst vill han ha ”grädde på moset”

Lasch jagar titlar, inte rekord – men visst vill han ha ”grädde på moset”

Lasch jagar titlar, inte rekord – men visst vill han ha ”grädde på moset”

► Fyra assist på sex matcher, det är vad som krävs för att Ryan Lasch ska sno Bud Holloways SHL-rekord.
► Bryr han sig, amerikanen?  Både ja och nej:
► 
– Jag skulle ljuga om jag sa nej, men jag ser hellre att vi kommer topp tre. Jag spelar för att vinna mästerskap.
► Frölunda fortsätter förresten att fylla på backsidan inför nästa säsong. In kommer en kille som ska ”göra en Filip Johansson.”

Ryan Lasch både skrev autografer och ”gjorde media” efter Frölundas fredagsträning. Allt med sedvanligt gott humör. Går ju också rätt bra för amerikanen …
Fakta & grafik: FRÖLUNDA

DET VAR SÄSONGEN 2012/2013 som Skellefteås Bud Holloway lyckades med det mesta. Hans lag körde över (4–0) Luleå i SM-finalen, själv vann kanadensaren poängligan i grundserien med 20+51 på 55 matcher.

Numera är det bara 52 matcher i SHL:s grundserie men Ryan Lasch har ändå slagläge, efter de två målpassen mot Växjö är han uppe i 48, behöver alltså ytterligare fyra för att passera Holloway.

– Sex matcher kvar, det kan gå, sa Lasch försiktigt efter Frölundas fredagsträning.

** Sex matcher, det där fixar väl du på en lördagskväll (Malmö 18.00)?
– Äh, haha … det vet jag inte.

ANNONS

Lasch resonerade så här om rekordet och vad som i hans ögon inte är någon jakt på Holloway:

– Jag älskar ju att spela fram, sätta mina lagkompisar i lägen att göra mål, så visst vore det ett coolt rekord att ha. Om det händer – kul. En bonus. Men det viktiga är att vi (laget) tar tre poäng, då tar det andra förhoppningsvis hand om sig självt.

Ofta gör det ju det. När Ryan Lasch producerar vinner gärna Frölunda.

** Vad skulle det betyda för dig att ta rekordet, något att vara stolt över, väl?
– Jag vet inte … jag är inte den som tittar i rekordböcker på det viset, det intresserar mig inte. För mig handlar det om vinna, det är vad jag bryr mig om, jag har aldrig tänkt på min karriär på det viset, att jag vill sätta det eller det rekordet; jag vill hellre vinna mästerskap, det är därför jag spelar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Men …?
– Jag fick reda på det här för två, tre veckor sedan, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig om det, speciellt assistrekordet för mig som gillar att passa. Det vore grädde på moset (icing on the cake). Men jag är lyckligare om vi når topp 3.

Autografskrivande för Ryan Lasch. Ingen ovan situation.

***

Efter Pontus Johansson (Djurgården) och Filip Hasa (Modo, återvändare) så kommer nu nästa back för Frölunda 2022/2023:

Lucas Nordsäter, 23, från Södertälje, allt enligt Mr Madhawk.

Det här är en Filip Johansson-värvning, Nordsäter från Sunne var en stor talang som ung, redan 2018/2019 var han med om att spela upp Leksand i SHL, gjorde en hel säsong med dalalaget i högsta serien men lånades sedan ut till Södertälje.

Precis som Filip Johansson upplevde Nordsäter att han inte fick till utvecklingen i Leksand.

Precis som Johansson hoppas han få det i Frölunda.

Nordsäter är bra på rören, tvåvägsback, kan vara lagom elak, rätt allround, och Frölunda ser – i alla fall ”hoppas” – att han har en Filip Johansson-resa i sig.

Backsidan 22/23 är rätt bra balanserad nu om man ser till lönebilden, dyra Andreas Borgman och Christian Folin, normalt betalde Filip Johansson, rätt lågt betalde Anders Grönlund, och så då Nordsäter samt ungdomarna Pontus Johansson (20) och Filip Hasa, 22.

Här finns plats för något riktigt bra, skulle en sådan dörr öppnas. Säg att Oscar Fantenberg skulle vilja komma tillbaka, säg att en skicklig PP-back knackade på dörren till Frölundaborg.

Sedan ska man minnas att inget är skrivet i sten, spelare kan lämna även när de är under kontrakt, men så här ser det i alla fall ut just nu.

Nordsäter och Johansson spelade samtidigt i Leksand, om inte det framgick.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Ryan Lasch snittar just nu 1,04 assist per match. Bud Holloways 51 på 55 matcher ger 0,93. I gengäld gjorde Holloway 20 mål rekordsäsongen 2012/2013 (snitt: 0,36), Lasch har tolv på 46 (snitt: 0,26).

Håkan Loob har SHL:s poängrekord för en och samma grundserie, noterade makalösa 76 (!) på blott 36 matcher 1982/1983. Lasch behöver göra 17 poäng på sex matcher, vi vågar nog räkna bort det.

Men det totala assistrekordet, alltså grundserie+slutspel, det kan faktiskt vara i fara om Frölunda skulle lyckas väl den här säsongen. 2007/2008 noterade Tony Mårtensson 65 assist för sitt LHC. Säg att Lasch håller sitt grundseriesnitt, når 54 assist, då behöver han tolv i slutspelet. Tufft – men inte omöjligt.

Redan har Frölundas kalifornier satt personbästa vad gäller poäng under en SHL-grundserie. Han står just nu på 60 (12+48). 55 (15+40) var tidigare bästanoteringen, detta från säsongen 2017/2018.

***

Ryan Lasch, 35, skrev på ett treårskontrakt när han kom ”hem” inför den här säsongen, siktar på att spela ut karriären i Göteborg.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni läste kanske om Radan Lenc? Chans här, annars.

 

 

► Fyra assist på sex matcher, det är vad som krävs för att Ryan Lasch ska sno Bud Holloways SHL-rekord.
► Bryr han sig, amerikanen?  Både ja och nej:
► 
– Jag skulle ljuga om jag sa nej, men jag ser hellre att vi kommer topp tre. Jag spelar för att vinna mästerskap.
► Frölunda fortsätter förresten att fylla på backsidan inför nästa säsong. In kommer en kille som ska ”göra en Filip Johansson.”

Ryan Lasch både skrev autografer och ”gjorde media” efter Frölundas fredagsträning. Allt med sedvanligt gott humör. Går ju också rätt bra för amerikanen …
Fakta & grafik: FRÖLUNDA

DET VAR SÄSONGEN 2012/2013 som Skellefteås Bud Holloway lyckades med det mesta. Hans lag körde över (4–0) Luleå i SM-finalen, själv vann kanadensaren poängligan i grundserien med 20+51 på 55 matcher.

Numera är det bara 52 matcher i SHL:s grundserie men Ryan Lasch har ändå slagläge, efter de två målpassen mot Växjö är han uppe i 48, behöver alltså ytterligare fyra för att passera Holloway.

– Sex matcher kvar, det kan gå, sa Lasch försiktigt efter Frölundas fredagsträning.

** Sex matcher, det där fixar väl du på en lördagskväll (Malmö 18.00)?
– Äh, haha … det vet jag inte.

ANNONS

Lasch resonerade så här om rekordet och vad som i hans ögon inte är någon jakt på Holloway:

– Jag älskar ju att spela fram, sätta mina lagkompisar i lägen att göra mål, så visst vore det ett coolt rekord att ha. Om det händer – kul. En bonus. Men det viktiga är att vi (laget) tar tre poäng, då tar det andra förhoppningsvis hand om sig självt.

Ofta gör det ju det. När Ryan Lasch producerar vinner gärna Frölunda.

** Vad skulle det betyda för dig att ta rekordet, något att vara stolt över, väl?
– Jag vet inte … jag är inte den som tittar i rekordböcker på det viset, det intresserar mig inte. För mig handlar det om vinna, det är vad jag bryr mig om, jag har aldrig tänkt på min karriär på det viset, att jag vill sätta det eller det rekordet; jag vill hellre vinna mästerskap, det är därför jag spelar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Men …?
– Jag fick reda på det här för två, tre veckor sedan, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig om det, speciellt assistrekordet för mig som gillar att passa. Det vore grädde på moset (icing on the cake). Men jag är lyckligare om vi når topp 3.

Autografskrivande för Ryan Lasch. Ingen ovan situation.

***

Efter Pontus Johansson (Djurgården) och Filip Hasa (Modo, återvändare) så kommer nu nästa back för Frölunda 2022/2023:

Lucas Nordsäter, 23, från Södertälje, allt enligt Mr Madhawk.

Det här är en Filip Johansson-värvning, Nordsäter från Sunne var en stor talang som ung, redan 2018/2019 var han med om att spela upp Leksand i SHL, gjorde en hel säsong med dalalaget i högsta serien men lånades sedan ut till Södertälje.

Precis som Filip Johansson upplevde Nordsäter att han inte fick till utvecklingen i Leksand.

Precis som Johansson hoppas han få det i Frölunda.

Nordsäter är bra på rören, tvåvägsback, kan vara lagom elak, rätt allround, och Frölunda ser – i alla fall ”hoppas” – att han har en Filip Johansson-resa i sig.

Backsidan 22/23 är rätt bra balanserad nu om man ser till lönebilden, dyra Andreas Borgman och Christian Folin, normalt betalde Filip Johansson, rätt lågt betalde Anders Grönlund, och så då Nordsäter samt ungdomarna Pontus Johansson (20) och Filip Hasa, 22.

Här finns plats för något riktigt bra, skulle en sådan dörr öppnas. Säg att Oscar Fantenberg skulle vilja komma tillbaka, säg att en skicklig PP-back knackade på dörren till Frölundaborg.

Sedan ska man minnas att inget är skrivet i sten, spelare kan lämna även när de är under kontrakt, men så här ser det i alla fall ut just nu.

Nordsäter och Johansson spelade samtidigt i Leksand, om inte det framgick.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Ryan Lasch snittar just nu 1,04 assist per match. Bud Holloways 51 på 55 matcher ger 0,93. I gengäld gjorde Holloway 20 mål rekordsäsongen 2012/2013 (snitt: 0,36), Lasch har tolv på 46 (snitt: 0,26).

Håkan Loob har SHL:s poängrekord för en och samma grundserie, noterade makalösa 76 (!) på blott 36 matcher 1982/1983. Lasch behöver göra 17 poäng på sex matcher, vi vågar nog räkna bort det.

Men det totala assistrekordet, alltså grundserie+slutspel, det kan faktiskt vara i fara om Frölunda skulle lyckas väl den här säsongen. 2007/2008 noterade Tony Mårtensson 65 assist för sitt LHC. Säg att Lasch håller sitt grundseriesnitt, når 54 assist, då behöver han tolv i slutspelet. Tufft – men inte omöjligt.

Redan har Frölundas kalifornier satt personbästa vad gäller poäng under en SHL-grundserie. Han står just nu på 60 (12+48). 55 (15+40) var tidigare bästanoteringen, detta från säsongen 2017/2018.

***

Ryan Lasch, 35, skrev på ett treårskontrakt när han kom ”hem” inför den här säsongen, siktar på att spela ut karriären i Göteborg.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni läste kanske om Radan Lenc? Chans här, annars.

 

 

► Fyra assist på sex matcher, det är vad som krävs för att Ryan Lasch ska sno Bud Holloways SHL-rekord.
► Bryr han sig, amerikanen?  Både ja och nej:
► 
– Jag skulle ljuga om jag sa nej, men jag ser hellre att vi kommer topp tre. Jag spelar för att vinna mästerskap.
► Frölunda fortsätter förresten att fylla på backsidan inför nästa säsong. In kommer en kille som ska ”göra en Filip Johansson.”

Ryan Lasch både skrev autografer och ”gjorde media” efter Frölundas fredagsträning. Allt med sedvanligt gott humör. Går ju också rätt bra för amerikanen …
Fakta & grafik: FRÖLUNDA

DET VAR SÄSONGEN 2012/2013 som Skellefteås Bud Holloway lyckades med det mesta. Hans lag körde över (4–0) Luleå i SM-finalen, själv vann kanadensaren poängligan i grundserien med 20+51 på 55 matcher.

Numera är det bara 52 matcher i SHL:s grundserie men Ryan Lasch har ändå slagläge, efter de två målpassen mot Växjö är han uppe i 48, behöver alltså ytterligare fyra för att passera Holloway.

– Sex matcher kvar, det kan gå, sa Lasch försiktigt efter Frölundas fredagsträning.

** Sex matcher, det där fixar väl du på en lördagskväll (Malmö 18.00)?
– Äh, haha … det vet jag inte.

ANNONS

Lasch resonerade så här om rekordet och vad som i hans ögon inte är någon jakt på Holloway:

– Jag älskar ju att spela fram, sätta mina lagkompisar i lägen att göra mål, så visst vore det ett coolt rekord att ha. Om det händer – kul. En bonus. Men det viktiga är att vi (laget) tar tre poäng, då tar det andra förhoppningsvis hand om sig självt.

Ofta gör det ju det. När Ryan Lasch producerar vinner gärna Frölunda.

** Vad skulle det betyda för dig att ta rekordet, något att vara stolt över, väl?
– Jag vet inte … jag är inte den som tittar i rekordböcker på det viset, det intresserar mig inte. För mig handlar det om vinna, det är vad jag bryr mig om, jag har aldrig tänkt på min karriär på det viset, att jag vill sätta det eller det rekordet; jag vill hellre vinna mästerskap, det är därför jag spelar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Men …?
– Jag fick reda på det här för två, tre veckor sedan, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig om det, speciellt assistrekordet för mig som gillar att passa. Det vore grädde på moset (icing on the cake). Men jag är lyckligare om vi når topp 3.

Autografskrivande för Ryan Lasch. Ingen ovan situation.

***

Efter Pontus Johansson (Djurgården) och Filip Hasa (Modo, återvändare) så kommer nu nästa back för Frölunda 2022/2023:

Lucas Nordsäter, 23, från Södertälje, allt enligt Mr Madhawk.

Det här är en Filip Johansson-värvning, Nordsäter från Sunne var en stor talang som ung, redan 2018/2019 var han med om att spela upp Leksand i SHL, gjorde en hel säsong med dalalaget i högsta serien men lånades sedan ut till Södertälje.

Precis som Filip Johansson upplevde Nordsäter att han inte fick till utvecklingen i Leksand.

Precis som Johansson hoppas han få det i Frölunda.

Nordsäter är bra på rören, tvåvägsback, kan vara lagom elak, rätt allround, och Frölunda ser – i alla fall ”hoppas” – att han har en Filip Johansson-resa i sig.

Backsidan 22/23 är rätt bra balanserad nu om man ser till lönebilden, dyra Andreas Borgman och Christian Folin, normalt betalde Filip Johansson, rätt lågt betalde Anders Grönlund, och så då Nordsäter samt ungdomarna Pontus Johansson (20) och Filip Hasa, 22.

Här finns plats för något riktigt bra, skulle en sådan dörr öppnas. Säg att Oscar Fantenberg skulle vilja komma tillbaka, säg att en skicklig PP-back knackade på dörren till Frölundaborg.

Sedan ska man minnas att inget är skrivet i sten, spelare kan lämna även när de är under kontrakt, men så här ser det i alla fall ut just nu.

Nordsäter och Johansson spelade samtidigt i Leksand, om inte det framgick.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Ryan Lasch snittar just nu 1,04 assist per match. Bud Holloways 51 på 55 matcher ger 0,93. I gengäld gjorde Holloway 20 mål rekordsäsongen 2012/2013 (snitt: 0,36), Lasch har tolv på 46 (snitt: 0,26).

Håkan Loob har SHL:s poängrekord för en och samma grundserie, noterade makalösa 76 (!) på blott 36 matcher 1982/1983. Lasch behöver göra 17 poäng på sex matcher, vi vågar nog räkna bort det.

Men det totala assistrekordet, alltså grundserie+slutspel, det kan faktiskt vara i fara om Frölunda skulle lyckas väl den här säsongen. 2007/2008 noterade Tony Mårtensson 65 assist för sitt LHC. Säg att Lasch håller sitt grundseriesnitt, når 54 assist, då behöver han tolv i slutspelet. Tufft – men inte omöjligt.

Redan har Frölundas kalifornier satt personbästa vad gäller poäng under en SHL-grundserie. Han står just nu på 60 (12+48). 55 (15+40) var tidigare bästanoteringen, detta från säsongen 2017/2018.

***

Ryan Lasch, 35, skrev på ett treårskontrakt när han kom ”hem” inför den här säsongen, siktar på att spela ut karriären i Göteborg.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni läste kanske om Radan Lenc? Chans här, annars.

 

 

► Fyra assist på sex matcher, det är vad som krävs för att Ryan Lasch ska sno Bud Holloways SHL-rekord.
► Bryr han sig, amerikanen?  Både ja och nej:
► 
– Jag skulle ljuga om jag sa nej, men jag ser hellre att vi kommer topp tre. Jag spelar för att vinna mästerskap.
► Frölunda fortsätter förresten att fylla på backsidan inför nästa säsong. In kommer en kille som ska ”göra en Filip Johansson.”

Ryan Lasch både skrev autografer och ”gjorde media” efter Frölundas fredagsträning. Allt med sedvanligt gott humör. Går ju också rätt bra för amerikanen …
Fakta & grafik: FRÖLUNDA

DET VAR SÄSONGEN 2012/2013 som Skellefteås Bud Holloway lyckades med det mesta. Hans lag körde över (4–0) Luleå i SM-finalen, själv vann kanadensaren poängligan i grundserien med 20+51 på 55 matcher.

Numera är det bara 52 matcher i SHL:s grundserie men Ryan Lasch har ändå slagläge, efter de två målpassen mot Växjö är han uppe i 48, behöver alltså ytterligare fyra för att passera Holloway.

– Sex matcher kvar, det kan gå, sa Lasch försiktigt efter Frölundas fredagsträning.

** Sex matcher, det där fixar väl du på en lördagskväll (Malmö 18.00)?
– Äh, haha … det vet jag inte.

ANNONS

Lasch resonerade så här om rekordet och vad som i hans ögon inte är någon jakt på Holloway:

– Jag älskar ju att spela fram, sätta mina lagkompisar i lägen att göra mål, så visst vore det ett coolt rekord att ha. Om det händer – kul. En bonus. Men det viktiga är att vi (laget) tar tre poäng, då tar det andra förhoppningsvis hand om sig självt.

Ofta gör det ju det. När Ryan Lasch producerar vinner gärna Frölunda.

** Vad skulle det betyda för dig att ta rekordet, något att vara stolt över, väl?
– Jag vet inte … jag är inte den som tittar i rekordböcker på det viset, det intresserar mig inte. För mig handlar det om vinna, det är vad jag bryr mig om, jag har aldrig tänkt på min karriär på det viset, att jag vill sätta det eller det rekordet; jag vill hellre vinna mästerskap, det är därför jag spelar.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

** Men …?
– Jag fick reda på det här för två, tre veckor sedan, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig om det, speciellt assistrekordet för mig som gillar att passa. Det vore grädde på moset (icing on the cake). Men jag är lyckligare om vi når topp 3.

Autografskrivande för Ryan Lasch. Ingen ovan situation.

***

Efter Pontus Johansson (Djurgården) och Filip Hasa (Modo, återvändare) så kommer nu nästa back för Frölunda 2022/2023:

Lucas Nordsäter, 23, från Södertälje, allt enligt Mr Madhawk.

Det här är en Filip Johansson-värvning, Nordsäter från Sunne var en stor talang som ung, redan 2018/2019 var han med om att spela upp Leksand i SHL, gjorde en hel säsong med dalalaget i högsta serien men lånades sedan ut till Södertälje.

Precis som Filip Johansson upplevde Nordsäter att han inte fick till utvecklingen i Leksand.

Precis som Johansson hoppas han få det i Frölunda.

Nordsäter är bra på rören, tvåvägsback, kan vara lagom elak, rätt allround, och Frölunda ser – i alla fall ”hoppas” – att han har en Filip Johansson-resa i sig.

Backsidan 22/23 är rätt bra balanserad nu om man ser till lönebilden, dyra Andreas Borgman och Christian Folin, normalt betalde Filip Johansson, rätt lågt betalde Anders Grönlund, och så då Nordsäter samt ungdomarna Pontus Johansson (20) och Filip Hasa, 22.

Här finns plats för något riktigt bra, skulle en sådan dörr öppnas. Säg att Oscar Fantenberg skulle vilja komma tillbaka, säg att en skicklig PP-back knackade på dörren till Frölundaborg.

Sedan ska man minnas att inget är skrivet i sten, spelare kan lämna även när de är under kontrakt, men så här ser det i alla fall ut just nu.

Nordsäter och Johansson spelade samtidigt i Leksand, om inte det framgick.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Ryan Lasch snittar just nu 1,04 assist per match. Bud Holloways 51 på 55 matcher ger 0,93. I gengäld gjorde Holloway 20 mål rekordsäsongen 2012/2013 (snitt: 0,36), Lasch har tolv på 46 (snitt: 0,26).

Håkan Loob har SHL:s poängrekord för en och samma grundserie, noterade makalösa 76 (!) på blott 36 matcher 1982/1983. Lasch behöver göra 17 poäng på sex matcher, vi vågar nog räkna bort det.

Men det totala assistrekordet, alltså grundserie+slutspel, det kan faktiskt vara i fara om Frölunda skulle lyckas väl den här säsongen. 2007/2008 noterade Tony Mårtensson 65 assist för sitt LHC. Säg att Lasch håller sitt grundseriesnitt, når 54 assist, då behöver han tolv i slutspelet. Tufft – men inte omöjligt.

Redan har Frölundas kalifornier satt personbästa vad gäller poäng under en SHL-grundserie. Han står just nu på 60 (12+48). 55 (15+40) var tidigare bästanoteringen, detta från säsongen 2017/2018.

***

Ryan Lasch, 35, skrev på ett treårskontrakt när han kom ”hem” inför den här säsongen, siktar på att spela ut karriären i Göteborg.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni läste kanske om Radan Lenc? Chans här, annars.

 

 

28 Kommentarer

 1. På tal om poängrekord – är Huselius etta med sina 67 poäng eller finns det någon som toppat det? I Frölunda, alltså.

  • Det var en bra fråga, det har jag inte funderat på ens. Kan se om jag får tid att gräva, eller så har Frölunda redan lagt ut något om detta.

   • Finns på EP, det stämmer att Huselius har rekordet, Lasch är just nu 4a efter Sjögren (87/88 63p) och Newberry (87/88 61p)

     • Newberry fick inte någon chans i högre serie du vf inte vill förlänga med honon
      Synd för han var grym
      Kommer ihåg när vf möte vik och spelade 3 mot 5. Newberry tog popovic och Janne hoppade in från båset när det brakade loss. Det var tider det

 2. Lasch imponerande inställning till livet utanför rinken i ett reportage i SVT i går på hockeykväll. Det utger Respekt utan för rinken också för denne lirare som lägger alla fina pass och då ock då mål, men många skulle vilja ha hans plus och minus statistik fram till dags dato sedan SHL starten i Höstas blir lite mer rättvist att se helheten på denna spelare, tror man då kommer lite mer nära sanningen.

 3. Nordsäter. Har sett Södertälje massvis med gånger och inte är det den back jag skulle lagt vantarna på. Finns mer utvecklingsbara backar i Hockeyallsvenskan, tex Jansson. Även han i Södertälje.

  • SSK-fansen verkar inte fatta nånting kring denna vävning.
   Är i grunden för att försöka fynda i allsvenskan och tror på Hasa över tid. Nordsäter är jag mer osäker på, är ingen Filip Roos eller Michael Kapla, direkt. Men kanske kan bli.
   Oavsett ser ju backsidan tunn ut nu.
   Måste ha in en toppback, Folin-Borgman nu de enda av hög SHL-klass inför kommande säsong. Filip Johansson är inte där ännu.

   • Finns flera fynd i Hockeyallsvenskan om det är sådana man vill göra. Lyckåsen i BIK Karlskoga är duktig back som kommer att bli bättre och bättre.

    André i HV en annan. Om inte HV tar sig upp till SHL.

 4. Då kan man dra lite slutsatser när Nordsäter är klar:

  – Frölunda vill tydligt föryngra backsidan, lite som under Rogers första säsonger
  – Ingen av backarna med utgående kontrakt blir kvar
  – Anders Grönlund spelar inte i Frölunda 22/23
  – Minst en riktig toppback kommer in (Bengtsson/Fantenberg)

 5. Nordsäter är märklig backvärvning nummer tre till nästa säsong. Inte är dessa tre kommande spelare bättre än tre backar som kommer att få lämna, dessutom rätt små i storleken. Sjöström imponerar inte. Sedan har vi en rad uddlösa överbetalda forwards på kontrakt över nästa säsong.

 6. Som Gustav skriver ovan:

  Bör bara så att ingen av backarna med utgående blir kvar och att de kanske till och med bryter med Grönlund. Annars går vi in i nästa säsong med en ursvag backsida – vi tappar Edvinsson, Norlinder och låter Jensa, Ekbom och Elliott checka ut.

  In kommer åtminstone två på förhand små backar med svaga meriter.

  Pontus Johansson: hann samla på sig ett rejäl minusstatistik (-12) på de 25 matcher han spelade i SHL, drygt 10 minuter i snitt i istid. Liten back, ingen spelare som varit med i j-landslag förutom ett fåtal kamper. Krävs en enorm utveckling för att han ska funka i ett topplag i SHL.

  Lucas Nordsäter: aldrig sett killen spela men kollat siffror. Sex backar hade mer isttid i svaga SSK. Sju backar i SSK hade bättre plus/minus. Sju backar hade bättre corsi. Enda positiva jag ser är att han var på tredjeplats bland SSK:s backar i att blocka skott. Värvningen känns obegriplig men Sjöström/Liljander måste se något? Sett att den del SSK-fans inte begriper hur ett SHL-lag kan värva just Nordsäter, nån var beredd att betala en månadslön för att få se Frölundas scoutingrapport-

  Filip Hasa däremot känns rätt. Har meriter från juniorlandslag. Tagit stora steg i ett topplag i allsvenskan. Bara tio backar i serien har gjort fler poäng, bra corsi. Kommer fortsätta ta steg. Tror det blir bra.

  I nuläget har vi fem SHL-mässiga backar till nästa säsong inräknat Hasa och Grönlund. Nu utgår jag från att Sjöström siktar in sig på 1-2 KHL-backar,

  • Man ska ha klart för sig att spela i ett bottenlag som haft det tungt under i stort sett hela säsongen är något annat än att spela i ett topplag tex som går bra.

   Oavsett det så känns värvningen aningen märklig. Någonting har Sjöström och Co sett som ingen annan sett/ser.

 7. Henrik: Kan du hjälpa oss att förstå de backvärvningar som har rapporterats? Nordsäter, Johansson och Hasa. Av dessa är det endast Hasa jag har lite koll på. Den känns ju ändå ganska rimlig. Men Nordsäter och Johansson? Vad är det för uppsida man ser i dessa? Finns det inte mer lovande backar att hämta in från Allvenskan till en rimlig peng? Nu är det bara Folin och Borgman kvar som är riktiga kvalitetsbackar. Förmodligen ska väl 1 eller 2 lite bättre namn in då? Känns ändå väldigt konstigt. Ingen av dessa som värvas nu är väl en Filip Johansson eller Norlinder?

  • Nej, de går inte att jämföra med Filip Johansson och Mattias Norlinder, båda tidigt draftade och jättetalanger.
   Enda förklaringen till dessa värvningar är att de rimligen kostar väldigt lite – och att det ska in två etablerade backar, toppbackar.

  • Jag tyckte jag förklarade ovan, DD. Nordsäter var/är en stor talang, inte NHL-draftad som Johansson med tidigt med i Leksands A-lag, med om att spela upp L i SHL, med där en säsong, men likt för Johansson så var det svårt att hitta utveckling och förtroende där.
   Frölunda ser att han kan göra samma resa. Har givetvis scoutat honom väl, vet långt mer än vad jag och supportrar kan veta efter att ha studerat några siffror på eliteprospects.com, om du förstår vad jag menar.
   Samma med Pontus J, en mycket talangfull back jag blev förtjust i tidigt på säsongen, sedan var ju Djurgården länge ett haveri, tro f*n att det påverkade den här grabbens siffror, men här finns ju potential – tveklöst.
   Sedan, om dess båda växer till SHL-backar, inte en aning, det vet man ju aldrig i förväg, det visste man inte om Filip HJ heller – men se hur bra det blev.
   Grejen är att idrott inte är en exakt vetenskap, ”alla” räknade med succé för Norlinder, mer tveksamt med Filip – det blev rätt mycket tvärtom. Intressant, eller hur?

   • Stort tack för svaret, Henrik. Verkligen ett mervärde när man kan diskutera med dig här. Fredde och Roger har så klart mycket bättre koll än vad vi har och vet ju vilka som blir kvar och ska in. Norlinder har ju tyvärr inte fallit väl ut. Precis som du säger. Däremot Filip är ju en habil back. Sen är det ju så klart skillnad spela i ett lag på övre halvan också. Ändå 3 backar utifrån, inte många platser kvar för juniorer att aspirera på då.

    • Nej, det sista du säger är intressant, samtidigt ska man minnas att inget är skrivet i sten, tog upp detta med någon annan i går. Kanske skeppas Filips NHL-rättigheter till annan klubb som vill ta över, kanske får Borgman ett monsterbud från NLA (tror ej han har sådan klausul, men vem vet?), kanske köps Grönlund ut, kanske vill MTL låna ut Norlinder ett år till (samma där, tror ej, men …), så att … tja, det är så mycket vi inte kan veta här och nu i dag.
     Bra ett betänka detta, menar jag.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt