Storseger för Frölunda, Karvinen utgick

Frölunda körde över Linköping och vann med 7–1 i Saab Arena. Sjätte raka vinsten för Frölunda. Storstjärnan Michelle Karvinen klev av isen under andra perioden, här hade tränaren Erika Holst lugnande besked:

– Status är ganska bra. Hon har en liten känning men det är inga större fel på henne så vi räknar med att hon är tillbaka nästa helg. Nu har vi en och en halv vecka innan nästa match igen så det är ganska bra tajming.

I den första perioden öppnade Elisa Holopainen målskyttet (02.30) när hon smällde in ett slagskott i PP. Kort därefter utökade Sanni Rantala (04.15) till 2–0 Frölunda. Ett mål som Linköpings målvakt Ebba Svensson Träff nog gärna vill ha tillbaka. I den andra perioden kunde Frölunda utöka till 3–0 när Linnéa Pettersson Dove gjorde mål efter fint förarbete av Ella Thorbard. Då hadetolv mål i rad gjorts med Hanna Olsson, Michelle Karvinen och Elisa Holopainen inblandade …

Frölunda kunde även utöka till både 4–0 och 5-–0 i andra perioden. 4-0-målet efter att Edit Danielsson styrt in en puck i PP och 5-0 när Emilia Vesa gjorde en soloräd från egen zon.

I mitten av den andra perioden klev Michelle Karvinen av isen och återvände inte till spel. Det återstår att se hur status är på Frölundastjärnan.

I tredje perioden fortsatte målen att trilla in. Sofie Lundin som fick vikariera på Michelle Karvinens plats utökade till 6–0. Några minuter senare kunde Linköping reducera till 1–6 i PP. Sofie Lundin fick även näta ytterligare en gång och fastställde resultatet, 7–1-seger för Frölunda.