► Det var en av de roligaste 0–0-matcher jag sett.
► Synd att en helgalen utvisning avgjorde.
► Patrik Carlsson frälste Frölunda med sitt mål 2.05 in på förlängningen.
► Två sköna hemmapoäng. Viktigt bryta förlustrenden.

FRÖLUNDA–BRYNÄS 1–0 (efter förlängning): Logiskt att det krävdes övertidsjobb i den här matchen.

En massa fräck offensiv.

En massa chanser.

En massa tryck på kassen från Frölunda, en skön fart i kontringarna från Brynäs.

Men – det kändes som om lagen kunde spelat i 60 minuter till. Grymt bra målvaktsspel – men inte världsklasskvalitet i avsluten.

Det kunde gått precis hur som helst, detta. Till slut knep Frölunda extrapoängen via Patrik Carlsson mål i 4/3 – för att domarna hittade en vanvettig utvisning på Brynäskeepern David Rautio (som snarast blev pååkt av Tim Söderlund).

På samma stollenivå som den tidiga på Joel Lundqvist.

Grymt värdefullt för Frölunda att få med sig en framgång efter insatserna mot Färjestad och Rögle.

– Nu ser vi ut som vi brukar, sa Kristofer Näslund.

– Jätteglad att vi kan nolla, glad för JG:s (Johan Gustafsson) skull.

ANNONS

Jag satt långa stunder och njöt, NHL-stuk på matchen, det svänge än hit, än dit.

Stundtals var Frölunda lite slarvigt i egen zon, stundtals gav man upp omställningslägen, men i det stora hela:

Stort steg framåt.

Härlig gå på mål-attityd, kampmoral, allt det där som behövde finnas.

Kvalitén i avsluten? Inte alltid på topp. Men David Rautio matchade Johan Gustafsson hela vägen.

Totalt sett en insats som gav mersmark, som bör fredagsskicka Frölunda till Dalarna med återställt självförtroende.

Mer fredag morgon med mina fem bästa, bara snabbt:

Chay Genoway – vilken höjning. Svag, slarvig i början – men växte enormt och avslutade starkt.

Joel Mustonen unnade jag göra mål. Han gjorde det mesta rätt utom just det.

Men matchens hemmaspelare var förstås Johan Gustafsson. Vilken insats.

***

Brynästränaren Magnus Sundquist höll sig lugn på presskonferensen, berättade att det var den bakre domaren som såg David Rautio-trippingen som aldrig fanns.

– Den andre ville ha goaltender interference.

Sundquist poängterade att generellt var domarna bra, och så han inte så mycket mer i ärendet. Gott så. Det fanns ju inget att göra.

Det blev helfel. Men det blir ju det ibland.

***

Att det stod 0–0 efter två perioder hade vi målvakterna David Rautio och Johan Gustafsson att tacka för.

Eller skylla på.

Välj själva.

Lagen turades om att träffa rätt med sin forechecking, Frölunda farligaste vid lite längre anfall, Brynäs vassast i omställningsspelet.

Tre jättelägen där Rautio rånade Frölunda:

Simon Hjalmarssons närskott på Jacob Moverares inspel.

Joel Lundqvists direktskott i power play.

Samuel Fagemos närskott på Ryan Laschs inspel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Patrik Carlsson hade några vassa lägen, han var också inblandad i matchens läckraste anfall där pucken gick som på ett snöre mellan ”Purre” och Simon Hjalmarsson innan Sebastian Stålberg bara skulle stöta in den i tom kasse.

Marcus Erssons klubba räddade Rautio här.

Frölundas Johan Gustafsson räddade stort när Chay Genoway bjöd Robert Kousal på fritt läge, han var ute som en fotbollsmålvakt när Emil Forslund var på väg mot ett friläge, och i slutet av andra perioden tog han på sig rånarluvan två gånger om när Brynäs ställde om och anföll två mot.

Varken Jesper Jensen eller Jesper Boqvist kunde rå på ”JG.”

Inte i den tredje perioden heller – där det var Brynäs som skapade de två heta chanserna.

Jesper Boqvist tidigt, Emil Forslund (som kopplade på raketmotorerna) i ett sent Frölunda-PP.

JG räddade Frölunda från ännu en hemmaförlust i slutminuterna när han stoppade Forslund.

***

Jag, som är rättvisejunkie, tyckte det var väldigt skönt att Brynäs inte gjorde mål på sitt power play i slutet av första perioden.

Joel Lundqvist åkte ut för en armbågstackling när han tacklade med armen efter sidan.

Så kan det gå …

Jag hade verkligen önskat att den galna utvisningen på David Rautio i förlängningen inte heller hade gett mål, men man kan väl inte få allt, antar jag.

***

Jesper Jensen var majestätiskt bra långa stunder för Brynäs. For in i sargen på ett otäckt sätt i slutet av andra perioden men var tillbaka när den tredje började.

Namnen Boqvist stod också ut hos mig.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Gustav Lindström var inblandad men skuldfri i Jensensituationen, jag tyckte det var korrekt att Frölundabacken inte heller straffades när en låg Robert Kousal kom farande och Lindström bröstade upp sig, däremot var det given utvisning för tacklingen i ryggen på Nicklas Danielsson tidigt i matchen.