Värdefullt avgörande – men Frölunda vet att PP måste förbättras

► Frölunda och Växjö bjöd upp till en jäkla svängom, Andreas Borgman sköt 5-4 i förlängningen och såg till att hans gäng fick ägna sig åt segerdans.
► – Viktig seger i flera aspekter, sa kaptenen Joel Lundqvist.
► Men power play måste förbättras. Trots tre mål. Så kan det vara ibland.

Frölunda firar 5-4-segern mot Växjö. Foto: C MORE (skärmdump)

NÄR FRÖLUNDAS BACK Andreas Borgman frälste 8510 genom att skjuta 5–4 (60.54) i förlängningen var det spel fyra mot tre.

Joel Lundqvists 2–3 (29.14) kom i 5/4.

Radan Lencs 4–3 (34.01) i 5/4.

Tre mål på sju försök, facit är ju onekligen bra. Men någon puck skulle kanske Emil Larmi ha haft, Frölunda släppte in 1–1 (Emil Forslund, 17.52) i ett PP-spel, och flera gånger buades Frölundas PP1-uppställning ut.

– Jag tycker inte det är bra,  sa tränaren Roger Rönnberg, för otydligt närkampsspel, lågt tempo, vi har inte den skärpa man behöver i ett PP-spel.

ANNONS

Frölunda gjorde ännu en match där man i två perioder drev spel, lirade bra, skapade gott om chanser, och totalt fem mål på knappt 61 minuter är förstås inte illa.

Men det kunde ha varit betydligt mer mot ett brandskattat (många backar borta) Växjö som först i tredje perioden verkligen var bra (och så när vann).

– Det är som att vi inte kan hålla oss från att släppa in motståndarna i matcherna. Vi släpper in mål i PP, tar utvisning i anfallszonen, går bort oss i box play, kommer inte upp i skottlinjen. Vi behöver vara mer cyniska, killarna vill så mycket, glömmer bort noggrannheten. En bieffekt av att vi spelar bra. Det positiva är att vi spelar bra, sa Roger Rönnberg.

Det här var en match som Frölunda kunde ha stängt efter två perioder, ett skarpare PP hade gjort sitt. Kaptenen Joel Lundqvist var inne på samma linje, slog sig inte för bröstet trots segern:

– Summerar man det ser det ju bra ut, tre mål. Men spelmässigt, det var som matchen, gick i vågor. Lite för små marginaler, vi måste göra starkare spel, bättre närkampsspel, vi blir lite petiga längs sargerna. Lite mer fem mot fem-fokus, att vi är starkare, då får vi bättre återtag, fler returer.

ANNONS

Fuktbehandling.se

PP2 såg bra ut (ett mål) på liten speltid, PP1 ofta för långsamt, letande efter det perfekta passet. Såväl Roger Rönnberg som Joel Lundqvist var helt med på tankegångarna, medvetna om att det krävs något bättre.

Klicka upp tabellen.

Samtidigt – Frölunda föll inte ihop trots det där insläppta i PP, trots att 1–1 blev 1–3 på 1.05, man studsade tillbaka, tre mål på knappt fem minuter, var nära att bjuda på alla poängen i tredje, men den här gången var det Frölunda som hittade ett sätt att vinna.

I alla fall ”vinna”, ta två poäng.

Eftersom det var mot Växjö, en titt i tabellen ger ger er hur viktigt det var. Ett stort steg mot topp 4.

– Viktigt i flera aspekter. Dels tabelläget, dels att vi hade några förluster bakom oss och behövde upp på vinnarspåret igen, fastslog Lundqvist.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Noteringar:

## Karl Henriksson hade inga bra inhopp, två gånger spelade han fel och bjöd på lägen. Värst sent i tredje när Julius Nättinen var fri. Matt Tomkins slog till med en matchvinnarräddning. Så nära var alltså Frölunda att ge bort ännu en match. Nå, man ska minnas att Växjö hade några situationer där Sam Hallam knappast var helnöjd.

## Frölunda hade tur med det PP som till slut gav 5–4, Ben Thomas tycktes slå upp Linus Nässéns klubba i dennes ansikte, träffade inte själv. Fick över huvud taget med sig rätt många PP. Men tur och otur med domslut hör till, Frölunda har varit på fel sida några gånger.

## Radan Lenc fortsätter visa att han är en bra värvning med vasst skott. Två mål, två rappa skott, ett förnämligt förarbete, bra med pucken, fungerar utmärkt med Jan Mursak och Johan Sundström.

## Fyra assist, sedan är Ryan Lasch (48) förbi Bud Holloway (51) och snor rekordet.

## Nicklas Lasus kedja gillade jag. Ryan Lasch var utsökt i fem mot fem, däremot kommer Elmer Söderblom inte alls loss, någon mås6e få honom att spela enklare.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

***

Målen:
1–0 (10.19) Stefan Elliott (Borgman, Lenc)
* Jättebra jobb av Radan Lenc gav Frölunda chansen, Emil Larmi släppte retur, Elliott högg.

1–1 (17.52) Emil Forslund 4/5 (Kellman)
* Frölundas PP1 tråcklade och försökte, pucken till Växjö, alla hemmaspelare inriktade på anfall, Forslund kvitterade med nätt liten backhand.

1–2 (26.03) Joel Kellman (Häman Aktell, Persson)
* Kamp framför buren där Kellman var hetast på returen.

1–3 (27.08) Joel Persson 5/4 (Rosén, Kellman)
* Persson som sköt som nästan bara Persson kan – bra som tusan.

2–3 (29.14) Joel Lundqvist 5/4 (Lasch, Spacek)
* Lasch drev in på kassen, Lundqvist tryckte in pucken. Videokoll –inga konstigheter.

3–3 (29.49) Radan Lenc (Sundström)
* Direkt efter tekning, rappt skott.

4–3 (34.01) Radan Lenc  5/4 (Norlinder, Niederbach)
* Ännu ett tjeckskott som gick igenom Emil Larmi.

4–4 (41.18) Olle Lycksell (Gynge, Persson)
* Först var Simon Edvinsson nära att göra ett Tumba-mål, sedan användes han som screen av Olle Lycksell som sköt vasst.

5–4 (60.54)  Andreas Borgman 4/3 (Norlinder, Lasch)