Frågorna inför SHL 20/21 – del 1

Frågorna inför SHL 20/21 – del 1

Frågorna inför SHL 20/21 – del 1

Frågorna inför SHL 20/21 – del 1

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. Först ut: Brynäs, Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Leksand och Linköping.

PÅ MÅNDAGEN DRISTADE jag mig att tippa SHL, jag berättade också varför det är svårare än någonsin.

Coronapandemin basen för allt, givetvis.

Hur påverkar det publiklösa, hur ofta får lag spela utan en massa förkylda lirare, stannar NHL-lånen eller inte, och vad händer den dag som lagen tvingas sänka spelarlönerna drastiskt för att överleva?

Nå, det blir som det blir. Här kan jag inte göra mer än att fundera utifrån de förutsättningar som råder nu. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Spänn fast er så åker vi. Onsdag eller torsdag får ni resterande sju lag.

 

Brynäs

* Kursförändringen är mest intressant. Brynäs har länge setts som ett ganska ”mjukt” lag av motståndarna, bra i medgång, sämre i motgång, men nu har Peter Andersson kommit in och ställt krav på samma sätt som han gjorde i Malmö. Träningen tuffare än någonsin. Sägs det. Möjligen vill Thomas ”Bulan” Berglund invända här, men lik förbaskat – Peter Andersson har kört stenhårt med spelarna för att förändra kulturen i klubben. Hur fungerar det? Kan vara ett arbete som tar tid.

* Skadorna är inte alls bra. Anton Rödin och fötterna, i veckan oroande rapporter om Samuel Ersson och Greg Scott, det har  börjat rätt jobbigt för Gävlelaget.

* Niclas Andersen, Simon Bertilsson, Jonathan Sigalet, Kristofer Berglund, det är stabila SHL-backar. Räcker spelskickligheten? Behöver forwards göra mycket på egen hand?

* Patrik Berglund, supporter & partner-värvad, är han fågel eller fisk? Jubel i Gävle – eller bli det Djurgården som skrattar sist?

ANNONS

* Om vi tänker oss Gävlejubelalternativet … Berglund, Scott, Rödin, Nicklas Danielsson, Jaedon Descheneau, visst finns här offensiv kapacitet. Om friskt och helt, det vill säga.

Djurgården

* Närmast uträknat på förhand i och med att Stockholmsklubben legat extremt lågt vad gäller värvningar och verkligen påverkats av coronapandemin. Kan det möjligen skapa ett slags vi mot världen-känsla, eller är det att gripa efter halmstrån?

* Jacob Josefson fortsätter vara skadedrabbad (borta till oktober), hjärnskakningar gör framtiden för Anton Hedman och Mattias Guter ytterst osäkert. Som om inte truppen varit profilfattig ändå på papperet …

* Djurgården brukar bäras fram av landets mest högljudda hemmapublik. Utan det stödet, hur blir det då?

* Dick Axelsson började inte träna med laget förrän september. Bör alltså ta lite tid på sig. I avsaknad av andra stjärnor får Dick en oerhört viktig roll, har han ännu en stor säsong i sig?

* Dick med Niclas Bergfors och Sebastian Strandberg, Josefson när han frisknar till, fräcke Manuel Ågren, supertalangen Alexander Holtz, spännande Linus Andersson, rutinerade Tom Wandell, en toppback som Marcus Högström, flera andra högst kompetena … visst finns det kvalitet i Djurgården. Man ska nog inte räkna bort den starka grupp som Robert Ohlsson förfogar över.

* Niklas Svedberg kom till Djurgården och studsade tillbaka, gör Mantas Armalis det samma? Om så, då har blåränderna det väl förspänt där bak.

* Emil Molin fick inte till det i Malmö under Peter Anderssons ledning. Kan han få det i Brynäs … under Andersson?

Frölunda

* Se den här texten, eller en massa andra som publicerats på rakapuckar.com – där finns ju en del. Men några kvicka tankar här:

* På intet sätt är ju Jan Mursak en ersättare till Ryan Lasch, men lik förbaskat har slovenen bra betalt för att vara en ledande spelare – och producera därefter. Kanske inte 1,33 pinnar i snitt som senast han var i Sverige, men … Mursak behöver vara bra, låt oss stanna där.

* Johan Sundström, kan han få ut lite mer i poängväg av sina alltid starka insatser? Den centern skulle Frölunda må gott av att få upp på absolut toppnivå.

* Sprakande backsida nu när det adderats spelskicklighet och ungdom. Om försäsongen bara var en början så blir det en riktigt kul vinter. Mitt i allt detta är det väsentligt att Stefan Elliott visar sig vara en klassback och har ett bra 60-meterspel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Lucas Raymond kommer producera i PP, men kommer det lossna även i fem mot fem, får vi se ett rejält genombrott? Vilka forwards höjer sig mer, de unga (Karl Henriksson, Elmer Söderblom, Linus Nässén) eller de mer rutinerade (som Joel Mustonen, Max Friberg, Mats Rosseli Olsen)? Även med backar som tar större offensivt ansvar kommer det ställas krav på lite ”action” från många händer i det som som vanligt ska vara ett ”fyrakedjorslag.”

* Nicklas Lasu och Simon Hjalmarsson är intressanta. Kan Lasu oftare visa att han fick med sig ett större register hem från Finland? Kan Hjalmarsson bli lite mer ego och målskytt som ytterforward?

Färjestad

* Är målvakten Arvid Holm, 21, redo för ett större eget ansvar utan Markus Svensson? Blir det tandem med Henrik Haukeland?

* Backsidan är på papperet löjligt bra. När Jesse Virtanen till slut blev klar var det grädden på moset. Enda frågetecknet är möjligen hur Johan Pennerborn & Co ska hålla alla på gott humör, ge nog med speltid och förtroende. Å andra sidan, denna coronasäsong där minsta förkylning är ett stanna hemma-besked är åtta starka backar förstås inget problem.

* Fanns problem med det defensiva uppträdandet förra säsongen. Men det var då. Det börjar om nu. Ny säsong.  Nya grupper. Nya lagbyggen. Färjestad är ju också ett annat lag numera, mer puckinnehav, kreativare, offensivare, med större vilja att vinna på egen kraft. Så länge man gör fler mål än motståndarna, så …

* Det här bör bli Gustav Rydahls sista SHL-säsong innan han testar NHL. Karlstadkillens resa är imponerande, kan han vara en lika stark förstecenter som förra vintern, kan han till och med vara en dominant i SHL? Stundtals var han det redan 19/20.

* Kan Michael Lindqvist få vara hel nu? I så fall enormt starkt vapen. Och hur mycket hinner Joakim Nygård och hans raketmotor bidra med fram till november?

* Hittar Jacob Nilsson snabbt tillbaka till den han var i Mora? Kan Jacob Peterson med centerförtroende visa Frölunda vad den klubben missade förra säsongen? Inga givna svar här. Jag följer med spänning.

HV71

* HV har tagit en ledande roll i svensk hockey den senaste veckan, superdupertalangen Connor Bedard, 15, valde Jönköping för att träna och matcha under hösten, med backen Jesper Wllliamsson på skadelistan dunkade sporttchefen Johan Hult in meriterade Anton Karlsson som ersättare (då var backsidan redan mycket stark), och HV nämns allt mer i snacket skulle Ryan Lasch inte hitta någon klubb utanför Sveriges gränser (och nu verkar det som om amerikanen vänt blickarna mot Sverige). Resurser saknas inte, inte självförtroende heller. Kraven är höjda – kan HV hantera den situationen?

* Självförtroende även vad gäller tränarposten. När Stephan Lundh tog adjö satt Hult & Co lugnt i båten, såg hur Nicklas Rahm utvecklats under flera år som assisterande och gav denne huvudansvaret. Sådant där vill man gärna se belönas. Det är dock en ny situation för Rahm, men jag ser inga problem här. Stefan Nyman klok rekrytering som assisterande med backansvar.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Lias Andersson har sett oförskämt bra ut på försäsongen, vet att han ska vara hela vintern i HV, njuter av den tryggheten. Vad det gör för hans framtida NHL-chanser vet jag inte, men jag tror Lias kan vara en absolut toppspelare i den här ligan. Gott så. Till att börja med.

* Anton Wedin – som jag gillade väldigt mycket i Timrå! – med nämnde Lias och Linus Sandin har varit en dominant trio. Kan ge HV en flygande start på hösten. Men vem ersätter Sandin i november när anfallaren drar till Philadelphia?

* Fler behöver producera, kan Fredrik Forsberg göra det i SHL, kan Axel Holmström visa att det finns bensin kvar i tanken, kan Filip Sandberg hitta tillbaka till den han en gång var, eller är det rutinerade herrar som Simon Önerud och Alexander Bergström som åter kliver fram?

Leksand

* GM Thomas Johansson fortsätter att bit för bit förbättra Leksand, ta steg mot en etablering i landets högsta liga. Med coachen Björn Hellkvist norpad (ni minns, va?) från Modo känns det som att det finns goda möjligheter till önskvärd stabilitet i framtiden.

* En kedja med återvändande Marek Hrivik samt nya Carter Camper och Peter Cehlarik kan visa sig vara en av SHL:s absolut bästa. Den kan räcka långt om vi snackar att ”bara” fixa nytt kontrakt. Ska Leksand till slutspel krävs att fler bidrar, här ställs krav på att en sådan som Patrik Zackrisson kliver fram.

* I 01:an Emil Heineman och 00:an Nils Åman har Leksand två av landets mest spännande forwards. 96:an Oskar Lang är väl inte ung och lovande längre, men visst finns här outnyttjad potential? Skridskoåkningen … mmm.

* Matt Caito bör vara en bra offensiv back, men rent allmänt – räcker verkligen  defensiven? Axel Brage och Janne Juvonen är målvakter som är okej men inte mer, det finns frågetecken för backen Jonas Ahnelöv efter den otäcka olyckan med en skridskoskena mot halsen, och backbesättningen imponerar inte. På papperet. Men kanske på isen, om Björn Hellkvist svingar sitt trollspö?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping

* Andra året för Bert Robertsson som ”kulturförändrare” i LHC, lite samma uppgift som Peter Andersson i Brynäs. Träna hårt. Få in vinnarattityd, et cetera. Det tog lång tid innan det syntes något slags resultat förra säsongen, Bert börjar kanske inte från noll nu, men han börjar ändå lite om, och det känns osäkert på förhand, låt vara att spelarmaterialet inte alls är pjåkigt. Men LHC har under de senaste säsongerna ingen vana av att vinna, prestera på hög nivå flera matcher i rad, och sådant tar tid att skapa.

* Tungt slag när målvakten Jonas Gustavsson nyligen tog timeout. Förre JVM-keepern Niklas Lundström ska nu bära pianot tillsammans med finske Jussi Rynäs, blixtvärvad från Krefeld i DEL. Hur störande var den här historien för ”cluben”?

* Väldigt mycket brukar hänga på Broc Little, han måste spela på toppnivå igen, och så krävs bättre hjälp än tidigare. Det finns givetvis forwards med potential att göra det. Men det känns osäkert. En hel Patrik Lundh, kanske? Nya Oula Palve har gjort det hemma i Finland, men Liiga är inte SHL.

* Markus Ljungh lockades till LHC med en monsterlön, det krävs i princip en pinne per match och ett dominant centerspel för bang for the buck-läge. Bra är han, västeråsaren, men är han verkligen bra? Tillåt mig tvivla.

* Backsidan känns stark och stabil, Filip Berglund spännande tillskott. Men hur blir det med Mattias Bäckman, denne skadedrabbade stackare?

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. Först ut: Brynäs, Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Leksand och Linköping.

PÅ MÅNDAGEN DRISTADE jag mig att tippa SHL, jag berättade också varför det är svårare än någonsin.

Coronapandemin basen för allt, givetvis.

Hur påverkar det publiklösa, hur ofta får lag spela utan en massa förkylda lirare, stannar NHL-lånen eller inte, och vad händer den dag som lagen tvingas sänka spelarlönerna drastiskt för att överleva?

Nå, det blir som det blir. Här kan jag inte göra mer än att fundera utifrån de förutsättningar som råder nu. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Spänn fast er så åker vi. Onsdag eller torsdag får ni resterande sju lag.

 

Brynäs

* Kursförändringen är mest intressant. Brynäs har länge setts som ett ganska ”mjukt” lag av motståndarna, bra i medgång, sämre i motgång, men nu har Peter Andersson kommit in och ställt krav på samma sätt som han gjorde i Malmö. Träningen tuffare än någonsin. Sägs det. Möjligen vill Thomas ”Bulan” Berglund invända här, men lik förbaskat – Peter Andersson har kört stenhårt med spelarna för att förändra kulturen i klubben. Hur fungerar det? Kan vara ett arbete som tar tid.

* Skadorna är inte alls bra. Anton Rödin och fötterna, i veckan oroande rapporter om Samuel Ersson och Greg Scott, det har  börjat rätt jobbigt för Gävlelaget.

* Niclas Andersen, Simon Bertilsson, Jonathan Sigalet, Kristofer Berglund, det är stabila SHL-backar. Räcker spelskickligheten? Behöver forwards göra mycket på egen hand?

* Patrik Berglund, supporter & partner-värvad, är han fågel eller fisk? Jubel i Gävle – eller bli det Djurgården som skrattar sist?

ANNONS

* Om vi tänker oss Gävlejubelalternativet … Berglund, Scott, Rödin, Nicklas Danielsson, Jaedon Descheneau, visst finns här offensiv kapacitet. Om friskt och helt, det vill säga.

Djurgården

* Närmast uträknat på förhand i och med att Stockholmsklubben legat extremt lågt vad gäller värvningar och verkligen påverkats av coronapandemin. Kan det möjligen skapa ett slags vi mot världen-känsla, eller är det att gripa efter halmstrån?

* Jacob Josefson fortsätter vara skadedrabbad (borta till oktober), hjärnskakningar gör framtiden för Anton Hedman och Mattias Guter ytterst osäkert. Som om inte truppen varit profilfattig ändå på papperet …

* Djurgården brukar bäras fram av landets mest högljudda hemmapublik. Utan det stödet, hur blir det då?

* Dick Axelsson började inte träna med laget förrän september. Bör alltså ta lite tid på sig. I avsaknad av andra stjärnor får Dick en oerhört viktig roll, har han ännu en stor säsong i sig?

* Dick med Niclas Bergfors och Sebastian Strandberg, Josefson när han frisknar till, fräcke Manuel Ågren, supertalangen Alexander Holtz, spännande Linus Andersson, rutinerade Tom Wandell, en toppback som Marcus Högström, flera andra högst kompetena … visst finns det kvalitet i Djurgården. Man ska nog inte räkna bort den starka grupp som Robert Ohlsson förfogar över.

* Niklas Svedberg kom till Djurgården och studsade tillbaka, gör Mantas Armalis det samma? Om så, då har blåränderna det väl förspänt där bak.

* Emil Molin fick inte till det i Malmö under Peter Anderssons ledning. Kan han få det i Brynäs … under Andersson?

Frölunda

* Se den här texten, eller en massa andra som publicerats på rakapuckar.com – där finns ju en del. Men några kvicka tankar här:

* På intet sätt är ju Jan Mursak en ersättare till Ryan Lasch, men lik förbaskat har slovenen bra betalt för att vara en ledande spelare – och producera därefter. Kanske inte 1,33 pinnar i snitt som senast han var i Sverige, men … Mursak behöver vara bra, låt oss stanna där.

* Johan Sundström, kan han få ut lite mer i poängväg av sina alltid starka insatser? Den centern skulle Frölunda må gott av att få upp på absolut toppnivå.

* Sprakande backsida nu när det adderats spelskicklighet och ungdom. Om försäsongen bara var en början så blir det en riktigt kul vinter. Mitt i allt detta är det väsentligt att Stefan Elliott visar sig vara en klassback och har ett bra 60-meterspel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Lucas Raymond kommer producera i PP, men kommer det lossna även i fem mot fem, får vi se ett rejält genombrott? Vilka forwards höjer sig mer, de unga (Karl Henriksson, Elmer Söderblom, Linus Nässén) eller de mer rutinerade (som Joel Mustonen, Max Friberg, Mats Rosseli Olsen)? Även med backar som tar större offensivt ansvar kommer det ställas krav på lite ”action” från många händer i det som som vanligt ska vara ett ”fyrakedjorslag.”

* Nicklas Lasu och Simon Hjalmarsson är intressanta. Kan Lasu oftare visa att han fick med sig ett större register hem från Finland? Kan Hjalmarsson bli lite mer ego och målskytt som ytterforward?

Färjestad

* Är målvakten Arvid Holm, 21, redo för ett större eget ansvar utan Markus Svensson? Blir det tandem med Henrik Haukeland?

* Backsidan är på papperet löjligt bra. När Jesse Virtanen till slut blev klar var det grädden på moset. Enda frågetecknet är möjligen hur Johan Pennerborn & Co ska hålla alla på gott humör, ge nog med speltid och förtroende. Å andra sidan, denna coronasäsong där minsta förkylning är ett stanna hemma-besked är åtta starka backar förstås inget problem.

* Fanns problem med det defensiva uppträdandet förra säsongen. Men det var då. Det börjar om nu. Ny säsong.  Nya grupper. Nya lagbyggen. Färjestad är ju också ett annat lag numera, mer puckinnehav, kreativare, offensivare, med större vilja att vinna på egen kraft. Så länge man gör fler mål än motståndarna, så …

* Det här bör bli Gustav Rydahls sista SHL-säsong innan han testar NHL. Karlstadkillens resa är imponerande, kan han vara en lika stark förstecenter som förra vintern, kan han till och med vara en dominant i SHL? Stundtals var han det redan 19/20.

* Kan Michael Lindqvist få vara hel nu? I så fall enormt starkt vapen. Och hur mycket hinner Joakim Nygård och hans raketmotor bidra med fram till november?

* Hittar Jacob Nilsson snabbt tillbaka till den han var i Mora? Kan Jacob Peterson med centerförtroende visa Frölunda vad den klubben missade förra säsongen? Inga givna svar här. Jag följer med spänning.

HV71

* HV har tagit en ledande roll i svensk hockey den senaste veckan, superdupertalangen Connor Bedard, 15, valde Jönköping för att träna och matcha under hösten, med backen Jesper Wllliamsson på skadelistan dunkade sporttchefen Johan Hult in meriterade Anton Karlsson som ersättare (då var backsidan redan mycket stark), och HV nämns allt mer i snacket skulle Ryan Lasch inte hitta någon klubb utanför Sveriges gränser (och nu verkar det som om amerikanen vänt blickarna mot Sverige). Resurser saknas inte, inte självförtroende heller. Kraven är höjda – kan HV hantera den situationen?

* Självförtroende även vad gäller tränarposten. När Stephan Lundh tog adjö satt Hult & Co lugnt i båten, såg hur Nicklas Rahm utvecklats under flera år som assisterande och gav denne huvudansvaret. Sådant där vill man gärna se belönas. Det är dock en ny situation för Rahm, men jag ser inga problem här. Stefan Nyman klok rekrytering som assisterande med backansvar.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Lias Andersson har sett oförskämt bra ut på försäsongen, vet att han ska vara hela vintern i HV, njuter av den tryggheten. Vad det gör för hans framtida NHL-chanser vet jag inte, men jag tror Lias kan vara en absolut toppspelare i den här ligan. Gott så. Till att börja med.

* Anton Wedin – som jag gillade väldigt mycket i Timrå! – med nämnde Lias och Linus Sandin har varit en dominant trio. Kan ge HV en flygande start på hösten. Men vem ersätter Sandin i november när anfallaren drar till Philadelphia?

* Fler behöver producera, kan Fredrik Forsberg göra det i SHL, kan Axel Holmström visa att det finns bensin kvar i tanken, kan Filip Sandberg hitta tillbaka till den han en gång var, eller är det rutinerade herrar som Simon Önerud och Alexander Bergström som åter kliver fram?

Leksand

* GM Thomas Johansson fortsätter att bit för bit förbättra Leksand, ta steg mot en etablering i landets högsta liga. Med coachen Björn Hellkvist norpad (ni minns, va?) från Modo känns det som att det finns goda möjligheter till önskvärd stabilitet i framtiden.

* En kedja med återvändande Marek Hrivik samt nya Carter Camper och Peter Cehlarik kan visa sig vara en av SHL:s absolut bästa. Den kan räcka långt om vi snackar att ”bara” fixa nytt kontrakt. Ska Leksand till slutspel krävs att fler bidrar, här ställs krav på att en sådan som Patrik Zackrisson kliver fram.

* I 01:an Emil Heineman och 00:an Nils Åman har Leksand två av landets mest spännande forwards. 96:an Oskar Lang är väl inte ung och lovande längre, men visst finns här outnyttjad potential? Skridskoåkningen … mmm.

* Matt Caito bör vara en bra offensiv back, men rent allmänt – räcker verkligen  defensiven? Axel Brage och Janne Juvonen är målvakter som är okej men inte mer, det finns frågetecken för backen Jonas Ahnelöv efter den otäcka olyckan med en skridskoskena mot halsen, och backbesättningen imponerar inte. På papperet. Men kanske på isen, om Björn Hellkvist svingar sitt trollspö?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping

* Andra året för Bert Robertsson som ”kulturförändrare” i LHC, lite samma uppgift som Peter Andersson i Brynäs. Träna hårt. Få in vinnarattityd, et cetera. Det tog lång tid innan det syntes något slags resultat förra säsongen, Bert börjar kanske inte från noll nu, men han börjar ändå lite om, och det känns osäkert på förhand, låt vara att spelarmaterialet inte alls är pjåkigt. Men LHC har under de senaste säsongerna ingen vana av att vinna, prestera på hög nivå flera matcher i rad, och sådant tar tid att skapa.

* Tungt slag när målvakten Jonas Gustavsson nyligen tog timeout. Förre JVM-keepern Niklas Lundström ska nu bära pianot tillsammans med finske Jussi Rynäs, blixtvärvad från Krefeld i DEL. Hur störande var den här historien för ”cluben”?

* Väldigt mycket brukar hänga på Broc Little, han måste spela på toppnivå igen, och så krävs bättre hjälp än tidigare. Det finns givetvis forwards med potential att göra det. Men det känns osäkert. En hel Patrik Lundh, kanske? Nya Oula Palve har gjort det hemma i Finland, men Liiga är inte SHL.

* Markus Ljungh lockades till LHC med en monsterlön, det krävs i princip en pinne per match och ett dominant centerspel för bang for the buck-läge. Bra är han, västeråsaren, men är han verkligen bra? Tillåt mig tvivla.

* Backsidan känns stark och stabil, Filip Berglund spännande tillskott. Men hur blir det med Mattias Bäckman, denne skadedrabbade stackare?

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. Först ut: Brynäs, Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Leksand och Linköping.

PÅ MÅNDAGEN DRISTADE jag mig att tippa SHL, jag berättade också varför det är svårare än någonsin.

Coronapandemin basen för allt, givetvis.

Hur påverkar det publiklösa, hur ofta får lag spela utan en massa förkylda lirare, stannar NHL-lånen eller inte, och vad händer den dag som lagen tvingas sänka spelarlönerna drastiskt för att överleva?

Nå, det blir som det blir. Här kan jag inte göra mer än att fundera utifrån de förutsättningar som råder nu. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Spänn fast er så åker vi. Onsdag eller torsdag får ni resterande sju lag.

 

Brynäs

* Kursförändringen är mest intressant. Brynäs har länge setts som ett ganska ”mjukt” lag av motståndarna, bra i medgång, sämre i motgång, men nu har Peter Andersson kommit in och ställt krav på samma sätt som han gjorde i Malmö. Träningen tuffare än någonsin. Sägs det. Möjligen vill Thomas ”Bulan” Berglund invända här, men lik förbaskat – Peter Andersson har kört stenhårt med spelarna för att förändra kulturen i klubben. Hur fungerar det? Kan vara ett arbete som tar tid.

* Skadorna är inte alls bra. Anton Rödin och fötterna, i veckan oroande rapporter om Samuel Ersson och Greg Scott, det har  börjat rätt jobbigt för Gävlelaget.

* Niclas Andersen, Simon Bertilsson, Jonathan Sigalet, Kristofer Berglund, det är stabila SHL-backar. Räcker spelskickligheten? Behöver forwards göra mycket på egen hand?

* Patrik Berglund, supporter & partner-värvad, är han fågel eller fisk? Jubel i Gävle – eller bli det Djurgården som skrattar sist?

ANNONS

* Om vi tänker oss Gävlejubelalternativet … Berglund, Scott, Rödin, Nicklas Danielsson, Jaedon Descheneau, visst finns här offensiv kapacitet. Om friskt och helt, det vill säga.

Djurgården

* Närmast uträknat på förhand i och med att Stockholmsklubben legat extremt lågt vad gäller värvningar och verkligen påverkats av coronapandemin. Kan det möjligen skapa ett slags vi mot världen-känsla, eller är det att gripa efter halmstrån?

* Jacob Josefson fortsätter vara skadedrabbad (borta till oktober), hjärnskakningar gör framtiden för Anton Hedman och Mattias Guter ytterst osäkert. Som om inte truppen varit profilfattig ändå på papperet …

* Djurgården brukar bäras fram av landets mest högljudda hemmapublik. Utan det stödet, hur blir det då?

* Dick Axelsson började inte träna med laget förrän september. Bör alltså ta lite tid på sig. I avsaknad av andra stjärnor får Dick en oerhört viktig roll, har han ännu en stor säsong i sig?

* Dick med Niclas Bergfors och Sebastian Strandberg, Josefson när han frisknar till, fräcke Manuel Ågren, supertalangen Alexander Holtz, spännande Linus Andersson, rutinerade Tom Wandell, en toppback som Marcus Högström, flera andra högst kompetena … visst finns det kvalitet i Djurgården. Man ska nog inte räkna bort den starka grupp som Robert Ohlsson förfogar över.

* Niklas Svedberg kom till Djurgården och studsade tillbaka, gör Mantas Armalis det samma? Om så, då har blåränderna det väl förspänt där bak.

* Emil Molin fick inte till det i Malmö under Peter Anderssons ledning. Kan han få det i Brynäs … under Andersson?

Frölunda

* Se den här texten, eller en massa andra som publicerats på rakapuckar.com – där finns ju en del. Men några kvicka tankar här:

* På intet sätt är ju Jan Mursak en ersättare till Ryan Lasch, men lik förbaskat har slovenen bra betalt för att vara en ledande spelare – och producera därefter. Kanske inte 1,33 pinnar i snitt som senast han var i Sverige, men … Mursak behöver vara bra, låt oss stanna där.

* Johan Sundström, kan han få ut lite mer i poängväg av sina alltid starka insatser? Den centern skulle Frölunda må gott av att få upp på absolut toppnivå.

* Sprakande backsida nu när det adderats spelskicklighet och ungdom. Om försäsongen bara var en början så blir det en riktigt kul vinter. Mitt i allt detta är det väsentligt att Stefan Elliott visar sig vara en klassback och har ett bra 60-meterspel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Lucas Raymond kommer producera i PP, men kommer det lossna även i fem mot fem, får vi se ett rejält genombrott? Vilka forwards höjer sig mer, de unga (Karl Henriksson, Elmer Söderblom, Linus Nässén) eller de mer rutinerade (som Joel Mustonen, Max Friberg, Mats Rosseli Olsen)? Även med backar som tar större offensivt ansvar kommer det ställas krav på lite ”action” från många händer i det som som vanligt ska vara ett ”fyrakedjorslag.”

* Nicklas Lasu och Simon Hjalmarsson är intressanta. Kan Lasu oftare visa att han fick med sig ett större register hem från Finland? Kan Hjalmarsson bli lite mer ego och målskytt som ytterforward?

Färjestad

* Är målvakten Arvid Holm, 21, redo för ett större eget ansvar utan Markus Svensson? Blir det tandem med Henrik Haukeland?

* Backsidan är på papperet löjligt bra. När Jesse Virtanen till slut blev klar var det grädden på moset. Enda frågetecknet är möjligen hur Johan Pennerborn & Co ska hålla alla på gott humör, ge nog med speltid och förtroende. Å andra sidan, denna coronasäsong där minsta förkylning är ett stanna hemma-besked är åtta starka backar förstås inget problem.

* Fanns problem med det defensiva uppträdandet förra säsongen. Men det var då. Det börjar om nu. Ny säsong.  Nya grupper. Nya lagbyggen. Färjestad är ju också ett annat lag numera, mer puckinnehav, kreativare, offensivare, med större vilja att vinna på egen kraft. Så länge man gör fler mål än motståndarna, så …

* Det här bör bli Gustav Rydahls sista SHL-säsong innan han testar NHL. Karlstadkillens resa är imponerande, kan han vara en lika stark förstecenter som förra vintern, kan han till och med vara en dominant i SHL? Stundtals var han det redan 19/20.

* Kan Michael Lindqvist få vara hel nu? I så fall enormt starkt vapen. Och hur mycket hinner Joakim Nygård och hans raketmotor bidra med fram till november?

* Hittar Jacob Nilsson snabbt tillbaka till den han var i Mora? Kan Jacob Peterson med centerförtroende visa Frölunda vad den klubben missade förra säsongen? Inga givna svar här. Jag följer med spänning.

HV71

* HV har tagit en ledande roll i svensk hockey den senaste veckan, superdupertalangen Connor Bedard, 15, valde Jönköping för att träna och matcha under hösten, med backen Jesper Wllliamsson på skadelistan dunkade sporttchefen Johan Hult in meriterade Anton Karlsson som ersättare (då var backsidan redan mycket stark), och HV nämns allt mer i snacket skulle Ryan Lasch inte hitta någon klubb utanför Sveriges gränser (och nu verkar det som om amerikanen vänt blickarna mot Sverige). Resurser saknas inte, inte självförtroende heller. Kraven är höjda – kan HV hantera den situationen?

* Självförtroende även vad gäller tränarposten. När Stephan Lundh tog adjö satt Hult & Co lugnt i båten, såg hur Nicklas Rahm utvecklats under flera år som assisterande och gav denne huvudansvaret. Sådant där vill man gärna se belönas. Det är dock en ny situation för Rahm, men jag ser inga problem här. Stefan Nyman klok rekrytering som assisterande med backansvar.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Lias Andersson har sett oförskämt bra ut på försäsongen, vet att han ska vara hela vintern i HV, njuter av den tryggheten. Vad det gör för hans framtida NHL-chanser vet jag inte, men jag tror Lias kan vara en absolut toppspelare i den här ligan. Gott så. Till att börja med.

* Anton Wedin – som jag gillade väldigt mycket i Timrå! – med nämnde Lias och Linus Sandin har varit en dominant trio. Kan ge HV en flygande start på hösten. Men vem ersätter Sandin i november när anfallaren drar till Philadelphia?

* Fler behöver producera, kan Fredrik Forsberg göra det i SHL, kan Axel Holmström visa att det finns bensin kvar i tanken, kan Filip Sandberg hitta tillbaka till den han en gång var, eller är det rutinerade herrar som Simon Önerud och Alexander Bergström som åter kliver fram?

Leksand

* GM Thomas Johansson fortsätter att bit för bit förbättra Leksand, ta steg mot en etablering i landets högsta liga. Med coachen Björn Hellkvist norpad (ni minns, va?) från Modo känns det som att det finns goda möjligheter till önskvärd stabilitet i framtiden.

* En kedja med återvändande Marek Hrivik samt nya Carter Camper och Peter Cehlarik kan visa sig vara en av SHL:s absolut bästa. Den kan räcka långt om vi snackar att ”bara” fixa nytt kontrakt. Ska Leksand till slutspel krävs att fler bidrar, här ställs krav på att en sådan som Patrik Zackrisson kliver fram.

* I 01:an Emil Heineman och 00:an Nils Åman har Leksand två av landets mest spännande forwards. 96:an Oskar Lang är väl inte ung och lovande längre, men visst finns här outnyttjad potential? Skridskoåkningen … mmm.

* Matt Caito bör vara en bra offensiv back, men rent allmänt – räcker verkligen  defensiven? Axel Brage och Janne Juvonen är målvakter som är okej men inte mer, det finns frågetecken för backen Jonas Ahnelöv efter den otäcka olyckan med en skridskoskena mot halsen, och backbesättningen imponerar inte. På papperet. Men kanske på isen, om Björn Hellkvist svingar sitt trollspö?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping

* Andra året för Bert Robertsson som ”kulturförändrare” i LHC, lite samma uppgift som Peter Andersson i Brynäs. Träna hårt. Få in vinnarattityd, et cetera. Det tog lång tid innan det syntes något slags resultat förra säsongen, Bert börjar kanske inte från noll nu, men han börjar ändå lite om, och det känns osäkert på förhand, låt vara att spelarmaterialet inte alls är pjåkigt. Men LHC har under de senaste säsongerna ingen vana av att vinna, prestera på hög nivå flera matcher i rad, och sådant tar tid att skapa.

* Tungt slag när målvakten Jonas Gustavsson nyligen tog timeout. Förre JVM-keepern Niklas Lundström ska nu bära pianot tillsammans med finske Jussi Rynäs, blixtvärvad från Krefeld i DEL. Hur störande var den här historien för ”cluben”?

* Väldigt mycket brukar hänga på Broc Little, han måste spela på toppnivå igen, och så krävs bättre hjälp än tidigare. Det finns givetvis forwards med potential att göra det. Men det känns osäkert. En hel Patrik Lundh, kanske? Nya Oula Palve har gjort det hemma i Finland, men Liiga är inte SHL.

* Markus Ljungh lockades till LHC med en monsterlön, det krävs i princip en pinne per match och ett dominant centerspel för bang for the buck-läge. Bra är han, västeråsaren, men är han verkligen bra? Tillåt mig tvivla.

* Backsidan känns stark och stabil, Filip Berglund spännande tillskott. Men hur blir det med Mattias Bäckman, denne skadedrabbade stackare?

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Sitter ni också med en massa frågetecken inför SHL-säsongen?
► Här får ni ännu fler.
► Jag kastar ur mig X antal frågeställningar om varje SHL-lag. Först ut: Brynäs, Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Leksand och Linköping.

PÅ MÅNDAGEN DRISTADE jag mig att tippa SHL, jag berättade också varför det är svårare än någonsin.

Coronapandemin basen för allt, givetvis.

Hur påverkar det publiklösa, hur ofta får lag spela utan en massa förkylda lirare, stannar NHL-lånen eller inte, och vad händer den dag som lagen tvingas sänka spelarlönerna drastiskt för att överleva?

Nå, det blir som det blir. Här kan jag inte göra mer än att fundera utifrån de förutsättningar som råder nu. Klicka på länkarna i lagnamnen (tack, eliteprospects.com) för att se vilka spelare klubbarna förfogar över).

Spänn fast er så åker vi. Onsdag eller torsdag får ni resterande sju lag.

 

Brynäs

* Kursförändringen är mest intressant. Brynäs har länge setts som ett ganska ”mjukt” lag av motståndarna, bra i medgång, sämre i motgång, men nu har Peter Andersson kommit in och ställt krav på samma sätt som han gjorde i Malmö. Träningen tuffare än någonsin. Sägs det. Möjligen vill Thomas ”Bulan” Berglund invända här, men lik förbaskat – Peter Andersson har kört stenhårt med spelarna för att förändra kulturen i klubben. Hur fungerar det? Kan vara ett arbete som tar tid.

* Skadorna är inte alls bra. Anton Rödin och fötterna, i veckan oroande rapporter om Samuel Ersson och Greg Scott, det har  börjat rätt jobbigt för Gävlelaget.

* Niclas Andersen, Simon Bertilsson, Jonathan Sigalet, Kristofer Berglund, det är stabila SHL-backar. Räcker spelskickligheten? Behöver forwards göra mycket på egen hand?

* Patrik Berglund, supporter & partner-värvad, är han fågel eller fisk? Jubel i Gävle – eller bli det Djurgården som skrattar sist?

ANNONS

* Om vi tänker oss Gävlejubelalternativet … Berglund, Scott, Rödin, Nicklas Danielsson, Jaedon Descheneau, visst finns här offensiv kapacitet. Om friskt och helt, det vill säga.

Djurgården

* Närmast uträknat på förhand i och med att Stockholmsklubben legat extremt lågt vad gäller värvningar och verkligen påverkats av coronapandemin. Kan det möjligen skapa ett slags vi mot världen-känsla, eller är det att gripa efter halmstrån?

* Jacob Josefson fortsätter vara skadedrabbad (borta till oktober), hjärnskakningar gör framtiden för Anton Hedman och Mattias Guter ytterst osäkert. Som om inte truppen varit profilfattig ändå på papperet …

* Djurgården brukar bäras fram av landets mest högljudda hemmapublik. Utan det stödet, hur blir det då?

* Dick Axelsson började inte träna med laget förrän september. Bör alltså ta lite tid på sig. I avsaknad av andra stjärnor får Dick en oerhört viktig roll, har han ännu en stor säsong i sig?

* Dick med Niclas Bergfors och Sebastian Strandberg, Josefson när han frisknar till, fräcke Manuel Ågren, supertalangen Alexander Holtz, spännande Linus Andersson, rutinerade Tom Wandell, en toppback som Marcus Högström, flera andra högst kompetena … visst finns det kvalitet i Djurgården. Man ska nog inte räkna bort den starka grupp som Robert Ohlsson förfogar över.

* Niklas Svedberg kom till Djurgården och studsade tillbaka, gör Mantas Armalis det samma? Om så, då har blåränderna det väl förspänt där bak.

* Emil Molin fick inte till det i Malmö under Peter Anderssons ledning. Kan han få det i Brynäs … under Andersson?

Frölunda

* Se den här texten, eller en massa andra som publicerats på rakapuckar.com – där finns ju en del. Men några kvicka tankar här:

* På intet sätt är ju Jan Mursak en ersättare till Ryan Lasch, men lik förbaskat har slovenen bra betalt för att vara en ledande spelare – och producera därefter. Kanske inte 1,33 pinnar i snitt som senast han var i Sverige, men … Mursak behöver vara bra, låt oss stanna där.

* Johan Sundström, kan han få ut lite mer i poängväg av sina alltid starka insatser? Den centern skulle Frölunda må gott av att få upp på absolut toppnivå.

* Sprakande backsida nu när det adderats spelskicklighet och ungdom. Om försäsongen bara var en början så blir det en riktigt kul vinter. Mitt i allt detta är det väsentligt att Stefan Elliott visar sig vara en klassback och har ett bra 60-meterspel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

* Lucas Raymond kommer producera i PP, men kommer det lossna även i fem mot fem, får vi se ett rejält genombrott? Vilka forwards höjer sig mer, de unga (Karl Henriksson, Elmer Söderblom, Linus Nässén) eller de mer rutinerade (som Joel Mustonen, Max Friberg, Mats Rosseli Olsen)? Även med backar som tar större offensivt ansvar kommer det ställas krav på lite ”action” från många händer i det som som vanligt ska vara ett ”fyrakedjorslag.”

* Nicklas Lasu och Simon Hjalmarsson är intressanta. Kan Lasu oftare visa att han fick med sig ett större register hem från Finland? Kan Hjalmarsson bli lite mer ego och målskytt som ytterforward?

Färjestad

* Är målvakten Arvid Holm, 21, redo för ett större eget ansvar utan Markus Svensson? Blir det tandem med Henrik Haukeland?

* Backsidan är på papperet löjligt bra. När Jesse Virtanen till slut blev klar var det grädden på moset. Enda frågetecknet är möjligen hur Johan Pennerborn & Co ska hålla alla på gott humör, ge nog med speltid och förtroende. Å andra sidan, denna coronasäsong där minsta förkylning är ett stanna hemma-besked är åtta starka backar förstås inget problem.

* Fanns problem med det defensiva uppträdandet förra säsongen. Men det var då. Det börjar om nu. Ny säsong.  Nya grupper. Nya lagbyggen. Färjestad är ju också ett annat lag numera, mer puckinnehav, kreativare, offensivare, med större vilja att vinna på egen kraft. Så länge man gör fler mål än motståndarna, så …

* Det här bör bli Gustav Rydahls sista SHL-säsong innan han testar NHL. Karlstadkillens resa är imponerande, kan han vara en lika stark förstecenter som förra vintern, kan han till och med vara en dominant i SHL? Stundtals var han det redan 19/20.

* Kan Michael Lindqvist få vara hel nu? I så fall enormt starkt vapen. Och hur mycket hinner Joakim Nygård och hans raketmotor bidra med fram till november?

* Hittar Jacob Nilsson snabbt tillbaka till den han var i Mora? Kan Jacob Peterson med centerförtroende visa Frölunda vad den klubben missade förra säsongen? Inga givna svar här. Jag följer med spänning.

HV71

* HV har tagit en ledande roll i svensk hockey den senaste veckan, superdupertalangen Connor Bedard, 15, valde Jönköping för att träna och matcha under hösten, med backen Jesper Wllliamsson på skadelistan dunkade sporttchefen Johan Hult in meriterade Anton Karlsson som ersättare (då var backsidan redan mycket stark), och HV nämns allt mer i snacket skulle Ryan Lasch inte hitta någon klubb utanför Sveriges gränser (och nu verkar det som om amerikanen vänt blickarna mot Sverige). Resurser saknas inte, inte självförtroende heller. Kraven är höjda – kan HV hantera den situationen?

* Självförtroende även vad gäller tränarposten. När Stephan Lundh tog adjö satt Hult & Co lugnt i båten, såg hur Nicklas Rahm utvecklats under flera år som assisterande och gav denne huvudansvaret. Sådant där vill man gärna se belönas. Det är dock en ny situation för Rahm, men jag ser inga problem här. Stefan Nyman klok rekrytering som assisterande med backansvar.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

* Lias Andersson har sett oförskämt bra ut på försäsongen, vet att han ska vara hela vintern i HV, njuter av den tryggheten. Vad det gör för hans framtida NHL-chanser vet jag inte, men jag tror Lias kan vara en absolut toppspelare i den här ligan. Gott så. Till att börja med.

* Anton Wedin – som jag gillade väldigt mycket i Timrå! – med nämnde Lias och Linus Sandin har varit en dominant trio. Kan ge HV en flygande start på hösten. Men vem ersätter Sandin i november när anfallaren drar till Philadelphia?

* Fler behöver producera, kan Fredrik Forsberg göra det i SHL, kan Axel Holmström visa att det finns bensin kvar i tanken, kan Filip Sandberg hitta tillbaka till den han en gång var, eller är det rutinerade herrar som Simon Önerud och Alexander Bergström som åter kliver fram?

Leksand

* GM Thomas Johansson fortsätter att bit för bit förbättra Leksand, ta steg mot en etablering i landets högsta liga. Med coachen Björn Hellkvist norpad (ni minns, va?) från Modo känns det som att det finns goda möjligheter till önskvärd stabilitet i framtiden.

* En kedja med återvändande Marek Hrivik samt nya Carter Camper och Peter Cehlarik kan visa sig vara en av SHL:s absolut bästa. Den kan räcka långt om vi snackar att ”bara” fixa nytt kontrakt. Ska Leksand till slutspel krävs att fler bidrar, här ställs krav på att en sådan som Patrik Zackrisson kliver fram.

* I 01:an Emil Heineman och 00:an Nils Åman har Leksand två av landets mest spännande forwards. 96:an Oskar Lang är väl inte ung och lovande längre, men visst finns här outnyttjad potential? Skridskoåkningen … mmm.

* Matt Caito bör vara en bra offensiv back, men rent allmänt – räcker verkligen  defensiven? Axel Brage och Janne Juvonen är målvakter som är okej men inte mer, det finns frågetecken för backen Jonas Ahnelöv efter den otäcka olyckan med en skridskoskena mot halsen, och backbesättningen imponerar inte. På papperet. Men kanske på isen, om Björn Hellkvist svingar sitt trollspö?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping

* Andra året för Bert Robertsson som ”kulturförändrare” i LHC, lite samma uppgift som Peter Andersson i Brynäs. Träna hårt. Få in vinnarattityd, et cetera. Det tog lång tid innan det syntes något slags resultat förra säsongen, Bert börjar kanske inte från noll nu, men han börjar ändå lite om, och det känns osäkert på förhand, låt vara att spelarmaterialet inte alls är pjåkigt. Men LHC har under de senaste säsongerna ingen vana av att vinna, prestera på hög nivå flera matcher i rad, och sådant tar tid att skapa.

* Tungt slag när målvakten Jonas Gustavsson nyligen tog timeout. Förre JVM-keepern Niklas Lundström ska nu bära pianot tillsammans med finske Jussi Rynäs, blixtvärvad från Krefeld i DEL. Hur störande var den här historien för ”cluben”?

* Väldigt mycket brukar hänga på Broc Little, han måste spela på toppnivå igen, och så krävs bättre hjälp än tidigare. Det finns givetvis forwards med potential att göra det. Men det känns osäkert. En hel Patrik Lundh, kanske? Nya Oula Palve har gjort det hemma i Finland, men Liiga är inte SHL.

* Markus Ljungh lockades till LHC med en monsterlön, det krävs i princip en pinne per match och ett dominant centerspel för bang for the buck-läge. Bra är han, västeråsaren, men är han verkligen bra? Tillåt mig tvivla.

* Backsidan känns stark och stabil, Filip Berglund spännande tillskott. Men hur blir det med Mattias Bäckman, denne skadedrabbade stackare?

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt