Det var inte förste april i dag – underbart

Det var inte förste april i dag – underbart

Det var inte förste april i dag – underbart

Det var inte förste april i dag – underbart

► Jag trodde först inte det var sant. I min hjärna virvlade tanken: ”Har jag glömt att det är förste april i dag?”
► Det hade jag inte. Det är det inte.
► Åh, låtom oss glädjas – för det jag lobbat för, och tjatat om, är verkligen på väg att bli allvar inom hockeyn.

X ANTAL GÅNGER har jag fört fram att:

## Svensk hockey borde införa coach’s challenge, alltså att tränare kan utmana ett domslut de upplever uppenbart felaktigt.

## Mindre slagsmål, två adrenalinstinna grabbar som ryker ihop, när det inte är obehagligt våldsamt, det borde kunna ge bara fem minuters utvisning, inte medföra det matchstraff som kommer med ”femminutare” i dag.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så har jag tänkt. Så har jag skrivit. Så har jag hoppats.

… men egentligen aldrig trott på det.

Så kom dagens förste april-känsla när jag började läsa Mattias Eks intervju med domarbasen Tomas Thorsbrink.

Kan detta vara sant? tänkte jag.

Vad är det jag missar? funderade jag.

Inget, tack och lov. Internationella hockeyförbundet planerar att bättre harmonisera sitt regelverk med NHL:s, i detta ingår en framtid för SHL och allsvenskan där båda mina önskningar ovan ser ut att bli verklighet.

Ni läser mer via den här länken.

Varför är detta så bra, då?

Coach’s challenge: Även om det kan vara svårt för en del supportrar att förstå så är domare (faktiskt) människor av kött och blod, sådana gör ibland fel. Jag är inte ute efter ett system där tränare ska kunna stoppa spelet och utmana i tid och otid, jag är heller ingen fan av att kunna utmana offside, men låt oss säga att varje lag har en utmaning per match, straffet om man har fel blir två minuters utvisning.

Jag vet inte om Sverige tänkt sig applicera NHL-reglerna rakt av, det är ju absolut inte nödvändigt, SHL och allsvenskan kan förstås bestämma om delvis annan utformning vad gäller just coach’s challenge. Igen: jag vill inte ha konstanta stopp i spelet, men att ha möjligheten att i alla fall en gång utmana – jag gillar det.

Sedan, om domarna i högre utsträckning får använda mediakuben kanske färre utmaningar behövs. I så fall är det bara bra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Slagsmål: Detta är inget jag vill se mer av som princip, inte så att det ska lyftas fram som en tillgång (att hockeypublik går igång på det, det är dock ett faktum, vad man än tycker om saken), men jag tror inte för ett ögonblick att vi får se fler fajter om den mindre typen inte per automatik ger matchstraff.

Riktigt grova, våldsamma slag ska förstås betyda adjö för dagen/kvällen.

Men när två trötta, uppretade, adrenalinstinna spelare vevar lite för länge för att det bara ska vara en tvåminutersutvisning – då är det jättebra med ”välkommen tillbaka efter fem”, det betyder att betalande publik inte går miste om att se vad som kan vara två av lagens stora profiler.

Betalande publik? Ja, ni vet sådan som fanns förr, som finns i en del andra länder, som kanske finns i Sverige i höst.

Medhåll? Mothugg?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag skrev förresten den här texten för en tid sedan, om det här med slagsmål. Om ni undrar varför jag trodde det var förste april i dag.

***

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Jag trodde först inte det var sant. I min hjärna virvlade tanken: ”Har jag glömt att det är förste april i dag?”
► Det hade jag inte. Det är det inte.
► Åh, låtom oss glädjas – för det jag lobbat för, och tjatat om, är verkligen på väg att bli allvar inom hockeyn.

X ANTAL GÅNGER har jag fört fram att:

## Svensk hockey borde införa coach’s challenge, alltså att tränare kan utmana ett domslut de upplever uppenbart felaktigt.

## Mindre slagsmål, två adrenalinstinna grabbar som ryker ihop, när det inte är obehagligt våldsamt, det borde kunna ge bara fem minuters utvisning, inte medföra det matchstraff som kommer med ”femminutare” i dag.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så har jag tänkt. Så har jag skrivit. Så har jag hoppats.

… men egentligen aldrig trott på det.

Så kom dagens förste april-känsla när jag började läsa Mattias Eks intervju med domarbasen Tomas Thorsbrink.

Kan detta vara sant? tänkte jag.

Vad är det jag missar? funderade jag.

Inget, tack och lov. Internationella hockeyförbundet planerar att bättre harmonisera sitt regelverk med NHL:s, i detta ingår en framtid för SHL och allsvenskan där båda mina önskningar ovan ser ut att bli verklighet.

Ni läser mer via den här länken.

Varför är detta så bra, då?

Coach’s challenge: Även om det kan vara svårt för en del supportrar att förstå så är domare (faktiskt) människor av kött och blod, sådana gör ibland fel. Jag är inte ute efter ett system där tränare ska kunna stoppa spelet och utmana i tid och otid, jag är heller ingen fan av att kunna utmana offside, men låt oss säga att varje lag har en utmaning per match, straffet om man har fel blir två minuters utvisning.

Jag vet inte om Sverige tänkt sig applicera NHL-reglerna rakt av, det är ju absolut inte nödvändigt, SHL och allsvenskan kan förstås bestämma om delvis annan utformning vad gäller just coach’s challenge. Igen: jag vill inte ha konstanta stopp i spelet, men att ha möjligheten att i alla fall en gång utmana – jag gillar det.

Sedan, om domarna i högre utsträckning får använda mediakuben kanske färre utmaningar behövs. I så fall är det bara bra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Slagsmål: Detta är inget jag vill se mer av som princip, inte så att det ska lyftas fram som en tillgång (att hockeypublik går igång på det, det är dock ett faktum, vad man än tycker om saken), men jag tror inte för ett ögonblick att vi får se fler fajter om den mindre typen inte per automatik ger matchstraff.

Riktigt grova, våldsamma slag ska förstås betyda adjö för dagen/kvällen.

Men när två trötta, uppretade, adrenalinstinna spelare vevar lite för länge för att det bara ska vara en tvåminutersutvisning – då är det jättebra med ”välkommen tillbaka efter fem”, det betyder att betalande publik inte går miste om att se vad som kan vara två av lagens stora profiler.

Betalande publik? Ja, ni vet sådan som fanns förr, som finns i en del andra länder, som kanske finns i Sverige i höst.

Medhåll? Mothugg?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag skrev förresten den här texten för en tid sedan, om det här med slagsmål. Om ni undrar varför jag trodde det var förste april i dag.

***

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Jag trodde först inte det var sant. I min hjärna virvlade tanken: ”Har jag glömt att det är förste april i dag?”
► Det hade jag inte. Det är det inte.
► Åh, låtom oss glädjas – för det jag lobbat för, och tjatat om, är verkligen på väg att bli allvar inom hockeyn.

X ANTAL GÅNGER har jag fört fram att:

## Svensk hockey borde införa coach’s challenge, alltså att tränare kan utmana ett domslut de upplever uppenbart felaktigt.

## Mindre slagsmål, två adrenalinstinna grabbar som ryker ihop, när det inte är obehagligt våldsamt, det borde kunna ge bara fem minuters utvisning, inte medföra det matchstraff som kommer med ”femminutare” i dag.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så har jag tänkt. Så har jag skrivit. Så har jag hoppats.

… men egentligen aldrig trott på det.

Så kom dagens förste april-känsla när jag började läsa Mattias Eks intervju med domarbasen Tomas Thorsbrink.

Kan detta vara sant? tänkte jag.

Vad är det jag missar? funderade jag.

Inget, tack och lov. Internationella hockeyförbundet planerar att bättre harmonisera sitt regelverk med NHL:s, i detta ingår en framtid för SHL och allsvenskan där båda mina önskningar ovan ser ut att bli verklighet.

Ni läser mer via den här länken.

Varför är detta så bra, då?

Coach’s challenge: Även om det kan vara svårt för en del supportrar att förstå så är domare (faktiskt) människor av kött och blod, sådana gör ibland fel. Jag är inte ute efter ett system där tränare ska kunna stoppa spelet och utmana i tid och otid, jag är heller ingen fan av att kunna utmana offside, men låt oss säga att varje lag har en utmaning per match, straffet om man har fel blir två minuters utvisning.

Jag vet inte om Sverige tänkt sig applicera NHL-reglerna rakt av, det är ju absolut inte nödvändigt, SHL och allsvenskan kan förstås bestämma om delvis annan utformning vad gäller just coach’s challenge. Igen: jag vill inte ha konstanta stopp i spelet, men att ha möjligheten att i alla fall en gång utmana – jag gillar det.

Sedan, om domarna i högre utsträckning får använda mediakuben kanske färre utmaningar behövs. I så fall är det bara bra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Slagsmål: Detta är inget jag vill se mer av som princip, inte så att det ska lyftas fram som en tillgång (att hockeypublik går igång på det, det är dock ett faktum, vad man än tycker om saken), men jag tror inte för ett ögonblick att vi får se fler fajter om den mindre typen inte per automatik ger matchstraff.

Riktigt grova, våldsamma slag ska förstås betyda adjö för dagen/kvällen.

Men när två trötta, uppretade, adrenalinstinna spelare vevar lite för länge för att det bara ska vara en tvåminutersutvisning – då är det jättebra med ”välkommen tillbaka efter fem”, det betyder att betalande publik inte går miste om att se vad som kan vara två av lagens stora profiler.

Betalande publik? Ja, ni vet sådan som fanns förr, som finns i en del andra länder, som kanske finns i Sverige i höst.

Medhåll? Mothugg?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag skrev förresten den här texten för en tid sedan, om det här med slagsmål. Om ni undrar varför jag trodde det var förste april i dag.

***

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Jag trodde först inte det var sant. I min hjärna virvlade tanken: ”Har jag glömt att det är förste april i dag?”
► Det hade jag inte. Det är det inte.
► Åh, låtom oss glädjas – för det jag lobbat för, och tjatat om, är verkligen på väg att bli allvar inom hockeyn.

X ANTAL GÅNGER har jag fört fram att:

## Svensk hockey borde införa coach’s challenge, alltså att tränare kan utmana ett domslut de upplever uppenbart felaktigt.

## Mindre slagsmål, två adrenalinstinna grabbar som ryker ihop, när det inte är obehagligt våldsamt, det borde kunna ge bara fem minuters utvisning, inte medföra det matchstraff som kommer med ”femminutare” i dag.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Så har jag tänkt. Så har jag skrivit. Så har jag hoppats.

… men egentligen aldrig trott på det.

Så kom dagens förste april-känsla när jag började läsa Mattias Eks intervju med domarbasen Tomas Thorsbrink.

Kan detta vara sant? tänkte jag.

Vad är det jag missar? funderade jag.

Inget, tack och lov. Internationella hockeyförbundet planerar att bättre harmonisera sitt regelverk med NHL:s, i detta ingår en framtid för SHL och allsvenskan där båda mina önskningar ovan ser ut att bli verklighet.

Ni läser mer via den här länken.

Varför är detta så bra, då?

Coach’s challenge: Även om det kan vara svårt för en del supportrar att förstå så är domare (faktiskt) människor av kött och blod, sådana gör ibland fel. Jag är inte ute efter ett system där tränare ska kunna stoppa spelet och utmana i tid och otid, jag är heller ingen fan av att kunna utmana offside, men låt oss säga att varje lag har en utmaning per match, straffet om man har fel blir två minuters utvisning.

Jag vet inte om Sverige tänkt sig applicera NHL-reglerna rakt av, det är ju absolut inte nödvändigt, SHL och allsvenskan kan förstås bestämma om delvis annan utformning vad gäller just coach’s challenge. Igen: jag vill inte ha konstanta stopp i spelet, men att ha möjligheten att i alla fall en gång utmana – jag gillar det.

Sedan, om domarna i högre utsträckning får använda mediakuben kanske färre utmaningar behövs. I så fall är det bara bra.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Slagsmål: Detta är inget jag vill se mer av som princip, inte så att det ska lyftas fram som en tillgång (att hockeypublik går igång på det, det är dock ett faktum, vad man än tycker om saken), men jag tror inte för ett ögonblick att vi får se fler fajter om den mindre typen inte per automatik ger matchstraff.

Riktigt grova, våldsamma slag ska förstås betyda adjö för dagen/kvällen.

Men när två trötta, uppretade, adrenalinstinna spelare vevar lite för länge för att det bara ska vara en tvåminutersutvisning – då är det jättebra med ”välkommen tillbaka efter fem”, det betyder att betalande publik inte går miste om att se vad som kan vara två av lagens stora profiler.

Betalande publik? Ja, ni vet sådan som fanns förr, som finns i en del andra länder, som kanske finns i Sverige i höst.

Medhåll? Mothugg?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Jag skrev förresten den här texten för en tid sedan, om det här med slagsmål. Om ni undrar varför jag trodde det var förste april i dag.

***

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt