En liten paus – och några söndagsfunderingar

En liten paus – och några söndagsfunderingar

En liten paus – och några söndagsfunderingar

En liten paus – och några söndagsfunderingar

► Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Återkommer den 15:e.
► Jag behöver några dagar utan det här, läge att passa på när Frölunda inte matchar.
► Några viktiga rader om sajten nedan. Läs gärna.

FÖRST: JAG HAR spärrat den här figuren som tydligen var inne och störde och agerade som en sexåring i matchtråden i lördags.

Om vederbörande är en ny sothöna och skaffar sig nya IP-adresser ska jag spärra dessa också.

Den här stollen hade bland annat ”snott” nicket ”Manne” och skrivit diverse dumheter, sådant accepterar jag inte, framför allt inte när det upprepas.

ANNONS

Nu till något annat, signaturen ”Erik” skrev en mycket vettig kommentar under söndagen, en som jag upplevde kom från hjärtat, och jag tog den till mig. Tyvärr kanske inte med den följd som ”Erik” önskar, men så här skrev han:

Hej alla hockeyfans i allmänhet och Frölundasupportrar i synnerhet.
Jag vänder mig till dig direkt, Henrik.
Har läst dina initierade texter under några veckor. Hög klass och rykande färska. Kort och gott top notch.
Det jag inte kan förstå är hur du kan låta Raka puckars varumärke bli nersolkat av detta hav av negativa kommentarer?
Trodde meningen är att man betalar för dina högklassiga texter, men tydligen betalar allt för många för möjligheten att spy ut sig negationer i en aldrig sinande ström.
Är du verkligen stolt över dessa element och hur de klottrar ner din blogg på det mest vidriga vis?
En del är till och med återkommande på daglig basis. Exempelvis Peter Smögen och Conta, har de någonsin skrivit ett positivt ord? Spelarna är värdelösa. Tränarna likaså. Och sportchefen skall vi bara inte tala om. Det här kan omöjligt handla om folk som bryr sig om Frölunda. Ett sanslöst hat utan bäring då Frölunda är ett topplag. Man undrar ju lite hur det hade låtit om Frölunda varit ett bottenlag?
Tyvärr så ledsnar man på att läsa det som är bra när detta klientel tillåts ligga som en våt gnällig filt över en annars strålande sajt.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Tillåt mig, Erik, om du läser detta, att svara dig direkt här, jag gör det för att det angår så många:

Först – stort tack för så fina ord. Gläder mig verkligen att du uppskattar jobbet jag lägger ner.

Sedan – jag vet det är stundtals är en enda orgie i negativism här inne, jag tror ibland att en Lottovinst på 15 miljoner skulle medföra gnäll över att det inte var 30. Och ja, det finns ett antal spelare som flera av de som kommenterar kastar rätt mycket skit på.

Om jag är stolt? Nej, men det är heller inte min sak att vara vare sig det ena eller andra. Jag tar ansvar för vad jag skriver, andra får ta ansvar för sitt.

Jag tror man behöver inse vad passion för ett lag, supporterskap i stort, gör. Man blir lätt blind på ett öga, det är svårt att se på saker med den eftertänksamhet och gråskala som till exempel en journalist kan göra.

Jag har lyxen att fullständigt kunna strunta i om Frölunda, Leksand eller Puckens IK vinner en hockeymatch, men jag skriver för människor vars hjärtan slår för ett lag, en klubb, och deras inre är sannolikt i uppror när det går åt skogen. De bryr sig alldeles säkert om sin klubb, men ofta är det så att ”den man älskar agar man.”

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 • Önskar jag att det kunde vara lite mer nyanserat här inne ibland? Oh, ja.
 • Önskar jag att vissa ibland skulle döma ut lite mindre och tänka efter lite mer? Oh, ja.
 • Önskar jag att tonen ibland var åtminstone snäppet trevligare så att fler kände sig välkomna? Oh, ja.
 • Kan jag göra så värst mycket åt det mer än att skriva dessa rader? Nej, tyvärr.

Jag har inte tid att konstant vara inne under matcher och kolla vem som skriver vad, jag har ett jobb att sköta, jag är ensam om det, det är svårt nog att få det att gå runt som det är, och det är givetvis förbaskat tråkigt om läsare, inte minst betalande sådana, försvinner för att tonen ibland är dålig.

Samtidigt är det ett fritt land. Man kan skaka på huvudet åt en del åsikter, man kan tycka annorlunda, men det går också att negligera det man inte gillar. Läsa texterna, inte vara involverad i kommentarerna, eller bara svara de man tycker har en vettig ton.

När det är rena stollar som är inne för att förstöra (som exemplet jag nämnde tidigt i den här texten), då blockar jag. Skulle jag se, eller bli uppmärksammad, på något rasistiskt eller liknande, då blockar jag. Annars får folk faktiskt tycka som de vill, vara hur negativa de vill.

Man ska också minnas detta – många gånger skapas fantastiskt goda diskussioner här inne, det finns gott om underbara läsare som pendlar mellan hyllningar och sågningar och lika ofta ligger någonstans mitt emellan.

Jag är väldigt glad för, och stolt över, att de – ni! – valt att vara här på den sajt jag skapade hösten 2017. Stort tack till er. Stort tack för att ni betalar och gör det möjligt att driva rakapuckar.com.

Erik, jag är medveten om att detta säkert inte var riktigt det svar du önskade, men det är vad jag kan göra. Ta upp ämnet, inte minst eftersom fler än du fört fram tankarna, och hoppas på kanske en liten, liten tonförändring över tid.

***

Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Jag behöver ta några dagar off, se om lite hjärnvila förmår skapa lite klokare tankar. Jag jobbar ju i princip varje dag, i alla fall i någon form, så jag tycker väl inte att jag ska behöva skämmas för en kort paus.

Först på schemat är att bli av med huvudvärken från helvetet. Nej, det hänger inte alls ihop med beslutet ovan. Men några dagars uppehåll kanske kan hjälpa. Känner redan hur det börjar släppa …

Mailbag igen den 15:e februari. Ses då.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni noterade kanske att Jesper Sellgren gör Max Friberg sällskap i hemmalandslaget som ska spela Beijer Hockey Games i slutet av nästa vecka. Erik Gustafsson tackade till slut nej av familjeskäl även den här gången. Har ju det lite jobbigt hemma, av vad jag förstått, ett barn med speciella behov.

***

Peter Cehlarik är ”vecka för vecka”, tack och lov var det alltså inte fullt så illa med slovaken som Leksandstränaren Björn Hellkvist ”hintade” om under sin lätt obalanserade intervju med C More i går.

Mycket bra nyhet. Hoppas vi snart får se Cehlarik på is igen.

Denne var för övrigt inte alls speciellt kritisk till Joel Lundqvist i intervjun med Dalarnas Tidningar. Väntat. Cehlarik har spelat många år på högsta nivå, vet att skit händer, det här var en supertydlig interference, olyckligt med skada, inte mer än så.

Som vi alla var överens om redan i går.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Återkommer den 15:e.
► Jag behöver några dagar utan det här, läge att passa på när Frölunda inte matchar.
► Några viktiga rader om sajten nedan. Läs gärna.

FÖRST: JAG HAR spärrat den här figuren som tydligen var inne och störde och agerade som en sexåring i matchtråden i lördags.

Om vederbörande är en ny sothöna och skaffar sig nya IP-adresser ska jag spärra dessa också.

Den här stollen hade bland annat ”snott” nicket ”Manne” och skrivit diverse dumheter, sådant accepterar jag inte, framför allt inte när det upprepas.

ANNONS

Nu till något annat, signaturen ”Erik” skrev en mycket vettig kommentar under söndagen, en som jag upplevde kom från hjärtat, och jag tog den till mig. Tyvärr kanske inte med den följd som ”Erik” önskar, men så här skrev han:

Hej alla hockeyfans i allmänhet och Frölundasupportrar i synnerhet.
Jag vänder mig till dig direkt, Henrik.
Har läst dina initierade texter under några veckor. Hög klass och rykande färska. Kort och gott top notch.
Det jag inte kan förstå är hur du kan låta Raka puckars varumärke bli nersolkat av detta hav av negativa kommentarer?
Trodde meningen är att man betalar för dina högklassiga texter, men tydligen betalar allt för många för möjligheten att spy ut sig negationer i en aldrig sinande ström.
Är du verkligen stolt över dessa element och hur de klottrar ner din blogg på det mest vidriga vis?
En del är till och med återkommande på daglig basis. Exempelvis Peter Smögen och Conta, har de någonsin skrivit ett positivt ord? Spelarna är värdelösa. Tränarna likaså. Och sportchefen skall vi bara inte tala om. Det här kan omöjligt handla om folk som bryr sig om Frölunda. Ett sanslöst hat utan bäring då Frölunda är ett topplag. Man undrar ju lite hur det hade låtit om Frölunda varit ett bottenlag?
Tyvärr så ledsnar man på att läsa det som är bra när detta klientel tillåts ligga som en våt gnällig filt över en annars strålande sajt.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Tillåt mig, Erik, om du läser detta, att svara dig direkt här, jag gör det för att det angår så många:

Först – stort tack för så fina ord. Gläder mig verkligen att du uppskattar jobbet jag lägger ner.

Sedan – jag vet det är stundtals är en enda orgie i negativism här inne, jag tror ibland att en Lottovinst på 15 miljoner skulle medföra gnäll över att det inte var 30. Och ja, det finns ett antal spelare som flera av de som kommenterar kastar rätt mycket skit på.

Om jag är stolt? Nej, men det är heller inte min sak att vara vare sig det ena eller andra. Jag tar ansvar för vad jag skriver, andra får ta ansvar för sitt.

Jag tror man behöver inse vad passion för ett lag, supporterskap i stort, gör. Man blir lätt blind på ett öga, det är svårt att se på saker med den eftertänksamhet och gråskala som till exempel en journalist kan göra.

Jag har lyxen att fullständigt kunna strunta i om Frölunda, Leksand eller Puckens IK vinner en hockeymatch, men jag skriver för människor vars hjärtan slår för ett lag, en klubb, och deras inre är sannolikt i uppror när det går åt skogen. De bryr sig alldeles säkert om sin klubb, men ofta är det så att ”den man älskar agar man.”

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 • Önskar jag att det kunde vara lite mer nyanserat här inne ibland? Oh, ja.
 • Önskar jag att vissa ibland skulle döma ut lite mindre och tänka efter lite mer? Oh, ja.
 • Önskar jag att tonen ibland var åtminstone snäppet trevligare så att fler kände sig välkomna? Oh, ja.
 • Kan jag göra så värst mycket åt det mer än att skriva dessa rader? Nej, tyvärr.

Jag har inte tid att konstant vara inne under matcher och kolla vem som skriver vad, jag har ett jobb att sköta, jag är ensam om det, det är svårt nog att få det att gå runt som det är, och det är givetvis förbaskat tråkigt om läsare, inte minst betalande sådana, försvinner för att tonen ibland är dålig.

Samtidigt är det ett fritt land. Man kan skaka på huvudet åt en del åsikter, man kan tycka annorlunda, men det går också att negligera det man inte gillar. Läsa texterna, inte vara involverad i kommentarerna, eller bara svara de man tycker har en vettig ton.

När det är rena stollar som är inne för att förstöra (som exemplet jag nämnde tidigt i den här texten), då blockar jag. Skulle jag se, eller bli uppmärksammad, på något rasistiskt eller liknande, då blockar jag. Annars får folk faktiskt tycka som de vill, vara hur negativa de vill.

Man ska också minnas detta – många gånger skapas fantastiskt goda diskussioner här inne, det finns gott om underbara läsare som pendlar mellan hyllningar och sågningar och lika ofta ligger någonstans mitt emellan.

Jag är väldigt glad för, och stolt över, att de – ni! – valt att vara här på den sajt jag skapade hösten 2017. Stort tack till er. Stort tack för att ni betalar och gör det möjligt att driva rakapuckar.com.

Erik, jag är medveten om att detta säkert inte var riktigt det svar du önskade, men det är vad jag kan göra. Ta upp ämnet, inte minst eftersom fler än du fört fram tankarna, och hoppas på kanske en liten, liten tonförändring över tid.

***

Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Jag behöver ta några dagar off, se om lite hjärnvila förmår skapa lite klokare tankar. Jag jobbar ju i princip varje dag, i alla fall i någon form, så jag tycker väl inte att jag ska behöva skämmas för en kort paus.

Först på schemat är att bli av med huvudvärken från helvetet. Nej, det hänger inte alls ihop med beslutet ovan. Men några dagars uppehåll kanske kan hjälpa. Känner redan hur det börjar släppa …

Mailbag igen den 15:e februari. Ses då.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni noterade kanske att Jesper Sellgren gör Max Friberg sällskap i hemmalandslaget som ska spela Beijer Hockey Games i slutet av nästa vecka. Erik Gustafsson tackade till slut nej av familjeskäl även den här gången. Har ju det lite jobbigt hemma, av vad jag förstått, ett barn med speciella behov.

***

Peter Cehlarik är ”vecka för vecka”, tack och lov var det alltså inte fullt så illa med slovaken som Leksandstränaren Björn Hellkvist ”hintade” om under sin lätt obalanserade intervju med C More i går.

Mycket bra nyhet. Hoppas vi snart får se Cehlarik på is igen.

Denne var för övrigt inte alls speciellt kritisk till Joel Lundqvist i intervjun med Dalarnas Tidningar. Väntat. Cehlarik har spelat många år på högsta nivå, vet att skit händer, det här var en supertydlig interference, olyckligt med skada, inte mer än så.

Som vi alla var överens om redan i går.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Återkommer den 15:e.
► Jag behöver några dagar utan det här, läge att passa på när Frölunda inte matchar.
► Några viktiga rader om sajten nedan. Läs gärna.

FÖRST: JAG HAR spärrat den här figuren som tydligen var inne och störde och agerade som en sexåring i matchtråden i lördags.

Om vederbörande är en ny sothöna och skaffar sig nya IP-adresser ska jag spärra dessa också.

Den här stollen hade bland annat ”snott” nicket ”Manne” och skrivit diverse dumheter, sådant accepterar jag inte, framför allt inte när det upprepas.

ANNONS

Nu till något annat, signaturen ”Erik” skrev en mycket vettig kommentar under söndagen, en som jag upplevde kom från hjärtat, och jag tog den till mig. Tyvärr kanske inte med den följd som ”Erik” önskar, men så här skrev han:

Hej alla hockeyfans i allmänhet och Frölundasupportrar i synnerhet.
Jag vänder mig till dig direkt, Henrik.
Har läst dina initierade texter under några veckor. Hög klass och rykande färska. Kort och gott top notch.
Det jag inte kan förstå är hur du kan låta Raka puckars varumärke bli nersolkat av detta hav av negativa kommentarer?
Trodde meningen är att man betalar för dina högklassiga texter, men tydligen betalar allt för många för möjligheten att spy ut sig negationer i en aldrig sinande ström.
Är du verkligen stolt över dessa element och hur de klottrar ner din blogg på det mest vidriga vis?
En del är till och med återkommande på daglig basis. Exempelvis Peter Smögen och Conta, har de någonsin skrivit ett positivt ord? Spelarna är värdelösa. Tränarna likaså. Och sportchefen skall vi bara inte tala om. Det här kan omöjligt handla om folk som bryr sig om Frölunda. Ett sanslöst hat utan bäring då Frölunda är ett topplag. Man undrar ju lite hur det hade låtit om Frölunda varit ett bottenlag?
Tyvärr så ledsnar man på att läsa det som är bra när detta klientel tillåts ligga som en våt gnällig filt över en annars strålande sajt.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Tillåt mig, Erik, om du läser detta, att svara dig direkt här, jag gör det för att det angår så många:

Först – stort tack för så fina ord. Gläder mig verkligen att du uppskattar jobbet jag lägger ner.

Sedan – jag vet det är stundtals är en enda orgie i negativism här inne, jag tror ibland att en Lottovinst på 15 miljoner skulle medföra gnäll över att det inte var 30. Och ja, det finns ett antal spelare som flera av de som kommenterar kastar rätt mycket skit på.

Om jag är stolt? Nej, men det är heller inte min sak att vara vare sig det ena eller andra. Jag tar ansvar för vad jag skriver, andra får ta ansvar för sitt.

Jag tror man behöver inse vad passion för ett lag, supporterskap i stort, gör. Man blir lätt blind på ett öga, det är svårt att se på saker med den eftertänksamhet och gråskala som till exempel en journalist kan göra.

Jag har lyxen att fullständigt kunna strunta i om Frölunda, Leksand eller Puckens IK vinner en hockeymatch, men jag skriver för människor vars hjärtan slår för ett lag, en klubb, och deras inre är sannolikt i uppror när det går åt skogen. De bryr sig alldeles säkert om sin klubb, men ofta är det så att ”den man älskar agar man.”

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 • Önskar jag att det kunde vara lite mer nyanserat här inne ibland? Oh, ja.
 • Önskar jag att vissa ibland skulle döma ut lite mindre och tänka efter lite mer? Oh, ja.
 • Önskar jag att tonen ibland var åtminstone snäppet trevligare så att fler kände sig välkomna? Oh, ja.
 • Kan jag göra så värst mycket åt det mer än att skriva dessa rader? Nej, tyvärr.

Jag har inte tid att konstant vara inne under matcher och kolla vem som skriver vad, jag har ett jobb att sköta, jag är ensam om det, det är svårt nog att få det att gå runt som det är, och det är givetvis förbaskat tråkigt om läsare, inte minst betalande sådana, försvinner för att tonen ibland är dålig.

Samtidigt är det ett fritt land. Man kan skaka på huvudet åt en del åsikter, man kan tycka annorlunda, men det går också att negligera det man inte gillar. Läsa texterna, inte vara involverad i kommentarerna, eller bara svara de man tycker har en vettig ton.

När det är rena stollar som är inne för att förstöra (som exemplet jag nämnde tidigt i den här texten), då blockar jag. Skulle jag se, eller bli uppmärksammad, på något rasistiskt eller liknande, då blockar jag. Annars får folk faktiskt tycka som de vill, vara hur negativa de vill.

Man ska också minnas detta – många gånger skapas fantastiskt goda diskussioner här inne, det finns gott om underbara läsare som pendlar mellan hyllningar och sågningar och lika ofta ligger någonstans mitt emellan.

Jag är väldigt glad för, och stolt över, att de – ni! – valt att vara här på den sajt jag skapade hösten 2017. Stort tack till er. Stort tack för att ni betalar och gör det möjligt att driva rakapuckar.com.

Erik, jag är medveten om att detta säkert inte var riktigt det svar du önskade, men det är vad jag kan göra. Ta upp ämnet, inte minst eftersom fler än du fört fram tankarna, och hoppas på kanske en liten, liten tonförändring över tid.

***

Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Jag behöver ta några dagar off, se om lite hjärnvila förmår skapa lite klokare tankar. Jag jobbar ju i princip varje dag, i alla fall i någon form, så jag tycker väl inte att jag ska behöva skämmas för en kort paus.

Först på schemat är att bli av med huvudvärken från helvetet. Nej, det hänger inte alls ihop med beslutet ovan. Men några dagars uppehåll kanske kan hjälpa. Känner redan hur det börjar släppa …

Mailbag igen den 15:e februari. Ses då.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni noterade kanske att Jesper Sellgren gör Max Friberg sällskap i hemmalandslaget som ska spela Beijer Hockey Games i slutet av nästa vecka. Erik Gustafsson tackade till slut nej av familjeskäl även den här gången. Har ju det lite jobbigt hemma, av vad jag förstått, ett barn med speciella behov.

***

Peter Cehlarik är ”vecka för vecka”, tack och lov var det alltså inte fullt så illa med slovaken som Leksandstränaren Björn Hellkvist ”hintade” om under sin lätt obalanserade intervju med C More i går.

Mycket bra nyhet. Hoppas vi snart får se Cehlarik på is igen.

Denne var för övrigt inte alls speciellt kritisk till Joel Lundqvist i intervjun med Dalarnas Tidningar. Väntat. Cehlarik har spelat många år på högsta nivå, vet att skit händer, det här var en supertydlig interference, olyckligt med skada, inte mer än så.

Som vi alla var överens om redan i går.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Återkommer den 15:e.
► Jag behöver några dagar utan det här, läge att passa på när Frölunda inte matchar.
► Några viktiga rader om sajten nedan. Läs gärna.

FÖRST: JAG HAR spärrat den här figuren som tydligen var inne och störde och agerade som en sexåring i matchtråden i lördags.

Om vederbörande är en ny sothöna och skaffar sig nya IP-adresser ska jag spärra dessa också.

Den här stollen hade bland annat ”snott” nicket ”Manne” och skrivit diverse dumheter, sådant accepterar jag inte, framför allt inte när det upprepas.

ANNONS

Nu till något annat, signaturen ”Erik” skrev en mycket vettig kommentar under söndagen, en som jag upplevde kom från hjärtat, och jag tog den till mig. Tyvärr kanske inte med den följd som ”Erik” önskar, men så här skrev han:

Hej alla hockeyfans i allmänhet och Frölundasupportrar i synnerhet.
Jag vänder mig till dig direkt, Henrik.
Har läst dina initierade texter under några veckor. Hög klass och rykande färska. Kort och gott top notch.
Det jag inte kan förstå är hur du kan låta Raka puckars varumärke bli nersolkat av detta hav av negativa kommentarer?
Trodde meningen är att man betalar för dina högklassiga texter, men tydligen betalar allt för många för möjligheten att spy ut sig negationer i en aldrig sinande ström.
Är du verkligen stolt över dessa element och hur de klottrar ner din blogg på det mest vidriga vis?
En del är till och med återkommande på daglig basis. Exempelvis Peter Smögen och Conta, har de någonsin skrivit ett positivt ord? Spelarna är värdelösa. Tränarna likaså. Och sportchefen skall vi bara inte tala om. Det här kan omöjligt handla om folk som bryr sig om Frölunda. Ett sanslöst hat utan bäring då Frölunda är ett topplag. Man undrar ju lite hur det hade låtit om Frölunda varit ett bottenlag?
Tyvärr så ledsnar man på att läsa det som är bra när detta klientel tillåts ligga som en våt gnällig filt över en annars strålande sajt.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Tillåt mig, Erik, om du läser detta, att svara dig direkt här, jag gör det för att det angår så många:

Först – stort tack för så fina ord. Gläder mig verkligen att du uppskattar jobbet jag lägger ner.

Sedan – jag vet det är stundtals är en enda orgie i negativism här inne, jag tror ibland att en Lottovinst på 15 miljoner skulle medföra gnäll över att det inte var 30. Och ja, det finns ett antal spelare som flera av de som kommenterar kastar rätt mycket skit på.

Om jag är stolt? Nej, men det är heller inte min sak att vara vare sig det ena eller andra. Jag tar ansvar för vad jag skriver, andra får ta ansvar för sitt.

Jag tror man behöver inse vad passion för ett lag, supporterskap i stort, gör. Man blir lätt blind på ett öga, det är svårt att se på saker med den eftertänksamhet och gråskala som till exempel en journalist kan göra.

Jag har lyxen att fullständigt kunna strunta i om Frölunda, Leksand eller Puckens IK vinner en hockeymatch, men jag skriver för människor vars hjärtan slår för ett lag, en klubb, och deras inre är sannolikt i uppror när det går åt skogen. De bryr sig alldeles säkert om sin klubb, men ofta är det så att ”den man älskar agar man.”

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

 • Önskar jag att det kunde vara lite mer nyanserat här inne ibland? Oh, ja.
 • Önskar jag att vissa ibland skulle döma ut lite mindre och tänka efter lite mer? Oh, ja.
 • Önskar jag att tonen ibland var åtminstone snäppet trevligare så att fler kände sig välkomna? Oh, ja.
 • Kan jag göra så värst mycket åt det mer än att skriva dessa rader? Nej, tyvärr.

Jag har inte tid att konstant vara inne under matcher och kolla vem som skriver vad, jag har ett jobb att sköta, jag är ensam om det, det är svårt nog att få det att gå runt som det är, och det är givetvis förbaskat tråkigt om läsare, inte minst betalande sådana, försvinner för att tonen ibland är dålig.

Samtidigt är det ett fritt land. Man kan skaka på huvudet åt en del åsikter, man kan tycka annorlunda, men det går också att negligera det man inte gillar. Läsa texterna, inte vara involverad i kommentarerna, eller bara svara de man tycker har en vettig ton.

När det är rena stollar som är inne för att förstöra (som exemplet jag nämnde tidigt i den här texten), då blockar jag. Skulle jag se, eller bli uppmärksammad, på något rasistiskt eller liknande, då blockar jag. Annars får folk faktiskt tycka som de vill, vara hur negativa de vill.

Man ska också minnas detta – många gånger skapas fantastiskt goda diskussioner här inne, det finns gott om underbara läsare som pendlar mellan hyllningar och sågningar och lika ofta ligger någonstans mitt emellan.

Jag är väldigt glad för, och stolt över, att de – ni! – valt att vara här på den sajt jag skapade hösten 2017. Stort tack till er. Stort tack för att ni betalar och gör det möjligt att driva rakapuckar.com.

Erik, jag är medveten om att detta säkert inte var riktigt det svar du önskade, men det är vad jag kan göra. Ta upp ämnet, inte minst eftersom fler än du fört fram tankarna, och hoppas på kanske en liten, liten tonförändring över tid.

***

Ingen Morning Mailbag i morgon måndag. Jag behöver ta några dagar off, se om lite hjärnvila förmår skapa lite klokare tankar. Jag jobbar ju i princip varje dag, i alla fall i någon form, så jag tycker väl inte att jag ska behöva skämmas för en kort paus.

Först på schemat är att bli av med huvudvärken från helvetet. Nej, det hänger inte alls ihop med beslutet ovan. Men några dagars uppehåll kanske kan hjälpa. Känner redan hur det börjar släppa …

Mailbag igen den 15:e februari. Ses då.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

***

Ni noterade kanske att Jesper Sellgren gör Max Friberg sällskap i hemmalandslaget som ska spela Beijer Hockey Games i slutet av nästa vecka. Erik Gustafsson tackade till slut nej av familjeskäl även den här gången. Har ju det lite jobbigt hemma, av vad jag förstått, ett barn med speciella behov.

***

Peter Cehlarik är ”vecka för vecka”, tack och lov var det alltså inte fullt så illa med slovaken som Leksandstränaren Björn Hellkvist ”hintade” om under sin lätt obalanserade intervju med C More i går.

Mycket bra nyhet. Hoppas vi snart får se Cehlarik på is igen.

Denne var för övrigt inte alls speciellt kritisk till Joel Lundqvist i intervjun med Dalarnas Tidningar. Väntat. Cehlarik har spelat många år på högsta nivå, vet att skit händer, det här var en supertydlig interference, olyckligt med skada, inte mer än så.

Som vi alla var överens om redan i går.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt