Karvinen jubilerade i Linköping, Frölunda upp på tredje plats i tabellen

► Mål 100 och 101. Tre poäng. Tredje plats.
► Några trevliga siffror för Frölunda som vann i Linköping.

Michelle Karvinen blev jubileums-målskytt med två mål. Frölunda plockade tre poäng borta mot Linköping, seger med 4–1.
Nykomlingen Frölunda därmed upp på en tredjeplats i SDHL-tabellen.

FRÖLUNDA KOM UT hårt från start borta mot Linköping, bröt sin förlustsvit på två matcher och vann med 4–1. Det syntes att självförtroendet på spelarna höjts efter de fina insatserna i Frölundaborg förra helgen (Modo, Luleå). Två matcher som ju, trots resultaten, lovade gott inför framtiden.

Kaptenen Michelle Karvinen noterades för mål nummer 100 och 101 i Göteborgslaget, enligt Frölundas statistik. Mål nummer 100 var ett snyggt jubileumsmål. Efter bara 3.06 in i första perioden siktade Ebba Strandberg in sig på Karvinens klubba, perfekt pass som kaptenen styrde in till 1–0.

– Jag försökte bara få den på Michelles klubba, som tur var gick den i in. Det är vi glada för, sa backen Ebba Strandberg till TV4 play efter första perioden om sitt fina pass.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

Förutom ett stolpskott av Linköping i tredje perioden skapade hemmalaget inte tillräckligt för att hota Frölunda som relativt bekvämt kunde spela av matchen och inkassera tre poäng. Frölundas 33-åriga lagkapten var den som stängde tillställningen med 4–1 i tom kasse (57.58).

Spelmässigt har Frölunda några bra insatser i ryggen de senaste matcherna. Detta trots att man som bekant har jobbiga långtidsskador på både Sarah-Ève Coutu Godbout och Jennifer Carlsson.

Forwarden Andrea Dalen kommenterade så här i TV4 play efter den andra perioden:

– Jag tycker att vi hittills tar ett steg till från förra helgen. Vi har bättre passningsspel och flyttar pucken snabbare, sätter den på spelare som kommer i fart, vilket gör det enklare för oss.

I och med att Modo besegrade Brynäs efter straffläggning (3–2) innebär det att Frölunda inte bara klev förbi dagens motståndare Linköping i tabellen utan även Brynäs, därmed upp på en tredjeplats (en match mer spelad än Brynäs).

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Till nästa match i SDHL (HV71, 21/1) får Frölunda tillbaka sina spelare som varit och spelat U18-VM i Schweiz. Maja HelgeNellie SvenssonTilde UtbultElla HellmanEmilia Bergeby Hallbeck och Edit Danielsson ingick i den landslagstrupp som åkte ut i kvartsfinal mot Tjeckien. Idag söndag vann laget dock placeringsmatchen mot Slovakien med 4–1. Frölundas Ella Hellman för övrigt en av Sveriges målskyttar i matchen.