Arkiv

Månadsarkiv: maj 2021

Arkiv

Månadsarkiv: maj 2021

Arkiv

[wpcode id=”55656″]

Arkiv

Månadsarkiv: maj 2021

[wpcode id=”55657″]

Arkiv

Arkiv

Arkiv

Straffat av Ryssland – och av den usla VM-starten

Magnus Uggla sjöng om fyra sekunder. Ryssland knäckte Tre Kronors kvartsfinaldröm på tolv. Det var så ruskigt nära att Sveriges VM levde in i tisdagen. Johan Garpenlövs gäng sparade det bästa till sist – men till slut räckte det inte. Straffat av Ryssland (2–3). Straffat av den usla starten på turneringen. Ett riktigt stort misslyckande, detta. Men ett enskilt sådant, menar jag. Dra inte för stora slutsatser.

VM-Ekstra del 7 – inför Tre Kronor–Ryssland

Förutsättningarna inför Tre Kronors ödesmatch mot Ryssland i kväll (19.15, SVT2) går att grotta ner sig i detalj om man vill. Men enklast: krävs svensk seger, sedan tjeckisk eller slovakisk hjälp. ”Dva dva” vore inge' bra. Här får ni hjälp, Mattias Ek på HockeyNews.se snackar upp matchen tillsammans med mig.

Morning Mailbag #38 – triangeldrama med ex-frölundaiter

► Ännu en måndag, ännu en gång sitter jag beredd att svara på det ni vill veta, det ni...

Hoppet lever, tack vare Reideborn och höga toppar

Adam Reideborn gav Tre Kronor chansen.  Marcus Sörensen & Co tog den, vände 0–1 till 3–1 mot Slovakien, höll därmed VM-kvartsfinalhoppet vid liv. Det finns toppar i det här ojämna laget. Hur de ska räcka för att göra det nödvändiga, slå Ryssland på måndagskvällen, är svårt att se. Men hoppet lever ett tag till. Gott så.

Fortsatt utlandsfokus för Klingberg, men om inte …

Att Örebro är intresserat av Calle Klingberg förvånar väl ingen. Vilken SHL-klubb skulle inte? Men jag hör att Klingbergs fokus fortsatt är Schweiz eller KHL. Den dagen det inte går i lås, då får vi se. Örebros intresse är förstås ... intressant.

Grattis, vinnare – kul att så många ville vara med

Vad bra ni är! Imponerad av era hjärnor. Jag snackar förstås om tröjtävlingen där inte mindre än 18 (!) läsare svarade rätt redan dag 1. Här får ni reda på rätta svaret, vilka som vann – och så går jag igenom ledtrådarna.

VM-Ekstra del 6 – inför Tre Kronor–Slovakien

I kväll kan Tre Kronor vara borta ur diskussionen om kvartsfinal i VM. I kväll kan också diskussionerna gå vidare, efter mötet med Slovakien (19.15, SVT2), inför måndagsmatchen mot Ryssland. Här guidas ni av Mattias Ek på HockeyNews.se, och så ett och annat ord från mig.

Tre Kronor gjorde jobbet – men Big Ben var störst

Tre Kronors 4–1 på Storbritannien sa inte ett dyft om chanserna att krångla sig till kvartsfinal. Det var ett jobb som bara skulle göras. Det gjordes. Varken mer eller mindre. Min man var Ben Bowns, britternas målvaktsveteran som verkligen agerade Big Ben den här fredagen.

Det är ett fysmonster som Frölunda målvaktsvärvat

Spännande val när Frölunda tar hit store (191/88) målvakten Matt Tomkins, 26, från Kanada. Jag hör bra saker. Och så är han ett fysmonster, berättade fystränaren Kristian Skarphagen för mig. Nu vet vi – Tomkins och Niklas Rubin, fortsatt Frölundasatsning på två jämnbra målvakter som ska tävla om speltiden.

Tävling, vinn Frölundatröja – ledtråd 5

Fredag. Sista ledtrådarna i tröjtävlingen. Den som fortsatt är osäker, den som vill kolla om hon eller han svarat rätt – in och läs.

Arkiv