Grundström och ”JG” fixade två Frölundapoäng

► Ingen trepoängare den här gången heller, men Frölunda 2–1-besegrade i alla fall Malmö efter straffar.
► Carl Grundström – vem annars? – matchhjälte.
► Födelsedagsbarnet Johan Gustafsson stark i målet.
► Men alla tankar gick förstås till Ryan Lasch.

FRÖLUNDA–MALMÖ 2–1 (straffar): Bara Carl Grundström nätade i straffläggningen, och två poäng är också en seger.

Frölunda skapade nog under 65 minuter för att vinna det här, tyckte jag, även om Malmö också vaskade fram lägen där Johan Gustafsson fick briljera.

Men Oscar Alsenfelt var poängräddare i Malmö, stor insats även i förlängningen när Victor Olofsson var fri.

Jonathan Sigalet gjorde 1–0, bjöd på 1–1, Frölunda tappade greppet, men rodde hem två poäng och … tja, det var faktiskt inte så pjåkigt.

Spelmässigt snäppet vassare än Malmö, trots tappet av Ryan Lasch.

Brynäs i Gävle i morgon kväll.

Sigalet, ja. Grymma skottäck på slutet, ville verkligen ta revansch, täckte nästan med ansiktet – igen. Otäckt. Men vilken vilja.

***

Första rapporten om Ryan Lasch från Roger Rönnberg: ingen fraktur.

Glädjebesked.

Men det kan förstås vara en svår ledbandsskada.

Bara vänta och se.

***

Efter att antal bra chanser där Malmömålvakten Oscar Alsenfelt visat varför han håller absolut toppklass i SHL kopplade Frölunda grepp om matchen sent i andra perioden.

När inte feta chanser utnyttjades – då fick Jonathan Sigalet trycka in puckjäkeln istället.

Malmös Rhett Rakhshani spelade blint i PP, Mats Rosseli Olsen försökte hitta femte hålet på Alsenfelt som knep igen, men Sigalet hade följt med och kunde peta in pucken som låg och darrade just framför mållinjen.

Bra av Sigalet, men svagt av Malmöspelarna Nils Andersson (framför allt) och Nichlas Hardt som var med i backcheckingen men svängde förbi mål och lät Sigalet plocka upp skräpet.

En bit i i tredje perioden var stod Jonathan Sigalet i centrum igen.

ANNONS

Mindre lyckosam den här gången.

Kanadensaren var inte riktigt uppmärksam bakom mål, lät sig bli bestulen på pucken av Frederik Storm, Erik Forssell kunde sedan  trycka in 1–1.

Målet kom oväntat, byggde ett dramatiskt slut på matchen.

Frölunda skapade en fet chans (Carl Grundström), Matt Donovan bjöd Rhett Rakhshani på en jättechans, innan vi gav oss in i förlängning.

ANNONS

Fuktbehandling.se

***

Oscar Alsenfelt hade mest att göra, en del av hans räddningar rent storartade, men även Frölundas Johan Gustafsson bjöd på en del godis.

”JG” höll Frölunda kvar när Malmö spelade PP i andra perioden.

Närskott från Frederik Storm och Erik Forssell – stora räddningar av hemmalagets nummer 37.

Dessutom var han i vägen när Rhett Rakhshani bjöds på fria läget just före ordinarie tid var över.

***

Trots den tidiga, svåra skadanRyan Lasch, hade Frölunda bra fart i första perioden.

Bättre i fem mot fem än fem mot fyra.

Oscar Alsenfelt rånade en saktfärdig Pathrik Westerholm vid den enda feta chansen på fyra minuters PP-spel, han gjorde det igen, Malmömålvakten, när Westerholm nöp till på Matt Donovans fina sidledspass sent i första tredjedelen.

Frölunda hade lika dålig kvalitet på två power play-spel i andra perioden, Malmö hade bättre fart på sina, Johan Gustafssons tvingades rädda bra två gånger.

Frölunda bättre i fem mot fem-spelet, Max Friberg frispelade Adam Almquist, Simon Hjalmarsson var igenom, Victor Olofsson hade två, tre bra skott – men Oscar Alsenfelt stod i vägen för allt.

Till dess att Jonathan Sigalet tryckte in den där returen med 25 sekunder kvar att spela av mellanperioden.

ANNONS

SF Pontona - Pontoner och betongbryggor sedan 1918

***

Malmö tappade Lars Bryggman i första perioden efter en tackling av Joel Lundqvist.

Känslan var inte att den var oschyst, mer att spelarnas huvuden slog ihop, men risken är att det var en huvudskada på Bryggman.

***

## Fakta

1–0 (19.35) Jonathan Sigalet 4/5 (Rosseli Olsen)
* Spelvändning när Rhett Rakhshani gav bort pucken, Mats Rosseli Olsen kom fri, Sigalet tryckte in returen.

1–1 (48.24) Erik Forssell
* Frederik Storm checkade Jonatan Sigalet hårt bakom mål, kanadensaren var inte rejäl nog, pucken studsade fint till Forssell som fick fritt läge för kvittering.