Tuffa tider för Frölunda, skador och förluster – 1–0 blev 1–6 mot Modo

► Frölundas unga damlag upplever nu sin första motgång.
► Tunga skador  – och motgångar på isen.

Tuffare tider nu, Emilia Vesa enda målskytt när Frölunda föll med hela 1–6 mot Modo.

Andra raka förlusten för Frölunda. Modo blev för svårt – vann till slut med 6–1.
Är detta början på den nya verkligheten framöver med stjärnorna Hanna Olsson och Andrea Dalen ur spel med skador?

EFTER EN FANTASTISK fin start för Frölunda med fem raka segrar fick Frölunda för första gången känna på hur det var att förlora i tävlingsmatcher under helgen. Förlust mot Luleå i fredags (1–4), Modo blev för svårt under söndagen, vände och vann till slut logiskt med hela 6–1.

Som bekant är både norska rutinerade stjärnan Andrea Dalen och lagkaptenen Hanna Olsson inte spelbara på grund av skador. Och med söndagens publiksiffra på 478 personer går Frölunda möjligtvis mot en tuffare vardag på fler plan än enbart att vinna jämna SDHL-matcher. Med två ledande spelare borta i fyra till sex veckor återstår det att se hur Frölunda hanterar utmaningarna på isen, men också ett eventuellt dalande intresse från läktarplats.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

Mot Modo stod Frölunda ändå för en fin förstaperiod som man vann med 1–0. Emilia Vesa öppnade målskyttet (14:21) med en fin prestation.

– Jag kom in med bra fart och lyckades hitta en lucka, sa Emilia Vesa om sitt ledningsmål.

Frölunda hade behövt fler initiativ av den kalibern för att matcha Modo som efter ett lite slumpartat kvitteringsmål i andra perioden (26.23) ökade farten och kontrollerade det mesta av tillställningen.

Den snabba Vesa var aktiv de första två perioderna och lyckades skapa någon form av oreda framför Modo-målet. Men hon var besviken över att laget inte lyckades få ihop fler bra minuter:

– Första perioden är bra men vi kommer inte riktigt tillbaka efter deras ledningsmål. Vi behöver vara bättre över tre perioder.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

** Två tuffa motståndare ni ställdes mot under helgen, och Brynäs dessförinnan, kände ni att kvaliteten höjdes mycket jämfört med de inledande matcherna?
– Definitivt mer fysiskt och högre tempo de senaste matcherna. Samtidigt, om vi kommer upp och spelar vår bästa hockey så kan vi utmana även de lagen.

Det lär bli oundvikligt att inte fokusera på hur Frölunda kommer att hantera kommande matcher med sina stjärnor borta minst en månad.

Emilia Vesa om sina lagkompisars frånvaro:

– Hela laget behöver ta ansvar tillsammans i och med våra skador.

Det är lätt att undra om Frölunda inte skulle behöva få in något i forwardsväg med tanke på längden på skadorna. Kim Martin Hasson, sportchef i Frölunda, svarade varken ja eller nej på det. Här och nu verkar det gälla för spelarna som finns tillgängliga att kliva fram ännu mer.

ANNONS

Fuktbehandling.se

***

Unge målvaktstalangen Maja Helge, 16, fick förtroendet mot Modo. Trots de tråkiga siffrorna för hemmalaget gjorde hon vad hon kunde och stod för en bra insats. Målen svårt att göra något åt. Speciellt när det rann i väg i tredje perioden.

***

Frölunda hade två powerplay i första perioden, lyckades skapa lite halvchanser. Med utdelning i något av dem hade man möjligtvis kunnat skapa en bekvämare matchbild.