Inför match 210309: HV71–Frölunda

Inför match 210309: HV71–Frölunda

Inför match 210309: HV71–Frölunda

Inför match 210309: HV71–Frölunda

► Två av SHL:s just nu sämsta lag möts i Jönköping i kväll. Båda har en stark tro på att de kan betydligt mer och bättre.
► HV vill visa det genom att slippa skräckkvalet.
► Frölunda genom att få till det i slutspelet.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

***

Vad: HV71FRÖLUNDA
Var: Husqvarna Garden.
När: 18.00.
TV: C More live 3/cmore.se 17.50.

Senaste matcherna, HV71:
Malmö (b) 2–3
Skellefteå (h) 0–2
Färjestad (b) 3–4 (förlängning)
Frölunda:
Malmö (b) 0–4
Djurgården (h) 2–3
Luleå (b) 4–3

Lästips:
”Vi vet vad vi kan” – Theodor Niederbachs besked.

ANNONS

Så startar HV71.
Kedjor:

63 Zion Nybeck–25 Axel Holmström–16 Filip Sandberg
57 Anton Wedin–23 Arttu Ilomäki–26 Alexander Bergström
11 Simon Önerud–71 Linus Fröberg–56 Fredrik Forsberg
21 Christian Sandberg47 Miska Siikonen–39 Max Wennlund
88 Jesper Kokkonen

Saknas: Christoffer Törngren (varit sjuk).

Backar:
64 Eric Martinsson–3 Daniel Bertov
9 Didrik Strömberg–20 Matt Donovan
17 Emil Johansson–8 Jordan Murray
42 Niklas Arell

Skadad: Johannes Kinnvall, Jesper Williamsson.

Målvakt:
60 Hugo Alnefelt (37 Jonas Gunnarsson)

## Det finns helt enkelt inget att be för längre – HV71 måste börja vinna hockeymatcher, man behöver göra det med viss regelbundenhet, annars väntar skräckkval och risken att åka ur SHL, med allt vad det innebär.
För en storklubb som HV kan det verka förlamande för spelarna.
Fem förluster i rad (två efter förlängning), åtta torsk (tre efter förlängning) på de tio senaste, bara en enda trepoängare.
Jumbo i tabellen, sämst poängsnitt (1,04), en klen tröst att Djurgården är ännu sämre om vi tittar på 2021 (0,91) då HV höjt sig till … hm … 1,05.
Det här HV-laget har haft problem ända sedan dag 1 då man kom lite kaxigt till Göteborg, lät köras över på attityd och vilja av ett Frölunda som på den tiden kunde göra mål på en del av sina chanser. Den där gropen som HV grävde då … man har helt enkelt inte lyckats klättra upp.
Många ansåg det var färske huvudtränaren Nicklas Rahms fel – men det har inte gått så mycket bättre med Stephan Lundh.
Nya spelare har värvats, utan att lyftet kommit.
Självfallet finns det kvalité i HV, det är bara att titta på laguppställningen, men den där negativa spiralen som byggts på under säsongen – grymt svårt att ta sig ur en sådan.
HV kan göra en kanonmatch i kväll, i alla fall få till det nog bra för att besegra ett 2021-svagt Frölunda. Men grejen är att det kommer krävas betydligt mer.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## Unge talangen (-02) Zion Nybeck har varit en sväng i allsvenska Almtuna och gjort bra ifrån sig, 3+2 på tre matcher. Jag chansar på att han går rakt in i laget och tar krasslige Christoffer Törngrens plats.
Uppdaterar förstås när laget är släppt vid 16-tiden.

## – Sju matcher kvar, vi kan se det som ett slutspel, sa Stephan Lundh till HV-TV i går och fortsatte om Frölunda:
– De kommer köra som bara den, vi måste möta upp på lika villkor. Hoppas vi kan vara skickligare i spelet med puck.
HV har faktiskt förlorat tre av tre mot Frölunda i vinter.

## Trots lagets alla motgångar gör backen Eric Martinsson en förnämlig säsong, 5+30 på 45 matcher gör honom till SHL:s poängbäste back. Johannes Kinnvall hade 22 poäng på 29 matcher innan han skadades, ett oerhört tungt tapp, men nu är Kinnvall i alla fall på is och börjar närma sig comeback.

## Förre Frölundabacken Matt Donovan har varit lyckosam sedan han anslöt, 2+5 på tio matcher och +2.  Håll koll på Oklahomas första NHL-bidrag.
Donovan är en av flera spelare som HV tagit in under säsongen (utan att lyfta som lag), Arttu Ilomäki, Miska Siikonen och Jordan Murray är de övriga. Dessutom har Ryan Stoa kommit och gått. Att NHL-lånen Lias Andersson och Linus Sandin lämnat minns ni säkert. Nej, Lias var initialt inget lån, men när Los Angels Kings trejdade till sig honom från New York Rangers blev det ju så.

***

Nu med 18.00-start på alla SHL:s vardagsmatcher vet ni vad som gäller:

Ni kan bege er till O’Learys Avenyn och följa Frölundas öden och äventyr tillsammans med andra hockeyfans.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–9 Jan Mursak–12 Max Friberg
72 Patrik Carlsson–28 Johan Sundström–70 Christoffer Ehn

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–27 Theodor Niederbach
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–59 Simon Hjalmarsson
22 Linus Nässén

Saknas: Joel Lundqvist (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Målvakter:
33 Johan Mattsson (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## ”Vi vet vad vi kan”, sa Theodor Niederbach i den här texten i går, och på något vis symboliserar det Frölundas syn på svårigheterna man varit i sedan en bit in i januari.
Roger Rönnberg och tränarstaben litar på sitt och spelarnas kunnande, fortsätter på i princip samma vis, om förändringar görs så är dessa rätt små, man räknar med ett betalningen för spelövertag och chanser (det var dock mer markant tidigare, inte alls så nu) ska komma, plötsligt ska mål göras, misstag minimeras, fler poäng tas.
Det kan visa sig vara rätt väg, panik och göra om enligt ”hela havet stormar”-modellen är ofta kontraproduktivt, om Rönnbergs gäng med början i kväll hittar ett vägvinnande spel kommer garanterat applåder för visat tålamod.
Men det är också så här:
Sedan den där trevliga 3–1-segern mot Färjestad i Karlstad 16 januari har Frölunda spelat tolv matcher och snittat 0,83 poäng. Man är klart sämst i SHL sedan dess.
Det är ett rätt tydligt tecken på att saker och ting inte står rätt till.
Kanske borde det vara nog för att att inte bara köra på i samma hjulspår? Kanske vore vissa förändringar i spelet att föredra, som att dra ner på forecheckingen ibland, försöka få till fler spelvändningar, ett enklare spel i egen zon, helt enkelt ett fokus på att läget är prekärt och att viss anpassning till verkligheten krävs, nu när det inte går så bra som ledare och spelare tycker att det borde? Slutspelsmatcha heta spelare, till exempel. Skulle man kunna tänka sig.
Kanske. Det är ingen exakt vetenskap, professionell idrott. Men det är tillåtet att fundera. Varken ni eller jag sitter inne med svaren så här i förväg. Inte Roger Rönnberg och hans stab heller, nota bene.

## Senast lagen möttes i Jönköping var Frölunda illa ute, vände 0–2 till 3–2 på 1.19 via mål av Ludwig Persson, Patrik Carlsson och Jan Mursak. Hemmasegrar 3–0 och 4–1.

## Joel Lundqvist är avstängd i kväll, mot Skellefteå (torsdag) och Brynäs (lördag), comeback nästa vecka mot Oskarshamn.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Med risk för att vara tjatig: ett bättre power play-spel skulle betyda mycket för Frölunda. Det har bytts en del, tränarna har verkligen försökt, på slutet har stort förtroende getts till Stefan Elliott i ett slags quarterback-roll i PP1, men jag kan inte påstå att det varit så värst lyckat.
Vi murvlar fick inte se Frölunda träna i går, kanske är det PP-omgjort igen, men jag vet inte hur mycket som sitter i kombinationerna, rätt mycket av det dåliga självförtroendet följer med i PP-spelet, puckbehandlingen blir svag, som mot Malmö senast.
Nå, att använda Jens Olsson som PP-back igen tror jag hade varit bättre än Elliott, jag kan också se att det vore värt att testa med spelsmarte Patrik Carlsson i den rollen.
Många vill ha in Elmer Söderblom, ställa den unge bjässen framför mål, jag tror kanske det finns en övertro här efter två lyckade manövrar mot juniorer, men samtidigt – ungdomskedjan spelar med självförtroende, killarna är inte så mentalt belastade, att på något sätt ge dem chansen, varför inte? Som det såg ut mot Malmö kan det verkligen inte bli sämre.

## Jag trodde det var dags för Viktor Ekbom att göra comeback – icke så. Skaraborgaren fortsatt utanför laget..
Jag trodde också att Niklas Rubin skulle fortsätta – icke så. I kväll står Johan Mattsson.

 

## Johan Sundström såg jag inte mycket av mot Malmö, men det var likadant efter en annan comeback, minns jag. Första matchen svag, andra – mycket bättre. Frölunda skulle verkligen behöva att historien upprepade sig.

***

Ni såg kanske att jag skrev om Samuel Fagemo i går, att han gått bra i farmarligan för Ontario. NHL-debuten lite närmare nu, Fagemo uppkallad till Los Angeles så kallade Taxi Squad. Mellansteget, det där Lias Andersson var ett tag innan han skickades ner till Ontario.

Glöm inte – 18.00-nedsläpp.

***

Alexander Holtz i lite corona-blåsväder.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Två av SHL:s just nu sämsta lag möts i Jönköping i kväll. Båda har en stark tro på att de kan betydligt mer och bättre.
► HV vill visa det genom att slippa skräckkvalet.
► Frölunda genom att få till det i slutspelet.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

***

Vad: HV71FRÖLUNDA
Var: Husqvarna Garden.
När: 18.00.
TV: C More live 3/cmore.se 17.50.

Senaste matcherna, HV71:
Malmö (b) 2–3
Skellefteå (h) 0–2
Färjestad (b) 3–4 (förlängning)
Frölunda:
Malmö (b) 0–4
Djurgården (h) 2–3
Luleå (b) 4–3

Lästips:
”Vi vet vad vi kan” – Theodor Niederbachs besked.

ANNONS

Så startar HV71.
Kedjor:

63 Zion Nybeck–25 Axel Holmström–16 Filip Sandberg
57 Anton Wedin–23 Arttu Ilomäki–26 Alexander Bergström
11 Simon Önerud–71 Linus Fröberg–56 Fredrik Forsberg
21 Christian Sandberg47 Miska Siikonen–39 Max Wennlund
88 Jesper Kokkonen

Saknas: Christoffer Törngren (varit sjuk).

Backar:
64 Eric Martinsson–3 Daniel Bertov
9 Didrik Strömberg–20 Matt Donovan
17 Emil Johansson–8 Jordan Murray
42 Niklas Arell

Skadad: Johannes Kinnvall, Jesper Williamsson.

Målvakt:
60 Hugo Alnefelt (37 Jonas Gunnarsson)

## Det finns helt enkelt inget att be för längre – HV71 måste börja vinna hockeymatcher, man behöver göra det med viss regelbundenhet, annars väntar skräckkval och risken att åka ur SHL, med allt vad det innebär.
För en storklubb som HV kan det verka förlamande för spelarna.
Fem förluster i rad (två efter förlängning), åtta torsk (tre efter förlängning) på de tio senaste, bara en enda trepoängare.
Jumbo i tabellen, sämst poängsnitt (1,04), en klen tröst att Djurgården är ännu sämre om vi tittar på 2021 (0,91) då HV höjt sig till … hm … 1,05.
Det här HV-laget har haft problem ända sedan dag 1 då man kom lite kaxigt till Göteborg, lät köras över på attityd och vilja av ett Frölunda som på den tiden kunde göra mål på en del av sina chanser. Den där gropen som HV grävde då … man har helt enkelt inte lyckats klättra upp.
Många ansåg det var färske huvudtränaren Nicklas Rahms fel – men det har inte gått så mycket bättre med Stephan Lundh.
Nya spelare har värvats, utan att lyftet kommit.
Självfallet finns det kvalité i HV, det är bara att titta på laguppställningen, men den där negativa spiralen som byggts på under säsongen – grymt svårt att ta sig ur en sådan.
HV kan göra en kanonmatch i kväll, i alla fall få till det nog bra för att besegra ett 2021-svagt Frölunda. Men grejen är att det kommer krävas betydligt mer.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## Unge talangen (-02) Zion Nybeck har varit en sväng i allsvenska Almtuna och gjort bra ifrån sig, 3+2 på tre matcher. Jag chansar på att han går rakt in i laget och tar krasslige Christoffer Törngrens plats.
Uppdaterar förstås när laget är släppt vid 16-tiden.

## – Sju matcher kvar, vi kan se det som ett slutspel, sa Stephan Lundh till HV-TV i går och fortsatte om Frölunda:
– De kommer köra som bara den, vi måste möta upp på lika villkor. Hoppas vi kan vara skickligare i spelet med puck.
HV har faktiskt förlorat tre av tre mot Frölunda i vinter.

## Trots lagets alla motgångar gör backen Eric Martinsson en förnämlig säsong, 5+30 på 45 matcher gör honom till SHL:s poängbäste back. Johannes Kinnvall hade 22 poäng på 29 matcher innan han skadades, ett oerhört tungt tapp, men nu är Kinnvall i alla fall på is och börjar närma sig comeback.

## Förre Frölundabacken Matt Donovan har varit lyckosam sedan han anslöt, 2+5 på tio matcher och +2.  Håll koll på Oklahomas första NHL-bidrag.
Donovan är en av flera spelare som HV tagit in under säsongen (utan att lyfta som lag), Arttu Ilomäki, Miska Siikonen och Jordan Murray är de övriga. Dessutom har Ryan Stoa kommit och gått. Att NHL-lånen Lias Andersson och Linus Sandin lämnat minns ni säkert. Nej, Lias var initialt inget lån, men när Los Angels Kings trejdade till sig honom från New York Rangers blev det ju så.

***

Nu med 18.00-start på alla SHL:s vardagsmatcher vet ni vad som gäller:

Ni kan bege er till O’Learys Avenyn och följa Frölundas öden och äventyr tillsammans med andra hockeyfans.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–9 Jan Mursak–12 Max Friberg
72 Patrik Carlsson–28 Johan Sundström–70 Christoffer Ehn

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–27 Theodor Niederbach
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–59 Simon Hjalmarsson
22 Linus Nässén

Saknas: Joel Lundqvist (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Målvakter:
33 Johan Mattsson (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## ”Vi vet vad vi kan”, sa Theodor Niederbach i den här texten i går, och på något vis symboliserar det Frölundas syn på svårigheterna man varit i sedan en bit in i januari.
Roger Rönnberg och tränarstaben litar på sitt och spelarnas kunnande, fortsätter på i princip samma vis, om förändringar görs så är dessa rätt små, man räknar med ett betalningen för spelövertag och chanser (det var dock mer markant tidigare, inte alls så nu) ska komma, plötsligt ska mål göras, misstag minimeras, fler poäng tas.
Det kan visa sig vara rätt väg, panik och göra om enligt ”hela havet stormar”-modellen är ofta kontraproduktivt, om Rönnbergs gäng med början i kväll hittar ett vägvinnande spel kommer garanterat applåder för visat tålamod.
Men det är också så här:
Sedan den där trevliga 3–1-segern mot Färjestad i Karlstad 16 januari har Frölunda spelat tolv matcher och snittat 0,83 poäng. Man är klart sämst i SHL sedan dess.
Det är ett rätt tydligt tecken på att saker och ting inte står rätt till.
Kanske borde det vara nog för att att inte bara köra på i samma hjulspår? Kanske vore vissa förändringar i spelet att föredra, som att dra ner på forecheckingen ibland, försöka få till fler spelvändningar, ett enklare spel i egen zon, helt enkelt ett fokus på att läget är prekärt och att viss anpassning till verkligheten krävs, nu när det inte går så bra som ledare och spelare tycker att det borde? Slutspelsmatcha heta spelare, till exempel. Skulle man kunna tänka sig.
Kanske. Det är ingen exakt vetenskap, professionell idrott. Men det är tillåtet att fundera. Varken ni eller jag sitter inne med svaren så här i förväg. Inte Roger Rönnberg och hans stab heller, nota bene.

## Senast lagen möttes i Jönköping var Frölunda illa ute, vände 0–2 till 3–2 på 1.19 via mål av Ludwig Persson, Patrik Carlsson och Jan Mursak. Hemmasegrar 3–0 och 4–1.

## Joel Lundqvist är avstängd i kväll, mot Skellefteå (torsdag) och Brynäs (lördag), comeback nästa vecka mot Oskarshamn.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Med risk för att vara tjatig: ett bättre power play-spel skulle betyda mycket för Frölunda. Det har bytts en del, tränarna har verkligen försökt, på slutet har stort förtroende getts till Stefan Elliott i ett slags quarterback-roll i PP1, men jag kan inte påstå att det varit så värst lyckat.
Vi murvlar fick inte se Frölunda träna i går, kanske är det PP-omgjort igen, men jag vet inte hur mycket som sitter i kombinationerna, rätt mycket av det dåliga självförtroendet följer med i PP-spelet, puckbehandlingen blir svag, som mot Malmö senast.
Nå, att använda Jens Olsson som PP-back igen tror jag hade varit bättre än Elliott, jag kan också se att det vore värt att testa med spelsmarte Patrik Carlsson i den rollen.
Många vill ha in Elmer Söderblom, ställa den unge bjässen framför mål, jag tror kanske det finns en övertro här efter två lyckade manövrar mot juniorer, men samtidigt – ungdomskedjan spelar med självförtroende, killarna är inte så mentalt belastade, att på något sätt ge dem chansen, varför inte? Som det såg ut mot Malmö kan det verkligen inte bli sämre.

## Jag trodde det var dags för Viktor Ekbom att göra comeback – icke så. Skaraborgaren fortsatt utanför laget..
Jag trodde också att Niklas Rubin skulle fortsätta – icke så. I kväll står Johan Mattsson.

 

## Johan Sundström såg jag inte mycket av mot Malmö, men det var likadant efter en annan comeback, minns jag. Första matchen svag, andra – mycket bättre. Frölunda skulle verkligen behöva att historien upprepade sig.

***

Ni såg kanske att jag skrev om Samuel Fagemo i går, att han gått bra i farmarligan för Ontario. NHL-debuten lite närmare nu, Fagemo uppkallad till Los Angeles så kallade Taxi Squad. Mellansteget, det där Lias Andersson var ett tag innan han skickades ner till Ontario.

Glöm inte – 18.00-nedsläpp.

***

Alexander Holtz i lite corona-blåsväder.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Två av SHL:s just nu sämsta lag möts i Jönköping i kväll. Båda har en stark tro på att de kan betydligt mer och bättre.
► HV vill visa det genom att slippa skräckkvalet.
► Frölunda genom att få till det i slutspelet.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

***

Vad: HV71FRÖLUNDA
Var: Husqvarna Garden.
När: 18.00.
TV: C More live 3/cmore.se 17.50.

Senaste matcherna, HV71:
Malmö (b) 2–3
Skellefteå (h) 0–2
Färjestad (b) 3–4 (förlängning)
Frölunda:
Malmö (b) 0–4
Djurgården (h) 2–3
Luleå (b) 4–3

Lästips:
”Vi vet vad vi kan” – Theodor Niederbachs besked.

ANNONS

Så startar HV71.
Kedjor:

63 Zion Nybeck–25 Axel Holmström–16 Filip Sandberg
57 Anton Wedin–23 Arttu Ilomäki–26 Alexander Bergström
11 Simon Önerud–71 Linus Fröberg–56 Fredrik Forsberg
21 Christian Sandberg47 Miska Siikonen–39 Max Wennlund
88 Jesper Kokkonen

Saknas: Christoffer Törngren (varit sjuk).

Backar:
64 Eric Martinsson–3 Daniel Bertov
9 Didrik Strömberg–20 Matt Donovan
17 Emil Johansson–8 Jordan Murray
42 Niklas Arell

Skadad: Johannes Kinnvall, Jesper Williamsson.

Målvakt:
60 Hugo Alnefelt (37 Jonas Gunnarsson)

## Det finns helt enkelt inget att be för längre – HV71 måste börja vinna hockeymatcher, man behöver göra det med viss regelbundenhet, annars väntar skräckkval och risken att åka ur SHL, med allt vad det innebär.
För en storklubb som HV kan det verka förlamande för spelarna.
Fem förluster i rad (två efter förlängning), åtta torsk (tre efter förlängning) på de tio senaste, bara en enda trepoängare.
Jumbo i tabellen, sämst poängsnitt (1,04), en klen tröst att Djurgården är ännu sämre om vi tittar på 2021 (0,91) då HV höjt sig till … hm … 1,05.
Det här HV-laget har haft problem ända sedan dag 1 då man kom lite kaxigt till Göteborg, lät köras över på attityd och vilja av ett Frölunda som på den tiden kunde göra mål på en del av sina chanser. Den där gropen som HV grävde då … man har helt enkelt inte lyckats klättra upp.
Många ansåg det var färske huvudtränaren Nicklas Rahms fel – men det har inte gått så mycket bättre med Stephan Lundh.
Nya spelare har värvats, utan att lyftet kommit.
Självfallet finns det kvalité i HV, det är bara att titta på laguppställningen, men den där negativa spiralen som byggts på under säsongen – grymt svårt att ta sig ur en sådan.
HV kan göra en kanonmatch i kväll, i alla fall få till det nog bra för att besegra ett 2021-svagt Frölunda. Men grejen är att det kommer krävas betydligt mer.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## Unge talangen (-02) Zion Nybeck har varit en sväng i allsvenska Almtuna och gjort bra ifrån sig, 3+2 på tre matcher. Jag chansar på att han går rakt in i laget och tar krasslige Christoffer Törngrens plats.
Uppdaterar förstås när laget är släppt vid 16-tiden.

## – Sju matcher kvar, vi kan se det som ett slutspel, sa Stephan Lundh till HV-TV i går och fortsatte om Frölunda:
– De kommer köra som bara den, vi måste möta upp på lika villkor. Hoppas vi kan vara skickligare i spelet med puck.
HV har faktiskt förlorat tre av tre mot Frölunda i vinter.

## Trots lagets alla motgångar gör backen Eric Martinsson en förnämlig säsong, 5+30 på 45 matcher gör honom till SHL:s poängbäste back. Johannes Kinnvall hade 22 poäng på 29 matcher innan han skadades, ett oerhört tungt tapp, men nu är Kinnvall i alla fall på is och börjar närma sig comeback.

## Förre Frölundabacken Matt Donovan har varit lyckosam sedan han anslöt, 2+5 på tio matcher och +2.  Håll koll på Oklahomas första NHL-bidrag.
Donovan är en av flera spelare som HV tagit in under säsongen (utan att lyfta som lag), Arttu Ilomäki, Miska Siikonen och Jordan Murray är de övriga. Dessutom har Ryan Stoa kommit och gått. Att NHL-lånen Lias Andersson och Linus Sandin lämnat minns ni säkert. Nej, Lias var initialt inget lån, men när Los Angels Kings trejdade till sig honom från New York Rangers blev det ju så.

***

Nu med 18.00-start på alla SHL:s vardagsmatcher vet ni vad som gäller:

Ni kan bege er till O’Learys Avenyn och följa Frölundas öden och äventyr tillsammans med andra hockeyfans.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–9 Jan Mursak–12 Max Friberg
72 Patrik Carlsson–28 Johan Sundström–70 Christoffer Ehn

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–27 Theodor Niederbach
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–59 Simon Hjalmarsson
22 Linus Nässén

Saknas: Joel Lundqvist (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Målvakter:
33 Johan Mattsson (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## ”Vi vet vad vi kan”, sa Theodor Niederbach i den här texten i går, och på något vis symboliserar det Frölundas syn på svårigheterna man varit i sedan en bit in i januari.
Roger Rönnberg och tränarstaben litar på sitt och spelarnas kunnande, fortsätter på i princip samma vis, om förändringar görs så är dessa rätt små, man räknar med ett betalningen för spelövertag och chanser (det var dock mer markant tidigare, inte alls så nu) ska komma, plötsligt ska mål göras, misstag minimeras, fler poäng tas.
Det kan visa sig vara rätt väg, panik och göra om enligt ”hela havet stormar”-modellen är ofta kontraproduktivt, om Rönnbergs gäng med början i kväll hittar ett vägvinnande spel kommer garanterat applåder för visat tålamod.
Men det är också så här:
Sedan den där trevliga 3–1-segern mot Färjestad i Karlstad 16 januari har Frölunda spelat tolv matcher och snittat 0,83 poäng. Man är klart sämst i SHL sedan dess.
Det är ett rätt tydligt tecken på att saker och ting inte står rätt till.
Kanske borde det vara nog för att att inte bara köra på i samma hjulspår? Kanske vore vissa förändringar i spelet att föredra, som att dra ner på forecheckingen ibland, försöka få till fler spelvändningar, ett enklare spel i egen zon, helt enkelt ett fokus på att läget är prekärt och att viss anpassning till verkligheten krävs, nu när det inte går så bra som ledare och spelare tycker att det borde? Slutspelsmatcha heta spelare, till exempel. Skulle man kunna tänka sig.
Kanske. Det är ingen exakt vetenskap, professionell idrott. Men det är tillåtet att fundera. Varken ni eller jag sitter inne med svaren så här i förväg. Inte Roger Rönnberg och hans stab heller, nota bene.

## Senast lagen möttes i Jönköping var Frölunda illa ute, vände 0–2 till 3–2 på 1.19 via mål av Ludwig Persson, Patrik Carlsson och Jan Mursak. Hemmasegrar 3–0 och 4–1.

## Joel Lundqvist är avstängd i kväll, mot Skellefteå (torsdag) och Brynäs (lördag), comeback nästa vecka mot Oskarshamn.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Med risk för att vara tjatig: ett bättre power play-spel skulle betyda mycket för Frölunda. Det har bytts en del, tränarna har verkligen försökt, på slutet har stort förtroende getts till Stefan Elliott i ett slags quarterback-roll i PP1, men jag kan inte påstå att det varit så värst lyckat.
Vi murvlar fick inte se Frölunda träna i går, kanske är det PP-omgjort igen, men jag vet inte hur mycket som sitter i kombinationerna, rätt mycket av det dåliga självförtroendet följer med i PP-spelet, puckbehandlingen blir svag, som mot Malmö senast.
Nå, att använda Jens Olsson som PP-back igen tror jag hade varit bättre än Elliott, jag kan också se att det vore värt att testa med spelsmarte Patrik Carlsson i den rollen.
Många vill ha in Elmer Söderblom, ställa den unge bjässen framför mål, jag tror kanske det finns en övertro här efter två lyckade manövrar mot juniorer, men samtidigt – ungdomskedjan spelar med självförtroende, killarna är inte så mentalt belastade, att på något sätt ge dem chansen, varför inte? Som det såg ut mot Malmö kan det verkligen inte bli sämre.

## Jag trodde det var dags för Viktor Ekbom att göra comeback – icke så. Skaraborgaren fortsatt utanför laget..
Jag trodde också att Niklas Rubin skulle fortsätta – icke så. I kväll står Johan Mattsson.

 

## Johan Sundström såg jag inte mycket av mot Malmö, men det var likadant efter en annan comeback, minns jag. Första matchen svag, andra – mycket bättre. Frölunda skulle verkligen behöva att historien upprepade sig.

***

Ni såg kanske att jag skrev om Samuel Fagemo i går, att han gått bra i farmarligan för Ontario. NHL-debuten lite närmare nu, Fagemo uppkallad till Los Angeles så kallade Taxi Squad. Mellansteget, det där Lias Andersson var ett tag innan han skickades ner till Ontario.

Glöm inte – 18.00-nedsläpp.

***

Alexander Holtz i lite corona-blåsväder.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Två av SHL:s just nu sämsta lag möts i Jönköping i kväll. Båda har en stark tro på att de kan betydligt mer och bättre.
► HV vill visa det genom att slippa skräckkvalet.
► Frölunda genom att få till det i slutspelet.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

***

Vad: HV71FRÖLUNDA
Var: Husqvarna Garden.
När: 18.00.
TV: C More live 3/cmore.se 17.50.

Senaste matcherna, HV71:
Malmö (b) 2–3
Skellefteå (h) 0–2
Färjestad (b) 3–4 (förlängning)
Frölunda:
Malmö (b) 0–4
Djurgården (h) 2–3
Luleå (b) 4–3

Lästips:
”Vi vet vad vi kan” – Theodor Niederbachs besked.

ANNONS

Så startar HV71.
Kedjor:

63 Zion Nybeck–25 Axel Holmström–16 Filip Sandberg
57 Anton Wedin–23 Arttu Ilomäki–26 Alexander Bergström
11 Simon Önerud–71 Linus Fröberg–56 Fredrik Forsberg
21 Christian Sandberg47 Miska Siikonen–39 Max Wennlund
88 Jesper Kokkonen

Saknas: Christoffer Törngren (varit sjuk).

Backar:
64 Eric Martinsson–3 Daniel Bertov
9 Didrik Strömberg–20 Matt Donovan
17 Emil Johansson–8 Jordan Murray
42 Niklas Arell

Skadad: Johannes Kinnvall, Jesper Williamsson.

Målvakt:
60 Hugo Alnefelt (37 Jonas Gunnarsson)

## Det finns helt enkelt inget att be för längre – HV71 måste börja vinna hockeymatcher, man behöver göra det med viss regelbundenhet, annars väntar skräckkval och risken att åka ur SHL, med allt vad det innebär.
För en storklubb som HV kan det verka förlamande för spelarna.
Fem förluster i rad (två efter förlängning), åtta torsk (tre efter förlängning) på de tio senaste, bara en enda trepoängare.
Jumbo i tabellen, sämst poängsnitt (1,04), en klen tröst att Djurgården är ännu sämre om vi tittar på 2021 (0,91) då HV höjt sig till … hm … 1,05.
Det här HV-laget har haft problem ända sedan dag 1 då man kom lite kaxigt till Göteborg, lät köras över på attityd och vilja av ett Frölunda som på den tiden kunde göra mål på en del av sina chanser. Den där gropen som HV grävde då … man har helt enkelt inte lyckats klättra upp.
Många ansåg det var färske huvudtränaren Nicklas Rahms fel – men det har inte gått så mycket bättre med Stephan Lundh.
Nya spelare har värvats, utan att lyftet kommit.
Självfallet finns det kvalité i HV, det är bara att titta på laguppställningen, men den där negativa spiralen som byggts på under säsongen – grymt svårt att ta sig ur en sådan.
HV kan göra en kanonmatch i kväll, i alla fall få till det nog bra för att besegra ett 2021-svagt Frölunda. Men grejen är att det kommer krävas betydligt mer.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## Unge talangen (-02) Zion Nybeck har varit en sväng i allsvenska Almtuna och gjort bra ifrån sig, 3+2 på tre matcher. Jag chansar på att han går rakt in i laget och tar krasslige Christoffer Törngrens plats.
Uppdaterar förstås när laget är släppt vid 16-tiden.

## – Sju matcher kvar, vi kan se det som ett slutspel, sa Stephan Lundh till HV-TV i går och fortsatte om Frölunda:
– De kommer köra som bara den, vi måste möta upp på lika villkor. Hoppas vi kan vara skickligare i spelet med puck.
HV har faktiskt förlorat tre av tre mot Frölunda i vinter.

## Trots lagets alla motgångar gör backen Eric Martinsson en förnämlig säsong, 5+30 på 45 matcher gör honom till SHL:s poängbäste back. Johannes Kinnvall hade 22 poäng på 29 matcher innan han skadades, ett oerhört tungt tapp, men nu är Kinnvall i alla fall på is och börjar närma sig comeback.

## Förre Frölundabacken Matt Donovan har varit lyckosam sedan han anslöt, 2+5 på tio matcher och +2.  Håll koll på Oklahomas första NHL-bidrag.
Donovan är en av flera spelare som HV tagit in under säsongen (utan att lyfta som lag), Arttu Ilomäki, Miska Siikonen och Jordan Murray är de övriga. Dessutom har Ryan Stoa kommit och gått. Att NHL-lånen Lias Andersson och Linus Sandin lämnat minns ni säkert. Nej, Lias var initialt inget lån, men när Los Angels Kings trejdade till sig honom från New York Rangers blev det ju så.

***

Nu med 18.00-start på alla SHL:s vardagsmatcher vet ni vad som gäller:

Ni kan bege er till O’Learys Avenyn och följa Frölundas öden och äventyr tillsammans med andra hockeyfans.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–9 Jan Mursak–12 Max Friberg
72 Patrik Carlsson–28 Johan Sundström–70 Christoffer Ehn

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–27 Theodor Niederbach
51 Mats Rosseli Olsen–31 Nicklas Lasu–59 Simon Hjalmarsson
22 Linus Nässén

Saknas: Joel Lundqvist (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Målvakter:
33 Johan Mattsson (41 Niklas Rubin)

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## ”Vi vet vad vi kan”, sa Theodor Niederbach i den här texten i går, och på något vis symboliserar det Frölundas syn på svårigheterna man varit i sedan en bit in i januari.
Roger Rönnberg och tränarstaben litar på sitt och spelarnas kunnande, fortsätter på i princip samma vis, om förändringar görs så är dessa rätt små, man räknar med ett betalningen för spelövertag och chanser (det var dock mer markant tidigare, inte alls så nu) ska komma, plötsligt ska mål göras, misstag minimeras, fler poäng tas.
Det kan visa sig vara rätt väg, panik och göra om enligt ”hela havet stormar”-modellen är ofta kontraproduktivt, om Rönnbergs gäng med början i kväll hittar ett vägvinnande spel kommer garanterat applåder för visat tålamod.
Men det är också så här:
Sedan den där trevliga 3–1-segern mot Färjestad i Karlstad 16 januari har Frölunda spelat tolv matcher och snittat 0,83 poäng. Man är klart sämst i SHL sedan dess.
Det är ett rätt tydligt tecken på att saker och ting inte står rätt till.
Kanske borde det vara nog för att att inte bara köra på i samma hjulspår? Kanske vore vissa förändringar i spelet att föredra, som att dra ner på forecheckingen ibland, försöka få till fler spelvändningar, ett enklare spel i egen zon, helt enkelt ett fokus på att läget är prekärt och att viss anpassning till verkligheten krävs, nu när det inte går så bra som ledare och spelare tycker att det borde? Slutspelsmatcha heta spelare, till exempel. Skulle man kunna tänka sig.
Kanske. Det är ingen exakt vetenskap, professionell idrott. Men det är tillåtet att fundera. Varken ni eller jag sitter inne med svaren så här i förväg. Inte Roger Rönnberg och hans stab heller, nota bene.

## Senast lagen möttes i Jönköping var Frölunda illa ute, vände 0–2 till 3–2 på 1.19 via mål av Ludwig Persson, Patrik Carlsson och Jan Mursak. Hemmasegrar 3–0 och 4–1.

## Joel Lundqvist är avstängd i kväll, mot Skellefteå (torsdag) och Brynäs (lördag), comeback nästa vecka mot Oskarshamn.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

## Med risk för att vara tjatig: ett bättre power play-spel skulle betyda mycket för Frölunda. Det har bytts en del, tränarna har verkligen försökt, på slutet har stort förtroende getts till Stefan Elliott i ett slags quarterback-roll i PP1, men jag kan inte påstå att det varit så värst lyckat.
Vi murvlar fick inte se Frölunda träna i går, kanske är det PP-omgjort igen, men jag vet inte hur mycket som sitter i kombinationerna, rätt mycket av det dåliga självförtroendet följer med i PP-spelet, puckbehandlingen blir svag, som mot Malmö senast.
Nå, att använda Jens Olsson som PP-back igen tror jag hade varit bättre än Elliott, jag kan också se att det vore värt att testa med spelsmarte Patrik Carlsson i den rollen.
Många vill ha in Elmer Söderblom, ställa den unge bjässen framför mål, jag tror kanske det finns en övertro här efter två lyckade manövrar mot juniorer, men samtidigt – ungdomskedjan spelar med självförtroende, killarna är inte så mentalt belastade, att på något sätt ge dem chansen, varför inte? Som det såg ut mot Malmö kan det verkligen inte bli sämre.

## Jag trodde det var dags för Viktor Ekbom att göra comeback – icke så. Skaraborgaren fortsatt utanför laget..
Jag trodde också att Niklas Rubin skulle fortsätta – icke så. I kväll står Johan Mattsson.

 

## Johan Sundström såg jag inte mycket av mot Malmö, men det var likadant efter en annan comeback, minns jag. Första matchen svag, andra – mycket bättre. Frölunda skulle verkligen behöva att historien upprepade sig.

***

Ni såg kanske att jag skrev om Samuel Fagemo i går, att han gått bra i farmarligan för Ontario. NHL-debuten lite närmare nu, Fagemo uppkallad till Los Angeles så kallade Taxi Squad. Mellansteget, det där Lias Andersson var ett tag innan han skickades ner till Ontario.

Glöm inte – 18.00-nedsläpp.

***

Alexander Holtz i lite corona-blåsväder.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt