Fredrik Sjöström: ”Vi behöver se till så att vi inte hamnar där”

Fredrik Sjöström: ”Vi behöver se till så att vi inte hamnar där”

Fredrik Sjöström: ”Vi behöver se till så att vi inte hamnar där”

Fredrik Sjöström: ”Vi behöver se till så att vi inte hamnar där”

Frölunda kommer i detalj att analysera varför power play klappade ihop den gångna säsongen och kanske kostade klubben en finalplats. Så viktigt är ett bra PP, det medger sportchefen Fredrik Sjöström i den här långa intervjun.
Rakare hockey ska det bli, Johan Sundströms framtid är höljd i dunkel, och vad gäller trenden med bra höstar och sämre vintrar, Sjöström medger:
– Bevisligen har vi inte svaret på det.
Än. Men lita på att det letas.

Rätt mycket platt fall för Frölundas PP-spel (här symboliserat av Ryan Lasch), i alla fall blev det klart sämre ju längre säsongen gick, det kan ha kostat en finalplats. Fredrik Sjöström pratar i den här långa intervjun om PP och mycket annat.
Andreas Borgman.

FÖRST NÅGRA SNABBA puckar:

Andreas Borgman – överkroppskada, genomgår undersökningar, kan eventuellt krävas operation. Fredrik Sjöström ”ligger inte sömnlös” vad gäller de NHL-rykten som ständigt finns där, har ”förhoppningar om att Andreas ska vara kvar.”

Michael Spacek – var petad i semifinal 5, ett rent sportsligt beslut. Intressant, Roger Rönnbergs coachning var stundtals tuffare än tidigare, även ”namn” som Johan Sundström och Patrik Carlsson fick känna på det.

Björn Liljander – hans ersättare som assisterande sportchef ska finnas på plats senast 1/8, det är Sjöström själv som håller i rekryteringsarbetet.

Oscar Fantenberg – ”bra spelare”, mer säger inte Fredrik Sjöström, men han förutspår att en hel del KHL-spelare kommer hamna i SHL till hösten.

–––––
Ni som vill lyssna på Fredrik Sjöström kan göra det här. Lite bristande ljudkvalitet, jag hörs ofta bättre än Sjöström, stressade till ”Borgen” och  glömde väl ställa micken mitt emellan oss, dessutom är det lite störande knaster typ 3.15–3.30, men intervjun är klart lyssningsbar och kan säkert ge mervärde. Just av den anledningen skickar jag ändå med den – så väljer ni själva.

–––––

Det är bråda dagar för Frölundas sportchef Fredrik Sjöström, veckan har innehållit så kallade exitsamtal med alla spelare, en del av dem har redan dragit på landslagsuppdrag, en del (åtta) har tagis adjö av, i alla fall tre (Simon Edvinsson, Elmer Söderblom, Viktor Ekbom) återstår i det avseendet.

ANNONS

Sjöström säger om känslan knappt en vecka efter att Frölunda slagits ut av Luleå i semifinal:

– Inte riktigt hunnit smälta allting, inte riktigt börjat med utvärderingen.

** Efter två sjundeplatser kom ni fyra, åkte i semi. Okej resultat ändå, eller?
– Beror på hur man ser på det, om man ”fokar” på resultat så var det ett steg i rätt riktning. Men man vill alltid mer. Vi kände i år att vi hade ett lag med potential att gå långt. Vi vill vinna, det gjorde vi inte.

Två målvakter, tre unga backar, och finske landslagsmannen Jere Innala är senaste spelaren in i nästa säsongs Frölunda. Här vill Sjöström förstås inte säga flaska, inte ett pip förrän allt är officiellt, men det går ju att resonera bredare, till exempel om den här med att ”ta bättre betalt”, i klarspråk – bli bättre på att göra mål.

Här ska Jere Innala hjälpa till, men frågan är större.

Fredrik Sjöström:

– De senaste åren, vi driver mycket spel, har mycket zontid offensivt, någonstans vill man ta ta betalt. Sedan så, det har Roger (Rönnberg) pratat mycket om, vi vill vara raka i vårt spel, det ska också leda till fler mål. Men så klart, vi behöver ha killar i laget som kan göra mål. Samtidigt så var det kanske inte många som trodde att Elmer (Söderblom) skulle vara vår bäste målskytt. Det kan ju även hända saker med befintliga spelare. Det är viktigt att belysa, handlar inte bara om att ”hämta” någon, det finns saker som vi själva gör som också kan påverka. Jag tror det är farligt att tror att (nya spelare) ska lyfta alla andra, jag tror det är en kombination, vi behöver även få ut mer att det vi har.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rakare anfallsspel ska vara vägen fram, är tanken. Men så har det hetat länge nu, gång på gång har Roger Rönnberg tvingats konstatera att hans lag fallit tillbaka i gamla synder.

** Är det inte lite skumt att ni inte hittar något vaccin mot den där sjukan, Fredrik?
– Nej, det vet jag inte om jag tycker det är skumt. Vi vill bryta det mönstret, det kan ta lite tid, men absolut är det vår ambition, att ta mer betalt för vårt spelövertag.

En av de hetaste snackisarna just nu är den om en spelare som är iskall: Johan Sundström (bilden nedan). Veteranen tycks ute i kylan, tappade i förtroende under säsongen, bänkad, ibland på läktaren. Göteborgaren känns långt, långt från den ledande roll han värvades hem för.

** Fredrik, du förstår att folk undrar om det är rimligt att ni ska hålla ihop ert ”äktenskap” sista året på kontraktet?
– Jag förstår. Jag har pratat med Johan, han var inte nöjd med att sitta utanför, det förstår jag också. Johan vill spela, någonstans vill vi också att han ska spela, men i ett slutspel då tar man ut bästa laget.

* Och då förhandlar ni om ett utköp?
– Jag kan inte uttala mig om det.

Tydligt besked: där kommer vi inte längre, just nu. Så låt oss byta ämne.

Trots att Frölunda rent resultatmässigt var godkänt med en fjärdeplats och semifinal så var det flera saker som gick igen, till exempel detta:

Väldigt bra höst. Sämre vinter, och en kamp för att hitta tillbaka. Det gick bättre i år än i fjol, men likheterna torde oroa Frölundas ledning.

** Eller?
– Klart vi pratat en hel del om det. Det är saker vi behöver ta tag i med spelargruppen. Vi vill inte ha det så, måste fundera på vad det är.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Kan det ha något att göra med att lagen lär sig hur ni spelar och anpassar sig därefter?
– Jag känner inte det. Men det är min åsikt. Mer så att … bevisligen har vi inte svaret. Det är inget vi duckar för, vi behöver se till så att vi inte hamnar där.  Inte så att vi nästa säsong vill starta dåligt … haha, men helt klart är det något vi tittar på och analyserar. Vi är inte nöjda med det.

** Ett annat återkommande problem är när ni ställs mot låga försvar, ni har svårt att bryta igenom, och givet att ni alltid vill driva spelet så hamnar ni ofta i det här läget. Saknas det inte en plan B, ett eller flera alternativa spelsätt?
– Jag tror så här, om vi tänker på match 4 (Luleå, semifinal), då spelar vi på sättet som vi vill och Luleå försvarar sig väldigt bra. Trots allt kämpar vi oss till tre power play, och det är ofta där du måste bryta dödläget. Där hade vi chansen att göra det, men det gjorde vi inte.

** Jag hävdar att med ett bättre PP så hade ni kunnat vara i SM-final?
– Det är en av sakerna, det har vi pratat om. Så är det, där kom vi inte upp i den nivån som vi vill.

** Även vad gäller PP-spelet såg vi lite av samma märkliga trend, ni började fantastiskt, föll samman allt mer eftersom. Ska det verkligen behöva vara så?
– Man jobbar ju med människor. Ibland fungerar inte saker. Nu tycker jag vi har väldigt bra spelare i power play, man tycker att ”Det ska inte vara ett problem”, men det kommer ändå perioder när det inte stämmer, och varför har man det? Är det att man övertänker, överjobbar, för långsamt pucktempo,  det kan vara många olika saker och … vi är eniga där, PP rasande hett på hösten, sedan tappade vi och kom aldrig riktigt tillbaka till den formen. Vi kommer givetvis titta på det här, analysera det grundligt. I dagens SHL, ett bra power play är ett måste, där behöver vi hitta nycklar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Jag skrev i krönikan efter semi 4 att ni inte spelade ut alla kort ni hade, att tränarstaben hade del i förlusten genom att envisas med icke-fungerande PP1 när PP2 var långt bättre. Kommentar?
– Alltid lätt att vara efterklok: ”Vi kanske skulle ha gjort si och så.” Samtidigt, man går efter det man känner där och då, vilka spelare som ska spela. Ibland blir det klockrent, då står alla och jublar åt besluten. När det inte blir som man vill, då får man kritik för det. Mycket möjligt att vi skulle ha gjort på annat sätt, det låter jag vara öppet.

** Jag upplever Roger Rönnberg som en ”ge förtroende”-tränare. Helst inte bänka, lita på spelarna, tro på spelarna. Frölundas modell de senaste nio åren. Men är inte risken att man går för långt? Är inte andra sidan av myntet att man kör för länge med sina favoriter, med spelare som ”borde” vara bra men som just där och då inte år det?
– Ibland har du spelare som har den här kapaciteten men det stämmer inte. Ibland kanske det är bra att sätta åt sidan, testa om det fungerar, men ibland måste du spela igång spelaren, ge den spelare självförtroende, att spelaren känner förtroendet: ”Okej, jag får någon extra chans.” Tror vi testar många olika varianter.

Fredrik Sjöström, Frölundas sportchef – som nästan aldrig kan koppla bort hockeyn.

** En spelare som Theodor Niederbach hade velat känna det där förtroendet. Uppenbarligen gjorde han inte det, lämnar istället för Rögle. Dina tankar här?
– Vi hade gärna haft kvar Theo. Vi ville förlänga, men det är två parter som måste tycka det. Nu går han vidare, så är det ibland. Vi hade en bra resa med Theo, nu vill han någon annanstans, inte mycket vi kan göra år det.

** Jacob Peterson gick till Färjestad för att få utveckling, nu är det ännu en stor talang som lämnar av samma skäl. Ser du någon risk att ert rykte i Hockeysverige försämras?  
– ”Ännu en” känns överdrivet, vi har ganska många som kommer upp och gör det bra och går vidare. Absolut, någon gång tappar vi någon, Theo hade vi väldigt gärna behållit, men nu blev det inte så. Vi har många unga, duktiga killar som kommer upp. Jag vet inte men … det blir kanske lite överdramatiserat enligt mig.

***

Klicka upp Frölundas trupp.

Till höger ser ni Frölundas trupp 22/23, inte officiell, men vi vet ju mer än Fredrik Sjöström vill berätta. Han valde att avvakta vad gäller antal forwards, det har kanske lite med Johan Sundström-affären att göra, men klart är att i alla fall någon junior kan komma att tillhöra A-lagstruppen i höst.

En målskytt som Ludwig Persson hade varit spännande.

Det kan också bli Noah Hasa och/eller Liam Dower Nilsson, båda egentligen centrar, men ni vet ju att unga killar inte får den positionen i Frölundas A-lag.

Ni som valde/väljer att lyssna på ljudfilen fick/får mer om Fredrik Sjöströms liv i hockeyns tjänst. Spännande, tycker jag, med en ärlig livsbeskrivning av en sportchef som i princip aldrig är ledig från hockeyn. Sjöström har redan börjat bygga laget för 2023/2024:

– Man är inne i den här bubblan hela tiden. Det är olika saker hela tiden, mycket tankeverksamhet som går åt till det här. Vi vill så fatta så bra beslut vi kan hela tiden. Det är en utmaning, men det är också en rolig utmaning.

** Hemma med familjen, kan du koppla bort hockeyn då?
– Det gör man nästan aldrig. Man är alltid någonstans, har man valt det här så är man inne i det. I alla fall för mig. Någonstans så funderar du alltid: ”Hur kan vi skruva där? Vad ska vi göra där? Kan den här spelaren vara något för oss?” Jag tror det är konstant tankeverksamhet på det här. Hela tiden.

***

HV71 studsade tillbaka direkt, dominant och 5–1 borta mot Björklöven. Det är förstås inte över än, men den här matchen tror jag ändå skickade HV halvvägs tillbaka till SHL.

***

Anton Lindholm till Leksand. Riktigt bra värvning. Precis som Filip Cederqvist.

 

Frölunda kommer i detalj att analysera varför power play klappade ihop den gångna säsongen och kanske kostade klubben en finalplats. Så viktigt är ett bra PP, det medger sportchefen Fredrik Sjöström i den här långa intervjun.
Rakare hockey ska det bli, Johan Sundströms framtid är höljd i dunkel, och vad gäller trenden med bra höstar och sämre vintrar, Sjöström medger:
– Bevisligen har vi inte svaret på det.
Än. Men lita på att det letas.

Rätt mycket platt fall för Frölundas PP-spel (här symboliserat av Ryan Lasch), i alla fall blev det klart sämre ju längre säsongen gick, det kan ha kostat en finalplats. Fredrik Sjöström pratar i den här långa intervjun om PP och mycket annat.
Andreas Borgman.

FÖRST NÅGRA SNABBA puckar:

Andreas Borgman – överkroppskada, genomgår undersökningar, kan eventuellt krävas operation. Fredrik Sjöström ”ligger inte sömnlös” vad gäller de NHL-rykten som ständigt finns där, har ”förhoppningar om att Andreas ska vara kvar.”

Michael Spacek – var petad i semifinal 5, ett rent sportsligt beslut. Intressant, Roger Rönnbergs coachning var stundtals tuffare än tidigare, även ”namn” som Johan Sundström och Patrik Carlsson fick känna på det.

Björn Liljander – hans ersättare som assisterande sportchef ska finnas på plats senast 1/8, det är Sjöström själv som håller i rekryteringsarbetet.

Oscar Fantenberg – ”bra spelare”, mer säger inte Fredrik Sjöström, men han förutspår att en hel del KHL-spelare kommer hamna i SHL till hösten.

–––––
Ni som vill lyssna på Fredrik Sjöström kan göra det här. Lite bristande ljudkvalitet, jag hörs ofta bättre än Sjöström, stressade till ”Borgen” och  glömde väl ställa micken mitt emellan oss, dessutom är det lite störande knaster typ 3.15–3.30, men intervjun är klart lyssningsbar och kan säkert ge mervärde. Just av den anledningen skickar jag ändå med den – så väljer ni själva.

–––––

Det är bråda dagar för Frölundas sportchef Fredrik Sjöström, veckan har innehållit så kallade exitsamtal med alla spelare, en del av dem har redan dragit på landslagsuppdrag, en del (åtta) har tagis adjö av, i alla fall tre (Simon Edvinsson, Elmer Söderblom, Viktor Ekbom) återstår i det avseendet.

ANNONS

Sjöström säger om känslan knappt en vecka efter att Frölunda slagits ut av Luleå i semifinal:

– Inte riktigt hunnit smälta allting, inte riktigt börjat med utvärderingen.

** Efter två sjundeplatser kom ni fyra, åkte i semi. Okej resultat ändå, eller?
– Beror på hur man ser på det, om man ”fokar” på resultat så var det ett steg i rätt riktning. Men man vill alltid mer. Vi kände i år att vi hade ett lag med potential att gå långt. Vi vill vinna, det gjorde vi inte.

Två målvakter, tre unga backar, och finske landslagsmannen Jere Innala är senaste spelaren in i nästa säsongs Frölunda. Här vill Sjöström förstås inte säga flaska, inte ett pip förrän allt är officiellt, men det går ju att resonera bredare, till exempel om den här med att ”ta bättre betalt”, i klarspråk – bli bättre på att göra mål.

Här ska Jere Innala hjälpa till, men frågan är större.

Fredrik Sjöström:

– De senaste åren, vi driver mycket spel, har mycket zontid offensivt, någonstans vill man ta ta betalt. Sedan så, det har Roger (Rönnberg) pratat mycket om, vi vill vara raka i vårt spel, det ska också leda till fler mål. Men så klart, vi behöver ha killar i laget som kan göra mål. Samtidigt så var det kanske inte många som trodde att Elmer (Söderblom) skulle vara vår bäste målskytt. Det kan ju även hända saker med befintliga spelare. Det är viktigt att belysa, handlar inte bara om att ”hämta” någon, det finns saker som vi själva gör som också kan påverka. Jag tror det är farligt att tror att (nya spelare) ska lyfta alla andra, jag tror det är en kombination, vi behöver även få ut mer att det vi har.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rakare anfallsspel ska vara vägen fram, är tanken. Men så har det hetat länge nu, gång på gång har Roger Rönnberg tvingats konstatera att hans lag fallit tillbaka i gamla synder.

** Är det inte lite skumt att ni inte hittar något vaccin mot den där sjukan, Fredrik?
– Nej, det vet jag inte om jag tycker det är skumt. Vi vill bryta det mönstret, det kan ta lite tid, men absolut är det vår ambition, att ta mer betalt för vårt spelövertag.

En av de hetaste snackisarna just nu är den om en spelare som är iskall: Johan Sundström (bilden nedan). Veteranen tycks ute i kylan, tappade i förtroende under säsongen, bänkad, ibland på läktaren. Göteborgaren känns långt, långt från den ledande roll han värvades hem för.

** Fredrik, du förstår att folk undrar om det är rimligt att ni ska hålla ihop ert ”äktenskap” sista året på kontraktet?
– Jag förstår. Jag har pratat med Johan, han var inte nöjd med att sitta utanför, det förstår jag också. Johan vill spela, någonstans vill vi också att han ska spela, men i ett slutspel då tar man ut bästa laget.

* Och då förhandlar ni om ett utköp?
– Jag kan inte uttala mig om det.

Tydligt besked: där kommer vi inte längre, just nu. Så låt oss byta ämne.

Trots att Frölunda rent resultatmässigt var godkänt med en fjärdeplats och semifinal så var det flera saker som gick igen, till exempel detta:

Väldigt bra höst. Sämre vinter, och en kamp för att hitta tillbaka. Det gick bättre i år än i fjol, men likheterna torde oroa Frölundas ledning.

** Eller?
– Klart vi pratat en hel del om det. Det är saker vi behöver ta tag i med spelargruppen. Vi vill inte ha det så, måste fundera på vad det är.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Kan det ha något att göra med att lagen lär sig hur ni spelar och anpassar sig därefter?
– Jag känner inte det. Men det är min åsikt. Mer så att … bevisligen har vi inte svaret. Det är inget vi duckar för, vi behöver se till så att vi inte hamnar där.  Inte så att vi nästa säsong vill starta dåligt … haha, men helt klart är det något vi tittar på och analyserar. Vi är inte nöjda med det.

** Ett annat återkommande problem är när ni ställs mot låga försvar, ni har svårt att bryta igenom, och givet att ni alltid vill driva spelet så hamnar ni ofta i det här läget. Saknas det inte en plan B, ett eller flera alternativa spelsätt?
– Jag tror så här, om vi tänker på match 4 (Luleå, semifinal), då spelar vi på sättet som vi vill och Luleå försvarar sig väldigt bra. Trots allt kämpar vi oss till tre power play, och det är ofta där du måste bryta dödläget. Där hade vi chansen att göra det, men det gjorde vi inte.

** Jag hävdar att med ett bättre PP så hade ni kunnat vara i SM-final?
– Det är en av sakerna, det har vi pratat om. Så är det, där kom vi inte upp i den nivån som vi vill.

** Även vad gäller PP-spelet såg vi lite av samma märkliga trend, ni började fantastiskt, föll samman allt mer eftersom. Ska det verkligen behöva vara så?
– Man jobbar ju med människor. Ibland fungerar inte saker. Nu tycker jag vi har väldigt bra spelare i power play, man tycker att ”Det ska inte vara ett problem”, men det kommer ändå perioder när det inte stämmer, och varför har man det? Är det att man övertänker, överjobbar, för långsamt pucktempo,  det kan vara många olika saker och … vi är eniga där, PP rasande hett på hösten, sedan tappade vi och kom aldrig riktigt tillbaka till den formen. Vi kommer givetvis titta på det här, analysera det grundligt. I dagens SHL, ett bra power play är ett måste, där behöver vi hitta nycklar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Jag skrev i krönikan efter semi 4 att ni inte spelade ut alla kort ni hade, att tränarstaben hade del i förlusten genom att envisas med icke-fungerande PP1 när PP2 var långt bättre. Kommentar?
– Alltid lätt att vara efterklok: ”Vi kanske skulle ha gjort si och så.” Samtidigt, man går efter det man känner där och då, vilka spelare som ska spela. Ibland blir det klockrent, då står alla och jublar åt besluten. När det inte blir som man vill, då får man kritik för det. Mycket möjligt att vi skulle ha gjort på annat sätt, det låter jag vara öppet.

** Jag upplever Roger Rönnberg som en ”ge förtroende”-tränare. Helst inte bänka, lita på spelarna, tro på spelarna. Frölundas modell de senaste nio åren. Men är inte risken att man går för långt? Är inte andra sidan av myntet att man kör för länge med sina favoriter, med spelare som ”borde” vara bra men som just där och då inte år det?
– Ibland har du spelare som har den här kapaciteten men det stämmer inte. Ibland kanske det är bra att sätta åt sidan, testa om det fungerar, men ibland måste du spela igång spelaren, ge den spelare självförtroende, att spelaren känner förtroendet: ”Okej, jag får någon extra chans.” Tror vi testar många olika varianter.

Fredrik Sjöström, Frölundas sportchef – som nästan aldrig kan koppla bort hockeyn.

** En spelare som Theodor Niederbach hade velat känna det där förtroendet. Uppenbarligen gjorde han inte det, lämnar istället för Rögle. Dina tankar här?
– Vi hade gärna haft kvar Theo. Vi ville förlänga, men det är två parter som måste tycka det. Nu går han vidare, så är det ibland. Vi hade en bra resa med Theo, nu vill han någon annanstans, inte mycket vi kan göra år det.

** Jacob Peterson gick till Färjestad för att få utveckling, nu är det ännu en stor talang som lämnar av samma skäl. Ser du någon risk att ert rykte i Hockeysverige försämras?  
– ”Ännu en” känns överdrivet, vi har ganska många som kommer upp och gör det bra och går vidare. Absolut, någon gång tappar vi någon, Theo hade vi väldigt gärna behållit, men nu blev det inte så. Vi har många unga, duktiga killar som kommer upp. Jag vet inte men … det blir kanske lite överdramatiserat enligt mig.

***

Klicka upp Frölundas trupp.

Till höger ser ni Frölundas trupp 22/23, inte officiell, men vi vet ju mer än Fredrik Sjöström vill berätta. Han valde att avvakta vad gäller antal forwards, det har kanske lite med Johan Sundström-affären att göra, men klart är att i alla fall någon junior kan komma att tillhöra A-lagstruppen i höst.

En målskytt som Ludwig Persson hade varit spännande.

Det kan också bli Noah Hasa och/eller Liam Dower Nilsson, båda egentligen centrar, men ni vet ju att unga killar inte får den positionen i Frölundas A-lag.

Ni som valde/väljer att lyssna på ljudfilen fick/får mer om Fredrik Sjöströms liv i hockeyns tjänst. Spännande, tycker jag, med en ärlig livsbeskrivning av en sportchef som i princip aldrig är ledig från hockeyn. Sjöström har redan börjat bygga laget för 2023/2024:

– Man är inne i den här bubblan hela tiden. Det är olika saker hela tiden, mycket tankeverksamhet som går åt till det här. Vi vill så fatta så bra beslut vi kan hela tiden. Det är en utmaning, men det är också en rolig utmaning.

** Hemma med familjen, kan du koppla bort hockeyn då?
– Det gör man nästan aldrig. Man är alltid någonstans, har man valt det här så är man inne i det. I alla fall för mig. Någonstans så funderar du alltid: ”Hur kan vi skruva där? Vad ska vi göra där? Kan den här spelaren vara något för oss?” Jag tror det är konstant tankeverksamhet på det här. Hela tiden.

***

HV71 studsade tillbaka direkt, dominant och 5–1 borta mot Björklöven. Det är förstås inte över än, men den här matchen tror jag ändå skickade HV halvvägs tillbaka till SHL.

***

Anton Lindholm till Leksand. Riktigt bra värvning. Precis som Filip Cederqvist.

 

Frölunda kommer i detalj att analysera varför power play klappade ihop den gångna säsongen och kanske kostade klubben en finalplats. Så viktigt är ett bra PP, det medger sportchefen Fredrik Sjöström i den här långa intervjun.
Rakare hockey ska det bli, Johan Sundströms framtid är höljd i dunkel, och vad gäller trenden med bra höstar och sämre vintrar, Sjöström medger:
– Bevisligen har vi inte svaret på det.
Än. Men lita på att det letas.

Rätt mycket platt fall för Frölundas PP-spel (här symboliserat av Ryan Lasch), i alla fall blev det klart sämre ju längre säsongen gick, det kan ha kostat en finalplats. Fredrik Sjöström pratar i den här långa intervjun om PP och mycket annat.
Andreas Borgman.

FÖRST NÅGRA SNABBA puckar:

Andreas Borgman – överkroppskada, genomgår undersökningar, kan eventuellt krävas operation. Fredrik Sjöström ”ligger inte sömnlös” vad gäller de NHL-rykten som ständigt finns där, har ”förhoppningar om att Andreas ska vara kvar.”

Michael Spacek – var petad i semifinal 5, ett rent sportsligt beslut. Intressant, Roger Rönnbergs coachning var stundtals tuffare än tidigare, även ”namn” som Johan Sundström och Patrik Carlsson fick känna på det.

Björn Liljander – hans ersättare som assisterande sportchef ska finnas på plats senast 1/8, det är Sjöström själv som håller i rekryteringsarbetet.

Oscar Fantenberg – ”bra spelare”, mer säger inte Fredrik Sjöström, men han förutspår att en hel del KHL-spelare kommer hamna i SHL till hösten.

–––––
Ni som vill lyssna på Fredrik Sjöström kan göra det här. Lite bristande ljudkvalitet, jag hörs ofta bättre än Sjöström, stressade till ”Borgen” och  glömde väl ställa micken mitt emellan oss, dessutom är det lite störande knaster typ 3.15–3.30, men intervjun är klart lyssningsbar och kan säkert ge mervärde. Just av den anledningen skickar jag ändå med den – så väljer ni själva.

–––––

Det är bråda dagar för Frölundas sportchef Fredrik Sjöström, veckan har innehållit så kallade exitsamtal med alla spelare, en del av dem har redan dragit på landslagsuppdrag, en del (åtta) har tagis adjö av, i alla fall tre (Simon Edvinsson, Elmer Söderblom, Viktor Ekbom) återstår i det avseendet.

ANNONS

Sjöström säger om känslan knappt en vecka efter att Frölunda slagits ut av Luleå i semifinal:

– Inte riktigt hunnit smälta allting, inte riktigt börjat med utvärderingen.

** Efter två sjundeplatser kom ni fyra, åkte i semi. Okej resultat ändå, eller?
– Beror på hur man ser på det, om man ”fokar” på resultat så var det ett steg i rätt riktning. Men man vill alltid mer. Vi kände i år att vi hade ett lag med potential att gå långt. Vi vill vinna, det gjorde vi inte.

Två målvakter, tre unga backar, och finske landslagsmannen Jere Innala är senaste spelaren in i nästa säsongs Frölunda. Här vill Sjöström förstås inte säga flaska, inte ett pip förrän allt är officiellt, men det går ju att resonera bredare, till exempel om den här med att ”ta bättre betalt”, i klarspråk – bli bättre på att göra mål.

Här ska Jere Innala hjälpa till, men frågan är större.

Fredrik Sjöström:

– De senaste åren, vi driver mycket spel, har mycket zontid offensivt, någonstans vill man ta ta betalt. Sedan så, det har Roger (Rönnberg) pratat mycket om, vi vill vara raka i vårt spel, det ska också leda till fler mål. Men så klart, vi behöver ha killar i laget som kan göra mål. Samtidigt så var det kanske inte många som trodde att Elmer (Söderblom) skulle vara vår bäste målskytt. Det kan ju även hända saker med befintliga spelare. Det är viktigt att belysa, handlar inte bara om att ”hämta” någon, det finns saker som vi själva gör som också kan påverka. Jag tror det är farligt att tror att (nya spelare) ska lyfta alla andra, jag tror det är en kombination, vi behöver även få ut mer att det vi har.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rakare anfallsspel ska vara vägen fram, är tanken. Men så har det hetat länge nu, gång på gång har Roger Rönnberg tvingats konstatera att hans lag fallit tillbaka i gamla synder.

** Är det inte lite skumt att ni inte hittar något vaccin mot den där sjukan, Fredrik?
– Nej, det vet jag inte om jag tycker det är skumt. Vi vill bryta det mönstret, det kan ta lite tid, men absolut är det vår ambition, att ta mer betalt för vårt spelövertag.

En av de hetaste snackisarna just nu är den om en spelare som är iskall: Johan Sundström (bilden nedan). Veteranen tycks ute i kylan, tappade i förtroende under säsongen, bänkad, ibland på läktaren. Göteborgaren känns långt, långt från den ledande roll han värvades hem för.

** Fredrik, du förstår att folk undrar om det är rimligt att ni ska hålla ihop ert ”äktenskap” sista året på kontraktet?
– Jag förstår. Jag har pratat med Johan, han var inte nöjd med att sitta utanför, det förstår jag också. Johan vill spela, någonstans vill vi också att han ska spela, men i ett slutspel då tar man ut bästa laget.

* Och då förhandlar ni om ett utköp?
– Jag kan inte uttala mig om det.

Tydligt besked: där kommer vi inte längre, just nu. Så låt oss byta ämne.

Trots att Frölunda rent resultatmässigt var godkänt med en fjärdeplats och semifinal så var det flera saker som gick igen, till exempel detta:

Väldigt bra höst. Sämre vinter, och en kamp för att hitta tillbaka. Det gick bättre i år än i fjol, men likheterna torde oroa Frölundas ledning.

** Eller?
– Klart vi pratat en hel del om det. Det är saker vi behöver ta tag i med spelargruppen. Vi vill inte ha det så, måste fundera på vad det är.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Kan det ha något att göra med att lagen lär sig hur ni spelar och anpassar sig därefter?
– Jag känner inte det. Men det är min åsikt. Mer så att … bevisligen har vi inte svaret. Det är inget vi duckar för, vi behöver se till så att vi inte hamnar där.  Inte så att vi nästa säsong vill starta dåligt … haha, men helt klart är det något vi tittar på och analyserar. Vi är inte nöjda med det.

** Ett annat återkommande problem är när ni ställs mot låga försvar, ni har svårt att bryta igenom, och givet att ni alltid vill driva spelet så hamnar ni ofta i det här läget. Saknas det inte en plan B, ett eller flera alternativa spelsätt?
– Jag tror så här, om vi tänker på match 4 (Luleå, semifinal), då spelar vi på sättet som vi vill och Luleå försvarar sig väldigt bra. Trots allt kämpar vi oss till tre power play, och det är ofta där du måste bryta dödläget. Där hade vi chansen att göra det, men det gjorde vi inte.

** Jag hävdar att med ett bättre PP så hade ni kunnat vara i SM-final?
– Det är en av sakerna, det har vi pratat om. Så är det, där kom vi inte upp i den nivån som vi vill.

** Även vad gäller PP-spelet såg vi lite av samma märkliga trend, ni började fantastiskt, föll samman allt mer eftersom. Ska det verkligen behöva vara så?
– Man jobbar ju med människor. Ibland fungerar inte saker. Nu tycker jag vi har väldigt bra spelare i power play, man tycker att ”Det ska inte vara ett problem”, men det kommer ändå perioder när det inte stämmer, och varför har man det? Är det att man övertänker, överjobbar, för långsamt pucktempo,  det kan vara många olika saker och … vi är eniga där, PP rasande hett på hösten, sedan tappade vi och kom aldrig riktigt tillbaka till den formen. Vi kommer givetvis titta på det här, analysera det grundligt. I dagens SHL, ett bra power play är ett måste, där behöver vi hitta nycklar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Jag skrev i krönikan efter semi 4 att ni inte spelade ut alla kort ni hade, att tränarstaben hade del i förlusten genom att envisas med icke-fungerande PP1 när PP2 var långt bättre. Kommentar?
– Alltid lätt att vara efterklok: ”Vi kanske skulle ha gjort si och så.” Samtidigt, man går efter det man känner där och då, vilka spelare som ska spela. Ibland blir det klockrent, då står alla och jublar åt besluten. När det inte blir som man vill, då får man kritik för det. Mycket möjligt att vi skulle ha gjort på annat sätt, det låter jag vara öppet.

** Jag upplever Roger Rönnberg som en ”ge förtroende”-tränare. Helst inte bänka, lita på spelarna, tro på spelarna. Frölundas modell de senaste nio åren. Men är inte risken att man går för långt? Är inte andra sidan av myntet att man kör för länge med sina favoriter, med spelare som ”borde” vara bra men som just där och då inte år det?
– Ibland har du spelare som har den här kapaciteten men det stämmer inte. Ibland kanske det är bra att sätta åt sidan, testa om det fungerar, men ibland måste du spela igång spelaren, ge den spelare självförtroende, att spelaren känner förtroendet: ”Okej, jag får någon extra chans.” Tror vi testar många olika varianter.

Fredrik Sjöström, Frölundas sportchef – som nästan aldrig kan koppla bort hockeyn.

** En spelare som Theodor Niederbach hade velat känna det där förtroendet. Uppenbarligen gjorde han inte det, lämnar istället för Rögle. Dina tankar här?
– Vi hade gärna haft kvar Theo. Vi ville förlänga, men det är två parter som måste tycka det. Nu går han vidare, så är det ibland. Vi hade en bra resa med Theo, nu vill han någon annanstans, inte mycket vi kan göra år det.

** Jacob Peterson gick till Färjestad för att få utveckling, nu är det ännu en stor talang som lämnar av samma skäl. Ser du någon risk att ert rykte i Hockeysverige försämras?  
– ”Ännu en” känns överdrivet, vi har ganska många som kommer upp och gör det bra och går vidare. Absolut, någon gång tappar vi någon, Theo hade vi väldigt gärna behållit, men nu blev det inte så. Vi har många unga, duktiga killar som kommer upp. Jag vet inte men … det blir kanske lite överdramatiserat enligt mig.

***

Klicka upp Frölundas trupp.

Till höger ser ni Frölundas trupp 22/23, inte officiell, men vi vet ju mer än Fredrik Sjöström vill berätta. Han valde att avvakta vad gäller antal forwards, det har kanske lite med Johan Sundström-affären att göra, men klart är att i alla fall någon junior kan komma att tillhöra A-lagstruppen i höst.

En målskytt som Ludwig Persson hade varit spännande.

Det kan också bli Noah Hasa och/eller Liam Dower Nilsson, båda egentligen centrar, men ni vet ju att unga killar inte får den positionen i Frölundas A-lag.

Ni som valde/väljer att lyssna på ljudfilen fick/får mer om Fredrik Sjöströms liv i hockeyns tjänst. Spännande, tycker jag, med en ärlig livsbeskrivning av en sportchef som i princip aldrig är ledig från hockeyn. Sjöström har redan börjat bygga laget för 2023/2024:

– Man är inne i den här bubblan hela tiden. Det är olika saker hela tiden, mycket tankeverksamhet som går åt till det här. Vi vill så fatta så bra beslut vi kan hela tiden. Det är en utmaning, men det är också en rolig utmaning.

** Hemma med familjen, kan du koppla bort hockeyn då?
– Det gör man nästan aldrig. Man är alltid någonstans, har man valt det här så är man inne i det. I alla fall för mig. Någonstans så funderar du alltid: ”Hur kan vi skruva där? Vad ska vi göra där? Kan den här spelaren vara något för oss?” Jag tror det är konstant tankeverksamhet på det här. Hela tiden.

***

HV71 studsade tillbaka direkt, dominant och 5–1 borta mot Björklöven. Det är förstås inte över än, men den här matchen tror jag ändå skickade HV halvvägs tillbaka till SHL.

***

Anton Lindholm till Leksand. Riktigt bra värvning. Precis som Filip Cederqvist.

 

Frölunda kommer i detalj att analysera varför power play klappade ihop den gångna säsongen och kanske kostade klubben en finalplats. Så viktigt är ett bra PP, det medger sportchefen Fredrik Sjöström i den här långa intervjun.
Rakare hockey ska det bli, Johan Sundströms framtid är höljd i dunkel, och vad gäller trenden med bra höstar och sämre vintrar, Sjöström medger:
– Bevisligen har vi inte svaret på det.
Än. Men lita på att det letas.

Rätt mycket platt fall för Frölundas PP-spel (här symboliserat av Ryan Lasch), i alla fall blev det klart sämre ju längre säsongen gick, det kan ha kostat en finalplats. Fredrik Sjöström pratar i den här långa intervjun om PP och mycket annat.
Andreas Borgman.

FÖRST NÅGRA SNABBA puckar:

Andreas Borgman – överkroppskada, genomgår undersökningar, kan eventuellt krävas operation. Fredrik Sjöström ”ligger inte sömnlös” vad gäller de NHL-rykten som ständigt finns där, har ”förhoppningar om att Andreas ska vara kvar.”

Michael Spacek – var petad i semifinal 5, ett rent sportsligt beslut. Intressant, Roger Rönnbergs coachning var stundtals tuffare än tidigare, även ”namn” som Johan Sundström och Patrik Carlsson fick känna på det.

Björn Liljander – hans ersättare som assisterande sportchef ska finnas på plats senast 1/8, det är Sjöström själv som håller i rekryteringsarbetet.

Oscar Fantenberg – ”bra spelare”, mer säger inte Fredrik Sjöström, men han förutspår att en hel del KHL-spelare kommer hamna i SHL till hösten.

–––––
Ni som vill lyssna på Fredrik Sjöström kan göra det här. Lite bristande ljudkvalitet, jag hörs ofta bättre än Sjöström, stressade till ”Borgen” och  glömde väl ställa micken mitt emellan oss, dessutom är det lite störande knaster typ 3.15–3.30, men intervjun är klart lyssningsbar och kan säkert ge mervärde. Just av den anledningen skickar jag ändå med den – så väljer ni själva.

–––––

Det är bråda dagar för Frölundas sportchef Fredrik Sjöström, veckan har innehållit så kallade exitsamtal med alla spelare, en del av dem har redan dragit på landslagsuppdrag, en del (åtta) har tagis adjö av, i alla fall tre (Simon Edvinsson, Elmer Söderblom, Viktor Ekbom) återstår i det avseendet.

ANNONS

Sjöström säger om känslan knappt en vecka efter att Frölunda slagits ut av Luleå i semifinal:

– Inte riktigt hunnit smälta allting, inte riktigt börjat med utvärderingen.

** Efter två sjundeplatser kom ni fyra, åkte i semi. Okej resultat ändå, eller?
– Beror på hur man ser på det, om man ”fokar” på resultat så var det ett steg i rätt riktning. Men man vill alltid mer. Vi kände i år att vi hade ett lag med potential att gå långt. Vi vill vinna, det gjorde vi inte.

Två målvakter, tre unga backar, och finske landslagsmannen Jere Innala är senaste spelaren in i nästa säsongs Frölunda. Här vill Sjöström förstås inte säga flaska, inte ett pip förrän allt är officiellt, men det går ju att resonera bredare, till exempel om den här med att ”ta bättre betalt”, i klarspråk – bli bättre på att göra mål.

Här ska Jere Innala hjälpa till, men frågan är större.

Fredrik Sjöström:

– De senaste åren, vi driver mycket spel, har mycket zontid offensivt, någonstans vill man ta ta betalt. Sedan så, det har Roger (Rönnberg) pratat mycket om, vi vill vara raka i vårt spel, det ska också leda till fler mål. Men så klart, vi behöver ha killar i laget som kan göra mål. Samtidigt så var det kanske inte många som trodde att Elmer (Söderblom) skulle vara vår bäste målskytt. Det kan ju även hända saker med befintliga spelare. Det är viktigt att belysa, handlar inte bara om att ”hämta” någon, det finns saker som vi själva gör som också kan påverka. Jag tror det är farligt att tror att (nya spelare) ska lyfta alla andra, jag tror det är en kombination, vi behöver även få ut mer att det vi har.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rakare anfallsspel ska vara vägen fram, är tanken. Men så har det hetat länge nu, gång på gång har Roger Rönnberg tvingats konstatera att hans lag fallit tillbaka i gamla synder.

** Är det inte lite skumt att ni inte hittar något vaccin mot den där sjukan, Fredrik?
– Nej, det vet jag inte om jag tycker det är skumt. Vi vill bryta det mönstret, det kan ta lite tid, men absolut är det vår ambition, att ta mer betalt för vårt spelövertag.

En av de hetaste snackisarna just nu är den om en spelare som är iskall: Johan Sundström (bilden nedan). Veteranen tycks ute i kylan, tappade i förtroende under säsongen, bänkad, ibland på läktaren. Göteborgaren känns långt, långt från den ledande roll han värvades hem för.

** Fredrik, du förstår att folk undrar om det är rimligt att ni ska hålla ihop ert ”äktenskap” sista året på kontraktet?
– Jag förstår. Jag har pratat med Johan, han var inte nöjd med att sitta utanför, det förstår jag också. Johan vill spela, någonstans vill vi också att han ska spela, men i ett slutspel då tar man ut bästa laget.

* Och då förhandlar ni om ett utköp?
– Jag kan inte uttala mig om det.

Tydligt besked: där kommer vi inte längre, just nu. Så låt oss byta ämne.

Trots att Frölunda rent resultatmässigt var godkänt med en fjärdeplats och semifinal så var det flera saker som gick igen, till exempel detta:

Väldigt bra höst. Sämre vinter, och en kamp för att hitta tillbaka. Det gick bättre i år än i fjol, men likheterna torde oroa Frölundas ledning.

** Eller?
– Klart vi pratat en hel del om det. Det är saker vi behöver ta tag i med spelargruppen. Vi vill inte ha det så, måste fundera på vad det är.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Kan det ha något att göra med att lagen lär sig hur ni spelar och anpassar sig därefter?
– Jag känner inte det. Men det är min åsikt. Mer så att … bevisligen har vi inte svaret. Det är inget vi duckar för, vi behöver se till så att vi inte hamnar där.  Inte så att vi nästa säsong vill starta dåligt … haha, men helt klart är det något vi tittar på och analyserar. Vi är inte nöjda med det.

** Ett annat återkommande problem är när ni ställs mot låga försvar, ni har svårt att bryta igenom, och givet att ni alltid vill driva spelet så hamnar ni ofta i det här läget. Saknas det inte en plan B, ett eller flera alternativa spelsätt?
– Jag tror så här, om vi tänker på match 4 (Luleå, semifinal), då spelar vi på sättet som vi vill och Luleå försvarar sig väldigt bra. Trots allt kämpar vi oss till tre power play, och det är ofta där du måste bryta dödläget. Där hade vi chansen att göra det, men det gjorde vi inte.

** Jag hävdar att med ett bättre PP så hade ni kunnat vara i SM-final?
– Det är en av sakerna, det har vi pratat om. Så är det, där kom vi inte upp i den nivån som vi vill.

** Även vad gäller PP-spelet såg vi lite av samma märkliga trend, ni började fantastiskt, föll samman allt mer eftersom. Ska det verkligen behöva vara så?
– Man jobbar ju med människor. Ibland fungerar inte saker. Nu tycker jag vi har väldigt bra spelare i power play, man tycker att ”Det ska inte vara ett problem”, men det kommer ändå perioder när det inte stämmer, och varför har man det? Är det att man övertänker, överjobbar, för långsamt pucktempo,  det kan vara många olika saker och … vi är eniga där, PP rasande hett på hösten, sedan tappade vi och kom aldrig riktigt tillbaka till den formen. Vi kommer givetvis titta på det här, analysera det grundligt. I dagens SHL, ett bra power play är ett måste, där behöver vi hitta nycklar.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

** Jag skrev i krönikan efter semi 4 att ni inte spelade ut alla kort ni hade, att tränarstaben hade del i förlusten genom att envisas med icke-fungerande PP1 när PP2 var långt bättre. Kommentar?
– Alltid lätt att vara efterklok: ”Vi kanske skulle ha gjort si och så.” Samtidigt, man går efter det man känner där och då, vilka spelare som ska spela. Ibland blir det klockrent, då står alla och jublar åt besluten. När det inte blir som man vill, då får man kritik för det. Mycket möjligt att vi skulle ha gjort på annat sätt, det låter jag vara öppet.

** Jag upplever Roger Rönnberg som en ”ge förtroende”-tränare. Helst inte bänka, lita på spelarna, tro på spelarna. Frölundas modell de senaste nio åren. Men är inte risken att man går för långt? Är inte andra sidan av myntet att man kör för länge med sina favoriter, med spelare som ”borde” vara bra men som just där och då inte år det?
– Ibland har du spelare som har den här kapaciteten men det stämmer inte. Ibland kanske det är bra att sätta åt sidan, testa om det fungerar, men ibland måste du spela igång spelaren, ge den spelare självförtroende, att spelaren känner förtroendet: ”Okej, jag får någon extra chans.” Tror vi testar många olika varianter.

Fredrik Sjöström, Frölundas sportchef – som nästan aldrig kan koppla bort hockeyn.

** En spelare som Theodor Niederbach hade velat känna det där förtroendet. Uppenbarligen gjorde han inte det, lämnar istället för Rögle. Dina tankar här?
– Vi hade gärna haft kvar Theo. Vi ville förlänga, men det är två parter som måste tycka det. Nu går han vidare, så är det ibland. Vi hade en bra resa med Theo, nu vill han någon annanstans, inte mycket vi kan göra år det.

** Jacob Peterson gick till Färjestad för att få utveckling, nu är det ännu en stor talang som lämnar av samma skäl. Ser du någon risk att ert rykte i Hockeysverige försämras?  
– ”Ännu en” känns överdrivet, vi har ganska många som kommer upp och gör det bra och går vidare. Absolut, någon gång tappar vi någon, Theo hade vi väldigt gärna behållit, men nu blev det inte så. Vi har många unga, duktiga killar som kommer upp. Jag vet inte men … det blir kanske lite överdramatiserat enligt mig.

***

Klicka upp Frölundas trupp.

Till höger ser ni Frölundas trupp 22/23, inte officiell, men vi vet ju mer än Fredrik Sjöström vill berätta. Han valde att avvakta vad gäller antal forwards, det har kanske lite med Johan Sundström-affären att göra, men klart är att i alla fall någon junior kan komma att tillhöra A-lagstruppen i höst.

En målskytt som Ludwig Persson hade varit spännande.

Det kan också bli Noah Hasa och/eller Liam Dower Nilsson, båda egentligen centrar, men ni vet ju att unga killar inte får den positionen i Frölundas A-lag.

Ni som valde/väljer att lyssna på ljudfilen fick/får mer om Fredrik Sjöströms liv i hockeyns tjänst. Spännande, tycker jag, med en ärlig livsbeskrivning av en sportchef som i princip aldrig är ledig från hockeyn. Sjöström har redan börjat bygga laget för 2023/2024:

– Man är inne i den här bubblan hela tiden. Det är olika saker hela tiden, mycket tankeverksamhet som går åt till det här. Vi vill så fatta så bra beslut vi kan hela tiden. Det är en utmaning, men det är också en rolig utmaning.

** Hemma med familjen, kan du koppla bort hockeyn då?
– Det gör man nästan aldrig. Man är alltid någonstans, har man valt det här så är man inne i det. I alla fall för mig. Någonstans så funderar du alltid: ”Hur kan vi skruva där? Vad ska vi göra där? Kan den här spelaren vara något för oss?” Jag tror det är konstant tankeverksamhet på det här. Hela tiden.

***

HV71 studsade tillbaka direkt, dominant och 5–1 borta mot Björklöven. Det är förstås inte över än, men den här matchen tror jag ändå skickade HV halvvägs tillbaka till SHL.

***

Anton Lindholm till Leksand. Riktigt bra värvning. Precis som Filip Cederqvist.

 

71 Kommentarer

 1. Joel Lundqvist tar Björn liljanders tjänst och hänger skridskorna på hyllan eller kastar dem i älven. Hade inte det varit en perfekt tjänst som nu är ledig och ett perfekt läge för kaptenen att lägga ned?

  • Jag är dock tveksam till om Joel är beredd att fortsätta lägga lika mycket tid på hockeyn som ledare när hans aktiva karriär är över.

   • A) Inget tyder på att han plötsligt får för sig att lägga av.
    B) Jag tror inte heller det, att han direkt efter spelarkarriären skulle ge sig i kast med ett jobb som tar ännu mer tid. Någon gång ska väl familjen få sitt?

  • Man skall inte underskatta en tjänst som assisterande sportchef och att det är en garanti att lyckas där bara för att man varit en fd spelare. Hoppas att Frölunda vågar tänka lite nytt även på managementsidan i framtiden.

  • Jag tror du har helt rätt. Vi får nog inom några dagar eller veckor ett besked att #20 tackar för sig. Det ”avtal” som skrevs syftade nog mest till att komma bort från alla spekulationer under säsongsavslutning och slutspel. Det lyckades. Det var och är inget drev alla om att Joel ska lägga av. Inte ens hr Leman tycks tro på det. Bra cover av Frölunda.
   Därför äger nu Joel och Frölunda nyheten helt och hållet själva. När hela hockey-Sverige är fokuserade på slutspel och sen VM kan Joel & Grauers planera och genomföra releasen av den grejen i lugn och ro. Räkna med att nyheten lanseras när de båda bedömer att andra hockeynyheter inte stör.
   Jag hoppas att han får det stora utrymme han förtjänar när han meddelar sitt beslut.

   • Får jag nyfiket fråga: vad är det som får er att tro att Joel ska lägga av? Ingen kritik, man tror precis det man vill, jag är bara lite nyfiken.

 2. Sjöströms ständiga tro på att spelare i den befintliga truppen (som aldrig varit någon större målskytt) plötsligt skall explodera och göra 25-30 mål. Nej, det kommer inte hända.

  Lundqvist
  Friberg
  Lasu
  Rosseli Olsen
  Nässén
  Mursak
  Sundström
  Carlsson
  – Alla mer eller mindre stöpta i samma form.

  • Ja man blir ju mörkrädd varje gång man hör honom. Det känns inte som om det är något go i honom….mer som en velig bibliokarie.
   Säger att dom inte duckar för ev problem…men känslan jag får när jag hör både Sjöström och RR , e just duckande.

 3. Enkelt:
  – Använd två enheter ungefär lika mycket så ökar chansen att någon av dem är het.
  – Spela inte statiska spelare som var bra ”igår” som Joel. PP handlar om att göra mål.
  – Funkar inte PP spela snabba pass och skott och tre man på kassen.

 4. ”Vi behöver spelare i laget som gör mål, men vem trodde ELmer kunde bli en målskytt, så kan ju hända saker i truppen med”.. Ja du Sjöström, Elmers 20 mål är ju riktigt kul, men få spelare i truppen, som du hänvisar till, har den potentialen och utvecklingsmöjligheterna.

  Eller tänker Sjöström att Lasu, Carlsson, Joel, Roselli mfl skall plötsligt bli målskyttar, när deras utveckling dalar neråt?

  Gällande Sunken är jag orolig att man slarvar bort honom i onödan. Han har blivit misshandlad i år. Han är verkligen inte för gammal, har säkert 5-7 säsonger kvar i kroppen och med en bärande centerplats i ett spelande lag, skulle han vara gjuten som poänggörare och bärare av en 1a line.

  Men Joel har ju den rollen i Frölunda. Tyvärr.

  För övrigt gör du ett förbannat bra jobb HL. Glädjande för oss Gbgare i exil.

  • Spelarna som sitter på den potentialen, som Elmer, måste få en möjlighet att nå den också. Nu går det att sitta och gotta sig åt Elmers 21 mål, men de hade inte kommit om inte Jacob Nilsson blivit skadad och Elmer fått en större roll. Jag skulle önska större möjlighet för spelare med den potentialen, och om de inte lyckas vara beredd på att värva en bit in på säsongen. Men nu ska vi sitta på 13-14 etablerade forwards redan när säsongen börjar. Inte helt enkelt för någon att slå igenom då.

   • Exakt. spelare behöver förtroende och istid för att leverera. Eller, iaf vissa spelartyper. Tänker då på Niederbach. som jag är ganska säker kommer få stort förtroende i Rögle och leverera därefter. En defensiv spelare klarar sig med 8-12 min/match. Dom vet sin roll på ett annat sätt.

    Kollat en del på FBK nu och imponeras av hur viktiga spelare som Rydahl blivit. I VF skulle han o Widerström få slita defensivt några byten då o då.

    Sjöström pratar lite som att det är ”normalt” att vissa talanger tappas och vissa vinns. Så är det ju så klart. Men i spelare som Peterson och nu Niederbach, så är det inga random spelare, utan extrema talanger, som vilken SHLklubb som helst skulle signa.
    Det anser jag är ett misslyckande. Just denna typen som kommer fram var 3-4e år, får man inte slarva bort så lätt. Definitivt INTE till konkurrenter!

    Men, är helt övertygad om att frölundas spelmodell ligger bakom en del av beslutet hos Niederbach. Och det faktum att han inte får direkt förtroende. Hur bra han än presterat.

    • Spelmodellen ligger nog även bakom att två av våra dyraste, mest spelskickliga, anses som bland de svagaste i laget.

   • Lite det som var min tanke med att frågan, Jonas, om antalet forwards. Ska t.ex. Ludwig Persson få en rimlig chans att slå sig in, eller annan junior, så ska det kanske inte från start finnas 13, 14, 15 seniorer.
    Går ju utmärkt att fylla på senare under hösten, under vintern, det är inte från början man ska vara som bäst.

 5. Johan sundström kommer säkert att lämna. Och givetvis göra stor nytta i sin nya klubb. Tänk kallio.

  • Jag tycker det är väldigt anmärkningsvärt att två av våra dyraste spelare anses för dåliga för att få spela. Spacek och Sunken alltså. Det väcker väldigt många frågor.

   • Håller med. Eller, funderingar vet jag inte. Vi är väl många som vet att det handlar om hur dom används och hur man vill att alla skall underkasta sig ”systemet”.

    Nu har ju även Lenc blivit en spelare i massan, som gör ”jobbet”. Första veckorna körde han sitt race, men sakta o säkert har det slipats bort och nu är det ner med puck, jaga och håll till längs sarg.

    Tragiskt att Roger får fortsätta i samma spår.

 6. Givetvis var att tappa jacob peterson till fbk ett underbetyg åt Frölunda.
  Givetvis är det ett underbetyg att theo går till rögle.
  Givetvis kommer ingen i Frölunda erkänna att man misslyckats med dessa spelare.

  • SJälvklart gör dom inte det. Dom anser ju att ibland blir det så och spelare lämnar och spelare kommer. Iaf av Sjöströms svar att döma.
   Men ytterligheter får man INTE slarva bort. Inte till konkurrenter.

   Hade ex Nässén lämnat, hade jag kanske köpt det. Han kommer ju bli en efterträdare till ex Lasu. En lite mer neutral roll i laget, som spelar i en checkingline och gör sitt jobb. INgen man kräver stordåd av.
   Men spelare som Niederbach, skall ju vara bärande i bytena, påverka och förändra spelet i bytena. I rätt miljö och under rätt spelmodell.

 7. Rätt trista intervjuer med Sjöström och det är självklart inte Lemans fel, utan beror ju på Sjöström själv. Löjligt försiktig. Dessutom…är inte slutspelstystnaden över nu…överkroppsskada på Borgström…jaha….det var det väl nästan ingen som förstått :-). Enda möjligheten för Frölunda att behålla Borgström är nog om axelskadan? tyvärr är allvarlig med lång konvalescens.

  En bra lösning vore ju om Joel kunde bli asisterande sportchef och sluta spela nu.

 8. Varför blir man inte förvånad? Vad är det han säger egentligen??, samma jävla dra el som alltid. Säger inte han gör ett dåligt jobb men maken till tråkig mäniska att lyssna på. Men det känns väl kanon att utbilda Joel till målskytt han har ju mest istid av forwards så det är väl på God väg. Kanske kan nå 10 mål vid 47års ålder eller Rosse 43 år 7 mål… dålig balans i Frölunda. Måste in nytt blod nytt tänk börjar likna blåvitt för några år Sedan.. det går fort

 9. Tycker Sjöström är väl defensiv i sina intervjuer. Målet verkar vara att inte säga för mycket och inte göra fel. Istället kunde han också skapa framtidstro och ge energi till oss fans. Ge oss tre tydliga förändringar inför nästa säsong och erkänn något som gått fel.

 10. Det är lite läskigt nu för tiden när man får mejl och först endast ser rubriken – ”Från Brynäs till Frölunda” innan man fått öppna och konstatera om det är herr- eller damsidan. 🙂

 11. Bra intervju med Sjöström. Klart att han inte kan gå ut med info om nyförvärv innan allt är officiellt. Hade gärna sett Fantenberg i Frölunda. Många här skriver att han har byggt hus i Halmstad men Rylander i GP skriver att Fantenberg har byggt bara mil söder om Gbg. Om så borde Frölunda ligga bäst till , men oftast avgör ju pengar , tyvärr

  • Jag skrev redan fjol att Fantenberg byggde hus i Halmstad, och jag var ändå inte först. 😉
   Har också skrivit vad hans agent sa, att husbygget i sig inte betyder något för klubbvalet här och nu. Det är ju mer för efter karriären.
   Alla SHL-klubbar (i princip) vill ha Fantenberg, vi får se vad han väljer.

 12. Truppen i nuläget imponerar inte.
  Forwards sidan mest brukare som kan åka och jaga puck. Målskyttar vad är det?
  Ska sedan Rönnberg fortsätta en säsong till med sitt namncoachande och låta sin favorit Powerplay formation spela jämt så blir det ingen final kommande säsong heller.
  Joel bör plockas bort helt från poweplay, bättre låta Joel vara ledande boxplay spelare istället.
  Sedan så sätt Joel med MRO och Lasu, en defensiv kedja som kan göra livet riktigt surt för motståndarlaget.

  • Håller med. Rätt ålderstigen grupp. Några stark på pucken spelare men inga juniorer kan få plats nu. Mycket utländskt. Känns nästan som i fornstora dagar. Inget mot det men vi bör ha en bra mix.
   Hur som helst bör vi bygga bakifrån annars åker vi ur nästa säsong. Alla pratar om målskyttar. Men kolla när vi fick bra spelvändningar. Tyvärr löste vi inte låga försvar. Vi måste tyvärr anpassa spelet. Precis som Lehman frågar Sjöström. Men det är fel gubbe och fråga. RR har svaret.
   Bra intervju ändå!

 13. Bra jobbat Leman! Bra intervju, men som vanligt inte mycket nytt från Sjöström, förstår också att det är svårt att sitta att kritisera Rönnbergs val av spelare tillsammans, tror innerst inne att även han ser att Lasch och Spacek blir kaka på kaka i PP!
  Sedan angående Sundström anser jag att han har mycket mera potential att komma tillbaka till den spelare han är, och har varit om Rönnberg verkligen byggt en formation för honom som center och givit honom en ärlig chans! Med lika mycket speltid och tålamod som Rönnberg lagt på Joel hade Sundström garanterat levererat bättre i harakin!
  Känner spontant att det är mer Fel av Rönnbergs matchning av Sundström som gjort han till en sämre spelare med 0 självförtroende!

 14. Jag håller med Sjöström om att det blir väldigt överdramatiserat att man ”tappar ännu en talang”. Nej, kanske inte fått upp lika många bra de senaste åren o tappat några till andra lag men något annat vore konstigt? Det finns årskullar med jättemånga unga lovande spelare, och andra år kommer det inte lika många. Det kan omöjligt vara lika framgångsrikt år efter år.

 15. Ingen större skillnad på pratet nu och efter förra säsongen, från Sjöström. Mycket är sig likt.

  • Medhåll. Och eftersom Roger inte verkar vara villig att ändra på sig, så kommer det förmodligen fortsätta att se likadant ut. Trist.

 16. Vore kul att se Sunken komma igång och få några värdiga år i Frölunda innan avslut. In med Fanten och några riktiga snipers så kanske vi kan vara topp 4 men känns som en del mängspelare inte håller för spelsättet längre. Fler yngre i laget borde fått mer matchtid i serien , våra bästa Elmer / Edvinsson försvinner vilket är så jävla tråkigt. Har vi någon PP back nästa år?

   • Hur tycker du laget presterat? hur tycker du spelet sett ut under senaste säsongerna?

    Vilka spelare har presterat el överpresterat enl dig?

  • Angående PP-back har det väl snackats lite om Lawrence Pilut. Själv sitter jag och (orealistiskt) drömmer om Oliwer Kaski nu när vi är tillbaka på Finlandsspåret med Innala

  • Håller med om sundström, hoppas han är kvar och får en vettig chans med exempelvis Mursak och vårt finska nyförvärv.

   Hoppas på fortsatt positiv utveckling av Filip Johansson, att Folin får en rörlig toppback bredvid sig typ Brogan Raffety.

   Skulle gärna se att vi värvar en stor stark defensivt bra back som kompletterar Filip Johansson. Vill Viktor Svedberg hem?

   Tror det är viiktigt för frölunda att ha 2 starka backpar.

   Med en stabil defensiv kanske efter jul droppet inte blir av.

 17. Tack Henrik för ditt fina arbete!

  Blir alltid lite orolig när jag hör eller läser vad Sjöström uttrycker. Han är så ofattbart tråkig och blek, skapar inte någon som helst sug efter kommande säsong.
  Jag tror inte med nuvarande tränarstab och sportchef i Frölunda, att det finns vilja eller kraft att verkligen ta tag i de problem som alla andra ser. Men, hoppet lever alltid…

 18. Ska Frölunda få framgång igen så krävs förnyelse.
  Då krävs ny Tränarstab, ny Sportchef.
  Annars med Rönnbär som coacher det vara lika uddlöst nästa säsong.
  Om så Frölunda värvar in Conny McDonald och Sydney Costa i laget, så efter 1 åka här är dom som alla övriga, jaga puck och ut i sargen.
  Aldrig skjuta, bara passa runt pucken

 19. 1. Han vägrar svara på frågorna
  2. Han har fortfarande en övertro på spelarna.

  Sanningen är den att i de två viktigaste matcherna gjorde vi ett mål. Karl Henriksson.

  Spacek satt på läktaren. Sundström 13fw med 5:30 istid. Mursak helt blek i offensiven. PPt bedrövligt. Lasch osynlig.

  Det är underkänt! så enkelt är det.

  Carlsson, Rosse etc KOMMER inte bli bättre än vad dom är…

 20. Från GP

  – Jag har vetat sedan november ungefär, säger han.

  Det var tidigt?

  – Jo, det var det ju. Det var då både jag och Matt fick beskedet.

  Jahapp. Så då står det klart att de INTE visste redan från början att Lasse skulle tillbaka. Eller ljuger han?

   • Eftersom inte Frölunda hae gått ut med det officiellt att Lasse skulle tillbaka efter säsongen så kan dom ju inte med säkerhet säga det till rubin och tomkins, men båda två måste ha vetat att detta va det Frölunda vela. Sen blev det säkert klart i november med Lasse så då går man ut med det officiellt till rubin och tomkins! Så är min teori och är fallet så så har man verkligen spelat med öppna kort hela vägen och ingen målvakt borde känna sig illa till mods!
    Sen tror jag tomkins skyller på det för det gick mycket sämre efter november medans rubin tyvärr aldrig fick en ärlig chans att spela till sig ett bättre kontrakt än att åka över till Finland!

    • Frölunda gick ut med definitivt besked under hösten, stämmer. Min poäng i tidigare texter, som jag antar det syftas på här, är att Tomkins från början var medveten om att detta var TÄNKT som en ettårsgrej. I väntan på Lasse. Sedan kan allt hända, yada, yada, inga besked fattade/kommunicerade, men han fick en chans att visa upp sig i Europa.
     Klart Tomkins blev besviken när definitiva beskedet kommunicerades.
     Lika klart att det inte kan ha kommit som en chock.
     Detta sagt, vad skulle Frölunda ha gjort? Mörkat för Tomkins och Rubin – eller kört med öppna kort?
     Detta är ju vardag i SHL, klubbar gör tidigt klart med spelare, spelare vet att de inte ska vara kvar, spelar så bra de kan ändå, för sin framtida karriär, för sin stolthet, för den arbetsgivare som betalar lönen.
     Den spelare som inte kan ta en novemberbesked om framtiden ska pyssla med annat är professionell idrott.
     Nu säger jag INTE att fallet är så med Tomkins, tvärtom upplevde jag hans uttalande i AB spetsade, kanske i besvikelsens stund, och inte var det heller så att kanadensaren var rent dålig resten av säsongen.
     Han led när försvarsspelet blev mycket ihåligare. Hade inte alls förmågan att rädda laget på egen hand. Och i serien mot Luleå var han inte bra nog.

 21. Sjöström gav inga svar tycker jag på någon fråga, att Frölunda har målat in sig i ett hörn är än mer klart efter denna itervjun. Blir nästan fundersam då Sjöström spelat själv och vet vad som händer i ett lag under ett slut spel. Vågar han inte ge ledare kretik?? ALLA såg hur dåligt laget blev cotchat i mot Luleå. Man skulle satt Lacsh på läktaren inte Johan jag tror att han hade tillfört mer.
  Frölunda måste bli bättre på att ändra sig och sitt spel mot vissa motståndare och det är inte Rönnberg HC.

 22. Tänk när Joel ska leda PP1 hela nästa år. Kommer bli episkt när han ska spelas igång.

  • Även om jag tycker du har rätt i sak om att Joel inte ska spela i PP och knappt vara på isen nästa år så börjar du bli jävligt tjatigt om det Lakers!

  • En jävla tur att Fakers inte har några som helst bekymmer… Många skador. Kanske där krutet ska läggas. Att träna rätt.

   • Ja, redan när frölunda öste på med mål och ett av ligans bästa powerplay sa jag att de spelade förmyckte och blev ordentligt påhoppad. Men nu är det väl åtminstone många som ändå tycker att man bör ifrågasätta om de ska spela i powerplay vilket är ett framsteg. För då går det att diskutera ämnet iallafall. Även Leman lyfter ju frågan nu.

    • Manne. Vill du prata Lakers så gör jag gärna det. Men då får du växa upp och ta både dig de vuxna byxorna och visa att du vet vad du snackar om.

     • Herr Lakers: Joel har aldrig lett Frölundas PP, han har vunnit tekningarna, sedan stått framför mål, satt några baljor, med tiden allt färre.
      När Frölundas PP1 hade sina enorma problem berodde typ en procent på Joel. Därav hur fånigt ”bort med Joel”-snacket varit.
      Nu, däremot, när nytt lag byggs, när PP (som Sjöström är inne på) måste ses över, då kan det givetvis också väckas frågan om huruvida Lundqvist är ett självklart kort i den rollen. Det beror ju en del på vilka övriga spelare som finns tillgängliga.

     • Herr Lakers: Undrar vem det är som ska växa upp och ta på sig de vuxna byxorna.
      Du har skrivit om pandemin och Joel i flera år…

      Jag vet inte hur Växjö tränar och inget jag lägger energi på heller. Jag håller mig till mitt lag, Frölunda.
      Men jag menar, du har mycket att diskutera OM Växjö, med alla som håller på Växjö.

     • Jag förstår inte allt tjat om Frölundas pp! Har väl varit stundtals jätte bra, stundtals helt okey!
      Frölundas problem är ju att spelet 5/5 inte räcker till! För många spelare med – i statistiken!
      Ja jag vet det finns bra underliggande siffror här och där! Men hockey handlar om att göra mer mål än man släpper in! Även i spel fem mot fem..

     • Leman. Det är nog att göra det väldigt enkelt för dig är jag rädd. Joel är ledaren och få eller ingen säger till honom att ett pp på bänken. När något ska göras så ska man leta efter Joel i slottet och när det inte fungerar så forsätter man leta Joel. Han är ledaren även om han inte står och letar passningar till sig själv.

      Sedan är det ju bara ett av tre,fyra problem med PP. Joel är inte ensamt problemet men en stor del av problemet tillsammans med Roger.

     • Herr Lakers: Det är du som tar upp Växjö, men nu gjorde jag det för att det är där du borde lägga krutet och inte tjatet om Joel i all evighet.

   • Herr Lakers du som tycker Joel är så bedrövlig och speciellt i PP måste väl jubla och vilja att han spelar ännu mer PP och ännu mer överlag?
    Dina kommentarer är så patetiska att det är skrattfest var gång man går in på forumet.
    Skall jag vara ärlig förstår jag inte varför du lägger hela ditt liv här på en Frölundasajt… Tror mest du är lite avis och smygfrölundait när det väl gäller.

 23. Då kan Joel spela fram till årsskiftet i alla fall. Säsongen börjar i år. SHL i September.

 24. Att Joel enbart påverkar 1% i PP är ett litet förlöjligande påstående HL;-)
  Joel påverkar tyvärr betydligt mer än så, och då inte till det positiva.

  Vi måste helt enkelt acceptera att Joel är slut. Iaf skall han inte användas som en stjärnforward, vilket han gör idag.

  Joel har aldrig varit en ”1e center” att bygga ett lag kring. Han har inte de kvaliteerna, spelmässigt. Aldrig haft. Däremot var han absolut SHLtopp när det kommer till att driva en checkingline.

  Jag anser inte att Roger gjort det som varit bäst för laget i år och därmed inte optimerat lagets möjligheter till att vinna.

  Det är MIN åsikt, men jag vet att många tycker likadant. Både fans, aktiva spelare och fd spelare. Vilka jag själv umgås med en del.

 25. Är det inte joel så är det sjöström, tröttsamma gnället.

  Ang sjöströms intervjuer. Han säger det han ska säga.

  1. Att han säger att han tror på nuvarande spelare under kontrakt är SJÄLVKLART. Hade han inte gjort det hade det sänt helt fel signaler. Vad hade hänt om han sagt att en och annan kanske ska bort?

  2. Att han säger så lite som han gör är helt rätt. Han vill inte visa sina kort, det han gör ska vara hemligt till kontrakt är skrivna. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå det, men ändå tas det upp…

  En bra sportchef är tråkig i intervjuer och bättre i förhandlingar och scouting.

    • Motfråga: vad hade hänt om han inte gjort intervjuer?
     Ännu värre gnäll.

     Han gör det han kan göra, utan att passera gränsen för konfidentialitet. Hade jag varit presschef där hade jag myst.

  • Sen säger han mer än vad han är medveten om. Att inte uttala sig om Sundströms ev utköp innebär ju att det är på bordet. Annars hade han ju sagt att ”vi tror på Johan, vet vad han kan och han har kontrakt ett år till”. Så tack för den här tiden, Johan.

 26. Märkligt att Rahimi kan bli avstängd för ett slagskott med tid kvar. HV spelaren borde väl titta på spelate med tid kvar. Sedan ör de ju onödigt att dra ett slagskott men kan ju inte bli avstängning.

 27. Kollar Sverige-Österrike, ser ju att det inte bara är Frölunda som har problem. Vill nog påstå att svensk hockey överlag har stora problem, absolut har dom så kallade blåbärsnationerna växt och blivit bättre men oj vad Sverige har tappat. Dåligt tempo, långt mellan lagdelarna, förlorar närkamper vid sarger o framför målen och dåligt med skott och när dom skjuter så är det dåliga skott. Är väl snart b-grupp för Sverige.

 28. Lite bittert att Radan Lenc tar upp en forwardsplats med KHL i det läget det är i. Det jobbet Lenc la ned och den lilla offensiva produktion han uppvisa borde kunna göras av en egen junior.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt