Det här förväntar jag mig av Frölundas spelare 20/21

Det här förväntar jag mig av Frölundas spelare 20/21

Det här förväntar jag mig av Frölundas spelare 20/21

Det här förväntar jag mig av Frölundas spelare 20/21

► Vad sägs om en Facebook live i kväll där ni får snacka av er lite inför sommaren?
► Bra. 19.00. Den här länken.
► Vad sägs om mina förväntningar på Frölundas spelare inför nästa säsong?
► Bra. Nedan. Välkomna.

Niklas Rubin, Viktor Ekbom, Lucas Raymond och Jan Mursak – om dessa spelare, och övriga i Frölunda, kan ni läsa nedan.
ANNONS

DET BÖRJAR NÄRMA sig tiden då ert hockeysug inte riktigt räcker till för att jag ska driva den här sajten på maxfart, men den här sommaren är ju inte som andra.

För mycket händer. Blir nog inget semesterstängt med hänglås. Mer ettans växel med små accelerationer vid behov.

Nå, jag vet att några av er efterfrågat en chans att livesnacka lite med mig, det kanske bara är dessa få som vill, men visst, vi kör. Kanske finns ändå ett behov att få ur sig en del inför sommaren.

19.00. Här är länken. Vi kör i fem eller 50 minuter. Allt beror på er. Frölundas lag, spelare, konkurrenter, ”nya arenan”, corona och hur allt påverkas, ungdomshockey … frågan är fri.

Men jag tänkte börja med info om en onsdagsgrej där ni gärna får vara delaktiga. Info kommer i kväll.

Nå, det här kan vi också snacka om, mina tankar om Frölundas spelare inför kommande säsong, när den nu börjar … och på vilket sätt.

## Målvakter

Johan Mattsson
En bra SHL-målvakt, dock tyckte jag nog inte att han tog ett steg framåt 19/20. Skulle vilja se det nu, snäppet bättre, snäppet stabilare. Tycker den kapaciteten finns, Mattsson har visat det när han varit inne i superperioder.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Niklas Rubin
Utropstecken förra säsongen, i alla fall givet att vi inte riktigt visste vad vi skulle förvänta oss. Rubin bör utmana än hårdare, växa ytterligare något, kanske få fler matcher i rad nu när spelfältet nog är utjämnat i tränarnas ögon. Eller – det kanske det inte är?

## Backar

Viktor Ekbom
Ännu ett bevis på att Frölunda kan få utveckling på ”äldre” spelare. Hålla i det stadiga, det trygga, det viktiga, lite oftare fylla på offensivt, som mot Örebro, ni vet … Söker inte rampljuset, men Ekbom saknas när han inte är med. Bra trend i karriären.

Stefan Elliott
Ska vara en back att lita på i varje match, hög lägstanivå, bidra offensivt i fem mot fem, fem mot fyra/tre, kunna suga åt sig mycket istid vid behov. Värvad som toppback. Det ska han leva upp till.

Anders Grönlund
Blev ibland lite hackkyckling här inne, kanske för att förväntningarna på honom gick från noll 18/19 till 100 19/20. I så fall felaktigt. Grönlund ska ge bang for the buck även framgent, komplettera, ta sin istid och göra det bästa av den, enkelt och rejält – och så delta offensivt när tillfälle ges. Han är ju inte alls oäven där.

Filip Johansson
I Frölunda för att få en kick, få fart på den karriär som fick honom draftad av Minnesota. Svårbedömd på förhand efter en rätt liten roll i Leksand, behöver få tid på sig. Tvåvägsback, hyllas av Roger Rönnberg för personligheten, det betyder att 20-åringen kommer få gott om chanser.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mattias Norlinder
SHL är inte allsvenskan, men över tid ska förstås en så talangfull kille som Montrealdraftade Norlinder, 20, visa att han kan göra offensiv skillnad även i högsta ligan – samtidigt som defensiven är god nog.

Jens Olsson
Rutinen är viktig, Olsson kommer hem till SHL med full koll på hur man spelar i den här ligan. Gillas skarpt av Fredrik Sjöström & Co, inplockad som del i ansiktslyftet, få bättre uppspel/igångsättningar från bakplan. Agera stadigt, sätta igång spelet, det blir Olssons uppgift.

En back ska in, eller två, där har inget förändrats, ni vet vad som gäller. Mer om det en annan gång.

## Forwards

Patrik Carlsson
Kanske lagets jämnaste spelare på hög nivå. Utmaningen: att lite oftare nå de lite högre höjderna. Hänger också en del på i vilken omgivning han placeras, vilket defensivt ansvar han behöver ta. I mina ögon en av lagets viktigaste spelare.

Max Friberg
Jag hade en lång text med Roger Rönnberg om spelarutveckling där Max Friberg fick tjäna som exempel. Skaraborgaren har en arbetsmoral som få andra, jag vägrar ge mig vad gäller hans kapacitet att sätta dit fler puckar. Har ju bra skott. Kan sätta pucken högt. Tänk lite mer kyla där, lite större självförtroende. Tror det kan betyda en hel del.

Karl Henriksson
Det lilla vi såg förra säsongen lovade gott. Vuxen i spelet, stark på pucken trots brist på storlek (176/79), kan ”explodera”, smart passningsspelare. Jag har rätt höga förväntningar här på delaktighet och initiativ. Det har säkert Frölunda också. Och New York Rangers.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Simon Hjalmarsson
Tänkt att nu vara tillbaka som ytterforward, kommer behöva utnyttja den lite större offensiva friheten till att visa att han kan skapa chanser, göra mål. Känner viss tveksamhet på förhand, ”Hjalle” har i mina ögon varit nyttigare som smart center. Det här blir spännande. Kan smålänningen släppa loss?

Nicklas Lasu
Kom hem, fick tidigt en stor roll som Ryan Laschs center, var borta innan han hann säga Kalifornien, sedan blev det i princip samma som före Finlandstrippen: Lasu ledde kedjor vars huvuduppgift inte var direkt offensiva. Glimtade till, visade större mod att hålla i pucken, ta den mot mål – behöver göra detta oftare.

Joel Lundqvist
Ett fenomen sett till att han är 38 och länge begränsades av skador och sin inte helt fulländade skridskoåkning. Kaptenen är som ett fint vin, blir bara bättre, är ett hot i power play, driver på sitt lag med ledaregenskaper som är svåröverträffade i Hockeysverige. Inte den spelskickliga centern, men en drivande sådan i en arbetskedja, oerhört värdefull som lagets hjärta. Förväntar mig detta i ännu en vinter.
Såg ni förresten att Joel Lundqvist prisades nyligen?

Jan Mursak
Här har ni en sloven med förväntningar på sina axlar. Bäst poängsnitt i Frölundas historia: 1,33. Låt vara att han bara gjorde 15 grundseriematcher 17/18. Mursak kommer från två vintrar i Bern där han inte fick den ledande, offensiva roll han önskade. Han får den i Frölunda – och det är viktigt att han gör rätt mycket bra av den. Behöver vara den ledande spelare han är värvad för, alltså ta pucken mot mål, skapa, vinna tekningar, hota konstant. Tror hans revanschlust är stor.

Joel Mustonen
En av de som Roger Rönnberg vill locka fram mer offensiv ur, frågan är om den finns sedan Mustonen i Frölunda gjorts om från en mer risktagande till en rakt igenom pålitlig spelare. Har spetsen slipats bort eller kan den energiske 27-åringen få ut fler poäng? Jag förväntar mig inget mer än vanligt men följer med spänning.

Linus Nässén
Om den här unge (20) killen sa Roger Rönnberg tidigt saker som ”framtida kapten i Frölunda”, och ni vet hur det är – det skadar inte att ha tränarens förtroende. Nässén hade det jobbigt med skador i Timrå (höft, hjärnskakning), nu får han inte centerrollen, kommer gnugga på en kant. Spelar med maxenergi, ska primärt visa att han är en SHL-spelare på kontinuerlig basis.

Mats Rosseli Olsen
Om jag varit tränare hade jag sagt till norrmannen: ”Om du inte i varje match tar pucken och bryter in på mål, visar att du vill skapa kaos, så får du inte vara med.” Nu är det ju miljoners mil från Rönnbergs ledarstil, jag överdriver givetvis en del också, men ”Rosse” behöver visa större delaktighet. Slutspelet 18/19 ett bevis på nivån han har i sig.

Lucas Raymond
Kanske det största spänningsmomentet inför kommande säsong. Jag fortsätter jämföra honom med Ryan Lasch som spelartyp, 18-åringen behöver ha massor med puckkontakt i en stor roll, för det krävs förtroende, tränaracceptans för en del misslyckade aktioner – men det krävs också att Raymond själv går in med stor tro och kaxighet.

Johan Sundström
Jag tror han hade gjort ett stort slutspel – om inte coronakrisen kommit emellan. Som väntat hackade det lite efter två jobbiga, skadefyllda KHL-vintrar, som väntat blev göteborgaren bara bättre ju fler matcher han fick under bältet. Börjar på en högre nivå nu, ska ha mer istid, ska göra mer av den. Ser inte varför det inte skulle bli så.

Elmer Söderblom
Hovåskillens mått (201/105) gör honom superspännande att följa. Om han som 19-åring (fyller i juli) lär sig hantera centimeter och kilon, får hyggligt med istid, inte känner att han måste bevisa något i varje byte, då finns det en fin framtid här, tror jag. Det blir ett läroår, men jag kan se ett antal goda prestationer.

***

Även Erik Lignell har förlängt sitt kontrakt med Frölunda, och han får en ny titel: analytiker, snarare än videocoach.

Egentligen bara mer överensstämmande med verkligheten, känner jag.

Läs mer här.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Vad sägs om en Facebook live i kväll där ni får snacka av er lite inför sommaren?
► Bra. 19.00. Den här länken.
► Vad sägs om mina förväntningar på Frölundas spelare inför nästa säsong?
► Bra. Nedan. Välkomna.

Niklas Rubin, Viktor Ekbom, Lucas Raymond och Jan Mursak – om dessa spelare, och övriga i Frölunda, kan ni läsa nedan.
ANNONS

DET BÖRJAR NÄRMA sig tiden då ert hockeysug inte riktigt räcker till för att jag ska driva den här sajten på maxfart, men den här sommaren är ju inte som andra.

För mycket händer. Blir nog inget semesterstängt med hänglås. Mer ettans växel med små accelerationer vid behov.

Nå, jag vet att några av er efterfrågat en chans att livesnacka lite med mig, det kanske bara är dessa få som vill, men visst, vi kör. Kanske finns ändå ett behov att få ur sig en del inför sommaren.

19.00. Här är länken. Vi kör i fem eller 50 minuter. Allt beror på er. Frölundas lag, spelare, konkurrenter, ”nya arenan”, corona och hur allt påverkas, ungdomshockey … frågan är fri.

Men jag tänkte börja med info om en onsdagsgrej där ni gärna får vara delaktiga. Info kommer i kväll.

Nå, det här kan vi också snacka om, mina tankar om Frölundas spelare inför kommande säsong, när den nu börjar … och på vilket sätt.

## Målvakter

Johan Mattsson
En bra SHL-målvakt, dock tyckte jag nog inte att han tog ett steg framåt 19/20. Skulle vilja se det nu, snäppet bättre, snäppet stabilare. Tycker den kapaciteten finns, Mattsson har visat det när han varit inne i superperioder.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Niklas Rubin
Utropstecken förra säsongen, i alla fall givet att vi inte riktigt visste vad vi skulle förvänta oss. Rubin bör utmana än hårdare, växa ytterligare något, kanske få fler matcher i rad nu när spelfältet nog är utjämnat i tränarnas ögon. Eller – det kanske det inte är?

## Backar

Viktor Ekbom
Ännu ett bevis på att Frölunda kan få utveckling på ”äldre” spelare. Hålla i det stadiga, det trygga, det viktiga, lite oftare fylla på offensivt, som mot Örebro, ni vet … Söker inte rampljuset, men Ekbom saknas när han inte är med. Bra trend i karriären.

Stefan Elliott
Ska vara en back att lita på i varje match, hög lägstanivå, bidra offensivt i fem mot fem, fem mot fyra/tre, kunna suga åt sig mycket istid vid behov. Värvad som toppback. Det ska han leva upp till.

Anders Grönlund
Blev ibland lite hackkyckling här inne, kanske för att förväntningarna på honom gick från noll 18/19 till 100 19/20. I så fall felaktigt. Grönlund ska ge bang for the buck även framgent, komplettera, ta sin istid och göra det bästa av den, enkelt och rejält – och så delta offensivt när tillfälle ges. Han är ju inte alls oäven där.

Filip Johansson
I Frölunda för att få en kick, få fart på den karriär som fick honom draftad av Minnesota. Svårbedömd på förhand efter en rätt liten roll i Leksand, behöver få tid på sig. Tvåvägsback, hyllas av Roger Rönnberg för personligheten, det betyder att 20-åringen kommer få gott om chanser.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mattias Norlinder
SHL är inte allsvenskan, men över tid ska förstås en så talangfull kille som Montrealdraftade Norlinder, 20, visa att han kan göra offensiv skillnad även i högsta ligan – samtidigt som defensiven är god nog.

Jens Olsson
Rutinen är viktig, Olsson kommer hem till SHL med full koll på hur man spelar i den här ligan. Gillas skarpt av Fredrik Sjöström & Co, inplockad som del i ansiktslyftet, få bättre uppspel/igångsättningar från bakplan. Agera stadigt, sätta igång spelet, det blir Olssons uppgift.

En back ska in, eller två, där har inget förändrats, ni vet vad som gäller. Mer om det en annan gång.

## Forwards

Patrik Carlsson
Kanske lagets jämnaste spelare på hög nivå. Utmaningen: att lite oftare nå de lite högre höjderna. Hänger också en del på i vilken omgivning han placeras, vilket defensivt ansvar han behöver ta. I mina ögon en av lagets viktigaste spelare.

Max Friberg
Jag hade en lång text med Roger Rönnberg om spelarutveckling där Max Friberg fick tjäna som exempel. Skaraborgaren har en arbetsmoral som få andra, jag vägrar ge mig vad gäller hans kapacitet att sätta dit fler puckar. Har ju bra skott. Kan sätta pucken högt. Tänk lite mer kyla där, lite större självförtroende. Tror det kan betyda en hel del.

Karl Henriksson
Det lilla vi såg förra säsongen lovade gott. Vuxen i spelet, stark på pucken trots brist på storlek (176/79), kan ”explodera”, smart passningsspelare. Jag har rätt höga förväntningar här på delaktighet och initiativ. Det har säkert Frölunda också. Och New York Rangers.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Simon Hjalmarsson
Tänkt att nu vara tillbaka som ytterforward, kommer behöva utnyttja den lite större offensiva friheten till att visa att han kan skapa chanser, göra mål. Känner viss tveksamhet på förhand, ”Hjalle” har i mina ögon varit nyttigare som smart center. Det här blir spännande. Kan smålänningen släppa loss?

Nicklas Lasu
Kom hem, fick tidigt en stor roll som Ryan Laschs center, var borta innan han hann säga Kalifornien, sedan blev det i princip samma som före Finlandstrippen: Lasu ledde kedjor vars huvuduppgift inte var direkt offensiva. Glimtade till, visade större mod att hålla i pucken, ta den mot mål – behöver göra detta oftare.

Joel Lundqvist
Ett fenomen sett till att han är 38 och länge begränsades av skador och sin inte helt fulländade skridskoåkning. Kaptenen är som ett fint vin, blir bara bättre, är ett hot i power play, driver på sitt lag med ledaregenskaper som är svåröverträffade i Hockeysverige. Inte den spelskickliga centern, men en drivande sådan i en arbetskedja, oerhört värdefull som lagets hjärta. Förväntar mig detta i ännu en vinter.
Såg ni förresten att Joel Lundqvist prisades nyligen?

Jan Mursak
Här har ni en sloven med förväntningar på sina axlar. Bäst poängsnitt i Frölundas historia: 1,33. Låt vara att han bara gjorde 15 grundseriematcher 17/18. Mursak kommer från två vintrar i Bern där han inte fick den ledande, offensiva roll han önskade. Han får den i Frölunda – och det är viktigt att han gör rätt mycket bra av den. Behöver vara den ledande spelare han är värvad för, alltså ta pucken mot mål, skapa, vinna tekningar, hota konstant. Tror hans revanschlust är stor.

Joel Mustonen
En av de som Roger Rönnberg vill locka fram mer offensiv ur, frågan är om den finns sedan Mustonen i Frölunda gjorts om från en mer risktagande till en rakt igenom pålitlig spelare. Har spetsen slipats bort eller kan den energiske 27-åringen få ut fler poäng? Jag förväntar mig inget mer än vanligt men följer med spänning.

Linus Nässén
Om den här unge (20) killen sa Roger Rönnberg tidigt saker som ”framtida kapten i Frölunda”, och ni vet hur det är – det skadar inte att ha tränarens förtroende. Nässén hade det jobbigt med skador i Timrå (höft, hjärnskakning), nu får han inte centerrollen, kommer gnugga på en kant. Spelar med maxenergi, ska primärt visa att han är en SHL-spelare på kontinuerlig basis.

Mats Rosseli Olsen
Om jag varit tränare hade jag sagt till norrmannen: ”Om du inte i varje match tar pucken och bryter in på mål, visar att du vill skapa kaos, så får du inte vara med.” Nu är det ju miljoners mil från Rönnbergs ledarstil, jag överdriver givetvis en del också, men ”Rosse” behöver visa större delaktighet. Slutspelet 18/19 ett bevis på nivån han har i sig.

Lucas Raymond
Kanske det största spänningsmomentet inför kommande säsong. Jag fortsätter jämföra honom med Ryan Lasch som spelartyp, 18-åringen behöver ha massor med puckkontakt i en stor roll, för det krävs förtroende, tränaracceptans för en del misslyckade aktioner – men det krävs också att Raymond själv går in med stor tro och kaxighet.

Johan Sundström
Jag tror han hade gjort ett stort slutspel – om inte coronakrisen kommit emellan. Som väntat hackade det lite efter två jobbiga, skadefyllda KHL-vintrar, som väntat blev göteborgaren bara bättre ju fler matcher han fick under bältet. Börjar på en högre nivå nu, ska ha mer istid, ska göra mer av den. Ser inte varför det inte skulle bli så.

Elmer Söderblom
Hovåskillens mått (201/105) gör honom superspännande att följa. Om han som 19-åring (fyller i juli) lär sig hantera centimeter och kilon, får hyggligt med istid, inte känner att han måste bevisa något i varje byte, då finns det en fin framtid här, tror jag. Det blir ett läroår, men jag kan se ett antal goda prestationer.

***

Även Erik Lignell har förlängt sitt kontrakt med Frölunda, och han får en ny titel: analytiker, snarare än videocoach.

Egentligen bara mer överensstämmande med verkligheten, känner jag.

Läs mer här.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Vad sägs om en Facebook live i kväll där ni får snacka av er lite inför sommaren?
► Bra. 19.00. Den här länken.
► Vad sägs om mina förväntningar på Frölundas spelare inför nästa säsong?
► Bra. Nedan. Välkomna.

Niklas Rubin, Viktor Ekbom, Lucas Raymond och Jan Mursak – om dessa spelare, och övriga i Frölunda, kan ni läsa nedan.
ANNONS

DET BÖRJAR NÄRMA sig tiden då ert hockeysug inte riktigt räcker till för att jag ska driva den här sajten på maxfart, men den här sommaren är ju inte som andra.

För mycket händer. Blir nog inget semesterstängt med hänglås. Mer ettans växel med små accelerationer vid behov.

Nå, jag vet att några av er efterfrågat en chans att livesnacka lite med mig, det kanske bara är dessa få som vill, men visst, vi kör. Kanske finns ändå ett behov att få ur sig en del inför sommaren.

19.00. Här är länken. Vi kör i fem eller 50 minuter. Allt beror på er. Frölundas lag, spelare, konkurrenter, ”nya arenan”, corona och hur allt påverkas, ungdomshockey … frågan är fri.

Men jag tänkte börja med info om en onsdagsgrej där ni gärna får vara delaktiga. Info kommer i kväll.

Nå, det här kan vi också snacka om, mina tankar om Frölundas spelare inför kommande säsong, när den nu börjar … och på vilket sätt.

## Målvakter

Johan Mattsson
En bra SHL-målvakt, dock tyckte jag nog inte att han tog ett steg framåt 19/20. Skulle vilja se det nu, snäppet bättre, snäppet stabilare. Tycker den kapaciteten finns, Mattsson har visat det när han varit inne i superperioder.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Niklas Rubin
Utropstecken förra säsongen, i alla fall givet att vi inte riktigt visste vad vi skulle förvänta oss. Rubin bör utmana än hårdare, växa ytterligare något, kanske få fler matcher i rad nu när spelfältet nog är utjämnat i tränarnas ögon. Eller – det kanske det inte är?

## Backar

Viktor Ekbom
Ännu ett bevis på att Frölunda kan få utveckling på ”äldre” spelare. Hålla i det stadiga, det trygga, det viktiga, lite oftare fylla på offensivt, som mot Örebro, ni vet … Söker inte rampljuset, men Ekbom saknas när han inte är med. Bra trend i karriären.

Stefan Elliott
Ska vara en back att lita på i varje match, hög lägstanivå, bidra offensivt i fem mot fem, fem mot fyra/tre, kunna suga åt sig mycket istid vid behov. Värvad som toppback. Det ska han leva upp till.

Anders Grönlund
Blev ibland lite hackkyckling här inne, kanske för att förväntningarna på honom gick från noll 18/19 till 100 19/20. I så fall felaktigt. Grönlund ska ge bang for the buck även framgent, komplettera, ta sin istid och göra det bästa av den, enkelt och rejält – och så delta offensivt när tillfälle ges. Han är ju inte alls oäven där.

Filip Johansson
I Frölunda för att få en kick, få fart på den karriär som fick honom draftad av Minnesota. Svårbedömd på förhand efter en rätt liten roll i Leksand, behöver få tid på sig. Tvåvägsback, hyllas av Roger Rönnberg för personligheten, det betyder att 20-åringen kommer få gott om chanser.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mattias Norlinder
SHL är inte allsvenskan, men över tid ska förstås en så talangfull kille som Montrealdraftade Norlinder, 20, visa att han kan göra offensiv skillnad även i högsta ligan – samtidigt som defensiven är god nog.

Jens Olsson
Rutinen är viktig, Olsson kommer hem till SHL med full koll på hur man spelar i den här ligan. Gillas skarpt av Fredrik Sjöström & Co, inplockad som del i ansiktslyftet, få bättre uppspel/igångsättningar från bakplan. Agera stadigt, sätta igång spelet, det blir Olssons uppgift.

En back ska in, eller två, där har inget förändrats, ni vet vad som gäller. Mer om det en annan gång.

## Forwards

Patrik Carlsson
Kanske lagets jämnaste spelare på hög nivå. Utmaningen: att lite oftare nå de lite högre höjderna. Hänger också en del på i vilken omgivning han placeras, vilket defensivt ansvar han behöver ta. I mina ögon en av lagets viktigaste spelare.

Max Friberg
Jag hade en lång text med Roger Rönnberg om spelarutveckling där Max Friberg fick tjäna som exempel. Skaraborgaren har en arbetsmoral som få andra, jag vägrar ge mig vad gäller hans kapacitet att sätta dit fler puckar. Har ju bra skott. Kan sätta pucken högt. Tänk lite mer kyla där, lite större självförtroende. Tror det kan betyda en hel del.

Karl Henriksson
Det lilla vi såg förra säsongen lovade gott. Vuxen i spelet, stark på pucken trots brist på storlek (176/79), kan ”explodera”, smart passningsspelare. Jag har rätt höga förväntningar här på delaktighet och initiativ. Det har säkert Frölunda också. Och New York Rangers.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Simon Hjalmarsson
Tänkt att nu vara tillbaka som ytterforward, kommer behöva utnyttja den lite större offensiva friheten till att visa att han kan skapa chanser, göra mål. Känner viss tveksamhet på förhand, ”Hjalle” har i mina ögon varit nyttigare som smart center. Det här blir spännande. Kan smålänningen släppa loss?

Nicklas Lasu
Kom hem, fick tidigt en stor roll som Ryan Laschs center, var borta innan han hann säga Kalifornien, sedan blev det i princip samma som före Finlandstrippen: Lasu ledde kedjor vars huvuduppgift inte var direkt offensiva. Glimtade till, visade större mod att hålla i pucken, ta den mot mål – behöver göra detta oftare.

Joel Lundqvist
Ett fenomen sett till att han är 38 och länge begränsades av skador och sin inte helt fulländade skridskoåkning. Kaptenen är som ett fint vin, blir bara bättre, är ett hot i power play, driver på sitt lag med ledaregenskaper som är svåröverträffade i Hockeysverige. Inte den spelskickliga centern, men en drivande sådan i en arbetskedja, oerhört värdefull som lagets hjärta. Förväntar mig detta i ännu en vinter.
Såg ni förresten att Joel Lundqvist prisades nyligen?

Jan Mursak
Här har ni en sloven med förväntningar på sina axlar. Bäst poängsnitt i Frölundas historia: 1,33. Låt vara att han bara gjorde 15 grundseriematcher 17/18. Mursak kommer från två vintrar i Bern där han inte fick den ledande, offensiva roll han önskade. Han får den i Frölunda – och det är viktigt att han gör rätt mycket bra av den. Behöver vara den ledande spelare han är värvad för, alltså ta pucken mot mål, skapa, vinna tekningar, hota konstant. Tror hans revanschlust är stor.

Joel Mustonen
En av de som Roger Rönnberg vill locka fram mer offensiv ur, frågan är om den finns sedan Mustonen i Frölunda gjorts om från en mer risktagande till en rakt igenom pålitlig spelare. Har spetsen slipats bort eller kan den energiske 27-åringen få ut fler poäng? Jag förväntar mig inget mer än vanligt men följer med spänning.

Linus Nässén
Om den här unge (20) killen sa Roger Rönnberg tidigt saker som ”framtida kapten i Frölunda”, och ni vet hur det är – det skadar inte att ha tränarens förtroende. Nässén hade det jobbigt med skador i Timrå (höft, hjärnskakning), nu får han inte centerrollen, kommer gnugga på en kant. Spelar med maxenergi, ska primärt visa att han är en SHL-spelare på kontinuerlig basis.

Mats Rosseli Olsen
Om jag varit tränare hade jag sagt till norrmannen: ”Om du inte i varje match tar pucken och bryter in på mål, visar att du vill skapa kaos, så får du inte vara med.” Nu är det ju miljoners mil från Rönnbergs ledarstil, jag överdriver givetvis en del också, men ”Rosse” behöver visa större delaktighet. Slutspelet 18/19 ett bevis på nivån han har i sig.

Lucas Raymond
Kanske det största spänningsmomentet inför kommande säsong. Jag fortsätter jämföra honom med Ryan Lasch som spelartyp, 18-åringen behöver ha massor med puckkontakt i en stor roll, för det krävs förtroende, tränaracceptans för en del misslyckade aktioner – men det krävs också att Raymond själv går in med stor tro och kaxighet.

Johan Sundström
Jag tror han hade gjort ett stort slutspel – om inte coronakrisen kommit emellan. Som väntat hackade det lite efter två jobbiga, skadefyllda KHL-vintrar, som väntat blev göteborgaren bara bättre ju fler matcher han fick under bältet. Börjar på en högre nivå nu, ska ha mer istid, ska göra mer av den. Ser inte varför det inte skulle bli så.

Elmer Söderblom
Hovåskillens mått (201/105) gör honom superspännande att följa. Om han som 19-åring (fyller i juli) lär sig hantera centimeter och kilon, får hyggligt med istid, inte känner att han måste bevisa något i varje byte, då finns det en fin framtid här, tror jag. Det blir ett läroår, men jag kan se ett antal goda prestationer.

***

Även Erik Lignell har förlängt sitt kontrakt med Frölunda, och han får en ny titel: analytiker, snarare än videocoach.

Egentligen bara mer överensstämmande med verkligheten, känner jag.

Läs mer här.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

► Vad sägs om en Facebook live i kväll där ni får snacka av er lite inför sommaren?
► Bra. 19.00. Den här länken.
► Vad sägs om mina förväntningar på Frölundas spelare inför nästa säsong?
► Bra. Nedan. Välkomna.

Niklas Rubin, Viktor Ekbom, Lucas Raymond och Jan Mursak – om dessa spelare, och övriga i Frölunda, kan ni läsa nedan.
ANNONS

DET BÖRJAR NÄRMA sig tiden då ert hockeysug inte riktigt räcker till för att jag ska driva den här sajten på maxfart, men den här sommaren är ju inte som andra.

För mycket händer. Blir nog inget semesterstängt med hänglås. Mer ettans växel med små accelerationer vid behov.

Nå, jag vet att några av er efterfrågat en chans att livesnacka lite med mig, det kanske bara är dessa få som vill, men visst, vi kör. Kanske finns ändå ett behov att få ur sig en del inför sommaren.

19.00. Här är länken. Vi kör i fem eller 50 minuter. Allt beror på er. Frölundas lag, spelare, konkurrenter, ”nya arenan”, corona och hur allt påverkas, ungdomshockey … frågan är fri.

Men jag tänkte börja med info om en onsdagsgrej där ni gärna får vara delaktiga. Info kommer i kväll.

Nå, det här kan vi också snacka om, mina tankar om Frölundas spelare inför kommande säsong, när den nu börjar … och på vilket sätt.

## Målvakter

Johan Mattsson
En bra SHL-målvakt, dock tyckte jag nog inte att han tog ett steg framåt 19/20. Skulle vilja se det nu, snäppet bättre, snäppet stabilare. Tycker den kapaciteten finns, Mattsson har visat det när han varit inne i superperioder.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Niklas Rubin
Utropstecken förra säsongen, i alla fall givet att vi inte riktigt visste vad vi skulle förvänta oss. Rubin bör utmana än hårdare, växa ytterligare något, kanske få fler matcher i rad nu när spelfältet nog är utjämnat i tränarnas ögon. Eller – det kanske det inte är?

## Backar

Viktor Ekbom
Ännu ett bevis på att Frölunda kan få utveckling på ”äldre” spelare. Hålla i det stadiga, det trygga, det viktiga, lite oftare fylla på offensivt, som mot Örebro, ni vet … Söker inte rampljuset, men Ekbom saknas när han inte är med. Bra trend i karriären.

Stefan Elliott
Ska vara en back att lita på i varje match, hög lägstanivå, bidra offensivt i fem mot fem, fem mot fyra/tre, kunna suga åt sig mycket istid vid behov. Värvad som toppback. Det ska han leva upp till.

Anders Grönlund
Blev ibland lite hackkyckling här inne, kanske för att förväntningarna på honom gick från noll 18/19 till 100 19/20. I så fall felaktigt. Grönlund ska ge bang for the buck även framgent, komplettera, ta sin istid och göra det bästa av den, enkelt och rejält – och så delta offensivt när tillfälle ges. Han är ju inte alls oäven där.

Filip Johansson
I Frölunda för att få en kick, få fart på den karriär som fick honom draftad av Minnesota. Svårbedömd på förhand efter en rätt liten roll i Leksand, behöver få tid på sig. Tvåvägsback, hyllas av Roger Rönnberg för personligheten, det betyder att 20-åringen kommer få gott om chanser.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Mattias Norlinder
SHL är inte allsvenskan, men över tid ska förstås en så talangfull kille som Montrealdraftade Norlinder, 20, visa att han kan göra offensiv skillnad även i högsta ligan – samtidigt som defensiven är god nog.

Jens Olsson
Rutinen är viktig, Olsson kommer hem till SHL med full koll på hur man spelar i den här ligan. Gillas skarpt av Fredrik Sjöström & Co, inplockad som del i ansiktslyftet, få bättre uppspel/igångsättningar från bakplan. Agera stadigt, sätta igång spelet, det blir Olssons uppgift.

En back ska in, eller två, där har inget förändrats, ni vet vad som gäller. Mer om det en annan gång.

## Forwards

Patrik Carlsson
Kanske lagets jämnaste spelare på hög nivå. Utmaningen: att lite oftare nå de lite högre höjderna. Hänger också en del på i vilken omgivning han placeras, vilket defensivt ansvar han behöver ta. I mina ögon en av lagets viktigaste spelare.

Max Friberg
Jag hade en lång text med Roger Rönnberg om spelarutveckling där Max Friberg fick tjäna som exempel. Skaraborgaren har en arbetsmoral som få andra, jag vägrar ge mig vad gäller hans kapacitet att sätta dit fler puckar. Har ju bra skott. Kan sätta pucken högt. Tänk lite mer kyla där, lite större självförtroende. Tror det kan betyda en hel del.

Karl Henriksson
Det lilla vi såg förra säsongen lovade gott. Vuxen i spelet, stark på pucken trots brist på storlek (176/79), kan ”explodera”, smart passningsspelare. Jag har rätt höga förväntningar här på delaktighet och initiativ. Det har säkert Frölunda också. Och New York Rangers.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Simon Hjalmarsson
Tänkt att nu vara tillbaka som ytterforward, kommer behöva utnyttja den lite större offensiva friheten till att visa att han kan skapa chanser, göra mål. Känner viss tveksamhet på förhand, ”Hjalle” har i mina ögon varit nyttigare som smart center. Det här blir spännande. Kan smålänningen släppa loss?

Nicklas Lasu
Kom hem, fick tidigt en stor roll som Ryan Laschs center, var borta innan han hann säga Kalifornien, sedan blev det i princip samma som före Finlandstrippen: Lasu ledde kedjor vars huvuduppgift inte var direkt offensiva. Glimtade till, visade större mod att hålla i pucken, ta den mot mål – behöver göra detta oftare.

Joel Lundqvist
Ett fenomen sett till att han är 38 och länge begränsades av skador och sin inte helt fulländade skridskoåkning. Kaptenen är som ett fint vin, blir bara bättre, är ett hot i power play, driver på sitt lag med ledaregenskaper som är svåröverträffade i Hockeysverige. Inte den spelskickliga centern, men en drivande sådan i en arbetskedja, oerhört värdefull som lagets hjärta. Förväntar mig detta i ännu en vinter.
Såg ni förresten att Joel Lundqvist prisades nyligen?

Jan Mursak
Här har ni en sloven med förväntningar på sina axlar. Bäst poängsnitt i Frölundas historia: 1,33. Låt vara att han bara gjorde 15 grundseriematcher 17/18. Mursak kommer från två vintrar i Bern där han inte fick den ledande, offensiva roll han önskade. Han får den i Frölunda – och det är viktigt att han gör rätt mycket bra av den. Behöver vara den ledande spelare han är värvad för, alltså ta pucken mot mål, skapa, vinna tekningar, hota konstant. Tror hans revanschlust är stor.

Joel Mustonen
En av de som Roger Rönnberg vill locka fram mer offensiv ur, frågan är om den finns sedan Mustonen i Frölunda gjorts om från en mer risktagande till en rakt igenom pålitlig spelare. Har spetsen slipats bort eller kan den energiske 27-åringen få ut fler poäng? Jag förväntar mig inget mer än vanligt men följer med spänning.

Linus Nässén
Om den här unge (20) killen sa Roger Rönnberg tidigt saker som ”framtida kapten i Frölunda”, och ni vet hur det är – det skadar inte att ha tränarens förtroende. Nässén hade det jobbigt med skador i Timrå (höft, hjärnskakning), nu får han inte centerrollen, kommer gnugga på en kant. Spelar med maxenergi, ska primärt visa att han är en SHL-spelare på kontinuerlig basis.

Mats Rosseli Olsen
Om jag varit tränare hade jag sagt till norrmannen: ”Om du inte i varje match tar pucken och bryter in på mål, visar att du vill skapa kaos, så får du inte vara med.” Nu är det ju miljoners mil från Rönnbergs ledarstil, jag överdriver givetvis en del också, men ”Rosse” behöver visa större delaktighet. Slutspelet 18/19 ett bevis på nivån han har i sig.

Lucas Raymond
Kanske det största spänningsmomentet inför kommande säsong. Jag fortsätter jämföra honom med Ryan Lasch som spelartyp, 18-åringen behöver ha massor med puckkontakt i en stor roll, för det krävs förtroende, tränaracceptans för en del misslyckade aktioner – men det krävs också att Raymond själv går in med stor tro och kaxighet.

Johan Sundström
Jag tror han hade gjort ett stort slutspel – om inte coronakrisen kommit emellan. Som väntat hackade det lite efter två jobbiga, skadefyllda KHL-vintrar, som väntat blev göteborgaren bara bättre ju fler matcher han fick under bältet. Börjar på en högre nivå nu, ska ha mer istid, ska göra mer av den. Ser inte varför det inte skulle bli så.

Elmer Söderblom
Hovåskillens mått (201/105) gör honom superspännande att följa. Om han som 19-åring (fyller i juli) lär sig hantera centimeter och kilon, får hyggligt med istid, inte känner att han måste bevisa något i varje byte, då finns det en fin framtid här, tror jag. Det blir ett läroår, men jag kan se ett antal goda prestationer.

***

Även Erik Lignell har förlängt sitt kontrakt med Frölunda, och han får en ny titel: analytiker, snarare än videocoach.

Egentligen bara mer överensstämmande med verkligheten, känner jag.

Läs mer här.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt