Frågorna inför SHL 20/21 – del 2

Frågorna inför SHL 20/21 – del 2

Frågorna inför SHL 20/21 – del 2

Frågorna inför SHL 20/21 – del 2

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför den stundande SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. I går fick ni första sjuan, i dag handlar det om Luleå, Malmö, Oskarshamn, Rögle, Skellefteå, Växjö och Örebro.

NI FICK, TROTS den enorma osäkerhet som råder, ett SHL-tips i måndags. På tisdagen var det dags att lite mer i detalj studera de olika lagen, i bokstavsordning från Brynäs till Linköping.

Serien i två delar (2×7 lag) fortsätter och avslutas i dag. Läs och se vad ni tycker. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Luleå

* Det borde bli riktigt jäkla bra, detta. Rätt mycket intakt lag sedan förra säsongen, ingen Jesper Sellgren (Frölunda) men väl spetsat med Linus Klasen. Luleå vann SHL:s grundserie förra vintern, det är i sig inte vad hockey handlar om, men de flesta av oss var eniga om att Luleå satt sig i en bra position när det handlade om att slåss om SM-guldet. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng börjar vänja sig vid att vara ett topplag och det är vad som brukar krävas för att gå långt. Luleå bör vara en guldutmanare, den främsta ihop med Färjestad, HV71 och kanske Frölunda om man redan i september kikar lite försiktigt i kristallkulan.

* En sak kan man fundera över: målvaktssidan. Kommer Joel Lassinantti att lämna ett väl stort hål efter sig eller är det så att ”Bulans” strikta defensiv gör målvakterna bra? David Rautio är högst kompetent, unge (17) Jesper Wallstedt en jättetalang. Det ska bli spännande att följa utvecklingen här.

* Bingo att New York Rangers inte ville stressa saker med Nils Lundkvist. Utan Jesper Sellgren kan 00-backen nog ta än mer plats, guidas till stordåd av rutinerade bjässen Erik Gustafsson. Kul också att se hur Modokillen Victor Berglund får till det.

* Linus Klasen borde om inte annat lyfta power play-spelet som var förvånansvärt svagt förra vintern. Hur bra han är i fem mot fem återstår att se. Men en artist i ”Bulans” bygge, en som är ”hemma” för att få vinna något … äntligen.

* Fick inte chansen att motbevisa tvivlarna förra säsongen, åkte mot Frölunda i CHL-semin, SHL:s slutspel blev inställd. Finns den där extra växeln att lägga in i avgörande matcher? Jag kan faktiskt inte se varför den inte skulle göra det.

ANNONS

Malmö

* Känslan är att Peter Andersson de senaste säsongerna fått ut max av materialet, disciplin, kampanda, och en jäkla fighting spirit har varit nycklarna. Nu är det nytt styre, skicklige Joakim Fagervall vid rodret. Han erbjuder en ny röst, har fått viss tillförd spets i tvillingarna Westerholm, kan använda Fredrik Händemark i två månader, men i stort behöver Fagervall göra vad Andersson gjort: maximera utfallet av en inte allt för namnkunnig trupp.

* Kan han det, Fagervall? Tja, varför inte? Hockey är en lagsport, Malmö har varit lite av en maskin där alla kuggar gjort sitt, inte kunnat maxprestera som topplagen men alltid ställt krav på att motståndarna måste matcha det hårda jobbet för att vinna. Sådant kommer man rätt långt på i en sport som hockey. Till stora delar är det samma Malmö vi ser i vinter, ett svårbesegrat lag.

* Men … klart att Fredrik Händemark kommer saknas när han drar till San Jose i november. Ledaren. Förstecentern. Vägvisaren. I dagens läge har sportchefen Patrik Sylvegård knappast råd att ersätta honom, eller?

* Oliver Lauridsen värvad som försvarschef. Dansk dynamit ihop med brorsan Markus. Spännande att följa talangerna Helge Grans och Linus Cronholm.

* 2xWesterholm kommer behöva leverera. Gör de det? Kan Emil Sylvegård fokusera mer på hockeyn, mindre på att leva upp till mediebilden som buse, och backa upp tvillingarna? Och göteborgaren Victor Backman – dags att etablera sig i SHL nu?

Oskarshamn

* Känslan är att det blir helt annan ordning på klubben den här säsongen (och framöver) med tydligt och bra ledarskap: Thomas Fröberg kvar som GM och kloke Martin Filander inplockad som ny tränare från Malmö. Nu kan man börja bygga på något som ska vara hållbart över tid.

* Bästa nyförvärvet, är det amerikanske målvakten Joe Cannata, han som var så bra med Björklöven förra säsongen? Mm, jag tror det. Ett bottenlag (sorry, men det är nog så) är i behov av en riktigt bra keeper som tar det där lilla extra. Bra backup till Cannata i Tex Williamsson.

* Backen Nolan Zajac är tillbaka i östra Småland, gjorde 31 poäng när Oskarshamn gick upp, gjorde 58 (!) poäng med Stavanger förra vintern. Kanadensaren kan klubben, det här borde vara värdefullt.

* Brian Cooper var bra i Björklöven, Adam Janosik har en del landskamper med Slovakien, Philip Samuelsson, Nichlas Torp … det är inte alls en oäven backsida.

* Rickard Palmberg var riktigt vass med tolv poäng på 13 matcher när han kom till klubben under förra säsongen. Lidingökillen blev kvar – värdefullt.

* Tyler Kelleher kan göra många poäng, nye tjecken Jan Ordos kanske kan bidra, finske late bloomern Kim Strömberg kan man undra över, jag gillar det jobb Johannes Salmonsson alltid gör, men det är inte mycket som skriker spets över forwardssidan. Martin Filander kommer behöva bygga ett lag som växer som en enhet. Spännande att se hur han lyckas.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rögle

* Hittade aldrig den där förstecentern, den där bärande ledaren. Kommer Simon Ryfors att kunna ta den rollen, kommer Adam Tambellini vara lika bra i den positionen som han var på en vinge i Modo där han formligen sprutade in poäng?

* Får Mattias Sjögren (som är på väg tillbaka) äntligen vara hel? I så fall finns en centerbredd som kan väga upp bristen på Ted Brithén-spets.

* Leon Bristedt, Daniel Zaar, Dennis Everberg, Nils Höglander, Olli Palola, ovan nämnda centrar .. det är en jäkla offensiv eldkraft som Rögle förfogar över. Det sprakar. Inte minst i power play.

* Är Brady Ferguson fågel eller fisk, kan Raphaël Lavoie prestera i svensk seniorhockey? Hur stort produktionsansvar läggs på Rögles två toppkedjor.

* Backsidan högst kompetent, spännande att se om Lukas Ekeståhl Jonsson kan lyfta ett snäpp till med större förtroende än i Färjestad.

* Johan Gustafsson har höga toppar men också dalar, hur fungerar han som mentor till Christoffer Rifalk? Denne har ännu inte haft huvudansvaret mellan stolparna i SHL; får han det nu, och i så fall – hur klarar han det?

* Kommer Nils Höglander tillbaka från Vancouvers camp? Det hade inte gjort ont för Rögle.

Skellefteå

* Frölundafans håller ögonen lite extra på två spelare: unge målvakten Arvid Söderblom och centern Jonathan Johnson, Toronto-Andreas storebror.
Kan Söderblom (som seniorskolats i Tingsryd) växa ut till en SHL-keeper, avlasta Gustaf Lindvall som är en av ligans absolut bästa?
Kan Johnson vara en drivande, spelförande center på samma vis som han var i Modo där han satte allsvenskt poängrekord?

* Mycket hänger, år efter år, på stjärnorna Joakim Lindström och Oscar Möller om Skellefteås offensiv ska fungera. Men här finns mycket mer, Jesper Frödén som var SHL:s bäste nykomling förra vintern, skicklige och rutinerade finländaren Tuomas Kiiskinen, och så blir ju raketen Andreas Wingerli bara bättre och bättre.

* Om Jacob Olofsson får vara hel, motsvarar han de gamla (och högt ställda) förväntningarna då?

* Tyler Morley har några riktigt bra säsonger i finska Liiga bakom sig. Överför han det till SHL har Skellefteå det bra beställt på centersidan.

* Tre tränare som delar på ansvaret, 2xStefan (Hedlund+Klockare) är kvar, rutinerade Tommy Samuelsson ut och orutinerade Andreas Falk in. Jag gillar Skellefteås mod och vilja att gå en egen väg, men det behöver inte alls vara dåligt om ledarskapet är tydligt internt, men tveklöst finns det fog för frågetecken på förhand.

* Philip Broberg kanske inte kommer tillbaka från Edmontons camp, så bra såg han ju ut i somras inför NHL-slutspelet. Är backsidan god nog?

Växjö

* Efter två jobbiga år (sjua/tia) behöver Växjö verkligen bli ett SHL-lag att räkna med igen. Hur mycket osäkerhet har skapats i föreningen? Hur mycket vinnarvana finns kvar, hur mycket trygghet sitter i väggarna? Kan det vara så att när profiler som Joel Persson och Robert Rosén är tillbaka, då blir det mer av ”gamla vanliga” Växjö Lakers igen? Fansen hoppas på det sistnämnda. Men det är högst osäkert på förhand.

* Tunga smällar när toppbackarna Ilari Melart och Miika Koivisto tidigt blev långtidsskadade. Teemu Eronen ska vara en bra ersättare, men det känns ändå lite osäkert.

* Tim Erixon hade svårt, tyckte i alla fall jag, att övertyga om sin storhet under förra säsongen, hans första i Sverige på flera år. Inte ovanligt att det behövs ett anpassningsår, men är Erixon så bra att han kan växa ut till en bärande back? Hade varit välbehövligt för Sam Hallams gäng.

* Kedjan med Rosén, parhästen Richard Gynge och Emil Pettersson känns på absolut toppnivå i SHL. Växjös öde avgörs av uppbackningen den får, och det är här jag är extra nyfiken:
Jack Drury, spännande på förhand, fågel eller fisk för den amerikanske talangen?
Marcus Davidsson, dags visa det han gjorde i Djurgården?
Jakob Forsbacka Karlsson, mer hemmastadd i SHL, därmed jämnare och bättre?

* Viktor Fasth, 38, och Erik Källgren, 23, bör vara ett målvaktspar av god klass. Är det givet att Fasth fortfarande är nummer 1?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro

* Blytungt med tidig skada på stjärnbacken Nick Ebert. Oklart hur länge han blir borta, men det är ett antal veckor i alla fall. Krävs det operation är det illa. Kristian Näkyvä, finländaren som så glädjande är frisk från cancern, kommer inte förrän sent i oktober. Örebro är försvagat defensivt, andra spelare får dra tunga lass. Men kanske bara i början.

* Jhonas Enroth är en maffig målvaktsvärvning, hyllad av C More-profilen Staffan Kronwall i måndags. Enroth var magnifik när han kom in sent säsongen 18/19 och räddade Örebro från kval, nu blir det kul att se hur bra han är över en hel säsong.

* Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson, Christer Olsson … lätt att gilla Örebros tränarstab, lätt att se hur stabilitet och kontinuitet, lugn och ro, kan ge resultat över tid. Örebro kryper allt närmare att vara den där klubben som går direkt till slutspel. Dags nu?

* Mathias Bromé och Rodrigo Abols är kvalité de luxe. Men hur blir det när de båda NHL-lånen lämnar i november? Kommer kanske någon av dem tillbaka efter camperna? Är övriga forwards bra nog för topp 6?

* Borna Rendulic sätter Kroatien på SHL-kartan. Vasst skott, sett bra ut på försäsongen, är han the real deal när ligan drar igång?

* Robin Kovacs kan topprestera, men jag är inte alldeles såld, framför allt inte vad gäller huruvida han lyfter ett lag eller ej. Är det nu det visar sig att jag har fel?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför den stundande SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. I går fick ni första sjuan, i dag handlar det om Luleå, Malmö, Oskarshamn, Rögle, Skellefteå, Växjö och Örebro.

NI FICK, TROTS den enorma osäkerhet som råder, ett SHL-tips i måndags. På tisdagen var det dags att lite mer i detalj studera de olika lagen, i bokstavsordning från Brynäs till Linköping.

Serien i två delar (2×7 lag) fortsätter och avslutas i dag. Läs och se vad ni tycker. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Luleå

* Det borde bli riktigt jäkla bra, detta. Rätt mycket intakt lag sedan förra säsongen, ingen Jesper Sellgren (Frölunda) men väl spetsat med Linus Klasen. Luleå vann SHL:s grundserie förra vintern, det är i sig inte vad hockey handlar om, men de flesta av oss var eniga om att Luleå satt sig i en bra position när det handlade om att slåss om SM-guldet. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng börjar vänja sig vid att vara ett topplag och det är vad som brukar krävas för att gå långt. Luleå bör vara en guldutmanare, den främsta ihop med Färjestad, HV71 och kanske Frölunda om man redan i september kikar lite försiktigt i kristallkulan.

* En sak kan man fundera över: målvaktssidan. Kommer Joel Lassinantti att lämna ett väl stort hål efter sig eller är det så att ”Bulans” strikta defensiv gör målvakterna bra? David Rautio är högst kompetent, unge (17) Jesper Wallstedt en jättetalang. Det ska bli spännande att följa utvecklingen här.

* Bingo att New York Rangers inte ville stressa saker med Nils Lundkvist. Utan Jesper Sellgren kan 00-backen nog ta än mer plats, guidas till stordåd av rutinerade bjässen Erik Gustafsson. Kul också att se hur Modokillen Victor Berglund får till det.

* Linus Klasen borde om inte annat lyfta power play-spelet som var förvånansvärt svagt förra vintern. Hur bra han är i fem mot fem återstår att se. Men en artist i ”Bulans” bygge, en som är ”hemma” för att få vinna något … äntligen.

* Fick inte chansen att motbevisa tvivlarna förra säsongen, åkte mot Frölunda i CHL-semin, SHL:s slutspel blev inställd. Finns den där extra växeln att lägga in i avgörande matcher? Jag kan faktiskt inte se varför den inte skulle göra det.

ANNONS

Malmö

* Känslan är att Peter Andersson de senaste säsongerna fått ut max av materialet, disciplin, kampanda, och en jäkla fighting spirit har varit nycklarna. Nu är det nytt styre, skicklige Joakim Fagervall vid rodret. Han erbjuder en ny röst, har fått viss tillförd spets i tvillingarna Westerholm, kan använda Fredrik Händemark i två månader, men i stort behöver Fagervall göra vad Andersson gjort: maximera utfallet av en inte allt för namnkunnig trupp.

* Kan han det, Fagervall? Tja, varför inte? Hockey är en lagsport, Malmö har varit lite av en maskin där alla kuggar gjort sitt, inte kunnat maxprestera som topplagen men alltid ställt krav på att motståndarna måste matcha det hårda jobbet för att vinna. Sådant kommer man rätt långt på i en sport som hockey. Till stora delar är det samma Malmö vi ser i vinter, ett svårbesegrat lag.

* Men … klart att Fredrik Händemark kommer saknas när han drar till San Jose i november. Ledaren. Förstecentern. Vägvisaren. I dagens läge har sportchefen Patrik Sylvegård knappast råd att ersätta honom, eller?

* Oliver Lauridsen värvad som försvarschef. Dansk dynamit ihop med brorsan Markus. Spännande att följa talangerna Helge Grans och Linus Cronholm.

* 2xWesterholm kommer behöva leverera. Gör de det? Kan Emil Sylvegård fokusera mer på hockeyn, mindre på att leva upp till mediebilden som buse, och backa upp tvillingarna? Och göteborgaren Victor Backman – dags att etablera sig i SHL nu?

Oskarshamn

* Känslan är att det blir helt annan ordning på klubben den här säsongen (och framöver) med tydligt och bra ledarskap: Thomas Fröberg kvar som GM och kloke Martin Filander inplockad som ny tränare från Malmö. Nu kan man börja bygga på något som ska vara hållbart över tid.

* Bästa nyförvärvet, är det amerikanske målvakten Joe Cannata, han som var så bra med Björklöven förra säsongen? Mm, jag tror det. Ett bottenlag (sorry, men det är nog så) är i behov av en riktigt bra keeper som tar det där lilla extra. Bra backup till Cannata i Tex Williamsson.

* Backen Nolan Zajac är tillbaka i östra Småland, gjorde 31 poäng när Oskarshamn gick upp, gjorde 58 (!) poäng med Stavanger förra vintern. Kanadensaren kan klubben, det här borde vara värdefullt.

* Brian Cooper var bra i Björklöven, Adam Janosik har en del landskamper med Slovakien, Philip Samuelsson, Nichlas Torp … det är inte alls en oäven backsida.

* Rickard Palmberg var riktigt vass med tolv poäng på 13 matcher när han kom till klubben under förra säsongen. Lidingökillen blev kvar – värdefullt.

* Tyler Kelleher kan göra många poäng, nye tjecken Jan Ordos kanske kan bidra, finske late bloomern Kim Strömberg kan man undra över, jag gillar det jobb Johannes Salmonsson alltid gör, men det är inte mycket som skriker spets över forwardssidan. Martin Filander kommer behöva bygga ett lag som växer som en enhet. Spännande att se hur han lyckas.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rögle

* Hittade aldrig den där förstecentern, den där bärande ledaren. Kommer Simon Ryfors att kunna ta den rollen, kommer Adam Tambellini vara lika bra i den positionen som han var på en vinge i Modo där han formligen sprutade in poäng?

* Får Mattias Sjögren (som är på väg tillbaka) äntligen vara hel? I så fall finns en centerbredd som kan väga upp bristen på Ted Brithén-spets.

* Leon Bristedt, Daniel Zaar, Dennis Everberg, Nils Höglander, Olli Palola, ovan nämnda centrar .. det är en jäkla offensiv eldkraft som Rögle förfogar över. Det sprakar. Inte minst i power play.

* Är Brady Ferguson fågel eller fisk, kan Raphaël Lavoie prestera i svensk seniorhockey? Hur stort produktionsansvar läggs på Rögles två toppkedjor.

* Backsidan högst kompetent, spännande att se om Lukas Ekeståhl Jonsson kan lyfta ett snäpp till med större förtroende än i Färjestad.

* Johan Gustafsson har höga toppar men också dalar, hur fungerar han som mentor till Christoffer Rifalk? Denne har ännu inte haft huvudansvaret mellan stolparna i SHL; får han det nu, och i så fall – hur klarar han det?

* Kommer Nils Höglander tillbaka från Vancouvers camp? Det hade inte gjort ont för Rögle.

Skellefteå

* Frölundafans håller ögonen lite extra på två spelare: unge målvakten Arvid Söderblom och centern Jonathan Johnson, Toronto-Andreas storebror.
Kan Söderblom (som seniorskolats i Tingsryd) växa ut till en SHL-keeper, avlasta Gustaf Lindvall som är en av ligans absolut bästa?
Kan Johnson vara en drivande, spelförande center på samma vis som han var i Modo där han satte allsvenskt poängrekord?

* Mycket hänger, år efter år, på stjärnorna Joakim Lindström och Oscar Möller om Skellefteås offensiv ska fungera. Men här finns mycket mer, Jesper Frödén som var SHL:s bäste nykomling förra vintern, skicklige och rutinerade finländaren Tuomas Kiiskinen, och så blir ju raketen Andreas Wingerli bara bättre och bättre.

* Om Jacob Olofsson får vara hel, motsvarar han de gamla (och högt ställda) förväntningarna då?

* Tyler Morley har några riktigt bra säsonger i finska Liiga bakom sig. Överför han det till SHL har Skellefteå det bra beställt på centersidan.

* Tre tränare som delar på ansvaret, 2xStefan (Hedlund+Klockare) är kvar, rutinerade Tommy Samuelsson ut och orutinerade Andreas Falk in. Jag gillar Skellefteås mod och vilja att gå en egen väg, men det behöver inte alls vara dåligt om ledarskapet är tydligt internt, men tveklöst finns det fog för frågetecken på förhand.

* Philip Broberg kanske inte kommer tillbaka från Edmontons camp, så bra såg han ju ut i somras inför NHL-slutspelet. Är backsidan god nog?

Växjö

* Efter två jobbiga år (sjua/tia) behöver Växjö verkligen bli ett SHL-lag att räkna med igen. Hur mycket osäkerhet har skapats i föreningen? Hur mycket vinnarvana finns kvar, hur mycket trygghet sitter i väggarna? Kan det vara så att när profiler som Joel Persson och Robert Rosén är tillbaka, då blir det mer av ”gamla vanliga” Växjö Lakers igen? Fansen hoppas på det sistnämnda. Men det är högst osäkert på förhand.

* Tunga smällar när toppbackarna Ilari Melart och Miika Koivisto tidigt blev långtidsskadade. Teemu Eronen ska vara en bra ersättare, men det känns ändå lite osäkert.

* Tim Erixon hade svårt, tyckte i alla fall jag, att övertyga om sin storhet under förra säsongen, hans första i Sverige på flera år. Inte ovanligt att det behövs ett anpassningsår, men är Erixon så bra att han kan växa ut till en bärande back? Hade varit välbehövligt för Sam Hallams gäng.

* Kedjan med Rosén, parhästen Richard Gynge och Emil Pettersson känns på absolut toppnivå i SHL. Växjös öde avgörs av uppbackningen den får, och det är här jag är extra nyfiken:
Jack Drury, spännande på förhand, fågel eller fisk för den amerikanske talangen?
Marcus Davidsson, dags visa det han gjorde i Djurgården?
Jakob Forsbacka Karlsson, mer hemmastadd i SHL, därmed jämnare och bättre?

* Viktor Fasth, 38, och Erik Källgren, 23, bör vara ett målvaktspar av god klass. Är det givet att Fasth fortfarande är nummer 1?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro

* Blytungt med tidig skada på stjärnbacken Nick Ebert. Oklart hur länge han blir borta, men det är ett antal veckor i alla fall. Krävs det operation är det illa. Kristian Näkyvä, finländaren som så glädjande är frisk från cancern, kommer inte förrän sent i oktober. Örebro är försvagat defensivt, andra spelare får dra tunga lass. Men kanske bara i början.

* Jhonas Enroth är en maffig målvaktsvärvning, hyllad av C More-profilen Staffan Kronwall i måndags. Enroth var magnifik när han kom in sent säsongen 18/19 och räddade Örebro från kval, nu blir det kul att se hur bra han är över en hel säsong.

* Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson, Christer Olsson … lätt att gilla Örebros tränarstab, lätt att se hur stabilitet och kontinuitet, lugn och ro, kan ge resultat över tid. Örebro kryper allt närmare att vara den där klubben som går direkt till slutspel. Dags nu?

* Mathias Bromé och Rodrigo Abols är kvalité de luxe. Men hur blir det när de båda NHL-lånen lämnar i november? Kommer kanske någon av dem tillbaka efter camperna? Är övriga forwards bra nog för topp 6?

* Borna Rendulic sätter Kroatien på SHL-kartan. Vasst skott, sett bra ut på försäsongen, är han the real deal när ligan drar igång?

* Robin Kovacs kan topprestera, men jag är inte alldeles såld, framför allt inte vad gäller huruvida han lyfter ett lag eller ej. Är det nu det visar sig att jag har fel?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför den stundande SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. I går fick ni första sjuan, i dag handlar det om Luleå, Malmö, Oskarshamn, Rögle, Skellefteå, Växjö och Örebro.

NI FICK, TROTS den enorma osäkerhet som råder, ett SHL-tips i måndags. På tisdagen var det dags att lite mer i detalj studera de olika lagen, i bokstavsordning från Brynäs till Linköping.

Serien i två delar (2×7 lag) fortsätter och avslutas i dag. Läs och se vad ni tycker. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Luleå

* Det borde bli riktigt jäkla bra, detta. Rätt mycket intakt lag sedan förra säsongen, ingen Jesper Sellgren (Frölunda) men väl spetsat med Linus Klasen. Luleå vann SHL:s grundserie förra vintern, det är i sig inte vad hockey handlar om, men de flesta av oss var eniga om att Luleå satt sig i en bra position när det handlade om att slåss om SM-guldet. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng börjar vänja sig vid att vara ett topplag och det är vad som brukar krävas för att gå långt. Luleå bör vara en guldutmanare, den främsta ihop med Färjestad, HV71 och kanske Frölunda om man redan i september kikar lite försiktigt i kristallkulan.

* En sak kan man fundera över: målvaktssidan. Kommer Joel Lassinantti att lämna ett väl stort hål efter sig eller är det så att ”Bulans” strikta defensiv gör målvakterna bra? David Rautio är högst kompetent, unge (17) Jesper Wallstedt en jättetalang. Det ska bli spännande att följa utvecklingen här.

* Bingo att New York Rangers inte ville stressa saker med Nils Lundkvist. Utan Jesper Sellgren kan 00-backen nog ta än mer plats, guidas till stordåd av rutinerade bjässen Erik Gustafsson. Kul också att se hur Modokillen Victor Berglund får till det.

* Linus Klasen borde om inte annat lyfta power play-spelet som var förvånansvärt svagt förra vintern. Hur bra han är i fem mot fem återstår att se. Men en artist i ”Bulans” bygge, en som är ”hemma” för att få vinna något … äntligen.

* Fick inte chansen att motbevisa tvivlarna förra säsongen, åkte mot Frölunda i CHL-semin, SHL:s slutspel blev inställd. Finns den där extra växeln att lägga in i avgörande matcher? Jag kan faktiskt inte se varför den inte skulle göra det.

ANNONS

Malmö

* Känslan är att Peter Andersson de senaste säsongerna fått ut max av materialet, disciplin, kampanda, och en jäkla fighting spirit har varit nycklarna. Nu är det nytt styre, skicklige Joakim Fagervall vid rodret. Han erbjuder en ny röst, har fått viss tillförd spets i tvillingarna Westerholm, kan använda Fredrik Händemark i två månader, men i stort behöver Fagervall göra vad Andersson gjort: maximera utfallet av en inte allt för namnkunnig trupp.

* Kan han det, Fagervall? Tja, varför inte? Hockey är en lagsport, Malmö har varit lite av en maskin där alla kuggar gjort sitt, inte kunnat maxprestera som topplagen men alltid ställt krav på att motståndarna måste matcha det hårda jobbet för att vinna. Sådant kommer man rätt långt på i en sport som hockey. Till stora delar är det samma Malmö vi ser i vinter, ett svårbesegrat lag.

* Men … klart att Fredrik Händemark kommer saknas när han drar till San Jose i november. Ledaren. Förstecentern. Vägvisaren. I dagens läge har sportchefen Patrik Sylvegård knappast råd att ersätta honom, eller?

* Oliver Lauridsen värvad som försvarschef. Dansk dynamit ihop med brorsan Markus. Spännande att följa talangerna Helge Grans och Linus Cronholm.

* 2xWesterholm kommer behöva leverera. Gör de det? Kan Emil Sylvegård fokusera mer på hockeyn, mindre på att leva upp till mediebilden som buse, och backa upp tvillingarna? Och göteborgaren Victor Backman – dags att etablera sig i SHL nu?

Oskarshamn

* Känslan är att det blir helt annan ordning på klubben den här säsongen (och framöver) med tydligt och bra ledarskap: Thomas Fröberg kvar som GM och kloke Martin Filander inplockad som ny tränare från Malmö. Nu kan man börja bygga på något som ska vara hållbart över tid.

* Bästa nyförvärvet, är det amerikanske målvakten Joe Cannata, han som var så bra med Björklöven förra säsongen? Mm, jag tror det. Ett bottenlag (sorry, men det är nog så) är i behov av en riktigt bra keeper som tar det där lilla extra. Bra backup till Cannata i Tex Williamsson.

* Backen Nolan Zajac är tillbaka i östra Småland, gjorde 31 poäng när Oskarshamn gick upp, gjorde 58 (!) poäng med Stavanger förra vintern. Kanadensaren kan klubben, det här borde vara värdefullt.

* Brian Cooper var bra i Björklöven, Adam Janosik har en del landskamper med Slovakien, Philip Samuelsson, Nichlas Torp … det är inte alls en oäven backsida.

* Rickard Palmberg var riktigt vass med tolv poäng på 13 matcher när han kom till klubben under förra säsongen. Lidingökillen blev kvar – värdefullt.

* Tyler Kelleher kan göra många poäng, nye tjecken Jan Ordos kanske kan bidra, finske late bloomern Kim Strömberg kan man undra över, jag gillar det jobb Johannes Salmonsson alltid gör, men det är inte mycket som skriker spets över forwardssidan. Martin Filander kommer behöva bygga ett lag som växer som en enhet. Spännande att se hur han lyckas.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rögle

* Hittade aldrig den där förstecentern, den där bärande ledaren. Kommer Simon Ryfors att kunna ta den rollen, kommer Adam Tambellini vara lika bra i den positionen som han var på en vinge i Modo där han formligen sprutade in poäng?

* Får Mattias Sjögren (som är på väg tillbaka) äntligen vara hel? I så fall finns en centerbredd som kan väga upp bristen på Ted Brithén-spets.

* Leon Bristedt, Daniel Zaar, Dennis Everberg, Nils Höglander, Olli Palola, ovan nämnda centrar .. det är en jäkla offensiv eldkraft som Rögle förfogar över. Det sprakar. Inte minst i power play.

* Är Brady Ferguson fågel eller fisk, kan Raphaël Lavoie prestera i svensk seniorhockey? Hur stort produktionsansvar läggs på Rögles två toppkedjor.

* Backsidan högst kompetent, spännande att se om Lukas Ekeståhl Jonsson kan lyfta ett snäpp till med större förtroende än i Färjestad.

* Johan Gustafsson har höga toppar men också dalar, hur fungerar han som mentor till Christoffer Rifalk? Denne har ännu inte haft huvudansvaret mellan stolparna i SHL; får han det nu, och i så fall – hur klarar han det?

* Kommer Nils Höglander tillbaka från Vancouvers camp? Det hade inte gjort ont för Rögle.

Skellefteå

* Frölundafans håller ögonen lite extra på två spelare: unge målvakten Arvid Söderblom och centern Jonathan Johnson, Toronto-Andreas storebror.
Kan Söderblom (som seniorskolats i Tingsryd) växa ut till en SHL-keeper, avlasta Gustaf Lindvall som är en av ligans absolut bästa?
Kan Johnson vara en drivande, spelförande center på samma vis som han var i Modo där han satte allsvenskt poängrekord?

* Mycket hänger, år efter år, på stjärnorna Joakim Lindström och Oscar Möller om Skellefteås offensiv ska fungera. Men här finns mycket mer, Jesper Frödén som var SHL:s bäste nykomling förra vintern, skicklige och rutinerade finländaren Tuomas Kiiskinen, och så blir ju raketen Andreas Wingerli bara bättre och bättre.

* Om Jacob Olofsson får vara hel, motsvarar han de gamla (och högt ställda) förväntningarna då?

* Tyler Morley har några riktigt bra säsonger i finska Liiga bakom sig. Överför han det till SHL har Skellefteå det bra beställt på centersidan.

* Tre tränare som delar på ansvaret, 2xStefan (Hedlund+Klockare) är kvar, rutinerade Tommy Samuelsson ut och orutinerade Andreas Falk in. Jag gillar Skellefteås mod och vilja att gå en egen väg, men det behöver inte alls vara dåligt om ledarskapet är tydligt internt, men tveklöst finns det fog för frågetecken på förhand.

* Philip Broberg kanske inte kommer tillbaka från Edmontons camp, så bra såg han ju ut i somras inför NHL-slutspelet. Är backsidan god nog?

Växjö

* Efter två jobbiga år (sjua/tia) behöver Växjö verkligen bli ett SHL-lag att räkna med igen. Hur mycket osäkerhet har skapats i föreningen? Hur mycket vinnarvana finns kvar, hur mycket trygghet sitter i väggarna? Kan det vara så att när profiler som Joel Persson och Robert Rosén är tillbaka, då blir det mer av ”gamla vanliga” Växjö Lakers igen? Fansen hoppas på det sistnämnda. Men det är högst osäkert på förhand.

* Tunga smällar när toppbackarna Ilari Melart och Miika Koivisto tidigt blev långtidsskadade. Teemu Eronen ska vara en bra ersättare, men det känns ändå lite osäkert.

* Tim Erixon hade svårt, tyckte i alla fall jag, att övertyga om sin storhet under förra säsongen, hans första i Sverige på flera år. Inte ovanligt att det behövs ett anpassningsår, men är Erixon så bra att han kan växa ut till en bärande back? Hade varit välbehövligt för Sam Hallams gäng.

* Kedjan med Rosén, parhästen Richard Gynge och Emil Pettersson känns på absolut toppnivå i SHL. Växjös öde avgörs av uppbackningen den får, och det är här jag är extra nyfiken:
Jack Drury, spännande på förhand, fågel eller fisk för den amerikanske talangen?
Marcus Davidsson, dags visa det han gjorde i Djurgården?
Jakob Forsbacka Karlsson, mer hemmastadd i SHL, därmed jämnare och bättre?

* Viktor Fasth, 38, och Erik Källgren, 23, bör vara ett målvaktspar av god klass. Är det givet att Fasth fortfarande är nummer 1?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro

* Blytungt med tidig skada på stjärnbacken Nick Ebert. Oklart hur länge han blir borta, men det är ett antal veckor i alla fall. Krävs det operation är det illa. Kristian Näkyvä, finländaren som så glädjande är frisk från cancern, kommer inte förrän sent i oktober. Örebro är försvagat defensivt, andra spelare får dra tunga lass. Men kanske bara i början.

* Jhonas Enroth är en maffig målvaktsvärvning, hyllad av C More-profilen Staffan Kronwall i måndags. Enroth var magnifik när han kom in sent säsongen 18/19 och räddade Örebro från kval, nu blir det kul att se hur bra han är över en hel säsong.

* Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson, Christer Olsson … lätt att gilla Örebros tränarstab, lätt att se hur stabilitet och kontinuitet, lugn och ro, kan ge resultat över tid. Örebro kryper allt närmare att vara den där klubben som går direkt till slutspel. Dags nu?

* Mathias Bromé och Rodrigo Abols är kvalité de luxe. Men hur blir det när de båda NHL-lånen lämnar i november? Kommer kanske någon av dem tillbaka efter camperna? Är övriga forwards bra nog för topp 6?

* Borna Rendulic sätter Kroatien på SHL-kartan. Vasst skott, sett bra ut på försäsongen, är han the real deal när ligan drar igång?

* Robin Kovacs kan topprestera, men jag är inte alldeles såld, framför allt inte vad gäller huruvida han lyfter ett lag eller ej. Är det nu det visar sig att jag har fel?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför den stundande SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. I går fick ni första sjuan, i dag handlar det om Luleå, Malmö, Oskarshamn, Rögle, Skellefteå, Växjö och Örebro.

NI FICK, TROTS den enorma osäkerhet som råder, ett SHL-tips i måndags. På tisdagen var det dags att lite mer i detalj studera de olika lagen, i bokstavsordning från Brynäs till Linköping.

Serien i två delar (2×7 lag) fortsätter och avslutas i dag. Läs och se vad ni tycker. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Luleå

* Det borde bli riktigt jäkla bra, detta. Rätt mycket intakt lag sedan förra säsongen, ingen Jesper Sellgren (Frölunda) men väl spetsat med Linus Klasen. Luleå vann SHL:s grundserie förra vintern, det är i sig inte vad hockey handlar om, men de flesta av oss var eniga om att Luleå satt sig i en bra position när det handlade om att slåss om SM-guldet. Thomas ”Bulan” Berglunds gäng börjar vänja sig vid att vara ett topplag och det är vad som brukar krävas för att gå långt. Luleå bör vara en guldutmanare, den främsta ihop med Färjestad, HV71 och kanske Frölunda om man redan i september kikar lite försiktigt i kristallkulan.

* En sak kan man fundera över: målvaktssidan. Kommer Joel Lassinantti att lämna ett väl stort hål efter sig eller är det så att ”Bulans” strikta defensiv gör målvakterna bra? David Rautio är högst kompetent, unge (17) Jesper Wallstedt en jättetalang. Det ska bli spännande att följa utvecklingen här.

* Bingo att New York Rangers inte ville stressa saker med Nils Lundkvist. Utan Jesper Sellgren kan 00-backen nog ta än mer plats, guidas till stordåd av rutinerade bjässen Erik Gustafsson. Kul också att se hur Modokillen Victor Berglund får till det.

* Linus Klasen borde om inte annat lyfta power play-spelet som var förvånansvärt svagt förra vintern. Hur bra han är i fem mot fem återstår att se. Men en artist i ”Bulans” bygge, en som är ”hemma” för att få vinna något … äntligen.

* Fick inte chansen att motbevisa tvivlarna förra säsongen, åkte mot Frölunda i CHL-semin, SHL:s slutspel blev inställd. Finns den där extra växeln att lägga in i avgörande matcher? Jag kan faktiskt inte se varför den inte skulle göra det.

ANNONS

Malmö

* Känslan är att Peter Andersson de senaste säsongerna fått ut max av materialet, disciplin, kampanda, och en jäkla fighting spirit har varit nycklarna. Nu är det nytt styre, skicklige Joakim Fagervall vid rodret. Han erbjuder en ny röst, har fått viss tillförd spets i tvillingarna Westerholm, kan använda Fredrik Händemark i två månader, men i stort behöver Fagervall göra vad Andersson gjort: maximera utfallet av en inte allt för namnkunnig trupp.

* Kan han det, Fagervall? Tja, varför inte? Hockey är en lagsport, Malmö har varit lite av en maskin där alla kuggar gjort sitt, inte kunnat maxprestera som topplagen men alltid ställt krav på att motståndarna måste matcha det hårda jobbet för att vinna. Sådant kommer man rätt långt på i en sport som hockey. Till stora delar är det samma Malmö vi ser i vinter, ett svårbesegrat lag.

* Men … klart att Fredrik Händemark kommer saknas när han drar till San Jose i november. Ledaren. Förstecentern. Vägvisaren. I dagens läge har sportchefen Patrik Sylvegård knappast råd att ersätta honom, eller?

* Oliver Lauridsen värvad som försvarschef. Dansk dynamit ihop med brorsan Markus. Spännande att följa talangerna Helge Grans och Linus Cronholm.

* 2xWesterholm kommer behöva leverera. Gör de det? Kan Emil Sylvegård fokusera mer på hockeyn, mindre på att leva upp till mediebilden som buse, och backa upp tvillingarna? Och göteborgaren Victor Backman – dags att etablera sig i SHL nu?

Oskarshamn

* Känslan är att det blir helt annan ordning på klubben den här säsongen (och framöver) med tydligt och bra ledarskap: Thomas Fröberg kvar som GM och kloke Martin Filander inplockad som ny tränare från Malmö. Nu kan man börja bygga på något som ska vara hållbart över tid.

* Bästa nyförvärvet, är det amerikanske målvakten Joe Cannata, han som var så bra med Björklöven förra säsongen? Mm, jag tror det. Ett bottenlag (sorry, men det är nog så) är i behov av en riktigt bra keeper som tar det där lilla extra. Bra backup till Cannata i Tex Williamsson.

* Backen Nolan Zajac är tillbaka i östra Småland, gjorde 31 poäng när Oskarshamn gick upp, gjorde 58 (!) poäng med Stavanger förra vintern. Kanadensaren kan klubben, det här borde vara värdefullt.

* Brian Cooper var bra i Björklöven, Adam Janosik har en del landskamper med Slovakien, Philip Samuelsson, Nichlas Torp … det är inte alls en oäven backsida.

* Rickard Palmberg var riktigt vass med tolv poäng på 13 matcher när han kom till klubben under förra säsongen. Lidingökillen blev kvar – värdefullt.

* Tyler Kelleher kan göra många poäng, nye tjecken Jan Ordos kanske kan bidra, finske late bloomern Kim Strömberg kan man undra över, jag gillar det jobb Johannes Salmonsson alltid gör, men det är inte mycket som skriker spets över forwardssidan. Martin Filander kommer behöva bygga ett lag som växer som en enhet. Spännande att se hur han lyckas.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Rögle

* Hittade aldrig den där förstecentern, den där bärande ledaren. Kommer Simon Ryfors att kunna ta den rollen, kommer Adam Tambellini vara lika bra i den positionen som han var på en vinge i Modo där han formligen sprutade in poäng?

* Får Mattias Sjögren (som är på väg tillbaka) äntligen vara hel? I så fall finns en centerbredd som kan väga upp bristen på Ted Brithén-spets.

* Leon Bristedt, Daniel Zaar, Dennis Everberg, Nils Höglander, Olli Palola, ovan nämnda centrar .. det är en jäkla offensiv eldkraft som Rögle förfogar över. Det sprakar. Inte minst i power play.

* Är Brady Ferguson fågel eller fisk, kan Raphaël Lavoie prestera i svensk seniorhockey? Hur stort produktionsansvar läggs på Rögles två toppkedjor.

* Backsidan högst kompetent, spännande att se om Lukas Ekeståhl Jonsson kan lyfta ett snäpp till med större förtroende än i Färjestad.

* Johan Gustafsson har höga toppar men också dalar, hur fungerar han som mentor till Christoffer Rifalk? Denne har ännu inte haft huvudansvaret mellan stolparna i SHL; får han det nu, och i så fall – hur klarar han det?

* Kommer Nils Höglander tillbaka från Vancouvers camp? Det hade inte gjort ont för Rögle.

Skellefteå

* Frölundafans håller ögonen lite extra på två spelare: unge målvakten Arvid Söderblom och centern Jonathan Johnson, Toronto-Andreas storebror.
Kan Söderblom (som seniorskolats i Tingsryd) växa ut till en SHL-keeper, avlasta Gustaf Lindvall som är en av ligans absolut bästa?
Kan Johnson vara en drivande, spelförande center på samma vis som han var i Modo där han satte allsvenskt poängrekord?

* Mycket hänger, år efter år, på stjärnorna Joakim Lindström och Oscar Möller om Skellefteås offensiv ska fungera. Men här finns mycket mer, Jesper Frödén som var SHL:s bäste nykomling förra vintern, skicklige och rutinerade finländaren Tuomas Kiiskinen, och så blir ju raketen Andreas Wingerli bara bättre och bättre.

* Om Jacob Olofsson får vara hel, motsvarar han de gamla (och högt ställda) förväntningarna då?

* Tyler Morley har några riktigt bra säsonger i finska Liiga bakom sig. Överför han det till SHL har Skellefteå det bra beställt på centersidan.

* Tre tränare som delar på ansvaret, 2xStefan (Hedlund+Klockare) är kvar, rutinerade Tommy Samuelsson ut och orutinerade Andreas Falk in. Jag gillar Skellefteås mod och vilja att gå en egen väg, men det behöver inte alls vara dåligt om ledarskapet är tydligt internt, men tveklöst finns det fog för frågetecken på förhand.

* Philip Broberg kanske inte kommer tillbaka från Edmontons camp, så bra såg han ju ut i somras inför NHL-slutspelet. Är backsidan god nog?

Växjö

* Efter två jobbiga år (sjua/tia) behöver Växjö verkligen bli ett SHL-lag att räkna med igen. Hur mycket osäkerhet har skapats i föreningen? Hur mycket vinnarvana finns kvar, hur mycket trygghet sitter i väggarna? Kan det vara så att när profiler som Joel Persson och Robert Rosén är tillbaka, då blir det mer av ”gamla vanliga” Växjö Lakers igen? Fansen hoppas på det sistnämnda. Men det är högst osäkert på förhand.

* Tunga smällar när toppbackarna Ilari Melart och Miika Koivisto tidigt blev långtidsskadade. Teemu Eronen ska vara en bra ersättare, men det känns ändå lite osäkert.

* Tim Erixon hade svårt, tyckte i alla fall jag, att övertyga om sin storhet under förra säsongen, hans första i Sverige på flera år. Inte ovanligt att det behövs ett anpassningsår, men är Erixon så bra att han kan växa ut till en bärande back? Hade varit välbehövligt för Sam Hallams gäng.

* Kedjan med Rosén, parhästen Richard Gynge och Emil Pettersson känns på absolut toppnivå i SHL. Växjös öde avgörs av uppbackningen den får, och det är här jag är extra nyfiken:
Jack Drury, spännande på förhand, fågel eller fisk för den amerikanske talangen?
Marcus Davidsson, dags visa det han gjorde i Djurgården?
Jakob Forsbacka Karlsson, mer hemmastadd i SHL, därmed jämnare och bättre?

* Viktor Fasth, 38, och Erik Källgren, 23, bör vara ett målvaktspar av god klass. Är det givet att Fasth fortfarande är nummer 1?

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro

* Blytungt med tidig skada på stjärnbacken Nick Ebert. Oklart hur länge han blir borta, men det är ett antal veckor i alla fall. Krävs det operation är det illa. Kristian Näkyvä, finländaren som så glädjande är frisk från cancern, kommer inte förrän sent i oktober. Örebro är försvagat defensivt, andra spelare får dra tunga lass. Men kanske bara i början.

* Jhonas Enroth är en maffig målvaktsvärvning, hyllad av C More-profilen Staffan Kronwall i måndags. Enroth var magnifik när han kom in sent säsongen 18/19 och räddade Örebro från kval, nu blir det kul att se hur bra han är över en hel säsong.

* Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson, Christer Olsson … lätt att gilla Örebros tränarstab, lätt att se hur stabilitet och kontinuitet, lugn och ro, kan ge resultat över tid. Örebro kryper allt närmare att vara den där klubben som går direkt till slutspel. Dags nu?

* Mathias Bromé och Rodrigo Abols är kvalité de luxe. Men hur blir det när de båda NHL-lånen lämnar i november? Kommer kanske någon av dem tillbaka efter camperna? Är övriga forwards bra nog för topp 6?

* Borna Rendulic sätter Kroatien på SHL-kartan. Vasst skott, sett bra ut på försäsongen, är han the real deal när ligan drar igång?

* Robin Kovacs kan topprestera, men jag är inte alldeles såld, framför allt inte vad gäller huruvida han lyfter ett lag eller ej. Är det nu det visar sig att jag har fel?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt