Skellefteå snäppet vassare, vann i Göteborg

► En jäkla massa chanser – men bara ett mål.
► Frölunda körde lite fast mot Skellefteå som nog var snäppet vassare, 2–1-segern var inte ologisk till slut.
► Lördagsfajten mot HV71 (fullsatt) blir högintressant nu. Frölunda skulle behöva en vinst att ta med sig in i uppehållet.

ANNONS

FRÖLUNDA–SKELLEFTEÅ 1–2: En bra SHL-match, känslor, chanser, tryck på kassen, och en hel del dramatik.

En kul hockeykväll.

Allra roligast för Skellefteå som vann på Pär Lindholms PP-mål i tredje perioden (45.23).

Det kunde ha gått lite hur som helst, jag kände att Skellefteå var lite, lite vassare i själva spelet, i gengäld skapade nog Frölunda lite fler heta chanser.

Två jämna, starka lag. Skellefteå vände en förlusttrend, Frölunda drar till Jönköping på lördag för att undvika just en sådan.

Jag såg inga tecken på en tillbakagång till gamla, dåliga vanor i Frölunda. Visst, en del misstag i egen zon, men mer slump än att spelarna tappade skallarna och föll ur strukturen.

I Skellefteå var Joakim Lindströms kedja dominant, förmådde sätta tryck, men det gjorde Simon Hjalmarssons i Frölunda också.

Äh, som sagt – en rätt bra hockeymatch, chanser åt båda håll, chanser för mycket mer än tre mål, men efter Skellefteås 2–1 skapade Frölunda inte mycket.

Det var som om orken inte fanns, och Skellefteå kunde offra sig i spelet fem mot sex mot slutet och täcka undan skott.

Frölunda är ändå kvar på rätt väg, tycker jag.

Skellefteå hittade upp på den igen.

***

Mållöst första 20 – men allt annat än händelselöst. Känslor i varenda (nästan) situation, Frölunda spelade fel några gånger i egen zon, Oscar Möller hade två lägen, och Skellefteå frestade också i två numerära överlägen.

Frölunda hittade in, lagen turades om att sätta press, Victor Olofsson hade några bra chanser, Jonathan Sigalet prickade utsidan av målramen, och John Nyberg rånades av Joni Ortios utsträckta vänsterben.

Oscar Möller lyckades till slut spräcka nollan i andra perioden när han backade upp till blå linjen efter tekning i offensiv zon och pangade in en puck som överraskade en skymd (?) Johan Mattsson, målvakten som före det hållit kvar Frölunda med några mäktiga räddningar, en till och med när han var klubblös.

ANNONS

Fuktbehandling.se

Men även Frölunda hade vassa chanser här, Victor Olofsson i PP, Sebastian Stålberg senare, och när Adam Almquist dunkade in 1–1 tidigt i tredje perioden kändes det väl inte helt ologiskt.

***

Matchens ”… och vad hände här då?”:

Rasmus Dahlin blev av med pucken i höger sarghörn innan vi ens spelat en minut, hela Frölunda var på väg framåt, och nakna framför mål stod Skellefteåstjärnorna Joakim Lindström och Oscar Möller.

Men två mot noll gav inte 0–1 i matchen.

Johan Mattsson täckte snabbt med högerbenet, eller om pucken möjligen smet direkt i ramen och utanför.

Häpnadsväckande sekvens i alla fall.

***

Väldigt förtjust i Skellefteåbacken Jonathan Pudas redan när han var i Brynäs.

Nu är han snäppet vassare i ett snäppet vassare lag.

***

Joel Lundqvist tog en del tekningar, bra besked. Han kändes starkare, rappare.

***

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

PP-spelet var det inte mycket bevänt med i något av lagen i period 1 och 2.

Eller …vänd på det: PK-spelet var vasst.

I tredje kom utdelningen när Pär Lindholm sköt 2–1 för Skellefteå från nära håll.

***

Roger Rönnberg gjorde om en bit in i matchen, Jesper Emanuelsson gick i Simon Hjalmarssons kedja, Oliwer Fjellström i Christoffer Ehns, och så fick Pontus Widerström mest ströbyten.