Helge och Karvinen i fokus när Frölunda straffade SDE och tog två poäng

► Unga Maja Helge tog 46 skott, Veteranen Michelle Karvinen straffhjälte.
► Frölunda nöp två av tre poäng mot SDE på onsdagskvällen.

Maja Helge räddade 46 skott. MIchelle Karvinen satte den avgörande straffen. Foto: TV4 (skärmdump)

SDE och Frölunda delade på poängen – straffläggning krävdes till slut. Frölunda vann med 4-3 efter Michelle Karvinens fräcka straff.
Dessutom fortsätter Edit Danielsson ta stora kliv, stod för ett snyggt mål i andra perioden.
– Jag försökte hitta ett pass men det fanns inget så då sköt jag i stället. Det var nog snyggast av målen jag gjort hittills, sa Danielsson till TV4 play.

KANSKE VAR DET uppehållet som var anledningen till Frölundas tröga start. Hur som helst satte sig Frölunda i en jobbig sits i första perioden. Efter svårigheter i egen zon hamnade bortalaget i ett tufft 0–2-underläge redan 12:51 in i första perioden. Ologiskt nog sköt lagkaptenen Michelle Karvinen den viktiga reduceringen i boxplay (18:35) strax innan första periodpausen.

– Jag hade Jennifer (Carlsson) på andra kanten som drev på bra så jag fick plats att skjuta. Det vara bara att ta den till mål. Jätteviktigt att reducera. Vi slarvar i några situationer men vi har också haft chanser så det var ett litet slag i magen med 2–0-underläge. Men det var skönt att vi i alla fall kunde göra 2–1 innan periodpausen, sa Michelle Karvinen till TV4 play efter 20 minuter.

ANNONS

PEX Bud – för alla budbehov

Stärkt av reduceringen kom Frölunda ut betydligt rappare i andra perioden. Mest minnesvärt- givetvis 16-åriga Edit Danielssons tjusiga kvitteringsmål (2–2, 24:31). Det var talangen själv som tog in pucken i egen zon, vände upp, höll kyligt i pucken, avslutade sedan precis i rätt tid när SDE:s målvakt Viktorie Svejdova var skymd.

– Jag försökte hitta ett pass men det fanns inget så då sköt jag i stället. Det var nog snyggast av målen jag gjort hittills, sa Danielsson till TV4 play.

Utöver målet och en bra match sköt hon dessutom den första straffen för Frölunda i straffläggningen, lika kyligt avslut i det momentet.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

Det var verkligen en svängig match, SDE dominerade skottmässigt (49–23). Men bortsett från första perioden, där Frölunda uppträdde något nyvaket, var det chansmässigt jämnt.

Poängen delades till slut på, precis som i premiären (3–2 Frölunda efter övertid). Men den här gången gick det hela vägen till straffläggning. I det momentet verkar Frölunda trivas. Tre gånger har det krävts straffläggning under säsongen. I samtliga har laget tagit extrapoängen. Snyggaste straffen stod Michelle Karvinen för när hon grundlurade Svejdova, pausfintade och lade in pucken i öppen kasse.

Viktig seger för Frölunda som var i underläge med både 0–2 och 2–3, lyckades trots det lämna Stockholm med två poäng. Säkerligen skönt inför helgens utmaningar – Luleå på fredag, sedan Modo på söndag när Frölunda fortsätter sin bortatripp.

***

SDE fick två chanser i powerplay under övertidsspelet men Frölunda (bäst i serien i boxplay) höll tätt.

***

Talangen Maja Helge fick förtroendet i målet, matchen var 16-åringens fjärde start för säsongen. Tuff match, många skott mot sig. Men en mycket bra insats med 46 räddningar.