► Frölunda hängde i, stred och blev belönat med en tung trepoängare.
► Bäst: Christoffer Ehn, förstås.

Den här grabben slog till dubbelt för Frölunda – Christoffer Ehn.
ANNONS

FRÖLUNDA–MORA  3–2: Direkt på slutsignal sitter jag här och undrar över hur det här gick till.

Vann Frölunda? Verkligen?

Ja, faktiskt, trots att Mora i två perioder med lätthet skapade chanser och det var snarast ett under att det stod 1–1 efter 40 minuter.

Eller … under och under, Johan Gustafsson stod för en kvalitetsinsats i målet, Mora brast i avsluten och gav en förklaring till varför inte antalet inspelade poäng matchar de många fina insatserna.

Frölunda höll sig vid liv via ”JG”, starkt box play, en jäkla kamp och vilja, och sedan klev Christoffer Ehn in i handlingen.

1–1 var läckert, 2–1 vackert, och i tredje perioden växte faktiskt Frölunda i ledning.

Ändå dramatiskt på slutet sedan Matt Bailey (2–3) kontrat på Ponthus Westerholms 3–1 (PP), Mora var nära några gånger i spel sex mot fem – men Frölunda höll undan och grejade ett gott slut.

Det var länge en helt anemisk offensiv.

Det var ett PP1 helt utan självförtroende.

Det var ett försvarsspel som ofta inte var bra nog för att hänga med i svängarna mot svaga Mora.

Men – det fanns målvaktsspel, kamp och vilja, en förmåga att hänga i, och så några kvalitetsageranden, framför allt av Christoffer Ehn (Pontus Widerström var också stark).

Det räckte den här gången.

Men oj, det kommer krävas mer 2018.

ANNONS

Fuktbehandling.se

***

Christoffer Ehns avslut vid 1–1, han satte pucken högt med backhand som vore han en vänsterfattad reinkarnation av Mats Sundin, var verkligen av högsta klass.

Sedan var det Ehn som slog till med matchvinnarmålet i andra perioden då han högg på en retur och rakade in pucken under skicklige Christian Engstrand.

Ett mål på 30 första SHL-matcherna i höst. Två den här lördagen.

Om detta gav Ehn bättre självförtroende i målsituationer framöver är han och Frölunda att gratulera.

Ni vet ju att här finns mer än skaraborgaren tidigare fått ut.

Nära hattrick via ett fint initiativ sent i matchen, för övrigt.

***

Inget snack om att Mora tog en logisk ledning i slutet av första perioden, även om Frölunda spelade aggressivt med bra fart var det gästerna som hittade fram till ett antal feta chanser.

Bara Matt Bailey hade väl haft tre stora möjligheter innan han var med i förspelet till 1–0.

Sebastian Stålberg prickade stolpen för Frölunda som annars mest utmärkte sig med undermåligt power play-spel.

2.57 varav 1.03 i 5/3 gav knappt en målchans.

Det såg ut som spelarna aldrig träffat varandra före.

I andra perioden … blev det ännu värre i ett sent PP.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Rent häpnadsväckande svagt.

Jag tyckte faktiskt synd om spelarna som påminde om seriefigurer med frågetecken svävande ovanför huvudena.

Tänk er en dejt mellan Jimmie Åkesson och islamist-älskande kulturmänniskan America Vera Zavala.

Så lite klickade det mellan hemmaspelarna.

I tredje perioden fick PP2-enheten sedan en av medlemmarna där, Carl Grundström, jobbat till sig ett numerärt överläge.

Enkelt, bra spel. Skott, retur, mål – av Potnhus Westerholm (3–1).

***

Kristoffer Gunnarsson tacklades hårt – men schyst, tyckte jag – av Keaton Ellerby i andra perioden och utgick.

Joel Lundqvist snackade (?) kort därefter till sig en tiominuters utvisning för olämpligt uppträdande.

Hans andra på kort tid.

Fel fokus, men lik förbaskat hävdar jag – Frölunda behöver någon som i alla fall blir arg och visar känslor.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

***

Före matchen lämnade Jonathan Sigalet över en symbolisk check på Frölundas Movemberpengar: 318 293 kronor.

Mer än en tiondel (tre miljoner) av vad som samlades in totalt i Sverige till förmån för forskning kring mäns hälsa.

***

## Fakta:

0–1 (18.59) Andrew Rowe (Seigo, Bailey)
* Skott i sargen bakom mål, studsen gav Rowe öppet läge. Simon Hjalmarsson strulade med pucken, gav Mora chansen.

1–1 (26.03) Christoffer Ehn (Widerström, Westerholm)
* Klapp-klapp-hockey där Ehn avslutade med en Mats Sundin-backhand – högt.

2–1 (45.58) Christoffer Ehn (Westerlund, Friberg)
* Ett av få lite längre Frölundaanfall, returen studsade rätt för Ehn.

3–1 (49.54) Ponthus Westerholm 5/4 (Sigalet, Donovan)
* Enkelt bra PP-spel av den andra enheten, tryck på kassen, returmål av Westerholm.

3–2 (56.57) Matt Bailey (Gormley, Akeson)
* Skott med bra Moraskymning framför Johan Gustafsson, Mora sex man på isen här.