”Kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute”

”Kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute”

”Kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute”

”Kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute”

► Jonathan Sigalet är fortfarande lite frågande till vad som hände i Brynäs:
► – Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute.
► Sigalet njuter av att vara tillbaka i Frölunda. Önskar han aldrig hade behövt lämna. Men ångrar inget. Brynäs bud var för bra.
► Nu börjar kanadensaren sista kapitlet på karriären. 26:e december blir verkligen en annan dag för Sigalet.

Första träningen med nygamla laget för Jonathan Sigalet i dag.

BACKEN SOM KOM in från kylan. Känns passande att beskriva Jonathan Sigalet så.

Som en hommage till nyss avlidne deckarförfattaren John Le Carré.

Som en korrekt beskrivning av Sigalets situation.

Hux flux var han ute i kylan i Brynäs.

Hux flux är han tillbaka inne den välbekanta Frölundavärmen.

Den som kanadensaren aldrig ville lämna efter SM-guldet 2019.

ANNONS

Sigalet, 34, sa om efter måndagspasset med sin nygamla klubb i Frölundaborg:

– Jag önskar att vi hade löst situationen med kontraktet, det hade varit kul att stanna, men …

… Brynäs erbjudande var för bra.  Inte svårare än så. Frölunda var villigt casha upp sisådär 175 000 kronor i månaden, det var det man ansåg Sigalet vara värd, Brynäs kunde lägga på en 75, 80 tusen – för att Gävleklubbens backbehov var så stort.

Sigalet var ute efter sitt sista kontrakt i karriären. För honom var det, som man säger, bara att göra matten.

** Du ångrar inget?
– Jag tror inte ”ångra” är rätt ord, jag skulle ha fattat samma beslut i dag.

Ibland går saker inte som man vill, Sigalet gick in i Brynässäsong 2 med goda förhoppningar, en bit in i den stod det dock klart att han inte tillhörde nye tränaren Peter Anderssons framtidsplaner.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så är det i hockey, alla tränare har sina favoriter, men även för en rutinerad 34-åring kan det svida att plötsligt inte vara önskvärd.

– Man ifrågasätter sig själv när något sådant händer. Jag kände mig nere, men jag talade med Roger (Rönnberg) och det lyfte mitt humör, jag talade även med en del andra klubbar som var intresserade.

En kick för egot, men i slutändan var det bara Frölunda som var aktuellt:

– Skönt att vara här, skönt att det inte är någon panik, inte så att vi måste rädda oss från nedflyttning, vi kan ta tid på oss, bygga laget, jag kan bygga upp mig själv så jag kan spela min bästa hockey när det gäller.

Måndagspasset var Sigalets första på is på tio dagar,  att stanna hemma i veckan när Frölunda drar på bortaturné, att vara redo för comeback först annandag jul – det beslutet var Sigalet helt med på.

– Det tror jag är bra, få igång benen, installera mig och familjen. Träningen i dag kändes bra, men hjärtat slog kanske lite väl fort …

Det var en glad kanadensare som var tillbaka i staden där minnena är gyllene.

Intressant dock med hans berättelse om vad som hände i Brynäs, intressant så till vida att den inte innehåller några svar.

– Ärligt talat så vet jag inte, kan inte sätta ord på det, allt gick fort. Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute, utan att någon hade talat med mig om det. Det var inte någon speciell incident, de (Brynäs) fattade bara beslutet att gå en annan väg, det var det jag fick berättat för mig för två veckor sedan.

Så där är det i idrott ibland, det behöver inte vara personligt, alla klickar inte med alla. Sigalet var ingen spelare som Peter Andersson varit med om att värva – och så blev det som det blev.

– Ja, så kan det vara, men det var första gången för mig. Normalt sett får man ändå en känsla av att något är på gång, men jag kände inget, berättade Sigalet.

** Ingen förklaring alls?
– Inte egentligen, jag antar att de (Brynäs) inte var nöjda med mig, men jag fick inte det beskedet förrän de bestämt sig. Jag tycker att jag gav mitt allt, jag gjorde vad jag kunde, önskar det hade fungerat, men när lagets resultat är svaga … sådant här händer.

** Känner du dig som en syndabock?
– Jag skulle inte uttrycka det så. Men det är vad det är. Hoppas det fungerar bra för dem.

** Talat något med Peter Andersson?
– Inte på länge. Jag talade med honom före sista matchen jag spelade, det var då han sa att de inte var nöjda med hur jag spelat. Sedan gjorde jag en match till, jag tyckte det gick bra men de kände tydligen annorlunda. Efter det så hörde jag inget förrän dagen innan jag skulle hit, då fick jag ett textmeddelande.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

I Göteborg kommer Jonathan Sigalet in i ett omklädningsrum där han känner flera av spelarna, där tränaren heter Roger Rönnberg och är en fan av kanadensarens kvalitéer och spelsätt.

Annandag jul har Stefan Elliott lämnat för en tid (åker fredag, tillbaka mitten av januari), Theodor Lennström är borta från och med i dag, och då – när tomten kommit och gått – är Sigalet redo att gå in på sex backar och känna sig hemma igen.

En tidig gissning, med tolv dagar kvar:

Sellgren–Sigalet
Olsson–Norlinder
Ekbom–Johansson
Grönlund

***

instagram stories såg det ut så här i dag. ►

***

För den som inte kan sin John Le Carré så var en av hans allra mest kända böcker Spionen som kom in från kylan.

För den som inte kan sin Folk och rövare i Kamomilla stad så är det därifrån ”Kasper och Jesper och Jonatan”-skämtet är hämtat.

***

I veckan tränar Jonathan Sigalet med avstängde Joel Lundqvist och tekniktränaren Linus Börjeson. Under tiden ska han och fru Christine göra klart med boende för familjen, till en början är det hotell som gäller.

***

För den som kommer undra över gluggen i översta tandraden så är det konsekvensen av en puck som studsade upp och orsakade en del skada, det var strax före Brynäs besök i Scandinavium i början av oktober.

Jonathan Sigalet har genomgått en operation för att fixa till skadan, äter antibiotika nu, men ny tand – det får vänta till efter säsongen.

Som är det samma som efter karriären. Om inte familjen Sigalet kommer på andra tankar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Visste ni förresten att Jonathan Sigalets storebror Jordan, 39, varit målvaktstränare för Calgary Flames de sex senaste säsongerna?

Jordan är för övrigt MS-sjuk, kollapsade en gång på isen som aktiv,  men har kunnat hålla sjukdomen i schack.

***

Apropå Peter Andersson, tråkig läsning här, han är coronasjuk och mår allt annat än bra. Frölundabekantingen Viktor Stråhle leder laget under tiden.

***

***

Jonathan Sigalets SHL-statistik för den som är sugen.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Jonathan Sigalet är fortfarande lite frågande till vad som hände i Brynäs:
► – Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute.
► Sigalet njuter av att vara tillbaka i Frölunda. Önskar han aldrig hade behövt lämna. Men ångrar inget. Brynäs bud var för bra.
► Nu börjar kanadensaren sista kapitlet på karriären. 26:e december blir verkligen en annan dag för Sigalet.

Första träningen med nygamla laget för Jonathan Sigalet i dag.

BACKEN SOM KOM in från kylan. Känns passande att beskriva Jonathan Sigalet så.

Som en hommage till nyss avlidne deckarförfattaren John Le Carré.

Som en korrekt beskrivning av Sigalets situation.

Hux flux var han ute i kylan i Brynäs.

Hux flux är han tillbaka inne den välbekanta Frölundavärmen.

Den som kanadensaren aldrig ville lämna efter SM-guldet 2019.

ANNONS

Sigalet, 34, sa om efter måndagspasset med sin nygamla klubb i Frölundaborg:

– Jag önskar att vi hade löst situationen med kontraktet, det hade varit kul att stanna, men …

… Brynäs erbjudande var för bra.  Inte svårare än så. Frölunda var villigt casha upp sisådär 175 000 kronor i månaden, det var det man ansåg Sigalet vara värd, Brynäs kunde lägga på en 75, 80 tusen – för att Gävleklubbens backbehov var så stort.

Sigalet var ute efter sitt sista kontrakt i karriären. För honom var det, som man säger, bara att göra matten.

** Du ångrar inget?
– Jag tror inte ”ångra” är rätt ord, jag skulle ha fattat samma beslut i dag.

Ibland går saker inte som man vill, Sigalet gick in i Brynässäsong 2 med goda förhoppningar, en bit in i den stod det dock klart att han inte tillhörde nye tränaren Peter Anderssons framtidsplaner.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så är det i hockey, alla tränare har sina favoriter, men även för en rutinerad 34-åring kan det svida att plötsligt inte vara önskvärd.

– Man ifrågasätter sig själv när något sådant händer. Jag kände mig nere, men jag talade med Roger (Rönnberg) och det lyfte mitt humör, jag talade även med en del andra klubbar som var intresserade.

En kick för egot, men i slutändan var det bara Frölunda som var aktuellt:

– Skönt att vara här, skönt att det inte är någon panik, inte så att vi måste rädda oss från nedflyttning, vi kan ta tid på oss, bygga laget, jag kan bygga upp mig själv så jag kan spela min bästa hockey när det gäller.

Måndagspasset var Sigalets första på is på tio dagar,  att stanna hemma i veckan när Frölunda drar på bortaturné, att vara redo för comeback först annandag jul – det beslutet var Sigalet helt med på.

– Det tror jag är bra, få igång benen, installera mig och familjen. Träningen i dag kändes bra, men hjärtat slog kanske lite väl fort …

Det var en glad kanadensare som var tillbaka i staden där minnena är gyllene.

Intressant dock med hans berättelse om vad som hände i Brynäs, intressant så till vida att den inte innehåller några svar.

– Ärligt talat så vet jag inte, kan inte sätta ord på det, allt gick fort. Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute, utan att någon hade talat med mig om det. Det var inte någon speciell incident, de (Brynäs) fattade bara beslutet att gå en annan väg, det var det jag fick berättat för mig för två veckor sedan.

Så där är det i idrott ibland, det behöver inte vara personligt, alla klickar inte med alla. Sigalet var ingen spelare som Peter Andersson varit med om att värva – och så blev det som det blev.

– Ja, så kan det vara, men det var första gången för mig. Normalt sett får man ändå en känsla av att något är på gång, men jag kände inget, berättade Sigalet.

** Ingen förklaring alls?
– Inte egentligen, jag antar att de (Brynäs) inte var nöjda med mig, men jag fick inte det beskedet förrän de bestämt sig. Jag tycker att jag gav mitt allt, jag gjorde vad jag kunde, önskar det hade fungerat, men när lagets resultat är svaga … sådant här händer.

** Känner du dig som en syndabock?
– Jag skulle inte uttrycka det så. Men det är vad det är. Hoppas det fungerar bra för dem.

** Talat något med Peter Andersson?
– Inte på länge. Jag talade med honom före sista matchen jag spelade, det var då han sa att de inte var nöjda med hur jag spelat. Sedan gjorde jag en match till, jag tyckte det gick bra men de kände tydligen annorlunda. Efter det så hörde jag inget förrän dagen innan jag skulle hit, då fick jag ett textmeddelande.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

I Göteborg kommer Jonathan Sigalet in i ett omklädningsrum där han känner flera av spelarna, där tränaren heter Roger Rönnberg och är en fan av kanadensarens kvalitéer och spelsätt.

Annandag jul har Stefan Elliott lämnat för en tid (åker fredag, tillbaka mitten av januari), Theodor Lennström är borta från och med i dag, och då – när tomten kommit och gått – är Sigalet redo att gå in på sex backar och känna sig hemma igen.

En tidig gissning, med tolv dagar kvar:

Sellgren–Sigalet
Olsson–Norlinder
Ekbom–Johansson
Grönlund

***

instagram stories såg det ut så här i dag. ►

***

För den som inte kan sin John Le Carré så var en av hans allra mest kända böcker Spionen som kom in från kylan.

För den som inte kan sin Folk och rövare i Kamomilla stad så är det därifrån ”Kasper och Jesper och Jonatan”-skämtet är hämtat.

***

I veckan tränar Jonathan Sigalet med avstängde Joel Lundqvist och tekniktränaren Linus Börjeson. Under tiden ska han och fru Christine göra klart med boende för familjen, till en början är det hotell som gäller.

***

För den som kommer undra över gluggen i översta tandraden så är det konsekvensen av en puck som studsade upp och orsakade en del skada, det var strax före Brynäs besök i Scandinavium i början av oktober.

Jonathan Sigalet har genomgått en operation för att fixa till skadan, äter antibiotika nu, men ny tand – det får vänta till efter säsongen.

Som är det samma som efter karriären. Om inte familjen Sigalet kommer på andra tankar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Visste ni förresten att Jonathan Sigalets storebror Jordan, 39, varit målvaktstränare för Calgary Flames de sex senaste säsongerna?

Jordan är för övrigt MS-sjuk, kollapsade en gång på isen som aktiv,  men har kunnat hålla sjukdomen i schack.

***

Apropå Peter Andersson, tråkig läsning här, han är coronasjuk och mår allt annat än bra. Frölundabekantingen Viktor Stråhle leder laget under tiden.

***

***

Jonathan Sigalets SHL-statistik för den som är sugen.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Jonathan Sigalet är fortfarande lite frågande till vad som hände i Brynäs:
► – Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute.
► Sigalet njuter av att vara tillbaka i Frölunda. Önskar han aldrig hade behövt lämna. Men ångrar inget. Brynäs bud var för bra.
► Nu börjar kanadensaren sista kapitlet på karriären. 26:e december blir verkligen en annan dag för Sigalet.

Första träningen med nygamla laget för Jonathan Sigalet i dag.

BACKEN SOM KOM in från kylan. Känns passande att beskriva Jonathan Sigalet så.

Som en hommage till nyss avlidne deckarförfattaren John Le Carré.

Som en korrekt beskrivning av Sigalets situation.

Hux flux var han ute i kylan i Brynäs.

Hux flux är han tillbaka inne den välbekanta Frölundavärmen.

Den som kanadensaren aldrig ville lämna efter SM-guldet 2019.

ANNONS

Sigalet, 34, sa om efter måndagspasset med sin nygamla klubb i Frölundaborg:

– Jag önskar att vi hade löst situationen med kontraktet, det hade varit kul att stanna, men …

… Brynäs erbjudande var för bra.  Inte svårare än så. Frölunda var villigt casha upp sisådär 175 000 kronor i månaden, det var det man ansåg Sigalet vara värd, Brynäs kunde lägga på en 75, 80 tusen – för att Gävleklubbens backbehov var så stort.

Sigalet var ute efter sitt sista kontrakt i karriären. För honom var det, som man säger, bara att göra matten.

** Du ångrar inget?
– Jag tror inte ”ångra” är rätt ord, jag skulle ha fattat samma beslut i dag.

Ibland går saker inte som man vill, Sigalet gick in i Brynässäsong 2 med goda förhoppningar, en bit in i den stod det dock klart att han inte tillhörde nye tränaren Peter Anderssons framtidsplaner.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så är det i hockey, alla tränare har sina favoriter, men även för en rutinerad 34-åring kan det svida att plötsligt inte vara önskvärd.

– Man ifrågasätter sig själv när något sådant händer. Jag kände mig nere, men jag talade med Roger (Rönnberg) och det lyfte mitt humör, jag talade även med en del andra klubbar som var intresserade.

En kick för egot, men i slutändan var det bara Frölunda som var aktuellt:

– Skönt att vara här, skönt att det inte är någon panik, inte så att vi måste rädda oss från nedflyttning, vi kan ta tid på oss, bygga laget, jag kan bygga upp mig själv så jag kan spela min bästa hockey när det gäller.

Måndagspasset var Sigalets första på is på tio dagar,  att stanna hemma i veckan när Frölunda drar på bortaturné, att vara redo för comeback först annandag jul – det beslutet var Sigalet helt med på.

– Det tror jag är bra, få igång benen, installera mig och familjen. Träningen i dag kändes bra, men hjärtat slog kanske lite väl fort …

Det var en glad kanadensare som var tillbaka i staden där minnena är gyllene.

Intressant dock med hans berättelse om vad som hände i Brynäs, intressant så till vida att den inte innehåller några svar.

– Ärligt talat så vet jag inte, kan inte sätta ord på det, allt gick fort. Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute, utan att någon hade talat med mig om det. Det var inte någon speciell incident, de (Brynäs) fattade bara beslutet att gå en annan väg, det var det jag fick berättat för mig för två veckor sedan.

Så där är det i idrott ibland, det behöver inte vara personligt, alla klickar inte med alla. Sigalet var ingen spelare som Peter Andersson varit med om att värva – och så blev det som det blev.

– Ja, så kan det vara, men det var första gången för mig. Normalt sett får man ändå en känsla av att något är på gång, men jag kände inget, berättade Sigalet.

** Ingen förklaring alls?
– Inte egentligen, jag antar att de (Brynäs) inte var nöjda med mig, men jag fick inte det beskedet förrän de bestämt sig. Jag tycker att jag gav mitt allt, jag gjorde vad jag kunde, önskar det hade fungerat, men när lagets resultat är svaga … sådant här händer.

** Känner du dig som en syndabock?
– Jag skulle inte uttrycka det så. Men det är vad det är. Hoppas det fungerar bra för dem.

** Talat något med Peter Andersson?
– Inte på länge. Jag talade med honom före sista matchen jag spelade, det var då han sa att de inte var nöjda med hur jag spelat. Sedan gjorde jag en match till, jag tyckte det gick bra men de kände tydligen annorlunda. Efter det så hörde jag inget förrän dagen innan jag skulle hit, då fick jag ett textmeddelande.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

I Göteborg kommer Jonathan Sigalet in i ett omklädningsrum där han känner flera av spelarna, där tränaren heter Roger Rönnberg och är en fan av kanadensarens kvalitéer och spelsätt.

Annandag jul har Stefan Elliott lämnat för en tid (åker fredag, tillbaka mitten av januari), Theodor Lennström är borta från och med i dag, och då – när tomten kommit och gått – är Sigalet redo att gå in på sex backar och känna sig hemma igen.

En tidig gissning, med tolv dagar kvar:

Sellgren–Sigalet
Olsson–Norlinder
Ekbom–Johansson
Grönlund

***

instagram stories såg det ut så här i dag. ►

***

För den som inte kan sin John Le Carré så var en av hans allra mest kända böcker Spionen som kom in från kylan.

För den som inte kan sin Folk och rövare i Kamomilla stad så är det därifrån ”Kasper och Jesper och Jonatan”-skämtet är hämtat.

***

I veckan tränar Jonathan Sigalet med avstängde Joel Lundqvist och tekniktränaren Linus Börjeson. Under tiden ska han och fru Christine göra klart med boende för familjen, till en början är det hotell som gäller.

***

För den som kommer undra över gluggen i översta tandraden så är det konsekvensen av en puck som studsade upp och orsakade en del skada, det var strax före Brynäs besök i Scandinavium i början av oktober.

Jonathan Sigalet har genomgått en operation för att fixa till skadan, äter antibiotika nu, men ny tand – det får vänta till efter säsongen.

Som är det samma som efter karriären. Om inte familjen Sigalet kommer på andra tankar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Visste ni förresten att Jonathan Sigalets storebror Jordan, 39, varit målvaktstränare för Calgary Flames de sex senaste säsongerna?

Jordan är för övrigt MS-sjuk, kollapsade en gång på isen som aktiv,  men har kunnat hålla sjukdomen i schack.

***

Apropå Peter Andersson, tråkig läsning här, han är coronasjuk och mår allt annat än bra. Frölundabekantingen Viktor Stråhle leder laget under tiden.

***

***

Jonathan Sigalets SHL-statistik för den som är sugen.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Jonathan Sigalet är fortfarande lite frågande till vad som hände i Brynäs:
► – Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute.
► Sigalet njuter av att vara tillbaka i Frölunda. Önskar han aldrig hade behövt lämna. Men ångrar inget. Brynäs bud var för bra.
► Nu börjar kanadensaren sista kapitlet på karriären. 26:e december blir verkligen en annan dag för Sigalet.

Första träningen med nygamla laget för Jonathan Sigalet i dag.

BACKEN SOM KOM in från kylan. Känns passande att beskriva Jonathan Sigalet så.

Som en hommage till nyss avlidne deckarförfattaren John Le Carré.

Som en korrekt beskrivning av Sigalets situation.

Hux flux var han ute i kylan i Brynäs.

Hux flux är han tillbaka inne den välbekanta Frölundavärmen.

Den som kanadensaren aldrig ville lämna efter SM-guldet 2019.

ANNONS

Sigalet, 34, sa om efter måndagspasset med sin nygamla klubb i Frölundaborg:

– Jag önskar att vi hade löst situationen med kontraktet, det hade varit kul att stanna, men …

… Brynäs erbjudande var för bra.  Inte svårare än så. Frölunda var villigt casha upp sisådär 175 000 kronor i månaden, det var det man ansåg Sigalet vara värd, Brynäs kunde lägga på en 75, 80 tusen – för att Gävleklubbens backbehov var så stort.

Sigalet var ute efter sitt sista kontrakt i karriären. För honom var det, som man säger, bara att göra matten.

** Du ångrar inget?
– Jag tror inte ”ångra” är rätt ord, jag skulle ha fattat samma beslut i dag.

Ibland går saker inte som man vill, Sigalet gick in i Brynässäsong 2 med goda förhoppningar, en bit in i den stod det dock klart att han inte tillhörde nye tränaren Peter Anderssons framtidsplaner.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så är det i hockey, alla tränare har sina favoriter, men även för en rutinerad 34-åring kan det svida att plötsligt inte vara önskvärd.

– Man ifrågasätter sig själv när något sådant händer. Jag kände mig nere, men jag talade med Roger (Rönnberg) och det lyfte mitt humör, jag talade även med en del andra klubbar som var intresserade.

En kick för egot, men i slutändan var det bara Frölunda som var aktuellt:

– Skönt att vara här, skönt att det inte är någon panik, inte så att vi måste rädda oss från nedflyttning, vi kan ta tid på oss, bygga laget, jag kan bygga upp mig själv så jag kan spela min bästa hockey när det gäller.

Måndagspasset var Sigalets första på is på tio dagar,  att stanna hemma i veckan när Frölunda drar på bortaturné, att vara redo för comeback först annandag jul – det beslutet var Sigalet helt med på.

– Det tror jag är bra, få igång benen, installera mig och familjen. Träningen i dag kändes bra, men hjärtat slog kanske lite väl fort …

Det var en glad kanadensare som var tillbaka i staden där minnena är gyllene.

Intressant dock med hans berättelse om vad som hände i Brynäs, intressant så till vida att den inte innehåller några svar.

– Ärligt talat så vet jag inte, kan inte sätta ord på det, allt gick fort. Jag kände mig som en nyckelspelare, sedan var jag ute, utan att någon hade talat med mig om det. Det var inte någon speciell incident, de (Brynäs) fattade bara beslutet att gå en annan väg, det var det jag fick berättat för mig för två veckor sedan.

Så där är det i idrott ibland, det behöver inte vara personligt, alla klickar inte med alla. Sigalet var ingen spelare som Peter Andersson varit med om att värva – och så blev det som det blev.

– Ja, så kan det vara, men det var första gången för mig. Normalt sett får man ändå en känsla av att något är på gång, men jag kände inget, berättade Sigalet.

** Ingen förklaring alls?
– Inte egentligen, jag antar att de (Brynäs) inte var nöjda med mig, men jag fick inte det beskedet förrän de bestämt sig. Jag tycker att jag gav mitt allt, jag gjorde vad jag kunde, önskar det hade fungerat, men när lagets resultat är svaga … sådant här händer.

** Känner du dig som en syndabock?
– Jag skulle inte uttrycka det så. Men det är vad det är. Hoppas det fungerar bra för dem.

** Talat något med Peter Andersson?
– Inte på länge. Jag talade med honom före sista matchen jag spelade, det var då han sa att de inte var nöjda med hur jag spelat. Sedan gjorde jag en match till, jag tyckte det gick bra men de kände tydligen annorlunda. Efter det så hörde jag inget förrän dagen innan jag skulle hit, då fick jag ett textmeddelande.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

I Göteborg kommer Jonathan Sigalet in i ett omklädningsrum där han känner flera av spelarna, där tränaren heter Roger Rönnberg och är en fan av kanadensarens kvalitéer och spelsätt.

Annandag jul har Stefan Elliott lämnat för en tid (åker fredag, tillbaka mitten av januari), Theodor Lennström är borta från och med i dag, och då – när tomten kommit och gått – är Sigalet redo att gå in på sex backar och känna sig hemma igen.

En tidig gissning, med tolv dagar kvar:

Sellgren–Sigalet
Olsson–Norlinder
Ekbom–Johansson
Grönlund

***

instagram stories såg det ut så här i dag. ►

***

För den som inte kan sin John Le Carré så var en av hans allra mest kända böcker Spionen som kom in från kylan.

För den som inte kan sin Folk och rövare i Kamomilla stad så är det därifrån ”Kasper och Jesper och Jonatan”-skämtet är hämtat.

***

I veckan tränar Jonathan Sigalet med avstängde Joel Lundqvist och tekniktränaren Linus Börjeson. Under tiden ska han och fru Christine göra klart med boende för familjen, till en början är det hotell som gäller.

***

För den som kommer undra över gluggen i översta tandraden så är det konsekvensen av en puck som studsade upp och orsakade en del skada, det var strax före Brynäs besök i Scandinavium i början av oktober.

Jonathan Sigalet har genomgått en operation för att fixa till skadan, äter antibiotika nu, men ny tand – det får vänta till efter säsongen.

Som är det samma som efter karriären. Om inte familjen Sigalet kommer på andra tankar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Visste ni förresten att Jonathan Sigalets storebror Jordan, 39, varit målvaktstränare för Calgary Flames de sex senaste säsongerna?

Jordan är för övrigt MS-sjuk, kollapsade en gång på isen som aktiv,  men har kunnat hålla sjukdomen i schack.

***

Apropå Peter Andersson, tråkig läsning här, han är coronasjuk och mår allt annat än bra. Frölundabekantingen Viktor Stråhle leder laget under tiden.

***

***

Jonathan Sigalets SHL-statistik för den som är sugen.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt