14 lag, 14 spaningar – en given tumme upp och en rätt given ner

14 lag, 14 spaningar – en given tumme upp och en rätt given ner

14 lag, 14 spaningar – en given tumme upp och en rätt given ner

14 lag, 14 spaningar – en given tumme upp och en rätt given ner

► Lätt att hitta SHL:s positiva överraskning så här långt: Malmö. Lite lurigare med de negativa – men de finns.
► Hur går det här vidare? Låt oss fundera.

Foto: ALEXANDER LESNITSKY (Pixabay)

Fem, sex, sju matcher in på SHL, förstås ett alldeles för litet statistiskt underlag för att dra skarpa slutsater.
Men det är kul att spekulera lite.
Häng gärna med och ha åsikter.

(upplåst till 16.00)

BUSENKELT MED DEN första rubriken.

Positiv överraskning:
Malmö Redhawks.

SHL enligt snittpoäng.

Laget är (tabell till höger) inte bara bäst hittills i SHL utan klart bäst. Snittpoängen 2,40 långt bättre än tvåan Skellefteå.

Motsatsen är svårare att finna, inte lika klockren, men så här:

Negativ överraskning:
Brynäs.

Nå, det är ungefär en tiondel av grundserien som spelats, mycket kommer hända, det går verkligen inte att med trovärdigheten i behåll slå fast saker, men fnula och fundera är också kul.

Ska vi kika lite kort på respektive lag då? Något ska vi väl ha att göra när det inte är SHL-hockey förrän torsdag igen, när några av lagen i kväll matchar i turneringen de själva håller högt men många supportrar är så kallsinniga till. CHL, alltså. Om någon missade den subtila referensen.

Jag är långt ifrån någen statistiknörd men ni får några siffror ändå i samband med varje lag; kött på benen, näring för tanken, vad ni vill.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Corsi (enkelt förklarat ett mått på hur speldrivande laget är) är close corsi, alltså inom ett måls skillnad i period 1 och 2, lika i tredje; den varianten känns mer relevant.

PDO är sammanlagd skottprocent och räddningsprocent, man kan se om något lag sticker ut väldeliga över eller under 100. Skellefteå bäst med 102,68 förra säsongen, Malmö näst sämst med 98,36, ett litet hopp ner till Timrå på 96,63.

Traditionell tabell som haltar.

Malmö
* Började bra som fasen i fjol också, tappade då. Nu är Tomas Kollar  bas från början, känslan är att laget är mer harmoniskt, mer traditionell Malmöattityd. Helt klart intressant att följa framöver.
Corsi: 51,87 (7)
PDO: 105,89 (1)
Spaning: Nej, det kommer inte hålla på det här viset (PDO:n lite talande(, men mycket möjligt att flera av oss underskattat Malmö. Slutspelskandidat. Ett lag där alla lirare bildar enhet har alltid en bra chans att lyckas. Sedan ser jag kanske inte spetsen som topp 6:ig.

Skellefteå
* Sannolikt laget som imponerat mest i början. Premiärföll mot Malmö när Gustaf Lindvall inte såg helt tät ut, annars hade snittpoängen varit ännu bättre. Grym offensiv, 27 baljor, oh la la! Har jag förstått det hela rätt så finns fortfarande ett visst hopp om att Chicago Blackhawks och Filip Roos ska tycka ännu en säsong i SHL är bäst, men jag undrar jag. Roos är 23, skrev på som free agent, för mig känns han AHL bound.
Corsi: 52,90 (6)
PDO: 102,22 (3)
Spaning: Stark guldkandidat, som vi förväntade oss före säsongen. Behövs inte skrivas mer än så.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro
* Jag såg Örebro vara sämre än Frölunda i omgång 2 (2–4), det var i sig en bra prestation. Sedan dess ett lyft, åtta poäng, Robert Leino levererar, och fler med honom.
Corsi: 47,47 (9)
PDO: 102,18 (4)
Spaning: Känns som ett lag som ska slåss om de sista slutspelsplatserna, alltså 7–10. Finns för mycket kvalitet både på spelar- och ledarsidan för att det ska bli sämre. Bättre? Jag tror faktiskt inte det.

Växjö
* Tre segrar på de fyra senaste, börjar se ut lite som jag trodde med sin högklassiga backsida och en offensiv som kan bli riktigt bra om det slår för flera av spelarna. Tobias Rieder ett tillskott när han är tillbaka.
Corsi: 53,97 (5)
PDO: 100,27 (7)
Spaning: Ett av många lag som ska vara på topp 6, problemet är att jag hittar fler än sex sådana. Men här finns kvalitet för att bråka med alla. Sedan brukar ju Henrik Evertsson hitta spännande tillskott.

Färjestad
* Tolv insläppta på två matcher mot Skellefteå var så klart ingen hit, men svaret imponerade: 4–2 uppe i Timrå. Har börjat ungefär som jag trodde säsongen efter guld och spelartapp: lagom bra.
Corsi: 59,92 (1)
PDO: 99,85 (8)
Spaning: Absolut ett topp 6 lag, corsin – för er som gillar sådant – visar på spelmässigt övertag i många matcher. Spännande att följa målvaktsmatchen Tomkins vs Hildeby, vem som vinner, hur bra vinnare är, och hur Remi Elie slår i SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Oskarshamn
* Man upphör aldrig att imponeras av a) hur Martin Filander och Thomas Fröberg finner spelare många knappt hört talas om samt b) hur Filander får dem att passa in och prestera. Ingen trea men fyra tvåor – och det är kul att se Oskarshamn spela hockey!
Corsi: 45,38 (12)
PDO: 99,17 (10)
Spaning: Jag kanske är trist och feg nu, men … det känns fortfarande som att ”slåss om slutspelsplats” snarare än topp 6 är rimligt. Men jag skulle le om jag hade fel.

Leksand
* Kanske intressantaste laget i ligan med sitt spetsiga material och förstärkt defensiv. Nu kommer Marek Hrivik, Björn Hellkvist ska försöka få fart på Lucas Elvenes, och så får vi väl tro att Emil Heineman återvänder från Montreal. Riktigt bra i Göteborg senast.
Corsi: 45,58 (11)
PDO: 103,06 (2)
Spaning: Himlen är gränsen sett till spelarmaterialet, men två år i rad har Björn Hellkvist misslyckats med att få ut max. Ska bara vara topp 6, bråka om guld, men blir det så?

Frölunda
* I fyra omgångar rätt bra och stabilt men med uselt PP och några lätta insläppta. Mot Oskarshamn och Malmö fallerade plötsligt försvarsspel och tålamod (det usla förblev dock uselt). Det sistnämnda kanske en effekt av det förstnämnda. Finns potential, finns utveckling, får man till det kanske formkurvan blir bättre i vinter. Om inte … då får ledningen jobba.
Corsi: 55,14 (4)
PDO: 101,27 (5)
Spaning: Om Andreas Borgman kommer tillbaka och är som förra säsongen, om PP-koden knäcks, om Lasse Johansson kan se ut som i KHL, då är det klart att detta ska vara ett topp 6-lag. Fast ni minns jag skrev om för många kandidater där uppe, va?

ANNONS

Rögle
* Det har hackat lite, jag är inte så förvånad, en hel del nytt, det kommer ta tid, och Rögle – det är jag rätt säker på – kommer att växa in i det här. Lite undrande till att Anton Bengtsson halkat ner i hierarkin, följer laget för dåligt för att begripa varför, men det känns som slöseri med kapacitet.
Corsi: 55,32 (3)
PDO: 99,74 (9)
Spaning: Jag tror Chris Abbott kommer förstärka, kanske på centersidan, kanske på backsidan, och jag räknar kallt med att det här är något slags spännande topplag efter 52 omgångar. Sedan får vi se.

Timrå
* Kom lite ner på jorden efter 0–4 i Växjö, går det åt helsike nu är det väl ett slags omvänd Sam Hallam-effekt. Skämt åsido, minus Växjö-matchen har Anton Lander & Co startat som förväntat givet det rätt starka spelarmaterialet.
Corsi: 38,36 (14)
PDO: 100,60 (6)
Spaning: Till och med jag (som kanske inte betraktar statistik som mumbo jumbo men absolut förordar användandet av många nypor salt vid studerande av sådan) hajar till när jag ser Timrås close corsi. Fem matcher är åt helsike för litet underlag, absolut – men det är värt att följa Timrås utveckling här. Spelarmaterialet är tveklöst gott nog för 7–10, samtidigt är det svårt för ett bottenlag att växa mycket på kort tid. Jag är förbaskat osäker.

Luleå
* Två 1–2-plumpar i rad, spännande test på torsdag, vi får se om Malmö kan fixa Olle Nordin-rubriker i Norrbotten. Nå, early days och allt det där, inget säger mig – i alla fall inte än så länge – att det är någon fara på taket. Mot LHC, till exempel, var det mest Marcus Högberg som stoppade Luleå. Det som oroar är Brendan Shinnimins fjanteri och den påverkan det kan ha på laget. Till slut blev han en belastning för Växjö, kan det bli samma visa igen?
Corsi: 57,28 (2)
PDO: 94,27 (14)
Spaning: Skulle förvåna enormt om Luleå inte var topp 6 – minst. Siffrorna talar för det. Plus att Leo Komarov säkert inte är siste forward in.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping
* Efter en jobbig start fick Linköping två värdefulla framgångar på hemmais (5 poäng), man nöp även av en poäng av Rögle, Broc Little omedelbart involverad och målskytt – allt detta grymt viktigt för Klas Östmans gäng. Så klart. Men utan Marcus Högberg och Jesper Myrenbergs målvaktsspel hade det inte gått. Nå, nu ingår ju burväktarna i högsta grad i laget, men jag vill se mer.
Corsi: 39,38 (13)
PDO: 97,39 (11)
Spaning: Min känsla är att det blir en kamp för att undvika plats 13–14, att det här med att ”utveckla spelet” kommer få stryka på foten lite. Samtidigt, så jäkla jämnt är det i SHL att … fortsätter målvakterna att spela bra, försvarspelet vara tajt, Broc Little & Co peta in några puckar, då kan det gå bättre. I alla fall lite bättre.

HV71
* Att HV av en del tippades som guldkandidat var givetvis mer på skoj, det här är ett nybygge, ett försök av Kent Norberg och Tommy Samuelsson att placera HV på SHL-kartan igen, över tid ta tillbaka sin position i finrummet. Mycket nytt, många som ska spelas ihop, lära sig varandra, flera har aldrig varit i SHL – inte alls konstigt att det tar tid. Men, detta sagt, det har nog varit väl svagt, lite sämre än jag trodde, och det är sällan ett bra tecken att ge upp om en tänkt spetsvärvning (Lucas Elvenes) efter bara några matcher.
Corsi: 51,69 (8)
PDO: 94,71 (13)
Spaning: HV har faktiskt bara förlorat en match efter 60 minuter, kanske är jag väl negativ ovan. Ser absolut att HV kan förbli svårbesegrat, bråka om de nedersta slutspelsplatserna. Men jag är osäker. Å andra sidan, hur säker tror ni jag är på andra lag …?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Brynäs
* Det är något med den här klubben jag inte förstår mig på. Ofta rätt hyggligt material på papperet, alldeles för sällan utväxling på det. I vinter var tanken att den mysige Mikko Manner med sitt finska tränarteam skulle lyfta Brynäs ett hack jämfört med förra vintern, då är det inte så lovande att tre dagar efter 1–4 i Växjö släppa åtta (!) puckar i Malmö.
Corsi: 47,12 (10)
PDO: 95,76 (12)
Spaning: Svårt att se annat än en kamp för att bli bättre än 13-14. Igen: tidigt i oktober kan inga skarpa slutsatser dras, Johan Larsson kommer säkert bli än viktigare med tiden, mycket kan hända, men som det känns nu får Brynäs ändå börja där, hitta trygghet, ta poäng, undvika bottenplatserna – och så får resten bli bonus.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

► Lätt att hitta SHL:s positiva överraskning så här långt: Malmö. Lite lurigare med de negativa – men de finns.
► Hur går det här vidare? Låt oss fundera.

Foto: ALEXANDER LESNITSKY (Pixabay)

Fem, sex, sju matcher in på SHL, förstås ett alldeles för litet statistiskt underlag för att dra skarpa slutsater.
Men det är kul att spekulera lite.
Häng gärna med och ha åsikter.

(upplåst till 16.00)

BUSENKELT MED DEN första rubriken.

Positiv överraskning:
Malmö Redhawks.

SHL enligt snittpoäng.

Laget är (tabell till höger) inte bara bäst hittills i SHL utan klart bäst. Snittpoängen 2,40 långt bättre än tvåan Skellefteå.

Motsatsen är svårare att finna, inte lika klockren, men så här:

Negativ överraskning:
Brynäs.

Nå, det är ungefär en tiondel av grundserien som spelats, mycket kommer hända, det går verkligen inte att med trovärdigheten i behåll slå fast saker, men fnula och fundera är också kul.

Ska vi kika lite kort på respektive lag då? Något ska vi väl ha att göra när det inte är SHL-hockey förrän torsdag igen, när några av lagen i kväll matchar i turneringen de själva håller högt men många supportrar är så kallsinniga till. CHL, alltså. Om någon missade den subtila referensen.

Jag är långt ifrån någen statistiknörd men ni får några siffror ändå i samband med varje lag; kött på benen, näring för tanken, vad ni vill.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Corsi (enkelt förklarat ett mått på hur speldrivande laget är) är close corsi, alltså inom ett måls skillnad i period 1 och 2, lika i tredje; den varianten känns mer relevant.

PDO är sammanlagd skottprocent och räddningsprocent, man kan se om något lag sticker ut väldeliga över eller under 100. Skellefteå bäst med 102,68 förra säsongen, Malmö näst sämst med 98,36, ett litet hopp ner till Timrå på 96,63.

Traditionell tabell som haltar.

Malmö
* Började bra som fasen i fjol också, tappade då. Nu är Tomas Kollar  bas från början, känslan är att laget är mer harmoniskt, mer traditionell Malmöattityd. Helt klart intressant att följa framöver.
Corsi: 51,87 (7)
PDO: 105,89 (1)
Spaning: Nej, det kommer inte hålla på det här viset (PDO:n lite talande(, men mycket möjligt att flera av oss underskattat Malmö. Slutspelskandidat. Ett lag där alla lirare bildar enhet har alltid en bra chans att lyckas. Sedan ser jag kanske inte spetsen som topp 6:ig.

Skellefteå
* Sannolikt laget som imponerat mest i början. Premiärföll mot Malmö när Gustaf Lindvall inte såg helt tät ut, annars hade snittpoängen varit ännu bättre. Grym offensiv, 27 baljor, oh la la! Har jag förstått det hela rätt så finns fortfarande ett visst hopp om att Chicago Blackhawks och Filip Roos ska tycka ännu en säsong i SHL är bäst, men jag undrar jag. Roos är 23, skrev på som free agent, för mig känns han AHL bound.
Corsi: 52,90 (6)
PDO: 102,22 (3)
Spaning: Stark guldkandidat, som vi förväntade oss före säsongen. Behövs inte skrivas mer än så.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro
* Jag såg Örebro vara sämre än Frölunda i omgång 2 (2–4), det var i sig en bra prestation. Sedan dess ett lyft, åtta poäng, Robert Leino levererar, och fler med honom.
Corsi: 47,47 (9)
PDO: 102,18 (4)
Spaning: Känns som ett lag som ska slåss om de sista slutspelsplatserna, alltså 7–10. Finns för mycket kvalitet både på spelar- och ledarsidan för att det ska bli sämre. Bättre? Jag tror faktiskt inte det.

Växjö
* Tre segrar på de fyra senaste, börjar se ut lite som jag trodde med sin högklassiga backsida och en offensiv som kan bli riktigt bra om det slår för flera av spelarna. Tobias Rieder ett tillskott när han är tillbaka.
Corsi: 53,97 (5)
PDO: 100,27 (7)
Spaning: Ett av många lag som ska vara på topp 6, problemet är att jag hittar fler än sex sådana. Men här finns kvalitet för att bråka med alla. Sedan brukar ju Henrik Evertsson hitta spännande tillskott.

Färjestad
* Tolv insläppta på två matcher mot Skellefteå var så klart ingen hit, men svaret imponerade: 4–2 uppe i Timrå. Har börjat ungefär som jag trodde säsongen efter guld och spelartapp: lagom bra.
Corsi: 59,92 (1)
PDO: 99,85 (8)
Spaning: Absolut ett topp 6 lag, corsin – för er som gillar sådant – visar på spelmässigt övertag i många matcher. Spännande att följa målvaktsmatchen Tomkins vs Hildeby, vem som vinner, hur bra vinnare är, och hur Remi Elie slår i SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Oskarshamn
* Man upphör aldrig att imponeras av a) hur Martin Filander och Thomas Fröberg finner spelare många knappt hört talas om samt b) hur Filander får dem att passa in och prestera. Ingen trea men fyra tvåor – och det är kul att se Oskarshamn spela hockey!
Corsi: 45,38 (12)
PDO: 99,17 (10)
Spaning: Jag kanske är trist och feg nu, men … det känns fortfarande som att ”slåss om slutspelsplats” snarare än topp 6 är rimligt. Men jag skulle le om jag hade fel.

Leksand
* Kanske intressantaste laget i ligan med sitt spetsiga material och förstärkt defensiv. Nu kommer Marek Hrivik, Björn Hellkvist ska försöka få fart på Lucas Elvenes, och så får vi väl tro att Emil Heineman återvänder från Montreal. Riktigt bra i Göteborg senast.
Corsi: 45,58 (11)
PDO: 103,06 (2)
Spaning: Himlen är gränsen sett till spelarmaterialet, men två år i rad har Björn Hellkvist misslyckats med att få ut max. Ska bara vara topp 6, bråka om guld, men blir det så?

Frölunda
* I fyra omgångar rätt bra och stabilt men med uselt PP och några lätta insläppta. Mot Oskarshamn och Malmö fallerade plötsligt försvarsspel och tålamod (det usla förblev dock uselt). Det sistnämnda kanske en effekt av det förstnämnda. Finns potential, finns utveckling, får man till det kanske formkurvan blir bättre i vinter. Om inte … då får ledningen jobba.
Corsi: 55,14 (4)
PDO: 101,27 (5)
Spaning: Om Andreas Borgman kommer tillbaka och är som förra säsongen, om PP-koden knäcks, om Lasse Johansson kan se ut som i KHL, då är det klart att detta ska vara ett topp 6-lag. Fast ni minns jag skrev om för många kandidater där uppe, va?

ANNONS

Rögle
* Det har hackat lite, jag är inte så förvånad, en hel del nytt, det kommer ta tid, och Rögle – det är jag rätt säker på – kommer att växa in i det här. Lite undrande till att Anton Bengtsson halkat ner i hierarkin, följer laget för dåligt för att begripa varför, men det känns som slöseri med kapacitet.
Corsi: 55,32 (3)
PDO: 99,74 (9)
Spaning: Jag tror Chris Abbott kommer förstärka, kanske på centersidan, kanske på backsidan, och jag räknar kallt med att det här är något slags spännande topplag efter 52 omgångar. Sedan får vi se.

Timrå
* Kom lite ner på jorden efter 0–4 i Växjö, går det åt helsike nu är det väl ett slags omvänd Sam Hallam-effekt. Skämt åsido, minus Växjö-matchen har Anton Lander & Co startat som förväntat givet det rätt starka spelarmaterialet.
Corsi: 38,36 (14)
PDO: 100,60 (6)
Spaning: Till och med jag (som kanske inte betraktar statistik som mumbo jumbo men absolut förordar användandet av många nypor salt vid studerande av sådan) hajar till när jag ser Timrås close corsi. Fem matcher är åt helsike för litet underlag, absolut – men det är värt att följa Timrås utveckling här. Spelarmaterialet är tveklöst gott nog för 7–10, samtidigt är det svårt för ett bottenlag att växa mycket på kort tid. Jag är förbaskat osäker.

Luleå
* Två 1–2-plumpar i rad, spännande test på torsdag, vi får se om Malmö kan fixa Olle Nordin-rubriker i Norrbotten. Nå, early days och allt det där, inget säger mig – i alla fall inte än så länge – att det är någon fara på taket. Mot LHC, till exempel, var det mest Marcus Högberg som stoppade Luleå. Det som oroar är Brendan Shinnimins fjanteri och den påverkan det kan ha på laget. Till slut blev han en belastning för Växjö, kan det bli samma visa igen?
Corsi: 57,28 (2)
PDO: 94,27 (14)
Spaning: Skulle förvåna enormt om Luleå inte var topp 6 – minst. Siffrorna talar för det. Plus att Leo Komarov säkert inte är siste forward in.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping
* Efter en jobbig start fick Linköping två värdefulla framgångar på hemmais (5 poäng), man nöp även av en poäng av Rögle, Broc Little omedelbart involverad och målskytt – allt detta grymt viktigt för Klas Östmans gäng. Så klart. Men utan Marcus Högberg och Jesper Myrenbergs målvaktsspel hade det inte gått. Nå, nu ingår ju burväktarna i högsta grad i laget, men jag vill se mer.
Corsi: 39,38 (13)
PDO: 97,39 (11)
Spaning: Min känsla är att det blir en kamp för att undvika plats 13–14, att det här med att ”utveckla spelet” kommer få stryka på foten lite. Samtidigt, så jäkla jämnt är det i SHL att … fortsätter målvakterna att spela bra, försvarspelet vara tajt, Broc Little & Co peta in några puckar, då kan det gå bättre. I alla fall lite bättre.

HV71
* Att HV av en del tippades som guldkandidat var givetvis mer på skoj, det här är ett nybygge, ett försök av Kent Norberg och Tommy Samuelsson att placera HV på SHL-kartan igen, över tid ta tillbaka sin position i finrummet. Mycket nytt, många som ska spelas ihop, lära sig varandra, flera har aldrig varit i SHL – inte alls konstigt att det tar tid. Men, detta sagt, det har nog varit väl svagt, lite sämre än jag trodde, och det är sällan ett bra tecken att ge upp om en tänkt spetsvärvning (Lucas Elvenes) efter bara några matcher.
Corsi: 51,69 (8)
PDO: 94,71 (13)
Spaning: HV har faktiskt bara förlorat en match efter 60 minuter, kanske är jag väl negativ ovan. Ser absolut att HV kan förbli svårbesegrat, bråka om de nedersta slutspelsplatserna. Men jag är osäker. Å andra sidan, hur säker tror ni jag är på andra lag …?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Brynäs
* Det är något med den här klubben jag inte förstår mig på. Ofta rätt hyggligt material på papperet, alldeles för sällan utväxling på det. I vinter var tanken att den mysige Mikko Manner med sitt finska tränarteam skulle lyfta Brynäs ett hack jämfört med förra vintern, då är det inte så lovande att tre dagar efter 1–4 i Växjö släppa åtta (!) puckar i Malmö.
Corsi: 47,12 (10)
PDO: 95,76 (12)
Spaning: Svårt att se annat än en kamp för att bli bättre än 13-14. Igen: tidigt i oktober kan inga skarpa slutsatser dras, Johan Larsson kommer säkert bli än viktigare med tiden, mycket kan hända, men som det känns nu får Brynäs ändå börja där, hitta trygghet, ta poäng, undvika bottenplatserna – och så får resten bli bonus.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

► Lätt att hitta SHL:s positiva överraskning så här långt: Malmö. Lite lurigare med de negativa – men de finns.
► Hur går det här vidare? Låt oss fundera.

Foto: ALEXANDER LESNITSKY (Pixabay)

Fem, sex, sju matcher in på SHL, förstås ett alldeles för litet statistiskt underlag för att dra skarpa slutsater.
Men det är kul att spekulera lite.
Häng gärna med och ha åsikter.

(upplåst till 16.00)

BUSENKELT MED DEN första rubriken.

Positiv överraskning:
Malmö Redhawks.

SHL enligt snittpoäng.

Laget är (tabell till höger) inte bara bäst hittills i SHL utan klart bäst. Snittpoängen 2,40 långt bättre än tvåan Skellefteå.

Motsatsen är svårare att finna, inte lika klockren, men så här:

Negativ överraskning:
Brynäs.

Nå, det är ungefär en tiondel av grundserien som spelats, mycket kommer hända, det går verkligen inte att med trovärdigheten i behåll slå fast saker, men fnula och fundera är också kul.

Ska vi kika lite kort på respektive lag då? Något ska vi väl ha att göra när det inte är SHL-hockey förrän torsdag igen, när några av lagen i kväll matchar i turneringen de själva håller högt men många supportrar är så kallsinniga till. CHL, alltså. Om någon missade den subtila referensen.

Jag är långt ifrån någen statistiknörd men ni får några siffror ändå i samband med varje lag; kött på benen, näring för tanken, vad ni vill.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Corsi (enkelt förklarat ett mått på hur speldrivande laget är) är close corsi, alltså inom ett måls skillnad i period 1 och 2, lika i tredje; den varianten känns mer relevant.

PDO är sammanlagd skottprocent och räddningsprocent, man kan se om något lag sticker ut väldeliga över eller under 100. Skellefteå bäst med 102,68 förra säsongen, Malmö näst sämst med 98,36, ett litet hopp ner till Timrå på 96,63.

Traditionell tabell som haltar.

Malmö
* Började bra som fasen i fjol också, tappade då. Nu är Tomas Kollar  bas från början, känslan är att laget är mer harmoniskt, mer traditionell Malmöattityd. Helt klart intressant att följa framöver.
Corsi: 51,87 (7)
PDO: 105,89 (1)
Spaning: Nej, det kommer inte hålla på det här viset (PDO:n lite talande(, men mycket möjligt att flera av oss underskattat Malmö. Slutspelskandidat. Ett lag där alla lirare bildar enhet har alltid en bra chans att lyckas. Sedan ser jag kanske inte spetsen som topp 6:ig.

Skellefteå
* Sannolikt laget som imponerat mest i början. Premiärföll mot Malmö när Gustaf Lindvall inte såg helt tät ut, annars hade snittpoängen varit ännu bättre. Grym offensiv, 27 baljor, oh la la! Har jag förstått det hela rätt så finns fortfarande ett visst hopp om att Chicago Blackhawks och Filip Roos ska tycka ännu en säsong i SHL är bäst, men jag undrar jag. Roos är 23, skrev på som free agent, för mig känns han AHL bound.
Corsi: 52,90 (6)
PDO: 102,22 (3)
Spaning: Stark guldkandidat, som vi förväntade oss före säsongen. Behövs inte skrivas mer än så.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro
* Jag såg Örebro vara sämre än Frölunda i omgång 2 (2–4), det var i sig en bra prestation. Sedan dess ett lyft, åtta poäng, Robert Leino levererar, och fler med honom.
Corsi: 47,47 (9)
PDO: 102,18 (4)
Spaning: Känns som ett lag som ska slåss om de sista slutspelsplatserna, alltså 7–10. Finns för mycket kvalitet både på spelar- och ledarsidan för att det ska bli sämre. Bättre? Jag tror faktiskt inte det.

Växjö
* Tre segrar på de fyra senaste, börjar se ut lite som jag trodde med sin högklassiga backsida och en offensiv som kan bli riktigt bra om det slår för flera av spelarna. Tobias Rieder ett tillskott när han är tillbaka.
Corsi: 53,97 (5)
PDO: 100,27 (7)
Spaning: Ett av många lag som ska vara på topp 6, problemet är att jag hittar fler än sex sådana. Men här finns kvalitet för att bråka med alla. Sedan brukar ju Henrik Evertsson hitta spännande tillskott.

Färjestad
* Tolv insläppta på två matcher mot Skellefteå var så klart ingen hit, men svaret imponerade: 4–2 uppe i Timrå. Har börjat ungefär som jag trodde säsongen efter guld och spelartapp: lagom bra.
Corsi: 59,92 (1)
PDO: 99,85 (8)
Spaning: Absolut ett topp 6 lag, corsin – för er som gillar sådant – visar på spelmässigt övertag i många matcher. Spännande att följa målvaktsmatchen Tomkins vs Hildeby, vem som vinner, hur bra vinnare är, och hur Remi Elie slår i SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Oskarshamn
* Man upphör aldrig att imponeras av a) hur Martin Filander och Thomas Fröberg finner spelare många knappt hört talas om samt b) hur Filander får dem att passa in och prestera. Ingen trea men fyra tvåor – och det är kul att se Oskarshamn spela hockey!
Corsi: 45,38 (12)
PDO: 99,17 (10)
Spaning: Jag kanske är trist och feg nu, men … det känns fortfarande som att ”slåss om slutspelsplats” snarare än topp 6 är rimligt. Men jag skulle le om jag hade fel.

Leksand
* Kanske intressantaste laget i ligan med sitt spetsiga material och förstärkt defensiv. Nu kommer Marek Hrivik, Björn Hellkvist ska försöka få fart på Lucas Elvenes, och så får vi väl tro att Emil Heineman återvänder från Montreal. Riktigt bra i Göteborg senast.
Corsi: 45,58 (11)
PDO: 103,06 (2)
Spaning: Himlen är gränsen sett till spelarmaterialet, men två år i rad har Björn Hellkvist misslyckats med att få ut max. Ska bara vara topp 6, bråka om guld, men blir det så?

Frölunda
* I fyra omgångar rätt bra och stabilt men med uselt PP och några lätta insläppta. Mot Oskarshamn och Malmö fallerade plötsligt försvarsspel och tålamod (det usla förblev dock uselt). Det sistnämnda kanske en effekt av det förstnämnda. Finns potential, finns utveckling, får man till det kanske formkurvan blir bättre i vinter. Om inte … då får ledningen jobba.
Corsi: 55,14 (4)
PDO: 101,27 (5)
Spaning: Om Andreas Borgman kommer tillbaka och är som förra säsongen, om PP-koden knäcks, om Lasse Johansson kan se ut som i KHL, då är det klart att detta ska vara ett topp 6-lag. Fast ni minns jag skrev om för många kandidater där uppe, va?

ANNONS

Rögle
* Det har hackat lite, jag är inte så förvånad, en hel del nytt, det kommer ta tid, och Rögle – det är jag rätt säker på – kommer att växa in i det här. Lite undrande till att Anton Bengtsson halkat ner i hierarkin, följer laget för dåligt för att begripa varför, men det känns som slöseri med kapacitet.
Corsi: 55,32 (3)
PDO: 99,74 (9)
Spaning: Jag tror Chris Abbott kommer förstärka, kanske på centersidan, kanske på backsidan, och jag räknar kallt med att det här är något slags spännande topplag efter 52 omgångar. Sedan får vi se.

Timrå
* Kom lite ner på jorden efter 0–4 i Växjö, går det åt helsike nu är det väl ett slags omvänd Sam Hallam-effekt. Skämt åsido, minus Växjö-matchen har Anton Lander & Co startat som förväntat givet det rätt starka spelarmaterialet.
Corsi: 38,36 (14)
PDO: 100,60 (6)
Spaning: Till och med jag (som kanske inte betraktar statistik som mumbo jumbo men absolut förordar användandet av många nypor salt vid studerande av sådan) hajar till när jag ser Timrås close corsi. Fem matcher är åt helsike för litet underlag, absolut – men det är värt att följa Timrås utveckling här. Spelarmaterialet är tveklöst gott nog för 7–10, samtidigt är det svårt för ett bottenlag att växa mycket på kort tid. Jag är förbaskat osäker.

Luleå
* Två 1–2-plumpar i rad, spännande test på torsdag, vi får se om Malmö kan fixa Olle Nordin-rubriker i Norrbotten. Nå, early days och allt det där, inget säger mig – i alla fall inte än så länge – att det är någon fara på taket. Mot LHC, till exempel, var det mest Marcus Högberg som stoppade Luleå. Det som oroar är Brendan Shinnimins fjanteri och den påverkan det kan ha på laget. Till slut blev han en belastning för Växjö, kan det bli samma visa igen?
Corsi: 57,28 (2)
PDO: 94,27 (14)
Spaning: Skulle förvåna enormt om Luleå inte var topp 6 – minst. Siffrorna talar för det. Plus att Leo Komarov säkert inte är siste forward in.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping
* Efter en jobbig start fick Linköping två värdefulla framgångar på hemmais (5 poäng), man nöp även av en poäng av Rögle, Broc Little omedelbart involverad och målskytt – allt detta grymt viktigt för Klas Östmans gäng. Så klart. Men utan Marcus Högberg och Jesper Myrenbergs målvaktsspel hade det inte gått. Nå, nu ingår ju burväktarna i högsta grad i laget, men jag vill se mer.
Corsi: 39,38 (13)
PDO: 97,39 (11)
Spaning: Min känsla är att det blir en kamp för att undvika plats 13–14, att det här med att ”utveckla spelet” kommer få stryka på foten lite. Samtidigt, så jäkla jämnt är det i SHL att … fortsätter målvakterna att spela bra, försvarspelet vara tajt, Broc Little & Co peta in några puckar, då kan det gå bättre. I alla fall lite bättre.

HV71
* Att HV av en del tippades som guldkandidat var givetvis mer på skoj, det här är ett nybygge, ett försök av Kent Norberg och Tommy Samuelsson att placera HV på SHL-kartan igen, över tid ta tillbaka sin position i finrummet. Mycket nytt, många som ska spelas ihop, lära sig varandra, flera har aldrig varit i SHL – inte alls konstigt att det tar tid. Men, detta sagt, det har nog varit väl svagt, lite sämre än jag trodde, och det är sällan ett bra tecken att ge upp om en tänkt spetsvärvning (Lucas Elvenes) efter bara några matcher.
Corsi: 51,69 (8)
PDO: 94,71 (13)
Spaning: HV har faktiskt bara förlorat en match efter 60 minuter, kanske är jag väl negativ ovan. Ser absolut att HV kan förbli svårbesegrat, bråka om de nedersta slutspelsplatserna. Men jag är osäker. Å andra sidan, hur säker tror ni jag är på andra lag …?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Brynäs
* Det är något med den här klubben jag inte förstår mig på. Ofta rätt hyggligt material på papperet, alldeles för sällan utväxling på det. I vinter var tanken att den mysige Mikko Manner med sitt finska tränarteam skulle lyfta Brynäs ett hack jämfört med förra vintern, då är det inte så lovande att tre dagar efter 1–4 i Växjö släppa åtta (!) puckar i Malmö.
Corsi: 47,12 (10)
PDO: 95,76 (12)
Spaning: Svårt att se annat än en kamp för att bli bättre än 13-14. Igen: tidigt i oktober kan inga skarpa slutsatser dras, Johan Larsson kommer säkert bli än viktigare med tiden, mycket kan hända, men som det känns nu får Brynäs ändå börja där, hitta trygghet, ta poäng, undvika bottenplatserna – och så får resten bli bonus.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

► Lätt att hitta SHL:s positiva överraskning så här långt: Malmö. Lite lurigare med de negativa – men de finns.
► Hur går det här vidare? Låt oss fundera.

Foto: ALEXANDER LESNITSKY (Pixabay)

Fem, sex, sju matcher in på SHL, förstås ett alldeles för litet statistiskt underlag för att dra skarpa slutsater.
Men det är kul att spekulera lite.
Häng gärna med och ha åsikter.

(upplåst till 16.00)

BUSENKELT MED DEN första rubriken.

Positiv överraskning:
Malmö Redhawks.

SHL enligt snittpoäng.

Laget är (tabell till höger) inte bara bäst hittills i SHL utan klart bäst. Snittpoängen 2,40 långt bättre än tvåan Skellefteå.

Motsatsen är svårare att finna, inte lika klockren, men så här:

Negativ överraskning:
Brynäs.

Nå, det är ungefär en tiondel av grundserien som spelats, mycket kommer hända, det går verkligen inte att med trovärdigheten i behåll slå fast saker, men fnula och fundera är också kul.

Ska vi kika lite kort på respektive lag då? Något ska vi väl ha att göra när det inte är SHL-hockey förrän torsdag igen, när några av lagen i kväll matchar i turneringen de själva håller högt men många supportrar är så kallsinniga till. CHL, alltså. Om någon missade den subtila referensen.

Jag är långt ifrån någen statistiknörd men ni får några siffror ändå i samband med varje lag; kött på benen, näring för tanken, vad ni vill.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Corsi (enkelt förklarat ett mått på hur speldrivande laget är) är close corsi, alltså inom ett måls skillnad i period 1 och 2, lika i tredje; den varianten känns mer relevant.

PDO är sammanlagd skottprocent och räddningsprocent, man kan se om något lag sticker ut väldeliga över eller under 100. Skellefteå bäst med 102,68 förra säsongen, Malmö näst sämst med 98,36, ett litet hopp ner till Timrå på 96,63.

Traditionell tabell som haltar.

Malmö
* Började bra som fasen i fjol också, tappade då. Nu är Tomas Kollar  bas från början, känslan är att laget är mer harmoniskt, mer traditionell Malmöattityd. Helt klart intressant att följa framöver.
Corsi: 51,87 (7)
PDO: 105,89 (1)
Spaning: Nej, det kommer inte hålla på det här viset (PDO:n lite talande(, men mycket möjligt att flera av oss underskattat Malmö. Slutspelskandidat. Ett lag där alla lirare bildar enhet har alltid en bra chans att lyckas. Sedan ser jag kanske inte spetsen som topp 6:ig.

Skellefteå
* Sannolikt laget som imponerat mest i början. Premiärföll mot Malmö när Gustaf Lindvall inte såg helt tät ut, annars hade snittpoängen varit ännu bättre. Grym offensiv, 27 baljor, oh la la! Har jag förstått det hela rätt så finns fortfarande ett visst hopp om att Chicago Blackhawks och Filip Roos ska tycka ännu en säsong i SHL är bäst, men jag undrar jag. Roos är 23, skrev på som free agent, för mig känns han AHL bound.
Corsi: 52,90 (6)
PDO: 102,22 (3)
Spaning: Stark guldkandidat, som vi förväntade oss före säsongen. Behövs inte skrivas mer än så.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Örebro
* Jag såg Örebro vara sämre än Frölunda i omgång 2 (2–4), det var i sig en bra prestation. Sedan dess ett lyft, åtta poäng, Robert Leino levererar, och fler med honom.
Corsi: 47,47 (9)
PDO: 102,18 (4)
Spaning: Känns som ett lag som ska slåss om de sista slutspelsplatserna, alltså 7–10. Finns för mycket kvalitet både på spelar- och ledarsidan för att det ska bli sämre. Bättre? Jag tror faktiskt inte det.

Växjö
* Tre segrar på de fyra senaste, börjar se ut lite som jag trodde med sin högklassiga backsida och en offensiv som kan bli riktigt bra om det slår för flera av spelarna. Tobias Rieder ett tillskott när han är tillbaka.
Corsi: 53,97 (5)
PDO: 100,27 (7)
Spaning: Ett av många lag som ska vara på topp 6, problemet är att jag hittar fler än sex sådana. Men här finns kvalitet för att bråka med alla. Sedan brukar ju Henrik Evertsson hitta spännande tillskott.

Färjestad
* Tolv insläppta på två matcher mot Skellefteå var så klart ingen hit, men svaret imponerade: 4–2 uppe i Timrå. Har börjat ungefär som jag trodde säsongen efter guld och spelartapp: lagom bra.
Corsi: 59,92 (1)
PDO: 99,85 (8)
Spaning: Absolut ett topp 6 lag, corsin – för er som gillar sådant – visar på spelmässigt övertag i många matcher. Spännande att följa målvaktsmatchen Tomkins vs Hildeby, vem som vinner, hur bra vinnare är, och hur Remi Elie slår i SHL.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Fuktbehandling.se

Oskarshamn
* Man upphör aldrig att imponeras av a) hur Martin Filander och Thomas Fröberg finner spelare många knappt hört talas om samt b) hur Filander får dem att passa in och prestera. Ingen trea men fyra tvåor – och det är kul att se Oskarshamn spela hockey!
Corsi: 45,38 (12)
PDO: 99,17 (10)
Spaning: Jag kanske är trist och feg nu, men … det känns fortfarande som att ”slåss om slutspelsplats” snarare än topp 6 är rimligt. Men jag skulle le om jag hade fel.

Leksand
* Kanske intressantaste laget i ligan med sitt spetsiga material och förstärkt defensiv. Nu kommer Marek Hrivik, Björn Hellkvist ska försöka få fart på Lucas Elvenes, och så får vi väl tro att Emil Heineman återvänder från Montreal. Riktigt bra i Göteborg senast.
Corsi: 45,58 (11)
PDO: 103,06 (2)
Spaning: Himlen är gränsen sett till spelarmaterialet, men två år i rad har Björn Hellkvist misslyckats med att få ut max. Ska bara vara topp 6, bråka om guld, men blir det så?

Frölunda
* I fyra omgångar rätt bra och stabilt men med uselt PP och några lätta insläppta. Mot Oskarshamn och Malmö fallerade plötsligt försvarsspel och tålamod (det usla förblev dock uselt). Det sistnämnda kanske en effekt av det förstnämnda. Finns potential, finns utveckling, får man till det kanske formkurvan blir bättre i vinter. Om inte … då får ledningen jobba.
Corsi: 55,14 (4)
PDO: 101,27 (5)
Spaning: Om Andreas Borgman kommer tillbaka och är som förra säsongen, om PP-koden knäcks, om Lasse Johansson kan se ut som i KHL, då är det klart att detta ska vara ett topp 6-lag. Fast ni minns jag skrev om för många kandidater där uppe, va?

ANNONS

Rögle
* Det har hackat lite, jag är inte så förvånad, en hel del nytt, det kommer ta tid, och Rögle – det är jag rätt säker på – kommer att växa in i det här. Lite undrande till att Anton Bengtsson halkat ner i hierarkin, följer laget för dåligt för att begripa varför, men det känns som slöseri med kapacitet.
Corsi: 55,32 (3)
PDO: 99,74 (9)
Spaning: Jag tror Chris Abbott kommer förstärka, kanske på centersidan, kanske på backsidan, och jag räknar kallt med att det här är något slags spännande topplag efter 52 omgångar. Sedan får vi se.

Timrå
* Kom lite ner på jorden efter 0–4 i Växjö, går det åt helsike nu är det väl ett slags omvänd Sam Hallam-effekt. Skämt åsido, minus Växjö-matchen har Anton Lander & Co startat som förväntat givet det rätt starka spelarmaterialet.
Corsi: 38,36 (14)
PDO: 100,60 (6)
Spaning: Till och med jag (som kanske inte betraktar statistik som mumbo jumbo men absolut förordar användandet av många nypor salt vid studerande av sådan) hajar till när jag ser Timrås close corsi. Fem matcher är åt helsike för litet underlag, absolut – men det är värt att följa Timrås utveckling här. Spelarmaterialet är tveklöst gott nog för 7–10, samtidigt är det svårt för ett bottenlag att växa mycket på kort tid. Jag är förbaskat osäker.

Luleå
* Två 1–2-plumpar i rad, spännande test på torsdag, vi får se om Malmö kan fixa Olle Nordin-rubriker i Norrbotten. Nå, early days och allt det där, inget säger mig – i alla fall inte än så länge – att det är någon fara på taket. Mot LHC, till exempel, var det mest Marcus Högberg som stoppade Luleå. Det som oroar är Brendan Shinnimins fjanteri och den påverkan det kan ha på laget. Till slut blev han en belastning för Växjö, kan det bli samma visa igen?
Corsi: 57,28 (2)
PDO: 94,27 (14)
Spaning: Skulle förvåna enormt om Luleå inte var topp 6 – minst. Siffrorna talar för det. Plus att Leo Komarov säkert inte är siste forward in.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Linköping
* Efter en jobbig start fick Linköping två värdefulla framgångar på hemmais (5 poäng), man nöp även av en poäng av Rögle, Broc Little omedelbart involverad och målskytt – allt detta grymt viktigt för Klas Östmans gäng. Så klart. Men utan Marcus Högberg och Jesper Myrenbergs målvaktsspel hade det inte gått. Nå, nu ingår ju burväktarna i högsta grad i laget, men jag vill se mer.
Corsi: 39,38 (13)
PDO: 97,39 (11)
Spaning: Min känsla är att det blir en kamp för att undvika plats 13–14, att det här med att ”utveckla spelet” kommer få stryka på foten lite. Samtidigt, så jäkla jämnt är det i SHL att … fortsätter målvakterna att spela bra, försvarspelet vara tajt, Broc Little & Co peta in några puckar, då kan det gå bättre. I alla fall lite bättre.

HV71
* Att HV av en del tippades som guldkandidat var givetvis mer på skoj, det här är ett nybygge, ett försök av Kent Norberg och Tommy Samuelsson att placera HV på SHL-kartan igen, över tid ta tillbaka sin position i finrummet. Mycket nytt, många som ska spelas ihop, lära sig varandra, flera har aldrig varit i SHL – inte alls konstigt att det tar tid. Men, detta sagt, det har nog varit väl svagt, lite sämre än jag trodde, och det är sällan ett bra tecken att ge upp om en tänkt spetsvärvning (Lucas Elvenes) efter bara några matcher.
Corsi: 51,69 (8)
PDO: 94,71 (13)
Spaning: HV har faktiskt bara förlorat en match efter 60 minuter, kanske är jag väl negativ ovan. Ser absolut att HV kan förbli svårbesegrat, bråka om de nedersta slutspelsplatserna. Men jag är osäker. Å andra sidan, hur säker tror ni jag är på andra lag …?

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

PEX Bud – för alla budbehov

Brynäs
* Det är något med den här klubben jag inte förstår mig på. Ofta rätt hyggligt material på papperet, alldeles för sällan utväxling på det. I vinter var tanken att den mysige Mikko Manner med sitt finska tränarteam skulle lyfta Brynäs ett hack jämfört med förra vintern, då är det inte så lovande att tre dagar efter 1–4 i Växjö släppa åtta (!) puckar i Malmö.
Corsi: 47,12 (10)
PDO: 95,76 (12)
Spaning: Svårt att se annat än en kamp för att bli bättre än 13-14. Igen: tidigt i oktober kan inga skarpa slutsatser dras, Johan Larsson kommer säkert bli än viktigare med tiden, mycket kan hända, men som det känns nu får Brynäs ändå börja där, hitta trygghet, ta poäng, undvika bottenplatserna – och så får resten bli bonus.

Dela
Dela
Gillar ni texten? Dela den!
Använd gärna era sociala medier, ge andra chansen att upptäcka rakapuckar.com. Ju fler som läser desto större chans för sajten att få ett långt liv. Gillar ni läsningen här inne hjälper ni alltså er själva genom att trycka på någon av dela-knapparna som finns under varje text.
Följ på Facebook så får ni veta när en ny text ligger ute.
Följ på Twitter av samma anledning
Följ på Instagram för bilder och "stories."

 

9 Kommentarer

 1. Med ett genomsnittligt PP hade Frölunda stått på 16/18 poäng nu (Malmö-matchen hade inte påverkats). En oturlig dubbelstuds vände 3p till 1 mot Oskarshamn. Hade någon av målvakterna varit bara lite bättre än övriga laget mot IKO och Leksand hade det inte gått som det gjort där heller. Frölunda är ganska få detaljer från att vara topp 2. Bör med detta spel över tid lätt hamna topp 4. Trenden lite oroande nu dock.

  Angående Brynäs tycker jag inte man ska vara särskilt förvånad. Alldeles för svag offensiv, spetsspelarna till trots. Samma sak gäller LHC. Timrå har balansen tvärt om. IKO bör droppa och ansluta till dessa tre i botten på sikt. Örebro och Leksand behöver produktion från spetsen för att undvika att nosa på missat playin, om man tittar på corsi-siffrorna och hur det sett ut hittills.

  • Apropå Frölunda, därav att jag skrev detta:
   ”Om Andreas Borgman kommer tillbaka och är som förra säsongen, om PP-koden knäcks, om Lasse Johansson kan se ut som i KHL, då är det klart att detta ska vara ett topp 6-lag.”
   Kapaciteten finns ju. Tveklöst.
   Men det ska göras också. 🙂

   • Ja, precis. Jag tyckte bara att topp 6 faktiskt kändes snålt (för en gångs skull) 🙂

    • Topp 6 kan ju lika gärna vara plats 3. Så jämnt är det, kan skilja tre, fyra p från 2-6.
     Topp 6 för mig mest ett begrepp, då är man med med ngt slags möjlighet att gå riktigt långt.

 2. Fortsätter Frölunda med nuvarande poäng snitt så blirvdet 78 poäng i sluttabellen.
  En 8e plats…

 3. Brynäs skulle behövt ett stundande Frölundamöte för att få till ett välbehövligt trendbrott…

 4. Frölunda, Skellefteå, Färjestad var ju favoriter bland experter och upptacksträff. Få hade Malmö som etta.

Det går inte att kommentera detta inlägg

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Prenumerera

För bara 69 kronor i månaden följer ni med i Frölundas alla öden och äventyr, får matchtexter, nyhetstexter, krönikor, reportage … allt vad ni kan tänkas vilja ha.

Prenumerera

Senaste nytt

Senaste nytt

Senaste nytt