Inför match 210225: Luleå–Frölunda

Inför match 210225: Luleå–Frölunda

Inför match 210225: Luleå–Frölunda

Inför match 210225: Luleå–Frölunda

► Den här gången är det faktiskt ett bottenlag som kommer på besök till Luleå, i alla fall om vi ser bara till Frölundas 2021-resultat.
► Men Thomas ”Bulan” Berglunds gäng går inte heller som tåget, har blandat och gett under 2021, ingen trepoängare på de fyra senaste matcherna.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

Vad: LULEÅFRÖLUNDA
Var: Coop Arena.
När: 19.00
TV: C More live 2/cmore.se 18.50.

Senaste matcherna, Luleå:
Djurgården (h) 4–5
Färjestad (b) 2–3 (förlängning)
Färjestad (h) 3–2 (förlängning)
Frölunda:
Rögle (h) 0–4
Linköping (b) 0–2
Malmö (h) 2–3

Lästips:
Så ska Frölunda få igång målskyttet, assisterande tränaren Anders Burström berättar.
* Eländig säsong för Viktor Ekbom.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:

51 Filip Hållander–20 Jack Connolly–11 Petter Emanuelsson
26 Radek Muzik–21 Juhani Tyrväinen–10 Einar Emanuelsson
82 Chris DeSousa–14 Jonas Berglund–86 Linus Klasen

15 Carl Mattsson–16 Niklas Olausson–52 Karl Fabricius
23 Fabian Lysell

Saknas: Isac Brännström (skadad).

Backar:
29 Erik Gustafsson–27 Nils Lundkvist
5 Eddie Larsson
50 Daniel Sondell
32 Oscar Engsund–39 Pontus Själin
9 Victor Berglund

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

## Luleå har haft det lite småjobbigt på slutet, inte på Frölundanivå, men bara fyra poäng av de tolv senaste, och senast hemma mot Djurgården tappade Thomas ”Bulan” Berglunds gäng 4–2 till 4–5 hemma mot Djurgården. Tre insläppta på 13.25, fjärde hemmamatchen utan trepoängare, senast det blev en sådan var 30/1, 4–3 mot HV71 då.
Men Luleå har varit med i alla matcherna, före djurgårdsmatchen tre förlängningar/straffar, två förluster, en vinst.

## Isac Brännström blev skadad mot Djurgården senast, Chris DeSousa har missat de tre senaste matcherna – tur i oturen för Luleå att Petter Emanuelsson kom tillbaka från sin ljumskoperation tidigare än förväntat.  Han spelade 7.08 i comebacken senast.
Men i kväll är DeSousa tillbaka i laget. Viktigt för Luleå. Han har varit en mycket bra förstärkning, nordamerikanen.

## Linus Klasen blir bara bättre och bättre under sin hemkomstsäsong. Sex poäng på de fyra senaste matcherna, tia i SHL:s poängliga, och håll framför allt ögonen på honom när/om Luleå spelar power play. Det är ett ruggigt vasst skott  Klasen har från den högra tekningscirkeln. Victor Olofsson-klass.
Håll också koll på unge (18) göteborgaren Fabian Lysell, 2+1 på sina 21 A-lagsmatcher, kanske inget som får er att höja på ögonbrynen, men av det jag sett så har Lysell verkat riktigt bekväm i seniorhockeyn. Irrationell, explosiv, men också rätt kompetent i hemjobbet. Startar som extraforward i dag, i och med DeSousas coneback.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## I kväll kan ”Bulan” Berglund verkligen prata om att möta ett bottenlag. I alla fall om han är 2021-specifik. Men Luleåtränaren kanske har ett fräschare skämt på lager?
För den som glömt det där med ”bottenlag”; snart ett år sedan nu. Jag tyckte det var rätt kul.

## Unge tjecken Radek Muzik förlängde i veckan sitt kontrakt och lät sig dagen till ära intervjuas på svenska. Det var en rätt ljuv Muzik vi hörde tala i klippet.

***

Med 19.00-start så blir det, med rådande pandemibestämmelser, omöjligt att se klart en hockeymatch på O’Learys Avenyn.

Strax efter 20.00 ska ju folk köras ut. Ett tag till, i alla fall.

Men på lördag, när Frölunda tar emot Djurgården, då kan ni ta er till stans bästa sportbar och njuta av spännande hockey. Nedsläpp 15.15.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
70 Christoffer Ehn–72 Patrik Carlsson–9 Jan Mursak

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–22 Linus Nässén
59 Simon Hjalmarsson–31 Nicklas Lasu–51 Mats Rosseli Olsen
27 Theodor Niederbach

Saknas: Johan Sundström (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Saknas: Viktor Ekbom (skadad).

Målvakter:
41 Niklas Rubin (33 Johan Mattsson)

Sannolika PP-uppställningar:
* Elliott, Carlsson, Johansson, Lundqvist, Mursak
* Norlinder, Sellgren, Hjalmarsson, Rosseli Olsen, Friberg

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## Det mesta är väl sagt om Frölundas svaga 2021, usla poängsnittet 1,07 under 2021 (tredje sämst i SHL), de fyra förlusterna i rad, de sju på den nio senaste matcherna, och laget har blivit vant vid att förlora.
Intressant att se inledningen på matchen i kväll, om Joel Lundqvist & Co förmår komma ut med samma go, samma rejäla uppträdande som inledningsvis mot Rögle? Det såg ju faktiskt riktigt bra ut då fram till att Simon Ryfors gjorde 1–0 och 2–0. Ja, bra på allt annat än det som verkligen räknas, alltså. Mål.
Kan Frölunda starta bra, få utdelning, lite självförtroende, göra en bra match över 60 minuter?
Kan Frölunda, trots utebliven utdelning, behålla tålamodet, inte gå bort sig som vid 0–1 senast, över tid nöta ner Luleå och upprepa bedriften från senast man var på besök (2–0)?
… eller blir det ännu en match där Frölunda ånyo tappar tro och ork efter ett 0–1-mål och sjunker djupare ner i mörkret?
Bäst att helgardera, för jag har inte en aning om vad vi kommer få se.
Men, och nu tar jag inte i:
En vinst vore oerhört välbehövlig.

## Johan Sundström avstängd i två matcher för sin slew foot mot Rögle. Avstängningar i SHL under coronapandemin är inte längre tidsbestämda, när Oskarshamnsmatchen sköts upp flyttades Frölundacenterns avstängning fram; han får alltså inte spela i kväll, inte heller mot Djurgården på lördag.
Lucas Raymonds armbågs ska opereras, Joel Mustonen med sina coronarelaterade besvär är ännu inte nära comeback, och Viktor Ekbom får i dag sin brutna näsa åtgärdad.
Vad gäller Raymond så läste ni säkert mitt snack med honom i måndags, han hoppas ju medverka i slutspelet eftersom ”fyra veckor plus minus” är vad läkarna sagt. Borta i USA såg jag att Detroits GM Steve Yzerman talat om åtta veckor, det var lite det jag syftade på i texten, att den snart 19-årige göteborgaren kan ha gjort sin sista Frölundamatch, i alla fall under den här sejouren.
Armbågsskador är luriga. Dessutom ska Raymond inte bara vara spelduglig rent kroppsligt utan bra nog för att gå in och bidra i ett tufft slutspel, må det börja med åttondelsfinal eller kvartsfinal.

## Jag har lärt mig att kreativitet går inte att tvinga fram, går inte att pressa fram. Det måste komma dit att det är instinkten som råder, med ryggrad. Det är svårt att få killarna dit, för ofta är det en jäkla massa tankar som blockerar instinkten, man blir sen i varje situation. Det jobbar vi mycket med, att få bort den tanken, få fram beslutsamheten, agerandet istället. Det jobbar vi med, varje vaken minut.”

Roger Rönnberg i måndagens långa intervju där han hade ett skönt citat om att Frölunda ibland ”inte ser klokt ut” och att ingen spelare är på personbästa.
Hans assistent Anders Burström sa så här i går:
”Det gäller också att vara kall i huvudet, inte bara bomba på med allt, du måste hitta ytorna där du gör mål. Lätt att vilja stånga huvudet i väggen.”
Frölunda, med fyra mål på de fyra senaste matcherna, är i desperat behov av att få fart på målskyttet. Utan att öppna sig för mycket bakåt.

## Power play som vanligt en nyckel, det skulle betyda så mycket med i alla fall okej prestationer på regelbunden basis. Filip Johansson var skottvillig senast i Lucas Raymonds position, kan han fortsätta så, kan det driva upp attacken, så … kanske.
Med Raymond och Johan Sundström borta ser det förresten ut som om Mats Rosseli Olsen till slut ändå ska få sin PP-chans. Ska bli kul att se, norrmannen har (på sin minimala PP-tid) ett bra målsnitt , något Roger Rönnberg poängterat vid flera tillfällen.

## Patrik Carlsson förlängde nyligen sitt Frölundakontrakt med tre år, givetvis med en viss lönesänkning inbakad, dels för tryggheten med tre år, dels för att det är sådana tider nu, Nästan alla som sajnar om, framför allt medelklasspelarna, måste gå ner i lön. Det samma gäller Mats Rosseli Olsen, snart kanske även norrmannens förlängning presenteras?

## Med tre forwards borta kallade Frölunda hem Theodor Niederbach – för säkerhets skull. Någon kan ju vakna snorig och behöva invänta coronatest. Niederbach stannar så länge Johan Sundström är avstängd, alltså över lördagsmatchen.
Niederbach börjar säkert som extraforward, men kommer få speltid.
Det hade förstås varit bättre för honom att stanna och fortsatt få mycket speltid i allsvenskan, men jag kan förstå Frölunda här. J20 är ju inte i gång, finns ingenstans att gräva efter spelare skulle behovet uppstå.  Och under coronapandemin kan ju två, tre man försvinna med snoriga näsor en matchdagsmorgon.

## När jag talade med Anders Burström i går var det inga nya skador eller sjukdomar, laget borde alltså vara så som jag satte upp det ovan. Men man vet aldrig, jag uppdaterar förstås vid 17-tiden.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Vad tror ni om Dick Axelssons tips till Frölunda? Fniss.

***

Viktor Stålbergs framtid i Schweiz är osäker, enligt tidningen La Liberté ska Fribourg-Gottéron förlänga antingen med Stålberg eller David Desharnais. Ekonomiska skäl.

Stålberg är skadad sedan en tid men snittar nästan en poäng per match, hittar säkert ny arbetsgivare i NLA skulle det behövas.

***

Har ni sett det här? ”Innahavare”, förresten? Inte bara mina fingrar som råkar trycka på fel tangent ibland …

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Den här gången är det faktiskt ett bottenlag som kommer på besök till Luleå, i alla fall om vi ser bara till Frölundas 2021-resultat.
► Men Thomas ”Bulan” Berglunds gäng går inte heller som tåget, har blandat och gett under 2021, ingen trepoängare på de fyra senaste matcherna.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

Vad: LULEÅFRÖLUNDA
Var: Coop Arena.
När: 19.00
TV: C More live 2/cmore.se 18.50.

Senaste matcherna, Luleå:
Djurgården (h) 4–5
Färjestad (b) 2–3 (förlängning)
Färjestad (h) 3–2 (förlängning)
Frölunda:
Rögle (h) 0–4
Linköping (b) 0–2
Malmö (h) 2–3

Lästips:
Så ska Frölunda få igång målskyttet, assisterande tränaren Anders Burström berättar.
* Eländig säsong för Viktor Ekbom.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:

51 Filip Hållander–20 Jack Connolly–11 Petter Emanuelsson
26 Radek Muzik–21 Juhani Tyrväinen–10 Einar Emanuelsson
82 Chris DeSousa–14 Jonas Berglund–86 Linus Klasen

15 Carl Mattsson–16 Niklas Olausson–52 Karl Fabricius
23 Fabian Lysell

Saknas: Isac Brännström (skadad).

Backar:
29 Erik Gustafsson–27 Nils Lundkvist
5 Eddie Larsson
50 Daniel Sondell
32 Oscar Engsund–39 Pontus Själin
9 Victor Berglund

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

## Luleå har haft det lite småjobbigt på slutet, inte på Frölundanivå, men bara fyra poäng av de tolv senaste, och senast hemma mot Djurgården tappade Thomas ”Bulan” Berglunds gäng 4–2 till 4–5 hemma mot Djurgården. Tre insläppta på 13.25, fjärde hemmamatchen utan trepoängare, senast det blev en sådan var 30/1, 4–3 mot HV71 då.
Men Luleå har varit med i alla matcherna, före djurgårdsmatchen tre förlängningar/straffar, två förluster, en vinst.

## Isac Brännström blev skadad mot Djurgården senast, Chris DeSousa har missat de tre senaste matcherna – tur i oturen för Luleå att Petter Emanuelsson kom tillbaka från sin ljumskoperation tidigare än förväntat.  Han spelade 7.08 i comebacken senast.
Men i kväll är DeSousa tillbaka i laget. Viktigt för Luleå. Han har varit en mycket bra förstärkning, nordamerikanen.

## Linus Klasen blir bara bättre och bättre under sin hemkomstsäsong. Sex poäng på de fyra senaste matcherna, tia i SHL:s poängliga, och håll framför allt ögonen på honom när/om Luleå spelar power play. Det är ett ruggigt vasst skott  Klasen har från den högra tekningscirkeln. Victor Olofsson-klass.
Håll också koll på unge (18) göteborgaren Fabian Lysell, 2+1 på sina 21 A-lagsmatcher, kanske inget som får er att höja på ögonbrynen, men av det jag sett så har Lysell verkat riktigt bekväm i seniorhockeyn. Irrationell, explosiv, men också rätt kompetent i hemjobbet. Startar som extraforward i dag, i och med DeSousas coneback.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## I kväll kan ”Bulan” Berglund verkligen prata om att möta ett bottenlag. I alla fall om han är 2021-specifik. Men Luleåtränaren kanske har ett fräschare skämt på lager?
För den som glömt det där med ”bottenlag”; snart ett år sedan nu. Jag tyckte det var rätt kul.

## Unge tjecken Radek Muzik förlängde i veckan sitt kontrakt och lät sig dagen till ära intervjuas på svenska. Det var en rätt ljuv Muzik vi hörde tala i klippet.

***

Med 19.00-start så blir det, med rådande pandemibestämmelser, omöjligt att se klart en hockeymatch på O’Learys Avenyn.

Strax efter 20.00 ska ju folk köras ut. Ett tag till, i alla fall.

Men på lördag, när Frölunda tar emot Djurgården, då kan ni ta er till stans bästa sportbar och njuta av spännande hockey. Nedsläpp 15.15.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
70 Christoffer Ehn–72 Patrik Carlsson–9 Jan Mursak

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–22 Linus Nässén
59 Simon Hjalmarsson–31 Nicklas Lasu–51 Mats Rosseli Olsen
27 Theodor Niederbach

Saknas: Johan Sundström (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Saknas: Viktor Ekbom (skadad).

Målvakter:
41 Niklas Rubin (33 Johan Mattsson)

Sannolika PP-uppställningar:
* Elliott, Carlsson, Johansson, Lundqvist, Mursak
* Norlinder, Sellgren, Hjalmarsson, Rosseli Olsen, Friberg

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## Det mesta är väl sagt om Frölundas svaga 2021, usla poängsnittet 1,07 under 2021 (tredje sämst i SHL), de fyra förlusterna i rad, de sju på den nio senaste matcherna, och laget har blivit vant vid att förlora.
Intressant att se inledningen på matchen i kväll, om Joel Lundqvist & Co förmår komma ut med samma go, samma rejäla uppträdande som inledningsvis mot Rögle? Det såg ju faktiskt riktigt bra ut då fram till att Simon Ryfors gjorde 1–0 och 2–0. Ja, bra på allt annat än det som verkligen räknas, alltså. Mål.
Kan Frölunda starta bra, få utdelning, lite självförtroende, göra en bra match över 60 minuter?
Kan Frölunda, trots utebliven utdelning, behålla tålamodet, inte gå bort sig som vid 0–1 senast, över tid nöta ner Luleå och upprepa bedriften från senast man var på besök (2–0)?
… eller blir det ännu en match där Frölunda ånyo tappar tro och ork efter ett 0–1-mål och sjunker djupare ner i mörkret?
Bäst att helgardera, för jag har inte en aning om vad vi kommer få se.
Men, och nu tar jag inte i:
En vinst vore oerhört välbehövlig.

## Johan Sundström avstängd i två matcher för sin slew foot mot Rögle. Avstängningar i SHL under coronapandemin är inte längre tidsbestämda, när Oskarshamnsmatchen sköts upp flyttades Frölundacenterns avstängning fram; han får alltså inte spela i kväll, inte heller mot Djurgården på lördag.
Lucas Raymonds armbågs ska opereras, Joel Mustonen med sina coronarelaterade besvär är ännu inte nära comeback, och Viktor Ekbom får i dag sin brutna näsa åtgärdad.
Vad gäller Raymond så läste ni säkert mitt snack med honom i måndags, han hoppas ju medverka i slutspelet eftersom ”fyra veckor plus minus” är vad läkarna sagt. Borta i USA såg jag att Detroits GM Steve Yzerman talat om åtta veckor, det var lite det jag syftade på i texten, att den snart 19-årige göteborgaren kan ha gjort sin sista Frölundamatch, i alla fall under den här sejouren.
Armbågsskador är luriga. Dessutom ska Raymond inte bara vara spelduglig rent kroppsligt utan bra nog för att gå in och bidra i ett tufft slutspel, må det börja med åttondelsfinal eller kvartsfinal.

## Jag har lärt mig att kreativitet går inte att tvinga fram, går inte att pressa fram. Det måste komma dit att det är instinkten som råder, med ryggrad. Det är svårt att få killarna dit, för ofta är det en jäkla massa tankar som blockerar instinkten, man blir sen i varje situation. Det jobbar vi mycket med, att få bort den tanken, få fram beslutsamheten, agerandet istället. Det jobbar vi med, varje vaken minut.”

Roger Rönnberg i måndagens långa intervju där han hade ett skönt citat om att Frölunda ibland ”inte ser klokt ut” och att ingen spelare är på personbästa.
Hans assistent Anders Burström sa så här i går:
”Det gäller också att vara kall i huvudet, inte bara bomba på med allt, du måste hitta ytorna där du gör mål. Lätt att vilja stånga huvudet i väggen.”
Frölunda, med fyra mål på de fyra senaste matcherna, är i desperat behov av att få fart på målskyttet. Utan att öppna sig för mycket bakåt.

## Power play som vanligt en nyckel, det skulle betyda så mycket med i alla fall okej prestationer på regelbunden basis. Filip Johansson var skottvillig senast i Lucas Raymonds position, kan han fortsätta så, kan det driva upp attacken, så … kanske.
Med Raymond och Johan Sundström borta ser det förresten ut som om Mats Rosseli Olsen till slut ändå ska få sin PP-chans. Ska bli kul att se, norrmannen har (på sin minimala PP-tid) ett bra målsnitt , något Roger Rönnberg poängterat vid flera tillfällen.

## Patrik Carlsson förlängde nyligen sitt Frölundakontrakt med tre år, givetvis med en viss lönesänkning inbakad, dels för tryggheten med tre år, dels för att det är sådana tider nu, Nästan alla som sajnar om, framför allt medelklasspelarna, måste gå ner i lön. Det samma gäller Mats Rosseli Olsen, snart kanske även norrmannens förlängning presenteras?

## Med tre forwards borta kallade Frölunda hem Theodor Niederbach – för säkerhets skull. Någon kan ju vakna snorig och behöva invänta coronatest. Niederbach stannar så länge Johan Sundström är avstängd, alltså över lördagsmatchen.
Niederbach börjar säkert som extraforward, men kommer få speltid.
Det hade förstås varit bättre för honom att stanna och fortsatt få mycket speltid i allsvenskan, men jag kan förstå Frölunda här. J20 är ju inte i gång, finns ingenstans att gräva efter spelare skulle behovet uppstå.  Och under coronapandemin kan ju två, tre man försvinna med snoriga näsor en matchdagsmorgon.

## När jag talade med Anders Burström i går var det inga nya skador eller sjukdomar, laget borde alltså vara så som jag satte upp det ovan. Men man vet aldrig, jag uppdaterar förstås vid 17-tiden.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Vad tror ni om Dick Axelssons tips till Frölunda? Fniss.

***

Viktor Stålbergs framtid i Schweiz är osäker, enligt tidningen La Liberté ska Fribourg-Gottéron förlänga antingen med Stålberg eller David Desharnais. Ekonomiska skäl.

Stålberg är skadad sedan en tid men snittar nästan en poäng per match, hittar säkert ny arbetsgivare i NLA skulle det behövas.

***

Har ni sett det här? ”Innahavare”, förresten? Inte bara mina fingrar som råkar trycka på fel tangent ibland …

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Den här gången är det faktiskt ett bottenlag som kommer på besök till Luleå, i alla fall om vi ser bara till Frölundas 2021-resultat.
► Men Thomas ”Bulan” Berglunds gäng går inte heller som tåget, har blandat och gett under 2021, ingen trepoängare på de fyra senaste matcherna.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

Vad: LULEÅFRÖLUNDA
Var: Coop Arena.
När: 19.00
TV: C More live 2/cmore.se 18.50.

Senaste matcherna, Luleå:
Djurgården (h) 4–5
Färjestad (b) 2–3 (förlängning)
Färjestad (h) 3–2 (förlängning)
Frölunda:
Rögle (h) 0–4
Linköping (b) 0–2
Malmö (h) 2–3

Lästips:
Så ska Frölunda få igång målskyttet, assisterande tränaren Anders Burström berättar.
* Eländig säsong för Viktor Ekbom.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:

51 Filip Hållander–20 Jack Connolly–11 Petter Emanuelsson
26 Radek Muzik–21 Juhani Tyrväinen–10 Einar Emanuelsson
82 Chris DeSousa–14 Jonas Berglund–86 Linus Klasen

15 Carl Mattsson–16 Niklas Olausson–52 Karl Fabricius
23 Fabian Lysell

Saknas: Isac Brännström (skadad).

Backar:
29 Erik Gustafsson–27 Nils Lundkvist
5 Eddie Larsson
50 Daniel Sondell
32 Oscar Engsund–39 Pontus Själin
9 Victor Berglund

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

## Luleå har haft det lite småjobbigt på slutet, inte på Frölundanivå, men bara fyra poäng av de tolv senaste, och senast hemma mot Djurgården tappade Thomas ”Bulan” Berglunds gäng 4–2 till 4–5 hemma mot Djurgården. Tre insläppta på 13.25, fjärde hemmamatchen utan trepoängare, senast det blev en sådan var 30/1, 4–3 mot HV71 då.
Men Luleå har varit med i alla matcherna, före djurgårdsmatchen tre förlängningar/straffar, två förluster, en vinst.

## Isac Brännström blev skadad mot Djurgården senast, Chris DeSousa har missat de tre senaste matcherna – tur i oturen för Luleå att Petter Emanuelsson kom tillbaka från sin ljumskoperation tidigare än förväntat.  Han spelade 7.08 i comebacken senast.
Men i kväll är DeSousa tillbaka i laget. Viktigt för Luleå. Han har varit en mycket bra förstärkning, nordamerikanen.

## Linus Klasen blir bara bättre och bättre under sin hemkomstsäsong. Sex poäng på de fyra senaste matcherna, tia i SHL:s poängliga, och håll framför allt ögonen på honom när/om Luleå spelar power play. Det är ett ruggigt vasst skott  Klasen har från den högra tekningscirkeln. Victor Olofsson-klass.
Håll också koll på unge (18) göteborgaren Fabian Lysell, 2+1 på sina 21 A-lagsmatcher, kanske inget som får er att höja på ögonbrynen, men av det jag sett så har Lysell verkat riktigt bekväm i seniorhockeyn. Irrationell, explosiv, men också rätt kompetent i hemjobbet. Startar som extraforward i dag, i och med DeSousas coneback.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## I kväll kan ”Bulan” Berglund verkligen prata om att möta ett bottenlag. I alla fall om han är 2021-specifik. Men Luleåtränaren kanske har ett fräschare skämt på lager?
För den som glömt det där med ”bottenlag”; snart ett år sedan nu. Jag tyckte det var rätt kul.

## Unge tjecken Radek Muzik förlängde i veckan sitt kontrakt och lät sig dagen till ära intervjuas på svenska. Det var en rätt ljuv Muzik vi hörde tala i klippet.

***

Med 19.00-start så blir det, med rådande pandemibestämmelser, omöjligt att se klart en hockeymatch på O’Learys Avenyn.

Strax efter 20.00 ska ju folk köras ut. Ett tag till, i alla fall.

Men på lördag, när Frölunda tar emot Djurgården, då kan ni ta er till stans bästa sportbar och njuta av spännande hockey. Nedsläpp 15.15.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
70 Christoffer Ehn–72 Patrik Carlsson–9 Jan Mursak

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–22 Linus Nässén
59 Simon Hjalmarsson–31 Nicklas Lasu–51 Mats Rosseli Olsen
27 Theodor Niederbach

Saknas: Johan Sundström (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Saknas: Viktor Ekbom (skadad).

Målvakter:
41 Niklas Rubin (33 Johan Mattsson)

Sannolika PP-uppställningar:
* Elliott, Carlsson, Johansson, Lundqvist, Mursak
* Norlinder, Sellgren, Hjalmarsson, Rosseli Olsen, Friberg

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## Det mesta är väl sagt om Frölundas svaga 2021, usla poängsnittet 1,07 under 2021 (tredje sämst i SHL), de fyra förlusterna i rad, de sju på den nio senaste matcherna, och laget har blivit vant vid att förlora.
Intressant att se inledningen på matchen i kväll, om Joel Lundqvist & Co förmår komma ut med samma go, samma rejäla uppträdande som inledningsvis mot Rögle? Det såg ju faktiskt riktigt bra ut då fram till att Simon Ryfors gjorde 1–0 och 2–0. Ja, bra på allt annat än det som verkligen räknas, alltså. Mål.
Kan Frölunda starta bra, få utdelning, lite självförtroende, göra en bra match över 60 minuter?
Kan Frölunda, trots utebliven utdelning, behålla tålamodet, inte gå bort sig som vid 0–1 senast, över tid nöta ner Luleå och upprepa bedriften från senast man var på besök (2–0)?
… eller blir det ännu en match där Frölunda ånyo tappar tro och ork efter ett 0–1-mål och sjunker djupare ner i mörkret?
Bäst att helgardera, för jag har inte en aning om vad vi kommer få se.
Men, och nu tar jag inte i:
En vinst vore oerhört välbehövlig.

## Johan Sundström avstängd i två matcher för sin slew foot mot Rögle. Avstängningar i SHL under coronapandemin är inte längre tidsbestämda, när Oskarshamnsmatchen sköts upp flyttades Frölundacenterns avstängning fram; han får alltså inte spela i kväll, inte heller mot Djurgården på lördag.
Lucas Raymonds armbågs ska opereras, Joel Mustonen med sina coronarelaterade besvär är ännu inte nära comeback, och Viktor Ekbom får i dag sin brutna näsa åtgärdad.
Vad gäller Raymond så läste ni säkert mitt snack med honom i måndags, han hoppas ju medverka i slutspelet eftersom ”fyra veckor plus minus” är vad läkarna sagt. Borta i USA såg jag att Detroits GM Steve Yzerman talat om åtta veckor, det var lite det jag syftade på i texten, att den snart 19-årige göteborgaren kan ha gjort sin sista Frölundamatch, i alla fall under den här sejouren.
Armbågsskador är luriga. Dessutom ska Raymond inte bara vara spelduglig rent kroppsligt utan bra nog för att gå in och bidra i ett tufft slutspel, må det börja med åttondelsfinal eller kvartsfinal.

## Jag har lärt mig att kreativitet går inte att tvinga fram, går inte att pressa fram. Det måste komma dit att det är instinkten som råder, med ryggrad. Det är svårt att få killarna dit, för ofta är det en jäkla massa tankar som blockerar instinkten, man blir sen i varje situation. Det jobbar vi mycket med, att få bort den tanken, få fram beslutsamheten, agerandet istället. Det jobbar vi med, varje vaken minut.”

Roger Rönnberg i måndagens långa intervju där han hade ett skönt citat om att Frölunda ibland ”inte ser klokt ut” och att ingen spelare är på personbästa.
Hans assistent Anders Burström sa så här i går:
”Det gäller också att vara kall i huvudet, inte bara bomba på med allt, du måste hitta ytorna där du gör mål. Lätt att vilja stånga huvudet i väggen.”
Frölunda, med fyra mål på de fyra senaste matcherna, är i desperat behov av att få fart på målskyttet. Utan att öppna sig för mycket bakåt.

## Power play som vanligt en nyckel, det skulle betyda så mycket med i alla fall okej prestationer på regelbunden basis. Filip Johansson var skottvillig senast i Lucas Raymonds position, kan han fortsätta så, kan det driva upp attacken, så … kanske.
Med Raymond och Johan Sundström borta ser det förresten ut som om Mats Rosseli Olsen till slut ändå ska få sin PP-chans. Ska bli kul att se, norrmannen har (på sin minimala PP-tid) ett bra målsnitt , något Roger Rönnberg poängterat vid flera tillfällen.

## Patrik Carlsson förlängde nyligen sitt Frölundakontrakt med tre år, givetvis med en viss lönesänkning inbakad, dels för tryggheten med tre år, dels för att det är sådana tider nu, Nästan alla som sajnar om, framför allt medelklasspelarna, måste gå ner i lön. Det samma gäller Mats Rosseli Olsen, snart kanske även norrmannens förlängning presenteras?

## Med tre forwards borta kallade Frölunda hem Theodor Niederbach – för säkerhets skull. Någon kan ju vakna snorig och behöva invänta coronatest. Niederbach stannar så länge Johan Sundström är avstängd, alltså över lördagsmatchen.
Niederbach börjar säkert som extraforward, men kommer få speltid.
Det hade förstås varit bättre för honom att stanna och fortsatt få mycket speltid i allsvenskan, men jag kan förstå Frölunda här. J20 är ju inte i gång, finns ingenstans att gräva efter spelare skulle behovet uppstå.  Och under coronapandemin kan ju två, tre man försvinna med snoriga näsor en matchdagsmorgon.

## När jag talade med Anders Burström i går var det inga nya skador eller sjukdomar, laget borde alltså vara så som jag satte upp det ovan. Men man vet aldrig, jag uppdaterar förstås vid 17-tiden.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Vad tror ni om Dick Axelssons tips till Frölunda? Fniss.

***

Viktor Stålbergs framtid i Schweiz är osäker, enligt tidningen La Liberté ska Fribourg-Gottéron förlänga antingen med Stålberg eller David Desharnais. Ekonomiska skäl.

Stålberg är skadad sedan en tid men snittar nästan en poäng per match, hittar säkert ny arbetsgivare i NLA skulle det behövas.

***

Har ni sett det här? ”Innahavare”, förresten? Inte bara mina fingrar som råkar trycka på fel tangent ibland …

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Den här gången är det faktiskt ett bottenlag som kommer på besök till Luleå, i alla fall om vi ser bara till Frölundas 2021-resultat.
► Men Thomas ”Bulan” Berglunds gäng går inte heller som tåget, har blandat och gett under 2021, ingen trepoängare på de fyra senaste matcherna.
► Här får ni fakta inför, här följer och kommenterar ni matchen. Välkomna!

Vad: LULEÅFRÖLUNDA
Var: Coop Arena.
När: 19.00
TV: C More live 2/cmore.se 18.50.

Senaste matcherna, Luleå:
Djurgården (h) 4–5
Färjestad (b) 2–3 (förlängning)
Färjestad (h) 3–2 (förlängning)
Frölunda:
Rögle (h) 0–4
Linköping (b) 0–2
Malmö (h) 2–3

Lästips:
Så ska Frölunda få igång målskyttet, assisterande tränaren Anders Burström berättar.
* Eländig säsong för Viktor Ekbom.

ANNONS

Så startar Luleå.
Kedjor:

51 Filip Hållander–20 Jack Connolly–11 Petter Emanuelsson
26 Radek Muzik–21 Juhani Tyrväinen–10 Einar Emanuelsson
82 Chris DeSousa–14 Jonas Berglund–86 Linus Klasen

15 Carl Mattsson–16 Niklas Olausson–52 Karl Fabricius
23 Fabian Lysell

Saknas: Isac Brännström (skadad).

Backar:
29 Erik Gustafsson–27 Nils Lundkvist
5 Eddie Larsson
50 Daniel Sondell
32 Oscar Engsund–39 Pontus Själin
9 Victor Berglund

Målvakt:
34 Joel Lassinantti (1 Jesper Wallstedt)

## Luleå har haft det lite småjobbigt på slutet, inte på Frölundanivå, men bara fyra poäng av de tolv senaste, och senast hemma mot Djurgården tappade Thomas ”Bulan” Berglunds gäng 4–2 till 4–5 hemma mot Djurgården. Tre insläppta på 13.25, fjärde hemmamatchen utan trepoängare, senast det blev en sådan var 30/1, 4–3 mot HV71 då.
Men Luleå har varit med i alla matcherna, före djurgårdsmatchen tre förlängningar/straffar, två förluster, en vinst.

## Isac Brännström blev skadad mot Djurgården senast, Chris DeSousa har missat de tre senaste matcherna – tur i oturen för Luleå att Petter Emanuelsson kom tillbaka från sin ljumskoperation tidigare än förväntat.  Han spelade 7.08 i comebacken senast.
Men i kväll är DeSousa tillbaka i laget. Viktigt för Luleå. Han har varit en mycket bra förstärkning, nordamerikanen.

## Linus Klasen blir bara bättre och bättre under sin hemkomstsäsong. Sex poäng på de fyra senaste matcherna, tia i SHL:s poängliga, och håll framför allt ögonen på honom när/om Luleå spelar power play. Det är ett ruggigt vasst skott  Klasen har från den högra tekningscirkeln. Victor Olofsson-klass.
Håll också koll på unge (18) göteborgaren Fabian Lysell, 2+1 på sina 21 A-lagsmatcher, kanske inget som får er att höja på ögonbrynen, men av det jag sett så har Lysell verkat riktigt bekväm i seniorhockeyn. Irrationell, explosiv, men också rätt kompetent i hemjobbet. Startar som extraforward i dag, i och med DeSousas coneback.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

## I kväll kan ”Bulan” Berglund verkligen prata om att möta ett bottenlag. I alla fall om han är 2021-specifik. Men Luleåtränaren kanske har ett fräschare skämt på lager?
För den som glömt det där med ”bottenlag”; snart ett år sedan nu. Jag tyckte det var rätt kul.

## Unge tjecken Radek Muzik förlängde i veckan sitt kontrakt och lät sig dagen till ära intervjuas på svenska. Det var en rätt ljuv Muzik vi hörde tala i klippet.

***

Med 19.00-start så blir det, med rådande pandemibestämmelser, omöjligt att se klart en hockeymatch på O’Learys Avenyn.

Strax efter 20.00 ska ju folk köras ut. Ett tag till, i alla fall.

Men på lördag, när Frölunda tar emot Djurgården, då kan ni ta er till stans bästa sportbar och njuta av spännande hockey. Nedsläpp 15.15.

O’Learys Avenyn bjuder på bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” inte är tillåtet, man behöver sitta vid ett bord, förbokning är således ett gott tips. Använd gärna den här länken, det går också bra att ringa 031-730 49 00 eller mejla avenyn@olearys.se.

***

Så startar Frölunda.
Kedjor:

17 Robin Alvarez–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
70 Christoffer Ehn–72 Patrik Carlsson–9 Jan Mursak

25 Elmer Söderblom–21 Karl Henriksson–22 Linus Nässén
59 Simon Hjalmarsson–31 Nicklas Lasu–51 Mats Rosseli Olsen
27 Theodor Niederbach

Saknas: Johan Sundström (avstängd), Lucas Raymond (skadad), Joel Mustonen (coronarelaterade återhämtningsbesvär)

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
10 Jens Olsson–5 Filip Johansson
56 Jonathan Sigalet–6 Mattias Norlinder
15 Anders Grönlund

Saknas: Viktor Ekbom (skadad).

Målvakter:
41 Niklas Rubin (33 Johan Mattsson)

Sannolika PP-uppställningar:
* Elliott, Carlsson, Johansson, Lundqvist, Mursak
* Norlinder, Sellgren, Hjalmarsson, Rosseli Olsen, Friberg

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

## Det mesta är väl sagt om Frölundas svaga 2021, usla poängsnittet 1,07 under 2021 (tredje sämst i SHL), de fyra förlusterna i rad, de sju på den nio senaste matcherna, och laget har blivit vant vid att förlora.
Intressant att se inledningen på matchen i kväll, om Joel Lundqvist & Co förmår komma ut med samma go, samma rejäla uppträdande som inledningsvis mot Rögle? Det såg ju faktiskt riktigt bra ut då fram till att Simon Ryfors gjorde 1–0 och 2–0. Ja, bra på allt annat än det som verkligen räknas, alltså. Mål.
Kan Frölunda starta bra, få utdelning, lite självförtroende, göra en bra match över 60 minuter?
Kan Frölunda, trots utebliven utdelning, behålla tålamodet, inte gå bort sig som vid 0–1 senast, över tid nöta ner Luleå och upprepa bedriften från senast man var på besök (2–0)?
… eller blir det ännu en match där Frölunda ånyo tappar tro och ork efter ett 0–1-mål och sjunker djupare ner i mörkret?
Bäst att helgardera, för jag har inte en aning om vad vi kommer få se.
Men, och nu tar jag inte i:
En vinst vore oerhört välbehövlig.

## Johan Sundström avstängd i två matcher för sin slew foot mot Rögle. Avstängningar i SHL under coronapandemin är inte längre tidsbestämda, när Oskarshamnsmatchen sköts upp flyttades Frölundacenterns avstängning fram; han får alltså inte spela i kväll, inte heller mot Djurgården på lördag.
Lucas Raymonds armbågs ska opereras, Joel Mustonen med sina coronarelaterade besvär är ännu inte nära comeback, och Viktor Ekbom får i dag sin brutna näsa åtgärdad.
Vad gäller Raymond så läste ni säkert mitt snack med honom i måndags, han hoppas ju medverka i slutspelet eftersom ”fyra veckor plus minus” är vad läkarna sagt. Borta i USA såg jag att Detroits GM Steve Yzerman talat om åtta veckor, det var lite det jag syftade på i texten, att den snart 19-årige göteborgaren kan ha gjort sin sista Frölundamatch, i alla fall under den här sejouren.
Armbågsskador är luriga. Dessutom ska Raymond inte bara vara spelduglig rent kroppsligt utan bra nog för att gå in och bidra i ett tufft slutspel, må det börja med åttondelsfinal eller kvartsfinal.

## Jag har lärt mig att kreativitet går inte att tvinga fram, går inte att pressa fram. Det måste komma dit att det är instinkten som råder, med ryggrad. Det är svårt att få killarna dit, för ofta är det en jäkla massa tankar som blockerar instinkten, man blir sen i varje situation. Det jobbar vi mycket med, att få bort den tanken, få fram beslutsamheten, agerandet istället. Det jobbar vi med, varje vaken minut.”

Roger Rönnberg i måndagens långa intervju där han hade ett skönt citat om att Frölunda ibland ”inte ser klokt ut” och att ingen spelare är på personbästa.
Hans assistent Anders Burström sa så här i går:
”Det gäller också att vara kall i huvudet, inte bara bomba på med allt, du måste hitta ytorna där du gör mål. Lätt att vilja stånga huvudet i väggen.”
Frölunda, med fyra mål på de fyra senaste matcherna, är i desperat behov av att få fart på målskyttet. Utan att öppna sig för mycket bakåt.

## Power play som vanligt en nyckel, det skulle betyda så mycket med i alla fall okej prestationer på regelbunden basis. Filip Johansson var skottvillig senast i Lucas Raymonds position, kan han fortsätta så, kan det driva upp attacken, så … kanske.
Med Raymond och Johan Sundström borta ser det förresten ut som om Mats Rosseli Olsen till slut ändå ska få sin PP-chans. Ska bli kul att se, norrmannen har (på sin minimala PP-tid) ett bra målsnitt , något Roger Rönnberg poängterat vid flera tillfällen.

## Patrik Carlsson förlängde nyligen sitt Frölundakontrakt med tre år, givetvis med en viss lönesänkning inbakad, dels för tryggheten med tre år, dels för att det är sådana tider nu, Nästan alla som sajnar om, framför allt medelklasspelarna, måste gå ner i lön. Det samma gäller Mats Rosseli Olsen, snart kanske även norrmannens förlängning presenteras?

## Med tre forwards borta kallade Frölunda hem Theodor Niederbach – för säkerhets skull. Någon kan ju vakna snorig och behöva invänta coronatest. Niederbach stannar så länge Johan Sundström är avstängd, alltså över lördagsmatchen.
Niederbach börjar säkert som extraforward, men kommer få speltid.
Det hade förstås varit bättre för honom att stanna och fortsatt få mycket speltid i allsvenskan, men jag kan förstå Frölunda här. J20 är ju inte i gång, finns ingenstans att gräva efter spelare skulle behovet uppstå.  Och under coronapandemin kan ju två, tre man försvinna med snoriga näsor en matchdagsmorgon.

## När jag talade med Anders Burström i går var det inga nya skador eller sjukdomar, laget borde alltså vara så som jag satte upp det ovan. Men man vet aldrig, jag uppdaterar förstås vid 17-tiden.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Vad tror ni om Dick Axelssons tips till Frölunda? Fniss.

***

Viktor Stålbergs framtid i Schweiz är osäker, enligt tidningen La Liberté ska Fribourg-Gottéron förlänga antingen med Stålberg eller David Desharnais. Ekonomiska skäl.

Stålberg är skadad sedan en tid men snittar nästan en poäng per match, hittar säkert ny arbetsgivare i NLA skulle det behövas.

***

Har ni sett det här? ”Innahavare”, förresten? Inte bara mina fingrar som råkar trycka på fel tangent ibland …

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt