Karvinen bakom Frölundas seger

Frölunda fick slita hårt för att till slut kunna jobba ner SDHL-jumbon Djurgården (2–1). Det krävdes lite Michelle Karvinen-magi, först ett eget mål (1–0), sedan snyggt förspel till Hanna Olssons fullträff (2–0). Tre poäng till slut, matchen slutade 2–1 efter att Djurgården reducerat sent.

Karvinens 1–0 (39.16) var en läckerbit, hon bröt in från vänster, visade kyla, gick runt målvakten Ida Boman och kunde pilla in pucken.

Efter nästan 40 minuters hafs och slafs behövde vi något som fick den här matchen att lyfta.

Visst drev Frölunda spelet, visst skapades några bra, hyggliga och halvhyggliga lägen, men närmast hade faktiskt Djurgården varit – pucken låg och dansade på mållinjen sedan Linnea Natt och Dag lyft in den från blå linjen.

Karvinen slog till igen, tidigt i andra perioden, förnämligt förarbete så att Hanna Olsson kunde skjuta 2–0 (40.14) ribba in. Djurgården gav inte upp, reducerade men hann inte skapa mer.

Frölunda, som redan har centrarna Jennifer Carlsson och Tilde Utbult på skadelistan, saknade den här fredagen även Felizia Wikner Zienkiewicz och Ella Hellman. Här handlar det dock bara om småskador.