Det finns mer i Mustonen – kan han ”sy ihop det”?

Det finns mer i Mustonen – kan han ”sy ihop det”?

Det finns mer i Mustonen – kan han ”sy ihop det”?

Det finns mer i Mustonen – kan han ”sy ihop det”?

► Ser man Joel Mustonen på träningar är känslan:
► Åh, det finns fler mål i den här killen.
► För att få ut det på match måste 27-åringen hitta tillbaka till sitt gamla risktagande jag – utan att på minsta viss tumma på sitt nya.
► – Jag behöver sy ihop det på något vis, ler han.

En smart, närmast misstagsfri hockeyarbetare som inte fuskar sig till mål, är Joel Mustonen. Numera.

DET ÄR FASCINERANDE att se Joel Mustonen fara fram som ett jehu på träning, precis som på match.

En jäkla fart, energi som kan värma upp en mindre nordisk by en kall vinter.

Mål? Japp, en del. Flera fina, distinkta och höga avslut.

På match? Mja, det händer, men inte så ofta. Inte så ofta alls om vi ska vara ärliga.

Elakt? Nej, Mustonen säger:

– Det är ren fakta det du säger. Jag har haft sådant himla fokus på att utveckla andra delar av mitt spel sedan jag kom hit, där har jag tagit jättestora kliv när det kommer till defensivt arbete, arbete utan puck, följa ett lags regler så noga som jag bara kan. Jag känner stor glädje över att ha gått vidare med de grejorna, utvecklar det mycket.  Sedan är det klart, jag har alltid gjort mål, till och med haft säsonger där jag gjort många mål, så att … det är klart att jag tror det finns där någonstans. Sedan vet jag inte riktigt hur man ska locka fram det.

ANNONS

Joel Mustonen har förändrats som spelare sedan han dök upp i Frölunda för snart två år sedan, sent på hösten 2017.

22 mål, 41 poäng, på två säsonger i Örebro.

Tolv mål, 25 poäng, på knappt två i Frölunda.

Okej, Mustonen var ingen Sidney Crosby förr heller, men sedan Frölunda styrt upp honom har poängproduktionen gått ner.

I gengäld har 27-åringen blivit en långt mer komplett spelare, bra och värdefull i en annan roll, i en kedja (Joel Lundqvist/Max Friberg) som jobbar ner motståndarna och om inte annat kan lämna över spelet i offensiv zon.

– Fokus har legat på andra saker, det har varit kul och lärorikt. Mitt sätt att göra mål förr var lite att strunta i lagets regler, ta den typen av risker. Nu är mitt mål att spela ett spel där jag aldrig någonsin fuskar i en enda gång i en enda situation. Jag vill vara en pålitlig spelare för mina lagkamrater och min coach.

Den delen är uppfylld, utan tvivel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Men känslan är lik förbaskat att Joel Mustonen, med den skridskoåkningen, med den energin, med det rätt vassa skottet, borde kunna producera lite mer.

** Eller?
– Nästa steg för mig är att sy ihop den gamla spelaren jag var, med styrkorna därifrån, med den här spelaren som sköter allt med lagets strategi och spelbok till fullo så att man både är vass och pålitlig. Och för kedjans skull är det vad vi pratar om, vi släpper inte till någonting men hur skapar vi, hur ska vi göra det?

Kanske bidrar Jacob Peterson med något uppe i Leksand i kväll, han ersätter i alla fall avstängde Max Friberg.

Frölunda charterflyger till Dalarna med fyra segrar i rad, mer inför Leksandsfajten får ni i matchförhandset lite senare.

***

 

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Joel Mustonen är 1+1 på sex matcher, Joel Lundqvist är 0+3 (men spelar i PP1), Max Friberg 0+1. Jacob Peterson, kvällens Friberg-vikarie, är 1+0.

Nedan Mustonens facit som senior. Tack till eliteprospects.com

***

Man gillar ju Victor Brattströms vänsterben här. Göteborgaren har börjat bra i Timrås mål.

 

► Ser man Joel Mustonen på träningar är känslan:
► Åh, det finns fler mål i den här killen.
► För att få ut det på match måste 27-åringen hitta tillbaka till sitt gamla risktagande jag – utan att på minsta viss tumma på sitt nya.
► – Jag behöver sy ihop det på något vis, ler han.

En smart, närmast misstagsfri hockeyarbetare som inte fuskar sig till mål, är Joel Mustonen. Numera.

DET ÄR FASCINERANDE att se Joel Mustonen fara fram som ett jehu på träning, precis som på match.

En jäkla fart, energi som kan värma upp en mindre nordisk by en kall vinter.

Mål? Japp, en del. Flera fina, distinkta och höga avslut.

På match? Mja, det händer, men inte så ofta. Inte så ofta alls om vi ska vara ärliga.

Elakt? Nej, Mustonen säger:

– Det är ren fakta det du säger. Jag har haft sådant himla fokus på att utveckla andra delar av mitt spel sedan jag kom hit, där har jag tagit jättestora kliv när det kommer till defensivt arbete, arbete utan puck, följa ett lags regler så noga som jag bara kan. Jag känner stor glädje över att ha gått vidare med de grejorna, utvecklar det mycket.  Sedan är det klart, jag har alltid gjort mål, till och med haft säsonger där jag gjort många mål, så att … det är klart att jag tror det finns där någonstans. Sedan vet jag inte riktigt hur man ska locka fram det.

ANNONS

Joel Mustonen har förändrats som spelare sedan han dök upp i Frölunda för snart två år sedan, sent på hösten 2017.

22 mål, 41 poäng, på två säsonger i Örebro.

Tolv mål, 25 poäng, på knappt två i Frölunda.

Okej, Mustonen var ingen Sidney Crosby förr heller, men sedan Frölunda styrt upp honom har poängproduktionen gått ner.

I gengäld har 27-åringen blivit en långt mer komplett spelare, bra och värdefull i en annan roll, i en kedja (Joel Lundqvist/Max Friberg) som jobbar ner motståndarna och om inte annat kan lämna över spelet i offensiv zon.

– Fokus har legat på andra saker, det har varit kul och lärorikt. Mitt sätt att göra mål förr var lite att strunta i lagets regler, ta den typen av risker. Nu är mitt mål att spela ett spel där jag aldrig någonsin fuskar i en enda gång i en enda situation. Jag vill vara en pålitlig spelare för mina lagkamrater och min coach.

Den delen är uppfylld, utan tvivel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Men känslan är lik förbaskat att Joel Mustonen, med den skridskoåkningen, med den energin, med det rätt vassa skottet, borde kunna producera lite mer.

** Eller?
– Nästa steg för mig är att sy ihop den gamla spelaren jag var, med styrkorna därifrån, med den här spelaren som sköter allt med lagets strategi och spelbok till fullo så att man både är vass och pålitlig. Och för kedjans skull är det vad vi pratar om, vi släpper inte till någonting men hur skapar vi, hur ska vi göra det?

Kanske bidrar Jacob Peterson med något uppe i Leksand i kväll, han ersätter i alla fall avstängde Max Friberg.

Frölunda charterflyger till Dalarna med fyra segrar i rad, mer inför Leksandsfajten får ni i matchförhandset lite senare.

***

 

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Joel Mustonen är 1+1 på sex matcher, Joel Lundqvist är 0+3 (men spelar i PP1), Max Friberg 0+1. Jacob Peterson, kvällens Friberg-vikarie, är 1+0.

Nedan Mustonens facit som senior. Tack till eliteprospects.com

***

Man gillar ju Victor Brattströms vänsterben här. Göteborgaren har börjat bra i Timrås mål.

 

► Ser man Joel Mustonen på träningar är känslan:
► Åh, det finns fler mål i den här killen.
► För att få ut det på match måste 27-åringen hitta tillbaka till sitt gamla risktagande jag – utan att på minsta viss tumma på sitt nya.
► – Jag behöver sy ihop det på något vis, ler han.

En smart, närmast misstagsfri hockeyarbetare som inte fuskar sig till mål, är Joel Mustonen. Numera.

DET ÄR FASCINERANDE att se Joel Mustonen fara fram som ett jehu på träning, precis som på match.

En jäkla fart, energi som kan värma upp en mindre nordisk by en kall vinter.

Mål? Japp, en del. Flera fina, distinkta och höga avslut.

På match? Mja, det händer, men inte så ofta. Inte så ofta alls om vi ska vara ärliga.

Elakt? Nej, Mustonen säger:

– Det är ren fakta det du säger. Jag har haft sådant himla fokus på att utveckla andra delar av mitt spel sedan jag kom hit, där har jag tagit jättestora kliv när det kommer till defensivt arbete, arbete utan puck, följa ett lags regler så noga som jag bara kan. Jag känner stor glädje över att ha gått vidare med de grejorna, utvecklar det mycket.  Sedan är det klart, jag har alltid gjort mål, till och med haft säsonger där jag gjort många mål, så att … det är klart att jag tror det finns där någonstans. Sedan vet jag inte riktigt hur man ska locka fram det.

ANNONS

Joel Mustonen har förändrats som spelare sedan han dök upp i Frölunda för snart två år sedan, sent på hösten 2017.

22 mål, 41 poäng, på två säsonger i Örebro.

Tolv mål, 25 poäng, på knappt två i Frölunda.

Okej, Mustonen var ingen Sidney Crosby förr heller, men sedan Frölunda styrt upp honom har poängproduktionen gått ner.

I gengäld har 27-åringen blivit en långt mer komplett spelare, bra och värdefull i en annan roll, i en kedja (Joel Lundqvist/Max Friberg) som jobbar ner motståndarna och om inte annat kan lämna över spelet i offensiv zon.

– Fokus har legat på andra saker, det har varit kul och lärorikt. Mitt sätt att göra mål förr var lite att strunta i lagets regler, ta den typen av risker. Nu är mitt mål att spela ett spel där jag aldrig någonsin fuskar i en enda gång i en enda situation. Jag vill vara en pålitlig spelare för mina lagkamrater och min coach.

Den delen är uppfylld, utan tvivel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Men känslan är lik förbaskat att Joel Mustonen, med den skridskoåkningen, med den energin, med det rätt vassa skottet, borde kunna producera lite mer.

** Eller?
– Nästa steg för mig är att sy ihop den gamla spelaren jag var, med styrkorna därifrån, med den här spelaren som sköter allt med lagets strategi och spelbok till fullo så att man både är vass och pålitlig. Och för kedjans skull är det vad vi pratar om, vi släpper inte till någonting men hur skapar vi, hur ska vi göra det?

Kanske bidrar Jacob Peterson med något uppe i Leksand i kväll, han ersätter i alla fall avstängde Max Friberg.

Frölunda charterflyger till Dalarna med fyra segrar i rad, mer inför Leksandsfajten får ni i matchförhandset lite senare.

***

 

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Joel Mustonen är 1+1 på sex matcher, Joel Lundqvist är 0+3 (men spelar i PP1), Max Friberg 0+1. Jacob Peterson, kvällens Friberg-vikarie, är 1+0.

Nedan Mustonens facit som senior. Tack till eliteprospects.com

***

Man gillar ju Victor Brattströms vänsterben här. Göteborgaren har börjat bra i Timrås mål.

 

► Ser man Joel Mustonen på träningar är känslan:
► Åh, det finns fler mål i den här killen.
► För att få ut det på match måste 27-åringen hitta tillbaka till sitt gamla risktagande jag – utan att på minsta viss tumma på sitt nya.
► – Jag behöver sy ihop det på något vis, ler han.

En smart, närmast misstagsfri hockeyarbetare som inte fuskar sig till mål, är Joel Mustonen. Numera.

DET ÄR FASCINERANDE att se Joel Mustonen fara fram som ett jehu på träning, precis som på match.

En jäkla fart, energi som kan värma upp en mindre nordisk by en kall vinter.

Mål? Japp, en del. Flera fina, distinkta och höga avslut.

På match? Mja, det händer, men inte så ofta. Inte så ofta alls om vi ska vara ärliga.

Elakt? Nej, Mustonen säger:

– Det är ren fakta det du säger. Jag har haft sådant himla fokus på att utveckla andra delar av mitt spel sedan jag kom hit, där har jag tagit jättestora kliv när det kommer till defensivt arbete, arbete utan puck, följa ett lags regler så noga som jag bara kan. Jag känner stor glädje över att ha gått vidare med de grejorna, utvecklar det mycket.  Sedan är det klart, jag har alltid gjort mål, till och med haft säsonger där jag gjort många mål, så att … det är klart att jag tror det finns där någonstans. Sedan vet jag inte riktigt hur man ska locka fram det.

ANNONS

Joel Mustonen har förändrats som spelare sedan han dök upp i Frölunda för snart två år sedan, sent på hösten 2017.

22 mål, 41 poäng, på två säsonger i Örebro.

Tolv mål, 25 poäng, på knappt två i Frölunda.

Okej, Mustonen var ingen Sidney Crosby förr heller, men sedan Frölunda styrt upp honom har poängproduktionen gått ner.

I gengäld har 27-åringen blivit en långt mer komplett spelare, bra och värdefull i en annan roll, i en kedja (Joel Lundqvist/Max Friberg) som jobbar ner motståndarna och om inte annat kan lämna över spelet i offensiv zon.

– Fokus har legat på andra saker, det har varit kul och lärorikt. Mitt sätt att göra mål förr var lite att strunta i lagets regler, ta den typen av risker. Nu är mitt mål att spela ett spel där jag aldrig någonsin fuskar i en enda gång i en enda situation. Jag vill vara en pålitlig spelare för mina lagkamrater och min coach.

Den delen är uppfylld, utan tvivel.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Men känslan är lik förbaskat att Joel Mustonen, med den skridskoåkningen, med den energin, med det rätt vassa skottet, borde kunna producera lite mer.

** Eller?
– Nästa steg för mig är att sy ihop den gamla spelaren jag var, med styrkorna därifrån, med den här spelaren som sköter allt med lagets strategi och spelbok till fullo så att man både är vass och pålitlig. Och för kedjans skull är det vad vi pratar om, vi släpper inte till någonting men hur skapar vi, hur ska vi göra det?

Kanske bidrar Jacob Peterson med något uppe i Leksand i kväll, han ersätter i alla fall avstängde Max Friberg.

Frölunda charterflyger till Dalarna med fyra segrar i rad, mer inför Leksandsfajten får ni i matchförhandset lite senare.

***

 

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Joel Mustonen är 1+1 på sex matcher, Joel Lundqvist är 0+3 (men spelar i PP1), Max Friberg 0+1. Jacob Peterson, kvällens Friberg-vikarie, är 1+0.

Nedan Mustonens facit som senior. Tack till eliteprospects.com

***

Man gillar ju Victor Brattströms vänsterben här. Göteborgaren har börjat bra i Timrås mål.

 

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt