Full fart mot nästa säsong – då vill kvicke Born få ut ännu mer på isen

Full fart mot nästa säsong – då vill kvicke Born få ut ännu mer på isen

Full fart mot nästa säsong – då vill kvicke Born få ut ännu mer på isen

Full fart mot nästa säsong – då vill kvicke Born få ut ännu mer på isen

► Isac Born är blixtsnabb såväl på som utanför isen.
Nästa säsong vill han få ut mer av farten med Frölunda – men kanske blir han NHL-draftad först.

Isac Born slog igenom förra säsongen, förhållandevis okänd för den breda allmänheten visade den unge grabben att han höll för SHL. Nästa säsong vill han visa mer. Foto: C MORE & FRÖLUNDA (skärmdumpar)

Kvicke Isac Born är som en liten vessla – även utomhus på försäsongen. Born to Run, alltså.
Men han vill mer på isen än att bara vara snabb.
– Det är något jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, säger 18-åringen.

NÄR FRÖLUNDA KÖRDE sprinttävlingar i förra veckan var vinnaren ingen överraskning. Inte för de som sett Isac Born spela hockey, i alla fall.

Det går tydligen igen, det här med att vara snabb på is och snabb på barmark.

– Det gör nog det, känns som det, säger Born muntert och tillägger:

– Jag har alltid haft det extra lätt för sprinten, men jag har jobbat mycket med det också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Noah Hasa och Max ”i toppen på varje övning” Friberg sprintade på bra, men ingen rådde på killen från HK Kings och Kållered.

Tennis, innebandy, fotboll, Isac Born pysslade med många sporter som ännu yngre, hockeyn tog över, men han minns hur det var på fotbollsplanen:

– Då var mitt jobb att bara springa efter bollen … haha, springa förbi backarna.

På isen, när SHL-chansen först kom, var det lite samma sak. Born jobbade och checkade hårt, använde sin fart, var intensiv – men med ökad speltid kom självförtroendet och trevliga saker hände.

Tonåringen (fyller 19 i juli) blåste inte bara förbi backar längs sargen, visade istället att han även kunde göra bra saker med pucken, spela fram, leta fria ytor.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Fanns mer i verktygslådan, alltså.

– Jag känner väl att jag haft den biten med mig. Det är något jag vill utveckla, som jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, resonerar Born.

En motståndartränare sa efter en match i Scandinavium: ”Vi kunde inte stoppa den där killen.”

Born längtar redan till hösten, lite mer speltid, lite större roll:

– Jag ser fram emot säsongen jättemycket, det ska bli jätteroligt. Nu börjar jag här uppe (A-laget), vet hur allt går till, är med på sommarfysen, det är en lugnande bit. Nu är målet att få lite mer tillit … eller … tillit har jag, men mer speltid, få visa mer av mig.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda ”vårtränar” till veckan efter midsommar – då hålls NHL-draften i Nashville.

Ingen klubb högg på Isac Born i fjol, kanske bättre lycka i sommar som överårig, chansen bör vara god.

– Det vet jag faktiskt inget om, säger han snabbt och förtydligar:

– Jag vill inte jinxa något, inte ha för stora förväntningar. Men det hade varit superkul.

***

För den som inte läste Morning Mailbag – den här veckan är Hanna Olsson och Jennifer Carlsson från damlaget med på herrarnas fyspass.

***

Från Frölunda lär Otto Stenberg gå sent i första rundan av NHL-draften, David Edstrom kan faktiskt ta en plats i första han också, ansedda The Athletic spekulerade nyligen i det, annars lär den store centern gå tidigt i andra. Örebros Leo Carlsson och Skellefteås Axel Sandin Pellikka kommer gå först av svenskarna, topp 5 respektive (kanske) topp 10.

ANNONS

***

Från i dag för den som missat.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

► Isac Born är blixtsnabb såväl på som utanför isen.
Nästa säsong vill han få ut mer av farten med Frölunda – men kanske blir han NHL-draftad först.

Isac Born slog igenom förra säsongen, förhållandevis okänd för den breda allmänheten visade den unge grabben att han höll för SHL. Nästa säsong vill han visa mer. Foto: C MORE & FRÖLUNDA (skärmdumpar)

Kvicke Isac Born är som en liten vessla – även utomhus på försäsongen. Born to Run, alltså.
Men han vill mer på isen än att bara vara snabb.
– Det är något jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, säger 18-åringen.

NÄR FRÖLUNDA KÖRDE sprinttävlingar i förra veckan var vinnaren ingen överraskning. Inte för de som sett Isac Born spela hockey, i alla fall.

Det går tydligen igen, det här med att vara snabb på is och snabb på barmark.

– Det gör nog det, känns som det, säger Born muntert och tillägger:

– Jag har alltid haft det extra lätt för sprinten, men jag har jobbat mycket med det också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Noah Hasa och Max ”i toppen på varje övning” Friberg sprintade på bra, men ingen rådde på killen från HK Kings och Kållered.

Tennis, innebandy, fotboll, Isac Born pysslade med många sporter som ännu yngre, hockeyn tog över, men han minns hur det var på fotbollsplanen:

– Då var mitt jobb att bara springa efter bollen … haha, springa förbi backarna.

På isen, när SHL-chansen först kom, var det lite samma sak. Born jobbade och checkade hårt, använde sin fart, var intensiv – men med ökad speltid kom självförtroendet och trevliga saker hände.

Tonåringen (fyller 19 i juli) blåste inte bara förbi backar längs sargen, visade istället att han även kunde göra bra saker med pucken, spela fram, leta fria ytor.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Fanns mer i verktygslådan, alltså.

– Jag känner väl att jag haft den biten med mig. Det är något jag vill utveckla, som jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, resonerar Born.

En motståndartränare sa efter en match i Scandinavium: ”Vi kunde inte stoppa den där killen.”

Born längtar redan till hösten, lite mer speltid, lite större roll:

– Jag ser fram emot säsongen jättemycket, det ska bli jätteroligt. Nu börjar jag här uppe (A-laget), vet hur allt går till, är med på sommarfysen, det är en lugnande bit. Nu är målet att få lite mer tillit … eller … tillit har jag, men mer speltid, få visa mer av mig.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda ”vårtränar” till veckan efter midsommar – då hålls NHL-draften i Nashville.

Ingen klubb högg på Isac Born i fjol, kanske bättre lycka i sommar som överårig, chansen bör vara god.

– Det vet jag faktiskt inget om, säger han snabbt och förtydligar:

– Jag vill inte jinxa något, inte ha för stora förväntningar. Men det hade varit superkul.

***

För den som inte läste Morning Mailbag – den här veckan är Hanna Olsson och Jennifer Carlsson från damlaget med på herrarnas fyspass.

***

Från Frölunda lär Otto Stenberg gå sent i första rundan av NHL-draften, David Edstrom kan faktiskt ta en plats i första han också, ansedda The Athletic spekulerade nyligen i det, annars lär den store centern gå tidigt i andra. Örebros Leo Carlsson och Skellefteås Axel Sandin Pellikka kommer gå först av svenskarna, topp 5 respektive (kanske) topp 10.

ANNONS

***

Från i dag för den som missat.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

► Isac Born är blixtsnabb såväl på som utanför isen.
Nästa säsong vill han få ut mer av farten med Frölunda – men kanske blir han NHL-draftad först.

Isac Born slog igenom förra säsongen, förhållandevis okänd för den breda allmänheten visade den unge grabben att han höll för SHL. Nästa säsong vill han visa mer. Foto: C MORE & FRÖLUNDA (skärmdumpar)

Kvicke Isac Born är som en liten vessla – även utomhus på försäsongen. Born to Run, alltså.
Men han vill mer på isen än att bara vara snabb.
– Det är något jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, säger 18-åringen.

NÄR FRÖLUNDA KÖRDE sprinttävlingar i förra veckan var vinnaren ingen överraskning. Inte för de som sett Isac Born spela hockey, i alla fall.

Det går tydligen igen, det här med att vara snabb på is och snabb på barmark.

– Det gör nog det, känns som det, säger Born muntert och tillägger:

– Jag har alltid haft det extra lätt för sprinten, men jag har jobbat mycket med det också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Noah Hasa och Max ”i toppen på varje övning” Friberg sprintade på bra, men ingen rådde på killen från HK Kings och Kållered.

Tennis, innebandy, fotboll, Isac Born pysslade med många sporter som ännu yngre, hockeyn tog över, men han minns hur det var på fotbollsplanen:

– Då var mitt jobb att bara springa efter bollen … haha, springa förbi backarna.

På isen, när SHL-chansen först kom, var det lite samma sak. Born jobbade och checkade hårt, använde sin fart, var intensiv – men med ökad speltid kom självförtroendet och trevliga saker hände.

Tonåringen (fyller 19 i juli) blåste inte bara förbi backar längs sargen, visade istället att han även kunde göra bra saker med pucken, spela fram, leta fria ytor.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Fanns mer i verktygslådan, alltså.

– Jag känner väl att jag haft den biten med mig. Det är något jag vill utveckla, som jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, resonerar Born.

En motståndartränare sa efter en match i Scandinavium: ”Vi kunde inte stoppa den där killen.”

Born längtar redan till hösten, lite mer speltid, lite större roll:

– Jag ser fram emot säsongen jättemycket, det ska bli jätteroligt. Nu börjar jag här uppe (A-laget), vet hur allt går till, är med på sommarfysen, det är en lugnande bit. Nu är målet att få lite mer tillit … eller … tillit har jag, men mer speltid, få visa mer av mig.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda ”vårtränar” till veckan efter midsommar – då hålls NHL-draften i Nashville.

Ingen klubb högg på Isac Born i fjol, kanske bättre lycka i sommar som överårig, chansen bör vara god.

– Det vet jag faktiskt inget om, säger han snabbt och förtydligar:

– Jag vill inte jinxa något, inte ha för stora förväntningar. Men det hade varit superkul.

***

För den som inte läste Morning Mailbag – den här veckan är Hanna Olsson och Jennifer Carlsson från damlaget med på herrarnas fyspass.

***

Från Frölunda lär Otto Stenberg gå sent i första rundan av NHL-draften, David Edstrom kan faktiskt ta en plats i första han också, ansedda The Athletic spekulerade nyligen i det, annars lär den store centern gå tidigt i andra. Örebros Leo Carlsson och Skellefteås Axel Sandin Pellikka kommer gå först av svenskarna, topp 5 respektive (kanske) topp 10.

ANNONS

***

Från i dag för den som missat.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

► Isac Born är blixtsnabb såväl på som utanför isen.
Nästa säsong vill han få ut mer av farten med Frölunda – men kanske blir han NHL-draftad först.

Isac Born slog igenom förra säsongen, förhållandevis okänd för den breda allmänheten visade den unge grabben att han höll för SHL. Nästa säsong vill han visa mer. Foto: C MORE & FRÖLUNDA (skärmdumpar)

Kvicke Isac Born är som en liten vessla – även utomhus på försäsongen. Born to Run, alltså.
Men han vill mer på isen än att bara vara snabb.
– Det är något jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, säger 18-åringen.

NÄR FRÖLUNDA KÖRDE sprinttävlingar i förra veckan var vinnaren ingen överraskning. Inte för de som sett Isac Born spela hockey, i alla fall.

Det går tydligen igen, det här med att vara snabb på is och snabb på barmark.

– Det gör nog det, känns som det, säger Born muntert och tillägger:

– Jag har alltid haft det extra lätt för sprinten, men jag har jobbat mycket med det också.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Noah Hasa och Max ”i toppen på varje övning” Friberg sprintade på bra, men ingen rådde på killen från HK Kings och Kållered.

Tennis, innebandy, fotboll, Isac Born pysslade med många sporter som ännu yngre, hockeyn tog över, men han minns hur det var på fotbollsplanen:

– Då var mitt jobb att bara springa efter bollen … haha, springa förbi backarna.

På isen, när SHL-chansen först kom, var det lite samma sak. Born jobbade och checkade hårt, använde sin fart, var intensiv – men med ökad speltid kom självförtroendet och trevliga saker hände.

Tonåringen (fyller 19 i juli) blåste inte bara förbi backar längs sargen, visade istället att han även kunde göra bra saker med pucken, spela fram, leta fria ytor.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Fanns mer i verktygslådan, alltså.

– Jag känner väl att jag haft den biten med mig. Det är något jag vill utveckla, som jag kan använda mig mer av eftersom jag har min fart, bryta mig förbi, leta passningar, bryta mig in på mål, resonerar Born.

En motståndartränare sa efter en match i Scandinavium: ”Vi kunde inte stoppa den där killen.”

Born längtar redan till hösten, lite mer speltid, lite större roll:

– Jag ser fram emot säsongen jättemycket, det ska bli jätteroligt. Nu börjar jag här uppe (A-laget), vet hur allt går till, är med på sommarfysen, det är en lugnande bit. Nu är målet att få lite mer tillit … eller … tillit har jag, men mer speltid, få visa mer av mig.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Frölunda ”vårtränar” till veckan efter midsommar – då hålls NHL-draften i Nashville.

Ingen klubb högg på Isac Born i fjol, kanske bättre lycka i sommar som överårig, chansen bör vara god.

– Det vet jag faktiskt inget om, säger han snabbt och förtydligar:

– Jag vill inte jinxa något, inte ha för stora förväntningar. Men det hade varit superkul.

***

För den som inte läste Morning Mailbag – den här veckan är Hanna Olsson och Jennifer Carlsson från damlaget med på herrarnas fyspass.

***

Från Frölunda lär Otto Stenberg gå sent i första rundan av NHL-draften, David Edstrom kan faktiskt ta en plats i första han också, ansedda The Athletic spekulerade nyligen i det, annars lär den store centern gå tidigt i andra. Örebros Leo Carlsson och Skellefteås Axel Sandin Pellikka kommer gå först av svenskarna, topp 5 respektive (kanske) topp 10.

ANNONS

***

Från i dag för den som missat.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

11 Kommentarer

 1. Gillade verkligen det jag såg av Born förra säsongen. Hoppas han kan dra med sig Edstrom, Stenberg och några andra juniorer i rena (ursäkta) farten. :p

 2. Tror Born kan passa utmärkt i ”nya” Frölunda som ska spela mer med fart och forechecka mer. Hoppas att han kan lägga på sig några kilo så att han även kan ge sig in lite mer i det fysiska spelet. Hade vart spännande i en kedja med ex Max, tycker dem har en liknande spelstil.

 3. Born är en av många spelare som jag är nyfiken på. Skall bli spännande att följa honom.

 4. Kan kanske ta en plats med MRO och Lasu i en checkingkedja. Gör nytta med farten men har aldrig varit en poängproducerande spelare, lite som Linus Nässén.
  Born har från J18 som mest gjort 17 poäng (J20) under en säsong, Nässén 19 poäng (J20).
  Det är sällan den typen av spelare plötsligt för poäng men kan absolut tillföra på andra sätt. Över tid en intressant BP-spelare men den farten.

  • Tror det vore alldeles galet att låsa fast Born i ett fack som du beskriver. Han skulle kunna göra nytta med spelare med större produktionskrav.
   Nå, det är långt till september.
   Och i grundserien lär Frölunda ändå inte ha någon checking line.

     • Håller med Manne. Det behövs mer kreativa spelare. Alla vill Frölundas bästa. Det ska bli guld och det är väldigt svårt utan forwards med ordentlig spets.

     • Per-Arne Salomonsson: Varför skulle vi inte göra det menar du?
      Kallas engagemang. Att man lägger ner enormt mycket pengar och tid, att man vill se ett lag som har chans på guld.

      I nuläget ser jag det som svårt att nå hela vägen, då vi saknar målskyttar. Samma frågor kommer komma en bit in på säsongen. Vem ska göra målen? Vi behöver skjuta X antal skott för att göra ett mål. Varför värvade de inga målskyttar?

 5. Att helt och hållet gå tillbaka till det gamla dvs åka skiten ur motståndarna och forechecka som galningar, låter ju ganska vettigt. Samtidigt har vi det kreativa spelet som MÅSTE utvecklas och om vi då skall åka som galningar är jag rädd att den kreativa förmågan, lusten, förmågan kan kvävas. Frölunda behöver bli ett lag som inte BARA kör fullt blås. Vi måste utveckla ett snabbare och rörligare passningsspel. Vi kan inte bara dumpa och åka och köra skiten ur motståndarna (och oss själva). Det riskerar att kväva kreativiteten.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt